|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
echh dziękuję za wszystkie gratulacje kochane
Cytat:
jestem w szoku że trafił w mój gust i rozmiar, skubany nie wiem jak to zrobił![]() tak niepodziewanie jak padł na kolana to nie wiedziałam o co kaman![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dolores - aż nie wiem co napisać po twoim poście, tylko tyle mi przychodzi do głowy, że musisz być silna dla dzidziusia a my dzisiaj kolejny dzień wizytowania u rodzinki tylko przez tą paskudną pogodę nic mi się nie chce
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
heej kochane, nie było mnie tylko jeden dzien, a tu takie wiadomości
![]() bybella gratuluje zareczyn ![]() klaurencja ale masz fajnie, dzidziuś już przy tobie i poró, błyskawiczny super u mnie Święta cudowne, tz poszedł do pracy, a ja zrobię jeszcze jedną sałatkę oraz obiadek i jadę po tesciowke ![]() Dostałam od teściowej i tz pod choinkę tablet sony, jest świetny... Od rodzinki dostałam tj. Mały dostał pościel i becik,ciesze sie bo jeszcze nie miałam Zycze Wam miłego dnia. Buziaki |
|
|
|
#243 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, ze swieta sa udane, tylko szkoda, ze tz do pracy wrocilCytat:
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Magda bedziesz wszystkoo wiedziala zapewniam cie
zaraz fotograf przychodzi, a przed chwila wyszli rodzice. Zeri spokoju !
|
#245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
jeju dziewczyny wy w święta nie macie co robić tylko na wizażu siedzieć
wchodze myslałam że będzie malutko nadrabiania a tu tyle stron![]() nie nadrobię bo czekamy na kolejnych gości... poczytałam troszkę tylko: uśka piekny opis porodu! ale zazdroszczę że synek juz z waminikotynka niefajnie że takie wyniki...kupcie mamom stopery do uszu i szlajcie!! Agatku super że już mężuś w domu! Martuniunia jak brzus opadnie to od razu zauważycie...mi leży na kolanach i świetnie mi się oddycha teraz no i mała wypina się znacznie niżej niż wczesniej i piersi mam wreszcie bo tak to się w brzuchem zlewały...i sikam częściej...
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
no to w takim razie ja i pewnie wszystkie brzuchatki czekamy na zdjecia
nudzi mi sie chyba musze wstac i w końcu ubrac sie, bo w pizamie jeszcze leze wczoraj pobilam rekord- w pizamie do 17:30h, ale bylam tylko z tz w domu![]() ide chyba lukier zrobic do moich ciasteczek cynamonowych
|
#250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaurencja, jak na razie wszystko idzie jak z płatka, oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() Super prezenty
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe ano sałatkę bo dopiero dzisiaj tesciowa przyjezdza wczesniej nie robilam tylu na raz bo bysmy sami nie zjedli, nie bylo nas w domu i by sie popsulo
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas co roku jest tyle jedzenia,że nie można przejeść, a i tak mama zawsze mówi "no bo święta, to trzeba" ![]() Masakra, jak będziemy na swoim to wprowadzę zasadę świątecznego minimalizmu
|
|
|
#255 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczęściara ![]() Masz już to za sobą jejku Cytat:
![]() Każda z nas ma problemy ze swoimi mężami i partnerami, oczywiście nawet nie porównuję i wcale nie są tacy idealni jak może się wydawać. Czemu on Ci tak robi i tak Cię traktuje? Powiem szczerze, że mój równiez kiedys taki dla mnie był, ale... nie wytrzymałam długo. Długa i nieprzyjemna historia. Teraz znów jesteśmy razem i jest inaczej. Może u Was to też przejściowy kryzys jedynie? A jakby tak wysłać komuś mms'a? I wtedy się umieści na wątku takiego maluszka, co? ![]() ----------- Straszliwie mnie boli od dwóch dni odcinek na pleco pupie - między biodrem a kręgosłupem po prawej stronie. Ból jest tak straszny, że ciężko mi czasem stanąć na nogi, wstać z łóżka, przekręcić się z boku na bok. Sajgon dosłownie. A jak już złapie to aż paraliżuje ![]() Kilka dni przed świętami miałam troszkę zapierniczu i w przeddzień Wigilii spałam całą noc na jednym boku chyba ze zmęczenia nie budząc się ani razu. Może to przez to? Ma tak któraś z Was?
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie i ich brzusie oraz dzidziusie
![]() ![]() ![]() My jeszcze u siostry, ale po obiadku wracamy do domu........ Torbę przez ten czas miałam w bagażniku na wszelki wypadek ![]() No i strasznie puchną mi już nogi Cytat:
Jutro jest mój termin porodu z usg ![]() Wczoraj wieczorem myślałam że mi się skutcze zaczęły, wzięłam kąpiel i przeszło.........czekam do Nowego Roku ![]() Oooo ja choruję na taki tablet....zazdraszczam
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My się wybieramy na chwilkę do teściów na kawę (chociaż ja piję teraz,bo u teściów tylko fusiara - bleeeee - a ja sobie latte zrobiłam )
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-26 o 14:37 |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
3 posty w godzine? Albo sie staczacie albo wszystkie rodzicie
![]() A fotki maja byc w czwartek na mailu Koniec odwiedzin na dzis , filip dorobil sie koca, gryzaka i spioszkow ![]() Boroo, nie robic zdjec z lampa, to na pewno. A reszta wyjdzie w praniu
Edytowane przez klaurencja Czas edycji: 2011-12-26 o 14:26 |
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj jestem już padnięta po tym świątecznym siedzeniu!!
Puchną mi strasznie stopy - kostek niemam wcale.Tż kupił mi w aptece sól do moczenia i masc dla kobiet w ciąży,do tego boli krzyż i pachwiny!!! Dzisiaj zaczynamy 38 tydzień a Bartoszek szaleje w brzusiu ![]() |
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
U Igorka byla ciocia i narobila fotek wiec wieczorkiem cos napewno do k. wrzuce
|
#262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny nie mam siły...
![]() Dziś w nocy nie mogłam spać... położyłam się koło 1.30 i się męczyłam, wstałam po 2, zaczęłam ogarniać stół w gościnnym, wszyscy spali, wypiłam herbatkę, zaczęłam ziewać i koło 3.30 byłam w łóżku- w końcu zasnęłam o 6 i 9 trza było do wc, bo opita byłam ciężko mi się oddycha, miewam skoki ciśnienia, gorąco się mi robi, zwalnia serce i wtedy robie głębokie wdechy i tak kilkanaście razy dziennie, nawet w nocy... do tego bebzun wielki, ten się wypycha naraz dupką i syrkami, że sapię z bólu i braku oddechu jeszcze co chwila zgaga po byle czym, idzie się pochlastać "ej ale ty tylko nie rodź, bo dzieciakowi krzywdę zrobisz- rok w plecy"- mąż Cytat:
masara... strasznie Ci współczuję... nie wytrzymałabym, odeszła, zażądała alimentów i dowidzenia... strasznie się męczysz Cytat:
![]() dobrze, że bez znieczulenia- dlatego tak szybko ja wolałabym gaz rozweselający na rozluźnienie ![]() Cytat:
i od razu w głowie: "krzyżowe! rodzę!"
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Ale nuuuuda
. Agaton a co to za nastrój i marudzenie??? Mąż wrócił do wyposzczonej żonki to powinnaś nam tu tryskać radością, a nie takie flaki z olejem
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Boziu dziewczyny, zapomniałam o najważniejszym Wam powiedzieć.... ja to jak blondynka z prawdziwego zdarzenia jestem, serio...
wstyd się przyznać... ale żadnych ząbków w karuzeli wyłamanych nie było... normalnie, ręce, które leczą szok, jestem jakaś roztargniona ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() Właśnie, muszę męża zawołać na seksik, może się mi polepszy
|
|
#265 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
dziś ostatni dzień obżarstwa ufff ![]() Byliśmy w dzień na godzinnym spacerze, ja się toczyłam jak bałwanek obok tż, nie mogłam iść z nim pod ręke bo mi źle bo on z lekka wyrywa się do przodu, bo ja tak woooooolno sunę że nie dziwię mu się he he ![]() Potem obiadek, deser i teraz odpoczywamy z przejedzenia ![]() Cytat:
O łałł już jutro twój tp ale ten czas leci Cytat:
ale ja już tak mam od miesiąca, bez zapierniczu czekamy na zdjęcia synka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie zastanawiam się co możemy na opuchliznę, tylko sól a altacet ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale mieliście maraton czasem trzeba sobie odpuścić, święta są raz wroku i aż szkoda przejść obojętnie obok pyszności hej witaj, napisz coś o sobie Cytat:
zachowuje się jak najgorsza świnia....
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
komu jak komu, ale Tobie Agatku o takich rzeczach przypominać .Agatku gratuluje 38tc chciałabyś żebym cicho siedziałaA co do karuzeli to faktycznie blondynka (z dowcipów oczywiście, nie ubliżając blondynkom). |
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Heej
po pierwsze - Klaurencja gratulacje faktycznie Ci się pospieszylo, ale super, że miałas taki szybki poród ![]() Bybella gratulacje zaręczyn ![]() dolores ![]() a ja piszę do Was ze szpitala, jestem tutaj od wczoraj, bo przyjechałam na KTG i lekarka mnie nieźle nastraszyła. Dostałam ochrzan, że nie zostałam w szpitalu w wigilię tylko wypisałam się na żądanie, bo mam cholestazę a to jest takie powikłanie ciąży, że dziecko w każdej chwili może umrzeć w brzuchu ! Bez dwóch zdań zgodziłam się zostać w szpitalu i jestem już od wczoraj. Co chwila mam KTG żeby sprawdzić czy wszystko z małą ok, a dzisiaj miałam próbę oxytocynową bo skurczy braak... tak fenoterol i pessar podziałaly, że teraz jak na złość wszystko na dole trzyma a powinnam jak najszybciej urodzić. Na oxytocynie miałam skurcze, bolało dość konkretnie, ale po odłączeniu kroplówki ustąpiły i znowu jest cisza czekam na obchód, co powie dzisiaj lekarz, ale z tego co mówiła położna, jutro czeka mnie kolejna kroplówka z jeszcze większą dawką i miejmy nadzieję, że wtedy cos wywołają ![]() generalnie boję się, żeby nic się małej nie stało, bo po tym co powiedziała wczoraj lekarka to.... moja położna przyszła do mnie, uspokoiła mnie trochę i trzeba czekać. Probowałam latać po korytarzu dzisiaij w te i z powrotem ale bezskutecznie. Szyjka jak na złość nie chce puscic i wg połoznej zapowiada się dość cieżki poród. Oby tylko nastąpił jak najszybciej, żeby zagrożenie dla dzidzi minęło. Dam Wam znać i trzymam kciuki za Was i za szybkie i mało bolesne porody. Oxytocyny nie życzę, nieprzyjemne te skurcze są i mocniejsze niż bez niej ![]() Buzialo |
|
|
|
#268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A Maleństwa dziś jakby nie było, kilka zaledwie delikatnych ruchów w ciągu dnia i tyle![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za szybkie rozpoczęcie akcji porodowej, mam nadzieję ze bóle nie będą cię męczyć długo i migiem urodzisz córeczkę jak będziesz mieć możliwość to odezwij się jutro i daj znać co i jak po obchodzie lekarza - czekamy na wieści Cytat:
ale mam bułeczki wokół nich, zwłaszcza na prawej stronie ciała ![]() mi w nocy to cały czas gorąco, wietrzę się że śpię z jedną nogą poza kołdrą bo bym była zlana potami ![]() mój mały wypycha się, śpiewa gra i tańczy
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Monika widzę Cię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

jestem w szoku że trafił w mój gust i rozmiar, skubany nie wiem jak to zrobił
niespodziewanie to zrobił? fajna niespodzianka na święta 

dam jak bedziemy w domku

wchodze myslałam że będzie malutko nadrabiania a tu tyle stron
chyba musze wstac i w końcu ubrac sie, bo w pizamie jeszcze leze
mam stracha jak cholera
zobaczymy...

jeszcze co chwila zgaga po byle czym, idzie się pochlastać
masara... strasznie Ci współczuję... nie wytrzymałabym, odeszła, zażądała alimentów i dowidzenia... strasznie się męczysz
.
wstyd się przyznać... ale żadnych ząbków w karuzeli wyłamanych nie było...
szok, jestem jakaś roztargniona