Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 12:12   #1681
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
niech zalozycielka sprawdzi, czasem sie cos przestawi, my na innym watku tak mialysmy ze zrobil sie otwarty, ale zareagowala zalozycielka i teraz tylko na zaproszenie. Takze ta co zalozyla niech sprawdzi ustawienia, ja tam poczekam na wtajemniczenie do klubu
no i tak było u nas ...

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
napisałam do zarządzającej, z nadzieją, że mnie wpuścicie tam bo chciałam Wasze dzieci zobaczyć, nie wklejacie tutaj za dużo zdjęć. a potem patrze, że klub jest otwarty, to sobie weszłam i obejrzałam i tylko profile na portalach wpisałam swoje.
oczywiście jeśli to problem to się wypisze.
tu nie o problem Twojego wpisu chodzi...
no nic temat wyjaśniony
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:13   #1682
asynastra
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

ej no sory ja nie wiedziałam, że tam nie można wejść. już mnie nie ma.
Stary 2011-12-30, 12:14   #1683
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

czasem sie zdarza, ale niech go zalozycielka zamknie po co ma ktos niepowolany buszowac, po to jest klub, zeby obcy was nie ogladali i nie czytali waszych wypowiedzi

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
dziewczynom na pewnoe nie chodzilo ze sie wpisalas tylko o to ze byl otwarty - prawda??dziewczyny??
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:33   #1684
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
był otwarty to weszłam. a co to znaczy tak od razu?

Cytat:
dziewczynom na pewnoe nie chodzilo ze sie wpisalas tylko o to ze byl otwarty - prawda??dziewczyny??
No dokładnie, własnie o to, że otwarty Bo do tej pory bardzo uważałyśmy na to żeby był zamknięty, a tu takie coś, że każdy może wejść I nie chodzi o Ciebie Asynastra, ale o kogokolwiek, o sam fakt.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-12-30 o 12:35
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:37   #1685
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Byłam właśnie u pediatry (innej, bo mojej nie ma) i mi nie wypisała, a chciałam 4 puszki, żeby mieć do końca stycznia chociaż. A ta, ze nie, że będzie musiała dopłacać, ze do końca miesiąca 2 dni i już mam, bla bla bla. Więc ja jej na to, ze jak Nutry ma nie byc do konca roku, to co potem mam zrobić? Co dziecku wtedy mam dać do jedzenia? A ona, ze w takich sytuacjach to ona do ministertwa zdrowia odsyła.

Właśne rycze z bezsilności
co za durna baba....a jakas inna nie może Ci wypisać?
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuzanna kończy dzisiaj 6 miesięcy!
klask i:kla ski:
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
To teraz ja z pytankiem:
Mamy półroczniaków i starszych - czy wasze dzieci już gaworzą?
ma - ma..., ba - ba..., ta - ta..., la - la.?
coś tam gada po swojemu, coraz więcej
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wg mnie to wcale nie jest mało Tymek je 8 razy na dobę, ale to dlatego, że ja mu podstawiam pierś. Inaczej jadłby rzadziaej, max 5 razy. I właśnie stąd mój wywiad z Wami, bo zastanawiam się, czy mu na to pozwolić. Chyba powinnam, bo w końcu dziecko wie najlepiej... Ale jakoś się przyzwyczaiłam i mam stracha, że ... sama nie wiem że co Chyba po prostu weszło mi to mocno w nawyk, że w dzień podtykam mu pierś co 2h i boję się zmiany trybu dnia.
na pewno ta waga nie jest taka zła

Też mi się wydaje że wystarczająco, bo wcale oznak głodu nie wykazywał. Nie chciał to nie, stwierdziłam że jakby był głodny to się potrafi upomnieć
Nic się nie bój, Tymek też sobie na pewno sam dopilnuje

Cytat:
Bo niby WHO zaleca podanie glutenu NIE PÓŹNIEJ niż w 6 miesiącu, a Wy go i tak już kończycie. Bo są badania potwierdzające że wprowazanie go przez 4 miesiącem i od 7. wzwiększa znacząco ryzyko celiakii. Z drugiej strony do niedawna w Polsce były wytyczne nakazujące wprowadzanie go od 10-11 miesiąca. I dzieci żyją i są zdrowe i dobrze się mają, więc pewnie nie ma się czym przejmować

dla mnie z tym glutenem to tylko kupa zamieszania..... Na razie nie dałam, ale raczej do 10go miesiąca też nie będę czekać, chyba że tak akurat zejdzie...
kiedyś wklejałam fajne linki, jeden z nich - http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1..._czy_nie_.html ten ostatni post jest bardzo sensowny....

Cytat:
też macie tak, że jak czytacie posty to nie widać kto je napisał? czy tylko ja mam taki wąski monitor??
a nie możesz zmienić rozdzielczości ekranu?

Cytat:
no co Ty, na pewno chodziło o fakt że klub otwarty - a był zamknięty - a nie o Twoją obecność

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:55   #1686
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie, własnie o to, że otwarty Bo do tej pory bardzo uważałyśmy na to żeby był zamknięty, a tu takie coś, że każdy może wejść I nie chodzi o Ciebie Asynastra, ale o kogokolwiek, o sam fakt.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:28   #1687
wodaqua
Zadomowienie

Bry!
Moja pannica wczoraj nie chciała zasnąć Tylko zabawa jej w głowie, wreszcie wzięłam ją do nas i zasnęła cwaniara, tulenia się jej zachciało ale za to się z mężem nie potuliliśmy
Cytat:
WOW!!! Sto lat dla Panny Zuzanny!

Babonik, Mamad, witaj! Miałam dziś o was pytać.

Brumek, Zosia je tak 6-7 razy na dobę, słoików i jabłuszka nie liczę, bo po troszkę dostaje.

Co do wprowadzania glutenu, zapytałam doswiadczoną koleżankę i ona swojej córce od skończonego 5 m-ca dodawała do zupki lub owoca 1/3 łyżeczki bułki tartej - czekała aż chwilę zmięknie i siup do buzi. Słyszałyscie o takiej metodzie? Zaleona przez pediatrę.

Lecę na spacer póki nie leje.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:40   #1688
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

no ja mialam isc na spacer i co ?? i doopa pada deszcz ze sniegiem kuuurczak bladyTz sprzedal ostatnie auto i jestesmy uziemieni w domu - tragedia
wodaqua moaj tez zaznasc nie chciala, ale po herbatce polozylam ja do lozeczka, zgasilam swiatlo i wiercila sie wiercila az padla. Dran maly. Teraz zjadla marchewke z ziemniakie (pol sloika) skonczylo sie i patrzy dalej zeby jej dac - a mialam tylko pol sloika bo z wczoraj mi zostalo. Takze zaraz dam jej chyba kaszke i moze wyjde jakos na ten spacer albo znowu kolo 16 pojdzie jak wczoraj
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:59   #1689
BABONIK
Zadomowienie

a ile teraz Wasze dzieciątka śpią w ciągu dnia?

moje dziecię śpi może ze 3 razy po 45minut...i trochę mnie to przeraża...

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

aaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam

ZUZIA

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:12   #1690
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dzisiaj wieczór pytań Już kiedyś o to pytałam, ale minęło trochę czasu, dzieci podrosły i ciekawa jestem, jak to u Was jest teraz: ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci UU? Chodzi mi tylko o te całkiem piersiowe?
Radek jest TYLKO piersiowy. Je w dzień około 8 razy i w nocy 2-4 razy, zależy od niego.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja tez mam pytanie. Wasze dzieci śpią w nocy na boczku? Zostawiacie je tak czy lepiej na pleckach?

W dzień Radek zasypia przy piersi, jest na boczku i tak go zostawiam. Raz obracam na brzuszek, taką jedną drzemkę ma na brzuszku.
A w nocy na pleckach.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

mój różnie, wczoraj np wg mnie bardzo mało - jadł o 8.00, potem o 11.30, chciałam go nakarmić o 14.00 bo wychodziłam, to nie bardzo miał ochotę (nie to nie ), o 17.00 tylko się pobawił, może ciut zjadł, potem przed 21.00 przed spaniem, w nocy o 24.00 i o 4.00. Po południu pościł
Wczoraj Radek też mało jadł
Ale wieczorem przed snem nadrobił. W ciągu godziny karmiłam go 3 razy

Cytat:
narazie będę podawać najzwyklejszą mannę błyskawiczną
Daj znać jak wystartujesz z glutenem

Cytat:
Ze złych wieści (baaaardzo złych): zważyłam się dzisiaj
Zdradź jakaż to waga Cię Brumku tak przeraża

Cytat:
a moze chcesz przepis na 3 bita???? tez prosty i pewnie podobny do krowki bo tez z masa krowkowa i szybko sie robi
ja chcę, ja

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
[/COLOR]Boże jak ja ten posta napisałam , normalnie "kali pisać, kali mówić"

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Scio a ty kupowałaś taką normalną kaszkę czy błyskawiczną ??? Ile gotowałaś ? ??? Ile dodawałaś wody ??? Sorki za te pytanka, ale jestem ciemna w te sprawy
ja też ciemna masa

Cytat:
też macie tak, że jak czytacie posty to nie widać kto je napisał? czy tylko ja mam taki wąski monitor??
u mnie w porządku wszystko.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Od paru dni Radek śpi rano około 40min,
w południe około godzinkę i popołudniu też do godzinki.

Wcześniej miał krótkie drzemki, takie po 20min ale w nocy spał.
Teraz "menda" pośpi w dzień a w nocy mamy więcej pobudek.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:14   #1691
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

aaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam

ZUZIA
moje tak spia.... tesknie za czasami jak spały 1,5h
Stary 2011-12-30, 14:26   #1692
DaKaro
Zadomowienie

Witam, my po spacerku.

Brumek ciekawy ten artykul. Zdecydowalam, ze wprowadzimy gluten po ukonczeniu 5. miesiaca, zreszta przedyskutuje z pediatra.

Cytat:
DaKaro-najlepiej o glutenie porozmawiaj z pediatrą.Ja chciałam wprowadzić jak Nikś skończył 4 mce ale on nie chce słyszeć
Tak tez zrobie .

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja tez chcę garderobę!!!!!
Musisz sie ladnie do TZta usmiechnac .

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
DaKaro garderoba a mnie sie dzisiaj śniło ze budowałam dom i taki śliczny był

A wczoraj wieczorem Tż mnie upił 2 drinkami łobuz jeden
To zycze CI, ZEBY SEN SIE SPELNIL (UPSS CAPSLOOK).

Ale chociaz wykorzystal po tych drinkach ?

Cytat:

Buziaki równiez dla EMILIE .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:26   #1693
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
A ja mam dzisiaj wieczór pytań Już kiedyś o to pytałam, ale minęło trochę czasu, dzieci podrosły i ciekawa jestem, jak to u Was jest teraz: ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci UU? Chodzi mi tylko o te całkiem piersiowe?
Szymcio je ok. 7 razy na dobę + do tego ok. południa zaczęłam wprowadzać słoiczek.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Tak jak Stronczek pisała - znajdź polski sklep, będziesz mogła przyzwyczaić małego do jednej marki.
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja tez mam pytanie. Wasze dzieci śpią w nocy na boczku? Zostawiacie je tak czy lepiej na pleckach?
Ja Szymcia do łóżeczka odkładam na pleckach, ale po chwili sam przekręca się na boczek i ostatnio przeważnie śpi na boczku

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzisiaj zauważyłam odrobinkę krwi na pieluszce, było to po tym jak zagryzał pieluszkę, pewnie z dziąsełek, obejrzałam mu buzie, ale nie było widać żadnej ranki, czy coś
ząbka tez jeszcze nie ma

to normalne takie krwawienie?
Ja raz miałam identyczną sytuację Mały ' ciumkał ' róg pieluszki i chyba podrażnił sobie dziąsełko, bo po chwili zobaczyłam na pieluszce krew.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
nic nie wiem o Heinz, ale nie wydaje mi sie by mieli wielkie doswiadczenie w produkcji żywności dla dzieci. ja kupiłam Hippa na spróbowanie, ale raczej będe sama przygotowywała, choc T. stara się mnie przekonac by nie bawic się w papki i puree tylko od razu podawac mu jedzonko w kawałkach, żeby uczył się przeżuwac. to się tu nazywa baby led-weaninig.
cow and gate nie kupię, bo mi krówki nie przysłali.( zarejestrowałam sie z nimi i aptamilem(aptamil przysłał misia polarnego -maskotkę), cow and gate nic. więc mam ich tez tam gdzie słońce nie dochodzi.
chyba najlepiej zaopatrywac się w polskim sklepie, dlatego ,że tu nie zaleca się karmienia dzieci słoiczkmi przed 6 miesiącem, to i selekcja byle jaka. choc u mnie w sainsburym coś znaleźc można.
Dzięki

Cytat:
dla Zuzanny

Cytat:
To teraz ja z pytankiem:
Mamy półroczniaków i starszych - czy wasze dzieci już gaworzą?
ma - ma..., ba - ba..., ta - ta..., la - la.?
Mój Szymcio skończył 25go 5 miesięcy i coraz częściej słyszę u niego ma-ma i ba-ba.

Jak to klub zrobił się otwarty???

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:39   #1694
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobry.
My Dzis prawie do 10 spalysmy

Agni a ja mam krowke z Cow&Gate

Eveewe dawaj tego 3 bita. Chętnie zrobię
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:44   #1695
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam was wszystkie!
Zaglądam tu czasem poczytać ostatnią stronę, ale ciężko się wbić do rozmowy jak się nie uczestniczy codziennie. Widziałam kolejne ząbki, miesiące i rocznice ślubu. Wszystkim wam gratuluję serdecznie, zbiorowo.
Z tego co pamiętam:
Drzemki w dzień - ze 3-4 razy z czego jedna dłuższa ok 2 godzin. Pozostałe po ok 30 min.
Gluten - jeszcze nie wprowadzałam, poczekam jeszcze 2 tygodnie jak Kropka będzie mieć skończone 6 miesięcy. Tak się umówiłam z pediatrą, bo mała jest bardzo alergiczna. Mięsko też czeka na 6 miesiąc.
Pieluszki - podzielam gust Brumka. Pieluszki lidlowe stawiam nad biedronkowymi, ale uwaga lidlowe te bez napisu "air comfort". Te z napisem są takie sztywne.
Spanie na boku - Ida sama się przekręca na bok - lubi tak spać. W nocy zmienia pozycję kilka razy

A co u nas? Kropka wkłada już nogi do buzi, leżąc na brzuszku podpiera się tylko jedną ręką, kufer pcha do góry - mamy wrażenie że lada dzień zacznie raczkować. Czasem przekręci się przez drugi boczek i ciągnie do siadania.

Eh... stęskniłam się za wami.... Był już temat jak spędzacie Sylwestra? Muszę poczytać. My witamy Nowy Rok we trójkę u siebie.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:50   #1696
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nigdzie w domu byłam, ale mała cały czas mi marudzi, zaczyna próbować raczkować (już 2 razy głowę rozbiła, bo nogi jej idą, a ręce nie chcą) i tak latam za nią, między czasie gotuję, piorę i chodzimy na spacery. Podczytuje w wolnej chwili. Agadus a ty podajesz już ten gluten ???

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Scio a ty kupowałaś taką normalną kaszkę czy błyskawiczną ??? Ile gotowałaś ? ??? Ile dodawałaś wody ??? Sorki za te pytanka, ale jestem ciemna w te sprawy
Taką zwykłą kaszkę błyskawiczną.
Jakby Agata mogła jeść zwykłe mm to bym kupiła tą kaszkę mleczną manne z bobovity i dosypała do ciepłej zupki i tak dała, ale że Agata bezlaktozowa to sie bawiłam z manną. Robiłam tak. Gotową zupkę (albo moją albo słoikową) przekładałam do rondla i gotowałam, w szklance w 4 łyżkach ciepłej wody bełtałam manne (bo inaczej mi sie grudy robią) i do gotującej wlewałam gotowałam 2 minuty i gotowe.

Teraz daje Agacie piętke chleba do memłania.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:53   #1697
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

Była już kiedyś dyskusja na ten temat. Mój śpi 3-4 razy dziennie. Jęśli idziemy na spacer, to wtedy potrafi spać ze 2,5 godziny, jeśli nie, to wszystkie drzemki trwają ok. 30 min. O ile dobrze pamiętam, to więcej dzieci wątkowych tak ma
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:54   #1698
SweetAngel1984
Zadomowienie

Hej......

a mnie dopadlo cos dziwnego.......

goraczka, bole wszystkich miesni, i straszny bol brzucha
myslalam ze to grypa zoladkowa ale wymiotow ani biegunki brak.....

nie wie mco to zle czuje sie paskudnie...do Igiego tez probuje sie nie zblizac za bardzo zeby nie przeszlo ale co to moze byc???

jutro Sylwester a ja cala spocona w szlafroku brudna glowa bolem glowy i paskudnym humorwm przez ten brzuch
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 14:56   #1699
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wczoraj Radek też mało jadł
Ale wieczorem przed snem nadrobił. W ciągu godziny karmiłam go 3 razy
U nas też to jest norma - wieczorem zawsze bardzo długo trwa karmienie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:00   #1700
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Przeraża że mało, czy że dużo?
Bo Tymek nie śpi w dzień albo wcale, albo ma na spacerze 15-20 minutową drzemkę. I rzadko, ale zdarza mu się w samochodzie zdrzemnąć ok. 10 minut, jeśli gdzieś jedziemy. Tak więc na cały dzień jest to 30 minut, max godzina, ale to rzadko.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek jest TYLKO piersiowy. Je w dzień około 8 razy i w nocy 2-4 razy, zależy od niego.
Ojejku, jak dużo To mój Tymek na zupełnie innym biegunie jest

A waga (dla mnie) przerażająca i aż się wstydzę wypowiadać to na głos

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymcio je ok. 7 razy na dobę + do tego ok. południa zaczęłam wprowadzać słoiczek.
Dzięki Madziu

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie!
Cześć kochana
Stary 2011-12-30, 15:02   #1701
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agaty najdłuższa drzemka to około godziny po obiedzie, a tak to kimnie na 10-15 minut

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:04   #1702
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
CrazyMachine my tu sie na Sylwestra Umówiliśmy z dziewczynami na forum. Spędzamy razem. Ja przynosze baloniki, Iustyna picollo i draze. Zapraszamy do nas
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:09   #1703
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agaty najdłuższa drzemka to około godziny po obiedzie, a tak to kimnie na 10-15 minut
4 łyżki ciepłej wody i pół łyżeczki kaszy tak?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:11   #1704
BABONIK
Zadomowienie

Brumek oczywiście że mało mój dzieć nie śpi dużo w nocy,więc w dzień zawsze odsypiał i własnie sie to zmienia ale dziś to chyba go wszystko swędzi,bo wysypany znów od kostek po czubek głowy

ale 3 stycznia idę do lekarza i chyba przejdziemy na butlę...nie wiem czy sie cieszyć czy nie...

Wodaqua- nie podawałabym bułki tartej z tego względu,że jest to produkt pszeniczny...ale z wieloma dodatkami ...tzn wszystko co dodają do białego pieczywa,żeby było smaczne,długo świeże itd...
ale w zasadzie to pomysł nie najgorszy

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Brumek no powiedz ile wazysz,bo umieram z ciekawości

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:15   #1705
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
no ja mialam isc na spacer i co ?? i doopa pada deszcz ze sniegiem kuuurczak bladyTz sprzedal ostatnie auto i jestesmy uziemieni w domu - tragedia
wodaqua moaj tez zaznasc nie chciala, ale po herbatce polozylam ja do lozeczka, zgasilam swiatlo i wiercila sie wiercila az padla. Dran maly. Teraz zjadla marchewke z ziemniakie (pol sloika) skonczylo sie i patrzy dalej zeby jej dac - a mialam tylko pol sloika bo z wczoraj mi zostalo. Takze zaraz dam jej chyba kaszke i moze wyjde jakos na ten spacer albo znowu kolo 16 pojdzie jak wczoraj
Jak wyszłyśmy tez się takie dziwne coś jak śniego rozpadało, ale raz kozie śmierć.
Tak późno wychodzisz??? Ja staram się za widnego, kurcze, może tak spróbować czasami?
Cytat:

Około 10-11 - 1 h
Spacerowo miedzy 11-14 - zależy jak wyjdziemy - ze 2 h
Około 15 dżemka max 1 h
Około Klanu dżemka do 1 h

Jejku, dużo moja Zołza śpi! I ja się dziwie, że wieczorem rozhahana
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:15   #1706
SweetAngel1984
Zadomowienie

u nas sa dwie 30-1 h drzemki i jedna 2-3 godziny

Brumku - Tymuś nie spi cal dzen ale za to noc Ci przesypia cala

Wprowadzilam przedwczorja Igorowi kaszek zyzowa do jadlospisu na noc
daje 150 ml tyle co mleka i 4-5 lyzek ale on to pozera i chce wiecej.....i musze dorabiac 30-60 ml myslalam ze kaszka jest bardziej sysca niz mleko ?????

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-12-30 o 15:20
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:15   #1707
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek oczywiście że mało mój dzieć nie śpi dużo w nocy,więc w dzień zawsze odsypiał i własnie sie to zmienia ale dziś to chyba go wszystko swędzi,bo wysypany znów od kostek po czubek głowy
A faktycznie, on biedny może przez to swędzenie tak spać nie może. Jak mu dokucza to diabelstwo

Ponad 51 kg Wiem że dla Was to może być śmieszne, ale ja jestem drobnej budowy, zawsze ważyłam 46-48 kg i z taką wagą mi najlepiej. Teraz czuję się jak kolos, bo pierwszy raz w życiu pojawiło się na mnie sadełko I wcale a wcale go nie lubię Muszę się wziąć za siebie, bo jak tak dalej pójdzie, to za 3 miesiące do 60-tki dojadę I nie w tym cienie kokieterii, bo ja naprawdę od porodu regularnie, po troszeczku tyję. Chyba jako jedyna na forum
Stary 2011-12-30, 15:17   #1708
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Scio widziałaś tego posta?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post31308107
Stary 2011-12-30, 15:18   #1709
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Sweet nie mam pojęcia co to może być, ale życzę szybkiego powrotu do zdrówka

Aaa zapomniałam Szymcio zjadł dzisiaj 6 łyżeczek dyni z ziemniaczkami - otwierał sam buźkę, rozkosznie mruczał, wyciągał rączki do miseczki i na koniec chciał jeszcze... - nie ma piękniejszego widoku jak taki maluszek zjada coś z apetytem

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:24   #1710
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
U nas też to jest norma - wieczorem zawsze bardzo długo trwa karmienie
I u mnie to samo .

Malwinka chce się podciagac, zadziera glowe az oczy wybausza i buzie jednoczesnie otwiera. Rano zlapala TZtowi kabel od sluchawek i tak mocno ciagnela dopoki wtyczki nie wyrwala z lapka hehe.

Znacie jakas fajna zabawke dla dzieci, zeby moglo nozkami w nia uderzac i jednoczesnie wydawala by dzwieki?

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Acha Eve mialam pytac, gdzie w Kielcach rodzilas i jakie wrazenia?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości