|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
co się u nas dzieje? jakaś czarna seria czy co?!
![]() margo w d..pie się poprzewracało szacownemu mężowi czy co? ![]() ![]() silpe bardzo ładny stroik ![]() ![]() trzymam kciuki za badania szaja jaki pyzol ![]() kropkaa podpisałaś umowę z agencją, że nie będziesz się kontaktować z właścicielem? bo jeśli nie to moglibyście podpisac umowę poza agencją dilayla ja bym nie brała żadnego curly prezenty fajne ![]() jolaa cudny mały Mikołaj ![]() bydgoś Lusia ślicznie wygląda ![]() ![]() czy tylko ja nie będę mieć choinki? jutro wyślę małża żeby przyniósł mi żywych gałązek to wstawię do wazonu i udekoruję. Mam pytanie o te plasterki pomarańczy, w jakiej temp je piec? i pod spód położyć papier?
![]() |
#1352 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]() czemu nie będziesz mieć choinki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Zadomowienie
|
dziekuje za opinie...myslalam nad lózkiem z ikei tym co rosnie razem z dzieckiem...tylko materac sie wymienia....a co do tej kanapy to fakt lezenie na glebie na 6 cm materacyku troche nie bardzo...a na to drugie to idiotka ze mnie nie spojrzalam kompletnie na wymiary
![]()
![]() |
#1355 | ||
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31127304]
![]() czemu nie będziesz mieć choinki? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() piłam późno kawę i mi się spać nie chce ![]()
![]() |
![]() |
#1356 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Robilam, sliczne wychodza. W tym roku nie zrobie bo nie mam landrynek... Slicznie kolorystycznie wszystko sie zgralo ![]() ![]() Cytat:
![]() Super pozuje, a spi juz na tym lozku? Stroik jak ta lala ![]() Ja tematycznie w tym roku na bialo..... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393]Mam kręcone ![]() ![]() ![]() Loo, ale Ty fajna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez z rana pozarlam sie z chlopem. Sil mi juz brak. Farminko, dla mnie ta sytuacja z Twoim mezem jest koszmarna. Sam cos zmontowal i zachowal sie jak glupek (bez urazy). Trzymaj sie dzielnie. Migotka, pomarancze pieke w termoobiegiu w ledwo ledwo temperaturze, nie ma nawet 50 st. Klade na folii aluminiowej. Alla, nie wiem nic o swince ale szoruj do lekarza..
![]() |
![]() |
#1357 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaja zapomniałam pogratulowac pierogów ![]() ![]() Kupiłam sobie w Biedronce świecącą kurtynę na okno w kuchni, taką z gwiazdek. Fajnie wygląda ![]()
![]() |
![]() |
#1359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w tym roku ozdobilam bialym lukrem i posypalam jakimis ozdobami (groszki, gwiadki itp) ze spozywczego ![]() Wczoraj zrobilam tez biale serca na choinke. Kupilam steropianowe, potraktowalam je sniegiem w sperju i doczepilam szyszki z lasu. Fajnie wyszly. A wlasnie, u nas w domu rodzinnym ciasto do pierogow zawsze bylo robione bez jajek. Brat nie je (jajek). Ja tez nie daje.
![]() |
![]() |
#1360 |
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Przeczytałam co u Was, ale totalnie nie mam weny do pisania ![]() Żyje już urlopem i zbliżającymi się świętami ![]() Może dziś ubierzemy choinkę ![]() Kupiliśmy Małej stolik i krzesełka w Ikei, jest przeszczęśliwa ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas chyba 5tki wychodza.Od wczoraj palce ciągle w buzi i tak po bokach,kupka rzadka, gorączka już mala. U nas zimno i mrozek nadal trzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() araczki dzięki ![]() w całym domu mi pachnie cynamonem bo synuś dorwał paczkę i rozsypał po całym mieszkaniu ![]()
![]() |
![]() |
#1363 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie chodzi o kontakt z właścicielem. Umowa dotyczy zakupu. Nawet jak się z nim dogadasz pokątnie, to płacisz. U mnie jest o tyle ciekawie, że w całym bloku nikt nie wie nic o tym mieszkaniu. To mieszkanie ze sprawy spadkowej. Spadkobiercy nikt nie zna. Nie mieszka w tym mieście. Nie było opcji poza agencją. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31129040]Wydumałaś co? [/QUOTE] Coś tam wydumałam... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31117075]Muszę się pochwalić ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31125482]te prowizje są chore. ![]() ![]() [/QUOTE] Bo chyba obie strony płacą, faktycznie. ![]() Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-19 o 12:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest fajnie wykonane, stabilne, stolik mały i zgrabny ![]() Fajnie to wymyśliliście z rozłożeniem mebelków na świeta ![]() ![]() To Wiktor nastrój świąteczny juz Wam zapewnił ![]() ************ W realu są klocki duplo - ten zestaw xxl za 109, 50 zł. Myśle, że gdybym je kupiła (nawet nie chce myśleć który to prezent byłby juz dla Małej) to mąż by sie ze mną rozwiódł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powiesz mężowi, że nie pamiętasz żebyż to kupowała ![]()
![]() |
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż - szanowne banki pozmieniały zasady. Teraz kupując mieszkanie za np. 84 tysiące, nie można wziąć 90 tys, o ile rzeczoznawca banku nie wyrazi opinii, że jest ono to 90 tys. warte. Nie ma znaczenia że są opłaty inne, prowizje itd. I tak trzeba sobie mieć na początek na zadatek plus połowę prowizji dla agencji. A potem przy otrzymaniu kredytu, bank wypłaca wartość mieszkania minus prowizja dla siebie! Czyli dostaję 84 tys. a na konto wpływy mi 76tys. przykładowo. I w dupie jestem, bo nie mam różnicy. Tak się wycwanili. Co załatwiłam: - wpłaciłam pieniądze na dwa kredyty drobne, które miałam, żeby je zamknąć; a te kredyty to fanaberie mojego męża; ![]() - wyczarowałam kasę na zadatek plus połowa prowizji agencji; (gdy dostanę kredyt różnica już wpłacone na zadatek pójdzie na notariusza); to się wpłaca na dzień dobry; - załatwiłam z panem kredytowym, że prowizję bankową zamieni na ubezpieczenie kredytu - ta sama kwota do spłaty, ale ubezpieczenie dopisuje się do kredytu! czy jak wezmę 84 to dostanę 84; I zostałam przyblokowana ratą na auto i faktem posiadania karty kredytowej. Wszystkie moje oszczędności na koncie walutowym przezłotówkowałam i spłaciłam kartę. Niestety zamknięcie trwa do 30 dni. ![]() ![]() I zostało mi auto. Mąż łaskawie oznajmił, że nie chce sprzedawać. No i trzeba było wyczarować 9,8 tys. na spłatę tego pojazdu. Kto to musiał zrobić? Wiadomo. Ja. Położyłam więc uszy po sobie (wcześniej uzgodniłam z nim, że jak nie będzie czym spłacić, to sprzedaję i go nie pytam) i poszłam do szefów na rozmowę... W efekcie została mi udzielona pożyczka w wysokości 10 tys. zł. ![]() Tak więc jestem udupiona po uszy z każdej strony. Aha - na koniec jedna dobra wieść. Mam zdolność kredytową. ![]() ![]() Nie wiem jakim cudem. No ale mam podobno. Taka nieoficjalna wiadomość od pana kredytowego. Więcej grzechów nie pamiętam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1368 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kropka ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Zadomowienie
|
Kropko, ale obrotna jestes. Tylko jak to maz nie chce sprzedac samochodu?! Czy on zdaje sobie sprawe z tego co sie dzieje? Ze te akcje sa w sumie przez niego?
W pracy bardzo ladnie postapili. Ty dobry czlek (nie znam Cie na zywca ale czuje, ze tak).... A kiedy oficjalnie bedzie wiadomo o zdolnosci kredytowej? Czy mieszkanie bedzie czekac, podpisujesz umowe mimo prowizji?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kropka mąż Cię powinien po stopach całować ![]() no i najlepiej jak się zabezpieczysz jakąś umową z nim w razie nie spłacania przez niego rat
![]() |
![]() |
#1371 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31118273]A to ja wyczytałam patent - że nie dajesz jajka, ale za to woda wrząca ma być. Ja robiłam tak:
.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za badania. Pewnie jestes już po. Cytat:
Modelka ![]() ![]() ![]() Stroik śliczny ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393] Mam kręcone ![]() ![]() Zdrowia mamie życzę ![]() Bydgosiu, miałam pisać - bardzo ładna modelka ![]() Wow, mała Agu ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31124895] U nas już stoi cudny świerk- ![]() ![]() ![]() wyszłam z założenia, że jak go iglak pokłuje, to odpuści bombkom. na razie jest ok, Tymek bada teren.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie spraw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę dalej czytać.
![]() |
![]() |
#1372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy rok on trzymał kasę, a jak zaczęły przychodzić wezwania to zrobiłam dym na całe osiedle i ja to przejęłam. Rok prostowałam. To człowiek nielogiczny i bezmyślny jak się okazuje... ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A banki nieźle sobie wymyśliły ![]() Wczoraj po 17 pojechaliśmy na zakupy prezentowe. W jednej galerii ZERO miejsc parkingowych, w drugiej ledwo jakieś znaleźliśmy. Zakupy w zasadzie się udały. Lusia była mega grzeczna. Tańczyła w sklepach, ludzie się za nią oglądali ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To na razie go "tylko" z chaty eksmitujesz, czy zakladasz tez sprawe o rozwód? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 | |||||||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31124648]a
śliczna panienka, i taka dorosła wygląda. ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() jak byłam w ciąży koło mojego domu na wielką lipe przyleciał rój ogromny , nie dało sie z domu wyjsc - zadzwoniłam po znajomego co ma ule i zabrał ten rój - nigdy czegoś takiego nie widziałam i w podziece za cynk - dostałam pózniej litre miodu z tego roju ![]() Cytat:
![]() nie śpi , bo śpi ze mną ![]() - machne kiedy fote pokoju to pokaże ![]() Cytat:
![]() mikołajek uroczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie spi ![]() kocham wystrój - połączenie bieli,złota i czerwieni ![]() Cytat:
![]() tak mąż kupił i trafił jeszcze na promocje bo stało za 100euro a jak pojechał po nie to juz były po 50 euro ![]() Tak jestem po badaniach uff siedziała z ranca 2.5 godziny w osrodku juz miałłam dośc , ale ekg znów wyszło z dodatkowymi skurczami ale troche mniejsze niz w piątek - co nie zmienia faktu że wczoraj meczyłam sie cały dzien tak mi duszno było i serducho szalało.. po badaniu dowiedziałam sie że , nie mam typowych symptomów zawałowych lub wskazujących na arytmie ![]() wiec na razie obejdzie sie bez specjalistycznych badan . moje objawy i czestoskurcz bardziej pasują do braku w organizmie magnezu i nerwicy ![]() zrobiłam badanie na tarczyce i jutro wyniki , bo to też może miec wpływ ![]() dotego dostałam leki na tydzien , które mają unormowac prace serca i rozluznic miesien sercowy , czyli zlikwidowac dodatkowe skurcze . no i kontrolowac jak sie powtórzy po kuracji - wtedy zrobimy inne badania . pierwszą tabletke wziełam i powiem wam że juz czuje ulge bo serducho nie szaleje tak. z tą nerwicą to dziwne , jestem nerwus ale nerwica zdiagnozowana to na szczescie jeszcze co innego ![]() po przyjezdzie teraz z niemiec ,jakoś wyluzowałam , chyba pobyt u meża miał na mnie zbawienny wpływ ![]() duzo rzeczy olałam , przystopowałam i powinnam czuc sie swietnie a tu zonk .. łeb mnie co raz czesciej boli , zle sypiam, i problemy z sercem . czyli morał z tego taki że moje serducho potrzebuje adrenaliny a nie wyciszenia , bo sie samo upomina i szaleje .. wiec pasuje komuś dac w ryj , co by sie wyżyc ![]() ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-12-19 o 13:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak zaproponowałam kasę zamiast mieszkania, to chętny nie był, bo wie że mu nie starczy, jak dostanie połowę wartości tego, w którym mieszkamy. Ja go nie chcę wyciulać, chcę żeby dziecko miało ojca blisko, żeby mieli kontakt. Mam nadzieję, że on mnie też nie wydyma. Choćby ze względu na dziecko. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- To temat nie na publiczne forum. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-19 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No tak, rozumiem. I przepraszam za pytanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1379 |
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki tuz, tuz prdzed swietami....pewnie zabiegane itp, itd.
Ja od dluzszego czasu nie zagladalam do kompa i tutaj ...czulam sie okropnie i nie mialam ochoty na nic. No ale teraz juz sie skonczyly te okropne wymioty i nudnosci ![]() Zaczelismy juz 14 tyg. ciazy, wszystko przebiega bien, mala fasolka podczas kontroli w 12 tyg. miala juz 6,35 cm. Amelia jest kochana, glaszcze brzuszek i caluje "bebe", tak mówi na swojego braciszka/siostrzyczke. Swieta spedzamy w Madrycie z rodzina meza..... , a potem , w styczniu jedziemy na urlopik do Andorry, na narty....oczywiscie ja jezdzic nie bede :-( ...ale pooddycham swiezym powietrzem. Zatem bede konczyc ten mój melduneczek na nowym watku i chcialabym zyczyc Wam i waszym najblizszym milych i spokojnych Swiat, udanego Sylwestra i spelnienia najskrytszych marzzen w Nowym 2012 Roku.
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2011-12-19 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
marhalczar, miło widzieć Twoje literki
![]() ![]() Przygotowałam farsz na pierogi ruskie. Jutro będę działać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.