|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
MYSZKA a żółte nie są przypadkiem normą? ja myślałam, że zielone kupy są nieprawidłowe a żółte ok
GOLDIKA siusie Wam wyciekły z dady? my też od wczoraj mamy ale na razie ok, jednak mi bardziej wygodne wydają się papki, używaliśmy active baby FATAl a czym objawia się ta kolka? mała krzyczy, pręży się? Nasz mopsik przespał od 23 do 7, o 3 i 5 dałam mu cyca przez sen bo paluszka trzymał w buzi, potem od 7.30 do 9 jeszcze pospał sobie
|
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Tak żółte to normalne ale na początku robi zielone.
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Glam, biedne dzieciaki, oby szybko do zdrówka wróciły!!! Oolong u nas też nieregularny dzień, nie możemy się unormować, kapiel zawsze o tej samej porze, na spacery nie chodzimy bo po tej ospie mamy jeszcze w domu siedzieć .Dziś moje dziecko myślało że już sylwester mamy, i nie spało od 23 do 5 , rano . Wiecie że można się do tego przyzwyczaić? Tylko był trochę niespokojny i wnioskuję że to po winie, łyknęłam 3 łyczki bo mąż miał urodziny .A dziś dzwonię do teleexpresu bo moje nieodkładalne z rąk dziecko, nawet we śnie nie da się odłożyć , leżało samo przez godzinę gugając do karuzelki . Potem pomarudził i usnął, szok .Moje dziecko waży 56oog, ma 7 tyg, wczoraj mąż zważył się sam a potem wszedł na wagę z Miłoszkiem , inaczej to nigdy nie dowiedziałabym się ile waży moje dziecko .U nas mam wrażenie ciągle jakieś pobolewania brzuszka są, daję grip water, i kupy już nie idą głośno w pieluchę, tylko są takie bardziej wodniste. Wcześniej pojawiał się śluz i te grudki. Goldika my sobie chwalimy dady, pampersy dla mnie identyczne tylko róznica w cenie .
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko nic nie wycieklo ale w srodku ten wklad chlonacy byl mokry
jak dotknelam reka to az kropelki moczu mi na niej zostawaly, a dodam ze wcale duzo nasikane nie bylo :/ no nic i tak wykorzystamy ta paczke, moze z czasem sie cos poprawi bo cena bardzo przystepna szczegolnie dla naszych studenckich portfeli![]() Ela ale masz juz chlopa wielkiego ja kondycji nic nie mam... ponosze max 5min i juz rece mi odpadaja.---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem, teraz wszystkie maluchy mają te brzuszkowe problemy...
![]() A kiedyś podobno kobiety wszystko jadły, inne zupełnie "odchowywanie" . Moi mężczyźni śpią od godziny przy telewizorni Mały od wczoraj od 23 nie spał może z godzinkę bo troszkę pogaworzył i pośmiał się i spokój od tamtej pory ; |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze i znowu to samo z Dada
Mlody ledwo siknie to zaczyna plakac. zdejmuje mu pieluche i jest spokoj.W Pampersa mogl sikac, ze az ledwo w body mu sie miescil i cisza byla O.o nie wiem co jest grane. Nie podraznia go bo nie ma zadnych zaczerwienien. |
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goldika widocznie ich nie chce hihii woli te lepsiejsze. Ja pampersy orginalne bede uzywac dopóki mały nie zacznie chodzić, bo jak juz zacznie to one bardzo wisza jak jest nasikane nawet troche.
|
|
|
#4448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam 22-23 stopnie i mała leży w bodziaku i pajacu- długo na rączkach i nózkach... ciepłolubna z niej dziewuszka niestety w samym bodziaku zaraz cała sinieje i położna pow. zeby poprostu cieplej ubierać bo niektóre maluszki tak mają ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
My z Mają wybieramy sie do dziadków znaczy moich rodziców bo brat w domu impreze robi więc nie chce z nią zostawać, a oni sami siedzą więc zawsze raźniej
|
||
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
dobry...
elfik,ale kiedys sie jadlo rzeczy ze swoich ogrodow,ze swojej ziemi,wiedzialo co i jak a teraz;/ glodika oliwia tez tak reagowala na dade plus czerwone dupsko ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- fatal my w ciagu pierwszych 3 tygodni zycia bylismy niemal co 2 -3 dzien z Oli u lekarza tak sie darla,taka miala kolke. Poszlismy na usg brzuszka i wyszly gazy w jelitkach.
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
A Mój TZ dziś postanowił małemu zmienic łóżeczko turystyczne na drewniane, bo turystyczne jakoś było krzywe w środku i go wkurzało.
Także od dzis mały ma drewniane (moim zdaniem najlepsze) MAŁY WŁAŚNIE W NIM ŚPI NA BRZUSZKU (oczywiście pod moim nadzorem) A W TAMTYM BYM GO NIE POŁOŻYŁA .
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko moja kochana, dziękuję Ci za linki i za zainteresowanie. Na pewno zamówimy jeden z tych co podałaś
Glam współczuję z całego serca, na pewno żadna z nas ni chciała by czegoś takigo przechodzić. SZYBKIGO POWROTU DO ZDROWIA ! Kasik przecudna elegantka ![]() Dalia U nas podobna sytuacja. Jedziemy do kuzynki która mieszka sama z ciocią. Zabieramy po drodze, mojego brata (16 lat) cholerny wiek, w sumie dla niego jedziemy, żeby nie narobił bidy.... Sytuację opiszę w klubie w tygodniu. A teście muszą nam jakoś wybaczyć, że nie będziemy siedzieć z nimi - mają nas na codzień ![]() A z lejka to po prostu PADŁAM <hahaha> czego to ludzie nie wymyślą, aby nam kobietą ułatwić życie
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-12-31 o 14:48 |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
moja spi w turystycznym ,ja go nie lubie bo mi sie juz z wygladu nie podoba,ale ona nie narzeka jak juz spi w ogole;p wiec jest ok.
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia Nasz Bartoszek nie chciał w łóżeczku tamtym spać, chyba mu niewygodnie było. Zreszta teraz sie okaze przez najblizsze dni (przynajmniej go będe widzieć przez prątki bez wstawania) w nocy. Mi w nocy jak nie chciał np spac a było dopiero np1,5 godzinki po jedzeniu i sucho w pampersie to go na brzuch mój kładłam jego brzuszkiem i tak spaliśmy godzinke, potem juz normalnie.
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, melduje, ze zyjemy, ale mam gosci i nie mam narazie czasu, nadrobie w wolnej chwili. Mlody rozstrojony na maksa
mam nadzieje, ze swieta wam minely milo i zycze dobrej zabawy dzisiaj p.s. myslala, ze juz odchowalnia, a tu taka niesodzianka
|
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez dzis zakupilismy pieluchy Dada i jakos nie widze nic niepokojacego.Mała spi wiec mam chwilke.
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Chlopaki szykuja jedzenie to poczytam
![]() Fallen gratuluje Cytat:
02.01 idziemy wycinac pepek ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Tigreso gratuluje |
|
|
|
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
ja tylko na chwilę wpadam- życzyć wszystkim mamusiom Szczęśliwego Nowego Roku!!
żeby nasze dzieciaczki rosły zdrowo i z każdym dniem uśmiechały i przytulały się do nas coraz więcej ![]() no i udanego wieczoru i nocy sylwestrowej ![]() my z malutką do teściów na zabawę, ma być kilkanaście osób i tańce też ![]() może nawet łyknę szampana troche o 12
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiszka gratuluje
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Moja położna powiedziała mi po 6tyg, że moge robić co mi się chce w sensie iść na saune moge i ćwiczyć itd.---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- elf- my nie wychodzimy z Małą codziennie, 3 razy w tyg... bedzie pewnie średnio, ciężko mi się czasami zmobilizować, jak spi... szkoda mi ją ruszać- wole coś w domu zrobić, a jak wchodze to tak żeby do 16:00 wrócić. W domu mamy 23st. Ubieram Małej body krótki rękaw i na to długi rękawek + spodnie + skarpetki. Nie ma żadnych potówek itd. fatal- mi się wydaje że co do kolek to większe znaczenie ma rozwój ukł pokarmowego maluszka a nie nasza dieta...
