|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Trzymamy kciuki,bedzie nastepny dzidzius na forum.
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
|
|
|
|
#1023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O ostrym seksie narazie moge sobie tylko pomarzyc.
Filipek juz z nami!!! Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2011-12-30 o 12:52 |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
od 4 do 8 bylo noszenie i cycek po 5 minut.. wykonczy mnie ten szkrab.. a wszystko przez te ciotki.. chyba zakaz odwiedzin zrobie.. bo dziecko rozbudza wynosza jeszcze nie daj bog zaurocza a potem cala noc placz
![]() ide spac jak Ela cos napisze to napisze ![]() trzymamy kciuki
|
#1026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale jak mnie nic do jutra nie ruszy, a nie zapowiada się na to narazie to z chęcią bym gdzieś poszła potańczyć żeby może troszkę rozkręcić akcję jakoś tak boję się wywoływania w szpitalu![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
. Zupełnie inna Uska niż ta sprzed porodu |
||
|
|
|
#1029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marzy mi się jakis erotyk bo tymi snami o porodzie jestem wykończona. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1032 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeszłam na zwol dop w 30tyg Cytat:
zdrówka dla Amelki, duże kciukasy Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
JA TEŻ PRZYŁĄCZAM SIĘ DO WASZEGO KLUBU ![]() wszystkie swoje plany aktywuje po 02.01 ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
CZESC
![]() Monia wielkie kciuki za małego!!!!!!! mam nadzieję, ze własnie go do domku wieziecie!!! Cytat:
Wlasnie przyszly mi ciuszki z "patryczka". W dotyku sa super mile, tylko niektore 62 sa taaaaaakie wielkie,a inne taaaaaaakie malutkie ![]() Moja Niunka na poczatku bedzie miala duzo zielonych ciuszkow Dzisiaj wyslali mi maila, ze do wyczerpania zapasow ceny sie nie zmieniaja pomimo podwyzki vat na male rozmiary i sa poswiateczne wyprzedaze - chyba na wszystko rabat 5%[/QUOTE] hehe juz jestes pewna, ze Niuńka? ![]() z patryczka tez mam troche rzeczy fajne są i po praniu tez ale własnie mam wrazenie ze maja inna rozmiarówke - wszystkie te rzecvzy sa wieksze od np 62 z innych sklepówCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a moze juz się coś wykluło ![]() niedyskretne pytanie do "juz" mamusiek ![]() jak znosicie uroki połogu? bo ja jakos sie tego boje.... ;// a dzisiaj obudził nas kurier i przywiózł bryke dla juniora wiec juz jest wszystko |
||||
|
|
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
neska, jedynym urokiem jaki odczułam jest całkowity brak ochoty do seksu, wczoraj TŻ tak patrzył maślanymi oczkami ale nawet to mnie nie zachęciło
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do seksu to mi się niby chce, ale tak naprawdę to mi się nie chce rozumie ktoś coś z tego?![]() właśnie przyszła do mnie paczka z all z kocykiem, okryciem kąpielowym, aspiratorkiem, podkładami, majtasami poporodowymi, kubkiem do mycia głowy itd. ![]() dzisiaj jadę jeszcze oglądnąć łóżeczka, chociaż na zakup się nie nastawiam jeszcze ![]() a zaraz obiadzik, ziemniaczki i śledzie w śmietanie mmm już mam smaka na ta cebulkę
![]() Edytowane przez bybella Czas edycji: 2011-12-30 o 13:58 |
|
|
|
|
#1036 | ||
|
Rozeznanie
|
Trzymam
za Elę !!!! dzis na pewno sie rozwiąże bo wody odeszły to nie ma czasu na długie akcje ![]() Matko dziewczyny was tez tak pieką stopy?? Mi jest w nie ciagle gorąco ![]() Chyba taka to ma przesrane najchetniej bym sie polozyla a tu trzeba gołąbki zawijać...Cytat:
![]() Cytat:
wiec dzis tylko rodzice i dziadkowie na kolacji bo koniecznie trzeba opic te mury zyć by mi nie dali ![]() A im sie tak wydaje tylko, my z 40m2 przeprowadzilismy sie na 180m2 i powiem ze jest okropnie ciezko, samo mycie i odkurzanie trwa wieki.... A tu wiadomo jak przyjda ogladac to kazdy kat i musi byc czysto ehhh dobrze ze Ty mnie rozumiesz
|
||
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ mi się chce spać, masakra ..nie wyspałam się w nocy, do tego chyba jeszcze niskie ciśnienie jest
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
kciuki za Ele
|
|
|
|
#1041 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 na zaręczyny, 2 na ślubie, 3 teraz w święta i raz jeszcze teściowa była ![]() Super A ja zamówiłam dzisiaj na allegro ![]() Cytat:
![]() Głowa nie przestała mnie boleć od rana :/ Dzisiaj listonosz przyniósł mi książkę wylicytowaną na allegro "Pierwszy rok życia dziecka" Zaraz skończę czytać "W oczekiwaniu na dziecko", żebym wiedziała, co mam robić z moim brzdącem
|
||
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Nikotynki
![]() Niech rośnie zdrowo a Ty szybciutko wracaj do zdrowia i kondycji ![]() trzymam kciuki za Elę może już jest mamusią?Ciężko mi Was nadrabiać. Jakoś przed świętami tyle się nalatałam ,że teraz śpie długo... obijam się ile mogę. Choć dzisiaj muszę zabrać się za projekty bo uczelnia też czeka a my już zaczelismy dzisiaj 32 tydzień. Oj oj....zaczynam się martwić ,że nie zdąze itp. Jak myślę ,że jeszcze 2 miesiące- to kupa czasu itp.; ale jak pomyślę 8 tygodni a może mniej?to już inaczej się czuje...i zmartwienie wraca. Nasz Hubercik na razie ma się w co ubrać ( no... brak tylko kombinezonika i czapeczki /rękawiczek zimowych); ma wanienkę i przewijak - z Kubusiem Puchatkiem - nie umiałam się obejść bez tego mimo droższej ceny, ale mąż się w końcu zgodził. Normalnie jak coś z Kubusiem czy Mikim to od razu 20 zł więcej. Ma też kosmetyki i pieluszki - może na 3 dni starczą ![]() a i najważniejsze.... kupiliśmy przed wczoraj wózek. Chcieliśmy pod koniec roku bo są obniżki itp. i faktycznie nam się udało. 15% taniej i jeszcze dodatkowo powyżej 2 tysiecy mamy juz na stale rabat 6 %. Kupilismy Mutsy- 4rider - filetowy gondola i spacerówkai do tego nosidełko,ale już nie Mutsybo kosztowalo kupe kasy i jeszcze bez jakiś atestów. dokupilismy Maxi cosi za 340 zł i gra ![]() Mialam obawy co do tego wózka ale super się go prowadzi i jak teraz codziennie do niego podchodze i się wczuwam że jedziemy na spacerek to coraz bardziej mi się podoba ![]() Musimy jeszcze teraz ogarnąć temat łóżeczka i pościelki i powoli będzie wszystko na początek...a no i jeszcze te pieluchy.... bo na razie mamy za mało. jutro moja ciocia mi przywiezie leżaczek od kuzynki fisher prica bo zaoferowała się nam pożyczyć i jak wczoraj do mnie dzwoniła to mi powiedziała,że jeszcze spakowała karuzele na pilota też z fisher prica i jak chce to tez moge pożyczyć. Super... bardzo się cieszę, choć karuzelę moi znajomi chcieli ze studiów kupić, ale najwyżej dostaniemy nową to tą pozyczoną spakuje i tyle. Kończę moje wypociny i ide czytać co napisałyście wczesniej...trochę tego mam do czytania. bardzo mnie ciekawi ile nasz synek waży a wizyte mam dopiero w 33 tygodniu - 10 stycznia. ostatnio tak mocno się wierci jakby miał kupe miejsca tam... jedyny plus to -nogi ma na boku czyli nie kopie mnie w żebra
|
|
|
|
#1045 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nareszcie nadrobiłam wszystko ![]() Cytat:
Też jedna strona na tej wysokości co piszesz U mnie albo mijało samo albo czasem masaż pomagał albo chwila wygrzania w ciepłej wannie, a potem od razu do łóżka z boczkiem owiniętym czymś ciepłym ![]() Cytat:
zawsze wtedy mówię do młodego, czy też będzie taki bohater jak wyjdzie z brzucha![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do pomidorka, to też się zdziwiłam, ale powiedzieli, że zostały im ostatnie kilka sztuk swoich ![]() Cytat:
Cytat:
![]() _____________________ Ja się dziś czuję średnio posprzątałam mieszkanie, zrobiłam małe ogarnięcie kącika małego, bo teściowie dzisiaj przychodzą, a jeszcze nie widzieli łóżeczka itp.No i zaraz biore się za szarlotkę sypaną, najwięcej pracy zajmuje obranie i starcie jabłek A mały cały czas się rusza, na szczęście głównie delikatnie i to rączkami przede wszystkim operuje ![]() Dzisiaj przyszedł fotelik, więc wyprawkę uznaję ostatecznie za zamkniętą
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Dolores181 - wiem,że masz nie fajnie z mężem i ciężko mi Ciebie pocieszyć, ale chcę Ci napisać ,że my kobiety jesteśmy silne i musisz być twarda przed mężem ... Mam taką ogromną nadzieję,że zakocha się w Waszej małej kruszynce i w końcu poczuje ,że to jego dziecko i ,że je chce.
faceci to taki gatunek ,że myślą ze bez nich sobie nie poradzimy. otóż są w błędzie. Musimy być twarde dla naszych dzieci. trzymam kciuk aby wszystko się u Was ułożyło. Czubasek20 - co do swędzącej skóry to ja jak dużo latalam przed świetami to starsznie bolal mnie dosłownie taki kawałek skóry koło pępka. myślałam ,że zwariuje. Mi pomagało leżenie i smarowanie. Ten kawałek skóry to tak jakby pod prądem był- dosłownie. nie wiem może jakiś nerw tam był i tak bolało. teraz za bardzo nie wiem jak spać. Bo jak leże na lewym boku to nasza dzidzia jakoś zmieniła pozycje nóżek i kopie właśnie w tą lewą część- co leży na łóżku.... kiedyś tak kopneła ,że aż się obudziłam....znowu na wznak mi się dobrze śpi, ale tak to niby nie powinno się spać i co jak mam zrobić? wczoraj położylam się na prawym boku to wstalam jak z procy po 10 minutach bo nie mogłam oddychać.... słabo mi się jakoś zrobiło itp. A Wy jak śpicie???? |
|
|
|
#1047 | ||
|
Zadomowienie
|
Jestem z powrotem
Nie urodziłam Cytat:
![]() Cytat:
Na wywołanie dali mi termin 10 stycznia dopiero No sama jestem w szoku. Według takiej listy co dostałam to w 38tc miało być ostatnie ale wtedy kazali mi się umówić na kolejne, czyli dzisiaj......ale to jeszcze nic.....za tydzień w piątek mam kolejne ![]() Na wizycie ok, ale przez moment miałąm stracha jak mierzyli mi ciśnienie, ostatnio miałam 140/82 a dzisiaj mi mierzy i wyskoczyło 160/89 mało zawału nie dostałam ale to była pomyłka bo podwinęłam rekaw i za bardzo miałam ściśnięte, kolejny pomiar pokazał 130/72 ufff.... Usg trwało 5 sekund i oczywiście "ewriting luks gud" ![]() Mam nadzieję że nie doczekam kolejnego usg i szkrabik wyskoczy ![]() Cholerka nie mam czasu teraz nadrabiać bo tz zaraz przyjedzie i przywiezie mamę od siostry która zostanie na noc u nas , a muszę się zabrać za placki ziemniaczane.Wieczorkiem zajrzę papa
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...60&menu_id=442
ile bym dała aby rodzić w wodzie... a widzę, że u Ciebie można ze spokojem bo jest specjalna wanna do porodów w wodzie. ja jak będę rodzić w Poznaniu do w szpitalu : http://www.rodzicwpoznaniu.pl/index....loznictwo.html jest tam wanna ale nie mozna w niej rodzić. Mogę w niej leżeć aż do momentu skurczy partych. |
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja też miałam tak zrobić, ale przypomniało mi się, że jest jeszcze jeden sklep dzieciowy u nas w mieście, taki trochę zakamuflowany, i tam pojechałyśmy ![]() Cytat:
Jeszcze paru rzeczy brakuje, ale jak dobrze to poukładam, to może zmieszczę siebie i dzidzię do jednej Stwierdzam, że zakup tej większej to był dobry pomysł śliczny Idę się wziąć za obiad
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Miałam dzisiaj wizytę u gina - szyjka trochę skrócona, ale powiedział, ze wszystko w porządku. Zapytałam położnej, jak mała leży i po obmacaniu stwierdziła, że jakoś dziwnie po skosie i najprawdopodobniej pośladkowo
Mam nadzieję, że jeszcze się przekręci, bo to już końcówka 33 tyg, a ja nie chcę cesarki, buuu Muszę teraz ponadrabiać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

zaciśniete
i to u mnie w kuchni na podłodze na zimnych płytkach 

, ale jak mnie nic do jutra nie ruszy, a nie zapowiada się na to narazie to z chęcią bym gdzieś poszła potańczyć żeby może troszkę rozkręcić akcję
. Zupełnie inna Uska niż ta sprzed porodu

wiec Klaurencja, szykuj swojego malego na ziecia 

a ja syczę z bólu, a brzuch się robi kwadratowy 

Muszę teraz ponadrabiać.