|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
brumek
staram sie z Marysia za dnia wychodzic, ale wczoraj pozno wrocilismy, mala byla niespokojna, to ja TZ na pol godzinykolo 16 wzial i juz. Teraz tez z nia poszlam o 14 bo juz tak plakala w domu, ze sie sluchac nie dalo, ubralam ja tez plakala, w wozek spokoj, a po wyjsciu za drzwi odplynela wrocilismy bo zmarzlam ( bo sie wystroilam jak dama na +15 stopni) ale tak ja rozebralam ze przenioslam do lozeczka i spidaje przepisa na: 3 bita 3 paczki herbatnikow (takie duze opakowania) 1 opakowanie masy krowkowej 2 budynie smietankowe bez cukru 1 op smietany kremowki 30 % (polecam łaciate) najlepiej sie ubija 1 margaryne budynie gotujemy w 0,75 mleka. jak wtstygnie miksujemy z miekka margaryna smietane ubijamy na sztywno w blaszcze (prostokatnej najlepiej) ukladamy wartswy - herbatniki - masa krowkowa -herbatniki - masa budyniowa -herbatniki -smietana ubita i do lodowki Najlepiej smakuje dnia nastepnego, bo herbatniki nasiakna ta masa i pychotka |
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale juz tylko 4 lyzeczki jabluszka......
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dakaro na kosciuszki rodzilam i polecam. Wszystko ok, mialam swoja polozna oplacona, opiekowala sie mna, pielegniarki nie wszystkie fajne i nie wszystkie pomocne, ale ja trafilam na niekotre co mi pomogly. Ogolem sobie chwale, drugie dziecko tez zamierzam tam rodzic
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ślicznotki, przepraszam, że nie odniosę się do postów, ale :
dziewczynki dziękuję za przepisy na bigos! ( dziubek, stronczek, aania ) już zapisałam, i dziś kupiłam składniki youyou dziękuję za komplement,ale uwierz mi, miliard rzeczy bym w sobie zmieniła ![]() stronczku i miło mi, że mój żart z żulem przypadł Ci do gustu ![]() Scio karygodne z tą nutrą! Mi dziś pepti 2 też nie wypisała lekarka! agadus słoneczko, nie nie pokłóciliśmy się, po protu nie ma o czym gadać. Chociaż dziś jest sto razy lepiej nawet mi M. kupił tusz do rzęs z rosmanna ( pomarańczowy z rimella, chyba scandal eyes ) My po szczepieniu. Ostatnia dawka Wzw. Spokój do roku, a po roku znów na szczepionko. Mały nawet nie zakwilił. Twardziel heh. Jak wspomniałam wcześniej pepti mi nie przepisała, no ni, będę próbować przechodzić stopniowo na Hippa 2 ( mam jezcze 4 pepti 2 ) Teraz jest siotra i brat tżta, ale mnie wkurzają. Ja siedzę sama z Wami, a oni w dużym pokoju grają na xboxie w tenis ( taki co to się rusza przy tym, brata tżta jest konsola ). A i wolę sto razy tu siedzieć niż z nimi. Pffffff
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe Dzieki za przepis. Jutro Moze zrobię.
Zapomnialam o najważniejszym. Zuzia, Emi wszystkiego naj naj Marinko a pewnie ze zostań z nami. My lepsze towarzystwo. |
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć u Was masakra cenowo będzie |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
aż się boję....
|
#1720 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja dama Juz prawie 2 godziny śpi.
A ja sie nudze. Juz dawno nie miałam czasu na nudę
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio nie Ty jedyna tyjesz. Ja po ciąży ładnie zleciałąm do 55 kg, a teraz już 57 waga pokazuje Ta waga mnie nie stresuje, ale brzuszek mi rośnie
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-12-30 o 16:13 |
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i jeszce A co kilogramów, wyglądasz na zdyscyplinowaną osobę, w Nowym Roku pewnie wrócisz do swojej ulubionej wagi. Nie wiecie jak to będzie z refundacją pepti? |
||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
I jestem z Wami, a jakże
![]() i zapomniałam : ZUZIU PÓŁROCZNIAKU NASZ KOCHANY - ROŚNIJ MAMIE, ŚPIJ DO RANA I UMIECHAJ SIĘ OD RANA ![]() [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]EMI ZA 5-MIESIĘCZNICĘ ! ![]() [/COLOR] Ja nawet nie wiem ile ważę, też chciałabym popracować nad swoją dietą, bo niestety póki co to składa się tylko z praktycznie gotowych produktów ( mrożone frytki, warzywa na patelnię, chińskie zupki ), slodycze. Zero zdrowia. Nigdy nie miałam ogólnie problemów z tyciem, nie chodzi mi o to, ale o to, żeby młody nie czerpał ze mnie wzorców. A żeby nie czerpał wzorców, to musi widzieć jak mamusia je zdrowe rzeczy. W pon. M. już jedzie do warszawy na miesiąc i go nie będzie. Będę sama, samiuśnieńka w domu. Trochę się cykam
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zazdroszczę, Malwinka praktycznie nie śpi w dzien, nic nie moge zrobic przez to. |
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Może trochę przesadziłam...
W każdym razie z 10razy na dobę je Radzik. Cytat:
Dzięki Daj jeszcze nick na priv do allegro
|
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie , że świetny !! Ja dla sylwka z Wami odrzuciłam 3 propozycje bali Scio wcześniej pisała, że to niby ma od lekarza zależeć ale już większość odmawia wypisania recept Cytat:
![]() ale dasz radę, silna babka jesteś mój łobuz się przestawił ze spaniem, im starszy tym więcej śpi (nie chwalę wcale )ma drzemkę między 10 a 11 -róznie czasem pół godziny , czasem 1 h, dzis spał 2h ![]() no i drzemka między 13:30 a 16 i to długie spanie-2-3 h. Dziś śpi od 14:30. Edit. Spał ![]()
|
||
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
dziubku dzięki! A tamci dalej grają, a ta głupia torba nawet nie przyjdzie tu do nas ( do mnie i igora ) A niech spieprza.
dziubku i ja nie chwalę, ale to samo z moim małym! Jak nie spał w dzień, tak i czasem 2 godziny śpi dziennie!
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Domek po tym jak napisałam, że roznosi łóżeczko zasnął i wstał dopiero dzisiaj o 11 ![]() Dzisiaj byliśmy na spacerku, złapał nas deszcz ze śniegiem... Ja dzisiaj zaczęłam wprowadzać gluten, dodaje mannę do zupki. Brumku jak nie jadł słoiczków to było bardzo podobie, bo mały i tak nie zjada całego słoiczka małego tylko pół ![]() Nie dawaj Tymkowi sama jeść, poczekaj aż zacznie wołać On już sam wie ile potrzebuje. Mój mały je np. teraz mniej niż kiedyś, o wiele mniej.Zuzinku ![]() Emilie ![]() ![]() Ja też będę miała wieeeeeelką garderobę, całą oświetloną, z wielkim lustrem i pufą na środku, dookoła pełno półek, szafek itp A koło przedpokoju druga z kurtkami, butami itd. ![]() To było moje wielkie marzenie ![]() DaKaro to jeszcze lepiej, ominie Was budowa ![]() Baboniku kochana, dziękuję Ci bardzo, muszę poczytać A Twoja Nadinka bystra dziewczynka ![]() Nikoś malutko przybrał ![]() I pytanko: jesteś fryzjerką? ![]() Dziewczyny ja też tyję, bo jem jak głupia Nie mogę patrzeć na swoje ciało![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże, zazdroszczę!
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy znalazłaś czas
Marinko współczuję, ja nie lubię zostawać sama nawet na jedną noc Klub jak to otwarty?! Asynastra nie obrażaj się, dziewczynom chodziło o sam fakt, że otwarty kiedy powinien byc zamkniety... Domek teraz mi fajnie w dzień spi Jeszcze niedawno mało co, a teraz ma stałe drzemki: po 13, 16-17, które trwają po godzinie.
|
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku teraz lekarze się boją, że z własnej kieszeni będą dopłacać.
Chrzestna M. załatwiła mi dziś recepte u swojej koleżanki lek ogólnego i neurologa ![]() Ale teraz nie chcieli żadnych recept wypisywać na zapas. Moja sąsiadka jest chora na cukrzyce i też chciała na zapas i nie dało rady. |
|
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzueje, ze sie dogadamy z biurem, w styczniu zaczynamy negocjacje
. Cytat:
Nie wiem co z tym klubem. Chcialam sprawdzic z siostry konta czy mnie wpusci i nie weszlam, wiec chyba jest zamkniety .
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, DaKaro
|
|
|
|
#1735 |
|
Rozeznanie
|
my bylismy dzis u lekarza po zaswiadczenie o ogolnym stanie zdrowia dziecka potrzebne do przetykania kanalikow(boze to juz w poniedzialek,umieram ze strachu....)zwazylismy mala i wazy 6kg,ale wazone w bodach i pampersie
|
|
|
|
#1736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizyte.
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-30 o 17:21 |
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka sprzedałaś juz ta mate?
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka maszynka od meza wyprobowana - zmielilam wszystkie suche bulki jakie mialam w domu a bylo ich mnostwo i ziemniaki na placki ziemniaczane. Wiec na obiad byly placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym - pycha
![]() moj nick na allegro artew2207 dla zainteresowanych 3 bita wlasnie maz wcina i podobno znowu pyszny -ale nie moze sie nie udac ![]() Marina dasz sobie rade. Ja wrocilam ze szpitala po porodzie i TZ wyslali na 3 dni w delegacje i tez sie balam ale dalam rade. Dasz i ty ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- aaaaaaaaaaa i Marysia odkad bylam z nia na dworze o 14 spi nadal w lozeczku - cos sie jej stalo. Najpierw strasznie plakala a teraz tyle spi. Ale wtrabila caly maly sloik obiadku. Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-30 o 17:32 |
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyrodna matka mojego łobuza budzę najpóźniej o 17 , żeby zjadł i słoiczek i mleczko potem przed spaniem i 19 dziecko leży w łóżeczku i zasypia. Czasem wcześniej czasem później ale w końcu zaśnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

wrocilismy bo zmarzlam ( bo sie wystroilam jak dama na +15 stopni) ale tak ja rozebralam ze przenioslam do lozeczka i spi

) już zapisałam, i dziś kupiłam składniki 

Ta waga mnie nie stresuje, ale brzuszek mi rośnie

To mój Tymek na zupełnie innym biegunie jest 
.
za wizyte.