|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Ja idę w środe zrobic próby wątrobowe bo znów mnie wszystko swędzi.... Dziś zaczynamy 33 tydzień... a w następny czwartek dowiemy sie czy rodzimy wcześniej czy w terminie... |
|
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Nikotynka napisz proszę jakie miałaś objawy tej cholestazy??
bo ja mam swędzące krostki na brzuszku ale stopy i dłonie nie swędzą mnie. jutro mam zamiar isc zrobic prywatnie próby wątrobowe ale niewiem czy to muszę się jakos przygotowac Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-12-26 o 18:54 |
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cicho cicho, narazie mam jeszcze czaaaaaaaaas do sRycznia kupa czasu ![]() A mąż mnie nie chce... chyba czuje się wypompowany... ![]() Się boi, że wywoła mi poród czuję się taka... niedopieszczona, żeby nie powiedzieć gorzej ![]() n1kotynka o jaaa... dobrze, że już jesteś w szpitalu- chodziłaś po schodach?? w te i nazat?? oxytocyna zazwyczaj działała (na laski z pato) na 2-3 dzień od podania, czasem kilka h po, zależy od organizmu masuj suciory, brzuchacza... trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki!!!! weszłam na chwilkę się przywitać i podziękować wam bardzo za gratulacje i kciuki
![]() poród naturalny trwał 16 godzin i powiem wam tak MASAKREJSZYN!!!!!!!!!!!! takiego bólu się nie spodziewałam ale też nie spodziewałam sie tak wielkiego dzieciątka waga 4,5kg i 60cm strasznie się namęczyłam ból przeokropny no ale udało sie niestety są też i smutne wieści ;( wczoraj całą noc przepłakałam dziś pół dnia niestety nasz skarbulek kochany musiał zostać w szpitalu mnie dziś juz wypuścili bo czuję sie dobrze mały dostaje antybiotyk bo wczoraj okazało sie ze ma złe wyniki - paciorkowiec został odrazu zabrany mi na inny odział widziałam jak go kładą pod tą lampę co tak grzeje podłączali mu jakieś kable badali go ja stałam i płakałam tak strasznie sie o niego bałam później przełożyli go już do takiego zwykłego łózeczka tego jeżdzącego nie wiem jak ono się prawidłowo nazywa ale dostał wczoraj antybiotyk odrazu dziś też, byłam u niego o 5 rano potem o 8 następnie o 11 i o 12 i po 12 mieli już wyniki śwież eodrazu podpytałam i zakazenie spada czyli antybiotyk działa oby pomógł i żebym mogła w sobote mojego skarbulka zabrać już do domciu bo antybiotyk ma przepisany na 7 dni czyli wczoraj dostał pierwszy raz wiec do soboty musi mieć podawany ciężko było mi sie z nim rozstać wycałowałam go całego i poszłam na sale sie ubrać w rzeczy wyjściowe przy wyjsciu już do niego nie weszłam bo wiem że bym sie zaryczała na śmierć i nie zostawiła bym go tam to jest coś strasznego dla matki zostawić dziecko w obcym dla niego miejscu gdzie nie ma w pobliżu mamy ;( oby wszystko było dobrze, będziemy do niego codziennie jeździć , tatuś też bardzo załamany dzis miał łzy w oczach ciężko mi było na to wszystko patrzeć ;( macie foteczki mojego niuniulka kochanego wszyscy mówią ze do mamy podobny
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem wam dziewczyny że przykro mi i to bardzo bo ciągle coś wpierw ciąża zagrożona non stop zamartwianie sie czy donosze itp jak już się udało i zaczełam się cieszyć to kolejny kłopot i to ze zdrowiem maluszka jak by mnie coś dopadło to co innego ja to ja ale dlaczego maluszek musi cierpieć ;( żyje teraz tylko nadzieją ze go wyleczą szybciutko i niebawem będzie już z nami a moze nawet Nowy Rok uda sie już przywitac razem w 3
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynko współczuję pobytu w szpitalu,ale tak b,edzie bezpiecznie dla córci.Jakie miałaś objawy cholestazy?
Monika przytulam Cię,biedny maluszek,ale dobrze ,ze już leki zaczynają działać.Synuś śliczny .Biedna bardzo długo się męczyłaś,kto by pomyślał,że będziesz miała taki długi poród.Czekamy na opis. Dolores po prostu brak słów,to jest po prostu znęcanie się psychiczne ![]() My dziś wróciliśmy od rodziców o 17 i leżymy w łózeczku,żeby odpocząć,chociaż ja i tak całe święta na lezaka spędziłam ,ale przynajmniej wśrod ludzi.
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Foto cudne, jest taki duziiii |
|
|
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
oj to fakt duży chłopak z niego więc musi być silny , przetrwamy to jakoś muszę wierzyć że będzie dobrze
dziękuję kochane
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
hej,
czekam dalej na obchód, ma być lada moment na szczęście w międzyczasie wyszedł mi czop ![]() jedno z głowy ![]() mam nadzieję, że coś ruszy, tz się strasznie martwi, pojechal przed chwilą pilnować mamy ![]() cholestazę w ogóle wykryłam sama. Zaczęło się od swędzenia, i to w różnych miejsach, na nogach, stopach, brzuchu, dłoniach. Myślałam, że to od kaloryferów, wiecie suche powietrze i w ogóle a jak swędział mnie brzuch to mówiłam, ze rozstępy, że skóra się naciąga i dlatego swędzi. Tyle, że swędzenie nasilało się wieczorem i potem miałam tak, ze musiałam się podrapać - nie do opanowania i dopisałam sobie do badań AST i ALT. Tak chciałam dla samej siebie zrobić, bo nie wiedziałam czy fixuję i przesadzam, co mi się ostatnio zdarzało, czy coś się dzieje. Oba te badania wyszly kilkukrotnie ponad normę i gin zlecił mi cały komplet badań wątrobowych (najważniejsze tutaj są kwasy żółciowe). I tutaj dalej złe wyniki i stąd konieczność ciągłego monitorowania.W wigilię pojechaliśmy na KTG jak pisałam, ale lekarka powiedziała, że jak chce iść do domu, to na własne żądanie mogę, bo usg i ktg jest ok, tylko te badania są nie teges, ale to mam przyjść jutro i je skontrolować. Wczoraj jak przyszłam to inna lekarka mnie tak skrzyczała, że szok.. że dlaczego tyle ryzykowłam, że cholestaza jest o tyle ciężką chorobą, że objawia się tylko swędzeniem a nagle ni stad ni zowąd płód obumiera w brzuchu, mimo, ze przed chwilą było wszystko ok. Tak się przestraszyłam, że postanowiłam zostać i faktycznie, co chwilę położna przychodzi sprawdzić czy bije serduszko. Szczerze wam powiem, że nie wiem dlaczego nie chcą zrobić cc. Wczoraj lekarz powiedział, że jak nie zareaguję na oxy to zrobią cesarkę, ale zareagowałam i myślę, że chcą mimo wszystko żeby poród odbył się sn. Moja położna powiedziała, że mimo, że wyniki mam złe, nie doszło do extremalnej sytuacji, gdzie cięliby mnie natychmiast. Miejmy nadzieję, że wszystko niebawem ruszy bo teraz na złość cholerna szyjka nie chce puscic dziękuje Wam za miłe słowa postaram się pisać, mam tutaj lapka, tylko internet chodzi jak krew z nosa ![]() Monia trzymam kciuki, żeby Michaś był jak najszybciej z Wami. No i pytanie która kolejna się rozpakuje? Czyżby ja? czy może któraś z was zaskoczy szybkim porodem jak Klaurencja ![]() cmokasy |
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
nikotynka no coz, nie wiem co powiedziec ;(trzymam kciukasy!
[Bmonika][/B] sliczny synus, oby jak najszybciej wyszedl i. Byl z wami ! FIlip zlote dziecko, a ja ani razu nie zawachalam sie z karmieniem myslalam, ze nic nie bede wiedziala a tu wszystko idzie jak z platka ![]() na jutro odwiedzinynzapowiedzialo 5 osob ;p
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Monika Michaś jest cudowny n1kotynka czekamy na wieści i trzymamy mocno kciuki za szybki poród ale mi dzisiejszy dzień zleciał sama nie wiem kiedy i chyba wracają mi objawy I trymestru tylko bym spała a na dodatek mam już opuchnięte nogi, ręce i nos mi się rozjechał tzn spuchł ![]() u mnie w rodzinie każda ciężarna tak ma. Wyglądam jaki Tiger albo Tajson
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Monia Michaś śliczny
Ja też mam to świństwo i tak czytam to co piszesz i zastanawiam sie czy mój synuś też będzie musiał zostać w szpitalu
|
|
|
|
#285 |
|
BAN stały
|
NIkotynko
![]() Klaurencja ogromne gratulacje ![]() Nawojka mąż mi kupił taką poduchę jaką chciałam kupić z tym że ja miałam zamiar ją kupić używaną i tanszą a on zaszalał w mothercare ![]() Dolores weź Ty uciekaj od tego Twojego męża bo piszesz jakbyś szacunku do samej siebie nie miała. I jeszcze mu prezent kupiłaś??? Mojemu do ideału daleko ale nigdy by mnie tak nie traktował , jak śmiecia... Gdy nie ma miłości w związku to po co się męczyć? A mój mi zj***ł drugi dzień świąt że wywaliłam go z domu do rodziów i zostaje tam na noc. Jutro założę się że będzie przepraszał i spełniał wszystkie zachcianki to mu dam popalić. Także dziś cały dzień sama z Milenką siedzę, jem, oglądam telewizję i odpoczywam. Była mama z bratem na 2 godzinki ale już pojechali. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-26 o 20:54 |
|
|
|
#286 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
czop odszedl wiec juz cos ruszylo przynajmniej do przodu a jak szyjka trzyma to pewnie zrobia ci cc na dniach, bedzie ok szybko wracaj do nas z dzidziunią !! Cytat:
dorodny kawaler z niego - nasze córki bedą miały w czym wybierac w przyszłosci Nie napisze ci zebys sie nie martwila, bo to głupotka, ale wierze ze bedzie dobrze i jeszcze w tym roku Misio bedzie z wami w domku
|
|
#287 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam dziś..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
powiem, wam, że zachowaniem tym stwoerzył między nami taką przepaść, że nawet ciężko mi z nim się siedzi w domu dziś... tak obco jakoś.. widzę, że mu żal itd. ale co z tego? a mi jak było/jest przykro, co przeżyłam przy stole wigilijnym jak jego nie było..?.. nie wiem nawet się nie przytuliłam do niego nic.. on próbował nie raz ale ja po prostu odsuwam się bez słowa choć ciężko mi tak na sercu, że tak się stało jak się stało... nie wiem kiedy mu to wybaczę.. ale nawet jeśli to nigdy tego nie zapomnę.. bo się nie da... ;( Powiedziałam mu co myślę już wczoraj po powrocie - nerwy mi puściły i wygarnęłam mu wszystko... tak, że też miał łzy w oczach... ale co to teraz da? co to zmienia? czasu nie cofnie... długo się jeszcze to będzie we mnie goiło, a wróciłam wczoraj właściwie dla dzieci.. bo się mały pytał o tatę.. mi jakoś nie było śpieszno do powrotu bo zawiodłam się na nim jak nigdy... powiedziałam mu, że to że tu jestem i chcę dać nam szansę i pozwolić mu jakoś to naprawić co zje.b.ał to robię tylko dla dzieci i tylko po to żeby kiedyś nie myśleć, że nie spróbowałam....kocham go, ale kurde zawód sprawił mi ogromny...Cytat:
Dziękuję Cytat:
za szybkie i pomyślne rozwiązanie ![]() Cytat:
Śliczny syneczek a nie mogłaś zostać z nim w szpitalu? mój synek po porodzie dostawał antybiotyk 10 dni i ja leżałam z nim cały ten czas... przenieśli go jedynie na oddział intensywnej terapii i patologii noworodka gdzie na przeciwko sali noworodków była sala dla mam tych noworodków i ja tam z nim leżałam...?? Oj kobitki od wczoraj mam tak spuchnięte dłonie że ciężko mi je zacisnąć.. nogi też.. nie stopy a łydki głównie, czuję się ociężała... dużo piję a mało sikam... mała się rusza ale dużo delikatniej niż wcześniej... mama mi mówi, że twarz też mam podpuchniętą..myślicie, że to normalne? jesteśmy obecnie z małą w 33tc.. 02.01 mam wizytę... ![]() :non iewiem:GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUŚ I ROZPOCZĘTYCH TYGODNI !!
![]()
|
|
|
#288 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nikotynka kochana a wiesz, ze jak czop odszedl to juz sie zaczyna ![]() widze, ze Ty tez przed szereg wyskoczylas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
klaniam sie przed Toba,ze dalas rade urodzi tak duzego malucha Cie Bedzie dobrze, musi byc
|
|
#289 |
|
BAN stały
|
Monia śliczny i duży synuś. Podobny do mamy
Trzymam kciuki żeby szybko wyzdrowiał i mógł pojechać do domu
|
|
|
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki - dopiero teraz melduję się w nowym wątku. Nie było mnie ponad tydzień i absolutnie nie nadrobię. Miałam straszne urwanie głowy i padałam z nóg. Najpierw przez pół roku szukałam takiego wózka, żeby mi do auta się zmieścił, a teraz wymyśliłam że nie opłaca mi się reanimować gruchota i kupię nowe auto. Szukałam, oglądałam, jeździłam i załatwiałam no i mam.
uska000, MMONIKA9, klaurencja: Gratuluję nowonarodzonych dzieciaczków |
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() cześć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śliczny synuś ![]() ________________________ Spędziliśmy u teściów 8,5 godziny objadłam się taaakich pyszności i nic mi nie jest żołądkowoDostaliśmy prezent od męża siostry i szwagra - 6-elementowy zestaw ciuszków dla dziecka... RÓŻOWY ![]() A poza tym OK. Teraz wpadł mój brat na drinka
|
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Całe Święta w biegu od rodziny do rodziny Ale było bardzo sympatycznie, więc nie narzekam![]() n1kotynka - kochana trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie. Oby poród był szybki i bez żadnych komplikacji Czekamy na wieści od Ciebie![]() MMONIKA9 - oj współczuje Ci bardzo. Rzeczywiście los Cię nie oszczędza klaurencja - jak czytam Twoje wpisy to aż się serce raduje. Czuć w nich taką radość i spokój, że nastraja bardzo pozytywnie wszystkie przestraszone przyszłe mamy ![]() Agatek - trzymaj się dzielnie w szpitalu i oby szybko Cię wypuścili
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2011-12-26 o 21:55 |
|
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!!
Swieta i po swietach!!! Ja odpoczywam po swietach,rodzice pojechali i mi smutno! Widze,ze niektore dziewczynki sie rozpakowaly!!!Gratulacje dla nowych mam!!!Kurcze,przeraza mnie wizja porodu,to juz nie dlugo.
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Monia- nic się nie martw, skoro mały reaguje na antybiotyk to na pewno będzie ok!!!!!! jest duży i silny więc szybciutko wyzdrowieje... powiem Wam, ze ja mam tego cholernego paciorkowca i strasznie się boję, mimo, ze gin uspokaja...Wiem, ze dzidzius dostanie antybiotyk od razu... tylko nie wiem czy będzie przez to dłużej w szpitalu.... |
|
|
|
#296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki Cytat:
Cytat:
A jaki duży Szkoda, że musi zostać w szpitalu Ale nie martw się, antybiotyk na pewno pomoże, i będziesz mogła zabrać synka do domku Trzymam kciuki Klaurencja, ale masz pielgrzymki Nie przeszkadza Ci to?? Cytat:
|
|
|
#297 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a ja liczę po cichu do 10 żeby go nie uderzyć . Zamknęłam drzwi do sypialni i zaraz ide spac a jutro jade do rodziców zeby zostal sam. Te jego gadki, ze to ostatni raz kiedy mogl cos wypic bo po swietach musi byc w gotowosci do porodu itd. Szkoda ze nie urodze dzisiaj to by mial wyrzuty sumienia do konca zycia. |
|
|
|
|
#298 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze niech Ci robią cc jak się akcja porodowa nie zacznie skoro ta choroba jest tak groźna :/Cytat:
Cytat:
współczuję Ci porodu ale o bólu porodowym szybko się zapomina patrząc na dziecko które wszystko wynagradza wiem że to pytanie już padło ale nie miałaś możliwości zostania w szpitalu z małym?Cytat:
|
|
#299 |
|
BAN stały
|
No w sumie nie nudze. Gdy zaczyna sie robić nudno i sielankowo to zaraz jakaś awanturka musi się wydarzyć
![]() Ciekawa jestem co tam u Zoski Zoska juz sie z nami nie udzielasz? Kurde zgłodniałam ale jak zejde na dół to zaraz będzie swoje gadki odstawiał zebym z nim oglądała telewizje i go nie zostawiała a już mu zniosłam koc i poduszkę . Ale chyba głód wygra.
|
|
|
|
#300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tztowi się nie daj A ja już zmykam spać DOBRANOC
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

faktycznie Ci się pospieszylo, ale super, że miałas taki szybki poród 

czekam na obchód, co powie dzisiaj lekarz, ale z tego co mówiła położna, jutro czeka mnie kolejna kroplówka z jeszcze większą dawką i miejmy nadzieję, że wtedy cos wywołają 
komu jak komu, ale Tobie Agatku o takich rzeczach przypominać
.
do sRycznia kupa czasu 
czuję się taka... niedopieszczona, żeby nie powiedzieć gorzej 
o jaaa... dobrze, że już jesteś w szpitalu- chodziłaś po schodach?? w te i nazat?? oxytocyna zazwyczaj działała (na laski z pato) na 2-3 dzień od podania, czasem kilka h po, zależy od organizmu

i chyba wracają mi objawy I trymestru tylko bym spała a na dodatek mam już opuchnięte nogi, ręce i nos mi się rozjechał tzn spuchł 
Ja też mam to świństwo i tak czytam to co piszesz i zastanawiam sie czy mój synuś też będzie musiał zostać w szpitalu
.
a myślałam, że się chłop ogarnie do Wigili...
:non iewiem:
Gabrysia - 09.02.2012 
. Ale chyba głód wygra.