Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 15:49   #2251
dolores181
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na13. Luty wg usg. A wg okresu na
wg usg do. Zapłodnienia doszło 9maja a ostatni okres miałam
13 maja
Oj coś chyba pokręciłaś , nie można wpierw zajść w ciążę a potem mieć okres, a jaki termin z okresu?
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:49   #2252
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
"Kwilenie"
noo tak jak świnka Pigi "kwik! kwik!"
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Trzymta mnie bo nie wytrzymie , nie było mnie półtora dnia a nie wiem jak dogonić Was, kunia se strzelę chyba co by przyśpieszyć szaleju sie opiłyście czy jak.
Nie mam czasu nawet siąść z Wami i poczytać, jutro mam egzamin z praka z nerwów prawie w nocy nie spałam, dziś jeździłam ok, zobaczymy jutro co będzie, brzuch mi się stawia i modlę się aby tylko nie zaczęła się akcja dziś w nocy bo zamiast prawka będzie Zuzia
Ty to jesteś zakręcona jak świński ogonek

'kunia se strzelę'
No i kciuki za prawko!!!!!!!!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-03 o 15:51
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:51   #2253
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
nie ładnie! Mi brzucho twardnieje jak za dużo sprzątam.. weź w razie co nospę
nospe mam już w codziennym pakiecie ale poleżałam i przeszło

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ach zapomniałam Wam napisać co mi się sniło...

A więc wczoraj ze w brzuchu noszę czworaczki Pierwsze dziecię urodziłąm i byłam z nim w domu a trójka jeszcze czekała na wyjście. Karmiłam piersią i to była dziewczynka(w sumie miało być po 2).
Oglądałam również swój brzuch w lustrze i miałąm pełno rozstępów a przecież teraz nie mam wcale

A dzisiaj że urodziłam....uwaga....... kota....ale to jeszcze nic....również karmiłam go piersią

To chyba ta niewiedza co tam w końcu w moim brzuszku siedzi i kiedy to nastąpi

A frytek też bym sobie zjadła

---------------------------------

Zaraz kolenda więc będę dopiero wieczorkiem, nie pisać mi za dużo
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:52   #2254
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Chyba będę pierwsza dziś. Pobrali mi krew i jestem po ktg skurcze trochę spadły. Na 60. Miałam strasznie ciężka noc. Miałam cały czas wrażenie jakby mała napierała głową. I mała zaczęła porządnie fikac. Już z tz zapowiedzielismy jej że jak wyjdzie przed terminem to ma lanie na dzień dobry. A tak serio to strasznie się boję i mam nadzieję że moje łożysko wytrzyma jeszcze trochę.
Czubasku bądź dzielna, najważniejsze to, że w porę zareagowałaś, o resztę zadbają lekarze, tak czy siak będzie dobrze
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:58   #2255
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

zdublowało mi posta

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-01-03 o 16:01
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:00   #2256
kamusia178
Raczkowanie

czesc brzuchacze i juz nie brzuchacze
ide was nadrabiac bo 5 stron od rana naskrobalyscie
ciekawe kto dzis urodzil(l)...
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:01   #2257
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
też miałam koszmarną noc nie radzę sobie ze zgagą litr mleka przed snem , pół butki Gaviskonu i nadal piekło ... macie coś innego sprawdzonego? a migdały też na mnie nie działają jak tak dalej pójdzie to moja córcia bęzie miała włosy do pasa zgodnie z przesądem
Ja też tak mam,chce zasnąć a tu zgaga nadchodzi tyle ,że jak zjem garstke migdałów to zwykle przechodzi,w skrajnych przypadkach brałam renie i szybko pomagała. dla reni

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Eliza moj tz teraz dostal wolne do czw, jesli pojedzie w nocy z czw na pt to przyjedzie dopiero pon/wt, a wtedy ja bede 5dni po terminie wiec obawiam sie ze do szpitala bede musiala sama jechac...
!
Ale pisałaś coś że gdzies pojechał i będzie o 18 więc mi chodziło o to
Cytat:
ok jesteś zapisana na 4.01

Która chętna na 5.01??

Bo ja zajmuję termin 7-8 z małą i proszę nam się nie wtryniać tutaj

ejj ale ja nie chcę 6.01 bo jest 3 króli...
Zobaczymy co na wizycie powie gin
Może byc ,ze na 5.01 wskoczę ja jak mi zdejmie gin pessar,ale następnych przyszłych dni też nie wykluczam.Siostr ze zależy na 07 bo ona też urodzila się 07 ,a mężowi na 13,01 bo wtedy mam urodziny i by nie musiał za dużo dat zapamiętywac.To są właśnie chlopy
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:05   #2258
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ANANKEE GRATULACJE!!!!! pozazdroscic tylko tak szybkiego porodu nie to co ja 16 godzin musiałam się namęczyc a miało tak szybko pojsc

ranyyyyy dziewczyny jak mi teraz trudno na bieżąco z wami byc i nadrobić to co napisałyście lece po łebkach bo tak bym tu pół dnia spędziła na nadrabianiu
dziś była położna zobaczyć maluszka, wszytsko jest dobrze mówi że śliczny zdrowy duży chłopak z tego naszego synka w czwartek będzie ważony ciekawa jestem ile przybrał od wyjscia ze szpitala
dziś mi sie udało małego nakarmic piersią jestem z siebie taka dumna fakt troszkę musiałam go zachęcić butelką ale jak już chwycił piers to ładnie z niej pił będe go budzić i po raz kolejny probować bo mały ze spokojem 4-5 godzinek przesypia bez pobudki na jedzenie więc mi położna powiedziała bym go sobie co 2-3 godzinki budziła i przykładała by nie czekać aż on sie obudzi zupełnie głodny bo potem to będzie wrzask że chce odrazu jeść
może jakos to będzie widze że pokarm cały czas mam i czasami jest go mniej a czasami więcej
dziewczyny powiedzcie mi co wy stosowałyscie na pana H? bo nie jestem w stanie teraz tego odnaleśc by poczytac wiem że chyba coś było z korą dębu ale nie jestem pewna i nie pamiętam czy to działało??

Monia super że udało się karmić piersią dasz radę

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

tez sie zabieram za posciel plus jeszcze materacyk

tesciowie mowia, zeby zamawiac, a oni zaplaca
biore materacyk lateksowy :brzyda l:
do tego tesciowa powiedziala, ze chcialaby nam kupic jeszcze nianie

no wiedzialam, ze bedzie problem
jakos zadna nie narzekala, a Ty jak zwykle musisz narobic rabanu
no widzisz perl teściowa okazała się ludzką istotą

Cytat:

A więc wczoraj ze w brzuchu noszę czworaczki Pierwsze dziecię urodziłąm i byłam z nim w domu a trójka jeszcze czekała na wyjście. Karmiłam piersią i to była dziewczynka(w sumie miało być po 2).
Oglądałam również swój brzuch w lustrze i miałąm pełno rozstępów a przecież teraz nie mam wcale

A dzisiaj że urodziłam....uwaga....... kota....ale to jeszcze nic....również karmiłam go piersią

za☠☠☠iste sny

Cytat:
Ahh, zapomniałam napisać...
mała_stópka napisała do mnie: "przyjęli mnie na oddział na obserwacje, mała coś podejrzanie mało się rusza i ma owiniętą szyję pępowiną, szyjkę mam zamkniętą, ale skróconą. Leżę pod ktg cały czas. Jeśli wszystko będzie dobrze i nic się wcześniej nie rozkręci w czwartek wychodzę i wracam w niedzielę na cc wielkie buzilole dla Was cmok cmok. Ps. Czy pojawił się nowy bobas??"

Oczywiście napisałam jej o Filipku
wow i robią u planowane cesarki w niedziele niespotykane u nas

Cytat:
Trzymta mnie bo nie wytrzymie , nie było mnie półtora dnia a nie wiem jak dogonić Was, kunia se strzelę chyba co by przyśpieszyć szaleju sie opiłyście czy jak.
Nie mam czasu nawet siąść z Wami i poczytać, jutro mam egzamin z praka z nerwów prawie w nocy nie spałam, dziś jeździłam ok, zobaczymy jutro co będzie, brzuch mi się stawia i modlę się aby tylko nie zaczęła się akcja dziś w nocy bo zamiast prawka będzie Zuzia

Anankee, gratuluję synusia
za egazamin
Stary 2012-01-03, 16:08   #2259
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
za egzamin

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Niniejszym oświadczam, ze zdjęli mi aparat wiec moge rodzic
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:11   #2260
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Ja nie dosć że czasami zaciskam nogi to nawet rękami się łapię bo takie uczucie mam często

boroo myłam wczoraj okna, prasowałam, robiłąm pranie i miałam nadzieję ze w nocy cos ruszy a tu

Ja mam podobnie, bardzo chciałam urodzić zanim mama wróci do Pl, a wraca już za 5 dni.
Też się rękami łapię i nawet nie zważam czy ktoś jest obok tylko hyc odruchowo
Oj Kasik trzymam kciuki, żebyś zdążyła dla mamy. Niech no maleńki nie będzie taki uparty i trochę się nad babcią zlituje. Masuj brzuch może, bo wtedy łożysko dojrzewa. Ostatnio mnie pani położna zrąbała ile wlezie jak zobaczyła, że się po brzuchu smyram - a ja chciałam żeby mnie po pęcherzu przestał tylko kopać to próbowałam go zachęcić górnymi partiami brzucha

Cytat:
narażaj się, narażaj... czarna lista czeka tylko na Twój ruch
Aj cicho tam no! Wiedziałam, że się będziesz darła. Miała być Agatka, a teraz jakie pretensje
Zresztą to dla dobra A.
Musisz być dobrą żonką i spełniać jego "zachcianki"
Zgodzi się ktoś ze mną?
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziś mi sie udało małego nakarmic piersią jestem z siebie taka dumna fakt troszkę musiałam go zachęcić butelką ale jak już chwycił piers to ładnie z niej pił będe go budzić i po raz kolejny probować bo mały ze spokojem 4-5 godzinek przesypia bez pobudki na jedzenie więc mi położna powiedziała bym go sobie co 2-3 godzinki budziła i przykładała by nie czekać aż on sie obudzi zupełnie głodny bo potem to będzie wrzask że chce odrazu jeść
może jakos to będzie widze że pokarm cały czas mam i czasami jest go mniej a czasami więcej
I było się tyle stresować? Cyc to cyc jest! Jak się ma mleczko to się karmi, a jak sie nie ma mleczka to się idzie po mm i też jest dobrze. Monia super Ci idzie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:11   #2261
pozycja77
Zadomowienie

neska gratuluje oddrutowania! gotowa do porodu!!

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2012-01-03 o 16:22
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:11   #2262
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
mam newsa: Anankee urodziła !!!!!
Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm.
Gratulacje!!!!

Zaraz napiszę Wam więcej

O północy odeszły jej wody, pół odziny później była już w szpitalu,zdjęli jej pessar i położyli na sali przedporodowej (miała już 2cm rozwarcia).
O 2:05 zaczeły się skurcze, a o 3-ciej miała pełne rozwarcie, podali jej leki na spowolnienie akcji, bo za szybko wszystko szło. No i o 3:35 urodził się Filipek
Potem niestety musieli ją uśpić, bo łożysko się nie chciało odkleić Ale juz jest dobrze

Dzielna mama
Anankee gratuluje dużo zdrówka dla Ciebie i Filipka
jej jakie tempo expresowe miała, normalnie stworzona do rodzenia
Stary 2012-01-03, 16:13   #2263
*Agatek*
Zakorzenienie

Eliza - ok jesteś zapisana na 5.01

Dph - niedzielne dziecie

Dziewczyny chyba mi opadł brzuch- lepiej mi się oddycha, a w ogóle swędzi mnie strasznie skóra tam gdzie mostek i pod cycami- żebrami... Malutek dupinkę wypycha coraz częściej na sam środek brzucha- pod mostkiem i jest wieeeeelka gula- nie mogę się zgarbić nawet to czuję bo zaginam cielsko i cycami dotykam brzuchacza

Rusza się od razu jak przewrócę się na drugi boczek / pogłaszczę go / kiedy jem coś smaczniastego... ale nie świruje tak jak dawniej... Też tak macie??????

W ogóle dzieciak jest moim zdaniem wieeeeelki, jakie kopy ma

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-03 o 16:15
Stary 2012-01-03, 16:17   #2264
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Anankee gratulacje!!!!
Witajcie mamusie.
Ja dziś idę na ostatnią wizytę przed cc Od kilku dni czuje ucisk na dole. Czasami jak chodzę, automatycznie zaciskam nogi, bo mam dziwne wrażenie jakby Michalinka miała mi zaraz wypaść. Ma może któraś z Was takie uczucie???

Zaczełam szykować pokój!!!!! Łóżeczko juz jest!!!
Ciężaróweczka trzymam kciuki za wizytę
Stary 2012-01-03, 16:19   #2265
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Aj cicho tam no! Wiedziałam, że się będziesz darła. Miała być Agatka, a teraz jakie pretensje
Zresztą to dla dobra A.
Musisz być dobrą żonką i spełniać jego "zachcianki"
Zgodzi się ktoś ze mną?

Ciekawa jestem jak dzieciak będzie wyglądał... do kogo bardziej podobne, czy będzie miało bujną czuprynę po mamusi jak była niemowlaczkiem, czy brązowe oczy po tatusiu, (po czasie oczywiście) czy to Seba czy Agati... kiedy zacznie się poród, jak długo się będę męczyć, czy dam radę, czy nie będzie komplikacji, czy zdążę zgolić kocura, czy mnie teściowa nie wnerwi, czy mam rozwarcie, czy odstawię magnez z 2 dni.... ale mnie to... irytuje wszystko! Ta niepewność ze wszystkim!

Mam stracha

Stary 2012-01-03, 16:20   #2266
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
mała_stópka napisała do mnie: "przyjęli mnie na oddział na obserwacje, mała coś podejrzanie mało się rusza i ma owiniętą szyję pępowiną, szyjkę mam zamkniętą, ale skróconą. Leżę pod ktg cały czas. Jeśli wszystko będzie dobrze i nic się wcześniej nie rozkręci w czwartek wychodzę i wracam w niedzielę na cc wielkie buzilole dla Was cmok cmok. Ps. Czy pojawił się nowy bobas??"

Oczywiście napisałam jej o Filipku
Mała_stopka trzymam za malutka i za Ciebie, obys wyszla w czw ze szpitala

Cytat:
Kaczuszka nie szaleju- OLEJKU RYCYNOWEGO

Cytat:
tofifiiiiii chcę!!!!!!!!

Kochana jest co oblewać ---> <po maluchu> ja soczek, a Ty olejek...

ooooooo
Agatku to przesyłam Ci caaaale opakowanie tofifii
a olejeku to juz raczej nie wypije, bo mnie juz boli od jego dzialania

Cytat:
Niniejszym oświadczam, ze zdjęli mi aparat wiec moge rodzic
Neska suuuuper to z tej okazju ! ja stawiam, a co!

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:23   #2267
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Neska suuuuper to z tej okazju ! ja stawiam, a co!
Nie ma to jak po kielunku rycynki!!!!!!!!!!

Stary 2012-01-03, 16:27   #2268
magda1804
Rozeznanie

Kaczuszka trzymam kciuki za prawko

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
czesc brzuchacze i juz nie brzuchacze
ide was nadrabiac bo 5 stron od rana naskrobalyscie
ciekawe kto dzis urodzil(l)...
ja chce ja chce

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ale pisałaś coś że gdzies pojechał i będzie o 18 więc mi chodziło o to
aaaa no tak dzis pojechal odwiezdz kolege na lotnisko do gdanska i wroci ok 18h a juz mu wczoraj zapowiedzialam, ze jak wroci do na porodowke jedziemy

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Nie ma to jak po kielunku rycynki!!!!!!!!!!
o nie, Agatek! smiejesz sie z desperowanej ciezarnej? ja Ci dam

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 16:28   #2269
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ja dziś tez mam wizyte u doktora, juz sie nie moge doczekać wyniki mi sie poprawiły, na sam koniec ciazy wkoncu podskoczyła mi hemoglobina i nie mam bakterii normalnie szał ciał Malutka sie kreci i wypina, ale skurczy nie czuje zadnych, chociaz boje sie ze poprostu ich nie potrfaie rozpoznac
W ogole czasem jak sie ułoży to czuje główke tak baaardzo z boku brzucha, prawie na kregosłupie i musze zapytac czy to normalne powinna juz chyba byc bardziej w kanale nie?

No i z dobrych wieści chyba udało nam sie znalesc auto Po długich poszukiwaniach Troche sie martwie bo kosztuje wiecej niz zakladalismy wydac i wszystkie oszczędnosci pojdą, a tu za chwile chrzciny itp no ale tz sie upiera ze damy rade, wiec mu ufam
Haniula no to za wizytę i za wyniki badań.
Jakie autko kupujecie?
Stary 2012-01-03, 16:34   #2270
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Eliza - ok jesteś zapisana na 5.01

Dph - niedzielne dziecie

Dziewczyny chyba mi opadł brzuch- lepiej mi się oddycha, a w ogóle swędzi mnie strasznie skóra tam gdzie mostek i pod cycami- żebrami... Malutek dupinkę wypycha coraz częściej na sam środek brzucha- pod mostkiem i jest wieeeeelka gula- nie mogę się zgarbić nawet to czuję bo zaginam cielsko i cycami dotykam brzuchacza

Rusza się od razu jak przewrócę się na drugi boczek / pogłaszczę go / kiedy jem coś smaczniastego... ale nie świruje tak jak dawniej... Też tak macie??????

W ogóle dzieciak jest moim zdaniem wieeeeelki, jakie kopy ma
ja pisałam że tak mam od niedzieli to się śmiałaś dokładnie takie same objawy tyle że mi się dołem pojawiły rozstępy od tego opadnięcia! mały tak się mało ruszał, że świrowałam i poszłam dziś na ktg, no i faktycznie bardzo mało ruchów i mam liczyć a pojutrze powtórka, jak nie będzie lepiej to szpital mały wcześniej tak świrował a terewaz żre cukierki i mandarynki o on ma to w d...

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:37   #2271
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a Nawojka miala wczoraj jechac do szpitala i nic pozniej sie nie odzywala troche sie o nia martwie, mam nadzieje, ze wszystko ok

Ja jestem tak zdesperowana i chyba napije sie tego olejku.... boje sie jak cholera, ze zaszkodze dziecku, ale jak czytalam to ponoc nie wplywa na plod... Czuje jak wszyscy wokół wywieraja na mnie presje. TZ musi jechac juz do pracy w nocy z czwartku na piatek, a dzis juz wtorek i nadal nic sie nie dzieje, zostane sama i co ja zrobie...

Olejek stoi i czeka, a ja nie wiem co robic
Magda. Uparciuchy z tych naszych maluchów
Jak dasz radę to wypić to pij Kochana, napewno Ci nie zaszkodzi. Jak to sama zostaniesz? Jesteś daleko od rodziny?

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Dziewczyny wypiłam ten olejek 2łyzki z sokiem pomarańczowym
I jak? Smakowało?
Stary 2012-01-03, 16:38   #2272
kamciurka
Zakorzenienie

hejkum kejkum
nosz kurrrna nadrabiam Was od dosłownie 10 rano z małymi przerwami co ja nadrobię stronę to Wy następną dorabiacie, nosz normalnie syzyfowa praca

Na początek wiadomości od Eluni :
Będzie w szpitalu do poniedziałku, bo mały ma zapalenie ucha i gardła i żółtaczkę pytała co u Was więc zaraz jej napiszę same newsy, w czwartek idę ją odwiedzić
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam ,że taka ciotka męża co ma 38 lat leży w szpitalu pod respiratorem bo w czwartek pękł jej tętniak w mózgu i się wylał,a do tego znaleźli jej jeszcze jeden w głowie.Smutne to
ojej
Cytat:
[/COLOR]Mam tez inną opcję ,mi zdejmuja 5 więc jak chcesz to mogę oddać ,mało używany,ładny niebieski kolorek

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mala_stopko i moja rada dla wszystkich nierozpakowanych jeszcze dziewczyn: Kochane nie nastawiajcie się za bardzo na to, że urodzicie przed albo w terminie, bo później naprawdę można ześwirować. Ja jestem już tydzień po terminie i chyba osiwieje z nerwów. Wczoraj przełaziliśmy z TZ cały dzień, spacerki, łażenie po schodach i nawet zdobyliśmy taką górę i co? I nic siedzę i czekam. Dodam jeszcze, że byłam bardzo aktywna całą ciążę. Stojąca praca do 9 m-ca, wracałam do domu po pracy i nigdy nie odpoczywałam, prałam, sprzątałam, gotowałam, rano znów do pracy, myłam okna, szorowałam dywany, co tydzień większe sprzątanie, nawet jednej nospy czy tabletki magnezu przez całą ciąże, a i tak przenosiłam i sama nie wiem co robić. Dziś czuję baardzo słabe ruchy i chyba się to zakończy wizytą w szpitalu wieczorem jak mąż z pracy wróci. Mam jeszcze niby tydzień bo ciąża może trwać przecież 42 tygodnie, ale chyba wolę wszystko sprawdzić żeby później sobie w brodę nie pluć. A to zdjęcie góry na którą sie wczoraj wydrapałam
dzizas podziwiam Cię za tę wycieczkę
Cytat:
Wiadomosc od Czubaska:
Hej, nie czulam ruchow malej, wiec pojechalam do lekarza i zostawili mnie w szpitalu bo na ktg wyszly skurcze. Mala zaczela sie ruszac ale glowka napiera na wyjscie i musze byc pod obserwacja. Maz ma mi przywiezc laptopa w srodewiec moze uda mi sie wejsc na forum. Trzymajcie kciuki, zebym nie urodzila jeszcze.

no wiec !!!

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Wlasnie urodzil sie kolejny dzidzius. Polozne w otwocku sa cudowne. Juz nie bede was straszyc jestem po prostu w szoku jak wyglada porod z bliska. Dobrej nocki. Odezwe sie jak sie ockne
też myślałam że urodziłaś
Cytat:
a myslisz, ze jest taka opcja? myslalam,ze tylko rudzi rodza lub robia rude dzieci

i nie boje sie ani rudzielca, ani bruneta, ani blondyna
jak bedzie zdrowe, silne i szczesliwe ,to moze byc nawet z wlosami fioletowymi w czerwone kropki

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Udało mi się wejść na telefonie. Trzymam kciuki za pearl. Ja po ktg skurcze dochodzą do 70% nie wiem czy to dobrze czy źle. Miałam też usg. Łożysko w ciągu 2 tyg osiągnęło 3 stopień i ma liczne złogi więc jest do dupy. Do tego z przepływami coś nie tak. Pociesza mnie fakt że ciąża jest tydzień starsza i mała ma 2370 g.
trzymam kciuki, w końcu mamy termin na ten sam dzień
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość

Eeeeee tam, mi tam dobrze z "3" z przodu I powiem Ci, że teraz mam najlepszy okres w życiu. Poza tym ja się czuję młodo (zresztą zawsze mi dają dobre kilka lat mniej), więc luuuuz
ja mam to samo rozkwitłam po trzydziestce
najfajniejszy okres mojego dotychczasowego życia
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
mam newsa: Anankee urodziła !!!!!
Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm.
Gratulacje!!!!

Gratulacje jak również dla Pauli Lbn

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:43   #2273
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Magda. Uparciuchy z tych naszych maluchów
Jak dasz radę to wypić to pij Kochana, napewno Ci nie zaszkodzi. Jak to sama zostaniesz? Jesteś daleko od rodziny?

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

I jak? Smakowało?
Nawojka rodzine mam 30km od siebie, sama chcialam z dala od rodziny i teraz mam
a olejek? hmm... czytalam, ze ponoc mial smakowac jak rozgnieciony slimak ale nie wiem jak taki slimak smakuje, bo nie probowalam. Olejek jest baaaardzo tłusty jak parafina i ma podobny zapach. Nalalam do szklanki 1 czubata lyzke stolowa i druga ale nie az tak pelna, do tego sok pomaranczowy w ilosci 2 razy wiekszej niz ilosc olejka. Wymieszac tego chyba nie da rady, zostaja oczka na wierzchu jak w rosole a smak? nijaki tylko, ze tlusty. Nawet nie bylo tak ciezko wypic, dodatkowo popilam herbata pozniej dosc dziwne uczucie bulgotania w brzuchu i czasem mi sie odbilo. Teraz mnie glowa boli, bo chyba mozna sie od tego odwodnic

04.01.2012r.

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-03 o 16:47
Stary 2012-01-03, 16:44   #2274
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
ja pisałam że tak mam od niedzieli to się śmiałaś dokładnie takie same objawy tyle że mi się dołem pojawiły rozstępy od tego opadnięcia! mały tak się mało ruszał, że świrowałam i poszłam dziś na ktg, no i faktycznie bardzo mało ruchów i mam liczyć a pojutrze powtórka, jak nie będzie lepiej to szpital mały wcześniej tak świrował a terewaz żre cukierki i mandarynki o on ma to w d...
ja co chwila zerkam w lustro- opadł czy nie opadł.... na wkładce: "będzie czop czy nie będzie czop" wstaję - "pójdą wody, czy nie pójdą?" jakaś paranojaaaaa

Cytat:
o nie, Agatek! smiejesz sie z desperowanej ciezarnej? ja Ci dam
nie nie, jakże bym śmiała o PANI!

Teraz to już opijać soczkami nie będziemy, tylko rycynką, co by ruszyło każdą po kolei...
Cytat:
ja chce ja chce
se możesz co najwyżej
na 4.01 jest zapisana Inutil, na 5.01 Eliza, możesz co najwyżej 6.01 se wybrać

Stary 2012-01-03, 16:49   #2275
nawojka8583
Zadomowienie

[QUOTE=sandra1892;31378737]Hej Mamusie!

Jak tam sie czuja wasze maluszki??
I jak tam brzuchatki?
Szykujecie sie do porodu??

U nas ok , ale nocka zarwana
Mala krzyczala jak by ja ze skory obdzierali
Nie wiem co jej bylo. Brzuszek miala ok kupke tez robila.
No ale teraz jest ok, chyba odsypia nocke
QUOTE]
Biedne Maleństwociekawe co ją tak męczy?
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Ja tez chce juz rodzic!!!!Juz niby 2 cm rozwarcia mialam dwa tygodnie temu,ale cos nie chce sie ruszyc dalej!!!Dziecko caly czas rosnie i boje sie,ze nie dam rady go urodzic naturalnie.Filip wylaz!!!!
Ja też chcę
Cytat:
dziewczynki czy jak macie skurcze/ czy jak brzuchol sie napina to kłuje Was to tez? bo mnie sie kilka razy zdarzyło takie kłucie w brzuchu.... i nie wim czy to normalne czy niet
Nic mnie nie kłuje zresztą ja to chyba jakaś dziwna jestem
Cytat:
Inutil no dobrze wiec tak wyglada szyjka (zdjecie z cyklu ciezkie widoki- tylko dla odwaznych):
http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html

wczesniej jesli sprawdzilam palcem jak najglebiej to wlasciwie byla ona baaardzo daleko i wydaje mi sie, ze wtedy nawet nie byla skrocona. Teraz nie musze sie wysilac by ja dotknac. poza tym jak widac na zdjeciu, ksztaltem przypomina taki jakby krazek i tak ja czuc, ktory w srodku ma dziurke, u mnie ta dziurka jakby sie rozszerzyla i tworzy teraz jakby okrag. chyba dosadnie opisalam swoj przypadek

NIE CZYTAC, jesli ktos jest wrazliwy na takowe opisy
Dzięki za cenne info, ja podobnie jak Inutil też z tych niegrzebalskich
Stary 2012-01-03, 16:54   #2276
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
ja co chwila zerkam w lustro- opadł czy nie opadł.... na wkładce: "będzie czop czy nie będzie czop" wstaję - "pójdą wody, czy nie pójdą?" jakaś paranojaaaaa

nie nie, jakże bym śmiała o PANI!

Teraz to już opijać soczkami nie będziemy, tylko rycynką, co by ruszyło każdą po kolei...

se możesz co najwyżej
na 4.01 jest zapisana Inutil, na 5.01 Eliza, możesz co najwyżej 6.01 se wybrać
osz Ty małpko!!!! to co pijesz jako nastepna?
a terminy zajete przeciez od jutra sa, a ja dzis juz chce rodzic

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 17:02   #2277
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
kici kici miaaaaau miaaaaauuuu

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

kupuj kupuj bo czas płynie
tylko nie wiem gdzie i jaka
nie moge sie zdecydowac, bo jak sa komplety, to z baldachimami i innymi cudami, a ja nie chce, tylko chcialabym komplet z rozkiem i miekkim przewijakiem np

Dziewczyny, polecicie jakies posciele?

Cytat:
kwiatuszków jest 19 sztuk a nas jest 72 sztuki
ale inaczej jest wiadomosc przeladowana grafika i by nie poszlo !!!!! to byla taka liczba umowna, a kwiatek nalezal sie kazdej, ktora trzymala kciuki i juz koniec dyskusji, bo Cie pobije

Cytat:
Po wypiciu tego olejku poza lekkim przeczyszczeniem i burczeniem w brzuchu nic sie nie dzieje
normalnie NIECH TO SZLAG TRAFI!!!
spokojnie, Kochana...
Dzidzia sobie sama zadecyduje,kiedy bedzie jej sie chcialo wyjsc, a Twoje nerwy na nic sie nie zdadza

Cytat:
kciukasy za Stopke !!!

Cytat:
to po coc wychodzisz ??? :brzyda l:
a na egzaminie bedzie dobrze - w koncu nie uwala ciezarnej
o ktorej mamy trzymac kciuki?

Cytat:
"Kwilenie" Zobaczymy
no dobra
ryk zarzynanej swini !!!!
lepiej?
Cytat:
Napisane przez Boro
E no, jeden gotuje, drugi sprząta, trzeci nie pali, czwarty przynosi do domu kokosy to stwierdziłam, że mój też musi mieć jakąś zaletę
i przez to wyszedl na zdecydowane prowadzenie...
Cytat:
Napisane przez Boro
O żesz! Ale przecież drobniutka jesteś To dałaś mamie popalić! Ja miałam 3800.
oj, do drobniutkiej to mi daleko jak stad na ksiezyc i z powrotem
a juz mowilam Mamie, ze ja na jej miejscu bym siebie nie urodzila
3800 to tez niezly klocuszek

Cytat:
A co do seksu- jak u Was jest dziewczyny, bo mi to wcale nie sprawia przyjemnosci, zupelnie, ani troche, czasami nawet sprawia bol. Robie to, bo mam nadzieje, ze wykurzy mala z brzucha.
mi sie czesto sni po nocach i wtedy jest fajnie, ale juz na jawie, to mi sie nie chce

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Kamciurka, ojej, to ucaluj Elunie i powiedz, ze bedziemy czarowac, aby Maluszek szybko wyzdrowial

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:02   #2278
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!
U nas ok , ale nocka zarwana
Mala krzyczala jak by ja ze skory obdzierali
Nie wiem co jej bylo. Brzuszek miala ok kupke tez robila.
No ale teraz jest ok, chyba odsypia nocke
Trzymam kciuki za te, ktore sa w szpitalach

A i kto zaklada watek na odchowalni ?? Bo juz po woli czas

Anankee, Gratulacje!!
Może to kolki??? Położna do Was przychodzi, może podpytaj co radzi? a jak nie to herbatka koperkowa, bio-gaia, simplicol niemiecki zresztą na sieci w temacie kolek znajdziesz 1000000 rad - zacznij od najprostszych, nam przy synku pomogł pierwszy specyfik który kupiliśmy, znajomym dopiero któryś z kolei....

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Aha, no to jak tak ustalone to wsio gra

Byla u nas polozna, ale ta wizyta to jakas porazka. Nawet nie sprawdzila czy mala nie ma odparzonej pupy
Może zmień położną?? to chyba można robić 2x na rok, czyli jak pierwsza Ci się nie spodobała to możesz zadzwonić po inną na moim terenie mogę mieć z 3 przychodni różnych - więc mi jak się nie spodoba, to zaraz wysyłam TŻta po inną

Cytat:

Mnie się też kosmosy śniły - urodziłam córeczkę - zgodnie z oczekiwaniami, ale w domku i do tego jakąś taką dużą... zanieśliśmy ją do drugiego pokoju, żeby mogła sobie pospać i jak się obudziła to zaniosłam tam synka (ma 2 latka), położyłam go obok niej, żeby sobie obejrzał siostrę i sobie myślę: jaka ona duża... i tak dalej patrzę a jej nogi z łóżka zwisają - patrzę na synka a on taki malusi... był ze 2x mniejszy niż ona w tym śnie...
i wiecie co sobie pomyślałam: jak ja będę takie duże dziecko nosić

dobrze że się potem obudziłam bo synek coraz bardziej przypominał to niemowlę które brałam na ręce 2lata temu i się zaczełam martwić, że taką ma noworodkową buzię
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
wiem, że jesteś z Poznania. Napisz gdzie rodziłaś w jakim szpitalu i jak było?
Jeśli już to opisywałaś to przepraszam za pytanie, ciężko mi czasem wszytsko czytac.
Ja będę rodzić w Poznaniu w Raszei tak mi się wydaje... ( jak mi się uda)
Cytat:
Eliza moj tz teraz dostal wolne do czw, jesli pojedzie w nocy z czw na pt to przyjedzie dopiero pon/wt, a wtedy ja bede 5dni po terminie wiec obawiam sie ze do szpitala bede musiala sama jechac...
Po wypiciu tego olejku poza lekkim przeczyszczeniem i burczeniem w brzuchu nic sie nie dzieje
normalnie NIECH TO SZLAG TRAFI!!!
Nic się nie stresuj - olejek wzięłaś z przychodni? przeczyszczenie długo trwało? bo może się zdecyduję trochę - zamiast lewatywy np?
Co prawda nie planowałam jej, ale z drugiej strony trochę się martwię, że przy porodzie może mi się coś przydarzyć... Co prawda jeszcze bardziej się boje jakby być po....

Cytat:
ok jesteś zapisana na 4.01

Która chętna na 5.01??

Bo ja zajmuję termin 7-8 z małą i proszę nam się nie wtryniać tutaj

ejj ale ja nie chcę 6.01 bo jest 3 króli...
Zobaczymy co na wizycie powie gin

tofifiiiiii chcę!!!!!!!!

Kochana jest co oblewać ---> <po maluchu> ja soczek, a Ty olejek...

ooooooo
Ja chcę na 4.01 albo 5.01, więc mi nie blokuj... Dziś już nie chcę bo mamy rocznicę ślubu i kupiłam ciacho i dobre dodatki do kanapek na kolację - mąż na obiad nie dotarł - siedzi u dentysty
Miałam robić własnoręcznie ciasto, ale stwierdziłam że może się uda z tym porodem w końcu to kto będzie to ciacho jadł? Mój M jak mu nie podać na gotowego, to nawet nie wpadnie, żeby zajrzeć do lodówki
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:03   #2279
klaurencja
Raczkowanie

ANANKEE GRATULACJE!!!

Hejka

Nadrobilam was, ale tak pobieznie bo Fifi co chwilka mnie wolal Czy dzisiaj nie miala miec Blanszor cesarki?
Stary 2012-01-03, 17:06   #2280
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki, oglaszam, ze bardzo dobre z Was czarownice Kciuki podzialaly i na mnie, i na Czubaska
Bardzo dziekuje za troske
- po kwiatuszku dla kazdej z Was
Który jest mój?
Cytat:

wszyscy mi mówią, ze chłopcy leniwi i dłuzej w brzuchu siedzą wiec sie boje ze jeszcze 2 tyg bede sie bujac.... ;/
Też tak słyszałam
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ja też chcę dzisiaj, mój lekarz zapraszał bo ma dyżur, a chciałabym na niego trafić. Następny chyba dopiero za tydzień

o nieeee, nie pisz takich rzeczy.

Ja siedzę jak na bombie, normalnie zaczyna mi się chyba jakaś depresja przedporodowa, a nawet terminu jeszcze nie ma
Nie chcę myśleć, co będzie się ze mną działo jeśli mam czekać tydzień albo dwa po terminie
Oj Kochana nic przyjemnego takie czekanie, szału można dostać, no ale miejmy nadzieję, że Ty nie będziesz musiała
Cytat:
myslalam, ze zjadlam po drodze jeden dzien, ale na szczescie to Ty sie zapedzilas
slub jest 5-go...
o ile znajde sukienke
A jak nie znajdziesz to co???
Cytat:
mojemu tz co drugą noc sie sni, ze rodze mnie czasem tez i jeszcze mojej kolezance tez
wczoraj mama zadzwonila do cioci (swojej siostry) i pierwsze słowa cioci "CO??? RODZI JUZ?? " i w trakcie tej rozmowy tam u cioci żona kuzyna wróciła z pracy i usłyszała ze ciocia z moja mama rozmawia i to samo na głos "CO? RODZI??"
Mi się dziś śniło, że urodziłam sześcioraczki- sześciu chłopcówleżeli sobie w rożkach, a ja ich ciągle liczyłam bo nie mogłam uwierzyć. W drugim śnie zabiłam cygankę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości