Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 17:30   #4381
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,dzwoniła Uska, bo ciężko jej pisać :
Igorek jest już na świecie , waży 3860, 54 cm (o ile niczego nie pomyliłam)
Wszystko jest ok, Uskę trochę trzęsie po operacji, ale poza tym wszystko dobrze
Jak dojdzie do siebie to coś jeszcze napisze

Gratulujemy i witamy Igorka

o kurcze, następny bobas na świecie
Gratulacje dla mamusi i tatusia
Cytat:
O kurczę, niefajna niespodzianka
U mnie na szczęście nie da się drzwi otworzyć, póki woda jest w pralce,ale ostatni np. TZ przesuwał pralkę i nie sprawdził, czy się wąż nie wysunął. Ja właczyłam płukanie (na szczęście tylko płukanie), wchodzę do łazienki a tu potop
szwagierka takl zrobiła ostatnio... i rano był wielki krzyk bo powódź w łazience.
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasik w takim razie pilnuj tego ciśnienia i uważaj na wszelkie niepokojące objawy. Szkoda, że nadal nie wiadomo kto tam w brzuszku siedzi. Fajnie, że będziesz miała jeszcze jedno USG o ile nie rozsypiesz nam się wcześniej. Mnie wczoraj dziewczyny znów nastraszyły tym stopniem starzenia się łożyska i znów się stresuje
Nie ma co się stresować , jeśli lekarz nic Ci nie mówił to na pewno wszystko jest w porządku

A moja mała albo mały dziś jest strasznie spokojne... az normalnie muszę trochę brzuchem potrząsnąć żeby sie ruszył...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:37   #4382
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też robiłam stroiki ,chociaż mało artystyczne są ,bo mało artystyczna dusza jestem,2 pierwsze zrobiłam a ten z bordową świeczką kupiłam
Śliczne

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ZAPAMIĘTAJ:
- mama karmiąca piersią ma się zdrowo odżywiać a nie być na diecie. Jadłospis powinien byc urozmaicony, posiłki przyrządzone ze świeżych naturalnych produktów. w połogu można odżywaic się ostrożniej, potem możesz jeść wszystko prócz tego, co jest oczywiście niezdrowe
-nie stosuj diety eliminacyjnej na wszelki wypadek. powinnaś jeść produkty ze wszystkich grup żywności by zapewnić sobie i dziecku wszytskie składniki oraz by dziecko poznało wszytskie smaki
- nie rezygnuj z mleka- obserwuj jak dziekco na nie reaguje. dopier, gdy zwuażysz, ze cos, co zjadłaś mu nie słuszy (biegunka, wysypka, wzdęcia) odzstaw ten produkt i skonsultuj z lekarzem
-nawet jeśli odstawisz wiele produktów nie oznacz to, ze oszczędzisz dziecku kolki-
-zjadaj 5 posiłków dziennie (3 głowne i 2 mniejsze)
-zapotrzebowanie na płyny - 2,5l z czego 1,7l to napoje a reszta zawarta w pokarmach. pij mleko, jogurty, niesłodzone soki, herbaty owocowe i ziołowe, wodę min.
- nie pij kawy, czarnej herbaty, alkoholu i napojów pobudzających (zawierają kofeinę)
-dostarczaj organizmowi 2600-2800 kcal (niezbędne absolutne minimum to 1800
-NIE MUSISZ PIC BAWARKI-mlekopędne działanie tego napoju to MIT
Neskadzięki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:38   #4383
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
dobrze, że ktoś ma podobne zdanie, bo myślałam, że burzę rozpętam

pani od laktacji jest naprawdę na czasie i uczulała nas, żeby nie słuchać położnych środowiskowych (mojej znajomej powiedziała, że z soków może pić tylko jabłkowy - i ta przez miesiąc piła sok jabłkowy i wodę tylko) bo one żyją informacjami sprzed 'wieków'.
Znajoma mieszka i rodziła w Berlinie i mówiła, że tam wcale nie ma czegoś takiego jak 'dieta' karmiącej. Jadła normalnie wszystko, włącznie ze śliwkami w czekoladzie i mandarynkami

Cytat:
Ja nienawidzę gotowanego drobiu, nie przełknę i już
Dlatego też zamierzam jeść normalnie (w granicach rozsądku oczywiście)
no dokładnie nie ma co przesadzać wiadomo ani w jedną ani w drugą stronę i obserwować dzidziola
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
[/COLOR]A my mamy konflikt z imieniem dla ewentualnej córki

Coś mi się ta Kinga nie podoba takie twarde G. U Nadii Te D, Livia fajne, ale będą pewnie mylić z Olivią a już Olivkę mamy w rodzinie
Nadia u mnie miała być
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
u nas na SR konsultantka laktacyjna też mówiła żeby jeść wszystko, ale w rozsądnych ilościach

Tak się zastanawiam a co gdy dziecko ma alergie a karmimy piersią - zostaje ten kurczak gotowany i cienkie zupki

ale w sumie takie ograniczanie się i jedzenie lekkich potraw ma swoje plusy - NA PEWNO SZYBCIEJ SCHUDNIESZ W moim przypadku z pewnie już 20kg nadwagi to cenna rzecz taka dietka hardcore'owa
no wiadomo że na spadek wagi taka dieta dobra, ale najgorsze dla mnie jest to jak jesc takie jedzenie bez smaku na szczęście nie zamierzam, aż tak sie ograniczać, chyba że będzie taka potrzeba

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:39   #4384
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki !

Nawet nie bede [robowala nadrabiac, bo nawet czasu duzo nie mam
Przygotowuje sie na wyjscie Amelki
Wiec w skrocie co u mnie. Ja czuje sie dobrze , biore caly czas leki na nadcisnienie i musze isc do lekarza, ktory zdecyduje co dalej. Potem jeszcze wizyta u gina i diabetologa, bo niby tak trzeba choc ja mysle, ze cukrzycy nie mam Po za tym przez to, ze lezalam w szpitalu i to, ze tzt zmienil prace(co spowodowalo totalny brak kasy) nie mam wyprawki i najwazniejszego lozeczka ale dzis albo jutro kupimy .
Jak bede miala czas bede zagladac

Wstawiam fotke malej tutaj bo mam cos wolny net zeby bawic sie z wstawianiem w klubie
śliczniasta Amelka, całuski od wizażowej cioci i kuzyna
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Agatek moja kuzynka robi coś podobnego do twoich trufli (trufle kojaża mi sie źle po obejrzeniu American pie Wesele)
buahahahha mam to samo, staje mi ten obraz przed oczami Stifler zajadający się truflą
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Wyprawka dla taty:
- wygodne, świeże ubranie na zmianę
- buty na zmianę (np. klapki, adidasy)
- aparat fotograficzny
- telefon
- coś do zjedzenia i picia

ta wyprawka dla taty to jak na seans w kinie albo wycieczkę klasową w góry
Cytat:

jejku to już gratulacje dla Uśki i całuski dla Igorka
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mamuśki potrzebuję pomocy
Własnie na allegro zamówiłam dla córci kilka rzeczy u jednego sprzedawcy (mam wszystko w jednym koszyku) i utknęłam na koszcie dostawy Skąd mam wiedzieć jaki będzie koszt dostawy tych rzeczy i czy zmieszczą się w list czy będzie trzeba zapłacić za paczkę
Kliknęłam już "kup teraz" i nie wiem co dalej
no własnie dziewczyny które zamawialy od rp77 ja tez zamierzam robić niedługo u niego zakupki i mam z 20 pozycji, jak płaciłyście koszty przesyłki

Niki

Alex
Stary 2011-12-20, 17:39   #4385
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Przykładowy jadłospis
PONIEDZIaŁeK

I śniadanie
-2 kromki żytniego chleba z 2 łyżeczkami masła i pastą z tuńczyka (1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym, jajko na twardo, 3 łyżeczki natki pietruszki, oliwa)
-kubek jogurtu nat. z łyżką płatków owsianych i łyżką rodzynek
-szklanka herbaty

II śniadanie
- sałatka owocowa (kiwi, 1/2 banana, jabłko, 2 łyżki jogurtu)

Obiad
-talerz zupy pomidorowej z ryżem brązowym
-2 bitki wołowe z ziemniakami i ugotowanymi startymi buraczkami
-surówka z cykorii i jabłek
-szklanka soku pomarańczowego

Podwieczorek
-szkl. kisielu z czarnej porzeczki
-2 herbatniki
-szkl herbaty ziołowej dla karmiących/wody min.

Kolacja
-grahamka z masłem, liścmi sałaty i plastrami schabu pieczonego
-pół pomidora z bazylią (świeżą(
-szkl. herbaty malinowej

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

jak chcecie to mogę jeszcz eprzepisać jakby ktoś był zainteresowany
Jak masz czas i ochotę na przepisywanie to dawaj
Stary 2011-12-20, 17:47   #4386
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

no własnie dziewczyny które zamawialy od rp77 ja tez zamierzam robić niedługo u niego zakupki i mam z 20 pozycji, jak płaciłyście koszty przesyłki
Cytat:
Własnie na allegro zamówiłam dla córci kilka rzeczy u jednego sprzedawcy (mam wszystko w jednym koszyku) i utknęłam na koszcie dostawy Skąd mam wiedzieć jaki będzie koszt dostawy tych rzeczy i czy zmieszczą się w list czy będzie trzeba zapłacić za paczkę
u rp płaciłam 1x za kuriera, łacznie a miałam na liscie 21 sztuk

hmm a w mailu nie miałaś info jakie są konkretnie do wyboru opcje dostawy bo to mozna zajrzec tez do maila, czesto all jak wysyla info o tym ze cos kupilas przez kup teraz dodaje wzmianke o sposobach platnosci na transport
wtedy albo przed kup teraz wybiera sie z okienka to co cie interesuje

moim zdaniem mozna ocenic czy cos zmiesci sie w list - nie wysyłaja listow wiekszych niz A4 wiec jesli zamawialas kilka body czy kilka pajacow to raczej powinno sie zmiescic ale jesli byly do tego jakies akcesoria to raczej paczka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:48   #4387
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nie ma co się stresować , jeśli lekarz nic Ci nie mówił to na pewno wszystko jest w porządku
Tak Czubasku z tym, że ja miałam ostatnie USG w 34 tc i to było już moje ostatnie
Stary 2011-12-20, 17:48   #4388
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
a ja? a ja?
zapomniałas o mnie hyhy
Nie zapomniałam
Wypowiedż w klubie uznałam za zaliczoną
Cytat:
ja zamawiasz kilka rzeczy to raczej w list się nie zmieścisz. Czyli poczta(dłuższy czas oczekiwania) a najlepiej kurier. Sprawdź ile za przesyłkę, czy za pobraniem czy pł. przy odbiorze i dopisz ta kwotę do zapłaty. Zazwyczaj płaci sie raz, ale możesz sprawdzić, powinno być napisane. jak by się okazało ze za mało to Ci na pewno napiszą

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Kasikzaki zasady matek karmiących i przykładowy jadłospis to można na pierwszą stronę wrzucić
oki doki

Cytat:

Ja u niego zamawiałam też dużo rzeczy i płaciłąm za 1dną przesyłke kurierską
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:51   #4389
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Ja grzecznie kopiuje do worda by mieć na później Takie urozmaicone menu może być wielce pomocne, nawet jeśli nie będę stosować dzień w dzień to można pewne potrawy podpatrzeć. Tak więc ja dziękuję ogromnie za te informacje
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Przepraszam, jeśli wystraszyłam, ale niestety tak jej się porobiło. Ona zaciekle wręcz twierdzi, że to od tych żeli i od tego, że musiała krem przeciw rozstępom swój zastapić oliwką, bo jej się skończył. Nie wiem gdzie tu pies pogrzebany, ale musimy się jakoś wtedy chyba częściej smarować i będzie dobrze - mam nadzieję, więc tak nie martw

Sprawdź w opcjach dostawy czy napisali ile kosztuje paczka lub kurier i co się dzieje w momencie kiedy kupujesz kilka przedmiotów. Powinni taką informację umieścić w zakładce. Jeśli nie znajdziesz to napisz im email przez formularz kontaktowy na allegro i powinni odpisać ile za przesyłkę Zwykle jest tak, ze albo się płaci najwyższą cenę przesylkową za jeden z przedmiotów albo po prostu liczą kuriera jakoś taniej.

Zrobiłam tak samo
Dziękuję
no to zaraz Wam napiszę jeszcze jakies dania

Wtorek

I śniadanie
- talerz zupy mlecznej (2proc tł) plus dwie łyżki musli z suszonymi owocami np rodzynki, morele
- bułka orkiszowaz masłem, żółtym serem i ogórkiem
-szklanka kawy zbożowej
- pół szkl wody min nieg.

II sniadanie
- tost sycylijski (2 kromki chleba tostowego z masłem, szynką i serem mozarella, szczypta bazylii i tymianku)
-sok marchwowy

Obiad
- zupa jarzynowa
- potrawa z kurczaka
-kasza jęczmienna na sypko
- sałata ze śmietaną
-kompot z jabłek

Podwieczorek
-koktajl mleczno-bananowy z łyżeczką otrębów

Kolacja
- bułka pełnoziarnista z masłem i twarogiem półtłustym i 2 łyzkami konfitury z jagód
herbata z kopru włoskiego

nie będę pisała całego tygodnia może ale napiszę jakie potrawy juz bez podziałów i jakie produkty

-pumpernikiel
-zupa szpinakowa z ziemniakami
-pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej, sera twarogowego i mięty
- sok pomidorowy
-babka (biszkopt)
-brzoskwinie
-zapiekanka ryżowa (5 łyżekugotowanego brązowego ryżu, jabłko, 3 łyżki śmietany, szczypta cynamonu i cukru waniliowego)
-napar z rumianku
-jajecznica ze szczypiorkiem
-budyń waniliowy
-pieczywo chrupkie
-sok z czarnej porzeczki
-barszcz czerwony z ziemniakami
-makaron pełnoziarnisty
-gotowana pierś z indyka
-ugotowany brokuł
-herbata owocowa
-mus jabłkowy
-rzodkiewka
-chleb graham
-kiełki słonecznika
-kefir
-sałatka jarzynowa
-krupnik
-klipsiki cielęce w sosie koperkowym
-puree z ziemniaków
-surówka z marchwii i jabłka
-biszkopty
-dorsz pieczony w folii
-szpinak gotowany
-ser feta
-herbata z melisy
-nasiona słonecznika, pestki dyni
-grajpfrut
-serek homogenizowany
-zupa krem z brokułów
-kopytka
-surówka z marchwii
-maślanka
-zupa ziemniaczana
-naleśniki ze szpinakiem
-surówka z dyni i pomidorów
-risotto z warzywami

no i to tyle
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:53   #4390
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Nie zapomniałam
aaaa chyba ze tak :P to dziękuje
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:55   #4391
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Sprawdź w opcjach dostawy czy napisali ile kosztuje paczka lub kurier i co się dzieje w momencie kiedy kupujesz kilka przedmiotów. Powinni taką informację umieścić w zakładce. Jeśli nie znajdziesz to napisz im email przez formularz kontaktowy na allegro i powinni odpisać ile za przesyłkę Zwykle jest tak, ze albo się płaci najwyższą cenę przesylkową za jeden z przedmiotów albo po prostu liczą kuriera jakoś taniej.
Cytat:
kochana otwórz sobie all w jeszcze jednym oknie, odnajdź jakąś aukcję tego sprzedajaćego i sprawdź koszty przesyłiki. przeważnie jak duzo kupujesz to koszt jest jeden i wynosi tyle co za kuriera....a jak nie to napisz maila im albo zadzwoń do sprzedawcy
Dziękuję za rady
Weszłam w dostawę i płatnośc i znalazłam cennik - wiem już ile płaci się za jaką przesyłką, ale teraz nie wiem czy płacić za list czy za paczkę. W sumie to dużo nie kupiłam bo to takie drobne rzeczy (myjka kąpielowa frotte, szczoteczka do masowania dziąseł taka nakładana na palec, Frida i nożyczki do pazurków).
Zaraz przyjdzie kolega, który jest bardziej obeznany z all, to go podpytam.
Jeszcze raz dziękuję

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 17:57   #4392
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Robię właśnie karczek z tego przepisu http://www.gotujmy.pl/duszona-karkow...sy,122752.html....... mam nadzieję ze będzie dobry

Chciałam jakoś inaczej niż zwykle zrobić.....ciekawe co na to tż Za 40 min wraca z pracy..........
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:01   #4393
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:

hmm a w mailu nie miałaś info jakie są konkretnie do wyboru opcje dostawy bo to mozna zajrzec tez do maila, czesto all jak wysyla info o tym ze cos kupilas przez kup teraz dodaje wzmianke o sposobach platnosci na transport

moim zdaniem mozna ocenic czy cos zmiesci sie w list - nie wysyłaja listow wiekszych niz A4 wiec jesli zamawialas kilka body czy kilka pajacow to raczej powinno sie zmiescic ale jesli byly do tego jakies akcesoria to raczej paczka
No to u mnie raczej wszystko zmieści się do koperty A4, tylko ta Frida moze być "za gruba" na list.
Jeeenyyy no nie wiem... co ja na poczcie pracuję?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:04   #4394
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dziękuję za rady
Weszłam w dostawę i płatnośc i znalazłam cennik - wiem już ile płaci się za jaką przesyłką, ale teraz nie wiem czy płacić za list czy za paczkę. W sumie to dużo nie kupiłam bo to takie drobne rzeczy (myjka kąpielowa frotte, szczoteczka do masowania dziąseł taka nakładana na palec, Frida i nożyczki do pazurków).
Zaraz przyjdzie kolega, który jest bardziej obeznany z all, to go podpytam.
Jeszcze raz dziękuję
zawsze możesz zapłacic jak za list i oni ew ci napiszą maila ze za mało to dopłacisz róznicę przelewem i juz
Cytat:
Robię właśnie karczek z tego przepisu http://www.gotujmy.pl/duszona-karkow...sy,122752.html....... mam nadzieję ze będzie dobry

Chciałam jakoś inaczej niż zwykle zrobić.....ciekawe co na to tż Za 40 min wraca z pracy..........
mniam

ja własnie jabłka wsuwam

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
No to u mnie raczej wszystko zmieści się do koperty A4, tylko ta Frida moze być "za gruba" na list.
Jeeenyyy no nie wiem... co ja na poczcie pracuję?
list jest do 2 kg wiec mysle ze spokojnie zmiesci sie w list....ja kiedys nawet książke jako list wysyłałam. no chyba ze cos jest duzego gabarytu to nie puszczą jako list ale Ty masz małe przedmioty...
Stary 2011-12-20, 18:08   #4395
*Agatek*
Zakorzenienie

Czy Wyście oszalały??? Człowiek wychodzi na parę godzin a te naskrobały 4 strony! no istny cyrk!

Dziewczyny kupiłam dziś 1 pakę pampersów DADY. Podrożały... nie kosztują już 26,99 tylko 28,99 jak debile zmienili ceny przed świętami

Oczywiście mądra Agatka (od kilku dni ma new telefon) dziś miała w szlafroku telefon bo czekała na kuriera (od tej karuzelki- już ponad tydzień paczki nie ma, bo im się odkleiła etykieta, czekali aż ktoś się odezwie, rozpakowali, zrobili zdjęcia i miała być dziś paczka, a nie ma!!!!! ) no i wstała tak niepozornie, że new telefon spadł na kafelki oczywiście działał, zasięg i bateria ok, ale nie można było się ze mną połączyć i oddałam dziś do serwisu, za co skasowali mnie dziś 50 zł!!!!!! tak się wkur... na siebie, że jestem taką niezdarą i tyle kasy poszło w kibel tak jak inne nokie mi spadały na kafelki i żyły, ta dziś pierwszy raz spadła i od razu coś nie halo im nowsze tym są gówniańsze Zniechęciłam się ostro i nadal jestem wściekła, chyba wrócę do starej komy

Oczywiście żebra mnie bolą tak, że nie pytajcie kiedy mi się obniży brzuch???

Blanszor super waga malucha zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
mi tez myślałam ze to z głodu ale zjadłam i nie przechodzi.*
ja wypiłam herbatkę zieloną z cytrynką z biedronki i przeszło uff.. a na mieście zjadłam zapiekankę
Cytat:
O ja pierdziu! Ładny taniec z gwiazdami
Nie ma co trzeba przyznać że laska ma piękne ciało... tylko po co jej te sylikonowe cycki?
Fajne cyce ale właśnie nie wiem czy prawdziwe coś jej tak dyndają za bardzo ciekawe czy temu kolesiowi stanął
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Agatek moja kuzynka robi coś podobnego do twoich trufli (trufle kojaża mi sie źle po obejrzeniu American pie Wesele)
ooo taaak uwielbiam american pie jak jedliśmy, to się delektowałam tak jak ten koleś... "mmm słodkie g...no" a ile śmiechu przy tym było hihi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:24   #4396
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
-orzechy zwłaszcza arachidowe
-czekoladaa
-kakako
-soja
-mleko
-jaja
(...)
Tyyyyy kakako!
Cytat:
Nadia u mnie miała być
hmm, a jak można ten teges jakoś inaczej pieszczotliwie powiedzieć?? Nadetka??

Cytat:

ale jazdaaaaaa!!!!!!!
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!

i zdrówko za Igorka

Stary 2011-12-20, 18:26   #4397
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Tyyyyy kakako!

ale jazdaaaaaa!!!!!!!
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!

i zdrówko za Igorka
poczekaj jędzo ja teraz będę wyłapywać każdą Twoją literówkę :p
Stary 2011-12-20, 18:27   #4398
*Agatek*
Zakorzenienie

wow kurier dopiero przywiózł pake rozpakowuję!!!!!

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
poczekaj jędzo ja teraz będę wyłapywać każdą Twoją literówkę :p

Stary 2011-12-20, 18:29   #4399
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

bój się, bój
Stary 2011-12-20, 18:36   #4400
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki
Cytat:
Nie zapomniałam
ja zamawiasz kilka rzeczy to raczej w list się nie zmieścisz. Czyli poczta(dłuższy czas oczekiwania) a najlepiej kurier. Sprawdź ile za przesyłkę, czy za pobraniem czy pł. przy odbiorze i dopisz ta kwotę do zapłaty. Zazwyczaj płaci sie raz, ale możesz sprawdzić, powinno być napisane. jak by się okazało ze za mało to Ci na pewno napiszą

oki doki

Ja u niego zamawiałam też dużo rzeczy i płaciłąm za 1dną przesyłke kurierską
dzieki
Cytat:
Tyyyyy kakako!

Natka

Niki

Alex
Stary 2011-12-20, 18:40   #4401
Haniula
Zakorzenienie

Amelka
Igorek

ale wam zazdroszcze mamusie !
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:48   #4402
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
no to zaraz Wam napiszę jeszcze jakies dania

Wtorek

I śniadanie
- talerz zupy mlecznej (2proc tł) plus dwie łyżki musli z suszonymi owocami np rodzynki, morele
- bułka orkiszowaz masłem, żółtym serem i ogórkiem
-szklanka kawy zbożowej
- pół szkl wody min nieg.

II sniadanie
- tost sycylijski (2 kromki chleba tostowego z masłem, szynką i serem mozarella, szczypta bazylii i tymianku)
-sok marchwowy

Obiad
- zupa jarzynowa
- potrawa z kurczaka
-kasza jęczmienna na sypko
- sałata ze śmietaną
-kompot z jabłek

Podwieczorek
-koktajl mleczno-bananowy z łyżeczką otrębów

Kolacja
- bułka pełnoziarnista z masłem i twarogiem półtłustym i 2 łyzkami konfitury z jagód
herbata z kopru włoskiego

nie będę pisała całego tygodnia może ale napiszę jakie potrawy juz bez podziałów i jakie produkty

-pumpernikiel
-zupa szpinakowa z ziemniakami
-pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej, sera twarogowego i mięty
- sok pomidorowy
-babka (biszkopt)
-brzoskwinie
-zapiekanka ryżowa (5 łyżekugotowanego brązowego ryżu, jabłko, 3 łyżki śmietany, szczypta cynamonu i cukru waniliowego)
-napar z rumianku
-jajecznica ze szczypiorkiem
-budyń waniliowy
-pieczywo chrupkie
-sok z czarnej porzeczki
-barszcz czerwony z ziemniakami
-makaron pełnoziarnisty
-gotowana pierś z indyka
-ugotowany brokuł
-herbata owocowa
-mus jabłkowy
-rzodkiewka
-chleb graham
-kiełki słonecznika
-kefir
-sałatka jarzynowa
-krupnik
-klipsiki cielęce w sosie koperkowym
-puree z ziemniaków
-surówka z marchwii i jabłka
-biszkopty
-dorsz pieczony w folii
-szpinak gotowany
-ser feta
-herbata z melisy
-nasiona słonecznika, pestki dyni
-grajpfrut
-serek homogenizowany
-zupa krem z brokułów
-kopytka
-surówka z marchwii
-maślanka
-zupa ziemniaczana
-naleśniki ze szpinakiem
-surówka z dyni i pomidorów
-risotto z warzywami

no i to tyle

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Czy Wyście oszalały??? Człowiek wychodzi na parę godzin a te naskrobały 4 strony! no istny cyrk!

Agaton awanturnico, jakbyś nie wyszła na te pare godzin to by było znacznie więcej stron. Lepiej niech Ci się jeszcze ten brzuch nie obniża, skoro chcesz do stycznia z nim pochodzić
Stary 2011-12-20, 18:49   #4403
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Czubasku z tym, że ja miałam ostatnie USG w 34 tc i to było już moje ostatnie
mój lekarz się zmartwił bo II stopień występuje przeważnie po 34 tygodniu więc jeśli Ty jesteś bezpieczna

Cytat:
dzieki

dzieki

Natka
tylko nie Natka...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:50   #4404
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
No i jak karuzelka?

Dziewczyny napiszcie co to jest miękkie masło? Czy to jakieś specjalne czy zwykłe roślinne ale nie prosto z lodówki?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:53   #4405
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Przepis na TRUFLE

- 225 g gorzkiej czekolady

- 175 ml śmietanki 30% / 36% (teraz spróbuję z 36% bo masa mi trochę za rzadka wyszła)

- kokos/kakao

1. Gotujemy wodę w garnku, na to ustawiamy miseczkę plastikową, łamiemy czekoladę, po czym wrzucamy do miseczki co jakiś czas mieszając żeby się rozpuściła.

2. Jak się rozpuści to dodajemy śmietankę i mieszamy aż masa się połączy.

3. Jak wystygnie to wstawiamy do lodówki na około 60 min/2 h żeby masa zgęstniała.

4. Wyjmujemy, formujemy kulki łyżeczką,(najlepiej włożyć rękawiczki jednorazowe, bo jak ktoś ma długie paznokcie to kakao pon pazurami murowane )obtaczamy w kokosie, kakao, rozdrobnionych orzeszkach itp itd i wstawiamy znów do lodówki. Kuleczki mogą być non stop w lodówce, wyciągamy tyle ile potrzeba przed jedzeniem - chłodne są mega

Z TYCH PROPORCI WYCHODZI OKOŁO 40-50 KULEK, W ZALEŻNOŚCI JAKIE DUŻE SĄ lepiej mniejsze, bo duże ledwo co się mieszczą w gębie
Mniam mniam... muszę raz wypróbować niedługo małżon idzie krew oddwać, to będzie co zrobić z gorzkimi czeko

Cytat:
fajne nie?? sama twarda kość jakaś ja tam smyram girę i chowa, bo troszkę boli czasami
Pewnie, że fajne najlepsze jak mały co go pogilgam po tym wypustku to wraca z nim w to samo miejsce bawi się z mamuśką

Cytat:
Hej brzuchatki !

Nawet nie bede [robowala nadrabiac, bo nawet czasu duzo nie mam
Przygotowuje sie na wyjscie Amelki
Wiec w skrocie co u mnie. Ja czuje sie dobrze , biore caly czas leki na nadcisnienie i musze isc do lekarza, ktory zdecyduje co dalej. Potem jeszcze wizyta u gina i diabetologa, bo niby tak trzeba choc ja mysle, ze cukrzycy nie mam Po za tym przez to, ze lezalam w szpitalu i to, ze tzt zmienil prace(co spowodowalo totalny brak kasy) nie mam wyprawki i najwazniejszego lozeczka ale dzis albo jutro kupimy .
Jak bede miala czas bede zagladac

Wstawiam fotke malej tutaj bo mam cos wolny net zeby bawic sie z wstawianiem w klubie
Ale śliczniuchna

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
W styczniu 21 idziemy na wesele. Nie wiem w czym iść, bo w żadną sukienkę już się nie mieszczę, a specjalnie z tego powodu nie chce kupować , z resztą to będzie okres karnawału, więc wszystko drogie, a i za pewne tylko raz to ubiorę. Z drugiej strony.. przecież w dresie nie pójdę. Nigdy nie byłam na ślubie w zimie, więc nie mam pojęcia jak się ubrać , a tym bardziej, że teraz jestem taka ogromna to już w ogóle katastrofa.
Fajnie, że jesteś
Co do ubioru poszukaj jakiejś eleganckiej tuniki + do tego grube rajtki/gładkie spodnie
Buty najważniejsze, żeby ciepłe, bo od stóp można się ostro zaziębić.

No i nie stresuj się, że jak to będzie wyglądało, bo przede wszystkim końcówka ciąży mówi sama za siebie, a poza tym na zimowych ślubach często goście mają takie problemy. Najważniejsze jak na sali będziesz pięknie wyglądać

Cytat:

Super
Gratulacje dla Rodziców

Cytat:
Też czekam na ulgę, ale z drugiej strony niech jeszcze mały nie wyłazi
_________________________ _________
Jestem znów, ponadrabiałam prawię dobę

Byłam dziś w Carefurze i myślałam, że czegoś dostanę taka osługa masakryczna, że szok. Stałam 10 minut na info, żeby zważyć siatkę cukierków... i laska co chwilę tylko patrzyła czy jeszcze czekam, czy już sobie poszłam... więc się wkur..... i poszłam wysypać te cukierki spowrotem...
Jutro wejdę do lidla i kupię jakieś słodycze, bo to do pracy miało być z życzeniami świątecznymi... Wszyscy razem dostaną słodycze na poczęstowanie, a dla 2 koleżanek z którymi się trzymam mam po filiżance ze spodkiem + filcowym aniołku

Poza tym mąż dzwonił, że jutro chyba zdąży przyjechać do domu przed pracą (jest na wyjeździe z 1 pracy, a jutro ma wrócić na godzinę do 2 pracy), co psuje mi cały plan dnia na jutro
Obczaję czy mam ryż, bo jak nie, to zaraz lecę i zrobię obiad rano, żeby bidul nie musiał potem czekać
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 19:08   #4406
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dziękuje za wszystkie propozycje

Agaciu ładna ta sukienka, widziałam ją, ale mi zależy na czymś mniej obcisłym, źle się czuje jak tak na mnie się wszystko opina , tym bardziej, że ma się teraz na czym opinać:P Wolałabym jakąś bardziej luźna sukienkę, z lejącego się materiału.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 19:16   #4407
dph
Rozeznanie

Cytat:
Hej brzuchatki !

Sandra córcia śliczna i taka duża się wydaje na zdjęciach życzę Wam dużo zdrówka

Cytat:
Przyszła pościel dla Konradka Teraz czekam tylko na łóżeczko i materac i będzie wszystko
pochwal się jaką kupiłaś?

Cytat:

GRATULACJE mi też łezki poleciały jak to przeczytałam dużo zdrówka dla Mamusi i Synusia no i mamy pierwszą parkę wątkową

A ja dziś miałam ciężki dzionek, stwierdzam że już nie ta kondycja i wszystko robię wolniej, najchętniej to poszłabym już spać ale mam jeszcze tyle do zrobienia :/
Stary 2011-12-20, 19:21   #4408
bambusiek
Zakorzenienie

Dziewczyny.... potrzebuję pomysłu na danie na święta na kolację nie mięso/ryba
Myślałam o sałatce, ale te co znam wydają mi się zbyt zwyczajne jak na świąteczny stół
Muszę to coś zrobić na 2 dni, tzn. do jednych i drugich rodziców, więc fajnie by było coś niezbyt pracochłonnego

Dobra, zmykam zaraz po ryż, bo mam tylko w torebkach
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-12-20 o 19:22
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 19:23   #4409
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

USKA Masz już Igora przy sobie superrrr

Sandra, Amelka jest przecudna, mam nadzieję, że na święta będziecie w domu

Dziewczyny, ja mam jakieś schizy... najpierw rano martwiłam się, że mały jest mało aktywny, ale tłumaczyłam sobie że może to przez to że sama się tak fatalnie. Potem zjadłam obiad i po obiedzie ciasto i kawę i się zaczął taniec szatański... brzuch mi falował jakby mały chciał pępkiem się przecisnąć... A teraz znowu spokój...
Do tego kuje mnie spojenie... ehhh

mam wizję owiniętej pępowiny na szyi

Jeszcze co do diety... to wszystko to są zalecenia po prostu zdrowej diety... nam pani laktacyjna tłumaczyła, że jeśli przed porodem nie jedliśmy np. tylko i wyłącznie ciemnego pieczywa, makarony czy ryżu nie można się przestawiać nagle bo nasz organizm będzie skołowany i jelita będą szaleć...

A wiadomo, że NIKOMU nie zaleca się jedzenia tłusto, niezdrowo czy fast-food'owo. Więc diety polecane dla mam karmiących to są po prostu diety zdrowego żywienia i tyle... tak mi się wydaje ))
Stary 2011-12-20, 19:23   #4410
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny...

Jestem zniesmaczona

Ci ludzie którzy z firmy K-EX (nie polecam!!!!!!!) otworzyli pakę, a z powrotem schowali tak, że szok... karton w ogóle porozdzierany, nie wszystkie części w woreczku, a 2 części tj. "szyjka" karuzeli i ten talerzyk do którego przyłącza się zwierzątka- nie łączą się, bo w talerzu są części pourywane i nie chce szyjka wejść w to (tzn wejdzie ale nie może się zahaczyć o siebie, bo nie ma o co- pourywane jest w środku tak jakby ktoś wyciągnął na siłę )jutro teściowa ma kupić baterie do tego takie wielkie i sprawdzimy czy w ogóle to działa W środku od baterii na jednej sprężynce jest rdza ojj bardzo mi się to nie podoba i się wkurzyłam... 118 zł za karuzelkę a karton wygląda jakby był po 5 dzieciach przynajmniej... szok...

Cytat:
Agaton awanturnico, jakbyś nie wyszła na te pare godzin to by było znacznie więcej stron. Lepiej niech Ci się jeszcze ten brzuch nie obniża, skoro chcesz do stycznia z nim pochodzić
zostawić Was na chwile, no no do sRycznia jeszcze całe 11 dni, a niby się obniża 2 tyg przed porodem nie? to się może obnizyć, 3.01 mogę rodzić!
Cytat:

Natka
pietruszki

Mój to by chciał "Natalię" i mówię, że tylko nie natka pietruszki!!!!
Cytat:
bój się, bój

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-20 o 19:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości