|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rycynki, nie pijam ![]() Idę już, nerwy mnie zaczynają łapać już pyska wydrzeć miałam na tz ale przecież on tak grzecz(sz)nie leży idę się wyluzować chociaż troszkę przed jutrzejszym buziaki babeczki.
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2012-01-03 o 22:17 |
||
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
nie interesuje mnie jego zdanie
ale jak mu powiedziałam, to stwierdził, że idzie pobiegać ![]() ![]() ![]() Cytat:
dobry interes |
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Robiła mnie 9 lat :/ I tak poza tym to miałam się nazywać... augustynek Wtedy bym chyba została seryjnym zabójcą Dziękuję Fuksem wzięłam
|
|
#2437 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe czy warto bylo. Mam nadzieje, bo wiele stresu mnie to teraz kosztuje- czy malej nie zaszkodzilam przede wszystkimCytat:
wiec te terminy to chyba musisz pozmieniac, bo jakby nie bylo my jestesmy pierwsze w kolejce na liscie, a nie tu ze swoja lista sie wladowalas p.s. do 6 to kochana wlasciwie zostaly 2 dni wiec nie mnóóóóstwo czasu tylko (powtarzam) zostaly 2 dni Cytat:
![]() a ja mam chyba skurcze, tylko, ze przybieraja na sile
|
|
#2438 | ||
|
Rozeznanie
|
Można się posikać ze śmiechu jak się Was czyta
![]() Ja właśnie z kubkiem ciepłego mleka z miodem próbuje się wyciszyć przed snem , a tu nic z tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2439 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj nadrobiłam Was prawie 30 stron!!! Oszalałyście kompletnie
![]() Czubasek trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Neska gratuluję zdjęcia aparatu i współczuję pierwszej nocy z aparatem retencyjnym Mi było z nim baaardzo ciężko ![]() Anankee gratuluję!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupowałam 2-elementową za 30 zł i jestem zadowolona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nadal nie mam materacyka i teraz chyba jednak też chcę lateksowy a nie pianka-kokos jak do tej pory myślałam ![]() Jak już Was nadrobiłam, to napiszę co u mnie Od pary dni mam wrażenie, że jestem jakaś otępiała :/ Normalnie idę z Mężulem ulicą i on coś do mnie mówi a ja nic nie rozumiem :/ Czuję się tak jakby życie toczyło się obok mnie :/ Mam nadzieję, że to przejdzie po porodzie. No i też od paru dni dopadła mnie obawa, co będzie po porodzie. Strasznie zaczęłam się bać Czy dam sobie radę, czy będę wiedziała co i jak i czy w ogóle polubimy się z Wojtusiem... Samego porodu też się boję :/Od rana przymierzam się do spakowania torby do szpitala, ale nadrabianie wątku zajęło mi tyle czasu, że torbę przekładam na jutro Tylko nie piszcie za dużo wieczorem
|
|||||
|
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boro fajowe łózeczko ![]() mowie do TZ (Własnie z pracy wrócił) ze dzisiaj miałam lenia i nic nie zrobiłam a miałam posprzatac łązienke i prasowac a on do mnie "Ty mi tu zadnych sprzątań ani prasowań nie urządzaj, w zaawansowanej ciązy nie wolno!" hehe---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
tzn nie boli (moj tz za to jęczał w kółko jak miał to nosic- on tez miał aparat ale przed slubem jeszcze)teraz mam na dół tylko retencję stałą-taki drucik od tyłu zębów przyklejony wiec tego prawie nie czuje....
|
||
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooł... jak urodzisz dzisiaj jutro rano biegnę do apteki po ten olejek ![]() dobranoc
|
|
|
|
|
#2442 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moim zdaniem jak Ci gin nic sensownego nie powie, to lepiej leżeć w szpitalu mimo tego że szpital i nie ryzykować (ja poprzednio leżałam przez 2tyg - miało być 3dni ale nie puścili mnie już - i choć uważałam i nadal uważam że to było bez sensu, to dla bezpieczeństwa lepiej pocierpieć trochę )Szczególnie że jak TŻ pojedzie do pracy to będziesz sama - lepiej w szpitalu nie sama moim zdaniem - chyba że pojedziesz czekać do rodziny? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo mi wyjątkowo brzuch twardnieje tak że to czuję - od kilku dni już twardnieje sobie ale ja tego nie zauważam jak nie myślę, ale teraz się nie da nie czuć - nie boli, ale gorąco się robi strasznie.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak miałam okresy małej ilości mleka w stosunku do potrzeb, to po prostu przystawiałam małego częściej i się mleka narobiło więcej już następnego dnia... A laktatora używałam tylko wyjątkowo, żeby sobie ściągać na wyjścia |
|||||||
|
|
|
#2443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mi zdjęli górę na tydzień przed ślubem, to nie dość, że ze stresu spać nie mogłam, to jeszcze ten aparat mnie męczył i zrezygnowałam z niego na po ślubie Potem już było z każdą nocą lepiej
|
|
|
|
|
#2444 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to nie wiem jak długo bede zwlekala z pierwsza samodzielna kapiela no i gratuluje nakarmienia Michałka ciekawe jak po takim relaksujacym wieczorku bedzie spal![]() Cytat:
Bambusiek Ty uwazaj na siebie bardziej i odpoczywaj wiecej, bo inaczej naprawde urodzisz lada dzien. Cytat:
a te ponczochy to dobre? jeszcze do tego uciskowe? dziwne dkoro nogi sa opuchniete to takie trzeba nosic![]() Cytat:
p.s. nieładnie tak nie odzywac sie przez dluuuugi czas ![]() Cytat:
|
|
#2445 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
może niech mi któraś wyśle na priv telefon co to jeszcze nie zamierza się rozpakowywać w najbliższym czasie - to dam znać jakby co... bo właśnie zaczynam minuty liczyć pomiędzy
![]() A jeszcze do małej stópki chciałam napisać, że oni niby takie mniej delikatne badanie mogą robić celowo, bo wtedy się poród może od tego przyspieszyć - jutro chcę porozmawiać o tym z moją gin jeśli się te skurcze co mam teraz nie rozkręcą... Tylko że rzeczywiście nie wiem po co u niej to, skoro i tak ma być cc.... Ale z drugiej strony gdzieś czytałam, że potem wszystko lepiej jest jeśli cc jest jakby wynikiem naturalnego porodu (może się lepiej organizm przystosowuje do pozbycia dzidzi albo co?) Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-01-03 o 22:47 |
|
|
|
#2447 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wlasnie no-spę dobrze jest wziac, zeby sprawdzic czy to faktycznie skurcze. Jesli to bylby zwyczajny bol brzucha to powinien zelzec, badz wyciszyc sie. Tak pisaly mamu listop.-grud.
|
|
#2448 | ||||
|
BAN stały
|
Właśnie sobie smsuje z żoną szefa
. Pisze że tęskni za plotkami w biurze ze mną i że jakbym czegoś potrzebowała to może do mnie przyjechać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby się rozkręciłyCytat:
. Jedyne czego zabrania mi to odkurzania, dźwigania, wychodzenia samej z domu na dalsze wyprawy (typu jazda autobusem) oraz jeszcze jednej rzeczy...
|
||||
|
|
|
#2449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to super, ze masz teraz takie fajne ząbki Cytat:
ja na Twoim miejscu to już bym się pchała do szpitala na łeb na szyję, chcesz urodzić jak Cię TZ odjedzie??? Tym bardziej, że jesteś po takich przejściach, oj masz stalowe nerwy kobieto!!!!!
|
||
|
|
|
#2450 |
|
Rozeznanie
|
To sobie przypomniałam, że spytałam lekarza czy dziecko jest ogromne. A on mi powiedział, że po wyglądzie brzucha to raczej ogromne nie jest. I weź tu bądź mądrym hihi kiedy ja ciągle myślę, że jednak jest b. duży
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i się nie wpychata na siłę na listę, to co mi tam... Cytat:
tu są zakłady jak która czuje- chce rodzić którego dobra.. doba ma 24 h więc każda ma swoje 12 h do wykorzystania i ani minutki dłużej, bo wchodzi następna! _________________________ ____ Jestem śpiąca i jakoś zesmutniałam ![]() Teraz A. dostanie kasę to musi zapłacić za mieszkanie i mało co przeleje ehh, styczeń będzie bardzo słabiutkim miesiącem... o monitorze oddechu nie wspomne- brak kasiory a raty nasze? strasznie się tym dołuję, skąd tu kasiorę wytrzepać
|
|
#2452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zeby poszlo---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Ja mam juz od ok. 19h co ok 10-8min, trzymaja jakies 45s jak zaczynaja sie to powoli zaczyna twardniec brzuch i bol wzrasta, az zlapie taki mocny, ze robi sie goraco i poca sie rece. Brzuch wtedy jest jak skała- uczucie jakby cos napieralo na szyjke i odbyt
|
|
#2453 |
|
BAN stały
|
Agatku główka do góry
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Magda, Agatka dajecie dziś ![]() . Prosimy o sms z porodówki
|
|
|
|
#2454 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za zakupy Cytat:
Cytat:
za wizytę.
|
|||
|
|
|
#2455 |
|
BAN stały
|
Nawojka wyślij mi na pw Twoj nr tel bo w klubie nie ma a chciałam sobie w razie czego kogos z uk nr zapisac.
Ide po kanapke z tuńczykiem. |
|
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, bo dziwnie się czuję i zmęczona jestem
niby czym leżeniem w łóżku, jedzeniem i piciem? ![]() Dobranoc maleńkie ![]() Agatka i Madga dajecie dziś w nocy - już Wam pozwalam no Cytat:
to rób to jak on nie widzi... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i mam nadzieje, ze nie wiecej, bo jak ja je wypchne![]() eh co ma byc to bedzie. narazie czekam
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edit. One ponoc nie pozwalają na zatrzymywanie sie wody O takie
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-01-03 o 23:08 |
||
|
|
|
#2460 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba sie zdecyduje Cytat:
ale gdyby nie tz i to,ze tesciowie do najbiedniejszych nie naleza,to pewnie nigdy bym sie nie zdecydowala a tak to w sumie moze zostawie na nastepne dzieciatko , bo ma 10 lat gwarancji Cytat:
nie jestes w tym sama Cytat:
ech, jestem po kapieli, tz mnie wypeelingowal, wysmarowal oliwka i zalaczamy sobie filmik tak wiec jutro nadrobie dokladniej, a nie tylko na swoje poodpisuje jak brzydal ![]() Agatku, sciskam i tule i glaszcze. Jakos sie ulozy. Musimy myslec pozytywnie. Mnie ten doluje,ze za nic nie placimy ze swojego,tylko doimy. Tak bym chciala miec swoj pieniadz, zeby chociaz cos malego moc kupic od siebie bez zastanawiania sie, jak zareaguja Rodzice i tesciowie. Pozytywne myslenie na Nowy Rok !!!! Damy rade. Jak poczatki sa trudne,to podobno pozniej jest lepiej Dobranoc, Brzuchatki i Mamusie-juzBezBrzusie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

ja co chwila zerkam w lustro- opadł czy nie opadł.... na wkładce: "będzie czop czy nie będzie czop" wstaję - "pójdą wody, czy nie pójdą?"
jakaś paranojaaaaa

i nie wchodź w paradę Inutil 
buziaki babeczki.

dobry interes
no i 31 niby ostatnia wizyta ale doktor stwierdził ze chyba predzej sie na porodowce spotkamy 

Gabrysia - 09.02.2012
Doimy tesciow
Czy dam sobie radę, czy będę wiedziała co i jak i czy w ogóle polubimy się z Wojtusiem... Samego porodu też się boję :/

......................... ???
żeby się rozkręciły

i jakoś zesmutniałam