|
|
#4460 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() glam normalnie mnie zamurowało, szybkiego powrotu do zdrowia dla Twoich Synków kkkasikkk ale elegantka z Twojej Małej ![]() miłość siostrzana jak się patrzy ![]() Cytat:
Bahamadia_25 my dostaliśmy taki leżaczek Mała już kilka razy w nim leżała i chyba jej się podoba, jedyna wg mnie wada to, ze nie da się odczepić tych zabawek i zawiesić innych. muffinka90 słodki Filipek ![]() Dziewczyny mam pytanie odnośnie tych pieluch Dada, chciałbym kupić opakowanie na próbę i powiedzcie mi czy one się rozmiarowo pokrywają z pampersami, czy np 2 z dada są takie same jak 2 z pampersa. Bo coś mi siostra wspominała, ze chyba 3 z dady były większe od 3 pampków. A my Sylwestra spędzamy w domu, ale mamy podwójną imprezę - Mała kończy dziś 2 msc Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku - niech Dzieci nam się zdrowo i pięknie chowają, a dla Nas dużo sił i cierpliwości, niech macierzyństwo dostarcza nam samych radosnych chwil.
|
|
#4461 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() NIe wiem dlaczego coraz mocniej sie jej przesuwa to zasypianie. I zeby pierwszy raz zasnela to bardzo ciezko jest, dajemy jej non stop smoczek, puszczamy melodyjki nawet troche nosimy. A potem jak juz zasnie to juz spi. Po kapieli sie nie wycisza niestety. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie bylam w CH, a bardzo bym chciala bo mam blisko i zawsze to fajnie do poludnia po cos wyskoczyc. MOze w tym miesiacu sie wybiore jak malo ludzi bedzie. bardzo wspolczuje glam, to 10-14 dni w szpitalu... |
|||||
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam że Nasz Bartoszek to często sie do Julci uśmiecha, chyba wie że to siostrzyczka
nawet dzis mu cykłam fotke . jak wrzuce na kompa zdjecia to wam pokaże.
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
Udanego Sylwestra Mamuski
![]() mnie cos sennosc ogarnia dzis mamy zamiar z Tztem pokombinowac co nieco obym nie spanikowala.
|
|
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego Mamuśki i Tatusiu!
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku kochane mamusie!
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najjj w Nowym Roku
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Happy New Year Mamusie
|
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego w nowym roku mamusie
Niech Wasze dzieciaczki chowają się zdrowo i rosną, dzieląc się z wami pieknymi uśmiechamiRojku, poproszę zmień mi wiek na 28 lat od dzis.
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
Na początek zaległości. Mój poród. Wszystko zaczęło się po 15 w Wigilię. Myślałam, że to po prostu maleństwo się pręży, ale to chyba była pierwsze skurcze. Na dobre zaczęło się koło 12 w nocy. Regularne skurcze co 10 minut do 3. Po 3 zaczął mi odchodzić czop i skurcze zaczęły występować co 4 minuty. Wtedy uznaliśmy z mężem, że czas jechać na porodówkę No i oczywiście przyjęli nas już na sali zbadano mnie, miałam dopiero 1cm rozwarcia. Koło 9 nast. badanie rozwarcie na 3 cm. Powiedzieli, ze jeśli chcę mogę już dostać znieczulenie, bo poród się zaczął na dobre. W między czasie zapytano nas o wage maluszka na ostatnim Usg jak pow, że prawie 4 kg to chcieli zobaczyć wynik badania, więc im pokazałam. Wtedy lekarze zaczęli się kręcić po sali, i się głowić co dalej. Pow, że chcą zrobić swoje usg. No i znieczulenia póki co nie dostałam. Przed 10 pojechałam na to USG i zapadła decyzja o CC, bo malutka miała ważyć miedzy 4,5 a 4,6kg. CC miałam mieć o 11.15 miałam wtedy już skurcze co 2 minuty i to było straszne. Bolało okropnie, już tej 11 nie mogłam się doczekać. Po 11 przyszli po mnie. Zaszłam na sale operacyjna o własnych siłach, tam mi super miła pani anestezjolog zaaplikowała znieczulenie. Czułam się conajmniej dziwnie, te szarpanie i wogóle to nie jest coś na co mozna się przygotować. Oczywiście nic nie bolało. Pani anestezjolog pow mi, że już widać główkę i że Emilka ma dużo czarnych włosków. Po wszystkich jakichś zabiegach przy niej po 10 minutach pokazali mi malutką, była taka śliczna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

a nawet mniej 55,500
. Wiecie że można się do tego przyzwyczaić? Tylko był trochę niespokojny i wnioskuję że to po winie, łyknęłam 3 łyczki bo mąż miał urodziny
.
, leżało samo przez godzinę gugając do karuzelki
.
.
jak dotknelam reka to az kropelki moczu mi na niej zostawaly, a dodam ze wcale duzo nasikane nie bylo :/

że jak się nachylasz gadasz to ona Ci odpowiada uśmiechem?