|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
.Pearl za wizytęAgatku witaj w domu |
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
hej mamusie
Nikotynko gratulacje ! i witamy kolejną Panienke na świecie tak czytam jak piszecie o swoich dolegliwościach i ja tez juz czuje ze powoli zbliza sie godzina 0 dzis paskudnie ciągnie mnie w pachwinach, az ciezko chodzić co jakis czas czuje taki lekki ćmiący bol jak na okres do tego mała sie strasznie wypina, ze az łzy nachodza do oczu z bolu ![]() a tu jeszcze miesiac ![]() Chociaz caly czas towarzyszy mi jakies takie przeczucie ze urodze szybciej
|
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() NIKOTYNKA - gratulacje dziewuszki, wracajcie szybciutko do domku !! AGATEK - super ze juz cie wypuscili, tak smutno tu było bez ciebie, zednych mokrych, obślizgłych tekstów hyhy ![]() SNESHA - ogromny szacun dla ciebie za prace... ja do kibelka dupska ruszyc nie moge bo za ciezko mi a ty do pracki lazisz - ![]() NAWOJKA - na ciebie juz czas hyhy powiedz nam jak sie z tym czujesz hyhy, a tak serio to ja bym chyba siedziala jak na szpilach MAŁA STOPKO - toć to jakies kpiny !! jak oni moga traktowac tak pacjentke w ciazy wrrr az mi sie cisnienie podnosi jak slysze takie teksty wrrr polska sluzba zdrowia....------- Spałam dzis 3 godziny i uwaga - jestem wyspana hyhy ostatnio zauwazylam wogole ze ja osoba ktora moglaby spac zawsze po 12 godzin , budzi sie samoistnie po 3-5 godzinach i jest swieza jak morska bryza niepoznaje samej siebie dzis mam dzien leniuchowania, mąż od rana grzebie przy samochodzie (6 st ciepla w Łodzi) wiec chyba sobie załącze tv albo ksiazke jakas i tak spedze popoludnie
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
ja dopiero dochodze do siebie po świetach, ściskam mocno wszystkie Mamusie rozpakowane u mnie ostatnio sporo nerwów bo od świat zaczęły mi się pojawiac skurcze przepowiadające i czasami jak np wczoraj trwały prawie całą noc, masakra myslałam już że to to ![]() na szczęście dziś byłam u gina i jest ok brak rozwarcia tak więc czekamy do stycznia, choć po badaniu gin stwierdził że mogę rodzić lada chwila. ![]() Chwilami mnie to przeraża z jednej strony chce już malego na zewnątrz a z drugiej boje się coraz bardziej porodu, choć po opisie Klaurencji to nie jest tak źle ![]() Sebuś waży teraz 3500 więc będzie co rodzić Zuziu mój Tz też ma problem z alergiami i u nas sprawdziła się lampa solna wystaczy że wieczorem wlacze ją na 30 min a potem on śpi jak zabity
|
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla Was )
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam takie samo przeczucie. Może dlatego że czuje się coraz gorzej. Co z kim rozmawiam to mówi, że ostatni miesiąc jest najgorszy.... Cytat:
![]() idę do klubu pochwalic się zdjęciami brzucholca
|
||
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#819 | |||||
|
Zakorzenienie
|
17 stron!!!!
kiedy ja to nadrobić?? ![]() Blanszor za cesarkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakoś laski sobie dla wywołania porodu głaszczą brzuch non stop, szczypia sutki i nic nie daje, więc w to nie wierzę- dziecko wyjdzie wtedy kiedy mu się spodoba, a nie mamusi ![]() Cytat:
przecież faceci nie używają zbytnio mózgu ![]() SIWY DYM by był A co do rodziny - brak mi słów normalnie półmiska se wziąć nie można? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wyśmiałabym ją!!!!!!!! super, teściówka mądra bardzo....
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-29 o 17:03 |
|||||
|
|
|
#820 |
|
Rozeznanie
|
N1KOTYNKA
Ja z każdą godziną jestem coraz bardziej przerażona! We wtorek będę matką - wyjmą mi z brzucha kosmite!!!!! nie dociera to do mnie. Do tej pory zajmowałam się tylko psami, kotami i Tżetem! ![]() Jednak Nikotynka mnie ubiegła i była pierwsza ![]() Weszłam dziś na wagę i też mi oczy wyszły! Zobaczyłam częstotliwość Radia Dla Ciebie w Warszawie Dziś wyglądam mniej więcej jak na foto - tylko mam masę wieloryba! ![]() |
|
|
|
#821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No teraz trochę lepiej z nogą, może faktycznie mała na coś uciskała ![]() Cytat:
Nikotynka, gratulacje Oby obie szybko wróciły do domku No też tak stwierdziłam, bo mieliśmy z TZtem innych lekarzy, TZ to jakiegoś konowała normalnie, mój był nawet ok, ale za to pielęgniarki w przychodni i sposób rejestracji - koszmar z ulicy Wiązów ![]() I postanowiłam nas przepisać do innej przychodni, właśnie do tego lekarza
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-29 o 13:57 |
|||
|
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
Nikotynka gratulacje!!!!
Agatek witaj!!!
|
#823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aby wszystko było dobrze i udało się szybko razem wrócić do domu!
|
|
|
|
|
#824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w jednym szpitalu mogą, a w drugim nie!!! Ale być może we wtorek będziesz już tulić swoje Maleństwo---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#825 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ha ha ha , ale mnie rozbawiłaś tym postem
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, wieta co?
![]() Napiszę co kto z kim i dlaczemu bo widzę nadrabianka jeszcze sporo... ![]() Wy coś brałyście?? Co chwila się podśmiechujki sobie robię pod nosem ![]() Dziękuję za kciuki i w ogóle ![]() Oczywiście we wtorek nie zrobili usg, bo nie mieli czasu zbadali mnie ręcznie i to tylko 2 babki były- jedna położna, druga młoda, co dopiero stażystką była a już pani 'doktor' mówiły mi laski kiedyś o tym, że jest nieczuła... i miałam zaszczyt tego doświadczyć- cięzarne wychodziły zgięte w pół z bólu! jak mi wsadziła wziernik, rozszerzyła, ja dupala odsuwam z bólu, a ona: "rozluźnić się" "ja ci się ku... rozluźnię to z podziwu nie wyjdziesz" se pomyślałam usg niet, dopiero w środę dr. Jackowski robił i się smiała ze mnie, bo mówię "doktorze, ja chcę jutro wyjść, bo mąż wrócił, chcę się jeszcze nim naciszeszyć..." i żeby nie mówił płci (jeju jakie to męczące jest ) A no i trzyma ten przyrząd na dupce małego, a on bach bach, 3x dupala podniósł, że lakarzowi ręka latała ![]() łozysko poziom 2 dziecior 2900 około ("to chyba przez te święta..." - był zastępca jakiś Walduś Didlowski (ponoć super lekarz- i faktycznie no i ktg ekstra hiper fajnie- dziś tylko 40 min, z tym, że ruszałam dzieciakiem żeby kopało i było widać, że ładnie się udziela ![]() Mala_Stopka- z cc przeginka... 3 tys pffff........ ![]() Cytat:
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
HEJ MAMUSIE
Nikotynka gratulacje, szkoda tylko że tyle kazali się męczyć skoro i tak na cc sie skończyło. Uska i Klaurencja ale macie przystojniaków, looknełam w klubie ale opinie już napisze na forum a co 17 strona nadrabiania ale w końcu udało się, a teraz jak już Agatek wróciła to w ogole masakra z nadrabianiem by była Dobrze że cię wypuścili i że mały przybrał na wadze.Bybella bardzo ładny pierścionek ![]() Co komu napisać nie pamiętam powiem szczerze bo było tyle postów do których chciałam coś napisać ze w tym całym czytaniu i tak zapomniałam, co do zmywarki to sobie poczytałam, bo kiedyś jak już się dorobimy to sobie kupimy bo miejsce jest aktualnie zajmuje je zwykła szafka ale dobrze wiedzieć jakie są polecane. Co do szczepionek to ja jeszcze o tym nie myślałam ale chyba jednak na zwykłe się zdecyduję, nie mam pojęcia zapytam pediatrę o ile w końcu jakiegoś wybiorę. We wtorek byłam na wizycie, z małym wszystko dobrze, waży ok 3200 co mnie cieszy że nie wyrwał się za bardzo z wagą, lekarz zdziwiony że zdążyłam jeszcze w dwupaku na wizytę przyjść, szyjka 1,5 cm miękka ale jeszcze żadnego rozwarcia ani nic nie ma więc leżę w łóżku i zaciskam nogi co by mały urodził się w nowym roku. Na sam koniec ciąży gdzie tak dobrze się trzymałam mąż zaraził mnie przeziębieniem, mam taki katar że masakra, leże kicham i zdycham. Stopy i dłonie nadal opuchnięte ale byle do pierwszego a potem niech się dzieje co chce. Ps. Agatek torba nadal nie spakowana tylko nie bij bo teraz nie mam siły ale wieczorem myślę że już się za to wezmę.
|
|
|
|
#829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do wczoraj nie miałam żadnych objawów zbliżającego się porodu wiec trochę się martwiłam. Wieczorem miałm skurcze przez godzinę i myślałam, że już nie odpuszczą i będzie szybka akcja bez przepowiadaczy, ale nic takiego się nie wydarzyło. Czuje się dobrze, ale ciągle nie dociera do mnie, że to już niedługo---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!! oby wszytsko było dobrze teraz!!Cytat:
![]() a mi dzis kolezanka napisała maila (z pracy) ze premie mają byc z oszczędnosci po 1800 brutto na głowę.... ale ja pewnie się nie załapie..... skoro siedzę na zwolnieniu
|
||
|
|
|
#831 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nikotynko, gratulacje dla Ciebie i Malutkiej !!!!!!!
Cytat:
mniej by infekcji bylo Cytat:
a to ja myslalam, ze te 3 dawki sa w jakichs odstepach zasowych ![]() Cytat:
![]() [QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To faktycznie sie ciesz, chociaz pamietaj, ze zawsze sa jakies przeklamania i jeszcze okaze sie,ze Klusek tez wiekszy niz na usg ![]() ale 5,8 i 5,5 ![]() wtedy pampersy jedynki do wyrzucenia ![]() Cytat:
to nachlac sie mozna i pozniej sobie odpuscic prace,jak sie ma mega kaca, ale jak zona ma urodzic mu potomka, to wtedy juz nie ma co??? masakra ![]() Cytat:
czekamy na relacje z Zawitkowskiego - tez sie zastanawialam Cytat:
Cytat:
co do tego bolu, to ja mam tak, ze az ciezko mi wysiasc z auta lub zwlec sie z lozka pytalam lekarza, to mowil, ze to niestety normlane i nic sie nie da z tym zrobic Cytat:
|
|
#832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aaa zapomniałam dodać, że ja mądra we wtorek zapomniałam brać magnez i na ktg co chwila miałam skurcze w podbrzuszu
i się zastanawiałam co to uspokoiło się, ale teraz znów mnie bierze i to coraz częściej, oby do sRycznia ![]() kropeczka dobrze, że włączyłaś opcję 'wić gniazdo' Neska- też mi się podoba imię Igor, zaraz po Sebastianku i Filipie ![]() Cytat:
Cytat:
ojj taaak, dobrze mi z nimi było, tylko 3, jedna 10 dni po terminie, druga w 29-30 tyg/skrócona szyjka i leży od 22.12 - znałam ją z widzenia od naszego wspólnego ginka każda gaduła, ale byłyśmy zgodne co do leków/kosmetyków itp itd, żadnego wymądrzania się nie było uff, jedna 84, druga 85 rocznik więc spoko było cisza, spokój, nie przeszkadzałyśmy sobie, tv raz wczoraj oglądałam, bo się nie nudziło przy nich jutro je odwiedzę, muszę iść po wypis... ![]() no masarnia byłam bardzo zniesmaczona tym faktem, długo 'po' badaniu mnie bolało i się modliłam, żeby tylko nie plamić- na szczęście nic z tych rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tylko słyszałam o zastrzyku przed porodem i to wsio...
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatek!!!
ja nie mialam kiedy nadrabiac i nie wiedzialam, ze masz nowy telefon ![]() tak wlasnie sie zastanawialam, kto mi puszcza sygnaly, ale ze ja od nieznajomych nie odbieram, to to olalam i juz prawie przeszlam zalamanie psychiczne, ze sie nie odzywasz do mnie
|
#834 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odwiedziła mnie dziś moja starsza rodzona siostra (przyleciała na chwilę z Hiszpanii). Ona pracuje dla pani ginekolog tam. I jak jej przez telefon powiedziła co mi jest mniej więcej to tamta stwierdziła, że mogła mi miednica pęknąć ![]() I żebym się nie ruszała lepiej. No tak, bo i tak się nie ruszam z wyrka teraz Przekręcić się nie da rady, sajgon jakiś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wbiła się Wam w kolejkę udana ![]() Ogromne gratulacje dla świeżutkiej mamusi i maleńkiej dzidzi! Jak dobrze, że mają to już za sobą ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Zajeździsz tego bidaka
|
|
#835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Nie zaprzeczam Agatku witamy z powrotem
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Monika cos sie nie odzywa... ciekawe jak jej maluszek!
|
|
|
|
#837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż musi mnie dziś wieczór zbałamunić, nie ma co.... ![]() ja we wtorek miałam zgagę PO WSZYSTKIM CO ZJADŁAM/WYPIŁAM to była jakaś masakra!!!!!! a w śr przeszło? może młody czuł, że będziemy w szpitalu i zestresowany był to mi dokuczał i ściskał mocniej te narządy masakra, był ruchliwy przez te 3 dni co nigdy ![]() Cytat:
![]() trzymta mnie!!!! chyba muszę męża zawołać na szybki numerek... Cytat:
![]() dla pocieszenia powiem Ci tak- moja babcia była na intensywnej terapii, nic nie pamięta z tego okresu, nikt jej nie dawał szans... a wyszła z tego! - to było z 3 lata temu... Więc zdrówka życzę dużo!!! ![]() idę jeść obiad... jeszcze 11 stron
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nadal post bo TZ się boi, ze wywoła poród ;/ |
|
|
|
|
#839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie slyszalam,ze lampa solna pomaga dobrze wiedziec sssssseksiiiiii ![]() Cytat:
i takie osoby wlasnie nie powinny zostawac lekarzami,skoro nie maja za grosz wyczucia i podejscia do pacjentki ![]() Cytat:
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
Mam tu coś dla Was - ale tylko dla tych poszczących, reszta niech się smakiem tylko obejdzie
SMACZNEGO
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

.
za wizytę
i witamy kolejną Panienke na świecie
dzis paskudnie ciągnie mnie w pachwinach, az ciezko chodzić
co jakis czas czuje taki lekki ćmiący bol jak na okres
do tego mała sie strasznie wypina, ze az łzy nachodza do oczu z bolu 

jak oni moga traktowac tak pacjentke w ciazy wrrr az mi sie cisnienie podnosi jak slysze takie teksty wrrr polska sluzba zdrowia....
dużo zdrówka dla Was 

kiedy ja to nadrobić?? 

wyśmiałabym ją!!!!!!!! 

Gabrysia - 09.02.2012
mówiły mi laski kiedyś o tym, że jest nieczuła... i miałam zaszczyt tego doświadczyć- cięzarne wychodziły zgięte w pół z bólu! 

Odwiedziła mnie dziś moja starsza rodzona siostra (przyleciała na chwilę z Hiszpanii). Ona pracuje dla pani ginekolog tam. I jak jej przez telefon powiedziła co mi jest mniej więcej to tamta stwierdziła, że mogła mi miednica pęknąć
klask i: