Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 10:26   #1831
Talaaa87
Zadomowienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam pytanie tworzycie pudełko z potrzebnymi rzeczami ? takimi zapasowymi i gdzie bedzie ono trzymane??? jak myslicie co by było potrzebne takie najbardziej i co tam powrzucac???
Jeżeli moge to podam tutaj link z innego wątku... tam są różnego rodzaju listy potrzebnych rzeczy... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425803 mam nadzięją że pomogę

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:39   #1832
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
dzięki wielkie, tej informacji potrzebowałam. A czy któraś z was była w sytuacji, że chrzest i bierzmowanie miała w innych parafiach?? bo podobno jakąś adnotację o takim bierzmowaniu trzeba mieć?

bardzo ładne, zresztą już kiedyś to pisalam
Ja miałam chrzest i bierzmowanie w innych parafiach. Nawet w innych miastach. Parafia, w której się bierzmowalaś, przesyła adnotację do Twojej parafii chrztu i wtedy parafia, w której będziesz pobierała metrykę chrztu do ślubu taką informację o bierzmowaniu dopisze na tym dokumencie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:42   #1833
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Jeżeli moge to podam tutaj link z innego wątku... tam są różnego rodzaju listy potrzebnych rzeczy... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425803 mam nadzięją że pomogę

oooo jakie super - dziękuje

a mam pytanie dziewczyny bo moje dłonie hmm no nigdy nie potrafiłam dbać o nie tak extra zapomina mi sie smarowac je kremem codziennie co wieczór itd... wiec sa no nie az tak suche ale przydałaby sie im jakas intensywna regenaeracja - czy macie jakieś extra produkty które super nawilżaja - jakeis maseczki kremy balsamy itp?? które mzoecie polecic??? albo zabiegi u kosmetyczki?? bede wdzieczna za odpowiedzi
Stary 2012-01-03, 10:47   #1834
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:

a mam pytanie dziewczyny bo moje dłonie hmm no nigdy nie potrafiłam dbać o nie tak extra zapomina mi sie smarowac je kremem codziennie co wieczór itd... wiec sa no nie az tak suche ale przydałaby sie im jakas intensywna regenaeracja - czy macie jakieś extra produkty które super nawilżaja - jakeis maseczki kremy balsamy itp?? które mzoecie polecic??? albo zabiegi u kosmetyczki?? bede wdzieczna za odpowiedzi
Nie ma za co
A co do zabiegów na dłonie to nie pomogę, bo sama mam z nimi problem

Pani Mgr
Stary 2012-01-03, 10:51   #1835
kilianna
Zakorzenienie

party_girl - zaproszenia śliczne, bardzo mi się podobają, no i tanie. Chyba takie zamówię! Dzięki!

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Oo, właśnie coś w takim zwiewny stylu muszę mieć Tu co prawda falbanki wyglądają jak dzioby ptaków, no i cena powala Ale właśnie coś podobnego szukam.
I, jak już parę razy pisałam, suknia z falbankami może być ładna i wygodna bez koła, miałam taką na sobie 2 razy i gdyby nie to, że nie da się w niej przerobić góry (bo jest sprowadzana, a ta góra jest spieprzona), to bym ją wzięła bez zastanowienia. O, ta:
podoba mi się ta suknia, a ja zwolenniczką falban nie jestem, więc śmiało powiem, że ma coś w sobie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Kurcze, tak się rozpisałam i mi nie dodało odpowiedzi!!

Dziękuję Wam za opinie na temat sukniowego WOW: utwierdziłam się w przekonaniu, że to na pewno TA! Bo ciągle o niej myślę, a gdybym miała możliwość ubrać ją jeszcze raz to na pewno znów nie chciałabym jej zdejmować, kręciłabym się w kółko słuchając, jak pięknie szeleści, podziwiałabym swoją talię i ciągle się uśmiechała - banan i błysk w oczach miałam cały czas, gdy miałam na sobie moją kiecunię Zapadła dziś decyzja ostateczna: w styczniu/lutym idę wpłacić zaliczkę za moją suknię! Tak więc w dniu ślubu będę mieć na sobie suknię, która może i nie jest oryginalną sincerity 3621, ale wygląda identycznie, ja w niej prezentuję się ślicznie i cudownie i już się nie mogę doczekać, gdy znów ją założę, zrobię fotki i będę się w nie wgapiać codziennie przez kilka minut! W załączniku zdjęcia PMki, która spośród wszystkich posiadaczek tej kiecki, których zdjęcia były na necie, najbardziej mi się podoba

Sylwester: mój był beznadziejny... Przekeiłam treść posta na pocztę, bo tu mogłyby go przeczytać nieodpowiednie osoby Ale przetestowałam makijażystkę i fryzjerkę i jestem bardzo, bardzo zadowolona Wkleję fotki na pocztę i ciekawa jestem Waszych opinii, bo ja na makijażu się nie znam, a chcę, aby ta makijażystka malowała mnie na ślub
absolutnie fantastycznie

Dancing_Lady - ja bym reklamowala. Oszukali Cię, wysłali wadliwy produkt. Spróbuj reklamować

niusia, mi się najbardziej podobasz w nr 3

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny witam w nowym roku

dość długo mnie nie było ale mam trochę problemów - niestety. Nawet już nie wiem czy wesele się odbędzie TŻ nie chce żadnej wielkiej imprezy i powiedział mi dziś że on się na coś takiego nie pisze. Mi na wesele mama daje a on opłaca sobie sam. Tzn. odkładamy na tą jego część zapłaty wspólnie ale ja nie pracuję i teraz w sumie nie możemy od kilku miesięcy nic odłożyć. Ślubu chcemy z tym że on chce małego przyjęcia dla najbliższej rodziny czyli jego rodzice i moi rodzice, rodzeństwo i dziadkowie co daje z nami w sumie 14 osób. Ja nie wiem, nie widzę tego. taki zwykły obiad. Musimy w tym miesiącu podjąć jakąś decyzję bo będzie dzwoniła babka od sali o podpisanie umowy. TŻ powiedział ok zaliczki poprzepadają trudno. Głównie chodzi mu o to że on nie chce robić 2 dniowej imprezy dla ludzi za 40 tysięcy i mówi że woli tą kasę przeznaczyć na zakup mieszkania i dobrać jakiś kredyt niż zaczynać odkładanie na mieszkanie od zera, bo z rodzicami mieszkać nie chcemy a po ślubie na początku by tak było.
Proszę poradźcie mi coś bo ja już nie wiem. Płakać mi się chce bo już wyobrażałam sobie nasze wesele i jestem w kropce teraz. Nerwy mam już w strzępach. Z mamą się pokłóciłam bo ona uważa że wesele być powinno no i przecież ona część kasy daje. Z jednej strony chciałabym mieć własne mieszkanko, choćby małe a drugiej strony wiem że zawsze będzie mi szkoda że nie miałam prawdziwego wesela a obiad rodzinny bo przyjęciem nie nazwę grupę 14 osób. Sukienka już zamówiona i zaliczkowana. Nie wiem co zrobić, no bo po co mi taka sukienka jaką zamówiłam na obiad Ja się męczę z tym, mama widzi że coś jest nie tak, pyta dlaczego płaczę. nie wyobrażam sobie jak by to miało w kościele wyglądać- 14 osób w tym 12 to goście. Naprawdę nie wiem co zrobić bo TŻ wyraźnie powiedział że jak ja mam zamiar organizować taką imprezę to żebym na niego nie liczyła bo on się na to nie pisze. I siedzę teraz i się zastanawiam co zrobić postawić na swoim czy być jednak bliżej swojego własnego kąta bez rodziców w drugim pokoju.
Z jednej strony mogę zrozumieć Twojego TZ, że nie chce marnować ciężko zarobionych pieniędzy na ślub. Mnie też serce boli, gdy dwie wypłaty wpłacam na suknię, a tu zaraz kolejna pójdzie na dodatki, kwiaty i inne niezbędne akcesoria, a później jeszcze następna powędruje do kamerzysty... Mogę go zrozumieć, ale nie kiedy już wszystko było zaplanowane i ugadane. Tak się nie robi. Mógł wcześniej, przed planami, kupnem różnych rzeczy i wpłacaniem zaliczek powiedzieć, że nie chce takiego ślubu, może zgodzić się ewentualnie na skromny. Nastawilaś się na taki a nie inny ślub i rozumiem Twój żal. Musisz raz jeszcze z nim to przedyskutować, powiedzieć jak Ci przykro, że postawił Cię w takiej sytuacji.
Niedopuszczalne jest, aby Cię szantażował, że jak nie będzie po jego myśli, to slub się nie odbędzie, nigdy nie pozwól sobie na takie szantażowanie
trzymam mocno kciuki, by udało się dogadać

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
dziewczyny na dobranoc opowiem Wam autentyczną anegdotkę na temat rozmiaru obrączek - rozmowa telefoniczna pomiędzy moją koleżanką z pracy a jej synem:
- mamo zamówiliśmy obrączki, mój rozmiar 28
- taka duża obrączka?! synu, czy ty na pewno mierzyłeś ją NA PALCU?!

dobranoc panienki
hehhe dobre

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny my kolejną rzecz mamy odhaczoną Mamy dekoratorkę
gratulacje

Talaaa, suknia piękna, cudowna! Mam bardzo podobną, tylko ja dorabiam sobie jeszcze do niej szarfę. Koniecznie pokaż się, jak w niej wyglądasz

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
zamówiłam o takie składane a teraz idę Was nadrabiać
śliczne
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:51   #1836
(kicia)
Zakorzenienie

Ja mam zamiar przygotować takie pudełeczko z najpotrzebniejszymi rzeczami (zapasowe pończochy, nici igła guziki, agrafki, wsówki do włosów, maly lakier coś przeciw bólowego, chusteczki) tylko nie wiem gdzie to trzymać bo mamy mieć na sali 5pokoi ale to będą tylko dla gości :/
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:51   #1837
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:

Ja smaruję od czasu do czasu na noc grubą warstwą wazeliny zwykłej za 3zł i są super.Polecam
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:52   #1838
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
miałam podobną sytuację. Bierzmowanie zrobili mi w momencie podziału mojej parafii na dwie i nie wiedziałam, gdzie tak naprawdę mam papiery. Ksiądz wytłumaczył mi, że informacja o bierzmowaniu powinnam mieć wysłaną do parafii gdzie był chrzest.
Mam nadzieję, że to jest w porządku i jak przyjadę do starej parafii po dokumenty, to mnie nie odeślą. Chociaż u mnie to mały problem bo wszystkie kościoły są w jednej miejscowości a Ty pisałaś, że po papierek dot. chrztu aż pareset km musisz jechać. Wydaje mi się, że najlepiej w tej sprawie zadzwonić do kancelarii parafialnej, z której masz odebrać papiery dot. chrztu.
dzięki

Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie tworzycie pudełko z potrzebnymi rzeczami ? takimi zapasowymi i gdzie bedzie ono trzymane??? jak myslicie co by było potrzebne takie najbardziej i co tam powrzucac???
tzw. niezbędnik, tak

Cytat:
u kosmetyczki polecam - parafinę na dłonie. A domowe sposoby:
kup sobie rękawiczki dość ciasne, najlepsze są takie specjalne np. z avonu, ale w ostateczności mogą też być foliowe. kupujesz zwyczajny krem do rąk (taki za 5 zł, bo droższego szkoda). Połowę tego kremu mieszasz z oliwą z oliwek i taką mieszankę pakujesz do tych rękawiczek, zakładasz na łapki i do łóżeczka. Rano zmywasz i masz gładziutkie dłonie. Ja to robię ze 3-4 razy do roku i moje dłonie sa zadowolone

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:53   #1839
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Nie ma za co
A co do zabiegów na dłonie to nie pomogę, bo sama mam z nimi problem

czuje sie tez jak ta minka pokazuje:
Stary 2012-01-03, 10:54   #1840
madzia2306
Zakorzenienie

ja z dłońmi nie mam problemu poprostu balsamuję je po każdym myciu rąk wtedy nie mam suchych

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:56   #1841
marylka80
Zadomowienie

Ufff...mam dzis luzniejszy dzien, wiec moge was troche podczytac

Cytat:
witajcie!!
ja dziś niestety już w pracy, dobrze że ten tydzień ma dla mnie tylko 3 dni
chciałam wczoraj ruszyć z kopyta z przygotowaniami ślubnymi i co? i d.upa
Zadzwoniłam do kwartetu, to babka znowu mnie zbyła, tzn. raczyła wprawdzie zarezerwować mi termin, ale na chwilę obecną nie mogła obiecać, czy zespół nie będzie miał koncertu w dniu naszego slubu, bo letnie koncerty mają planowane w maju o! i wtedy da mi znać Trochę późno, dwa miesiące przed ślubem. Powiedziała też żebym się nie martwiła, bo w razie czego one polecą kogoś innego, ale ja nie chcę nikogo innego
Zadzwoniłam też w sprawie wynajęcia busa (zamiast autokaru) i nie było babki, która się tym zajmuje.
Mieliśmy też iść do księdza potwierdzić godzinę, ale nie miałam na to już siły.

Dziewczyny, jak długo jest ważna metryka chrztu?? 3 mce czy 4 miesiące przed ślubem? Bo muszę po swoją pojechać kilkaset kilometrów

niusia - ta suknia, którą ostatnio wkleiłaś mi się kompletnie nie podoba . Ma brzydkie ramiączka i jest z kiepskiego materiału (tzw. gnieciucha)

ladystar - kciuki dla Twojego brata, będzie dobrze!

Beat@ - zanim porozmawiasz z Tżtem zastanów się nad jedną rzeczą - czy bardziej kochasz Tżta, czy jednak wizję pięknego ślubu w białej sukni? Wiem, że to straszne co napisałam, ale gdybym ja była w takiej sytuacji i Tż stawiałby mi niejako ultimatum, to zrezygnowałabym ze swojego marzenia, na rzecz tego, żeby być z nim do końca życia. Mam koleżankę, która była w podobnej sytuacji, wiele lat chodziła z chłopakiem, który jednak nie chciał jej się oświadczyć. Ona twierdziła, że tak bardzo go kocha. Prosiła go, nalegała, a on był po prostu ANTY. Wobec tego postawiła mu ultimatum albo pierścionek, albo zerwanie. W konsekwencji zerwali, ale czy to była prawdziwa miłość? Gdyby się rzeczywiście kochali, to dziewczyna przełknęłaby brak diamentu na palcu i byłaby z nim nadal. Myślę, że podobnie może być w Twojej sytuacji. Z tego co piszesz, Tż raczej nie zmieni nastawienia, ale CHCE ślubu, chce być z Tobą na zawsze, czy to nie jest najważniejsze?
Metryka jest na 100% wazna pol roku, bo pytalismy ostatnio ksiedza. Natomiast piewsze slysze zeby mozna bylo ja tylko raz wyciagac...

A co do ulimatum, to mozna go interpretowac tez na inny sposob, gdyby on ja tak naprawde kochal to by wzial ten slub dla swietego spokoju byleby jej nie stracic. Takze wg mnie w takich przypadkach jakby nie patrzec wychodzi ile jest warta ta nasza milosc. Nie wyobrazam sobie sytuacji zeby dla osoby ktora naprawde kocham i z ktora chce spedzic reszte zycia nie zrezygnowac z czegos, lub czemus sie nie poswiec, czytaj wziasc slub nawet jesli go nie chce, czy tez zrezygnowac z niego nawet jesli jest nawiekszym marzeniem.

Cytat:
O...ladne

Cytat:
Ja bede miec taki kuferek z wszystkimi przydatnymi rzeczami, mam gdzies w domu cala liste z innego watku, wiec wkleje wam wieczorkiem.

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2012-01-03 o 11:03
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:57   #1842
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Ja smaruję od czasu do czasu na noc grubą warstwą wazeliny zwykłej za 3zł i są super.Polecam
Cytat:
dzięki

tzw. niezbędnik, tak

u kosmetyczki polecam - parafinę na dłonie. A domowe sposoby:
kup sobie rękawiczki dość ciasne, najlepsze są takie specjalne np. z avonu, ale w ostateczności mogą też być foliowe. kupujesz zwyczajny krem do rąk (taki za 5 zł, bo droższego szkoda). Połowę tego kremu mieszasz z oliwą z oliwek i taką mieszankę pakujesz do tych rękawiczek, zakładasz na łapki i do łóżeczka. Rano zmywasz i masz gładziutkie dłonie. Ja to robię ze 3-4 razy do roku i moje dłonie sa zadowolone

dziękuje Wam dziewczyny dziś się udam do sklepu po zakup takich specyfików juz od dziś zacznę dbac bo to obciach naprawde ze kobitka a tu takie dłonie
Stary 2012-01-03, 11:01   #1843
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Zakupione/zaklepane/szyjące się suknie PMek 2012
niekoniecznie chronologicznie

+ kicia - klik 1 and klik 2

+ magdziaS - klik 1 and klik 2

+ Evoonia86 - klik 1 and klik 2

+ Vesna84 - klik

+ Jamee - klik

+ Lubcia- klik 1 and klik 2 and klik 3

+ Nattiv - klik

+ eimear - klik

+ gamariel - klik

+ Madziuniusia - klik

+ maruda80 - klik

+ kasiamniam - klik 1 and klik 2

+ sztuczka_magiczka - klik

+ Oriflame_Rybnik - klik

+ kooocur - klik

+ M_ilkaa - klik

+ahankara - klik

+ MARGIDA - klik

+ paulinka009 -klik

+ Lilith890502 - klik

+ jagodzia133 -

+ Ania_M - klik and klik

+ Ewusia_marchew - klik

+ kindziulindzia - klik

+ niut0 - klik and klik

+ E87 - klik

+ Magdzia0108 - klik and klik and klik

+ magduś2 - klik

+ megan713 - klik

+ Czarnooka_Paula - klik

+ patiss89 - klik and klik

+ mały_człowieczek - klik and klik

+ Blacky - klik

+ Zubi89 - klik

+ beat@ - klik and klik and klik

+ Brydzia_ - klik

+
Gorska_Kozica - klik
and klik and klik

+ malwus20 - klik and klik

+ Palulitka - klik and klik and klik

+ marylka80 - klik and klik

+ ewika19 - klik

+ gosza_m - kilk

+ party_girl7 - klik and klik and klik and klik and klik

+ Kessi_86 - klik

Na dzień dzisiejszy mamy 44 szczęśliwe posiadaczki sukni
E87 super
Magdzia0108 linki nie działają L
mały_człowieczek w Kwiecie Lotosu w Katowicach, tej nie mierzyłam
Zubi89 gdzie mierzyłaś?\
beat@ super
Brydzia_ link nie działa L
Gorska_Kozica na Tobie bardziej mi się podoba niż na modelce
malwus20 super
marylka80 nie jestem na bieżąco, chcesz tą 7/8? Szyjesz? Gdzie mierzyłaś?
ewika19 super, gdzieś ją widziałam, tylko nie wiem gdzie…
gosza_m super, brakuje mi jeszcze zdjęcia sukni na Tobie :P
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:08   #1844
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
E87 super
Zubi89 gdzie mierzyłaś?\
beat@ super
malwus20 super
Tak ja zamowilam te 7/8, choc nie wiem czy jeszcze jej troche nie skroce, tak do pol lydki, zobaczymy w praniu. Zaszalalam i zamowilam oryginal Nie ufam krawcowym
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:09   #1845
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuje Wam dziewczyny dziś się udam do sklepu po zakup takich specyfików juz od dziś zacznę dbac bo to obciach naprawde ze kobitka a tu takie dłonie
no ja tez zaczynam dbać bardziej o dłonie. Ogólnie zawsze mam ze sobą krem do rąk w torebce i w pracy po kazdym myciu rąk wklepują chociaż na trochę. Ze względu, że dużo pracuje przy komputerze, to nie mogę sobie pozwolić w ciągu dnia na ciężkie kremy, które wchłaniają się długo. Teraz mam w planach podejść do apteki i kupić coś na wzmocnienie paznokci (planuję mieć własne a nie sztuczne paznokcie). Myślę, że pobiorę coś przez styczeń a potem w kwietniu drugą partię i powinno wystarczyć na paznokcie
Jeszcze myslę o czymś na wzmocnienie włosów - ale to chyba zostawię sobie na luty.
Stary 2012-01-03, 11:10   #1846
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
E87 super
Zubi89 gdzie mierzyłaś?\
beat@ super
malwus20 super
No dziękuję Ci bardzo
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:12   #1847
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Gosza szyje suknie, dlatego nie ma zdjecia na niej
Stary 2012-01-03, 11:15   #1848
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
no ja tez zaczynam dbać bardziej o dłonie. Ogólnie zawsze mam ze sobą krem do rąk w torebce i w pracy po kazdym myciu rąk wklepują chociaż na trochę. Ze względu, że dużo pracuje przy komputerze, to nie mogę sobie pozwolić w ciągu dnia na ciężkie kremy, które wchłaniają się długo. Teraz mam w planach podejść do apteki i kupić coś na wzmocnienie paznokci (planuję mieć własne a nie sztuczne paznokcie). Myślę, że pobiorę coś przez styczeń a potem w kwietniu drugą partię i powinno wystarczyć na paznokcie
Jeszcze myslę o czymś na wzmocnienie włosów - ale to chyba zostawię sobie na luty.

właśnie też kremów nie stosowałam przez to że pracuje przy kompie a ciezko znaleźc taki który fajnie szybko sie wchłania - a zazwyczaj po zastosowaniu odczuwalam dyskomfort jak miałam coś napisać

wiesz na wzmocnienie paznokci jak weźmiesz jakiś proszek z apteki to od razu na włosy - bo te same witaminy i mikroelemety odpoiwiadaja za włosy i paznokcie tez nie chce sztucznych pazurków
Stary 2012-01-03, 11:18   #1849
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie też kremów nie stosowałam przez to że pracuje przy kompie a ciezko znaleźc taki który fajnie szybko sie wchłania - a zazwyczaj po zastosowaniu odczuwalam dyskomfort jak miałam coś napisać

wiesz na wzmocnienie paznokci jak weźmiesz jakiś proszek z apteki to od razu na włosy - bo te same witaminy i mikroelemety odpoiwiadaja za włosy i paznokcie tez nie chce sztucznych pazurków
miałam raz (już nie pamiętam jego nazwy) taki jeden na włosy i paznokcie - nie zauważyłam żadnej zmiany, więc postanowiłam, że zrobię sobie kurację na paznokcie i włosy osobno.
Stary 2012-01-03, 11:19   #1850
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykle preparaty, które wzmacniają paznokcie, wzmacniają też od razu włosy - o ile mówimy o tabletkach- podobno najlepszy jest merz special, wychodzi dosyć drogi, ale w aptekach super pharm jest na niego teraz przecena
Trzeba to brać min. 3 miesiące, żeby zauważyć jakieś zmiany
Stary 2012-01-03, 11:20   #1851
kooocur
Zakorzenienie

Zamowiłam zaproszenia

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:24   #1852
niusia_87
Zakorzenienie

QUOTE=nena1984;31376420]

Dziewczyny, jak długo jest ważna metryka chrztu?? 3 mce czy 4 miesiące przed ślubem
? Bo muszę po swoją pojechać kilkaset kilometrów

[/QUOTE]
6
Cytat:
Piękne Dużo za nie daliście?
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Na pewno dokumenty z urzędu są ważne 6 miesiące ale metryka chrztu nie ma ważności z tym, że jak weźmiesz metrykę ze wskazaniem, że to do ślubu to więcej takiej nie dostaniesz jakbyś ją zgubiła, bo można ją wziąć tylko raz. Wiec uważaj żeby gdzieś nie przepadła.
Mam swoją w domu z 2003 roku. Cały czas myślałam, że ważna jest 3 miesiące...
Cytat:
dzięki wielkie, tej informacji potrzebowałam. A czy któraś z was była w sytuacji, że chrzest i bierzmowanie miała w innych parafiach?? bo podobno jakąś adnotację o takim bierzmowaniu trzeba mieć?
Wszystkie dokumenty spływają do macierzystej parafii, czytaj tam gdzie miałaś chrzest
Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
wpisz w allegr WIZYTÓWKI DREWNIANE i na samej górze wyskakują te co dałam zdjęcia, bo te dalsze są brzydkie

Fajne można linka?
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Tak ja zamowilam te 7/8, choc nie wiem czy jeszcze jej troche nie skroce, tak do pol lydki, zobaczymy w praniu. Zaszalalam i zamowilam oryginal Nie ufam krawcowym
można wiedzieć gdzie?
Stary 2012-01-03, 11:25   #1853
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Zamowiłam zaproszenia
Stary 2012-01-03, 11:25   #1854
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
- podobno najlepszy jest merz special, wychodzi dosyć drogi, ale w aptekach super pharm jest na niego teraz przecena
ja kiedyś brałam, polecam
teraz też o nim myślę
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:26   #1855
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Zamowiłam zaproszenia
klask i:

Pani Mgr
Stary 2012-01-03, 11:27   #1856
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie!!
ja dziś niestety już w pracy, dobrze że ten tydzień ma dla mnie tylko 3 dni
chciałam wczoraj ruszyć z kopyta z przygotowaniami ślubnymi i co? i d.upa
Zadzwoniłam do kwartetu, to babka znowu mnie zbyła, tzn. raczyła wprawdzie zarezerwować mi termin, ale na chwilę obecną nie mogła obiecać, czy zespół nie będzie miał koncertu w dniu naszego slubu, bo letnie koncerty mają planowane w maju o! i wtedy da mi znać Trochę późno, dwa miesiące przed ślubem. Powiedziała też żebym się nie martwiła, bo w razie czego one polecą kogoś innego, ale ja nie chcę nikogo innego
Zadzwoniłam też w sprawie wynajęcia busa (zamiast autokaru) i nie było babki, która się tym zajmuje.
Mieliśmy też iść do księdza potwierdzić godzinę, ale nie miałam na to już siły.

Dziewczyny, jak długo jest ważna metryka chrztu?? 3 mce czy 4 miesiące przed ślubem
? Bo muszę po swoją pojechać kilkaset kilometrów

Beat@ - zanim porozmawiasz z Tżtem zastanów się nad jedną rzeczą - czy bardziej kochasz Tżta, czy jednak wizję pięknego ślubu w białej sukni? Wiem, że to straszne co napisałam, ale gdybym ja była w takiej sytuacji i Tż stawiałby mi niejako ultimatum, to zrezygnowałabym ze swojego marzenia, na rzecz tego, żeby być z nim do końca życia. Mam koleżankę, która była w podobnej sytuacji, wiele lat chodziła z chłopakiem, który jednak nie chciał jej się oświadczyć. Ona twierdziła, że tak bardzo go kocha. Prosiła go, nalegała, a on był po prostu ANTY. Wobec tego postawiła mu ultimatum albo pierścionek, albo zerwanie. W konsekwencji zerwali, ale czy to była prawdziwa miłość? Gdyby się rzeczywiście kochali, to dziewczyna przełknęłaby brak diamentu na palcu i byłaby z nim nadal. Myślę, że podobnie może być w Twojej sytuacji. Z tego co piszesz, Tż raczej nie zmieni nastawienia, ale CHCE ślubu, chce być z Tobą na zawsze, czy to nie jest najważniejsze?
Nena, uda się wszystko pozałatwiać,wierzę. Akurat zadzwoniłaś do nich wcześniej więc powinni to wziąć pod uwagę!

I zgadzam się w 100%, suknie możesz mieć i nikt Ci nie zabroni. Czasem warto się zastanowić, co ważniejsze. Gdybym się uparła na ślub w 2012 to może już wcale nie byłabym z TŻ.

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Zwykle preparaty, które wzmacniają paznokcie, wzmacniają też od razu włosy - o ile mówimy o tabletkach- podobno najlepszy jest merz special, wychodzi dosyć drogi, ale w aptekach super pharm jest na niego teraz przecena
Ja polecam jeszcze odżywki Sally Hansen. Drogie, bo drogie ( ok 50zł) ale butelka starcza na pół roku ciągłego malowania. Ja używam od 2 miesięcy i zauważam już poprawę.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:34   #1857
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
1

party_girl : reklamuj zaproszenia i niech Ci oddadzą pieniądze, bo to jest oszustwo - próbkami mydlą oczy! Współczuję.
.
to chyba nie do mnie, tylko do dancing lady
Cytat:
sliczne ale cena tez fajna
Cytat:

ja tez jak dziewczyny wyzej polecam rekawiczki bawelniane (chyba nawet sa w rossie) i na noc grubo rece smarujesz tlustym kremem, moze byc nawet nivea i dodatkiem oliwy z oliwek, i spisz tak cala noc, rano bedzie super albo podgrzewasz oliwe z oliwek, mozesz dodac cytryny, olejku rycynowego i moczysz dlonie tak 15min w tym, tez pomoze
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
party_girl - zaproszenia śliczne, bardzo mi się podobają, no i tanie. Chyba takie zamówię! Dzięki!

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar przygotować takie pudełeczko z najpotrzebniejszymi rzeczami (zapasowe pończochy, nici igła guziki, agrafki, wsówki do włosów, maly lakier coś przeciw bólowego, chusteczki) tylko nie wiem gdzie to trzymać bo mamy mieć na sali 5pokoi ale to będą tylko dla gości :/
ja chyba dam mamie takie cos do torebki

Cytat:
Zamowiłam zaproszenia
jakie? te co ja?

ja w koncu zamowilam pelno rzeczy do zrobienia tych winietek i zawieszek i menu (papier, wstazki, piorka, rozyczki, obraczki), chce zeby to bylo cos takiego tylko oczywiscie w innej kolorystyce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bsfl;.jpg (30,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 92200708xu6.jpg (15,5 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-01-03 o 11:39
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:37   #1858
melod_y
Zakorzenienie

Beata- Wiecie co, moze i głupoty teraz gadam bo tyle co wstałam a zarwałam nockę, ale wszyscy piszecie o tym że ma być kompromis. A jaki kompromis jest w tym że TY masz rezygnować ze swoich marzeń. To nie kompromis moim zdaniem.
No bo można to obrócić i powiedziec, że skoro TZet Cię Kocha to spełni Twoje pragnienia odnośnie nawet "średniego" wesela. Czyż nie?
To jest takie zamknięte koło bo wydaje mi się że kazdy z Was liczy ze ta druga osoba całkowicie ustąpi.
Wesele a mieszkanie- wybieraj. Ja to tak odbieram, a nawet i gorzej bo z jego strony jest ogromny nacisk na mieszkanie.

I to nie jest tak że mi się gada. Ja wogóle nie chciałam wesela. Nawet miałam plan na pielgrzymce się pobrać ale TŻ nie chciał. I nie wiem jak On to zrobił, ale mamy orkiestre, piękną salę, 120 gosci i planowaną zabawę do rana! A na te rzeczy rok temu powiedziałabym mu że chyba całkiem zwariował i ze nigdy w życiu.

Także na spokojnie porozmawiajcie. Wiem że pieniądze to odwieczny problem. Także to już Wasza decyzja. Tylko ważne abyście oboje dobrze się z nią czuli

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:41   #1859
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
to
jakie? te co ja?

ja w koncu zamowilam pelno rzeczy do zrobienia tych winietek i zawieszek i menu (papier, wstazki, piorka, rozyczki, obraczki), chce zeby to bylo cos takiego tylko oczywiscie w innej kolorystyce.
Od teej sprzedającej ale troszke inne:P

Ooo te wzór 12 tylko z kremową wstążką

http://allegro.pl/show_item.php?item=2009789068

: jupi:

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 11:44   #1860
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Gdzie zamówiłaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości