Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 21:50   #1261
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
z której strony??

nie wiem, moze juz wymyslam moze mi sie tak zdaje przez niedopasowaną gore:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:51   #1262
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
no dobra wrzucam na forum ale tak na 5 minut
A ja się nie załapałam bo Tż był u mnie
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny można się przyłączyć?
Widzę, że większość dziewczyn ma już swoje suknie ja również wczoraj byłam na kilku przymiarkach i mam upatrzone dwie i teraz trzeba się zdecydować
Witaj

Co do sukienek to trzecia jest śliczna.

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

a czy ta 3 czasami mnie nie poszerza? wiem, ze jest niedopasowana i jak Pani scisnela mi gore to bylam jakby o 5 kg lzejsza no ale sama nie wiem :P
Oszalałaś! Już teraz wygląda a co dopiero jak będzie dopasowana do Ciebie.

Chatko zgadam się z dziewczynami. Bez koła dużo gorzej i ta góra jakaś taka nie za bardzo. W połączeniu z tą drugą sukienką spoko, ale nie tak jak oryginał.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:54   #1263
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Chatko, wydaje mi sie, że mierzyłaś już ładniejsze suknie. Niestety ta do mnie nie przemawia. Może jednak uszyj suknię wg własnego pomyslu. Dół już masz - gorset jakiś dobierzesz i krawcowa wyczaruje Ci cudo jak ta lala. Myślę, że przy muślinowych falbankach koło musi byc, bo taki urok tego materiału, że sam się ładnie nie układa (w sensie rozłożyście). Masz zatem następujące opcje:
- suknia z muslinowymi falbankami z kolem
- suknia z falbankami ze sztywnego materiału bez koła
- inny fason
NO tak samo mówi TŻ, żebym dała spokój z szukaniem i uszyła. Nawet dziś po mojej rozpaczliwej z Nim rozmowie telefonicznej znalazł mi to: http://www.prese.pl/index.php?section=1

Któraś może wie coś o tej pracowni?

Właśnie jak wcześniej napisałam, mogą być muśliny bez koła i się dobrze układać, wczoraj takie przymierzałam. Tylko ta góra taka niefortunna... Także nie dam sobie nikomu wmówić, że nie może być, jak może

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Chaciu, nie da się w tej sukience zmienić góry?
Da się, ale już chyba nawet nie chcę z nią kombinować... Macie chyba rację, że nie jest dla mnie.

Może ja się po prostu nie nadaję na PMkę....

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Szkoda, że z tą nie da się nic zmienić, choć akurat nawet całkiem mi się podoba Jednak dla Ciebie gorset bardziej wycięty w serduszko jest odpowiedniejszy. Szkoda kochana, że nic się nie da zrobić i i ta i tamta jednak odpadają. Co nie znaczy, że nie znajdziesz w końcu tej ukochanej, w której nie trzeba będzie nic poprawiać. Musisz się uzbroić tylko jeszcze w odrobinę cierpliwości
Dzięki za słowa otuchy. jestem już na granicy rozpaczy, ale chyba faktycznie muszę dalej próbować. Jutro jadę na Sylwestra do Przyjaciółki, która mogłaby mi spróbować zrobić projekt sukni. Będzie kameralnie bardzo, więc może byśmy coś wykombinowały...

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
k0chana ja by ją wzieła w tym połączeniu z tym drugim gorsetem... nie chce ci wszyć tego sztywnego tiulu?? to idź do krawcowej ona ci uszyje taką halkę ze sztywnego tiulu i pozamiatane. Ja w 1 i 2 sukni mam ten sztywny tiul (taka halka). Drogi to gips nie będzie a przynajmniej będziesz miała taką suknię jak chcesz
nie, chyba jednak nie ma sensu. nie czuję jej tak, jak powinnam. do dupy to wszystko.

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Chatko...no coz, nie ma co owijac w bawelne, jest fatalnie...ta sukienka w ogole do ciebie nie pasuje, to nie twoj model, do tego mam wrazenie ze cie pogrubia, a jeszcze ten problem z kolem....daj sobie z nia spokoj. Kurcze, juz sama nie wiem co ci doradzic, uparlas sie tak strasznie na te falbanki a ja mam wrazenie ze one po prostu do ciebie nie pasuja. Wez no pojdz jeszcze raz na te salony i poprzymierzaj cos calkiem innego. Nie wiem czemu ale ja caly czas widze cie w jakiejs zwiewnej empire albo w czym co ladnie podkresli twoja talie, moze cos w A... Nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba kiedys na poczatku mierzylas jakas empire czy mi sie cos pochrzanilo?
W empire wyglądam jak kartofel. I naprawdę, przymierzałam też inne, ale żadna mi nie pasuje, w ogóle mnie nie zachwycają. Wczoraj zresztą Wam pokazałam kilka rodzajów, może Wam się one podobały, ale mi zupełnie nie Po prostu porażka, w niczym mi nie jest dobrze.

