|
|
#1681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Ciekawe czy nam się te chłopakowe przeczucia sprawdzą ![]() Cytat:
A co do testu pappa to ja nie robię. Robię tylko samo usg genetyczne. Gdyby coś nie daj Boże wyszło nie tak, to będziemy robić kolejne badania.Cytat:
Bardzo Ci współczuję Kochana Cytat:
Mi się czasem coś śni, ale jak na razie dość przyjemne rzeczy.Cytat:
Cytat:
Ja akurat nie przepadam ![]() Prince polo i jak Twoje wyniki? Mam nadzieję, że wszystko ok. Ja też dziś zaliczyłam przedświąteczne usg Można spokojnie przygotowywać się do świąt
|
|
#1682 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
A nie ma za co
![]() Cytat:
Dobrze że wyniki ok![]() Ooo to może i ja tak zrobię,bo w sumie po co nam dwie sałatki . W I dzień świąt idziemy do teściów, a moi rodzice do znajomych na imieniny-wrócimy wieczorem. Więc pozostanie nam II dzień świąt. Aaaa , a to mięso nie będzie surowe??Na głębokim oleju smażysz? Cytat:
A bo widzisz już dla części z nas wrócił w miare apetyt to trzeba wykorzystać tą sytuację![]() Cytat:
:brzyd al:Cytat:
Fajnie że wszystko ok. A ja nigdy nie widzę jak się dziecko rusza,tzn nawet się nad tym nie zastanawiam. Ooo nie lubisz jarzynowej. Ja nie lubiłam jak moja mama dawała do niej seler blee. Ale jak spróbowałam bez selera to już dobra była
|
|
#1683 | |
|
Rozeznanie
|
Jestem kolejną aniołkową mamą. A w zasadzie będę we wtorek. Przechodzę właśnie teraz toksoplazmozę, która uszkodziła płód i spowodowała, że nie rozwija się on. Przede mną szpital na ginekologii we wtorek i czyszczenie, którego panicznie się boję. A potem jeszcze leczenie u zakaźnika na toksoplazmozę. I może kiedyś... zdrowy dzidziuś.
Tak czy owak, życzę wam pogodnych świąt, moje takie nie będą. Obym okazała się ostatnią aniołkową mamą w tym wątku Szczęśliwego Nowego Roku z brzuszkiem. Dużo wiary i miłości.
|
|
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo Ci współczuję, to musi być straszne. Mam nadzieję, że znajdziesz wsparcie w swoim TŻ i razem przez to przejdziecie, a czas stopniowo ukoi rany trzymaj się ciepło
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nic więcej nie napiszę, bo wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Więc tylko wirtualnie mocno przytulę A my dzisiaj wybywamy do moich rodziców i nie wiem, kiedy zawitam tutaj, więc już dzisiaj chciałam Wam złożyć życzenia Kolorowych bombeczek, dużo aniołków i gwiazdeczek, słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu od codziennego pośpiechu a dzidzie niech rosną zdrowo!
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
makarona
przykro mi strasznie.mnie tez czyścili, ale na szczęście uśpili do tego zabiegu i nic nie czułam. Zapytaj o to usypianie, bo psychcznie to naprawde lepiej zniesc nie bedąc przy tym zabiegu świadomym.
|
#1687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
makrona bardzo mi przykro Kochana,brak słów
|
|
|
|
#1689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Spokojnych, wesołych i radosnych Świąt,
dużo ,dużo zdrówka dla Was i dla Maluszków,oraz miłości ! ![]() ![]() No i oczywiście dużego apetytu na święta ![]()
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
makarona strasznie mi przykro
Nie wiem co napisać, aż głupio się cieszyć jak się takie smutne rzeczy czyta... |
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Kathrina
![]() na pewno wiele się przecierpieliście to małe słoneczko Wam wszystko wynagrodzi ![]() gratulacje ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- a mnie złapało jakieś wredne katrzysko ![]() macie jakieś sprawdzone sposoby na rozprawienie się z przeziębieniem ??
|
#1692 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesolutkich Świąt Bożego Narodzenia
Niech Mikołaj Spełni Wasze marzenia, Niech będą Ciepłe i nie zapomniane... W Gronie rodzinnym Miło spędzone Dużo zdrówka dla Was i maluszków Nadziei Miłości i Wiary... Wesołych Świąt !!! Ps. i oczywiście dziękuje Wam za życzenia! |
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jeśli można to się dopisuje Mam termin na koniec lipca Kończe niedługo 3 miesiąc, z objawów mam jeden uporczywy...ból głowy Okropny, straszny, całodobowy Lekarz powiedział, że to pewnie migrenowy, ale ja wcześniej nie cierpiałam na migrenę. Może to te hormony? Ma ktoś podobnie? Jak sobie radzicie? Pozdrawiam i życzę Spokojnych Świąt
|
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia,
te całkiem błahe i te ważne, te dostojne i te ciut niepoważne, niech się spełnią. Marzeń o które warto walczyć, wartości którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei, bez której nie da się żyć. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku. |
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
wyniki mam dobre cukrzycy niemam w domu juz jestem jutro napisze wiecej dzis niemam sily
|
#1696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też kończę niedługo 3 miesiąc a dokładnie to 12 tydzień i od 3 tygodni mam takie kilkudniowe bóle głowy, najgorzej jest w nocy bo nie mogę spać, dziś mam 2 dzień a trwa to zwykle około 3 dni, czasem pomaga mi kawa, czasem spacer, zimne okłady też ale tym razem nic nie działa i szczerze mam już dość, dziś pierwszy raz zażyłam apap po konsultacji z lekarką, trochę pomógł ale bez rewelacji, czeka mnie kolejna nieprzespana noc to że nie cierpiałaś na migrenę nie znaczy że teraz jej nie masz, ja myślę że mam migrenę połączoną z zbyt niskim ciśnieniem, mam nadzieje że to minie w 2 trymestrze choć czytałam że niekoniecznie![]() makarona nie wiem co powiedzieć ![]() :przytu l:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-23 o 21:41 |
|
|
|
|
#1697 | |||
|
Zakorzenienie
|
asia dzięki
Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Witaj! Gratuluję Cytat:
Cytat:
Ja też nie wiem dziewczynki czy uda mi się jutro zajrzeć przed pierwszą gwiazdką. Życzę Wam cudownych, ciepłych, rodzinnych świąt. Oby były wyjątkowe, bo to dla nas wszystkich tutaj wyjątkowy czas. Spokoju, miłości i wielu prezentów pod choinką ![]() Niech dzieciaczki zdrowo rosną i pozwalają nam cieszyć się świątecznymi smakołykami ![]() Wszystkiego dobrego!
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
Kathrinaaaa gratuluje!!! Cieszę się strasznie że kolejna dziewczyna z naszego wątku staraczkowego zostanie mamusią
![]() Makarona przykro mi strasznie, ja w kwietniu z tego samego powodu straciłam dzidziusia, z tym że u mnie dużo szybciej doszło do poronienia i obyło się bez czyszczenia.
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
W ten wieczór Wigilijny niech przy Waszym stole panuje zgoda i miłość, a poczucie rodzinnego ciepła i jedności będzie mocnym fundamentem, dodającym sił i odwagi podczas podejmowania najważniejszych życiowych decyzji
|
|
|
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
Zdrowych Radosnych , Pogodnych i Spokojnych Świat
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam pozwolenie od położnej na czysty paracetamol. Próbowałam kawy, spaceru, leżenia w ciemnym pomieszczeniu, okładów... nic na mnie nie działa. Tak sobie myśle, ze coś za coś, bo od kiedy mam te straszne bóle urósł mi troche brzuszek |
|
|
|
|
#1702 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Czy mogę się przyłączyć? Przed wczoraj ujrzalam upragnione II kreseczki, kalkulator wyliczył mi tp na 30 sierpnia więc na ostatkę zalapuję się u Was. Jeszcze nie byłam u lekarza i nie wiem czy iść po świetach czy po Nowym Roku, bo teraz jeszcze za wcześnie, jak myślicie? To moja pierwsza fasolka i jestem przerażona, od tygodnia boli mnie brzuch jak na @, czasami bardziej... ktoraś z Was tak miała? Mam na imię Marta i mam 23 lata.
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj Zapewne pamiętasz mnie z wątku staraczek. Gratuluję!!! Ja też miałam takie bóle jak na okres, ale to podobno normalne i jeśli nie są takie jakby skurczowe, to nie należy się nimi przejmować. Oczywiście, jeśli nie towarzyszy im podbarwione krwią plamienie. Życzę wszystkiego dobrego
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Ja nic o tym nie slyszałam, wiem tylko o zakazie surowe mięsa, jajek na miękko, wszystkich kremów w cieście, gdzie jest surowe jajko, owoców morza. |
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Można się dołączyć ?
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Przygarniecie mnie? Krótko o mnie: mam na imię Edyta, mam 27 lat, z mężem starałam się o dzieciątko około roku i w końcu dostaliśmy prezent na święta. Według oblczeń to 2 m-c. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Co do ryb wędzonych - tak to prawda. Majonez - nie wolno tylko tego domowego, ponieważ on jest na bazie surowego żółtka. ps. widzę wiele znajomych nicków - zwłaszcza z wątku staraczkowgo
edit 29 Edytowane przez edit23 Czas edycji: 2011-12-25 o 21:02 |
|
|
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie Cytat:
O majonezie nie słyszłam. Z rybami trzeba uważać, bo zawierają dużo metali ciężkich, więc nie za często. Wędzonych i surowych w ogóle nie wolno. Śledzie można od czasu do czasu, ale nie surowe tzn nie tzw solone.
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielka szkoda, że wędzonych nie wolno, bo ja jestem ogromną fanką wędzonej makreli No, ale dam radę A jak jest z tuńczykiem z puszki? Bo z tego co wiem, to normalnie można spożyć puszkę na miesiąc ze względu na dużą zawartość rtęci![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

A co do testu pappa to ja nie robię. Robię tylko samo usg genetyczne. Gdyby coś nie daj Boże wyszło nie tak, to będziemy robić kolejne badania.
Mi się czasem coś śni, ale jak na razie dość przyjemne rzeczy.

mam jeszcze dwa rodzaje śledzi a że idziemy do teściów, to dużo przygotowań kulinarnych nie mam
. W I dzień świąt idziemy do teściów, a moi rodzice do znajomych na imieniny-wrócimy wieczorem. Więc pozostanie nam II dzień świąt.
I nic więcej nie napiszę, bo wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Więc tylko wirtualnie mocno przytulę 

No i oczywiście dużego apetytu na święta 

to że nie cierpiałaś na migrenę nie znaczy że teraz jej nie masz, ja myślę że mam migrenę połączoną z zbyt niskim ciśnieniem, mam nadzieje że to minie w 2 trymestrze choć czytałam że niekoniecznie

67,5 65,9