Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 16:00   #2641
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"
kurcze ale pechowo się u niej układa!
za małą - będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
ojej, a teraz dobrze sie czujesz
Tak sobie, jakoś cały czas mi słabo, cieżko oddychać Jak leżę to jest w miarę, ale jak wstaje to serce bije jak szalone i we łbie się kręci, gwiazdki przed oczami Mam nadzieje, że to tylko taki gorszy dzień.
Stary 2012-01-04, 16:12   #2642
kasiulka99
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

Blanszor gratulacje Alanka!!!!!!!!

Nawojka trzymamy kciuki!!!!!!!!!! Żeby poszło szybko i sprawnie!

GRATULACJE BLANSZOR I MAŁA STÓPKO
Cytat:
A nie mówiłam?? Opiły się rycynki i teraz rodzą hurtem!!!!!!!!!!!

A więc:

magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"

WITAM pierwszą Lenkę na wątku - gratulacje Magda

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Kamciurka trzymam mocno kciuki taki ból może oznaczać powolne przygotowywanie się do porodu więc wszystko może być ok
powiem wam że jestem wykończona. Te bóle były tak silne że mi na nogi promieniowało i płakałam ;/
ale po tych zastrzykach będę spokojniejsza. Już jeden dostałam. Jutro pewnie następna dawka.
też miałam dwa zastrzyki a potem przez tydzień okropny ból pośladków chyba siostra była niedoświadczona ale dzięki nim się troszkę uspokoisz jeśli dzidzia postanowi wyjść na świat będzie lepiej oddzychać

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry, chciałam opisac wszystko jak będę juz na bieżąco, ale chyba nie dam rady, wiec napisze, a póxniej bede nadrabiac

Na początku gratulacje dla kolejnych mamus

A i wkradł sie błąd, pewnie z podniecenia źle napisałam agatkowi, Nokodem wazył 2970 i przyszedł na świat siłami natury

A od poczatku wyglądało to mniej więcej takk 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka dali mi go na chwilke i zabrali na sale operacyjne, bo popekałam strasznie i straciłam za duzo krwi wiec trzeba bylo zrobic transfuzje, a synus zostal z siostra i dzielnie czekal na mamusie po 2 godz bylismy juz razem i tak do dzis
jak mi ktos powie, ze porod nie boli to zabije i poki co wypisuje sie z tej przyjemnosci, choc dzidzius wynagradza wszystko

a tak poza tym to Nikoś ciagle spi, wstaje tylko na jedzenie i zmiane pieluszki. Ja tez calkiem spoko, tylko anaemii dostalam ale tam na dol wole nie zagladac i chyba z rok nie dam sie dotknac nikomu
czekamy wlasnie na wypis i wracamy do domku

mam nadzieje, ze cos zrozumialyscie z mojego haotycznego opisu

calujemy i moze uda nam sie dzis dodac jakies zdjecie do klubiku

brawa dla dzielnej Mamusi - chyba tylko faceci twierdza że poród nie boli
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:13   #2643
NataliaM1103
Rozeznanie

Nikotynka trzymaj się,wszystko będzie dobrze,glowa do góry!

o kurde ale szalejecie dziewczyny z tymi porodami - ja też chcę,ja też chcę...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:13   #2644
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Trzymamy mocno kciuki za córeczke N1KOTYNKI dziewczynki sa silne i szybko zdrowieja
Na pewno bedzie wszystko dobrze ale co sie nastresuja to ich ehhhhhh

Ale mi sie nastroj popsul....
Zrobilam sobie swojskie frytki paluszki rybne i jajko sadzone teraz mam straszna ochote na ciasto a wy tu plesniakiem kusicie ehhh musze sie zadowolic kruchymi ciastkami....

Czekam na męża, okazało sie że musi dac auto do naprawy wiec przez najblizszy tydzien nie moge rodzic mam nadzieje ze nasze dziecko nie zrobi nam na przekór, bo do szpitala 30km a my na głuchej wsi...

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:17   #2645
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Nikotynko kciuki za was!!! Będzie wszystko dobrze!!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:17   #2646
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
kurcze ale pechowo się u niej układa!
za małą - będzie dobrze!

Tak sobie, jakoś cały czas mi słabo, cieżko oddychać Jak leżę to jest w miarę, ale jak wstaje to serce bije jak szalone i we łbie się kręci, gwiazdki przed oczami Mam nadzieje, że to tylko taki gorszy dzień.

No ja też mam nadzieje że to przejściowe, ale mimo wszystko niepokojące, a ciśnienie mierzyałaś??

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:18   #2647
MissZuzia
Zadomowienie

zaraz się posikam

KASIK TEŻ DOPADŁO.... MA SKURCZE I JEDZIE NA IP. JEST CAŁA W STRESIE ALE I SZCZEŚLIWA ŻE COŚ SIĘ DZIEJE

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:20   #2648
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
zaraz się posikam

KASIK TEŻ DOPADŁO.... MA SKURCZE I JEDZIE NA IP. JEST CAŁA W STRESIE ALE I SZCZEŚLIWA ŻE COŚ SIĘ DZIEJE
co za dzień

Kciuki
Stary 2012-01-04, 16:21   #2649
ultraradiola
Wtajemniczenie

hejka mamusie

ale się dzieje na forum

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I ICH URODZONYCH DZIECIACZKÓW

Ja już też tak po cichutku bym chciała urodzić jak czytam wasze wpisy ale najlepiej jak by malutki posiedział tak do 23.01 to taka moja wymarzona data także Agatku jeśli dalej prowadzisz swoja magiczną listę porodów to ja rezerwuję tę termin

agawoo dobrze że pojechałaś sprawdzić ruchy malutkiej. Odezwij się potem z informacjami

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:21   #2650
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz się posikam

ja też
Ja przy Was osiwieję!! muszę na wypłatę jakąś farbę se strzelić!!

Kasiku, trzymam za Ciebie kciuki!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:25   #2651
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
zaraz się posikam

EPIDEMIA
Trzymam kciuki za Kasik i jej maleństwo

Stary 2012-01-04, 16:28   #2652
Haniula
Zakorzenienie

Nikotynko biedna 3mam kciuki za malutka

Cytat:
zaraz się posikam

ale jaja
jeszcze pewnie sie dowiemy co tam u inutil bo miala w planie łyknąc se rycynke
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:30   #2653
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ale tu szaleństwa sie dzieją ja nie mogę hahaha suuuuuper
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ I ICH DZIECIACZKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
u mnie chwila spokoju mały dziś od rana ładnei dawał do wiwatu cały cza spłakał i się prężył wiedziałam ze coś jest nie tak że napewno go brzuszek boli bo w nocy nie zrobił ani jednej kupki aż do teraz, dzwoniłam do położnek ale powiedziała ze to normalne że mam mu dawać dużo wody a jak to nie pomoże to wieczorem dać mu czopik ale nie czekałam do wieczora i wysłałam tż do apteki po czopki glicerynowe zaaplikowałam małemu i proszę odrazu pomogło kupka gigant wyszła odrazu a mały momentalnie się uspokoił teraz sobie słodko śpi byliśmy w szoku z tż ze w takim małym człowieczku moze sie taka kupcia zmieścić i jak miało go to nie boleć a jak bym miała czekać do wieczora to dziecko chyba by mi sie wykończyło dlatego dziewczyny czasami słuchajcie swojej intuicji mi podpowiadała że mam nie zwlekać i mu pomóc i prosze synuś śpi jak aniołek jednak jak kobieta sie staje matką wie dobrze co dla jego dziecka jest najlepsze i wie kiedy cierpi i trzeba mu pomóc to już taki instynkt matczyny
Stary 2012-01-04, 16:35   #2654
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ I ICH DZIECIACZKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
u mnie chwila spokoju mały dziś od rana ładnei dawał do wiwatu cały cza spłakał i się prężył wiedziałam ze coś jest nie tak że napewno go brzuszek boli bo w nocy nie zrobił ani jednej kupki aż do teraz, dzwoniłam do położnek ale powiedziała ze to normalne że mam mu dawać dużo wody a jak to nie pomoże to wieczorem dać mu czopik ale nie czekałam do wieczora i wysłałam tż do apteki po czopki glicerynowe zaaplikowałam małemu i proszę odrazu pomogło kupka gigant wyszła odrazu a mały momentalnie się uspokoił teraz sobie słodko śpi byliśmy w szoku z tż ze w takim małym człowieczku moze sie taka kupcia zmieścić i jak miało go to nie boleć a jak bym miała czekać do wieczora to dziecko chyba by mi sie wykończyło dlatego dziewczyny czasami słuchajcie swojej intuicji mi podpowiadała że mam nie zwlekać i mu pomóc i prosze synuś śpi jak aniołek jednak jak kobieta sie staje matką wie dobrze co dla jego dziecka jest najlepsze i wie kiedy cierpi i trzeba mu pomóc to już taki instynkt matczyny
brawa za szybką reakcję. Wspaniała z Ciebie Mamusia!! tak trzymaj, i pisz często jak sobie radzisz z takimi przypadkami. Ułatwi nam to "obsługę" naszych maluchów.

Stary 2012-01-04, 16:38   #2655
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
to super ze małemu przeszło!!!!! i dla Ciebie
Stary 2012-01-04, 16:38   #2656
*Agatek*
Zakorzenienie

A tym jak wesoło no i se podśmiechujki ze mnie robią
Fajnie se pospałam od 11 do 12.30 i sms od ewuli ale nie miałam siły i t takiego lenia załapałam, że szok poszłam dalej spać i nagle ktoś dzwoni a potem teściowa przylazła i w ogóle jestem dziś nie do życia
Ale się zmusiłam, żeby wyprać ostatnie rzeczy no i teraz Was nadrabiam...
Mam lenia żeby zrobić foto wózka jeszcze

Misienka23 u nas w Toruniu jest komp i internet... ale wiesz jaki? Monitor z wielką dupą żółty a o żółtej, brudnej klawiaturze nie wspomnę do tego nie działająca myszka i stronki co chwile się wieszały u mnie nie ma opcji- no i trzeba zejść na sam dół szpitala do kompa

enjoye
mamusie polecały wziąć wielką koszulę męża/tżta której nie używa, albo nie żal potem wyrzucić bo będzie duużo krwi ja jeszcze takowej nie mam- ale jutro jadę do gina, to podskoczę do lumpa jakiegoś

MissZuzia w papmersach '2' dziecko się nie utopi tylko podwijasz pampersa- polecają w szpitalu od razu dwójki kupić. No ale jeśli chodzi o wcześniaków gdzie waga nie osiąga 2 kg warto mieć 1ki Zależy jaki duży maluszek oczywiście (próbkę pampka chyba też dają dwójkę, z tego co pamiętam ale nie chcę wprowadzać w błąd )
No ale każdy zrobi jak uważa oczywiście częściej 'niby' chłopiec może przesikać pieluszkę

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Czubasku, byłam u gina, kazał mi się położyć na oddział na obserwację
Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju.
Jak trzeba, to mogę leżeć i w szpitalu, tylko niech z malutką będzie ok
o jaa... na pewno wszystko będzie ok, ale idź dla świętego spokoju, żeby sobie potem w brodę nie pluć! Trzymam kciuki maleńka
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja po tych wszystkich newsach polecialam do pokoiku Stasia i ubralam juz łożeczko, przewijak, spakowałam sie do konca i jestem prawie gotowa potem wrzuce zdjecie pokoiku i wózka (jak mnie inutilprzyjmie ) teraz ide prac ciuszki co wczoraj kupilam .... dobrze ze obiad mam z glowy, gotowe kopytka plus boczek podsmazony z cebulka bo do gotowania checi brak
ja się zabrałam za... PRANIE KOCYKÓW i prześcieradełka pójdą jeszcze w ruch itp itd

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:42   #2657
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
EPIDEMIA
Trzymam kciuki za Kasik i jej maleństwo

ja też dołączam się do kciuków!!!!!

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
czego się buntujesz, no czego??
Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"
Oooo jaaaaaaa
Dlaczego oni z nią tak zwlekali?!! istny cyrk!!
Trzymam kciuki za malutką, oby wszystko dobrze się potoczyło...
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczęłyśmy z Lenką 34 tydzień

byłyśmy dzisiaj na usg i u lekarza, Mała waży już 2 kg i wszystko z nią ok, oprócz tego, że nadal ułożona miednicowo ( ja się cieszę)
i najważniejsze, że z moim łożyskiem wszystko w porządku i się nie odkleja
lekarz powiedział, że jeszcze 3 tyg i odstawić leki i niech się dzieje co chce
za 34 tydzień i udaną wizytę!
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Aaaa no i przeglądałaś???
A my tu z ciekawości umieramy masz baty za zatajanie śladów w śledztwie
śśśoooryyyyy

dajta mi się wyspać!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:44   #2658
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

[QUOTE=*Agatek*;31407409
dajta mi się wyspać! [/QUOTE]

przyzwyczajaj się ciesz się że CI nie wrzeszczymy jeszcze
Stary 2012-01-04, 16:50   #2659
staraupa
Raczkowanie

Ale wyczułam że dziś nie będzie już listy grudniowej!!!!!!!
KASIK NAWOJKA KCIUKASY!!!!!!!klask i:
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:51   #2660
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Wooowww, ale się dzieje...

ja tylko po łebkach czytam... byłam na zakupach i żeby odciażyć mózg trochę myśleniem "kiedy" zrobiłam komplet decoupageowy dla koleżanki na urodziny.

Zresztą dzwoniłam do niej rano z życzeniami, a ta mi mówi, że śniło jej się że urodziłam, pierwszy raz, że mały miał 1,6kg i że dzwoniła do mojego lekarza i ochrzaniała go dlaczego na usg wychodziło więcej.. a drugi raz, po pobudce i karmieniu (bo ma 2-miesięczne dziecko), że rodziłam małego 5,6kg i od razu mówił i chodził

eee, ja też chorowałam przed świętami i lekarz się nawet nie pytał, od razu kazał przyjechać do lekarstwa (antybiotyk dostałam), bo lepiej w chorobie nie rodzić

Ja mam dwie duże paczki pampersów 2, i dwie małe 1. Potem będę kombinować z bidronkowymi albo rosmanowymi.

Cytat:
Dziewczyny,dostałam smsa od Ewuli83 - o 9:20 odeszły jej wody, leży pod ktg,trzymajcie kciukia ją czekam na przyjęcie do szpitala,dam znać

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
za ewule
ja przed chwilą miałam ktg, mam regularne skurcze a chciałam jutro wyjść.
kurde, co Ci mówią??
Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

nosz..biedna. Mam nadzieję, że szybko mała dojdzie do siebie i wrócą do domu

Cytat:
zaraz się posikam

\

no to zaciskamy kciuki i czekamy

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
jeszcze pewnie sie dowiemy co tam u inutil bo miala w planie łyknąc se rycynke
na razie jestem w domu, rycynka stoi a ja się zastanawiam czy nie za bardzo boję się to pić
i idziemy dziś do kina może jak urodzę w kinie mały będzie miał darmowe wejściówki :conf used:
Stary 2012-01-04, 16:51   #2661
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

MissZuzia w papmersach '2' dziecko się nie utopi tylko podwijasz pampersa- polecają w szpitalu od razu dwójki kupić. No ale jeśli chodzi o wcześniaków gdzie waga nie osiąga 2 kg warto mieć 1ki Zależy jaki duży maluszek oczywiście (próbkę pampka chyba też dają dwójkę, z tego co pamiętam ale nie chcę wprowadzać w błąd )
No ale każdy zrobi jak uważa oczywiście częściej 'niby' chłopiec może przesikać pieluszkę
eee tam
ja tam sie słucham Uski skoro pisze że używa 1 jeszcze a przecież Igorek do maleństw nie należał, to nie pcham się w 2ki po co se życie utrudniać

Stary 2012-01-04, 16:52   #2662
Haniula
Zakorzenienie

dziewczynki napisalam sms do bebiBebi i odpisała:
"hej, alw super ze napisałas jestem w szpitalu dalej, stwierdzona katychardia płodu i mam skurcze juz a to sopiero w piatek zacznie sie 36tc, lekarze mowia ze do terminu nie dotrwam bo mam plod o ok 2 tyg do przodu rozwiniety Mam nadzieje ze jutro wyjde, najpozniej w piatek ciekawa jestem kto sie rozpakował, ale jak wroce do domu to wszystko nadrobiedziekuje za pamiec, buziaki dla wszystkich mamus "
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:53   #2663
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Wooowww, ale się dzieje...

ja tylko po łebkach czytam... byłam na zakupach i żeby odciażyć mózg trochę myśleniem "kiedy" zrobiłam komplet decoupageowy dla koleżanki na urodziny.

Zresztą dzwoniłam do niej rano z życzeniami, a ta mi mówi, że śniło jej się że urodziłam, pierwszy raz, że mały miał 1,6kg i że dzwoniła do mojego lekarza i ochrzaniała go dlaczego na usg wychodziło więcej.. a drugi raz, po pobudce i karmieniu (bo ma 2-miesięczne dziecko), że rodziłam małego 5,6kg i od razu mówił i chodził

eee, ja też chorowałam przed świętami i lekarz się nawet nie pytał, od razu kazał przyjechać do lekarstwa (antybiotyk dostałam), bo lepiej w chorobie nie rodzić

Ja mam dwie duże paczki pampersów 2, i dwie małe 1. Potem będę kombinować z bidronkowymi albo rosmanowymi.

kurde, co Ci mówią??

nosz..biedna. Mam nadzieję, że szybko mała dojdzie do siebie i wrócą do domu

\

no to zaciskamy kciuki i czekamy

na razie jestem w domu, rycynka stoi a ja się zastanawiam czy nie za bardzo boję się to pić
i idziemy dziś do kina może jak urodzę w kinie mały będzie miał darmowe wejściówki :conf used:
pokaż co stworzyłas

a przed kinem to lepiej tego nie pij

moj katar się rozkręca ;/
Stary 2012-01-04, 16:54   #2664
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Czubasku, byłam u gina, kazał mi się położyć na oddział na obserwację
Przyjechałam do domu, spakowałam się, zjem coś i pewnie pojadę, dla świętego spokoju.
Jak trzeba, to mogę leżeć i w szpitalu, tylko niech z malutką będzie ok
trzymam kciuki w szpitalu będziesz bezpieczniejsza

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
enyoje... ja tez mam przygotowana koszule stara do porodu, do tego jedna rozpinana do karmienia i druga taka wieksza zeby mi bylo wygodnie... majty wlasnie wyprane sie susza, mam takie bawelniane kalchoty

wlasnie pytanko... w jakie pieluchy sie zaopatrzacie dla dzieciatka? ile paczek jakiego rozmiaru?
do porodu mam uszykowana stara koszulę której nie będzie mi szkoda
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
missZuzia a długo czekałaś na odpowiedź od baby-raj? bo ja wczoraj albo przedwczoraj wysłałam do nich maila czy właśnie nie ma tkiej opcji żeby mi sprzedali taki zestaw bez wypełnienia ale cisza nic mi nie odpisują.

no właśnie ja też sobie pomyślałam że taką falbankę to żaden problem uszyć i w razie czego poproszę sąsiadkę a baldachim pamiętam że przy córce starszej się sprawdził bo jak świeciło słońce (a nie mam niestety rolet w pokoju i się ich do dziś nie dorobiłam) to troszkę zacieniał łóżeczko które stało blisko okna i teraz też tak będzie stało.
Wczoraj mnie mąż zagrzał. Złożył w końcu łóżeczko bo musiałam sprawdzić w jakim jest stanie - po dwójce dzieci. I pytam się go czy ustawiamy tak jak ze starszą córką, a on do mnie że ona nie pamięta jak stało łóżeczko ja wiem że on ma już 36 lat ale bez przesady takie rzeczy chyba się pamięta i to są uroki mamuś karmiących piersią - tatusiowie nawet nie wstają do dzieci bo po co i potem nawet nie pamiętają gdzie łóżeczko stało :P

pampersy 1 są też z tego co pamiętam bardziej delikatne i dla pupci niemowlaka i bardziej wchłaniają kupkę którą maluch na początku robi do każdej pieluchy
no ja też się zastanawiam czy w te xl się zmieszczę sa też takie rozmiarowe chyba zastanawiam się na 44 lepiej luźniejsze niż uciskające :/
faceci- wczoraj pokazałam mężowi fotel do karmienia jaki chce kupić a on- a po co Ci ? na pokaz jedyny mebel do siedzenia na całej górze w moim domku to łózko nie licząc podłogi więc chyba myśli że dziecko godzinami będę karmiła na podłodze lub wisiała zgięta na łóżku ale co on przecież nie karmi a mi nie musi być wygodnie

co do majtasów to chyba przymierzę swoje bo kupiłam M i jak piszecie że numeracja zaniżona to może nie wejdę

Cytat:
Dziewczyny,dostałam smsa od Ewuli83 - o 9:20 odeszły jej wody, leży pod ktg,trzymajcie kciukia ją czekam na przyjęcie do szpitala,dam znać
brawa dla kolejnej rodzacej -kciukasy

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja mam jednorazowe z beby ono rozmiar "M" i są dobre na mnie...może takiej firmy kup to będą większe niż dziewczyny piszą
pampersy 1

t
tez mam te z beby one i tez M idę przymierzyć dla świętego spokoju

pampersy tez 1 - moja dzidzia wielka raczej nie będzie a kombinowac i podwijać czy zawijać nie zamierzam

Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

Cytat:
zaraz się posikam

ostatnia mama grudniowa- trzymam kciuki

Cytat:
klask i:
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:55   #2665
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Cześć Brzuchatki,

dzisiaj zaczęłyśmy z Lenką 34 tydzień

byłyśmy dzisiaj na usg i u lekarza, Mała waży już 2 kg i wszystko z nią ok, oprócz tego, że nadal ułożona miednicowo ( ja się cieszę)
i najważniejsze, że z moim łożyskiem wszystko w porządku i się nie odkleja
lekarz powiedział, że jeszcze 3 tyg i odstawić leki i niech się dzieje co chce

zmykam do nadrabiania
ja zaczynam dzis 35 tydz, a mój "mały" w 31 tygodniu ważył 2200 g dzisiaj idę i jestem ciekawa ile mój Wielkolud waży i czy wszystko ok

Cytat:
MAM INFO OD N1KOTYNKI

biedna Nikotynka ale się musi nadenerwować i sama ze soba i z córeczką przejścia ehhhh buziaki ogromne będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Czekam na męża, okazało sie że musi dac auto do naprawy wiec przez najblizszy tydzien nie moge rodzic mam nadzieje ze nasze dziecko nie zrobi nam na przekór, bo do szpitala 30km a my na głuchej wsi...
o kurcze, a nie możecie w razie W od kogoś pozyczyć, przecież jak Cię złapie to jak z tej wsi się dostaniecie do szpitala
Cytat:
zaraz się posikam

dzizas co się dzieje ładnie nogi zaciskały do Nowego Roku, popuściły i się wszystkie sypią

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:56   #2666
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Gratuluje nowym Mamusiom.
Na wizycie się dowiedziałam, ze mam rozwarcie zew i wew. Jestem w 36 +3 dni. Cesarkę przełożyli mi z 25 na 17 - ale na pewno nie donoszę do 17.01 bo tydzień temu opadł mi brzuch. Musze wytrwać do końca tego tyg. do 37... Troszkę się stresuje, bo mam skurcze nieregularne.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:58   #2667
MissZuzia
Zadomowienie

moim zdaniem jedna drugą nakręciła he he he od samego czytania wieści i wchodzenia tutaj można zacząć rodzić

Stary 2012-01-04, 16:58   #2668
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Gratuluje nowym Mamusiom.
Na wizycie się dowiedziałam, ze mam rozwarcie zew i wew. Jestem w 36 +3 dni. Cesarkę przełożyli mi z 25 na 17 - ale na pewno nie donoszę do 17.01 bo tydzień temu opadł mi brzuch. Musze wytrwać do końca tego tyg. do 37... Troszkę się stresuje, bo mam skurcze nieregularne.
kciukaski za Was! leż, odpoczywaj i zaciskaj nogi jeszcze!
Stary 2012-01-04, 16:59   #2669
ultraradiola
Wtajemniczenie

Kasik trzymamy mocno kciuki za szybkie rozwiązanie

ale dziś super wieści na forum wszystkie grudnióweczki już chyba wypakowane

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:00   #2670
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przede wszystkim wielkie gratulacje dla wszystkich mamuś, które mają już obok siebie swoje skarby
Przepraszam, wiem, że w ogóle się nie udzielam, ale wiedzcie, że czytam wątek co jakiś czas niestety cierpię na brak czasu w związku z uczelnią... a termin mi się zbliża wielkimi krokami, niby na początek lutego, ale ciągle czuję, że to może już
Kompletuję wyprawkę i torbę do szpitala i w związku z tym dręczy mnie jedno pytanie... w czym rodziłyście lub zamierzacie rodzić? Boję się kupować nowe koszule, żeby nie okazały się zaraz do wyrzucenia... A może wcale by się taka nie zużyła? Myślałam o starej koszuli nocnej, ale nie uważam jej za zbyt "wyjściową",a poza tym po porodzie mojego maluszka położą mi na tej koszuli, czy jak? Wiem, że może trochę głupie pytanie,ale jakoś nie daje mi to spokoju...
Ja postanowiłam rodzić w państwowej - poprzednim razem miałam cc, ale potem chodziłam w szpitalnych i dużo babek u mnie tak robiło - były fajniutkie (znaczy się okropnie brzydkie, ale bardzo dobra bawełna, więc się człowiek nie pocił i w ogóle), na poród bym musiała kupić, bo nie mam takiej w której bym mogła rodzić, a to bez sensu moim zdaniem - i tak mam nadzieję że za długo nie będę w tej koszuli ;P

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
o matko ale sie posypalo dzieciaczkow Gratulacje Dziewczyny!!!!! tez bym chciala miec juz swoja zabke na swiecie

Ja nareszcie Was nadrobilam.. nie bylo to latwe.. bo neta nie bylo przez kilka tyg, podczytywalam co prawda na komorce ale na odpisywanie juz czasu nie bylo... Nareszcie sie przeprowadzilismy na swoje 4 katy Pokoik dla malej przygotowany i jej torba do szpitala tez... mojej mi sie na razie nie chce pakowac

czy Wy naprawde pijecie ta rycyne??? obrzydliwe mi sie to wydaje
Ja chciałam, ale jak poczytałam co piszą na opakowaniu to jeszcze trochę poczekam.... i zastosuję jako deskę ostatniego ratunku...

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
no nie bedzie miala, ale te 1 sa od 2-5 kg a te dwojki 3-6 kg to nie wiem czy bardziej nie oplaca sie tych wiekszych?

a slyszalam ze przez pierwszy miesiac powinno sie pieluszkami tetrowymi owijac zamiast pampersow, bo tam sie owija jakos na bioderka... slyszalyscie cos o tym?
Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
no wlasnie, tez tak myslalam o tych jedynkach ze sa malutkie, a jak bedzie miec ponad 3 kg to mozna kupic juz 2. a ze moj juz teraz ma ponad 3 kg to chyba lepiej kupic 2

majty jednorazowe musze kupic, a podpaski jakie bierzecie? ja kupilam te grube bella najdluzsze, ale nie wiem czy nie lepiej kupic jeszcze tych wiekszych calkiem? jak wy macie?
Tetrą się owija na pampersa - inaczej byś musiała mieć 2 tetry na raz...
Ja kupiłam 2, bo były w promocji... jedynek akurat nigdy wcześniej nie widziałam w promocjach, więc to żadna różnica kiedy się kupi, w razie "topienia się" mąż poleci kupić... Synka pakowaliśmy w 1 ale on miał 2200 a wszystkie pozostałe dzieci na oddziale miały 2.... do tego w szpitalu dawali nam pieluszki

Nikotynka: Mam nadzieję że to tylko żółtaczka i nic więcej, to powinni ją zaraz wypuścić... trzymam kciuki
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości