|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
za małą - będzie dobrze!Tak sobie, jakoś cały czas mi słabo, cieżko oddychać Jak leżę to jest w miarę, ale jak wstaje to serce bije jak szalone i we łbie się kręci, gwiazdki przed oczami
|
|
#2642 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
GRATULACJE BLANSZOR I MAŁA STÓPKO ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla dzielnej Mamusi - chyba tylko faceci twierdza że poród nie boli
|
||||
|
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
Nikotynka trzymaj się,wszystko będzie dobrze,glowa do góry!
o kurde ale szalejecie dziewczyny z tymi porodami - ja też chcę,ja też chcę... |
|
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
Trzymamy mocno kciuki za córeczke N1KOTYNKI
Na pewno bedzie wszystko dobrze ale co sie nastresuja to ich ehhhhhh Ale mi sie nastroj popsul.... Zrobilam sobie swojskie frytki paluszki rybne i jajko sadzone teraz mam straszna ochote na ciasto a wy tu plesniakiem kusicie ehhh musze sie zadowolic kruchymi ciastkami.... Czekam na męża, okazało sie że musi dac auto do naprawy wiec przez najblizszy tydzien nie moge rodzic mam nadzieje ze nasze dziecko nie zrobi nam na przekór, bo do szpitala 30km a my na głuchej wsi...
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Nikotynko kciuki za was!!! Będzie wszystko dobrze!!!!
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja też mam nadzieje że to przejściowe, ale mimo wszystko niepokojące, a ciśnienie mierzyałaś??
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
zaraz się posikam
KASIK TEŻ DOPADŁO.... MA SKURCZE I JEDZIE NA IP. JEST CAŁA W STRESIE ALE I SZCZEŚLIWA ŻE COŚ SIĘ DZIEJE
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka mamusie
![]() ale się dzieje na forum ![]() GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I ICH URODZONYCH DZIECIACZKÓW
Ja już też tak po cichutku bym chciała urodzić jak czytam wasze wpisy ale najlepiej jak by malutki posiedział tak do 23.01 to taka moja wymarzona data także Agatku jeśli dalej prowadzisz swoja magiczną listę porodów to ja rezerwuję tę termin ![]() ![]() agawoo dobrze że pojechałaś sprawdzić ruchy malutkiej. Odezwij się potem z informacjami
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Kasik i jej maleństwo
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu szaleństwa sie dzieją ja nie mogę hahaha suuuuuper
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ I ICH DZIECIACZKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! u mnie chwila spokoju mały dziś od rana ładnei dawał do wiwatu cały cza spłakał i się prężył wiedziałam ze coś jest nie tak że napewno go brzuszek boli bo w nocy nie zrobił ani jednej kupki aż do teraz, dzwoniłam do położnek ale powiedziała ze to normalne że mam mu dawać dużo wody a jak to nie pomoże to wieczorem dać mu czopik ale nie czekałam do wieczora i wysłałam tż do apteki po czopki glicerynowe zaaplikowałam małemu i proszę odrazu pomogło kupka gigant wyszła odrazu a mały momentalnie się uspokoił teraz sobie słodko śpi byliśmy w szoku z tż ze w takim małym człowieczku moze sie taka kupcia zmieścić i jak miało go to nie boleć a jak bym miała czekać do wieczora to dziecko chyba by mi sie wykończyło dlatego dziewczyny czasami słuchajcie swojej intuicji mi podpowiadała że mam nie zwlekać i mu pomóc i prosze synuś śpi jak aniołek jednak jak kobieta sie staje matką wie dobrze co dla jego dziecka jest najlepsze i wie kiedy cierpi i trzeba mu pomóc to już taki instynkt matczyny
|
#2654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa za szybką reakcję. Wspaniała z Ciebie Mamusia!! tak trzymaj, i pisz często jak sobie radzisz z takimi przypadkami. Ułatwi nam to "obsługę" naszych maluchów.
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
A tym jak wesoło no
i se podśmiechujki ze mnie robią ![]() Fajnie se pospałam od 11 do 12.30 i sms od ewuli ale nie miałam siły i t takiego lenia załapałam, że szok a potem teściowa przylazła i w ogóle jestem dziś nie do życia Ale się zmusiłam, żeby wyprać ostatnie rzeczy no i teraz Was nadrabiam... Mam lenia żeby zrobić foto wózka jeszcze ![]() Misienka23 u nas w Toruniu jest komp i internet... ale wiesz jaki? Monitor z wielką dupą żółty a o żółtej, brudnej klawiaturze nie wspomnę do tego nie działająca myszka i stronki co chwile się wieszały enjoye mamusie polecały wziąć wielką koszulę męża/tżta której nie używa, albo nie żal potem wyrzucić bo będzie duużo krwi ja jeszcze takowej nie mam- ale jutro jadę do gina, to podskoczę do lumpa jakiegoś ![]() MissZuzia w papmersach '2' dziecko się nie utopi ale nie chcę wprowadzać w błąd No ale każdy zrobi jak uważa oczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2657 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja też dołączam się do kciuków!!!!! ![]() czego się buntujesz, no czego?? ![]() Cytat:
![]() Dlaczego oni z nią tak zwlekali?!! istny cyrk!! Trzymam kciuki za malutką, oby wszystko dobrze się potoczyło... ![]() Cytat:
za 34 tydzień i udaną wizytę! ![]() Cytat:
![]() dajta mi się wyspać!
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=*Agatek*;31407409
dajta mi się wyspać! ciesz się że CI nie wrzeszczymy jeszcze
|
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
Ale wyczułam
że dziś nie będzie już listy grudniowej!!!!!!!KASIK NAWOJKA KCIUKASY!!!!!!! ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#2660 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wooowww, ale się dzieje...
ja tylko po łebkach czytam... byłam na zakupach i żeby odciażyć mózg trochę myśleniem "kiedy" zrobiłam komplet decoupageowy dla koleżanki na urodziny. Zresztą dzwoniłam do niej rano z życzeniami, a ta mi mówi, że śniło jej się że urodziłam, pierwszy raz, że mały miał 1,6kg i że dzwoniła do mojego lekarza i ochrzaniała go dlaczego na usg wychodziło więcej.. eee, ja też chorowałam przed świętami i lekarz się nawet nie pytał, od razu kazał przyjechać do lekarstwa (antybiotyk dostałam), bo lepiej w chorobie nie rodzić Ja mam dwie duże paczki pampersów 2, i dwie małe 1. Potem będę kombinować z bidronkowymi albo rosmanowymi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i czekamyCytat:
i idziemy dziś do kina może jak urodzę w kinie mały będzie miał darmowe wejściówki ![]() :conf used:
|
|||||
|
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tam sie słucham Uski
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki napisalam sms do bebiBebi i odpisała:
"hej, alw super ze napisałas jestem w szpitalu dalej, stwierdzona katychardia płodu i mam skurcze juz a to sopiero w piatek zacznie sie 36tc, lekarze mowia ze do terminu nie dotrwam bo mam plod o ok 2 tyg do przodu rozwiniety Mam nadzieje ze jutro wyjde, najpozniej w piatek ciekawa jestem kto sie rozpakował, ale jak wroce do domu to wszystko nadrobie dziekuje za pamiec, buziaki dla wszystkich mamus "
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przed kinem to lepiej tego nie pij ![]() moj katar się rozkręca ;/ |
|
|
|
|
#2664 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do majtasów to chyba przymierzę swoje bo kupiłam M i jak piszecie że numeracja zaniżona to może nie wejdę ![]() Cytat:
![]() brawa dla kolejnej rodzacej -kciukasyCytat:
pampersy tez 1 - moja dzidzia wielka raczej nie będzie a kombinowac i podwijać czy zawijać nie zamierzamCytat:
![]() Cytat:
ostatnia mama grudniowa- trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||||||||
|
|
|
#2665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczynam dzis 35 tydz, a mój "mały" dzisiaj idę i jestem ciekawa ile mój Wielkolud waży i czy wszystko ok ![]() Cytat:
będzie dobrzeCytat:
![]() Cytat:
ładnie nogi zaciskały do Nowego Roku, popuściły i się wszystkie sypią
|
||||
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje nowym Mamusiom.
Na wizycie się dowiedziałam, ze mam rozwarcie zew i wew. Jestem w 36 +3 dni. Cesarkę przełożyli mi z 25 na 17 - ale na pewno nie donoszę do 17.01 bo tydzień temu opadł mi brzuch. Musze wytrwać do końca tego tyg. do 37... Troszkę się stresuje, bo mam skurcze nieregularne. |
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem jedna drugą nakręciła he he he od samego czytania wieści i wchodzenia tutaj można zacząć rodzić
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasik trzymamy mocno kciuki za szybkie rozwiązanie
ale dziś super wieści na forum wszystkie grudnióweczki już chyba wypakowane
|
#2670 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam 2, bo były w promocji... jedynek akurat nigdy wcześniej nie widziałam w promocjach, więc to żadna różnica kiedy się kupi, w razie "topienia się" mąż poleci kupić... Synka pakowaliśmy w 1 ale on miał 2200 a wszystkie pozostałe dzieci na oddziale miały 2.... do tego w szpitalu dawali nam pieluszki ![]() Nikotynka: Mam nadzieję że to tylko żółtaczka i nic więcej, to powinni ją zaraz wypuścić... trzymam kciuki
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

za małą - będzie dobrze!
Jak leżę to jest w miarę, ale jak wstaje to serce bije jak szalone i we łbie się kręci, gwiazdki przed oczami
Gabrysia - 09.02.2012 
buziaki"
Pozdrów wszystkie dziewczyny"
k 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech
w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno
niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka

3mam kciuki za malutka
i se podśmiechujki ze mnie robią

do tego nie działająca myszka i stronki co chwile się wieszały 

ładnie nogi zaciskały do Nowego Roku, popuściły i się wszystkie sypią