Dobra, koniec tych smutów. Od narzekania jeszcze nikt kiecki nie kupił.

Dziś jest dzień Paulinki i Jej wyborów Kochana, 3 absolutnie Cię nie pogrubia, wyglądasz w niej mega smukło! Naprawdę pasuje do Ciebie i to mówisz, że jest dużo za duża, a ona już wygląda jak dopasowana, to co dopiero jak ją dopasują...!

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-12-30 o 21:57
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:58   #1264
MARGIDA
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
ja zdycham, która mnie tu poczęstowała katarem?
a do jutra muszę wyzdrowieć, bo imprezka sylwestrowa w tym roku u nas

ale chciałam zameldować, że kupiliśmy TZ-Ż-towi koszulę, spinki do mankietów oraz krawat... kremowy
namówiły go babki w sklepie, przeszukaliśmy całe miasto i amarantowego nie sposób dostać

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

chatko rzeczywiście coś nie tak z tymi sukniami, może szycie to najlepszy pomysł
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:59   #1265
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
nie wiem, moze juz wymyslam moze mi sie tak zdaje przez niedopasowaną gore:P
to bylo oczywiście pytanie retoryczne, bo suknia Cie nigdzie nie pogrubia i wyglądasz prześlicznie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
NO tak samo mówi TŻ, żebym dała spokój z szukaniem i uszyła. Nawet dziś po mojej rozpaczliwej z Nim rozmowie telefonicznej znalazł mi to: http://www.prese.pl/index.php?section=1
najlepiej, jakbyś ich suknie na żywo zobaczyła. a co do projektu, to myślę że krawcowa lepiej uszyje Ci ze zdjęcia niż z rysunku, który można różnie interpretować. Dół już masz - taki jak ci się podoba, a gorsetu poszukaj wśród innych sukien.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:00   #1266
kasia_kuku
Zakorzenienie

CHATKA! Ty jak najbardziej jesteś PM i proszę mnie nie denerwować. A tą mori lee widziałaś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg big_4866_1.jpg (37,5 KB, 61 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:00   #1267
marylka80
Zadomowienie

Chatko-zrobilam szybki przeglad naszych sukienek...i tak sobie mysle co by mi tutaj do ciebie pasowalo...a myslalalas o takiej sukience jak ma Vesna, ma falbanki, ale nie sadze zeby miala kolo...
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1310496709

Albo cos w stylu tej...

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1314289558
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:04   #1268
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękna niespodzianka! TŻ się postarał gratuluję rocznicy!
i
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

a różyczki cudne
Cytat:

gratki a bukiet oryginalny, ale bardzo ładny

trzecia najładniejsza
Dziekuje, bukiet oryginalny jeszcze takiego nie dostalam
Cytat:
Chatko...no coz, nie ma co owijac w bawelne, jest fatalnie...ta sukienka w ogole do ciebie nie pasuje, to nie twoj model, do tego mam wrazenie ze cie pogrubia, a jeszcze ten problem z kolem....daj sobie z nia spokoj. Kurcze, juz sama nie wiem co ci doradzic, uparlas sie tak strasznie na te falbanki a ja mam wrazenie ze one po prostu do ciebie nie pasuja. Wez no pojdz jeszcze raz na te salony i poprzymierzaj cos calkiem innego. Nie wiem czemu ale ja caly czas widze cie w jakiejs zwiewnej empire albo w czym co ladnie podkresli twoja talie, moze cos w A... Nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba kiedys na poczatku mierzylas jakas empire czy mi sie cos pochrzanilo?
Tez tak uwazam, szukalabym dalej i moze jeszcze cos innego wpadnie Ci w oko? Albo uszycie (Chatka jak juz nawet Tż Ci szuka krawcowej to wiesz)
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

ale chciałam zameldować, że kupiliśmy TZ-Ż-towi koszulę, spinki do mankietów oraz krawat... kremowy
namówiły go babki w sklepie, przeszukaliśmy całe miasto i amarantowego nie sposób dostać

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

chatko rzeczywiście coś nie tak z tymi sukniami, może szycie to najlepszy pomysł
za zakupy dziwne, ze nie maja krawatu w takim kolorze...

Uciekam, bo w koncu Tżcik do mnie jedzie i bedziemy swietowac nasza rocznice postaram sie jutro wpasc!
I Chatko jak jutro wstaniesz to tak co bedziesz miala dobry humorek, ale juz jest chyba lepiej nie? I niech kolezanka wyczaruje Ci pieeeeeeeeeeekny projekt sukni slubnej, bo pasujesz na PM-ke jak nie wiem co!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:12   #1269
marylka80
Zadomowienie

Cytat:

W empire wyglądam jak kartofel. I naprawdę, przymierzałam też inne, ale żadna mi nie pasuje, w ogóle mnie nie zachwycają. Wczoraj zresztą Wam pokazałam kilka rodzajów, może Wam się one podobały, ale mi zupełnie nie Po prostu porażka, w niczym mi nie jest dobrze.
No bede szczera, mi sie zadna nie podobala
I mierzylas wczoraj kilka to fakt ale wszystkie sa na jedno kopyto, dla mnie zadnej roznicy miedzy nimi nie bylo...

A moze moja pierwsza milosc Najlzejsza sukienka jaka mierzylam i pewno gdyby nie JA to kto wie czy bym sie na nia nie zdecydowala

http://www.evita.com.pl/szczegoly-pr...2011,3189.html

albo ta?

http://www.evita.com.pl/szczegoly-pr...2011,3213.html

I to nie chodzi o to ze w zadnej dobrze nie wygladasz tylko po prostu nie trafilas jeszcze na te wlasciwa.

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2011-12-30 o 22:16
Stary 2011-12-30, 22:12   #1270
kasia_kuku
Zakorzenienie

a ta nabla a la vera?

http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek...15/sarina.html

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-12-30, 22:19   #1271
nena1984
Zakorzenienie

chatko - zobacz tą http://www.amareldin.pl/pl/suknie-sl...-penelopa.html (do krakowa z wawy tylko 2,5 ha)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia-slubna_penelopa2011.jpg (104,3 KB, 24 załadowań)

Stary 2011-12-30, 22:26   #1272
kasia_kuku
Zakorzenienie

i jeszcze ta- myślę, że może Ci się spodobać najbardziej.

http://www.josephine.pl/item/222/

następna...

http://www.ameliste.pl/images/storie...2011/libra.jpg

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2011-12-30 o 22:28
Stary 2011-12-30, 22:27   #1273
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
chatko - zobacz tą http://www.amareldin.pl/pl/suknie-sl...-penelopa.html (do krakowa z wawy tylko 2,5 ha)
Akurat o tej pani to słyszałam dużo złego bo też się zastanawiałam czy u niej nie szyć bo miała super ceny. Był nawet wątek na wizazu o niej.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:28   #1274
nena1984
Zakorzenienie

kasiu - tą sukienkę już znamy, to podróbka Jima Hjelma, jedna Pmka od nas ją swego czasu nawet mierzyła, ale podobno w ogóle nie przypominała oryginału

Stary 2011-12-30, 22:29   #1275
marylka80
Zadomowienie

Cytat:

O nie, tylko nie ta!!!
Mierzylam ja wlasnie w tym salonie, porazka. Bo oryginal Jima jest piekny tez bylam w niej zakochana, ale ta sukienka nie ma z nim nic wspolnego...te falbanki sa tak sztywne ze masakra...
Stary 2011-12-30, 22:33   #1276
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
kasiu - tą sukienkę już znamy, to podróbka Jima Hjelma, jedna Pmka od nas ją swego czasu nawet mierzyła, ale podobno w ogóle nie przypominała oryginału
Cytat:
O nie, tylko nie ta!!!
Mierzylam ja wlasnie w tym salonie, porazka. Bo oryginal Jima jest piekny tez bylam w niej zakochana, ale ta sukienka nie ma z nim nic wspolnego...te falbanki sa tak sztywne ze masakra...

O widzicie. Ja nie mierzyłam jeszcze ani jednej, wiec tylko staram się tak ze zdjęć ocenić, co mogłoby się Chatce spodobać. Ciężko doradzić, bo jak byłam na mierzeniu z Chacią, to pomyślałyśmy, że najlepiej by były same warstwy falban, a nie takie naszyte, ale znów, żeby to nie prześwitywało, to ciężko zrobić...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2011-12-30, 22:35   #1277
Madziuniusia
Zakorzenienie

MARGIDA masz po doopce za takie tekściory, że niby ani piękna, ani młoda, ani panna. Jesteś debeściara! I będziesz super PM!

Wiktusiaczek piękną masz tą suknię

Paulinko
nr 3

Lubcia zaproszenia masz bajeranckie pogratulować bratowej talentu

Cierpliwosc
i ona8686 witam

Kindzia gratki co do zaklepania mieszkanka

Jamee gratuluję zaklepania kosmetyczki

Magdzia0108 i E87 gratuluję rocznic

Chatko
ja niestety muszę podtrzymać moją opinię o Twojej sukni...
Stary 2011-12-30, 22:42   #1278
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Może ja się po prostu nie nadaję na PMkę....

Dzięki za słowa otuchy. jestem już na granicy rozpaczy, ale chyba faktycznie muszę dalej próbować. Jutro jadę na Sylwestra do Przyjaciółki, która mogłaby mi spróbować zrobić projekt sukni. Będzie kameralnie bardzo, więc może byśmy coś wykombinowały...
Chatko, nie ma czegoś takiego, że się nie nadajesz na PMkę, jesteś nią i już i to prawdziwą PMką 2012

A pomysł z projektem sukni bardzo dobry! Moze uda Wam się wymyślić co na prawdę fajnego

Cytat:
cześć dziewczynki

Gratuluję załatwienia części ubioru TŻta
Co do tego krawata, niestety muszę potwierdzić, że dostać go w odcieniu amarant/malina jest praktycznie niemożliwe Sami szukamy i nic nie ma i najgorsze jest to, że babka w sklepie w którym będziemy TZtowi kupować garnitur już go namawiała na takie jasny krawat w kolorze śmietankowej bieli, jest taki zdobiony z wzorkami, za nic mi się nie podoba, ale jak nie znajdziemy alternatywy to TZ na pewno go weźmie

Zmykam do łóżka jeszcze trochę poczytam. Dzisiaj TZ jest na kawalerskim przyjaciela, 7 stycznia ślub. PMka niestety panieńskiego nie robi bo jest w ciąży Dobrej nocki

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-12-30 o 22:46
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 22:58   #1279
kilianna
Zakorzenienie

Uff, miałam prawie 10 stron do nadrobienia, ale dałam radę właśnie jestem na romantycznym wypadzie z TŻ do Szklarskiej Poręby, ale musiałam Was odwiedzić Witajcie

__Paulinka__
3 suknia cudo

Lubcia

Bardzo śliczne te zaproszenia

Kicia- podwiązka świetna, też planuję taką z napisami

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witajcie!
Czytam Was i czytam już tak długo, że wydaje mi się, że się znamy całe lata, ale prawda jest taka, że ja Was trochę poznałam, w Waszych sukniach się zakochałam, a Wy o mnie nic...

Więc pytam się grzecznie: mogę dołączyć?
Oczywiście, rozgość się

Czarnooka_Paula - my też planujemy jutro wieczór z Pretty Woman dawno nie było tego filmu w TV, ostatni raz oglądałam go jak miałam chyba ze 13 lat

gosza_m - gratuluję zaproszeń, dobra robota

Cytat:
Cześć dziewczyny można się przyłączyć?
Widzę, że większość dziewczyn ma już swoje suknie ja również wczoraj byłam na kilku przymiarkach i mam upatrzone dwie i teraz trzeba się zdecydować
witaj, rozgość się i czuj się jak najlepiej

Chatko kochana - mi się też ta suknia jakoś nie widzi. Dekolt na pewno powinnaś mieć wcięty, zgadzam się z dziewczynami Ta suknia jest wizualnie bardzo ciężka.
Jeśli koło Ci przeszkadza, nie bierz go. Będziesz się męczyć i źle czuć.
Moim zdaniem powinnaś pomyśleć o uszyciu sukni, łącząc takie elementy, jakie Ci się podobają. Wiem, że nie przemówiły do Ciebie suknie z wczoraj, ja jednak uważam, że w tej 1 wyglądałaś jak modelka z katalogu, prześlicznie Ci w niej było. Ale nic na siłę
Może zacznij przymierzać się do szycia Może krawcowa by coś doradziła? Wiem, że w końcu będziesz miała swoje wow, kto jak kto, ale Ty MUSISZ JE MIEĆ

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic Mamy dziś z Tż 6 rocznice oficjalnego bycia razem
gratulacje! piękny staż
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:04   #1280
Chatka
Wtajemniczenie

Ale jesteście kochane, że się tak o mnie troszczycie i podsuwacie mi coraz to nowe sukieneczki Obawiam się, że dziś mi już nic humoru nie poprawi, ale może jutro wstanę z lepszym nastawieniem.

Cytat:
Gratuluję zakupów

Cytat:
najlepiej, jakbyś ich suknie na żywo zobaczyła. a co do projektu, to myślę że krawcowa lepiej uszyje Ci ze zdjęcia niż z rysunku, który można różnie interpretować. Dół już masz - taki jak ci się podoba, a gorsetu poszukaj wśród innych sukien.
pewnie, wiadomo. Dlatego najlepiej i fotki mieć i projekt

Cytat:
CHATKA! Ty jak najbardziej jesteś PM i proszę mnie nie denerwować. A tą mori lee widziałaś?
Widziałam, nie lubię falban w kształcie kwiatków Jedną taką mierzyłam w Emmi Mariagge i okropnie się w niej czułam.

Cytat:
Chatko-zrobilam szybki przeglad naszych sukienek...i tak sobie mysle co by mi tutaj do ciebie pasowalo...a myslalalas o takiej sukience jak ma Vesna, ma falbanki, ale nie sadze zeby miala kolo...
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1310496709

Albo cos w stylu tej...

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1314289558
Cytat:
No bede szczera, mi sie zadna nie podobala
I mierzylas wczoraj kilka to fakt ale wszystkie sa na jedno kopyto, dla mnie zadnej roznicy miedzy nimi nie bylo...

A moze moja pierwsza milosc Najlzejsza sukienka jaka mierzylam i pewno gdyby nie JA to kto wie czy bym sie na nia nie zdecydowala

http://www.evita.com.pl/szczegoly-pr...2011,3189.html

albo ta?

http://www.evita.com.pl/szczegoly-pr...2011,3213.html

I to nie chodzi o to ze w zadnej dobrze nie wygladasz tylko po prostu nie trafilas jeszcze na te wlasciwa.
Nie, żadna mi się niestety nie podoba. A jak przymierzałam kiedyś suknie Papilio, to we wszystkich czułam się jak w żelaznych obręczach, serio. One tylko wyglądają na takie zwiewne.

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
I Chatko jak jutro wstaniesz to tak co bedziesz miala dobry humorek, ale juz jest chyba lepiej nie? I niech kolezanka wyczaruje Ci pieeeeeeeeeeekny projekt sukni slubnej, bo pasujesz na PM-ke jak nie wiem co!

Udanej Rocznicy!

Cytat:
Ta na stówę musiałaby mieć koło

Cytat:
Niestety ja też naczytałam się o tej pani strasznie dużo kiepskich opinii. Ale trafiłaś super, mam tę kiecę dawno zapisaną na kompie i całkiem długo do niej wzdychałam

Cytat:

następna...

http://www.ameliste.pl/images/storie...2011/libra.jpg
Ta druga ma dziwny gorset, a Glorię to wszystkie pamiętamy
W sumie całkiem podobna do niej jest ta z Madonny, którą mierzyłam jakiś czas temu. Może powinnam tam wrócić i jeszcze raz ją przymierzyć... Nie miała koła, nie była strasznie ciężka i w sumie wyglądałam w niej fajnie. Może nie warto już wybrzydzać, tylko kupić i mieć za sobą...

Dziękuję Kochane, że mnie tak wspieracie, jesteście cudowne Dołączenie do tego wątku to jedna z najlepszych decyzji w moim życiu, serio mówię macie świętą cierpliwość do mnie i moich dylematów i jeszcze mnie nie pogoniłyście na 4 wiatry - jesteście tak samo cudowne, jak mój TŻ

Stary 2011-12-30, 23:26   #1281
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Co do dzisiejszego dnia... powiem Wam, że jechałam tam z nadziejami, a wróciłam jakaś taka zdołowana... Mam wrażenie, że nie znajdę sukni i pójdę do ślubu w samych gaciach, bo nic mi do końca nie pasuje Przymierzyłam dziś tą "prawidłową" falbaneczkę, śliczna jest, a po wycięciu dekoltu byłaby jeszcze ładniejsza, ale... baba mnie koniecznie przekonuje, że musi być do niej koło. Powiedziałam, że w takim razie niech mi uszyją węższą spódnicę, nie taką rozłożystą (bo i tak nie chcę takiej bardzo rozłożystej) i doszyją trochę tiulu, żeby nie było koło potrzebne, a ona mi na to, że trochę mi ją może węższą zrobić, ale i tak bez koła nie będzie dobrze wyglądać (robi się bez koła efekt "spodni", czyli majta się spódnica między nogami). Tłumaczy mi babsko (całkiem zresztą miłe i baaaaardz do mnie cierpliwe, ale jednak uparte babsko ), że ja nawet w dniu ślubu nie będę kojarzyła, że mam koło, a co ona do cholery można wiedzieć, jak mnie to koło wku.rwia przez 5 minut, obija mi się o nogi przy każdym kroku, to tym bardziej będzie mnie denerwować przez cały dzień i noc!
2 zdjęcia samej sukni (bez koła, bo zdjęłam i tylko wtedy udało się Mamie zrobić zdjęcie) i 2 w innej, ale z przyłożonym dołem w tej "mojej", żeby zobaczyć, jak z innym gorsetem by wyglądała (tak mniej więcej wyglądał ten dół, jak było koło). Enjoy, ja już mam takiego doła, że wszystkiego mi się odechciało, tych sukien, łażenia i wszystkiego innego...
nie chcemy kola!! a nie bylo takiej opcji o jakiej mowila Kindzia i o ktorej mowia dziewczyny - czyli taka usztywniana halka (ja sobie ja wyobrazam z takiego sztywnego materialu, ktory blokuje sukienke przed wchodzeniem miedzy nogi)

Ale tak szczerze powiedziawszy to czuje ze ta najpiekniejsza jeszcze przed Toba chyba przy zadnej nie bylas na 100% pewna wiec to napewno zadna z nich. Ale pewnie juz niedlugo zalozysz ja na siebie i juz bedziesz wiedziala
Aaaaaa.. teraz ja sie boje isc przymierzac cokolwiek bo jak ja rowniez za pierwszym razem nie znajde tej jedynej (a czuje ze moze tak byc bo bede pewnie szukac kopii Kindziowej ) to tez sie zniechece

Cytat:
Mmmm...

Marylko - ta tez piekna http://www.evita.com.pl/szczegoly-pr...2011,3213.html

Kasia-kuku - ta wlasnie musze zobaczyc na zywo - wczoraj zapisalam w ulubionych - jest w Krakowie i calkiem nie drogo koniecznie musze ja przymierzyc http://www.josephine.pl/item/222/

jeszcze z tego salonu ta mi sie spodobala http://www.josephine.pl/item/260/
choc ma troche rzadkie falbanki - ale gore sliczna

i ta http://www.josephine.pl/item/174/

ale Marylko odradzasz, tak?? No nic... zobaczyc nie zaszkodzi

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:39   #1282
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
nie chcemy kola!! a nie bylo takiej opcji o jakiej mowila Kindzia i o ktorej mowia dziewczyny - czyli taka usztywniana halka (ja sobie ja wyobrazam z takiego sztywnego materialu, ktory blokuje sukienke przed wchodzeniem miedzy nogi)

Ale tak szczerze powiedziawszy to czuje ze ta najpiekniejsza jeszcze przed Toba chyba przy zadnej nie bylas na 100% pewna wiec to napewno zadna z nich. Ale pewnie juz niedlugo zalozysz ja na siebie i juz bedziesz wiedziala
Aaaaaa.. teraz ja sie boje isc przymierzac cokolwiek bo jak ja rowniez za pierwszym razem nie znajde tej jedynej (a czuje ze moze tak byc bo bede pewnie szukac kopii Kindziowej ) to tez sie zniechece

jeszcze z tego salonu ta mi sie spodobala http://www.josephine.pl/item/260/
choc ma troche rzadkie falbanki - ale gore sliczna
Ojjjj, przepraszam, nie chciałam Cię zniechęcić albo przerazić! Wiesz, nie ma się co nastawiać, że od razu trafisz na wymarzoną Nie ma też co myśleć, że będzie się szukać miesiącami jak Chatka - ja jestem po prostu strasznie, jak to określiła dziś pani w salonie, pedantyczna(co jest zdaje się innym określeniem na: upierdliwa, wybredna i wymagająca w jednym )

Ta z linka faktycznie ładna, leć przymierzaj Aż mam chęć się wybrać do Krakowa i pójść z Tobą

Całe szczęście, że chociaż Ty mnie rozumiesz Kołu mówimy stanowcze nie! A ta halka no próbowałam gadać, ale babka mówi, że z taką halką nie byłoby takiego efektu jak z kołem.
A niech się w nos ugryzą, po weekendzie jadę na Ursynów (tam jeszcze nie byłam, a powinnam chyba oblecieć), a jak nic tam nie znajdę, to jeszcze raz do madonny. I jak się okaże, że jednak nie, to wtedy zostaje szycie. koniec kropka, nie ma się co użalać nad sobą

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-12-30 o 23:42
Stary 2011-12-30, 23:46   #1283
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja tak na szybko bo ciągle brak czasu. Chciałam Wam życzyć wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku. Oby 2012 przyniósł same szczęśliwe chwile i przeszedł do historii jako rok z piękną pogodą w każdą sobotę

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 00:28   #1284
madziares25
Zadomowienie

Dziewczyny, jako PM2011 życzę Wam Wszystkim wymarzonych wesel.Oby wszystko się udało po Waszej myśli, albo i jeszcze lepiejPogody na każdy dzień i na każdy weekend!!!Wszystkiego najwspanialszego i udanych zabaw sylwestrowych!!!
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:02   #1285
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień dobry!!!!!
Na nic dzisiaj czasu nie mam, a jaki sylwester taki cały rok
Jeszcze małe sprzątanko, zdecydowanie który strój ubrać, ściągnięcie muzyki w klimacie PRLu i na 17 muszę być gotowa. Ze wszystkim...
Tak sobie obiecuję, że to ostatni Sylwek którego organizujemy z TŻtem, ale wąt[ię że obietnicy dotrzymam

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
R. super też tańczy walca z tego co sobie podglądnęłam a T. lubi walc angielski, tango i ewentualnie cza czę
W ogóle R. jest zdolny, ale leniwy strasznie i uparty do tego. Wmawia sobie, że nie umie tańczyć i potem wychodzi tak jak wychodzi.
A T. z natury szalony, a w tańcu jaki poważny Też bym była skłonna sądzić, że on bardziej łacinę lubi, a tu proszę- standard!

Cytat:
Co do dzisiejszego dnia... powiem Wam, że jechałam tam z nadziejami, a wróciłam jakaś taka zdołowana... Mam wrażenie, że nie znajdę sukni i pójdę do ślubu w samych gaciach, bo nic mi do końca nie pasuje Przymierzyłam dziś tą "prawidłową" falbaneczkę, śliczna jest, a po wycięciu dekoltu byłaby jeszcze ładniejsza, ale... baba mnie koniecznie przekonuje, że musi być do niej koło. Powiedziałam, że w takim razie niech mi uszyją węższą spódnicę, nie taką rozłożystą (bo i tak nie chcę takiej bardzo rozłożystej) i doszyją trochę tiulu, żeby nie było koło potrzebne, a ona mi na to, że trochę mi ją może węższą zrobić, ale i tak bez koła nie będzie dobrze wyglądać (robi się bez koła efekt "spodni", czyli majta się spódnica między nogami). Tłumaczy mi babsko (całkiem zresztą miłe i baaaaardz do mnie cierpliwe, ale jednak uparte babsko ), że ja nawet w dniu ślubu nie będę kojarzyła, że mam koło, a co ona do cholery można wiedzieć, jak mnie to koło wku.rwia przez 5 minut, obija mi się o nogi przy każdym kroku, to tym bardziej będzie mnie denerwować przez cały dzień i noc!
2 zdjęcia samej sukni (bez koła, bo zdjęłam i tylko wtedy udało się Mamie zrobić zdjęcie) i 2 w innej, ale z przyłożonym dołem w tej "mojej", żeby zobaczyć, jak z innym gorsetem by wyglądała (tak mniej więcej wyglądał ten dół, jak było koło). Enjoy, ja już mam takiego doła, że wszystkiego mi się odechciało, tych sukien, łażenia i wszystkiego innego...
Faktycznie ta suknie nie jest taka ładna jakby się wydawało. To drugie połączenie mi się bardziej podoba. I podpinam się pod opinią, że genialnie wyglądasz w gładkim gorsecie zakończonym serduszkiem. Do tego falbanki na dole i będzie pięknie!
Może poszukasz jakiejś krawcowej w okolicy, bo nie wierzę że w Wawie nie ma żadnej dobrej.

Udanych przygotowań do Sylwka Wam życzę

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:13   #1286
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cóż za piekny dzionekdzisiaj Na Pomorzu slonko pieknie swieci wogole nie wygląda, ze to Sylwester Jejku jak sobie pomysle, ze juz za parenascie godzin Nasz Rok to az mnie ciarki przechodzą hehe Miesko na salatke gyrosową juz gotowe, teraz czekam, az TZ przywiezie mi jakies naczynie gdzie moge zrobic tą salatke, bo moja Sis wziela wszystkie miski szybciej ode mnie:P A Moj TZ nie odbiera telefonu wiec jeszcze pewnie spi

Milego dzionka
Stary 2011-12-31, 10:13   #1287
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Faktycznie ta suknie nie jest taka ładna jakby się wydawało. To drugie połączenie mi się bardziej podoba. I podpinam się pod opinią, że genialnie wyglądasz w gładkim gorsecie zakończonym serduszkiem. Do tego falbanki na dole i będzie pięknie!
Może poszukasz jakiejś krawcowej w okolicy, bo nie wierzę że w Wawie nie ma żadnej dobrej.
Jest sporo pracowni, ale płaci się jak za prezydenta no nic, jak mówię, spróbuję jeszcze raz w Madonnie i przejadę się na Ursynów - jak nic, to biorę się za szycie i już. Może znajdzie się ktoś, kto zrozumie, o co mi chodzi

Widzę, że dziś pustki na forum... Czyżby wszystkie szykowały sylwestrowe kokoloki?
Ja też jeszcze nie wiem, co założyć, u Przyjaciółki, do której idziemy, zawsze jest chłodno, więc wyletniać się nie mogę, no ale jakoś ładniej by trzeba wyglądać... Zaraz przebuszuję szafy, a tymczasem należałoby zrobić coś z paznokciami

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-12-31 o 10:15
Stary 2011-12-31, 10:16   #1288
ona8686
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Dziś ostatni dzień starego roku a potem tylko o rok starsze będziemy Ja jadę dziś na przymiarkę tej 3 sukienki dobrze, że Tż nie marudzi mi, że go ciągle gdzieś wyciągam

Chatko nie masz co się przejmować ja też od kilku miesięcy szukam sukienki, która by mi najbardziej pasowała. Nawet w jednym salonie zrobiłam zaliczkę, a sukienka była totalnie nie w moi typie i do tego na szelkę, której nigdy nie chciałam. Pojechałam wtedy z Tż aby jeszcze raz ją zobaczyć i powiedział, że do mnie wcale nie pasuje. Więc wtedy się załamałam i szukam dalej
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:22   #1289
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę, że dziś pustki na forum... Czyżby wszystkie szykowały sylwestrowe kokoloki?
Ja też jeszcze nie wiem, co założyć, u Przyjaciółki, do której idziemy, zawsze jest chłodno, więc wyletniać się nie mogę, no ale jakoś ładniej by trzeba wyglądać... Zaraz przebuszuję szafy, a tymczasem należałoby zrobić coś z paznokciami

kokoloki obowiązkowe! choc i tak Nena bedzie miala najlepsze.... hehe ja tez sie nie ubieram jakos bardzo sylwestrowo, bo to wkoncu taka posiadowka raczej bedzie no ale nie wiadomo gdzie na koncu wylądujemy.. hehe

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Cześć dziewczynki Dziś ostatni dzień starego roku a potem tylko o rok starsze będziemy Ja jadę dziś na przymiarkę tej 3 sukienki dobrze, że Tż nie marudzi mi, że go ciągle gdzieś wyciągam

Chatko nie masz co się przejmować ja też od kilku miesięcy szukam sukienki, która by mi najbardziej pasowała. Nawet w jednym salonie zrobiłam zaliczkę, a sukienka była totalnie nie w moi typie i do tego na szelkę, której nigdy nie chciałam. Pojechałam wtedy z Tż aby jeszcze raz ją zobaczyć i powiedział, że do mnie wcale nie pasuje. Więc wtedy się załamałam i szukam dalej
czyli Ty tez chodzisz po suknie z TZ? witaj w klubie ciesze sie, ze nie jestem sama zreszta moj TZ zapomni jak wyglada ta suknia, zreszta bedzie dopasowana, makijaz fryzurka wiec wszystko bedzie inaczej wygladalo c nie? (czy ja sie tylko pocieszam?)
Stary 2011-12-31, 10:22   #1290
niki19
Zadomowienie

Witam Sylwestrowo

Zasuwacie z tymi postami ,że nie nadążam nadrobić i wbić się w temat
Ja dzisiejszy dzień spędze w kuchni ,musze przygotować kilka przekąsek na impreze .Sylwestra spędzamy wraz ze znajomymi na domówce

Chciałabym wam ,życzyć wyśmienitej zabawy sylwestrowej do białego rana, a tym które zdecydowały się na wieczór we dwoje aby również spędziły go cudownie u boku ukochanego
I aby ten Nowy Rok przyniósł wam wiele radości z przygotowań ślubnych oraz cudownego efektu tej pracy A już jako mężatki abyśmy wszystkie były szczęśliwe ,zadowolone z życia oraz naszych TZ-ów . Szczęśliwego Nowego 2012 Roku!!

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości