|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
! Ucałuj go od ciotki Trzymam kciuki za lekarza i dietę ![]() Cytat:
.Trzymam kciuki za wizytę u lekarza, napisz nam czego się dowiedziałaś .Mój Tż pojechał na rozmowę kwalifikacyjną. Praca nie jest szczytem jego marzeń, to samo co teraz robi, tylko bliżej. Teraz dojeżdża 50 km w jedną stronę 3 razy w tygodniu. Trzymajcie kciuki.
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
iustyna no to kciuki za tż
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAN NAJ NAJLEPSZEGO DLA SZYMKA
![]()
|
|
|
|
#2314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam dużo dużo dużo kciuków ![]() Cytat:
![]() Co do drugiego dziecka jest sajgon...ale mam nadzieje,że z każdym dniem będzie coraz lepiej...postaram się jutro wrzucić filmik jak mój Nikoś dostaje obłędu na jej widok dziękuję
|
||
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
No to dziękujemy za kciuki, dostał pracę
. Zobaczymy czy będzie lepiej niż jest . A Patik miałam Ci pisać, że rewelacyjnie spędziłaś Sylwestra (na dywanie Wczoraj też obudziła się o 23.00 i poszła spać o 1.00
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-01-02 o 13:19 |
|
|
|
#2316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Editka Ty juz po czyszczeniu?? czy jeszcze przed?? ![]() o juz dostał, doczytałam, to
Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-01-02 o 13:23 |
|
|
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane w Nowym Roku
na początek spóźnione, ale szczere życzenia NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!!! nadrobiłam - w końcu -bo od wczoraj czytałam. i jestem na bieżąco. Wasza forumowa imprezka cudna - naśmiałam się czytając następnej na pewno sobie nie odpuszczę my sylwestra spędziliśmy na kinder-party. były jeszcze dwie pary z dziećmi w wieku 6 i 4 lata, nasza Hania i 2,5 miesięczna Milenka. chłopy się napiły, my z dziewczynami gadałyśmy przy bawarii (0,0% a pieni sie prawie jak piwko ) o dzieciach, popatrzałyśmy na petardy, które ze względu na dzieciaki były puszczane o 20 - moja Hania była zachwycona!!! nic a nic sie nie bała tylko oglądała z rozdziawiona buźką o północy były życzenia i poszłam spać przed 1...ot i cała imprezka ![]() wróciłam niedawno ze spacerku - zmusiłam się i godzine łaziłam w deszczu na wdorze i dziecko dotleniałam. ale dłużej już mi się nie chciało... teraz hanka dosypia w łóżeczku. a ja wizażuję ![]() Brumku biedny Tymuś...aż brak słów na takie "kompetencje" co niektórych osób... iustynko dla TŻ editko już po zabiegu??jak Kornelia?? dziubku dziewczyny, która chetna nauczyć moja córkę jeść???????????????? ja nie daje rady..od miesiąca próbuję i nic. dziecko nie zamierza jeść z łyżeczki, jak już to siłą coś się w nią wmusi, ale sama z siebie krzywi się na wszystko czy to zupka, czy owoc czy kaszka..zaciska paszcze i zaczyna płakać... łudzę się jedynie, że jak wrócę do pracy to zje coś jak już ją głód przyprze... a do pracy wracam 1 lutego... |
|
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kolina, Babonik, DaKaro, Scio, Wodaqua, Marina, Sweet, Pieleszko - dziękuję za pocieszenie dziewczynki
Cytat:
![]() Właśnie Editko - jak kanaliki? ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() To się spóźniłam z kciukami
|
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
mam nowy kręgosłup ![]() masażysta mi go wprawił dziś mam jeszce przez kilka dni chodzić na masaż bo nieciekawie ze mną ale ja myślę że wszystko da się naprawić dostałam paczkę z hippa i bebilonu Babonikudziękuję za odpowiedz odnosnie słoiczków, też właśnie planuję kucharzć posiłki dla Wać Pana Jana. Znalazłam w telikowie warzywniak gdzie właściciele mają cześć warzyw ze swojego pola pozatum moja babcia ma działeczke, wiec latem tez mogę liczyc na jakieś eko-warzywa iustynagratulację dla męża editko czekam na wieści z niecierpliwością brumeczku co za babsztyl z tej piguły ![]() tulasy dla Tymkapieleszkateż piję bawarię, smakuję jak cydr
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-02 o 14:53 |
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu widać że humor Ci się o 100% poprawiał ![]() I dzięki za tulaski, zaraz przekażę
|
|
#2321 |
|
Rozeznanie
|
z babcia bez zmian
![]() dziekuje dziewczynki za pamiec,my juz po zabiegu,Kornela byla mega dzielna co prawda niewposcili mnie do srodka ale wszystko slychac bylo bo nawet drzwi od zabiegowego niezamknely,troche poplakala(ja tez staalm pod drzwiami i wylam) ale tragedii niebylo,spodziewalam sie czegos gorszego,ale mam cudna corke 3 minuty po zabiegu u mnie na rekach juz sie smiala,miala niedroznosc w obu oczkach,za tydzien do kontroli. Telik mam nadzieje ze u ciebie tez tak sprawnie pojdzie. brumek no to pieknie sie pilegrniarka spisala,takiej by sie batuy nalezaly,tak dziecko wymeczyc iustyna kciuki za meza stronczek jak bedziesz na wielkanoc to sie mozemy spotkac,jak tylko bedzie jak...niema problemu ![]() SZYMEK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO |
|
|
|
#2322 |
|
Rozeznanie
|
Witam w Nowym Roku dopiero dziś
![]() Przede wszystkim życzę Wam mamusie Spełnienia marzeń, samych słonecznych, uśmiechniętych dni w tym nowym roczku, zdrowych, uśmiechniętych dzieciaczków, by wszystko układało się po Waszej myśli!! Sylwestra spędziliśmy inaczej niż planowaliśmy. Byliśmy u znajomych, u których spędziliśmy fantastycznie czas z naszą małą gwiazdą, która bawiła się z nami do 24 ani razu nie zapłakała, bawiła się, cieszyła, uśmiechała![]() Nowy rok spędziliśmy u rodzinki i tka dopiero dzisiaj udało mi się tu zajrzeć. Doczytałam, że imprezka sylwestrowa Wam się tu udała ![]() Gratulacje dla Szymonka z okazji skończonych 6mcy!!! iustyna gratulacje dla męża! editka za dzielną córeczkę! Już na pewno z oczkami będzie ok!Telik dobrze, że z kręgosłupem już ok. brumek tragedia to pobranie krwi! Więcej nie pamiętam ![]() A przyszedł do mnie dzisiaj kubek doidy cup. jestem ciekawa jak Ala sobie z nim poradzi Może to będzie alternatywa na butelkę, której nie uznaje moja córka![]() U Was też taka wiosna jak u mnie? 12 stopni ciepła!!! Zgrzałam się dzisiaj na spacerze a i Ala się troszkę spociła, ale oszaleć idzie z taką pogodą, nie wiadomo jak się ubrać by było odpowiednio! Ostatnio wychodziłam na spacer było 6 stopni a jak wracałam już było 0. |
|
|
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane,
Widzę, że sylwester na forum bardzo udany My sylwestra spędziliśmy bardzo miło w 3 pary + pięcioro dzieci u brata A. Moje dziecko zasnęło wczoraj po kąpieli i karmieniu o 20.00. Nakarmiłam go ' na śpioszka ' o 23 i spał do 7.30. O 7.30 zjadł i zasnął Obudził się o 10 i znowu śpi od 13 ( nie chwalę, nie chwalę )Szymonku wszystkiego najlepszego!
|
#2324 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety odruch wypychania wszystkiego z ust jest na tyle mocny,że uniemożliwia nam nadal karmienie![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje odzyskania formy ![]() a z warzywkami mam podobnie,ponieważ mam przed domkiem źródełko eko-warzywek ![]() Cytat:
u mnie też...chwilę byłam na spacerze,ale ja chcę śnieg
|
||||
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAM !!!!
Po pierwsze - jesteście bez serca. Mam 30 stron do nadrobienia ![]() Po drugie - wszystkiego co najlepsze w nowym roku Po trzecie - było super Po czwarte - Dominik się przeziębił Po piąte - idę nadrabiać i pewnie zajmie mi to wieki ![]() :brzyda l:
|
#2326 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieeeee widziałam Cię w klubie, wróciłaś
.edit: o już jesteś
|
|
#2327 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Justynka dla męża !!!!!!!1---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- dziękujemy ufff mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam!!! Justyna gratuluję mężowi !!! Editka dla KorneliiBrumek tą babę co pobierała krew Tymkowi to bym , ale masz dzielnego synka !!!!Co do niejedzenia to nie pomogę , mój łobuz je w zasadzie wszystko i jak widzi łyżeczkę to już buzię otwiera ![]() Też mamy doily cup ale mój urwis go nie polubił, będziemy robić teraz kolejne podejscie , zobaczymy. MArinko dziekuję |
|||
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brida ja też mam problemy z ulewaniem Szymka ale jednak u nas to nie aż tak poważna sprawa jak u Was |
|
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Szymonku wszystkiego naj. Duży Buziak. dla Kornelii. Dzielna kobietka. Tymciu ciocia mocno przytula. Nie dobra baba. Przypomniało mi to ja my lezalysmy w szpitalu na zoltaczke i Wiki miała pobierana krew z pietki co 6 godzin i tak przez ponad tydzien. Czasami nie chciało lecieć i te baby na sile dusily i wyciskaly ta krew. Ona sie darla a ja bezsilnie plakalam. Editko bardzo chętnie sie z Wami spotkamy jak Bedzie jak. Szczegóły omowimy bliżej terminu Jaciee witamy spowrotem. Brida co u lekarza? Ufffff obiad zjedzony, Wiki śpi i ja Ide poodpoczywac. |
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2332 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witamy!!!
Brzydka pogoda i taka miałam ochotę na spacer. Od wczoraj przeszliśmy na spacerówkę i chciałam wypróbować sama, bo wczoraj to dziadki na spacerze byli. Dzisiaj w nocy Dominik obudził się z przeraźliwym płaczem, jak go wzięłam na raczki to po chwili się uspokoił ale za chwile to samo, pewnie dziąsełka go bolały, bo jak posmarował żelem to było lepiej i zasnął. Ale tak płakał przeraźliwie i zamkniętymi oczami przez sen, że tak mi go żal było, tym bardziej, że ja tak rzadko słyszę płacz synka [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]za przetykanie kanalików. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Sorki za taką wiadomość z tymi emotkami, ale pisałam ja rano i nagle wizaż mi wysiadł, ale zdarzyłam skopiować i dopiero teraz to wysłałam i mi emotków nie dodało.
|
|
#2333 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mialam wam wkleic fotorelacje tutaj ale niestety choroba nas dopadla i trzyma.Cytat:
![]() Cytat:
Tobie tez duzo zdrowka zycze i uwazaj na siebieCytat:
Cytat:
Cytat:
Teliku tobie tez zdrowego kregoslupa. Nawet nie wiem jak ta sprawa z tym facetem sie skonczyla. Dziekuje wszystkim dziewczyna za zyczenia zdrowia, przyda sie. Wyobrazacie sobie, ze ja juz czwarty raz biore antybiotyk w ciagu 6 miesiecy. A maly drugi Kupilam ten inhalator i inhalujemy sie. Jak bede miala wiecej czasu, to was ponadrabiam. Teraz korzystam z tego, ze Szymon spi wiec skrobie. Chociaz sama padam na pysk. Dobrze, ze mama mi jeszcze pomaga, bo inaczej chyba poszlabym sie powiesic. Jestem totalnie zmeczona.Dziubku gratuluje Szymonkowi 6 miesiecy. Jakie te nasze chlopaki duze. Babonik ostatnio myslalam o twoim Nikosiu jak z tym jego AZS. Zanetka moja synowa jak sie czuje?? Co u Natki?? Patik jak mala?? Brunetko a Ala?? Brumku glupia pigula z tej pielegniarki. Tesknie za wami dziewczyny.
|
|
|
#2334 |
|
Rozeznanie
|
Jesteśmy po pierwszej próbie i na razie ciężko to ocenić. Ściągnęłam trochę mleczka, by Ala dobrze skojarzyła ten kubeczek. Niestety nie ma tego odruchu ssania. tzn. zassała chwilkę i coś tam się napiła, ale za chwilę zaczęła ten kubek "gryźć" dziąsełkami. Wygląda to tak jakbym wlewała jej to mleko do buźki (a przecież tak to może się zachłysnąć), część połyka a część po bródce kapie na bluzeczkę (większa część ) no nic mąż jutro będzie jeszcze raz próbował bo ja wybieram się do fryzjera na ostre cięcie i jakieś zakupki. Śmiesznie odstawia się ten kubek, bo chcesz go postawić prosto według Ciebie a on dno ma gdzie indziej Mąż zbija się, że to najbardziej bzdurny gadżet roku dla niego najwyżej ja z niego będę herbatę pić
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool bidulko kochana...
Tak Was dopadło i trzyma choróbsko. Ale to już ostatki starego roku ( zarane przeziębienia ) i jak już przejdą to będzie samo zdrówko w nowym roku. Jaki Szymko bierze antybiotyk ? ( nie martw się, mój też już 2 razy brał antybio. Będzie dobrze ). a ja mam najzwyklejszy niekapek z TT, ale młody nie potrafi pić z niego. Poczekam. A może to przez ustnik, taki twardy, plastikowy. Może lepiej było kupić z silikonowym.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-02 o 17:36 |
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest to trochę dla mnie uciążliwe, bo jedyna możliwość mojego samodzielnego wyjścia to jest między karmieniem czyli ok 2,5 godz. a sam dojazd do Torunia zamuje mi ok 20min w jedną stronę, a gdzie reszta! Może wydłuży się to w momencie kiedy obiadkiem zastąpie jeden posiłek mleczny :confuse d:Wracajcie do zdrówka Kajool!!!! |
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z antybiotykiem tragedia. Zreszta z kazdym lekarstwem a jest tego sporo. 3 razy dziennie antybiotyk, dwa razy probiotyk, witamina c i d, 3 razy dziennie inhalacje i odciaganie frida, plus przeciwgaraczkowe. Mam wrazenie, ze non stop katuje dziecko. A jeszcze nauczyl sie mnie bic i wyrywac mi wszystko z rak.
|
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Kajool zdrówka,zdrówka i zdrówka życze
![]() AZS w pełni, Nikodem wysypany na buzi najbardziej jutro lekarz i zobaczymy co będzie... bo te cholerne przepisy NFZ mnie przerażają![]() Sweet ja mam krzesełko Coneco Fabula,ale powiem Ci szczerze,że w tych krzesełkach tego typu http://tablica.pl/oferta/fotelik-con...ja-IDzhGr.html w zasadzie wielkiej róznicy nie ma,więc albo kup to co Ci sie podoba najbardziej albo to które jest najtańsze ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Moje dziecko dostało dziś gryzak do podawania jedzenia i jest zachwycony wpada w ryk jak mu wypadnie z ręki http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...981873413.html jest mega superowy
|
|
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O tak gryzak jest rewelacyjny! Mamy go od piątku i Ala aż się cała trzęsie na jego widok. bananka wcina aż miło. Tylko Szybko ta siateczka np. od takiego bananka ciemnieje:/ mimo, że od razu ją czyściłam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

bo chcę jak najszybciej Szymka szczepić

Wracajcie szybko do zdrowia!