Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-22, 23:27   #1681
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A więc do gabinetu weszłam z godzinnym opóźnieniem. Próbowaliśmy zrobić USG przez brzuch ale jeszcze słabo widać,więc było dopochwowe. Dzidziuś ma 44,7 mm co odpowiada 11 t.c.+2 dni, a wg ostatniej miesiączki jestem w 11 t.c.+5 dni. Ginekolog powiedział,że maleństwo bardzo szybko nadrobiło wzrostem-w porównaniu z ostatnim badaniem, i że spodziewał się dziecka wielkości 3-3.5 cm a tu taka miła niespodzianka Miałam mieć dzisiaj tą przezierność,ale skoro było słabo widać to mam się stawić 04.01.2012,ale już teraz doktorek mi pokazał że wszystko jest dobrze, bo widać kość nosową czy coś takiego. No i przyznali mi zasiłek chorobowy. Płatny 100% mojego wcześniejszego wynagrodzenia-ale się ciesze.Normalnie odetchnęłam z ulgą.
Same dobre wiadomości! Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
A właśnie ja mam jakieś przeczucie że u mnie też będzie chłopak
Ciekawe czy nam się te chłopakowe przeczucia sprawdzą
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg wiek ciąży przesunął mi się z 9t1d na 9t5 d, termin porodu na 20 lipca

Młodziak ma prawie 3 cm, rączki, nóżki nawet parę razy nam pomachał hihi. Fantastycznie było go znowu zobaczyć

Mam pytanko - lekarka umówiła nas na 10 stycznia na usg i proponuje też zrobienie testu Pappa (zaznaczam, że nie jestem po trzydziestce - mam 28 lat).. Sęk w tym, że chodzimy do niej prywatnie i jak nam krzyknęła cenę za całość (wizyta, usg genetyczne i test Pappa) to normalnie mnie zaryło - 720 pln... Test Pappa kosztuje 400 pln... Zastanawiam się czy w ogóle jest sens go robić - biorąc pod uwagę mój wiek, to że w rodzinie nie było chorób genetycznych, a ten test ocenia jedynie PRAWDOPODOBIEŃSTWO wystąpienia zespołu Downa, Edwards'a i Patau... co o tym myślicie? Wy macie zamiar robić ten test?
Przede wszystkim gratuluję dobrych wiadomości A co do testu pappa to ja nie robię. Robię tylko samo usg genetyczne. Gdyby coś nie daj Boże wyszło nie tak, to będziemy robić kolejne badania.

Cytat:
Napisane przez livea Pokaż wiadomość
Witajcie, dawno się nie odzywałam, bo wylądowałam w szpitalu. Niestety poroniłam;( Na razie nie potrafię sobie z tym poradzić i nie wiem jak przetrwam święta, żeby nikomu ich nie zepsuć.
Wiem, że to brzydko, ale bardzo Wam zazdroszczę. Trzymam kciuki za Wasze maleństwa i ciepło przytulam. Wszystkiego dobrego

Bardzo Ci współczuję Kochana
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Męczą was sny? Ja sprzed ciąży mało który pamiętam, a teraz mam takie bardzo wyraźne sny i do tego naprawdę straszne... dziś np. śniła mi się jakaś polska lekarka-gin. I krzyczała na mnie, że ona u mnie żadnej ciąży nie widzi... aż się mokra obudziłam... źle śpię przez te sny, dawno nic przyjemnego mi się nie śniło...
Oj to faktycznie nieprzyjemny sen Mi się czasem coś śni, ale jak na razie dość przyjemne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam bo nie miałam dostępu do internetu, wczoraj nadrobiłam to co pisałyście ale nie zdążyłam naskrobać co u mnie. Cały czas pracuje, wolne bede miała tylko w dzień Bożego Narodzenia. Nic mi się nie chce i jestem strasznie zniechęcona wszystkim. Jestem w 11 tc a nie widziałąm jeszcze mojego dzidziusia i jak tu wytrzymać do 16 stycznia , nawet prywatnie nie mam jak się wybrać. Mdłości minęły mi parę dni temu, ostatni raz wymiotowałam w piątek, no ale już mają prawo mijać te objawy. Jestem strasznie zmęczona i mam mega wahania nastrojów. Raz jestem radosna, a zaraz płakać mi się chce, częściej raczej to drugie. Piersi już mi urosły 2 rozmiary, już się boję co będzie jak zacznę karmić...
Współczuję wszystkim dziewczynom co straciły swoje okruszki, życzę dużo siły i wytrwałości
Współczuję Ci, że tak długo musisz czekać. Ale objawy masz, więc na pewno Maluszek rośnie jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
hanjah i ja zrobie jarzynową a co tam!u mnie wszyscy bardzo lubią,nie mam piekarnika żeby upiec ciasta więc jutro musimy kupićmam jeszcze dwa rodzaje śledzi a że idziemy do teściów, to dużo przygotowań kulinarnych nie mam
U nas też będzie jarzynowa i z tuńczykiem. Dwa rodzaje śledzi, pierogi z kapustą i grzybami, kapusta z grochem, barszcz z uszkami, smażony karp i chyba tyle. Ciasta też będziemy kupować, bo nie bardzo jestem teraz w stanie tak kucharzyć jak rok temu.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Jarzynowa,to najpyszniejsza sałatka na świecie
Ja akurat nie przepadam

Prince polo i jak Twoje wyniki? Mam nadzieję, że wszystko ok.

Ja też dziś zaliczyłam przedświąteczne usg Tak, żeby się nie martwić. Maluszek ma 24 mm, kręcił główką, machał rączką Nóżek nie widziałam, ale mam nadzieję, że ma Można spokojnie przygotowywać się do świąt
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 08:32   #1682
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dzięki Asiu tak jarzynowa to jest to
A nie ma za co

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Nie odzywałam się, bo zapracowana kobieta jestem, Masę spraw musiałam pozamykać przed moim długim urlopem, z którego już korzystam i się cieszę.

W przyszłym tygodniu mam usg genetyczne - Izasz, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że wszystko u Ciebie ok, że maluch rosnie zdrowo. Ja poki co nie daje się złym emocjom i staram się o tym nie myslec negatywnie, ale jednak przechodzi mi czas przez mysl, ze coś może być nie tak itd.
Dzisiaj dzwonili do mnie z laboratorium w sprawie wyników b. prenatalnych - normalnie prawie serce mi stanelo. To co dopiero, jakbym faktycznie uslyszala coś złego... tfu tfu, nie mysle juz o tym.

Któras z was zastanawia się nad zrobieniem pappa i innych - Ja jestem młodsza od Ciebie, bo mam 26 lat i tez je robiłam mimo braku jakichkolwiek genetycznych chorób w rodzinie. Lekarz zalecił, wydałam kasę - wole jednak wiedzieć. Tak naprawd wszystkie badania to jest prawdopodobienstwo, bo wszystkiego dowiemy się dopiero po porodzie.
Cześć Dobrze że wyniki ok . Właśnie badania swoje a po prodzie też czasem różnie bywa, to tak jak z określaniem płci. Czasami lekarz pewien na 100% a tu po porodzie zamiast Michaliny jest Michał

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A gyrosa robię na sylwestra
Ooo to może i ja tak zrobię,bo w sumie po co nam dwie sałatki . W I dzień świąt idziemy do teściów, a moi rodzice do znajomych na imieniny-wrócimy wieczorem. Więc pozostanie nam II dzień świąt.

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
Asia z mielonym te pieczary
Aaaa , a to mięso nie będzie surowe??Na głębokim oleju smażysz?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
co tak o jedzeniu caly czas ja mam mały apetyt w ciąży i zolądek mi sie skurczyl, wiec waga w miescu
Cześć A bo widzisz już dla części z nas wrócił w miare apetyt to trzeba wykorzystać tą sytuację

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Matko ja o jedzeniu nawet myśleć nie chcę, od wczoraj mam coś nie tak z żołądkiem, dzisiaj mi się mega jadłowstręt uruchomił, potem wzdęcia i okropne uczucie "ciężkości". Już nie wiem, jak sobie z tym poradzić...
Ja pae razy tak miałam. Współczuje. Do tego przez te wzdęcia taki ból brzucha, a przez zaparcia to nawet miałam wrażenie że biodra mi się rozchodzą:brzyd al:

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Same dobre wiadomości! Bardzo się cieszę

Ciekawe czy nam się te chłopakowe przeczucia sprawdzą

Przede wszystkim gratuluję dobrych wiadomości A co do testu pappa to ja nie robię. Robię tylko samo usg genetyczne. Gdyby coś nie daj Boże wyszło nie tak, to będziemy robić kolejne badania.

Bardzo Ci współczuję Kochana

Oj to faktycznie nieprzyjemny sen Mi się czasem coś śni, ale jak na razie dość przyjemne rzeczy.

Współczuję Ci, że tak długo musisz czekać. Ale objawy masz, więc na pewno Maluszek rośnie jak na drożdżach

U nas też będzie jarzynowa i z tuńczykiem. Dwa rodzaje śledzi, pierogi z kapustą i grzybami, kapusta z grochem, barszcz z uszkami, smażony karp i chyba tyle. Ciasta też będziemy kupować, bo nie bardzo jestem teraz w stanie tak kucharzyć jak rok temu.

Ja akurat nie przepadam

Prince polo i jak Twoje wyniki? Mam nadzieję, że wszystko ok.

Ja też dziś zaliczyłam przedświąteczne usg Tak, żeby się nie martwić. Maluszek ma 24 mm, kręcił główką, machał rączką Nóżek nie widziałam, ale mam nadzieję, że ma Można spokojnie przygotowywać się do świąt
Fajnie że wszystko ok. A ja nigdy nie widzę jak się dziecko rusza,tzn nawet się nad tym nie zastanawiam.

Ooo nie lubisz jarzynowej. Ja nie lubiłam jak moja mama dawała do niej seler blee. Ale jak spróbowałam bez selera to już dobra była

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 08:59   #1683
makarona
Rozeznanie

Jestem kolejną aniołkową mamą. A w zasadzie będę we wtorek. Przechodzę właśnie teraz toksoplazmozę, która uszkodziła płód i spowodowała, że nie rozwija się on. Przede mną szpital na ginekologii we wtorek i czyszczenie, którego panicznie się boję. A potem jeszcze leczenie u zakaźnika na toksoplazmozę. I może kiedyś... zdrowy dzidziuś.

Tak czy owak, życzę wam pogodnych świąt, moje takie nie będą. Obym okazała się ostatnią aniołkową mamą w tym wątku Szczęśliwego Nowego Roku z brzuszkiem. Dużo wiary i miłości.

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 09:15   #1684
Balbinka1983
Rozeznanie

Bardzi mi przykro Makarona... Nigdy nie wiem co napisać w takiej sytuacji Bardzo Ci współczuję, to musi być straszne. Mam nadzieję, że znajdziesz wsparcie w swoim TŻ i razem przez to przejdziecie, a czas stopniowo ukoi rany trzymaj się ciepło
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 09:20   #1685
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Jestem kolejną aniołkową mamą. A w zasadzie będę we wtorek. Przechodzę właśnie teraz toksoplazmozę, która uszkodziła płód i spowodowała, że nie rozwija się on. Przede mną szpital na ginekologii we wtorek i czyszczenie, którego panicznie się boję. A potem jeszcze leczenie u zakaźnika na toksoplazmozę. I może kiedyś... zdrowy dzidziuś.

Tak czy owak, życzę wam pogodnych świąt, moje takie nie będą. Obym okazała się ostatnią aniołkową mamą w tym wątku Szczęśliwego Nowego Roku z brzuszkiem. Dużo wiary i miłości.
Strasznie mi przykro kochana I nic więcej nie napiszę, bo wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Więc tylko wirtualnie mocno przytulę

A my dzisiaj wybywamy do moich rodziców i nie wiem, kiedy zawitam tutaj, więc już dzisiaj chciałam Wam złożyć życzenia

Kolorowych bombeczek,
dużo aniołków i gwiazdeczek,
słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu od codziennego pośpiechu

a dzidzie niech rosną zdrowo!

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 09:25   #1686
gooha3
Zadomowienie

makarona przykro mi strasznie.

mnie tez czyścili, ale na szczęście uśpili do tego zabiegu i nic nie czułam.
Zapytaj o to usypianie, bo psychcznie to naprawde lepiej zniesc nie bedąc przy tym zabiegu świadomym.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:16   #1687
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:

bardzo mi przykro
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 10:53   #1688
muminek82
Wtajemniczenie

makrona bardzo mi przykro Kochana,brak słów
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 11:17   #1689
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro kochana I nic więcej nie napiszę, bo wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Więc tylko wirtualnie mocno przytulę

A my dzisiaj wybywamy do moich rodziców i nie wiem, kiedy zawitam tutaj, więc już dzisiaj chciałam Wam złożyć życzenia

Kolorowych bombeczek,
dużo aniołków i gwiazdeczek,
słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu od codziennego pośpiechu
a dzidzie niech rosną zdrowo!
Dzięki

Spokojnych, wesołych i radosnych Świąt,
dużo ,dużo zdrówka dla Was i dla Maluszków,oraz
miłości !

No i oczywiście dużego apetytu na święta

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 11:38   #1690
hanjah
Zakorzenienie

makarona strasznie mi przykro

Nie wiem co napisać, aż głupio się cieszyć jak się takie smutne rzeczy czyta...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 14:56   #1691
gooha3
Zadomowienie

Kathrina
na pewno wiele się przecierpieliście to małe słoneczko Wam wszystko wynagrodzi
gratulacje

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

a mnie złapało jakieś wredne katrzysko
macie jakieś sprawdzone sposoby na rozprawienie się z przeziębieniem ??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 17:05   #1692
muminek82
Wtajemniczenie

Wesolutkich Świąt Bożego Narodzenia
Niech Mikołaj Spełni Wasze marzenia,
Niech będą Ciepłe i nie zapomniane...
W Gronie rodzinnym Miło spędzone
Dużo zdrówka dla Was i maluszków
Nadziei Miłości i Wiary...
Wesołych Świąt !!!

Ps. i oczywiście dziękuje Wam za życzenia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg choinka.jpg (5,4 KB, 3 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 17:57   #1693
natee
Zakorzenienie

Witam
Jeśli można to się dopisuje
Mam termin na koniec lipca Kończe niedługo 3 miesiąc, z objawów mam jeden uporczywy...ból głowy Okropny, straszny, całodobowy Lekarz powiedział, że to pewnie migrenowy, ale ja wcześniej nie cierpiałam na migrenę. Może to te hormony? Ma ktoś podobnie? Jak sobie radzicie?
Pozdrawiam i życzę Spokojnych Świąt

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 18:00   #1694
modnisia86
Zadomowienie

Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia,
te całkiem błahe i te ważne,
te dostojne i te ciut niepoważne,
niech się spełnią.
Marzeń o które warto walczyć,
wartości którymi warto się dzielić,
przyjaciół z którymi warto być
i nadziei, bez której nie da się żyć.
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
i Szczęśliwego Nowego Roku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28796xf3z4sbjdh.jpg (16,8 KB, 3 załadowań)
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:12   #1695
prince_polo
Zakorzenienie

wyniki mam dobre cukrzycy niemam w domu juz jestem jutro napisze wiecej dzis niemam sily

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:39   #1696
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Witam
Mam termin na koniec lipca Kończe niedługo 3 miesiąc, z objawów mam jeden uporczywy...ból głowy Okropny, straszny, całodobowy Lekarz powiedział, że to pewnie migrenowy, ale ja wcześniej nie cierpiałam na migrenę. Może to te hormony? Ma ktoś podobnie? Jak sobie radzicie?
Witam też kończę niedługo 3 miesiąc a dokładnie to 12 tydzień i od 3 tygodni mam takie kilkudniowe bóle głowy, najgorzej jest w nocy bo nie mogę spać, dziś mam 2 dzień a trwa to zwykle około 3 dni, czasem pomaga mi kawa, czasem spacer, zimne okłady też ale tym razem nic nie działa i szczerze mam już dość, dziś pierwszy raz zażyłam apap po konsultacji z lekarką, trochę pomógł ale bez rewelacji, czeka mnie kolejna nieprzespana noc to że nie cierpiałaś na migrenę nie znaczy że teraz jej nie masz, ja myślę że mam migrenę połączoną z zbyt niskim ciśnieniem, mam nadzieje że to minie w 2 trymestrze choć czytałam że niekoniecznie

makarona nie wiem co powiedzieć :przytu l:

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-12-23 o 21:41
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-23, 21:58   #1697
Irmusia81
Zakorzenienie

asia dzięki

Cytat:

Jej... ak mi przykro Kochana... życzę Ci dużo siły i oparcia w bliskich. I zdrowego Maluszka jak najszybciej

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Witaj! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Witam
Cześć! Gratulacje Mnie czasem boli głowa, ale jak poleżę to przechodzi. Współczuję.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wyniki mam dobre cukrzycy niemam w domu juz jestem jutro napisze wiecej dzis niemam sily
No to super A jak się czujesz?

Ja też nie wiem dziewczynki czy uda mi się jutro zajrzeć przed pierwszą gwiazdką.

Życzę Wam cudownych, ciepłych, rodzinnych świąt.
Oby były wyjątkowe, bo to dla nas wszystkich tutaj wyjątkowy czas.
Spokoju, miłości i wielu prezentów pod choinką
Niech dzieciaczki zdrowo rosną i pozwalają nam cieszyć się świątecznymi smakołykami
Wszystkiego dobrego!
Stary 2011-12-23, 22:53   #1698
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Kathrinaaaa gratuluje!!! Cieszę się strasznie że kolejna dziewczyna z naszego wątku staraczkowego zostanie mamusią

Makarona przykro mi strasznie, ja w kwietniu z tego samego powodu straciłam dzidziusia, z tym że u mnie dużo szybciej doszło do poronienia i obyło się bez czyszczenia.
Stary 2011-12-24, 13:40   #1699
wanilllka82
Wtajemniczenie

W ten wieczór Wigilijny niech przy Waszym stole panuje zgoda i miłość, a poczucie rodzinnego ciepła i jedności będzie mocnym fundamentem, dodającym sił i odwagi podczas podejmowania najważniejszych życiowych decyzji

wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 17:33   #1700
JolciaKKK
Rozeznanie

GG do JolciaKKK Send a message via Skype™ to JolciaKKK

Zdrowych Radosnych , Pogodnych i Spokojnych Świat

69 68 67,5 65,9 60 58
JolciaKKK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-24, 22:24   #1701
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam też kończę niedługo 3 miesiąc a dokładnie to 12 tydzień i od 3 tygodni mam takie kilkudniowe bóle głowy, najgorzej jest w nocy bo nie mogę spać, dziś mam 2 dzień a trwa to zwykle około 3 dni, czasem pomaga mi kawa, czasem spacer, zimne okłady też ale tym razem nic nie działa i szczerze mam już dość, dziś pierwszy raz zażyłam apap po konsultacji z lekarką, trochę pomógł ale bez rewelacji, czeka mnie kolejna nieprzespana noc to że nie cierpiałaś na migrenę nie znaczy że teraz jej nie masz, ja myślę że mam migrenę połączoną z zbyt niskim ciśnieniem, mam nadzieje że to minie w 2 trymestrze choć czytałam że niekoniecznie
Ja tez mam niskie ciśnienie a paracetamol zarzylam juz nie raz, bo nie potrafie funkcjonowac z tymi bólami... Dostałam pozwolenie od położnej na czysty paracetamol. Próbowałam kawy, spaceru, leżenia w ciemnym pomieszczeniu, okładów... nic na mnie nie działa. Tak sobie myśle, ze coś za coś, bo od kiedy mam te straszne bóle urósł mi troche brzuszek

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 09:00   #1702
Martarynka
Rozeznanie

Witam dziewczyny. Czy mogę się przyłączyć? Przed wczoraj ujrzalam upragnione II kreseczki, kalkulator wyliczył mi tp na 30 sierpnia więc na ostatkę zalapuję się u Was. Jeszcze nie byłam u lekarza i nie wiem czy iść po świetach czy po Nowym Roku, bo teraz jeszcze za wcześnie, jak myślicie? To moja pierwsza fasolka i jestem przerażona, od tygodnia boli mnie brzuch jak na @, czasami bardziej... ktoraś z Was tak miała? Mam na imię Marta i mam 23 lata.
Stary 2011-12-25, 12:08   #1703
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Czy mogę się przyłączyć? Przed wczoraj ujrzalam upragnione II kreseczki, kalkulator wyliczył mi tp na 30 sierpnia więc na ostatkę zalapuję się u Was. Jeszcze nie byłam u lekarza i nie wiem czy iść po świetach czy po Nowym Roku, bo teraz jeszcze za wcześnie, jak myślicie? To moja pierwsza fasolka i jestem przerażona, od tygodnia boli mnie brzuch jak na @, czasami bardziej... ktoraś z Was tak miała? Mam na imię Marta i mam 23 lata.

Witaj Zapewne pamiętasz mnie z wątku staraczek. Gratuluję!!! Ja też miałam takie bóle jak na okres, ale to podobno normalne i jeśli nie są takie jakby skurczowe, to nie należy się nimi przejmować. Oczywiście, jeśli nie towarzyszy im podbarwione krwią plamienie. Życzę wszystkiego dobrego

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:28   #1704
Madison9
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Kathrina, ja czytalam ze nie wolno jesc sledzi, zadnych ryb wedzonych ani nawet majonezu.
Dziewczyny czy wiecie cos na ten temat?
Madison9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 12:40   #1705
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Witaj Zapewne pamiętasz mnie z wątku staraczek. Gratuluję!!! Ja też miałam takie bóle jak na okres, ale to podobno normalne i jeśli nie są takie jakby skurczowe, to nie należy się nimi przejmować. Oczywiście, jeśli nie towarzyszy im podbarwione krwią plamienie. Życzę wszystkiego dobrego
Pewnie, że Cię pamietam. To troszkę mnie pocieszyłaś, bo strasznie się tym martwie, miałam iść do lekarza dopiero po Nowym Roku, ale dla świętego spokoju pójdę chyba w środe. Ja oprocz testu i oczywiście braku @ to nie mam żadnych objawów, żadnych mdlości, piersi w ogóle ani się nie powiększyły, ani nie bolą ciagle ich dotykam i sprawdzam czy są drażliwe, ale nic. Oby do tej wizyty, bo chyba zwariuje z niepokoju. Dziś powiedziałam rodzicom, ale się ucieszyli

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Madison9 Pokaż wiadomość
Kathrina, ja czytalam ze nie wolno jesc sledzi, zadnych ryb wedzonych ani nawet majonezu.
Ja nic o tym nie slyszałam, wiem tylko o zakazie surowe mięsa, jajek na miękko, wszystkich kremów w cieście, gdzie jest surowe jajko, owoców morza.
Stary 2011-12-25, 19:59   #1706
Soleilka
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Można się dołączyć ?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 21:00   #1707
edit23
Zakorzenienie

Witam

Przygarniecie mnie?

Krótko o mnie: mam na imię Edyta, mam 27 lat, z mężem starałam się o dzieciątko około roku i w końcu dostaliśmy prezent na święta. Według oblczeń to 2 m-c.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Madison9 Pokaż wiadomość
Co do śledzi to są różne opinie - ja mam właśnie dylemat śledziowy - zjadłabym ale się boję.

Co do ryb wędzonych - tak to prawda.

Majonez - nie wolno tylko tego domowego, ponieważ on jest na bazie surowego żółtka.

ps. widzę wiele znajomych nicków - zwłaszcza z wątku staraczkowgo

Edytowane przez edit23
Czas edycji: 2011-12-25 o 21:02
edit23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 21:51   #1708
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj i gratuluję Te bóle są normalne. Ja mam je do tej pory i nic złego się nie dzieje. Także nic się nie martw

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Można się dołączyć ?
Pewnie Gratuluję
Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Witam

Przygarniecie mnie?

Krótko o mnie: mam na imię Edyta, mam 27 lat, z mężem starałam się o dzieciątko około roku i w końcu dostaliśmy prezent na święta. Według oblczeń to 2 m-c.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cześć! Gratulacje

O majonezie nie słyszłam. Z rybami trzeba uważać, bo zawierają dużo metali ciężkich, więc nie za często. Wędzonych i surowych w ogóle nie wolno. Śledzie można od czasu do czasu, ale nie surowe tzn nie tzw solone.
Stary 2011-12-25, 21:55   #1709
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie Gratuluję

O majonezie nie słyszłam. Z rybami trzeba uważać, bo zawierają dużo metali ciężkich, więc nie za często. Wędzonych i surowych w ogóle nie wolno. Śledzie można od czasu do czasu, ale nie surowe tzn nie tzw solone.
Dziękuję

Wielka szkoda, że wędzonych nie wolno, bo ja jestem ogromną fanką wędzonej makreli No, ale dam radę A jak jest z tuńczykiem z puszki? Bo z tego co wiem, to normalnie można spożyć puszkę na miesiąc ze względu na dużą zawartość rtęci

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
To moja pierwsza fasolka i jestem przerażona, od tygodnia boli mnie brzuch jak na @, czasami bardziej... ktoraś z Was tak miała? Mam na imię Marta i mam 23 lata.
Mi ginekolog powiedział, że te skurcze są normalne. Powoduje je powiększanie się macicy i dlatego może tak pobolewać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-25, 22:01   #1710
edit23
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem, że solone to matiasy, ale śledzie w oleju

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości