Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 14:49   #841
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

taki wstęp...
**No czytam sobie to forum i rozmawiam z wieloma dziewczynami...i widzę, że lekko nie jest! nie wszyscy mają fajnie wszystko poukładane...dlatego ja bardzo doceniam to co mam! i ludzi jacy są obok mnie, ciąża...potrafi wiele zweryfikować!
Każda z Nas ma jakiś kłopot: jedna wielki życiowy, inna mały osobisty... Każdy jest dla Nas ważny...dlatego za każdą z Was mamusię trzymam kciuki i aby w Nowym Roku w naszych głowach gościły same dobre i pozytywne myśli, abyśmy były silne i szczęśliwe**

A teraz...coś niemiłego... biorę ten fenoterol na twardnienia i zaczynam świrować powoli!

Mój lekarz przepisał mi go bo stwierdził, że mam twardy brzuszek i że skoro są dokuczliwe to mam brać od razu! i powinno zniknąć...więc biorę i nadal mam twardnienia...mniej bo nie 12-14/dzień ale ok 6-7-8 zależy czasami 4 pod rząd więc zadzwoniłam spytać czy tak mam być...a on do mnie, proszę zwiększyć dawkę a za chwilkę zmienił zdanie i że mam się do szpitala dzisiaj zgłosić !!! aby mi je wyciszyli bo 28 t. to za wcześnie na twardy brzuszek!
Poleżę kilka dni i wrócę do domu do fenoterolu! Poryczałam się i nie pojechałam jeszcze! bo postanowiłam zrobić dodatkową kontrolę u innego lekarza dziś na 16 to lekarz, który siedzi też w szpitalu więc powie mi od razu czy mam iść się kłaść!

Tylko ja już sama nie wiem jak wyglądają fizjologicznie prawidłowe twardnienia, ...a jak takie na które trzeba brać leki lub iść do szpitala szyjkę mam zamkniętą...nie chcę iść na darmo! po co mi te nerwy i stres! Ja mam czasami mocne i nieprzyjemnie te twardnienia...dziwne bo nawet jak leżę lub odpoczywam to występują np 3- 4 co 10 min! potem kilka h przerwy i znowu! no i kilka pojedynczych w ciągu dnia... a może to nic groźnego nie rozumiem czemu lekarz nie wytłumaczył mi czy te co ja mam są patologiczne ? Może taka moja uroda...

Aguśka i dziewczyny jak to jest i było u Was ???

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:04   #842
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
taki wstęp...
**No czytam sobie to forum i rozmawiam z wieloma dziewczynami...i widzę, że lekko nie jest! nie wszyscy mają fajnie wszystko poukładane...dlatego ja bardzo doceniam to co mam! i ludzi jacy są obok mnie, ciąża...potrafi wiele zweryfikować!
Każda z Nas ma jakiś kłopot: jedna wielki życiowy, inna mały osobisty... Każdy jest dla Nas ważny...dlatego za każdą z Was mamusię trzymam kciuki i aby w Nowym Roku w naszych głowach gościły same dobre i pozytywne myśli, abyśmy były silne i szczęśliwe**

A teraz...coś niemiłego... biorę ten fenoterol na twardnienia i zaczynam świrować powoli!

Mój lekarz przepisał mi go bo stwierdził, że mam twardy brzuszek i że skoro są dokuczliwe to mam brać od razu! i powinno zniknąć...więc biorę i nadal mam twardnienia...mniej bo nie 12-14/dzień ale ok 6-7-8 zależy czasami 4 pod rząd więc zadzwoniłam spytać czy tak mam być...a on do mnie, proszę zwiększyć dawkę a za chwilkę zmienił zdanie i że mam się do szpitala dzisiaj zgłosić !!! aby mi je wyciszyli bo 28 t. to za wcześnie na twardy brzuszek!
Poleżę kilka dni i wrócę do domu do fenoterolu! Poryczałam się i nie pojechałam jeszcze! bo postanowiłam zrobić dodatkową kontrolę u innego lekarza dziś na 16 to lekarz, który siedzi też w szpitalu więc powie mi od razu czy mam iść się kłaść!

Tylko ja już sama nie wiem jak wyglądają fizjologicznie prawidłowe twardnienia, ...a jak takie na które trzeba brać leki lub iść do szpitala szyjkę mam zamkniętą...nie chcę iść na darmo! po co mi te nerwy i stres! Ja mam czasami mocne i nieprzyjemnie te twardnienia...dziwne bo nawet jak leżę lub odpoczywam to występują np 3- 4 co 10 min! potem kilka h przerwy i znowu! no i kilka pojedynczych w ciągu dnia... a może to nic groźnego nie rozumiem czemu lekarz nie wytłumaczył mi czy te co ja mam są patologiczne ? Może taka moja uroda...

Mała! ja niestety nie pomogę, bo nie mam pojęcia ale mocno trzymam kciuki, idź skonsultuj to z tym drugim lekarzem a jak nic nie zaradzi to kładź się do szpitala tam Cię na pewno przebadają wiem, że nie jest przyjemnie i szpital to bardzo niemiłe miejsce, ale trzeba. Będzie dobrze

Też co nie co wrzuciłam na mejla

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:12   #843
emigra
Zakorzenienie

Mala, ja niestety tez nie umiem Ci pomoc

Dziewczyny wszystkie sliczne jestescie i slicznie wygladalyscie w swieta ja niestety nie mam zadnej fotki swiatecznej, bo zapomnielismy z mezem robic poza tym ja nie czuje sie dobrze ze swoim wygladem teraz, wiec nie nalegalam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:26   #844
tikki85
Zakorzenienie

no ja niestety tez nie potrafie pomoc, bo nawet nie wiem jakie to uczucie jak twardnieje brzuszek . Moze tez mam a nie wiem??

Ja tez nie mam fotek z Wigilii, bo nie robilismynz malzem. Bylismy tylko we 2 + Dzidzia w brzuszku i pies .

Bylam w Szczepana na konsultacji w sprawie moich krostek, bo przez swieta mialam wysyp i tak swedzialy ze nie dalo sie spac. Wiecie co uslyszalam?? "pewnie pania gryza jakies male robaczki" . Tak wiec postanowilam dac sobie spokoj z lekarzami w sprawie mojej wysypki. Uznalam, ze to dlatego ze mam teraz delikatna i sucha skore. Kupilam sobie plyn do kapieli dla niemowlat, dokupie jeszcze krem na odparzenia i zarzadze kuracje

Andrea kopie mnie tak wysoko, ze az niemozliwe. Z 5cm nad pepkiem
Stary 2011-12-27, 15:31   #845
peti91
Raczkowanie

Mała
Ja też mam twardnienia, miałam też kilkanaście na dzień ale teraz troszkę lepiej. Nic nie łykam. Zgłosiłam ginekolożce te twardnienia to mówi ''a Nospe Pani bierze? '' ''nie'' ''czemu?'' ''bo nie wiedziałam, że trzeba''. I w końcu nadal nie biorę bo nie wiem...
Teraz trochę lepiej brzuch twardnieje jak się zdenerwuje albo wieczorem np 3 twardnienia ale jak to wygląda :O jak UFO ! Robi mi się po lewej stronie taka pomarańcza a po prawej nic . Dzidzia odkąd kopie to siedzi tylko koło lewego biodra, nigdzie więcej.

Przede wszystkim się uspokój i nie tyle co miej wylane na te twardnienia ale oddychaj spokojnie, pomasuj brzuszek na leżąco i jeśli nie są regularne to sama się uspokajaj, że jest wszystko dobrze.
A jak będziesz płakać ze strachu to podjedź na Izbę Przyjęć, niech sprawdzą bo ten Twój lekarz to jakiś niezdecydowany.

A najbardziej z tego wszystkiego zadziwia mnie uczucie hmmm.... no takie stuknięcia w dno macicy jakby zaraz nóżka miała wyjść
kopniaki są osobno w brzuch i osobno w dół.

peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:32   #846
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
taki wstęp...

ja mam twardnieja tylko jak chodze o to nie tak czesto a mimo to mam skierowanie do szpitala a ty jak lezysz i masz 3-4 co 10 minut o bym pojechala do szpitala, lepiej dmuchac na zimne a w domu bedziesz sie denerwowac, w szpitalu najwyzej powiedza ze panikujesz, ja tam bym nerwowo nie wytrzymala, moj lekarz mi powiedzial ze do 10 skurczów na dzien to norma oby nie byly regularne
ale zrobisz jak uwazasz, trzymaj sie i daj znac pozniej jak sie czujesz
Stary 2011-12-27, 15:36   #847
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Witajcie!
Powinien być jakiś limit dla ciężarnych jeśli chodzi o ilość pochłanianego jedzenia... Taka obżarta jestem że się ruszać nie mogę ani oddychać. pewnie do 100 już dobiłam
nie uwierzycie ale w ogródku zakwitły krokusy! dziś rano patrzę,a tam trzy żółte łebki się na wietrze bujają... I w ogóle w powietrzu czuć wiosnę. Cały czas mi się wydaje,że to Wielkanoc była a nie Gwiazdka Oby tylko matce naturze się nie pokićkało później i żebyśmy we śniegu na porodówki nie jechały
a tak w ogóle to wiecie,że mój ojciec jednak w świeta ludzkim głosem nie przemówił. Stary cap się tak zawziął i powiedział,że nie chce ze mną gadać. A ja naiwna myślałam,że wigilia itd go zlamie... no cóż, jednak miałam racje- jak ktoś jest zły i zepsuty do szpiku kości to nawet święta go nie udobruchają,hahahaha.... jutro ma urodziny,owszem wyślę mu zyczenia,ale nawet nie liczę na odpowiedź...Smutne to jest,niestety... Teraz mam jasny dowód na to,że on już się nie zmieni. i nikt mi już nie wmówi,że jak zobaczy wnuczka/wnuczkę to coś w nim pęknie..

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:41   #848
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witam Was po przerwie Świątecznej

Jak pisałam wcześniej między mną, a TŻtem doszło do wojny z powodu piwska. Padło wiele słów ostrych i może nie potrzebnych, ale od pierwszego dnia świąt od wieczora między Nami jest cudownie fakt faktem, że dalej piwkuje... ale coś między nami się polepszyło i jeszcze dodam, że wkońcu!!! WRÓCIŁO LIBIDO

poza tym pewnie po Świętach mam dodatkowe zbędne kg
prezentów w tym roku było wyjątkowooo dużo
dzidzia ma się dobrze

wrzucę dzisiaj jedną foteczke taką sobie ze Świąt:P

a teraz idę Was nadrabiać bo mam sporoooo zaległości

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:41   #849
peti91
Raczkowanie

balbinka20
ja niestety słyszałam, że pierwsze śniegi będę w lutym... zanim to się rozkręci, stopnieje to w maju jeszcze będziemy bałwany robić

ja to bym was wszystkie wzięła i się z wami spotkała bo ile dziewczyn tyle historii i tydzień by nie starczył, żeby się wyagadać.

Jolka Skoro masz wysokie libido to się nie przejmuj zbędnymi kilogramami tylko idź je zrzucaj ponoć samo całowanie sprzyja utracie wagi

Ja fotek wrzucać nie potrafię więc w miniaturce mam swoje zdjęcie chociaż , no i gdyby któraś z was usilnie chciała mnie zobaczyć to sam link

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-27 o 15:44
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:43   #850
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia widac ze ciaza mi poszla na oczy. Nie podalamCi gdzie pozamawialam te rzeczy hihi Prosze: http://allegro.pl/show_item.php?item=2007943643
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:44   #851
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Jolka, wspolczuje kochana Niestety wiem, ze poki sam nie bedzie chcial nie pic to Twoje nerwy nic nie dadza mam nadzieje, ze sam zrozumie a Ty staraj sie nie stresowac, dla maluszka

Dziękuję
TŻ dalej pije, ale między Nami już jest lepiej

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 15:45   #852
aaagga
Raczkowanie

hura! wróciłam! stęskniłam się za wami
niedawno wróciłam ze szpitala, niestety spędziłam tam święta a w sumie prawie 8 dni. Najgorszemu wrogowi nie życzę ani kolki ani świąt w szpitalu. Jedyne co mnie jakoś trzymało to wmówiłam sobie że nie ma świąt. Ale jak przed chwilą wróciłam i zobaczyłam ubraną u mnie choinkę to łzy mi stanęły w oczach.
Niestety ciągle sikam krwią i między innymi przez to jestem strasznie słaba, a poza tym przez 6 dni faszerowali mnie antybiotykiem żebym nie dostała zakażenia i trochę źle się po nim czuję. Dlatego nadrobię was w najbliższych dniach i resztę pobytu tez opiszę wam trochę później bo po tym leżeniu muszę troszkę odpocząć i nacieszyć sie domem i mężem.

Dziekuję wam serdecznie że się o mnie martwiłyście i CYTRYNCE że przekazała moje wiadomości : roza:

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 15:47   #853
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
O jej. Wiem,że gadki nic nie pomogą. Spróbuj Kochana się nie denerwować tak mocno Teraz Ty i dziecko jesteście najważniejsi
Najlepiej to bym tego Twojego chłopa potraktowała właśnie tak, może by zmądrzał.
sto takich dla Ciebie i trzymam kciuki,żeby jednak wszystko się ułożyło.
Dziękuję
Wszystko się ułożyło choć dalej pije piwko...
Ogólnie jest lepiej
Maluch trochę pewnie wycierpiał przez te moje nerwy

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
Cześć ! Nie wiem czy wolno mi się tak wpierniczyć 30 kwietnia mam termin, w brzuchu na 90% córeczka samotność dręczy bo non stop w domu siedzę, chętnie powspieram was i sama trochę pogadulę
Witaj
Gratuluje córeczki

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Aguśkaa jeszcze raz dziękuję za słowa pocieszenia te prywatne

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 15:48   #854
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mała!!! rozumiem twoje zdenerwowanie, mysle, ze dobrze postapilas, ze umowilas sie do innego lekarza. Zapytaj go dokladnie o wszystko o czym mowilysmy, przede wszystkim o dlugosc szyjki. No i tez niech tez potwierdzi czy jest zamknieta czy nie. To jest bardzo wazne.
Malutka masz bardzo czeste te twardnienia, na pewno nie jest to fizjologiczne na tym etapie ciazy, ja mialam tak samo w ciazy z Filipem ale dla pocieszenia powiem Ci, ze nawet przy fenoterolu mi brzus twardnial czesto, rzadziej, niz przed wlaczeniem lekow ale rozniez czesto i bolesnie. I moj gin kazal mi spisywac ile razy co ile i ile trwa skurcz. Koniecznie daj znac co i jak.
SZYMONEK

Stary 2011-12-27, 15:50   #855
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki Jak po wigilii? najedzone? bo ja taaaak ahh ale nie do przesady, zjadłam 2 zupy barszcz nie mogłam się powstrzymać jedną rybkę po grecku i jednego karpia.. nie dałam rady więcej..
Po wigilii ciężko
Ja zjadłam barszczyk z pierożkami, potem 2smażone pierogi, rybka po grecku, łazanki, śledzie, ciasto, śledzie, ciasto, śledzie i na nic innego nie miałam ochoty później jeszcze trochę mandarynek

Na drugi dzień też objadanie...na trzeci również i czuję, że dodatkowe kg są, ale boje się stanać na wage stane dopiero 16stycznia

Ogólnie mam taką ochotę na słodkie głównie na ciasto Snickers

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 15:51   #856
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
niedawno wróciłam ze szpitala, niestety spędziłam tam święta a w sumie prawie 8 dni. Najgorszemu wrogowi nie życzę ani kolki ani świąt w szpitalu. Jedyne co mnie jakoś trzymało to wmówiłam sobie że nie ma świąt. Ale jak przed chwilą wróciłam i zobaczyłam ubraną u mnie choinkę to łzy mi stanęły w oczach.
Niestety ciągle sikam krwią i między innymi przez to jestem strasznie słaba, a poza tym przez 6 dni faszerowali mnie antybiotykiem żebym nie dostała zakażenia i trochę źle się po nim czuję. Dlatego nadrobię was w najbliższych dniach i resztę pobytu tez opiszę wam trochę później bo po tym leżeniu muszę troszkę odpocząć i nacieszyć sie domem i mężem.

Dziekuję wam serdecznie że się o mnie martwiłyście i CYTRYNCE że przekazała moje wiadomości : roza:
super ze jestes cala i zdrowa
Stary 2011-12-27, 15:55   #857
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Tż jak Tż - dziecko.
Interesuje go tylko czubek własnego nosa, teściowa zadzwoniła powiedziałam że jednak nie przyjadę bo niestety święta to nie czas na kłótnie, dziękuje za jej dobroć w stosunku do mnie ale niestety znając życie gdybym dzisiaj przyjechała to ja płakałabym a on siedział u siebie w pokoju.. Więc po co takie święta miały by być, szwagierka zaproponowała w takim razie spotkanie w inny dzień bo sama widzi jaki jej brat jest.
Wczoraj napisałam czy już jest po wigilii to napisał mi "po co do mnie piszesz?" Napisałam że myślałam ze wszystko jest już lepiej niż dotychczas.. a On ze nic nie będzie lepiej bo nie chce ze mną być, za godzinę pisze ze mam mu oddać kabel od wieży który sam mi sprezentował wiedząc ze mój przerywa.. Później znowu że czeka na mnie prezent.. I weź tu zrozum faceta o co do cholery mu chodzi.. Szok, dopóki nie zmieni swojego podejścia bo fakt faktem i on i mój tata przesadził bo krzyczał zamiast porozmawiać, ale gdyby mu zależało to by zrobił coś dla nas znalazł stałą pracę bo na razie u wuja dorabiał , wynająłby jakieś mieszkanie no ale nie oczywiście! Boże Święty.. brak mi słów naprawdę, ale za dużo wypłakałam łez żeby się teraz płaszczyć i płakać! Buziaki dziewczyny =*
Ja tak czytam i czytam co Ty piszesz o tym swoim TŻcie i naprawdę bark mi słów on jest naprawdę nie poważny oby z czasem zrozumiał i żeby coś wkoncu do niego dotarło, a Ty trzymaj się i nie denerwuj za bardzo wielka buźka

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Jolka wpolczuje i mam nadzieje ze dojdziecie jakos do porozumienia i TZ sie opamieta, tego z calego serca Ci zycze!
Dziękuję
doszliśmy do porozumienia, jest zdecydowanie lepiej

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Jolka ja Cie dobrze rozumiem, bo mój TZ tez lubi piwkowac i ja nie wierze w to ze mój by sie wyrzekł tego piwka conajmniej raz dziennie, nie walcze juz z tym, probowalam wczesniej, ale nie mam siły, ale kibicuje Tobie
Ja już wiem, że mój nie przestanie pić tego piwa ja już mu tyle razy tłumaczyłam i nic po prostu nic ręcę opadają więc chyba muszę się z tym pogodzić może co nie co się zmieni jak dziecko przyjdzie na świat no, ale zobaczymy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 15:57   #858
cziqua
Zadomowienie

a ja niezdecydowana jestem raz chce pogadac z mężem i wyjaśnic sytuację z gg a raz wolałąbym to olac i się nie klucic ale wiem że wtedy i tak cały czas będę o tym myślec więc chyba wolę pogadac wyjaśnic sprawę zabic go i powrócic do codzienności niech skubany wie że ze mną nie ma żartów .

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 16:01   #859
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
no ja niestety tez nie potrafie pomoc, bo nawet nie wiem jakie to uczucie jak twardnieje brzuszek . Moze tez mam a nie wiem??

Ja tez nie mam fotek z Wigilii, bo nie robilismynz malzem. Bylismy tylko we 2 + Dzidzia w brzuszku i pies .

Bylam w Szczepana na konsultacji w sprawie moich krostek, bo przez swieta mialam wysyp i tak swedzialy ze nie dalo sie spac. Wiecie co uslyszalam?? "pewnie pania gryza jakies male robaczki" . Tak wiec postanowilam dac sobie spokoj z lekarzami w sprawie mojej wysypki. Uznalam, ze to dlatego ze mam teraz delikatna i sucha skore. Kupilam sobie plyn do kapieli dla niemowlat, dokupie jeszcze krem na odparzenia i zarzadze kuracje

a moglabys wkleic zdjecie tej wysypki?

aaaga dobrze ze jestes juz w domku. Bardzo sie o Ciebie martwilysmy...
Najwazniejsze, ze jestes juz po, smutno ze musialas w Swieta byc w szpitalu, ale najwazniejsze jest zdrowie dzidzi i Twoje.

Jolka nie ma za co
SZYMONEK

Stary 2011-12-27, 16:03   #860
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Od niedzieli TŻ mnie smaruje balsamem na rozstępy i tak teraz będzie z tydzień bo akurat teraz ma do pracy od 14 do 22 więc wieczorkiem znowu smarowanko, ale jak on to długoo robi smaruje i smaruje i dobrze bo ja to zawsze aby szybko

a no i od wczoraj zauważyłam plamke na piżamie jedną z lewej strony i dzisiaj też jedną z lewej strony czyżby siara?? TŻ się ze mnie śmieje, że mleko mi cieknie on to wogóle nie poważny jest bo pytał czy jak będę miała mleko to czy dam mu się napić z cyca tak jak dziecku

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
ja mam 27 tydzień od jutra i 12 kg na plusie, rozstępy pojawiają mi się na lewej piersia tak to na brzuchu spokój narazie smaruje kremem z Ziaji "Mamma mia" i jak narazie nic nie widać..
ja wcześniej smarowałam się Pharmaceris, ale teraz mam z rosmanna Babydream czy coś takiego i nie wiem czy kolejną kupić znowu z rosmana czy wrócić do tamtego

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 16:04   #861
tynka88
Zadomowienie

super świąteczne fotki dziewczyny

Aagaa super ze juz jestes w domu, miejmy nadzieje ze tearz bedzie juz tylko lepiiej.

Ja juz stwierdziłam ze odpuszczam chodzenie po sklepach, facet jakis na mnie wpadł, ludzi duzo, duszno i nogi mnie bola., takze tearz juz tylko zakupy internetowe.

Wrzuce tez jakies fotki

Jolka ja juz nie walcze z TZ , ale powiedziałam mu ze nie chce aby nasze dziecko patrzylo jak on żłope to piwksko powiedział ze sie ograniczy, no ale zobaczymy.
Mój tez cały czas chetny do ssania cyca

Ja tearz dokanczam Mustele różowa, a pozniej kupie cos tanszego ii oliwke.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-27 o 16:11
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 16:06   #862
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Mi też ginekolożka kazała zrobić jakiś test glukozy 75 i nie wiem jak się za to zabrać. Wstaję rano, idę na czczo do przychodni albo jadę do laboratorium w szpitalu tak ? Nie musze nic wcześniej kupować w aptece? żadnego flakoniku z tą glukozą ?
Pobierają krew na czczo, potem piję to coś, pobierają godzinę po wypiciu i dwie godziny po wypiciu tak ?

Przecież ja tam z głodu zemdleje bo rano mnie tak zasysa głód, że ledwo wstanę już mi z głodu niedobrze.

No ja 158 cm wzrostu, przed ciążą 39 kg ważyłam, teraz 42 powiedzmy. U mnie spokojniutko idzie, brzuszek maleńki ale wyniki badań i USG są ok. Kto wie, może się będę mogła sama depilować tam na dole aż do samego porodu

ale z piersi mi kapie nieziemsko ten kisielek już od 4 miesiąca się zaczęło. żył też pełno. rozstępów na razie żadnych na szczęście uf uf.
ewelajna też czułam, że chłopiec a od 16 tygodnia ginekolożka sprawdza i siusiaka nie widzi i z wizyty na wizytę mówi ''raczej dziewczynka ale sprawdzimy za miesiąc'' i tak co miesiąc mówi to samo. ale raczej witaj w klubie córeczkowym, imię wybrane ?
co do glukozy to ja też mam 75g i też 2h bez niczego ja nie wiem jak dam rade

a co do Twojej wagi to naprawde chudzinka z Ciebie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 16:07   #863
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
a moglabys wkleic zdjecie tej wysypki?
Już wysyłam na maila
Stary 2011-12-27, 16:24   #864
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
W takim razie po ciąży specjalnie nie staraj się zrzucać zbyt dużo kg
Ja przy wzroście 176 normalnie mam wagę 65. Teraz już 71-72. I osobiście chciałabym wrócić do tej wagi sprzed ciąży No ale co ma być to będzie
Cieszę się że w 6 miesiącu mam tylko te 6-7kg na + i może do końca jeszcze do ok.5 przytyję (mam taką nadzieję ) Bo teściowa mi mówiła że jak z moim TŻ była w ciąży to 30 kg przytyła.
ja przy wzroście 174cm miałam wage 64-65kg teraz mam 70kg choć może i więcej przez te święta
Moja mama w każdej ciąży tyła mało max 10kg teściowa tak samo 9-10kg ale czuję, ze ja przytyje wiecej

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hej

Ja od 3 dni czuje sie znacznie gorzej( nie jakos tragicznie) w porownaniu do ostatnich miesiecy, tak jak juz mówiłam apetyt dalej mam sredni, nie moge za duzo zjesc, bo czuje jakby mój brzuch miał pęknąć, rano miałam bardzo bolesny skurcz łydki-pierwszy raz mi sie cos takiego przydarzyło, brzuch mi porzadnie wywalilo, boli mnie kregoslup, pachwiny, oddycha mi sie ciezko, z piersi mi leci no i ogolnie ociężale sie czuje i ciagle wykonczona, to tak w ramach narzekania

Moja waga narazie stoi, ale obwod brzucha rosnie i na wysokosci pępka mam 104 cm, na plusie mam 10 kg, w czwartek zaczniemy 27 tydzien, rozstepów raczej nie zauwazyłam.

Iii spodnie ciazowe zaczynaja mnie uciskac , dobrze ze plaszcz kupilam duzy , bo bym chyab nago chodziła

Jutro wybieramy sie z TZ na zakupy, liczymy na jakies wyprzedaze, dokupie dla dzidzi jakies kosmetyki.

Dziewczyny Claudia, Nikii ale z was sexi mamusie

Marzyła i nadal mi sie marzy sesja z brzuszkiem, tak na pamiatke.Znalazlam fotografa , za 40 zdjec wywolanych i okolo 200 na plycie chce 400 zl, nie wiem jeszcze czy sie zdecydujemy
a ja kupiłam normalny płaszcz nie żaden ciążowy i w dodatku w swoim rozmiarze póki co nadal jest dobry, ale ciekawe czy za miesiąc nie będzie mały chociaż sama nie wiem jedyny plus, że mogę guziki przeszyć i będzie dobry

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

A ja Wam powiem, że nie dość że mam całą szafke słodyczy których nie jem to jeszcze tyle ich dostałam i nic a nic mnie do nich nie ciągnie...jedyne co to CIASTO!!

Mój TŻ nie może się dzidzi doczekać, cały czas gada do brzucha jak pyta się coś to zawsze nie jak się czujesz czy coś tylko jak się czujecie Orzechy itp.

My łóżeczko kupujemy dopiero w lutym teraz na dniach albo po Nowym Roku robimy zakupy typu butelki, smoczki, laktator, kocyki, ręczniki itp.

Ciuszków mamy wystarczająco i nic nam nie trzeba bo i tak pewnie połowy nie użyjemy..

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 16:27   #865
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
poczekaj kilka tygodni, a bedzie Cie kopac i po cycach ja tak czuje jak czasami siedze zgarbiona
Cytat:
A najbardziej z tego wszystkiego zadziwia mnie uczucie hmmm.... no takie stuknięcia w dno macicy jakby zaraz nóżka miała wyjść
kopniaki są osobno w brzuch i osobno w dół.
Ja sie smieje ze mala puka do wyjscia ale tez to odczuwam czasami, strasznie dziwne uczucie, jakby rzeczywiscie pukala w drzwi
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

Kochana uwazaj na siebie i odpoczywaj, mam nadzieje ze to koniec szpitali dla Ciebie i maluszka, przynajmniej do porodu
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Od niedzieli TŻ mnie smaruje balsamem na rozstępy i tak teraz będzie z tydzień bo akurat teraz ma do pracy od 14 do 22 więc wieczorkiem znowu smarowanko, ale jak on to długoo robi smaruje i smaruje i dobrze bo ja to zawsze aby szybko

a no i od wczoraj zauważyłam plamke na piżamie jedną z lewej strony i dzisiaj też jedną z lewej strony czyżby siara?? TŻ się ze mnie śmieje, że mleko mi cieknie on to wogóle nie poważny jest bo pytał czy jak będę miała mleko to czy dam mu się napić z cyca tak jak dziecku

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

ja wcześniej smarowałam się Pharmaceris, ale teraz mam z rosmanna Babydream czy coś takiego i nie wiem czy kolejną kupić znowu z rosmana czy wrócić do tamtego
moj tez mnie smarowal, a teraz tylko goni zebym nie zapominala ale rzeczywiscie jak on smarowal mi brzuch to tak dokladnie wsmarowywal a ja to tak rachu ciachu byle posmarowac

moj tez spytal czy dam mu sprobowac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 16:27   #866
tikki85
Zakorzenienie

My też po Nowym Roku zaczynamy robić zakupy dla dzidziusia . Oj...będzie tego duuuuużo.
Stary 2011-12-27, 16:27   #867
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

wogóle ostatnio czuję jak by przytył mi tyłek i nogi (uda)

a co do kąpieli odkąd jestem w ciąży ani razu nie zrobiłam sobie takiej kąpieli jak dawniej czyli wanna, piana, długa kąpieli itp. bo boję się i cały czas tylko prysznic...
ja to lubię ciepłą, a nawet gorącą wodę dlatego brak tych kąpieli bo boję się, że zaszkodzą ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 16:31   #868
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
poczekaj kilka tygodni, a bedzie Cie kopac i po cycach ja tak czuje jak czasami siedze zgarbiona

Ja sie smieje ze mala puka do wyjscia ale tez to odczuwam czasami, strasznie dziwne uczucie, jakby rzeczywiscie pukala w drzwi
Moja Andrea też puka w drzwiczki . I chyba skacze na trampolinie, bo czuję ją i na dole i u góry . Mała akrobatka

Cytat:
Napisane przez emigra
moj tez spytal czy dam mu sprobowac
Mój to samo

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Jolka, ja codziennie biorę kąpiel, ale wody nie mam cieplejszej niż 37st. Mimo, że przed ciążą zawsze lałam gorącą, to teraz w gorącej mi za gorąco. Poza tym jak leżę w wannie to mój mąż się śmieje, że wystaje mi tylko biust i brzuch, takie 3 wyspy . A biorę codziennie kąpiel w wannie, bo rewelacyjnie odciąża mi kręgosłup i relaksuje przed snem.
Stary 2011-12-27, 16:33   #869
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a co do poduszek typu rogal oraz tych poporodowych czy możecie jakieś polecić np. z allegro? czy któraś kupowała albo ma zamiar??
Bo ja jednak chce, ale nie wiem które są najlepsze

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość

Ale dziś wstałam byle jak, jestem taka nieogarnięta po tych świętach... Mam kupe spraw do ogarnięcia, aleeee mi się nicccc nie cchceeee TŻ też dzisiaj niemrawy i też za cokolwiek ciężko mu się brać, ale ma jakieś tak roboty, więc się trochę rozerwie
ja tak samo nieogarnięta po świętach, dzisiaj czuję się jak by po mnie stado dzików przebiegło ogólnie Tż w pracy do 22 a ja jeszcze w piżamie takiego lenia mam zaraz jak skończę Was nadrabiać zabieram się za sprzątanie i kąpiel

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-27, 16:34   #870
tikki85
Zakorzenienie

Aaagga , oby to była ostatnia wizyta w szpitalu przed porodem i życzę szybkiego pełnego powrotu do zdrowia!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości