|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Lili mozesz dawac bezmleczne. Co do glutenu to bobovita ma bezmleczna kasze manne wieloowocową albo zwykła kasza manna błyskawiczna ze spozywczaka
![]() |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Dzien dobry!!!!
Lili tez znam wiele przypadkow takich u tz kuzynki miala byc corka jest 3 synow,ciotka chciala corki ma 2 synow, szwagierka nastawila sie na core ma syna, ja myslalam teraz ze syn bedzie a TZ ze corka i bylo po jego. Dlatego smieje sie z tego syna, dla mnie to co bedzie to bedzie aby zdrowe bylo. A chcemy za jakis rok nastepne, co by sie dzieciaki razem wychowywaly.![]() Ja sie przymierzam do kleiku ryzowego na sniadanie malej - zastanawiam sie jak to zrobic zeby grudek nie bylo. Mleko modyfikowane mam AR wiec geste i czasem sie robia grudki plus ten kleik, ale bede probowac.
|
|
|
|
#963 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
![]() czytałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla bohatera! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
o ile kaszka mleczno ryzowa jest OK o tzle kleik bleeeeeeee Sprobuje jutro jej jeszcze dac. A moze by tak poprostu dodac lyzke kleiku do mleka jak je??jak myslicie?
Mala obudzila sie o 7 bo jakims cudem sie przesikala, siedzimy teraz ona na lezaczku swiruje a ja przed kompem z kawusia. Pranie wstawione, dwie partie jej rzeczy czekaja na prasowanie - zdazy sie uprasowac dzien i noc dluga. Dzis pakowanie, jedziemy TZ kupic spodnie bo jak zwykle w ostatniej chwili mu sie przypomnialo ze nie ma - a tysiac razy mowilam odloz do pracy inne a na "wyjscia" inne, ale nie i zdziera je w ciagu 2 miesiecy!!!! ehh tyfus plamisty Ja nie wiem jak dotrzec do takiego. W dodatku upatrzyl dwa auta na all do kupienia i bedzie mnie molestowal zeby jechac je zobaczyc Aaaa i prezenty trzeba popakowac - wszystko na mojej glowie. Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-22 o 08:28 |
|
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
![]() suuuper !Cytat:
Teraz mamy 140x200 i się nie gubimy, jest w sam raz gorzej jak się dzieciaki będą nam do łóżka pakować, wtedy może większe się przyda ![]() Witam - uwaga uwaga - wyspałam się ach miłe uczucieWczoraj ubraliśmy choinke, jest cudownie, Karolcia piszczy jak ją widzi. Mamy taką metrową w donicy. Pachnie ładnie, do tego zapach ciasteczek - w koncu czuję święta |
|
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mojej choinka nie zrobila wrazenia - moze za mala jest?? teraz zjadla flache mleka wiec ide myc glowe, bo jak mnie TZ wyciagnie na maraton poza domem to co by czlowiek wygladal jakos |
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Brumku szkoda,że nie zrobił Ci ktoś zdjęcia z tą choinką chociaż nie wykluczone,że znajdziemy CIę niebawem w sieci![]() i do nas dotarło ciut zimy i tak mogłoby pozostać![]() Agulaaabar- trzymamy za nowy start![]() idę do klubu nadrabiać zaległości
|
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku czyżby dziś był Tymkowy dzień - 4 miesięcznika ?
![]() Wszyyyyyyyyystkie naj i duży buziak od cioci A my zmykamy na szczepienia Proszę o kciuki ![]() Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Piszę znad kubka inki z mleczkiem Mniam.Noc u nas w miarę ok. Szymcio padł jak mucha o 20 - w śpiworek ubierałam go już na śpiocha - pobudki na jedzonko o 3 i 7 i koniec spania. Miłego dnia
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za szczepinie Jaśka <kciuk> I za 4 miesiące Tymona
|
|
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
ahoj
witamy się i my a u nas -7 st.C, brrr zimno, ale planuję po obiadku iść na spacerek, dopuki nie spadnie do -10 będziemy chodzic na spacerki, niech mloda się hartuje, muszę dzisiaj iśc kupić ozdobną grubszą nitkę serbrną lub złotą, będziemy z Oliwka robic ozdoby na choinkę, a i papier kolorowy, będziemy łańcuch robić,u mnie w tym roku będzie mega kolorowa choinka, będzie tyle pierdół,że tylko baby i dziada będzie brakowało, ale... to dzieci maja się cieszyc chionką i mieć satysfakcję później wkleje, zdjęcia, to sobie same zocbaczycie a gdzie brunetka?i nerola, chelsea też dawno nie widziałam, dziołchy gdzie Wy są?
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam i ja
![]() madziulka 17 mnie inka nie smakuje a moja wstala dzis o 3.50 na jedzonko i o 7.30 bo sie przesikala wiec zaczyna byc lepiej z tym jej wstawaniem w nocy. Szybko zaaplikowana butla i spala nadal.Ide sniadanko jesc ![]() TZ sie obrazil - ostatnio to norma - chyba mu dolega brak pracy bo od pon jest na urlopie i drazni mnie okrutnie Marysia zjada wlasnie swoje raczki i wydaje nieartykularne dzwieki
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
nas ka
Cytat:
a potem wiadomo co się z nim działo...![]() Dzień dobry. Co do świąt ja też zupełnie olałam w tym roku i teraz dzisiaj będę latała z wydartym ozorem i wszystko robił na ostatnią chwilę
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam i uciekam.
Emi wstała tylko o 24,3 i 6 koniec spania o 8 Ania pooglądaj sobie film " Dzieci złego państwa" mi ręce opadają, że nikt nie może- mógł pomóc tym dzieciom |
|
|
|
#975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś w normie, czyli spanie do 10, przy czym to jak go obudziłam, no bo w końcu kiedyś trzeba wstać Ale teraz , po jedzeniu, chyba jeszcze dosypia.I ... dziś kończymy 4 miesiące!!! Kochana, a gdzie się podziewałaś jak Cię nie było? Czasu dla nas nie miałaś? ![]() O kasie i facecie coś wiadomo? Cytat:
A z tymi żelazami to jest tak, że Actiferol to lek najnowszej generacji, jest ponoć najlepiej przyswajalny i ma najmniej skutków ubocznych. Dlatego lekarze chętnie go zaczynają polecać. Ferrum niby częscie daje niepożądane efekty. Ale co organizm to organizm - u mojego TYmcia okazało się że jest na odwrót. Ferrum znosi dobrze, Actiferol źle ![]() Cytat:
Cytat:
A ja nie mogę pojąć jak można zniszczyć spodnie, mi sie to chyba nigdy nie zdarzyło ![]() A smaochody to akurat chętnie bym pooglądała Uwielbiam to mCytat:
A ja przechodziłam w tle ![]() Taaaakkk!!! Dziękuję za pamięc, słoneczko Ty moje A za Dżonego mocne kciuki To druga dawka, czy trzecia, bo się pogubiłam? Pewnie trzecia, co? A u nas druga dopiero po nowym roku.I sto lat także dla Blaneczki, bo dziś i jej 4-miesięcznica
|
|
#976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie Szymon się nie przesikał, ale mało brakowało, bo pampersa po całej nocy miał takiego, że ho ho... Kilogramowa bomba ![]() Cytat:
- nie mam jeszcze posprzątane - część kartonów nie rozpakowana - nie mam jeszcze kupionych prezentów - nie mam zrobionych zakupów świątecznych - nie mam zrobionego jedzonka - nie mam choinki Dopiero dzisiaj wieczorem wyruszamy z mężem po świąteczne zakupy, jutro będę kucharzyła, dzisiaj jak mi się zachce to trochę posprzątam...
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ma w nosie Świąteczne Przygotowania. Ja tak jak Patik umyje dziś podłoge, zetre kurze i żegnam porządki
![]() Jeśli chodzi o jedzenie to planuje jedynie do piątku opróżnić lodówke, zeby nic nie zostało na wyjazd i tyle. W sumie troche boje sie jechać, no może nie tyle jechać co pakowania wszystkiego. Co zabrać Jak poukładać w samochodzie Mam troche stresa |
|
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Oklaski dla Tymka i Blany. My swietujemy za 4 dni ![]() Eveewe u nas kleik robi furorę. Mala Wcina az sie uszy trzęsą. Ja próbuje namówić Wiki na drzemke bo bigos czeka do wstawienia. A ona jakoś nic. Madziulka ostatnio pisalas ze w primarku byłaś. Ja kilka dni temu fajne pajace tam kupiłam. 3 szt za 6Ł. Jakość super. W ogóle to jeden z moich ulubionych sklepów. Dobra Zasnela .... Lece do kuchni. |
|
|
|
#979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale jak nie spakuję wszystkiego sama, to potem połowy rzeczy bym nie miała i jakoś bardziej to pakowanie niż 500km drogi z dwoma bąkami, oby przynajmniej Hania ładnie pospała a tak w ogóle to Dzień dobry niestety nie nadrobię wczoraj cały dzień produkowałam strój aniołka, bo dziś Jasełka w przedszkolua teraz spadam do pakowania ...może do wieczora zdążę zbiorowe gratki za kolejne miesiące i tygodnie ![]() oraz zbiorowe kciuki dla wszystkich potrzebujących ![]() a i oczywiście jeszcze jedno Haniutek kończy dziś 5 miesięcy |
|
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz za Nextem.Cytat:
A jak planujecie jechać tzn. w jakich godzinach, bo my chyba w wieczorno-nocnych żeby własnie Sarenka spała. I jak ubrać dziecko do samochodu w taka droge...??? Dla Balaneczki i Hanutka |
||
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo Hania
![]() A Ty odważna jesteś że do jaskini lwa (czyt. domu teściów) z własnej woli na dwa tygodnie jedziesz
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
brumek ja tez lubie ogladac samochody ale jak on ma focha to mi sie nie chce. raz pojechal beze mnie kupil auto i do dzis zaluje. Od razu jak wjechal na podworko to mu powiedzialam ze bym mu nie dala go kupic. A teraz sam sie przekonal ze racje mialam. Ja taka samochodziara troszke jestem. Moj TZ co troche czyli tak okolo co miesiac lub dwa zmienia auto.
![]() wszystkiego najlepszego dla Tymcia !!!! stronczek27 Co do kleiku sprobuje jeszcze pare razy moze sie przekona, po wczorajszej kaszce byla dzis mega wielka zielona koopa, ale nie marudzila wiec brzuszek nie bolal. Ja sie ciesze ze mamy kombiaka, wiec wozek, lozeczko, materac dwie torby i lezaczek wejda ale jak pomysle o pakowaniu sie to mnie szlag trafia. Zeby mala spakowac musze dwie sterty jej prania uprasowac i wybrac co moze mi sie przydac.wszystkiego naj dla Hani!!!! i calej reszty ktora pominelam - wybaczycie |
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czemu tak?
|
|
#984 | |||
|
Rozeznanie
|
poszłam pakowac starszą, ale u niej w pokoju był taki pierdzie....k, że najpierw musiałam ogarnąć
![]() to się zmęczyłam i przyszłam na chwile do Was ![]() Cytat:
chcemy wyjechać o 4 nad ranem, żeby dziewczyny jeszcze troche pospały i żeby ok południa dojechać. Ostatnio jechaliśmy na noc i to była rewelacja, bo obie spały, ale teraz zimową porą jakoś nocne podróże mnie trochę niepokoją. Kiedyś jeździliśmy z dzieckiem+fretka Hanię planuję ubrać w bodziaka, bluzeczkę/bluzę niezaciepłą i rajstopki + lekki kocyk. Tylko najgorzej to będzie przetransportować dom-samochód, bo nie chce mi się jej w kombinezon wciskać. Cytat:
z tą odwagą to sama siebie podziwiam ale wiem, że dla dziewczynek zmiana klimatu na dwa tygodnie powinna dobrze podziałać. Dla zdrowia psychicznego będę często do znajomych wychodzić i na spacery.Miałam Wam w klubie w odpowiednim wątku pisać o tej wyprawie.... tylko czasu jakoś brak i niestety bardzo Klub zaniedbałam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obkupiłam tylko siebie i męża ![]() Chodzi Ci o takie pajace firmy Early Days?
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
No to szukajmy Brumka na Polsacie
![]() a tu mam kolędę z przymróżeniem oka ale jazda.... o mało nie pękłam ze śmiechu http://www.youtube.com/watch?v=wYQC-Sm4Z7o Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-12-22 o 12:23 |
|
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki i Maluszki
.Przygotowania do Świąt zabierają troszkę czasu - pomagam mamie, nie chcę żeby sama została ze wszystkim. U nas ok, dwa ząbki wyszły w zeszłym tygodniu, Malwinka znowu jest kochanym dzieckiem .Malwinka spała od 23 do 9.30 oczywiście bez pobudek . Ale nie chwalę się .Dostałam paczkę z Bebilonu (śliniaczek, próbka Bebilonu 2) i z Hippa (deserek, łyżeczka, próbka kremu), a drugą paczkę odebrałam w Rossie za 1 grosz i były w niej dwa słoiczki. Lubię gratisy .Z tego co pamiętam: Blanka Hania Tymek za kolejne miesiące.Iustyna Twój mąż to skarb . Gdyby mój miał takie zacięcia po zdenerwowaniu, to dom pachniał by sterylnością .Madziulka Primark ma pajace i body dobrej jakości - sama nakupowałam ich trochę przed wyjazdem z NI. Carmela JustPi szerokiej drogi i żeby dzieciaczki ładnie zniosły podróż. Uważajcie na siebie. Brumek wyobraziłam sobie Ciebie z tą choinką pod pachą .
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moje kochane!
Wieki mnie tu nie było ![]() Teraz muszę wracać do Domka, ale później się wytłumaczę czemu mnie nie było. Widziałam, że dzisiaj Tymcio i Blaneczka kończą 4 miesiące. Więc ciocia Natka śle ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- I jeszcze Hania |
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
Tymek, Hania ,Blanka
![]() Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-12-22 o 12:31 |
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka tak o early days chodzi. Mam duzo rzeczy tej firmy i zadowolona jestem.
No i oklaski dla Hani oczywiscie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

A wracając do domu, robiłam furorę - ludzie się patrzyli na ufoludka, że idzie takie nieduże coś, jedną ręką pcha wózek, a pod drugą pachą targa drzewo 
dla bohatera! 

.
za nowy start

zębole

Jak poukładać w samochodzie 
wczoraj cały dzień produkowałam strój aniołka, bo dziś Jasełka w przedszkolu
Ale czemu tak?