|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
co się u nas dzieje? jakaś czarna seria czy co?!
margo w d..pie się poprzewracało szacownemu mężowi czy co? a argumentacja jaka? za mało nad nim skaczesz czy może seksu za mało? (moja koleżanka właśnie wczoraj tak usłyszała) silpe bardzo ładny stroik trzymam kciuki za badania szaja jaki pyzol kropkaa podpisałaś umowę z agencją, że nie będziesz się kontaktować z właścicielem? bo jeśli nie to moglibyście podpisac umowę poza agencją dilayla ja bym nie brała żadnego curly prezenty fajne u mnie też czekają puzzle z trefla jolaa cudny mały Mikołaj bydgoś Lusia ślicznie wygląda czy tylko ja nie będę mieć choinki? jutro wyślę małża żeby przyniósł mi żywych gałązek to wstawię do wazonu i udekoruję. Mam pytanie o te plasterki pomarańczy, w jakiej temp je piec? i pod spód położyć papier?
|
|
|
#1352 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
czemu nie będziesz mieć choinki?
|
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za opinie...myslalam nad lózkiem z ikei tym co rosnie razem z dzieckiem...tylko materac sie wymienia....a co do tej kanapy to fakt lezenie na glebie na 6 cm materacyku troche nie bardzo...a na to drugie to idiotka ze mnie nie spojrzalam kompletnie na wymiary
|
|
#1355 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31127304]
czemu nie będziesz mieć choinki? [/QUOTE] Bo Wiktor wspina mi się po wszystkich drzewach (dziś u teściowej po jakimś bananowcu czy czymś takim) a tydzień temu jak był u moejj mamy to zmasakrował (czyt. rozłożył na czynniki pierwsze, łącznie ze światełkami) małą choinkę co stała u mojej siostry. Zajęło mu to minutę (mama poszła do wc) ![]() Cytat:
co się robi z tymi chłopami? Byłaś dla niego za dobra a on się do tego przyzwyczaił i jak zajęłaś się swoimi sprawami a nie jego (i nie miałaś na nic innego siły) to niezadowolony Cytat:
piłam późno kawę i mi się spać nie chce
|
|
|
|
#1356 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robilam, sliczne wychodza. W tym roku nie zrobie bo nie mam landrynek... Slicznie kolorystycznie wszystko sie zgralo A Luiza jak zwykla sliczna ![]() Cytat:
![]() Super pozuje, a spi juz na tym lozku? Stroik jak ta lala Ladne kolory. Ja tematycznie w tym roku na bialo..... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393]Mam kręcone W załączniku ja jako 2latka. [/QUOTE]Loo, ale Ty fajna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez z rana pozarlam sie z chlopem. Sil mi juz brak. Farminko, dla mnie ta sytuacja z Twoim mezem jest koszmarna. Sam cos zmontowal i zachowal sie jak glupek (bez urazy). Trzymaj sie dzielnie. Migotka, pomarancze pieke w termoobiegiu w ledwo ledwo temperaturze, nie ma nawet 50 st. Klade na folii aluminiowej. Alla, nie wiem nic o swince ale szoruj do lekarza..
|
|
|
#1357 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaja zapomniałam pogratulowac pierogów I potwierdzam, ciasto nie wychodzi twarde jak się jaja nie da. Też robiłam bez jajek i super wyszło Kupiłam sobie w Biedronce świecącą kurtynę na okno w kuchni, taką z gwiazdek. Fajnie wygląda
|
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w tym roku ozdobilam bialym lukrem i posypalam jakimis ozdobami (groszki, gwiadki itp) ze spozywczego ![]() Wczoraj zrobilam tez biale serca na choinke. Kupilam steropianowe, potraktowalam je sniegiem w sperju i doczepilam szyszki z lasu. Fajnie wyszly. A wlasnie, u nas w domu rodzinnym ciasto do pierogow zawsze bylo robione bez jajek. Brat nie je (jajek). Ja tez nie daje.
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Przeczytałam co u Was, ale totalnie nie mam weny do pisania ![]() Żyje już urlopem i zbliżającymi się świętami Może dziś ubierzemy choinkę ![]() Kupiliśmy Małej stolik i krzesełka w Ikei, jest przeszczęśliwa Jak już kompletnie urządzimy jej ten kącik, to pstryknę fotę i pochwalę się ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas chyba 5tki wychodza.Od wczoraj palce ciągle w buzi i tak po bokach,kupka rzadka, gorączka już mala. U nas zimno i mrozek nadal trzyma. |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
araczki dzięki w całym domu mi pachnie cynamonem bo synuś dorwał paczkę i rozsypał po całym mieszkaniu
|
|
|
|
#1363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie chodzi o kontakt z właścicielem. Umowa dotyczy zakupu. Nawet jak się z nim dogadasz pokątnie, to płacisz. U mnie jest o tyle ciekawie, że w całym bloku nikt nie wie nic o tym mieszkaniu. To mieszkanie ze sprawy spadkowej. Spadkobiercy nikt nie zna. Nie mieszka w tym mieście. Nie było opcji poza agencją. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31129040]Wydumałaś co? [/QUOTE] Coś tam wydumałam... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31117075]Muszę się pochwalić Pierwszy raz robiłam pierogi, z kapuchą i pieczarkami, i wyszły Farsz wczoraj zrobiłam, tak na próbę, i to tyle, że teraz muszę zamrozić i będzie na Wigilię. Trudno, że nie z normalnymi grzybami, ale jakoś przeżyjemy [/QUOTE] Brawo! Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31125482]te prowizje są chore. [/QUOTE] Bo chyba obie strony płacą, faktycznie. ![]() Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-19 o 13:05 |
|||
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest fajnie wykonane, stabilne, stolik mały i zgrabny Fajnie to wymyśliliście z rozłożeniem mebelków na świeta ![]() To Wiktor nastrój świąteczny juz Wam zapewnił ![]() ************ W realu są klocki duplo - ten zestaw xxl za 109, 50 zł. Myśle, że gdybym je kupiła (nawet nie chce myśleć który to prezent byłby juz dla Małej) to mąż by sie ze mną rozwiódł Choc spróbuje dziś nad nim popracować
|
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiesz mężowi, że nie pamiętasz żebyż to kupowała
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż - szanowne banki pozmieniały zasady. Teraz kupując mieszkanie za np. 84 tysiące, nie można wziąć 90 tys, o ile rzeczoznawca banku nie wyrazi opinii, że jest ono to 90 tys. warte. Nie ma znaczenia że są opłaty inne, prowizje itd. I tak trzeba sobie mieć na początek na zadatek plus połowę prowizji dla agencji. A potem przy otrzymaniu kredytu, bank wypłaca wartość mieszkania minus prowizja dla siebie! Czyli dostaję 84 tys. a na konto wpływy mi 76tys. przykładowo. I w dupie jestem, bo nie mam różnicy. Tak się wycwanili. Co załatwiłam: - wpłaciłam pieniądze na dwa kredyty drobne, które miałam, żeby je zamknąć; a te kredyty to fanaberie mojego męża; ![]() - wyczarowałam kasę na zadatek plus połowa prowizji agencji; (gdy dostanę kredyt różnica już wpłacone na zadatek pójdzie na notariusza); to się wpłaca na dzień dobry; - załatwiłam z panem kredytowym, że prowizję bankową zamieni na ubezpieczenie kredytu - ta sama kwota do spłaty, ale ubezpieczenie dopisuje się do kredytu! czy jak wezmę 84 to dostanę 84; I zostałam przyblokowana ratą na auto i faktem posiadania karty kredytowej. Wszystkie moje oszczędności na koncie walutowym przezłotówkowałam i spłaciłam kartę. Niestety zamknięcie trwa do 30 dni. ![]() I zostało mi auto. Mąż łaskawie oznajmił, że nie chce sprzedawać. No i trzeba było wyczarować 9,8 tys. na spłatę tego pojazdu. Kto to musiał zrobić? Wiadomo. Ja. Położyłam więc uszy po sobie (wcześniej uzgodniłam z nim, że jak nie będzie czym spłacić, to sprzedaję i go nie pytam) i poszłam do szefów na rozmowę... W efekcie została mi udzielona pożyczka w wysokości 10 tys. zł. /Ja nie wiem czemu oni tacy dobrzy dla mnie, ja bym miała opory.../Tak więc jestem udupiona po uszy z każdej strony. Aha - na koniec jedna dobra wieść. Mam zdolność kredytową. Sama, bez żyranta. ![]() Nie wiem jakim cudem. No ale mam podobno. Taka nieoficjalna wiadomość od pana kredytowego. Więcej grzechów nie pamiętam. |
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale myśle, że niewiele by to dało, taki moj chłop jest ostatnio na mnie zły za moje szaleństwa zakupowe ![]() Kropka Nieźle sie musiałaś nakombinować
|
||
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Kropko, ale obrotna jestes. Tylko jak to maz nie chce sprzedac samochodu?! Czy on zdaje sobie sprawe z tego co sie dzieje? Ze te akcje sa w sumie przez niego?
W pracy bardzo ladnie postapili. Ty dobry czlek (nie znam Cie na zywca ale czuje, ze tak).... A kiedy oficjalnie bedzie wiadomo o zdolnosci kredytowej? Czy mieszkanie bedzie czekac, podpisujesz umowe mimo prowizji?
|
|
#1370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kropka mąż Cię powinien po stopach całować no i najlepiej jak się zabezpieczysz jakąś umową z nim w razie nie spłacania przez niego rat
|
|
|
|
#1371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31118273]A to ja wyczytałam patent - że nie dajesz jajka, ale za to woda wrząca ma być. Ja robiłam tak:
.[/QUOTE] Cytat:
Trzymam kciuki za badania. Pewnie jestes już po. Cytat:
Modelka Bardzo fajne Stroik śliczny ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31123393] Mam kręcone W załączniku ja jako 2latka.Zdrowia mamie życzę Bydgosiu, miałam pisać - bardzo ładna modelka [/QUOTE]Wow, mała Agu ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31124895] U nas już stoi cudny świerk- ) ubralismy choinkę w szklane bombki i szklane figurki. ![]() wyszłam z założenia, że jak go iglak pokłuje, to odpuści bombkom. na razie jest ok, Tymek bada teren.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie spraw Cytat:
![]() Cytat:
Idę dalej czytać.
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy rok on trzymał kasę, a jak zaczęły przychodzić wezwania to zrobiłam dym na całe osiedle i ja to przejęłam. Rok prostowałam. To człowiek nielogiczny i bezmyślny jak się okazuje... ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i szacun A banki nieźle sobie wymyśliły ![]() Wczoraj po 17 pojechaliśmy na zakupy prezentowe. W jednej galerii ZERO miejsc parkingowych, w drugiej ledwo jakieś znaleźliśmy. Zakupy w zasadzie się udały. Lusia była mega grzeczna. Tańczyła w sklepach, ludzie się za nią oglądali I co chwila, na widok choinek krzyczała swoje "wwwoooo"
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To na razie go "tylko" z chaty eksmitujesz, czy zakladasz tez sprawe o rozwód? |
|
|
|
|
|
#1375 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31124648]a
śliczna panienka, i taka dorosła wygląda. [/QUOTE] ![]() Cytat:
jak byłam w ciąży koło mojego domu na wielką lipe przyleciał rój ogromny , nie dało sie z domu wyjsc - zadzwoniłam po znajomego co ma ule i zabrał ten rój - nigdy czegoś takiego nie widziałam i w podziece za cynk - dostałam pózniej litre miodu z tego roju ![]() Cytat:
nie śpi , bo śpi ze mną pokój juz od ciąży kopletnie umeblowany , . młoda tam użeduje , a spac bedzie jak podrosnie - machne kiedy fote pokoju to pokaże ![]() Cytat:
mikołajek uroczy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie spi ![]() kocham wystrój - połączenie bieli,złota i czerwieni Cytat:
tak mąż kupił i trafił jeszcze na promocje bo stało za 100euro a jak pojechał po nie to juz były po 50 euro ![]() Tak jestem po badaniach uff siedziała z ranca 2.5 godziny w osrodku juz miałłam dośc , ale ekg znów wyszło z dodatkowymi skurczami ale troche mniejsze niz w piątek - co nie zmienia faktu że wczoraj meczyłam sie cały dzien tak mi duszno było i serducho szalało.. po badaniu dowiedziałam sie że , nie mam typowych symptomów zawałowych lub wskazujących na arytmie ![]() wiec na razie obejdzie sie bez specjalistycznych badan . moje objawy i czestoskurcz bardziej pasują do braku w organizmie magnezu i nerwicy ![]() zrobiłam badanie na tarczyce i jutro wyniki , bo to też może miec wpływ ![]() dotego dostałam leki na tydzien , które mają unormowac prace serca i rozluznic miesien sercowy , czyli zlikwidowac dodatkowe skurcze . no i kontrolowac jak sie powtórzy po kuracji - wtedy zrobimy inne badania . pierwszą tabletke wziełam i powiem wam że juz czuje ulge bo serducho nie szaleje tak. z tą nerwicą to dziwne , jestem nerwus ale nerwica zdiagnozowana to na szczescie jeszcze co innego ![]() po przyjezdzie teraz z niemiec ,jakoś wyluzowałam , chyba pobyt u meża miał na mnie zbawienny wpływ ![]() duzo rzeczy olałam , przystopowałam i powinnam czuc sie swietnie a tu zonk .. łeb mnie co raz czesciej boli , zle sypiam, i problemy z sercem . czyli morał z tego taki że moje serducho potrzebuje adrenaliny a nie wyciszenia , bo sie samo upomina i szaleje .. wiec pasuje komuś dac w ryj , co by sie wyżyc ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2011-12-19 o 14:37 |
|||||||
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak zaproponowałam kasę zamiast mieszkania, to chętny nie był, bo wie że mu nie starczy, jak dostanie połowę wartości tego, w którym mieszkamy. Ja go nie chcę wyciulać, chcę żeby dziecko miało ojca blisko, żeby mieli kontakt. Mam nadzieję, że on mnie też nie wydyma. Choćby ze względu na dziecko. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- To temat nie na publiczne forum. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-19 o 14:39 |
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No tak, rozumiem. I przepraszam za pytanie. |
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki tuz, tuz prdzed swietami....pewnie zabiegane itp, itd.
Ja od dluzszego czasu nie zagladalam do kompa i tutaj ...czulam sie okropnie i nie mialam ochoty na nic. No ale teraz juz sie skonczyly te okropne wymioty i nudnosci Zaczelismy juz 14 tyg. ciazy, wszystko przebiega bien, mala fasolka podczas kontroli w 12 tyg. miala juz 6,35 cm. Amelia jest kochana, glaszcze brzuszek i caluje "bebe", tak mówi na swojego braciszka/siostrzyczke. Swieta spedzamy w Madrycie z rodzina meza..... , a potem , w styczniu jedziemy na urlopik do Andorry, na narty....oczywiscie ja jezdzic nie bede :-( ...ale pooddycham swiezym powietrzem. Zatem bede konczyc ten mój melduneczek na nowym watku i chcialabym zyczyc Wam i waszym najblizszym milych i spokojnych Swiat, udanego Sylwestra i spelnienia najskrytszych marzzen w Nowym 2012 Roku.
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2011-12-19 o 16:14 |
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
marhalczar, miło widzieć Twoje literki
Przygotowałam farsz na pierogi ruskie. Jutro będę działać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

a argumentacja jaka? za mało nad nim skaczesz czy może seksu za mało? (moja koleżanka właśnie wczoraj tak usłyszała)

co się robi z tymi chłopami? Byłaś dla niego za dobra a on się do tego przyzwyczaił i jak zajęłaś się swoimi sprawami a nie jego (i nie miałaś na nic innego siły) to niezadowolony
A Luiza jak zwykla sliczna 

I potwierdzam, ciasto nie wychodzi twarde jak się jaja nie da. Też robiłam bez jajek i super wyszło 

[/QUOTE]
/Ja nie wiem czemu oni tacy dobrzy dla mnie, ja bym miała opory.../

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)