|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
o kurcze, następny bobas na świecie ![]() Gratulacje dla mamusi i tatusia Cytat:
Cytat:
A moja mała albo mały dziś jest strasznie spokojne... az normalnie muszę trochę brzuchem potrząsnąć żeby sie ruszył... |
|||
|
|
|
#4382 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście nie zamierzam, aż tak sie ograniczać, chyba że będzie taka potrzeba |
||||
|
|
|
#4384 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() hmm a w mailu nie miałaś info jakie są konkretnie do wyboru opcje dostawy bo to mozna zajrzec tez do maila, czesto all jak wysyla info o tym ze cos kupilas przez kup teraz dodaje wzmianke o sposobach platnosci na transportwtedy albo przed kup teraz wybiera sie z okienka to co cie interesuje moim zdaniem mozna ocenic czy cos zmiesci sie w list - nie wysyłaja listow wiekszych niz A4 wiec jesli zamawialas kilka body czy kilka pajacow to raczej powinno sie zmiescic ale jesli byly do tego jakies akcesoria to raczej paczka
|
|
|
#4387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4388 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie zapomniałam
Wypowiedż w klubie uznałam za zaliczoną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja u niego zamawiałam też dużo rzeczy i płaciłąm za 1dną przesyłke kurierską
|
|
#4389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wtorek I śniadanie - talerz zupy mlecznej (2proc tł) plus dwie łyżki musli z suszonymi owocami np rodzynki, morele - bułka orkiszowaz masłem, żółtym serem i ogórkiem -szklanka kawy zbożowej - pół szkl wody min nieg. II sniadanie - tost sycylijski (2 kromki chleba tostowego z masłem, szynką i serem mozarella, szczypta bazylii i tymianku) -sok marchwowy Obiad - zupa jarzynowa - potrawa z kurczaka -kasza jęczmienna na sypko - sałata ze śmietaną -kompot z jabłek Podwieczorek -koktajl mleczno-bananowy z łyżeczką otrębów Kolacja - bułka pełnoziarnista z masłem i twarogiem półtłustym i 2 łyzkami konfitury z jagód herbata z kopru włoskiego nie będę pisała całego tygodnia może ale napiszę jakie potrawy juz bez podziałów i jakie produkty -pumpernikiel -zupa szpinakowa z ziemniakami -pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej, sera twarogowego i mięty - sok pomidorowy -babka (biszkopt) -brzoskwinie -zapiekanka ryżowa (5 łyżekugotowanego brązowego ryżu, jabłko, 3 łyżki śmietany, szczypta cynamonu i cukru waniliowego) -napar z rumianku -jajecznica ze szczypiorkiem -budyń waniliowy -pieczywo chrupkie -sok z czarnej porzeczki -barszcz czerwony z ziemniakami -makaron pełnoziarnisty -gotowana pierś z indyka -ugotowany brokuł -herbata owocowa -mus jabłkowy -rzodkiewka -chleb graham -kiełki słonecznika -kefir -sałatka jarzynowa -krupnik -klipsiki cielęce w sosie koperkowym -puree z ziemniaków -surówka z marchwii i jabłka -biszkopty -dorsz pieczony w folii -szpinak gotowany -ser feta -herbata z melisy -nasiona słonecznika, pestki dyni -grajpfrut -serek homogenizowany -zupa krem z brokułów -kopytka -surówka z marchwii -maślanka -zupa ziemniaczana -naleśniki ze szpinakiem -surówka z dyni i pomidorów -risotto z warzywami no i to tyle
|
||
|
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
aaaa
chyba ze tak :P to dziękuje
|
#4391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Weszłam w dostawę i płatnośc i znalazłam cennik - wiem już ile płaci się za jaką przesyłką, ale teraz nie wiem czy płacić za list czy za paczkę. W sumie to dużo nie kupiłam bo to takie drobne rzeczy (myjka kąpielowa frotte, szczoteczka do masowania dziąseł taka nakładana na palec, Frida i nożyczki do pazurków). Zaraz przyjdzie kolega, który jest bardziej obeznany z all, to go podpytam. Jeszcze raz dziękuję
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Robię właśnie karczek z tego przepisu http://www.gotujmy.pl/duszona-karkow...sy,122752.html....... mam nadzieję ze będzie dobry
![]() Chciałam jakoś inaczej niż zwykle zrobić.....ciekawe co na to tż Za 40 min wraca z pracy..........
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeeenyyy no nie wiem... co ja na poczcie pracuję? ![]()
|
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja własnie jabłka wsuwam ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- list jest do 2 kg wiec mysle ze spokojnie zmiesci sie w list....ja kiedys nawet książke jako list wysyłałam. no chyba ze cos jest duzego gabarytu to nie puszczą jako list ale Ty masz małe przedmioty... |
||
|
|
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czy Wyście oszalały???
Człowiek wychodzi na parę godzin a te naskrobały 4 strony! no istny cyrk! ![]() Dziewczyny kupiłam dziś 1 pakę pampersów DADY. Podrożały... nie kosztują już 26,99 tylko 28,99 Oczywiście mądra Agatka (od kilku dni ma new telefon) dziś miała w szlafroku telefon bo czekała na kuriera (od tej karuzelki- już ponad tydzień paczki nie ma, bo im się odkleiła etykieta, czekali aż ktoś się odezwie, rozpakowali, zrobili zdjęcia i miała być dziś paczka, a nie ma!!!!! oczywiście działał, zasięg i bateria ok, ale nie można było się ze mną połączyć i oddałam dziś do serwisu, za co skasowali mnie dziś 50 zł!!!!!! tak się wkur... na siebie, że jestem taką niezdarą i tyle kasy poszło w kibel im nowsze tym są gówniańsze Zniechęciłam się ostro i nadal jestem wściekła, chyba wrócę do starej komy ![]() Oczywiście żebra mnie bolą tak, że nie pytajcie kiedy mi się obniży brzuch??? ![]() Blanszor super waga malucha zazdroszczę ja wypiłam herbatkę zieloną z cytrynką z biedronki i przeszło uff.. a na mieście zjadłam zapiekankę ![]() Cytat:
coś jej tak dyndają za bardzo ciekawe czy temu kolesiowi stanął Cytat:
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, a jak można ten teges jakoś inaczej pieszczotliwie powiedzieć?? Nadetka?? Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() i zdrówko za Igorka
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
wow
kurier dopiero przywiózł pake rozpakowuję!!!!! ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka
Igorek ale wam zazdroszcze mamusie !
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko nie Natka... |
|
|
|
|
#4404 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4405 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo małżon idzie krew oddwać, to będzie co zrobić z gorzkimi czeko![]() Cytat:
najlepsze jak mały co go pogilgam po tym wypustku to wraca z nim w to samo miejsce bawi się z mamuśką![]() Cytat:
Cytat:
Co do ubioru poszukaj jakiejś eleganckiej tuniki + do tego grube rajtki/gładkie spodnie ![]() Buty najważniejsze, żeby ciepłe, bo od stóp można się ostro zaziębić. No i nie stresuj się, że jak to będzie wyglądało, bo przede wszystkim końcówka ciąży mówi sama za siebie, a poza tym na zimowych ślubach często goście mają takie problemy. Najważniejsze jak na sali będziesz pięknie wyglądać Cytat:
Gratulacje dla Rodziców ![]() Cytat:
![]() _________________________ _________ Jestem znów, ponadrabiałam prawię dobę ![]() Byłam dziś w Carefurze i myślałam, że czegoś dostanę Jutro wejdę do lidla i kupię jakieś słodycze, bo to do pracy miało być z życzeniami świątecznymi... Wszyscy razem dostaną słodycze na poczęstowanie, a dla 2 koleżanek z którymi się trzymam mam po filiżance ze spodkiem + filcowym aniołku Poza tym mąż dzwonił, że jutro chyba zdąży przyjechać do domu przed pracą (jest na wyjeździe z 1 pracy, a jutro ma wrócić na godzinę do 2 pracy), co psuje mi cały plan dnia na jutro ![]() Obczaję czy mam ryż, bo jak nie, to zaraz lecę i zrobię obiad rano, żeby bidul nie musiał potem czekać
|
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za wszystkie propozycje
![]() Agaciu ładna ta sukienka, widziałam ją, ale mi zależy na czymś mniej obcisłym, źle się czuje jak tak na mnie się wszystko opina , tym bardziej, że ma się teraz na czym opinać:P Wolałabym jakąś bardziej luźna sukienkę, z lejącego się materiału. |
|
|
|
#4407 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka dla Mamusi i Synusia no i mamy pierwszą parkę wątkową ![]() A ja dziś miałam ciężki dzionek, stwierdzam że już nie ta kondycja i wszystko robię wolniej, najchętniej to poszłabym już spać ale mam jeszcze tyle do zrobienia :/
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.... potrzebuję pomysłu na danie na święta na kolację
nie mięso/ryba![]() Myślałam o sałatce, ale te co znam wydają mi się zbyt zwyczajne jak na świąteczny stół ![]() Muszę to coś zrobić na 2 dni, tzn. do jednych i drugich rodziców, więc fajnie by było coś niezbyt pracochłonnego Dobra, zmykam zaraz po ryż, bo mam tylko w torebkach
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-12-20 o 19:22 |
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
USKA
Sandra, Amelka jest przecudna, mam nadzieję, że na święta będziecie w domu Dziewczyny, ja mam jakieś schizy... najpierw rano martwiłam się, że mały jest mało aktywny, ale tłumaczyłam sobie że może to przez to że sama się tak fatalnie. Potem zjadłam obiad i po obiedzie ciasto i kawę i się zaczął taniec szatański... brzuch mi falował jakby mały chciał pępkiem się przecisnąć... A teraz znowu spokój... Do tego kuje mnie spojenie... ehhh mam wizję owiniętej pępowiny na szyi Jeszcze co do diety... to wszystko to są zalecenia po prostu zdrowej diety... nam pani laktacyjna tłumaczyła, że jeśli przed porodem nie jedliśmy np. tylko i wyłącznie ciemnego pieczywa, makarony czy ryżu nie można się przestawiać nagle bo nasz organizm będzie skołowany i jelita będą szaleć... A wiadomo, że NIKOMU nie zaleca się jedzenia tłusto, niezdrowo czy fast-food'owo. Więc diety polecane dla mam karmiących to są po prostu diety zdrowego żywienia i tyle... tak mi się wydaje ))
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...
Jestem zniesmaczona ![]() Ci ludzie którzy z firmy K-EX (nie polecam!!!!!!!) otworzyli pakę, a z powrotem schowali tak, że szok... karton w ogóle porozdzierany, nie wszystkie części w woreczku, a 2 części tj. "szyjka" karuzeli i ten talerzyk do którego przyłącza się zwierzątka- nie łączą się, bo w talerzu są części pourywane i nie chce szyjka wejść w to (tzn wejdzie ale nie może się zahaczyć o siebie, bo nie ma o co- pourywane jest w środku tak jakby ktoś wyciągnął na siłę )jutro teściowa ma kupić baterie do tego takie wielkie i sprawdzimy czy w ogóle to działa W środku od baterii na jednej sprężynce jest rdza ojj bardzo mi się to nie podoba i się wkurzyłam... 118 zł za karuzelkę a karton wygląda jakby był po 5 dzieciach przynajmniej... szok...![]() Cytat:
no do sRycznia jeszcze całe 11 dni, a niby się obniża 2 tyg przed porodem nie? to się może obnizyć, 3.01 mogę rodzić! pietruszki Mój to by chciał "Natalię" i mówię, że tylko nie natka pietruszki!!!! ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-20 o 19:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

) 

a już Olivkę mamy w rodzinie
na szczęście nie zamierzam, aż tak sie ograniczać, chyba że będzie taka potrzeba ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Skąd mam wiedzieć jaki będzie koszt dostawy tych rzeczy i czy zmieszczą się w list czy będzie trzeba zapłacić za paczkę

Człowiek wychodzi na parę godzin a te naskrobały 4 strony! 
im nowsze tym są gówniańsze 

i zdrówko za Igorka