Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie oszaleć. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-18, 22:19   #1351
panna migotka
Rozeznanie

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

co się u nas dzieje? jakaś czarna seria czy co?!

margo w d..pie się poprzewracało szacownemu mężowi czy co? a argumentacja jaka? za mało nad nim skaczesz czy może seksu za mało? (moja koleżanka właśnie wczoraj tak usłyszała)

silpe bardzo ładny stroik a Gabi oczywiście
trzymam kciuki za badania

szaja jaki pyzol

kropkaa podpisałaś umowę z agencją, że nie będziesz się kontaktować z właścicielem? bo jeśli nie to moglibyście podpisac umowę poza agencją

dilayla ja bym nie brała żadnego

curly prezenty fajne u mnie też czekają puzzle z trefla

jolaa cudny mały Mikołaj

bydgoś Lusia ślicznie wygląda Wiktor tak chodzi zawsze z ogórami

czy tylko ja nie będę mieć choinki? jutro wyślę małża żeby przyniósł mi żywych gałązek to wstawię do wazonu i udekoruję. Mam pytanie o te plasterki pomarańczy, w jakiej temp je piec? i pod spód położyć papier?
Stary 2011-12-18, 22:37   #1352
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
margo w d..pie się poprzewracało szacownemu mężowi czy co? a argumentacja jaka? za mało nad nim skaczesz czy może seksu za mało? (moja koleżanka właśnie wczoraj tak usłyszała)

czy tylko ja nie będę mieć choinki? jutro wyślę małża żeby przyniósł mi żywych gałązek to wstawię do wazonu i udekoruję. Mam pytanie o te plasterki pomarańczy, w jakiej temp je piec? i pod spód położyć papier?
To chyba najczęstszy powód.

czemu nie będziesz mieć choinki?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 23:04   #1353
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
co się u nas dzieje? jakaś czarna seria czy co?!

nie interesuję się, nie zauważam, nie zwracam uwagi... (a w domyśle pewnie to drugie)

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 23:05   #1354
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
No masakra jakas,co jeden to lepszy...
dziekuje za opinie...myslalam nad lózkiem z ikei tym co rosnie razem z dzieckiem...tylko materac sie wymienia....a co do tej kanapy to fakt lezenie na glebie na 6 cm materacyku troche nie bardzo...a na to drugie to idiotka ze mnie nie spojrzalam kompletnie na wymiary

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 23:31   #1355
panna migotka
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31127304]To chyba najczęstszy powód.

czemu nie będziesz mieć choinki? [/QUOTE] Bo Wiktor wspina mi się po wszystkich drzewach (dziś u teściowej po jakimś bananowcu czy czymś takim) a tydzień temu jak był u moejj mamy to zmasakrował (czyt. rozłożył na czynniki pierwsze, łącznie ze światełkami) małą choinkę co stała u mojej siostry. Zajęło mu to minutę (mama poszła do wc)

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nie interesuję się, nie zauważam, nie zwracam uwagi... (a w domyśle pewnie to drugie)
kolejny mały niemowlaczek co się robi z tymi chłopami? Byłaś dla niego za dobra a on się do tego przyzwyczaił i jak zajęłaś się swoimi sprawami a nie jego (i nie miałaś na nic innego siły) to niezadowolony

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
dziekuje za opinie...myslalam nad lózkiem z ikei tym co rosnie razem z dzieckiem...tylko materac sie wymienia....a co do tej kanapy to fakt lezenie na glebie na 6 cm materacyku troche nie bardzo...a na to drugie to idiotka ze mnie nie spojrzalam kompletnie na wymiary
jak byłam teraz ikei to oglądałam te łóżka i te materace też rosną z dzieckiem bo najpierw są tak jakby złożone i potem się je wysuwa

piłam późno kawę i mi się spać nie chce
Stary 2011-12-19, 08:17   #1356
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Czy słyszałyście o witrażykach na pierniczki??! Ponoć z rozkruszonych landrynek się to robi? Prawda? Ja raczej cienka w te klocki, dlatego pytam Was.
Bardzo latwo sie robi. Rozkrusz landrynke, wsyp do srodka piernika (ktory juz lezy na blaszcze do pieczenia) i piecz normalnie. Po upieczeniu nie wyciagaj od razu, poczekaj az wystygnie.
Robilam, sliczne wychodza. W tym roku nie zrobie bo nie mam landrynek...

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Lusia z papryką przy choince
Slicznie kolorystycznie wszystko sie zgralo A Luiza jak zwykla sliczna

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
ok trzymajcie kciuki że bym sie jutro do lekarza dostała z ranca i za badania
choc cholera serducho dalej szaleje i ból w mostku wraca

Cytat:
To sie pochwale na koniec i spadam bo padam

Moja modelka
Super pozuje, a spi juz na tym lozku?
Stroik jak ta lala Ladne kolory.
Ja tematycznie w tym roku na bialo.....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393]Mam kręcone Mąż, to co mu zostało, też W załączniku ja jako 2latka.[/QUOTE]
Loo, ale Ty fajna

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja to jednak muszę mieć prze☠☠☠ane w życiu!

Dziewczyny - wszystko z mężem ugadałam, mieszkanie zarezerwowałam, wyczarowałam kwotę na zadatek, spłaciłam dwie pożyczki które mnie blokowały, wynalazłam kasę na spłatę karty kredytowej, żeby mieć czysto, nawet znalazłam ludzi, którzy ode mnie fikcyjnie kupią stilo na chwilę, bo mam na nie jeszcze 9 tys. kredytu, a nie mogę go mieć do zdolności kredytowej. Zrobiłam tysiąc rzeczy niemożliwych, nawet znalazłam żyranta, gdybym tej zdolności nie miała.

I dup - doczytałam warunki zakupu na kartce z agencji - zabili mnie prowizją. Zasrane 3 tysiące mi wszystko s☠☠☠☠☠☠☠iły.
Uff, bez sensu. No wlasnie, jak mowi Migotka, jesli jest szansa dogadaj sie z wlascicielem bezposrednio. Jesli nie to pogadaj z agencja. Moze uda sie rozlozyc prowizje albo w czasie albo na raty...

Cytat:
I pochwale sie fotka mojego "baby santa". Tez czsem pozuje do zdjec,ale dzis nie bardzo chcial wspolpracowac...:rolleyes :
Sliczny jest...

Cytat:
przeczytalam, co u was, ale mam doła i brak mi siły, żeby poodpisywać. nie wiem nawet, czy pisałam Farmince, że cieszę się, że małz się znalazł...

mnie mój małż zabił wczoraj tekstem, że od 3 lat nie ma żony, my jedynie "prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe".
i koniec pieśni.

Ja tez z rana pozarlam sie z chlopem. Sil mi juz brak.

Farminko, dla mnie ta sytuacja z Twoim mezem jest koszmarna. Sam cos zmontowal i zachowal sie jak glupek (bez urazy). Trzymaj sie dzielnie.

Migotka, pomarancze pieke w termoobiegiu w ledwo ledwo temperaturze, nie ma nawet 50 st. Klade na folii aluminiowej.

Alla, nie wiem nic o swince ale szoruj do lekarza..

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 08:33   #1357
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Dziewczyny - wszystko z mężem ugadałam, mieszkanie zarezerwowałam, wyczarowałam kwotę na zadatek, spłaciłam dwie pożyczki które mnie blokowały, wynalazłam kasę na spłatę karty kredytowej, żeby mieć czysto, nawet znalazłam ludzi, którzy ode mnie fikcyjnie kupią stilo na chwilę, bo mam na nie jeszcze 9 tys. kredytu, a nie mogę go mieć do zdolności kredytowej. Zrobiłam tysiąc rzeczy niemożliwych, nawet znalazłam żyranta, gdybym tej zdolności nie miała.

I dup - doczytałam warunki zakupu na kartce z agencji - zabili mnie prowizją. Zasrane 3 tysiące mi wszystko s☠☠☠☠☠☠☠iły.
Wydumałaś co?

Cytat:
przeczytalam, co u was, ale mam doła i brak mi siły, żeby poodpisywać. nie wiem nawet, czy pisałam Farmince, że cieszę się, że małz się znalazł...

mnie mój małż zabił wczoraj tekstem, że od 3 lat nie ma żony, my jedynie "prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe".
i koniec pieśni.

Cytat:
A że tak spytam, w drugą stronę to co? Szanowny rzecz jasna na rękach cię nosił i dbał do wypęku, tak? Tia....
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 09:13   #1358
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Bardzo latwo sie robi. Rozkrusz landrynke, wsyp do srodka piernika (ktory juz lezy na blaszcze do pieczenia) i piecz normalnie. Po upieczeniu nie wyciagaj od razu, poczekaj az wystygnie.
Robilam, sliczne wychodza. W tym roku nie zrobie bo nie mam landrynek...
.
Szkoda, że nie wiedziałam o tym robiąc swoje pierniczki. Teraz nie mam pomysłu jak ozdobić. A ta landrynka nie wychodzi twarda?

Szaja zapomniałam pogratulowac pierogów I potwierdzam, ciasto nie wychodzi twarde jak się jaja nie da. Też robiłam bez jajek i super wyszło

Kupiłam sobie w Biedronce świecącą kurtynę na okno w kuchni, taką z gwiazdek. Fajnie wygląda
Stary 2011-12-19, 09:43   #1359
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie wiedziałam o tym robiąc swoje pierniczki. Teraz nie mam pomysłu jak ozdobić. A ta landrynka nie wychodzi twarda?

Szaja zapomniałam pogratulowac pierogów I potwierdzam, ciasto nie wychodzi twarde jak się jaja nie da. Też robiłam bez jajek i super wyszło

Kupiłam sobie w Biedronce świecącą kurtynę na okno w kuchni, taką z gwiazdek. Fajnie wygląda
Landrynka po upieczeniu to takie cienkie szkielko. Jest mieksza niz landrynka w naturalnym looku
Ja w tym roku ozdobilam bialym lukrem i posypalam jakimis ozdobami (groszki, gwiadki itp) ze spozywczego

Wczoraj zrobilam tez biale serca na choinke. Kupilam steropianowe, potraktowalam je sniegiem w sperju i doczepilam szyszki z lasu. Fajnie wyszly.

A wlasnie, u nas w domu rodzinnym ciasto do pierogow zawsze bylo robione bez jajek. Brat nie je (jajek).
Ja tez nie daje.

körö körö kirkkoon
Stary 2011-12-19, 11:17   #1360
velluto
Zadomowienie

Witam po weekendzie
Przeczytałam co u Was, ale totalnie nie mam weny do pisania
Żyje już urlopem i zbliżającymi się świętami
Może dziś ubierzemy choinkę
Kupiliśmy Małej stolik i krzesełka w Ikei, jest przeszczęśliwa Jak już kompletnie urządzimy jej ten kącik, to pstryknę fotę i pochwalę się
Miłego dnia

velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 11:25   #1361
Darianna25
Zakorzenienie

Hej.
U nas chyba 5tki wychodza.Od wczoraj palce ciągle w buzi i tak po bokach,kupka rzadka, gorączka już mala.

U nas zimno i mrozek nadal trzyma.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-19, 11:30   #1362
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie
Przeczytałam co u Was, ale totalnie nie mam weny do pisania
Żyje już urlopem i zbliżającymi się świętami
Może dziś ubierzemy choinkę
Kupiliśmy Małej stolik i krzesełka w Ikei, jest przeszczęśliwa Jak już kompletnie urządzimy jej ten kącik, to pstryknę fotę i pochwalę się
Miłego dnia
a jakie wzięłaś? ja rozłożę dopiero na święta - jak Wiktor wstanie w 1 dzień świąt będzie miał niespodziankę

araczki dzięki

w całym domu mi pachnie cynamonem bo synuś dorwał paczkę i rozsypał po całym mieszkaniu
Stary 2011-12-19, 12:11   #1363
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kropkaa podpisałaś umowę z agencją, że nie będziesz się kontaktować z właścicielem? bo jeśli nie to moglibyście podpisac umowę poza agencją
W tej chwili dostajesz umowę na wejściu do tego domu, do którego Cię agent wprowadza.
I nie chodzi o kontakt z właścicielem. Umowa dotyczy zakupu. Nawet jak się z nim dogadasz pokątnie, to płacisz.

U mnie jest o tyle ciekawie, że w całym bloku nikt nie wie nic o tym mieszkaniu. To mieszkanie ze sprawy spadkowej. Spadkobiercy nikt nie zna. Nie mieszka w tym mieście. Nie było opcji poza agencją.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31129040]Wydumałaś co?
[/QUOTE] Coś tam wydumałam...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31117075]Muszę się pochwalić Pierwszy raz robiłam pierogi, z kapuchą i pieczarkami, i wyszły Farsz wczoraj zrobiłam, tak na próbę, i to tyle, że teraz muszę zamrozić i będzie na Wigilię. Trudno, że nie z normalnymi grzybami, ale jakoś przeżyjemy [/QUOTE] Brawo!

Cytat:

I pochwale sie fotka mojego "baby santa". Tez czsem pozuje do zdjec,ale dzis nie bardzo chcial wspolpracowac...:rolleyes :
Słodki chłopczyk.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31125482]te prowizje są chore. ja tyle samo zapłaciłam przy zakupie działki, a potem jak się dogadalam z sprzedawcą prywatnie, to okazało się, że on też 3 tysiące zabulił..
[/QUOTE] Bo chyba obie strony płacą, faktycznie.

Cytat:

i koniec pieśni.
O jak milutko...

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2011-12-19 o 12:05
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 12:13   #1364
velluto
Zadomowienie

Cytat:
a jakie wzięłaś? ja rozłożę dopiero na święta - jak Wiktor wstanie w 1 dzień świąt będzie miał niespodziankę

w całym domu mi pachnie cynamonem bo synuś dorwał paczkę i rozsypał po całym mieszkaniu
Wzięliśmy ten komplet w kolorze czerwonym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...699/#/80153697
Jest fajnie wykonane, stabilne, stolik mały i zgrabny

Fajnie to wymyśliliście z rozłożeniem mebelków na świeta Choć u nas Natalia miała mega frajdę jak pomagała tacie składać te mebelki

To Wiktor nastrój świąteczny juz Wam zapewnił
W realu są klocki duplo - ten zestaw xxl za 109, 50 zł. Myśle, że gdybym je kupiła (nawet nie chce myśleć który to prezent byłby juz dla Małej) to mąż by sie ze mną rozwiódł Choc spróbuje dziś nad nim popracować

Stary 2011-12-19, 12:17   #1365
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Wzięliśmy ten komplet w kolorze czerwonym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...699/#/80153697

Fajnie to wymyśliliście z rozłożeniem mebelków na świeta Choć u nas Natalia miała mega frajdę jak pomagała tacie składać te mebelki

W realu są klocki duplo - ten zestaw xxl za 109, 50 zł. Myśle, że gdybym je kupiła (nawet nie chce myśleć który to prezent byłby juz dla Małej) to mąż by sie ze mną rozwiódł Choc spróbuje dziś nad nim popracować
też się zastanawiałam nad tym kompletem ale jednak wykombinowałam inaczej
powiesz mężowi, że nie pamiętasz żebyż to kupowała
Stary 2011-12-19, 12:25   #1366
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, bez sensu. No wlasnie, jak mowi Migotka, jesli jest szansa dogadaj sie z wlascicielem bezposrednio. Jesli nie to pogadaj z agencja. Moze uda sie rozlozyc prowizje albo w czasie albo na raty...
Najpierw pogadałam z gościem co sprawę kredytu załatwia. I chwała Panu, że pogadałam, bo mi kapcie spadły przy tej rozmowie.

Otóż - szanowne banki pozmieniały zasady. Teraz kupując mieszkanie za np. 84 tysiące, nie można wziąć 90 tys, o ile rzeczoznawca banku nie wyrazi opinii, że jest ono to 90 tys. warte. Nie ma znaczenia że są opłaty inne, prowizje itd.
I tak trzeba sobie mieć na początek na zadatek plus połowę prowizji dla agencji. A potem przy otrzymaniu kredytu, bank wypłaca wartość mieszkania minus prowizja dla siebie! Czyli dostaję 84 tys. a na konto wpływy mi 76tys. przykładowo. I w dupie jestem, bo nie mam różnicy.
Tak się wycwanili.

Co załatwiłam:
- wpłaciłam pieniądze na dwa kredyty drobne, które miałam, żeby je zamknąć; a te kredyty to fanaberie mojego męża;
- wyczarowałam kasę na zadatek plus połowa prowizji agencji;
(gdy dostanę kredyt różnica już wpłacone na zadatek pójdzie na notariusza); to się wpłaca na dzień dobry;
- załatwiłam z panem kredytowym, że prowizję bankową zamieni na ubezpieczenie kredytu - ta sama kwota do spłaty, ale ubezpieczenie dopisuje się do kredytu! czy jak wezmę 84 to dostanę 84;

I zostałam przyblokowana ratą na auto i faktem posiadania karty kredytowej. Wszystkie moje oszczędności na koncie walutowym przezłotówkowałam i spłaciłam kartę. Niestety zamknięcie trwa do 30 dni. Poprosiłam o tryb pilny. Skróciło się do 5 dni.

I zostało mi auto. Mąż łaskawie oznajmił, że nie chce sprzedawać. No i trzeba było wyczarować 9,8 tys. na spłatę tego pojazdu. Kto to musiał zrobić? Wiadomo. Ja.
Położyłam więc uszy po sobie (wcześniej uzgodniłam z nim, że jak nie będzie czym spłacić, to sprzedaję i go nie pytam) i poszłam do szefów na rozmowę...
W efekcie została mi udzielona pożyczka w wysokości 10 tys. zł. /Ja nie wiem czemu oni tacy dobrzy dla mnie, ja bym miała opory.../

Tak więc jestem udupiona po uszy z każdej strony.

Aha - na koniec jedna dobra wieść. Mam zdolność kredytową. Sama, bez żyranta.
Nie wiem jakim cudem. No ale mam podobno. Taka nieoficjalna wiadomość od pana kredytowego.

Więcej grzechów nie pamiętam.

Stary 2011-12-19, 12:30   #1367
araczki
Zadomowienie

Cytat:

Swieta ida, powiedz mezowi, ze Mikolaj przyniosl klocki, no co, on nie wierzy w Mikolaja?!...

körö körö kirkkoon
Stary 2011-12-19, 12:41   #1368
velluto
Zadomowienie

Cytat:
też się zastanawiałam nad tym kompletem ale jednak wykombinowałam inaczej
powiesz mężowi, że nie pamiętasz żebyż to kupowała
Cytat:
Swieta ida, powiedz mezowi, ze Mikolaj przyniosl klocki, no co, on nie wierzy w Mikolaja?!...
Dzieki za pomysły Ale myśle, że niewiele by to dało, taki moj chłop jest ostatnio na mnie zły za moje szaleństwa zakupowe

Kropka Nieźle sie musiałaś nakombinować Mam nadzieje, że teraz juz pójdzie z górki To finanse w Waszym domu do tej pory były tylko na Twojej głowie?

Stary 2011-12-19, 12:41   #1369
araczki
Zadomowienie

Kropko, ale obrotna jestes. Tylko jak to maz nie chce sprzedac samochodu?! Czy on zdaje sobie sprawe z tego co sie dzieje? Ze te akcje sa w sumie przez niego?
W pracy bardzo ladnie postapili. Ty dobry czlek (nie znam Cie na zywca ale czuje, ze tak)....
A kiedy oficjalnie bedzie wiadomo o zdolnosci kredytowej?
Czy mieszkanie bedzie czekac, podpisujesz umowe mimo prowizji?

körö körö kirkkoon

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-19, 12:44   #1370
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
rozwiązanie idealne

kropka mąż Cię powinien po stopach całować
no i najlepiej jak się zabezpieczysz jakąś umową z nim w razie nie spłacania przez niego rat
Stary 2011-12-19, 12:51   #1371
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31118273]A to ja wyczytałam patent - że nie dajesz jajka, ale za to woda wrząca ma być. Ja robiłam tak:
.[/QUOTE]

Cytat:

fajną macie choinke i modelka spoko

ok trzymajcie kciuki że bym sie jutro do lekarza dostała z ranca i za badania
choc cholera serducho dalej szaleje i ból w mostku wraca

Trzymam kciuki za badania. Pewnie jestes już po.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Wogóle to Ola pije tylko wode.Co pija wasze dzieci?
Może już powinnam dać jej coś innego ale boje sie,że potem nie bedzie chciała wody tylko soczki.
Woda, soczki rozcieńczone, herbatki owocowe.

Cytat:
To sie pochwale na koniec i spadam bo padam

Modelka Jednak kupiłas to łóżko Bardzo fajne

Stroik śliczny

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393]

Mam kręcone Mąż, to co mu zostało, też W załączniku ja jako 2latka.
Zdrowia mamie życzę

Bydgosiu, miałam pisać - bardzo ładna modelka [/QUOTE]

Wow, mała Agu

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31124895]

U nas już stoi cudny świerk- - i mimo obecności małego niszczyciela w chalupie (Tymek ) ubralismy choinkę w szklane bombki i szklane figurki.
wyszłam z założenia, że jak go iglak pokłuje, to odpuści bombkom.
na razie jest ok, Tymek bada teren.[/QUOTE]

Cytat:

Ja pierdziele, biednemu zawsze wiatr w oczy
Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie spraw

Cytat:

i koniec pieśni.
Szok

Cytat:

Bydgoś Lusia z papryczką słodka. U mnie pewnie jak u Edzi, mały by całą do buzi wepchał

Idę dalej czytać.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 12:55   #1372
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka Nieźle sie musiałaś nakombinować Mam nadzieje, że teraz juz pójdzie z górki To finanse w Waszym domu do tej pory były tylko na Twojej głowie?
A jakże.

Pierwszy rok on trzymał kasę, a jak zaczęły przychodzić wezwania to zrobiłam dym na całe osiedle i ja to przejęłam. Rok prostowałam.

To człowiek nielogiczny i bezmyślny jak się okazuje...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Kropko, ale obrotna jestes. Tylko jak to maz nie chce sprzedac samochodu?! Czy on zdaje sobie sprawe z tego co sie dzieje? Ze te akcje sa w sumie przez niego?
W pracy bardzo ladnie postapili. Ty dobry czlek (nie znam Cie na zywca ale czuje, ze tak)....
A kiedy oficjalnie bedzie wiadomo o zdolnosci kredytowej?
Czy mieszkanie bedzie czekac, podpisujesz umowe mimo prowizji?
Mieszkanie czeka, pani z agencji nie pokazuje nikomu. Dałam jej znać, że jest załatwiana zdolność.

Stary 2011-12-19, 13:03   #1373
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Za mało świątecznie mu było

Cytat:
Najpierw pogadałam z gościem co sprawę kredytu załatwia. I chwała Panu, że pogadałam, bo mi kapcie spadły przy tej rozmowie.
.
Ty obrotna kobieta jesteś i szacun

A banki nieźle sobie wymyśliły

Wczoraj po 17 pojechaliśmy na zakupy prezentowe. W jednej galerii ZERO miejsc parkingowych, w drugiej ledwo jakieś znaleźliśmy. Zakupy w zasadzie się udały. Lusia była mega grzeczna. Tańczyła w sklepach, ludzie się za nią oglądali I co chwila, na widok choinek krzyczała swoje "wwwoooo"

Luiza

Stary 2011-12-19, 13:10   #1374
velluto
Zadomowienie

Cytat:
A jakże.

Pierwszy rok on trzymał kasę, a jak zaczęły przychodzić wezwania to zrobiłam dym na całe osiedle i ja to przejęłam. Rok prostowałam.

To człowiek nielogiczny i bezmyślny jak się okazuje...
Nieźle
To na razie go "tylko" z chaty eksmitujesz, czy zakladasz tez sprawe o rozwód?

Stary 2011-12-19, 13:34   #1375
Silpe
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31124648]a

śliczna panienka, i taka dorosła wygląda.

[/QUOTE]

kawał kobity nie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
no wiec własnie zaczne podawac tylko dorwe jakis dobry jakosciowo
za rok moze dwa nie wiem jak to jest z tym miodem u pszczół..kumpela bedzie zakladala ule to od niej na pewno będę miała eko i z pierwszej pewnej ręki,co jest dla mnie istotne
k
Ja od lat nie kupuje miodu w sklepie tylko własnie od znajomych prosto z pasieki - pycha i wiem co jem
jak byłam w ciąży koło mojego domu na wielką lipe przyleciał rój ogromny , nie dało sie z domu wyjsc - zadzwoniłam po znajomego co ma ule i zabrał ten rój - nigdy czegoś takiego nie widziałam i w podziece za cynk - dostałam pózniej litre miodu z tego roju

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Slipie a Gabi śpi na tym lóżku?
Piekny stroik.

Moja tez pozuje do zdjecia i szybko leci zobaczyć co pstryknełam.

Choinka postawiona.Tak jak myślalam Ola musi polizać kazdą bombkę a czasem ugryśc.

nie śpi , bo śpi ze mną pokój juz od ciąży kopletnie umeblowany , . młoda tam użeduje , a spac bedzie jak podrosnie
- machne kiedy fote pokoju to pokaże
Cytat:
Hej!

Silpe Mala modelka Kciuki za badanka

mikołajek uroczy

Cytat:

i koniec pieśni.

Cytat:
Silpe Gabi urocza i taka duża już się wydaje. No i fajna dekoracja
.

Cytat:
c

silpe bardzo ładny stroik a Gabi oczywiście
trzymam kciuki za badania
?

Cytat:

Super pozuje, a spi juz na tym lozku?
Stroik jak ta lala Ladne kolory.
Ja tematycznie w tym roku na bialo.....

..

nie spi
kocham wystrój - połączenie bieli,złota i czerwieni

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za badania. Pewnie jestes już po.

Modelka Jednak kupiłas to łóżko Bardzo fajne

Stroik śliczny

.

tak mąż kupił i trafił jeszcze na promocje bo stało za 100euro a jak pojechał po nie to juz były po 50 euro

Tak jestem po badaniach uff
siedziała z ranca 2.5 godziny w osrodku juz miałłam dośc ,
ale ekg znów wyszło z dodatkowymi skurczami ale troche mniejsze niz w piątek - co nie zmienia faktu że wczoraj meczyłam sie cały dzien tak mi duszno było i serducho szalało..
po badaniu dowiedziałam sie że , nie mam typowych symptomów zawałowych lub wskazujących na arytmie
wiec na razie obejdzie sie bez specjalistycznych badan .
moje objawy i czestoskurcz bardziej pasują do braku w organizmie magnezu i nerwicy
zrobiłam badanie na tarczyce i jutro wyniki , bo to też może miec wpływ
dotego dostałam leki na tydzien , które mają unormowac prace serca i rozluznic miesien sercowy , czyli zlikwidowac dodatkowe skurcze .
no i kontrolowac jak sie powtórzy po kuracji - wtedy zrobimy inne badania . pierwszą tabletke wziełam i powiem wam że juz czuje ulge bo serducho nie szaleje tak.

z tą nerwicą to dziwne , jestem nerwus ale nerwica zdiagnozowana to na szczescie jeszcze co innego
po przyjezdzie teraz z niemiec ,jakoś wyluzowałam , chyba pobyt u meża miał na mnie zbawienny wpływ
duzo rzeczy olałam , przystopowałam i powinnam czuc sie swietnie a tu zonk ..
łeb mnie co raz czesciej boli , zle sypiam, i problemy z sercem .
czyli morał z tego taki że moje serducho potrzebuje adrenaliny a nie wyciszenia , bo sie samo upomina i szaleje ..
wiec pasuje komuś dac w ryj , co by sie wyżyc

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2011-12-19 o 13:37
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 13:38   #1376
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kropka mąż Cię powinien po stopach całować
no i najlepiej jak się zabezpieczysz jakąś umową z nim w razie nie spłacania przez niego rat
Na razie uważa, że go oszukałam.

Ale jak zaproponowałam kasę zamiast mieszkania, to chętny nie był, bo wie że mu nie starczy, jak dostanie połowę wartości tego, w którym mieszkamy.

Ja go nie chcę wyciulać, chcę żeby dziecko miało ojca blisko, żeby mieli kontakt. Mam nadzieję, że on mnie też nie wydyma. Choćby ze względu na dziecko.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Nieźle
To na razie go "tylko" z chaty eksmitujesz, czy zakladasz tez sprawe o rozwód?
To temat nie na publiczne forum.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2011-12-19 o 13:39
Stary 2011-12-19, 13:47   #1377
velluto
Zadomowienie

Cytat:
czyli morał z tego taki że moje serducho potrzebuje adrenaliny a nie wyciszenia , bo sie samo upomina i szaleje ..
No to lepiej Ci teraz nie wchodzić w drogę
Cytat:
To temat nie na publiczne forum.
No tak, rozumiem. I przepraszam za pytanie.

Stary 2011-12-19, 14:07   #1378
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Tak jestem po badaniach uff

Luiza

Stary 2011-12-19, 15:11   #1379
marhalczar
Zadomowienie

Witajcie laseczki tuz, tuz prdzed swietami....pewnie zabiegane itp, itd.
Ja od dluzszego czasu nie zagladalam do kompa i tutaj ...czulam sie okropnie i nie mialam ochoty na nic. No ale teraz juz sie skonczyly te okropne wymioty i nudnosci.

Zaczelismy juz 14 tyg. ciazy, wszystko przebiega bien, mala fasolka podczas kontroli w 12 tyg. miala juz 6,35 cm.

Amelia jest kochana, glaszcze brzuszek i caluje "bebe", tak mówi na swojego braciszka/siostrzyczke.

Swieta spedzamy w Madrycie z rodzina meza..... , a potem , w styczniu jedziemy na urlopik do Andorry, na narty....oczywiscie ja jezdzic nie bede :-( ...ale pooddycham swiezym powietrzem.

Zatem bede konczyc ten mój melduneczek na nowym watku i chcialabym zyczyc Wam i waszym najblizszym milych i spokojnych Swiat, udanego Sylwestra i spelnienia najskrytszych marzzen w Nowym 2012 Roku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP5718.jpg (68,4 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP5721.jpg (121,9 KB, 72 załadowań)

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2011-12-19 o 15:14
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 15:55   #1380
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

marhalczar, miło widzieć Twoje literki cieszę się, że juz lepiej się czujesz.

Przygotowałam farsz na pierogi ruskie. Jutro będę działać

Luiza

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości