|
|
#4921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kielczanki PO :)
Cytat:
Ciekawe - no i co jest? Cytat:
A Marysi raczki musza byc dobre. Dasz poprobowac jak bede w Polsce? Cytat:
Powiem wam ze przegralam wczorajsza bitwe z lukrem ze zwyklego (zmielonego) cukru. W koncu po dluzszym gotowaniu wyszlo mi cos z czego sie cukierki robi. Prawie landrynki. Nawet dobre bylo (cukier i sok z cytryny i pomaranczy - coby mialo byc zle Wlalam w ucieta plastikowa butelke zeby nie zniszczyc naczyn i poszlo do kosza. Przed wyjsciem do szkoly szybko popedzilam do sklepu i kupilam cukru pudru. Po 21 lukrowalam a dzisiaj ozdabialam slaczkami. Mam nadzieje ze beda smakowac - takze w szkole bo biore na dzisiejsze zajecia. I od rana sprzatam mieszkanie - okna pomylam, zaczelam kuchnie ale tam byl sajgon po moim lukrowaniu. Tak wyglada produkt koncowy.
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Sjoanna pięknie Ci to wyszło.
Agata napisz później co tam w Tobie siedzi ![]() Ja już upiekłam jedno ciasto tzn placek świąteczny bo trzeba go robić tak dwa dni wczesniej żeby nasiakł dam Wam przepis jak chcecide Ciasto: 1/2 kg mąki 15 dkg cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 1 jajo 2 zółtka Zarabiamy ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy i wykładamy na blachę. Każde pieczemy około 10-15 min ( zalezy ok piekarnika) w temp 200 stopni. Czekamy aż ostygną. Masa jabłkowa: 1 litr jabłek smażonych 1 kisiel cytrynowy Jabłka podgrzewamy na gazie w garczku i gdy będą już ciepłe dodajemy kisiel rozpuszczony 1/2 szkl. wody i mieszamy aż nam się to zagotuje. Połowę masy wylewamy na pierwszy placek przykrywamy go drugim plackiem i na ten drugi pozostała połowa jabłek i przykrywamy trzecim plackiem a na wierzch........... Masa orzechowa 12 dkg masła 10 dkg cukru pudru 2 łyżki miodu 30 dkg orzechów włoskich drobno posiekanych Margarynę rozpuszczamy dodajemy do niej wszytskie skladniki i gotujemy 5 min. Taką mase wykładamy później na wierzch ciasta i koniec odstawiamy najlepszy do spożycia za 2 dni SMACZNEGO
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Monini - ale znam swoje zdolnosci
Niestety! Ucielam nawet woreczek z ikei zeby zrobic te lukrowe wezyki. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- I_K - ja skorke sama zrobilam. Trzeba tylko troche pomaranczy i cukru.
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
sjoanna właśnie po tych nie udanych zakupach chciałam zrobić sama ale pisze ze 3 dni się musi "przegryzać" więc już nie zdążę
chyba że któraś zna jakiś szybszy przepis? Edytowane przez I_K Czas edycji: 2011-12-22 o 14:38 |
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcesz zrobic lebkuchen to mozesz zetrzec skorke po prostu a jako wsad dac rodzynki.
Ja mialam troche syropu z robionej skorki i dzien wczesniej wkroilam do niego nowa skorke pogotowalam troche dluzej. Nastepnego dnia znowu pogotowalam i dodalam do tego rodzynek. A potem to wszystko do ciastek.
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 3D idę prywatnie po nowym roku,płacę 200 zł i to wcale nie jest dużo jak na wawę;/ ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Dziewczyny życzę Wam cudownych, rodzinnych, pełnych miłości, radości i uśmiechu na twarzy Świąt !!! |
|
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Rozeznanie
|
Agata no i jak po badaniu? Kto w brzuszku siedzi?
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
It's a BOY!
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-12-22 o 21:04 |
|
|
|
#4931 |
|
Rozeznanie
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Chłop się cieszy, ale cieszyłby się też na dziewuchę.
![]() Fajnie, że pierwszy chłopak, jakoś tak mi lepiej... chociaż nie wiem czy kiedykolwiek drugie będzie
|
|
#4937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
agata ja wiem ze i z dziewuchy by sie cieszyl, ale moj sie cieszy najbardziej wtedy jak ma racje w czyms
|
|
|
|
#4939 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Agata
![]() Śrubka widzę że ty wyedukowana jesteś w kwestii wózkowej
|
|
#4940 |
|
Zadomowienie
|
agata-
noo super wiadomość mroweczka - hehehe, dziwnie to zabrzmi, ale... wózki o moja pasja ![]() sjoanna- ależ te Twoje ciasteczka wyglądają smakowicie
|
|
#4941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4942 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() alamig, mnie z nosa leci, zatoki mi rozsadza. Zdrowiej!
|
|
#4945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() alamig, agata- zdrowiejcie A ja wczoraj ubrałam choinkę . Oczywiście miałam pomocników: Tz-a i mamę - najlepiej by było, gdyby każdy miał swoją choinkę, bo każdy chciał rządzić i pogodzić się nie mogliśmy
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Agata - gratulacje! No i zdrowka zycze tez.
Powiem wam nieskromnie ze pierniczki mi sie udaly. W szkole bylo duzo roznych potraw i slodkosci a u mnie poszlo prawie 40 pierniczkow. Dopytywali sie co za przyprawy sa w srodku, zgadywali po smaku. Dzisiaj sie wreszcie po 2 ostatnich dniach nie musze nigdzie spieszyc. Niestety maz musial jechac do pracy ale za to ja moge sobie spokojnie wytrzec kurze i pomyc podlogi. I popatrzec co za pysznosci przywiozl z pracy w swiatecznej paczce
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Agata gratulacje
Ja już 2 placki upiekłam dzieki Bogu udały się bo przyznam to mój debiut ł nigdy nie piekłam placków zawsze robiła to moja mama a ja zajmowałam się mięsami i sałatkami. Flaki też juz ugotowane, jedna sałatka prawie zrobiona, teraz robię kapuste z grochem jutro bedę lepic pierogi i uszka i drugą salatke wiecie ja kocham gotować ![]() DZIEWCZYNY ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT PEŁNYCH RADOŚCI SPĘDZONYCH Z NAJBLIŻSZĄ RODZINĄ I SPEŁNIENIA TYCH NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ |
|
|
|
#4948 |
|
Rozeznanie
|
Agata gratulacje
Alamig zdrówka Mam chwilę to zajrzałam do Was. U mnie piernik się już upiekł, pachnie nim w całym domu. Zaraz biorę się za drugie ciasto i wieczorem zrobię jeszcze sałatkę. Zajrzę do Was jeszcze raz wieczorkiem z życzeniami
|
#4949 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!!Super prezent na świeta
![]() Cytat:
Wyglądają ślicznie.Możesz małą cukierenkę otwierać ![]() |
|
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie jeszcze niczym nie pachnie
Za 2 godz. zamykam biznes i biorę się za wypieki Ale już teraz kręcę się i nie mogę się na niczym skupić. I jeszcze za moimi plecami znajdują się prezenty dla mnie. Co prawda są zasłonięte kartonowym pudłem, ale sama świadomość że one tam są...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

jak go włączam to tak grzeje, że dwie szafki obok niego na lewo i na prawo są ciepłe
a i palników gazowych czasem nie da się uruchomić wiec daje sobie spokój z pieczeniem mięs 

noo super wiadomość