Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 18:46   #2881
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A z milszych rzeczy - wróciłam dopiero niedawno, uwielbiam jak mnie tak dziecko wita - moment uśmiech od ucha do ucha, aż na głos sie śmiał, potem mnie przytulił łapkami i z otwartą buzią zrobił coś a'la mokrego całusa (choć pewnie chciał ugryźćale wolę wierzyć że pocałować )[/COLOR]

SŁODZIAK
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1)Dzień dobry Witam się wyspana, rześka jak skowronek i tylko trochę na pogodę wkurzona Zdaje się że dziś zaliczymy swój PIERWSZY od powrotu ze szpitala dzień bez spacerku... Bo leje jak z cebra i po prostu się nie da

2). My kosmitki robimy wszystko przy nieśpiącym dziecku Daje radę Tymek na macie potrafi leżeć i 1,5 godziny. W zasadzie nigdy nie bawi się SAM tyle czasu, bo ja mam okropne wyrzuty, że za mało czasu mu poświęcam, nawet jak go zostawię na 15 minut Ale spokojnie tyle by wytrzymał. WIęc go gdzieś kładę, coś robię, podchodzę żeby chwilę pogadać i pocmokać, znowu to coś robię. I tak równolegle jedno i drugie
Zresztą on nie tylko na macie potrafi się sobą zając. Dziś 1,5 godziny leżał na łóżku (naszym), a ja sprzątałam. Bawił się kołdrą, patrzył na aparat, coś sobie gadał. Tylko od czasu do czasu zmianiałam mu pozycję, żeby sobie poćwiczył Ale tu pomaga to, że był na golaska Bo gołe dziecko jest absolutnie szczęśliwe i nic więcej od życia wtedy nie chce

3)
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moja najlepsza przyjaciółka ma na dziś termin porodu Ale na razie ani widu, ani słychu

.
1)u nas też bez spacerku dziś
tylko wycieczke autem zaliczylismy
2) a wiec wszystko jasne Tymcio też jest cudownym kosmitą!!

a jak przeczytałam Twoj post to poleciałam rozebrać Jasia i była niezła zabawa
3) dla przyjacółki

brumku udostepnic Ci film na jakims ftp?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
mam tak samo jak wy dziewczyny.......
gdybym mogla to caly czas bym lezala z Igim i sie bawila calowala przytulala.....

ah...zapomnilaam sie pochwalic......

wstaje dzis rano podchodze do lozeczka i coz ...

zawsze wita mnie moj synek swoim wielki rozbrajajacym usmiechem a ja swoim Dzien dobry
a tym razem ja podchodze ze swoim dzien dobry a moje dziecie lezy na brzuszku i gada do rybki na ochraniaczu!!!!

czyli... Igus sam przewrocil sie na brzuszek!!!! : jupi:
brawo dla Igiego

i dla Hani też oklaski

rosna te nasze brzdące
Stary 2012-01-05, 18:54   #2882
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Jestem
Dziubku Aga

Troche późno sie odzywam ale miałam troche roboty bo w nocy hugisy nie wytrzymały do tego źle spałam i po obiedzie padłam razem z Krystkiem

Za kciuki dziękujemy wszystkim baaardzo
Jeśli chodzi o główke to jest spłaszczona ale z tym nic nie trzeba robić bo samo sie wyrówna Krystuś jest już w takim wieku że cały czas nie leży
Stronczku ja tez staram sie żeby nie leżał na tej spłaszczonej stronie często układam go na boczkach . Dobrze że Wiktorii wyrównała sie główka dajesz mi nadzieje

No tyle o główce bo wynikły inne problemy Krystuś ma słabe mięśnie klatki i problem z koordynacją no i czeka nas rehabilitacja choć wg lekarki to moze sie samo wyrównać ale lepiej już działać . Już uczyliśmy sie go inaczej nosić przewijać
Acha mam inteligentne dziecko , chyba mi go podmienili w szpitalu

Ide nadrobić
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:13   #2883
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni dziekuje za odpowiedz. Zagadka rozwiązana. A powiedz mi jeszcze jak ci sie spisuje ten sprzęt? Zadowolona Jestes? I jeszcze pytanko. Ilokrotny ma zoom optyczny obiektyw dostępny w standardzie?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:16   #2884
SweetAngel1984
Zadomowienie

Przekreca sie przekreca sie
non stop z plecow na brzuch
z plecow na brzuch

: jupi:

ah uciekam bo nie moge sie napatrzec.......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:26   #2885
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
z plecow na brzuch

Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:43   #2886
Marina1
Zakorzenienie

laski byłam w tesco i jest promocja ( ja kupiłam na niej aż 9 małych słoiczków )
Są trzy słoiczki ( obiadki 125 g - z mięsem, obojętnie jakim albo rybą ) po 5,50 zł

na głównym dziale z jedzeniem dla dzieciaków
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:45   #2887
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
udar sie niecofa ,dzoszlo zapalenie pluc i stweirdzili obrzek mozgu,lekarz powiedzial ze napewno nie przezyje

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

tak mi przykro

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:45   #2888
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzięki. Enfamil 0-lac odpada bo jednak musze zrobić tą prowokacje. A bebilonu się boje. Po pepti miałyśmy take jazdy z zatwradzeniem, ze się go boje jak pierona jasnego, ale sprawdziłam faktycznie ma mało laktozy.
Ja osiwieje przez to mleko.
Dziewczyny ja dziś zapłaciłam 36 zł za puszkę Enfamilu AR
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:46   #2889
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
laski byłam w tesco i jest promocja ( ja kupiłam na niej aż 9 małych słoiczków )
Są trzy słoiczki ( obiadki 125 g - z mięsem, obojętnie jakim albo rybą ) po 5,50 zł

U mnie w tesco nic nie ma
W rosie się obkupiłam za to

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 19:57   #2890
Marina1
Zakorzenienie

Scio nie ma?
U nas jest i ludzie brali, że hoho. Ja zwiełam 3 razy z łososiem, kurczaka (chyba?) z cukinią i wołowinę ( albo cielencinę ) z kaszą jaglaną. Wszystko po 3 razy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-01-05, 20:16   #2891
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
znam ten ból ...
wkurzające to jak nie wiem!!!!

Cytat:

z jakiej firmy ??

Cytat:
z plecow na brzuch

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Jestem
Dziubku Aga

Troche późno sie odzywam ale miałam troche roboty bo w nocy hugisy nie wytrzymały do tego źle spałam i po obiedzie padłam razem z Krystkiem

Za kciuki dziękujemy wszystkim baaardzo
Jeśli chodzi o główke to jest spłaszczona ale z tym nic nie trzeba robić bo samo sie wyrówna Krystuś jest już w takim wieku że cały czas nie leży
Stronczku ja tez staram sie żeby nie leżał na tej spłaszczonej stronie często układam go na boczkach . Dobrze że Wiktorii wyrównała sie główka dajesz mi nadzieje

No tyle o główce bo wynikły inne problemy Krystuś ma słabe mięśnie klatki i problem z koordynacją no i czeka nas rehabilitacja choć wg lekarki to moze sie samo wyrównać ale lepiej już działać . Już uczyliśmy sie go inaczej nosić przewijać
Acha mam inteligentne dziecko , chyba mi go podmienili w szpitalu

Ide nadrobić
super,że główka wróci do normy
ale o co chodzi z tymi mięśniami ?? czym to sie objawia ??

moje dziecię zasnęło po 1h i 15 minutach wariacji wiercenie, przewracanie sie na boki, na brzuch,plucie smokiem itd itd
ale nie poddaliśmy się i zasnął wtulony w konika
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:21   #2892
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
my tak samo , a ostatnio czytałam że w Katowicach (obok pracy mojej mamy ) w Rawie znaleźli noworodka...
Jak już nie chciała matka tego dziecka to mogła je gdzieś podrzucić ..

jedyny plus, że po 3 dniach diety mam -1,6 kg
Przecież noworodka można zostawić i szpitalu tylko zrzec sie praw i można wtedy adoptować

Za efekty diety
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
helol
witamy się i my, Nati cos mi się budzi w nocy, no może nie tyle budzi co wierci

a co do kołderki, ja nie dziubek, ale my przykrywamy kołderką, i u nas jest odwrotnie, u nas Nati kołderka parzy, zaraz się rozkopuje, i co chwilkę trzeba porawiać kołderkę
Krystuś też okropnie sie wierci a kołderka też parzy chyba jakieś wadliwe mamy
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
No nie moge się wbić w wątek po tych 2 tygodniach
W Klub też nie mogę

musiałam z Zuzką wrócić do kołobrzegu po świętach, bo w robocie mi problemy robi głupia s**a kierowniczka. do końca stycznia tu jesteśmy. tn miesiąc jest tak straszny finansowo jakiego jeszcze w życiu nie miałam. po opłaceniu mieszkania, kredytu i internetu zostaje 200 zł na życie. dobrz, że teściówka zrobiła Małej zapas pieluch, chusteczek i kupiła mleko na pół miesiąca, bo nie miałabym za co jej nakarmić.(Dziubku, stąd ten problem z Zuzą, bo po powrocie z białegostoku jest jej tu źle)
Poza tym mam z Małą jszcze jeden problem.. Nie chce mi jeść zupek z mięsem ani domowych ani słoikowych. ponad to nie chce w ogóle jść domowych zupek nawet samych warzywnych. interesują ją tylko słoikowe, a próbowałam gotować i ja i obie babcie, nie tknie za nic.

Dzień dobry

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i szczepienia oczywiście trzymamy
Krystek też na początku nie lubił mięsnych słoiczków a teraz lubi gotowałam mu tylko marchewke i nie wiem jak to będzie z moimi obiadkami
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

jade niedlugo do szpitala pozeganc sie z babcia
Trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
weź jej palni rozciągniętym żołądkiem przez łeb niepotrzebnie ci truje głowę pewnie ma kompleksy i musi innym psuć humor....
Shira uwiebiam Twoje teksty
Cytat:

Miałam wczoraj pisać że w Tesco jest promocja na kaszki nestle - 5.38
Stary 2012-01-05, 20:21   #2893
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

hej daje to samo mleko mojej malej mowilam kiedys Scio kupuje z apteki na necie 25, 80 za puszke jak kwota zamowienia przekroczy 250 zl wysylka gratis, wiec zamawiam 10 sztuk www.aptekawsieci.pl - moge polecic szybko i sprawnie
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:27   #2894
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się.
Czytam Was,ale jakoś pozbierać się nie mogłam żeby coś napisać.

Sweet cieszę się, że Igorek się przewraca jak wyszły Twoje kulinaria z dyni?Ja kupię dynię i zamrożę.

Marina a z jakiej firmy te słoiczki? sprawdziłaś datę ważności? jak nowe mieszkanie?

Monika właśnie bardzoooooooooooo dawno nie wstawiałaś zdjęcia Arturka i Kingi

Patik na pewno napiszesz pracę żeby Ci się chciało jak Ci się nie chce

Strasznie historie opisywałyście.
Ja nawet nie chce myśleć: "co by było gdyby..."
Cieszę się każdą chwilą, sekundą Emilie,
niesamowite jak się szybko rozwija.
Umiała pluć, a teraz zaczęło jej się to podobać i robi to nagminnie.
Jej ulubiona zabawa ostatnio.
Do tego rano,łapie mnie za policzki,nos,włosy,
tylko po to abym otworzyła oczy i na nią popatrzyła.
Wtedy się uśmiecha i strasznie cieszy,
w takim momentach zapominam że wstawałam nie raz co 2h.

Mam pytania:
1.Czyta,,czytam i czytam.Jeżeli chce kaszę manne dodać do mojego mleka to:
a)najpierw ugotować i łyżeczkę kaszki ( ile wtedy ml wody?) i dodać do mleka
b)czy podgrzewając moje mleko w podgrzewaczu dodać kaszkę i mieszać?
c)jest to takie gęste na 100ml mleka, że mogę podać łyżeczką ?
2.Jeżeli będę przechodzić na mleko 2 to wiem,że trzeba wprowadzać je stopniowo, teraz moje pytanie brzmi stopniwo tzn 1 dzień, co butlka to inna miarka? czy 1 dzień 1 miarka nowego mleka, drugi dzień 2 miarki nowego mleka?
3.Czy Wasze dzieci pojąc soczki też nimi ulewają?w sensie , że podałam Emilie któregoś dnia soczek a jej się nim odbijało wiecznie.I co ulała to w tym był kolor soczku.

Kajool
jak się czujecie? Myślałam sobie dzisiaj, tylko żebyś nie miała problemów z przejściem na MM aby poszło jak po maśle!ZNalazłam taki artykuł kiedy Ja próbowałam Emilie namówić na butlę i się sprawdza.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej daje to samo mleko mojej malej mowilam kiedys Scio kupuje z apteki na necie 25, 80 za puszke jak kwota zamowienia przekroczy 250 zl wysylka gratis, wiec zamawiam 10 sztuk www.aptekawsieci.pl - moge polecic szybko i sprawnie
a za przesyłkę ile biorą?jak nie weźmiesz 10 szt?

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-01-05 o 20:29
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:28   #2895
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

super,że główka wróci do normy
ale o co chodzi z tymi mięśniami ?? czym to sie objawia ??
Wiedziałam że Cie zdenerwuje mój post to wyszło przy badaniu , myśle że też chodziło o to że Krystek nie wkłada jeszcze nóżek do buzi
Stary 2012-01-05, 20:37   #2896
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam się.
Czytam Was,ale jakoś pozbierać się nie mogłam żeby coś napisać.

Sweet cieszę się, że Igorek się przewraca jak wyszły Twoje kulinaria z dyni?Ja kupię dynię i zamrożę.

Marina a z jakiej firmy te słoiczki? sprawdziłaś datę ważności? jak nowe mieszkanie?

Monika właśnie bardzoooooooooooo dawno nie wstawiałaś zdjęcia Arturka i Kingi

Patik na pewno napiszesz pracę żeby Ci się chciało jak Ci się nie chce

Strasznie historie opisywałyście.
Ja nawet nie chce myśleć: "co by było gdyby..."
Cieszę się każdą chwilą, sekundą Emilie,
niesamowite jak się szybko rozwija.
Umiała pluć, a teraz zaczęło jej się to podobać i robi to nagminnie.
Jej ulubiona zabawa ostatnio.
Do tego rano,łapie mnie za policzki,nos,włosy,
tylko po to abym otworzyła oczy i na nią popatrzyła.
Wtedy się uśmiecha i strasznie cieszy,
w takim momentach zapominam że wstawałam nie raz co 2h.

Mam pytania:
1.Czyta,,czytam i czytam.Jeżeli chce kaszę manne dodać do mojego mleka to:
a)najpierw ugotować i łyżeczkę kaszki ( ile wtedy ml wody?) i dodać do mleka
b)czy podgrzewając moje mleko w podgrzewaczu dodać kaszkę i mieszać?
c)jest to takie gęste na 100ml mleka, że mogę podać łyżeczką ?
2.Jeżeli będę przechodzić na mleko 2 to wiem,że trzeba wprowadzać je stopniowo, teraz moje pytanie brzmi stopniwo tzn 1 dzień, co butlka to inna miarka? czy 1 dzień 1 miarka nowego mleka, drugi dzień 2 miarki nowego mleka?
3.Czy Wasze dzieci pojąc soczki też nimi ulewają?w sensie , że podałam Emilie któregoś dnia soczek a jej się nim odbijało wiecznie.I co ulała to w tym był kolor soczku.

Kajool
jak się czujecie? Myślałam sobie dzisiaj, tylko żebyś nie miała problemów z przejściem na MM aby poszło jak po maśle!ZNalazłam taki artykuł kiedy Ja próbowałam Emilie namówić na butlę i się sprawdza.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

a za przesyłkę ile biorą?jak nie weźmiesz 10 szt?
weszlam na strone 15 zl przy platnosci przelewem a 7 w paczkomatach inpost

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-05 o 20:40
Stary 2012-01-05, 20:39   #2897
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam że Cie zdenerwuje mój post to wyszło przy badaniu , myśle że też chodziło o to że Krystek nie wkłada jeszcze nóżek do buzi
ale że co ??że ja taka panikara czy jak ??
zmartwiłam się , że znowu coś Krystusiowi dolega. A teraz się zdenerwowałam bo mój łobuz też tego nie robi

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-05 o 21:20
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:45   #2898
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
weszlam na strone 15 zl przy platnosci przelewem a 7 w paczkomatach inpost
Myślałam że drożej,
bo to apteka z mojego miasta.
I jak coś to bym poszła i ewentualnie kupiła i taniej wysłała,
ale dali normalną cene

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:03   #2899
Marina1
Zakorzenienie

Z datą wszystko gra. Z bobovity. Ogólnie W CAŁYM tesco promocje - 70%. Lamaze kupiłam też dzis za 29 zł - smoka takiego z ogonem z lusterkiem.
Zanetko mieszkanie boskie. Wszystko jest być tak jak być powinno

1 reka

no i z farbą na głowie ( mroźny kasztan ). Ciekawe, czy złapie refleks brązu mój włos, bo mam czarne

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-05 o 21:06
Stary 2012-01-05, 21:18   #2900
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

MArinko Ty byłaś w hipermarkecie, ja byłam w małym tesco i nic nie było.

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-05, 21:19   #2901
Natka_
Zakorzenienie

Witam.

Agula nie słuchaj koleżanki, bo gada głupoty. Mój też 12 kończy pół roczku a waży już ponad 9 kg. Nie martwię się, bo jest zdrowy, mało tego teraz się zamartwiam bo nie chce jesc Malutko mleka zjada...

Marzenko dla dzielnej Hani

Vaniliva wiedziałam, że będzie dobrze A rehabilitacja napewno pomoże

dla Sarci.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja teraz na szybko, bez czytania, co było (zapomniałąm się wczoraj wylogować).
Byliśmy wczoraj do szczepienia. Trzy wkłucia, troche płaczu i tyle. Lekarka i pielegniarka bardziej przejęte nowa ustawą... Mały ma małe zmiany atopowe, ale dostalismy tylko maść i będziemy obserwować, w która stronę to się rozwinie. Zdaniem lekarki dieta eliminacyjna nic tu nie zmieni.
Patryk wazy 6500g i ma ok. 65 cm. Niby mieści się w normie, ale mamy za 2-3 tygodnie przyjść kontrolnie się zważyć (czy wszystkie dzieci muszą być duże? Nawet te, które mają mniejszych rodziców?). Mamy tez zacząć wprowadzać warzywa i jabłuszko (dopiero w sobotę kończy 5 miesięcy - myslałąm, że pociągniemy na samym cycu do pół roku i teraz trochę się załamałam...).
Wieczorem natomiast były 2 godziny płaczu i to takiego z bólu... Nigdy po szczepieniu nic mu sie nie działo, a tu takie coś. Obstawiam, że bardziej bolało dziąsełko, bo obok tego ząbka, którego już mamy, pojawiła się białą kreska, więc będzie drugi. Dałam małemu na noc paracetamol i spał lepiej niż w poprzednie noce.

Nie wiem, kiedy znowu się odezwę, bo mąż w domu i komputer zajęty, a Mały nadal marudny (teraz spi).

Trzymam kciuki dla wszystkich potrzebujących
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:19   #2902
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Latem na podwórku to my jej na golasa nie puścimy Poza tym jestem uczulona na pedofili, a mamy jednego zboka na osiedlu
No ja na podwórku tez go nie puszczę, bo to by dziwnie wyglądało: gołe dziecko w środku miasta Ale po domu, czy na działce to ma obiecane, że będzie sobie hasał ile dusza zapragnie :d

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Brumku jak dla mnie jesteś po prostu nie z tej ziemi ... ile Ty kochana śpisz na dobę? mam wrażenie że mało

Niezbyt dużo, ale też wcale nie tak mało Coś koło 6 godzin.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
my po kontroli u lekarza, i w sumie jeszcze katarek siedzi a po za tym to niby ok .... oby bo juz mam dość tych lekarstw, ściągania katarku i jego płaczu ...... tak by się wydawało ale ta choroba małego wyniosła mnie 60 zł za leki, a poprzednia 150zł + 100 za termometr
To katarkowi już zdecydowanie dziękujemy! Starczy go już!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
W niedzielę WOŚP wybieracie się gdzieś z dzieciakami??
My nie. Pewnie tylko pod kościołem czy gdzieś na spacerze coś wrzucimy do puchy.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Z lepszych wiadomosci: Maly wazy 7140g i ma 67,5 cm, glowka ladnie rosnie, wiec wracamy do D3.
Ponadto NIE MA anemi!!! Wyniki bardzo ladne (hemoglobina 12,9 a norma do 13), tylko jeden czynnik nieznacznie podwyzszony, mogacy swiadczyc o alergii, ale poki co lekarka tym nie kazala sie przejmowac.
Wiec w zasadzie wizyta udana.
No to genialnie Nasze chłopaki są jakimiś bliźniakami astralnymi: tuż po sobie urodzeni, razem mieli anemię, razem podwyższone transaminazy i razem z tego wyszli

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A z milszych rzeczy - wróciłam dopiero niedawno, uwielbiam jak mnie tak dziecko wita - moment uśmiech od ucha do ucha, aż na głos sie śmiał, potem mnie przytulił łapkami i z otwartą buzią zrobił coś a'la mokrego całusa (choć pewnie chciał ugryźćale wolę wierzyć że pocałować )
Na pewno chciał pocałować

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brumku pozwól ze zapytam. Ile masz stopni w mieszkaniu ze pozwalasz Tymciowi leżeć na golaska? Ja mam tak OK 19-20 i boje sie ze mi dziecię zmarznie.
Ok. 21 stopni. U Tymcia w pokoju 20, ale ja go tak golaskuję w naszej sypialni, a tu właśnie koło 21 mamy
On jest chyba dobrze zahartowany, bo dobrze to znosi i nie zachowuje sie jakby mu było zimno. Wieczorem, jak go masuję, to też jest na golaska, ale już po masażyku to go czymś lekkim nakrywam, żeby już tak cieplutko i błogo mu się przed kąpielą i snem robiło

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hania tylko zapłakała przy wkłuciu, a 5 sekund później już rozsyłała uśmiechy. Przez 7 tygodni przybrała 900gr i tym samym waży 7900gr (już wiem, czemu mam wrażenie że kręgosłupek pęka mi wpół ).

Z dobrych wieści to tż sam z siebie zaproponował żebyśmy wybrali się na basen w przyszłym tygodniu . Bardzo się cieszę, bo on "nie basenowy" i jak wcześniej proponowałam wyjście to kręcił nosem.
Brawo Haniołku

No i fajnie że sie na basen wybieracie. Może i nam w końcu się uda

Cytat:
Ojoj I to się właśnie tym brakiem stópek w buzi objawia? A kiedy to powinno zacząć niepokoić?

A na jakiej podstawie stwierdza się inteligencję u niemowlaka? Poza tym oczywiście, że WSZYSTKIE NASZE WĄTKOWE dzieci są super-inteligentne

Cytat:
z plecow na brzuch

Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a jak przeczytałam Twoj post to poleciałam rozebrać Jasia i była niezła zabawa

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
brumku udostepnic Ci film na jakims ftp?
Dziękuję, byłoby super A czy Ty masz jakiegoś ftp czy poprosić męża żeby jakiegoś postawił na szybko?
Stary 2012-01-05, 21:23   #2903
Natka_
Zakorzenienie

Editko przykro mi z powodu Twojej babci
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:23   #2904
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Myślałam że drożej,
bo to apteka z mojego miasta.
I jak coś to bym poszła i ewentualnie kupiła i taniej wysłała,
ale dali normalną cene
jak chcesz zaplacic 25, 80 za mleko musisz zamowi cprzez neta i odbior osobisty kosztuje 5 zl - tak jest tam napisane. A ja wlasnie doczytalam ze Enfamil AR 2 moge dawac juz od 4 miesiaca, wiec teraz kupie jej juz dwojke
Scio zawsze jak sa takie mega promocje dotycza one hipermarketu TESCO czyli u nas na swietokrzyskiej, tych osiedlowych nie. Zauwazylam juz to dawno temu, jak chcialam kupic pieluchy czy chusteczki.
Stary 2012-01-05, 21:37   #2905
Marina1
Zakorzenienie

a no tak, w hipermarkecie.
Stary 2012-01-05, 21:40   #2906
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzieczyny czy kubek niekapek aventu ma taki ustnik elastyczny jak smoczek

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-05, 21:45   #2907
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
bardzo ładny (tak, ja wiem że jak kobieta - tylko wygląd oceniłam )

Cytat:
z plecow na brzuch

klask i:

Adaś zasnął godzinę temu, przed chwilą obudził się z płaczem...ale takim "bólowym"...dałam mu Ibumu i śpi na razie, oby jak najdłużej... a w dziąśle wyczuwam coś ostrego..niech już ten ząb wyjdzie i nie męczy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:46   #2908
youyou
Zakorzenienie

Bylismy na basenie, było super, Filip już pływa całkowicie sam Lilka się chlapała i zadowolona
Po raz kolejny wzbudziła miłe komentarze że takie małe dziecko na basenie już i oczywiście pytania "czy się nie boję?..."

i po raz kolejny została nazwana synkiem (w sumie pływa w pomarańczowych kąpielówkach po Filipie więc jak tu się domyśleć że to baba )

telik a udostępniłabyś mi te Bobasy na jakimś ftpie??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:47   #2909
aania_20
Zakorzenienie

A, już wiem co jeszcze chciałam. W nowym "Mamo to ja" są kupony do tesco na 25% zniżki na niektóre zabawki FP.
Dobra, zmykam zanim mąż zaśnie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 21:49   #2910
Marina1
Zakorzenienie

scio ogładałam dziś niekapek z aventu i miał chyba raczej taki trwardy ustnik. Ja dziś kupiłam niekapek z lovi. ma miękki ustnik. Mam z twardym z TT i się nie sprawdził, mały wręcz płakał jak go miał w ustach, może jakoś ,,ranił" jego dziąsła ?
Jak dalam Igorowi ten z Lovi to skrobał na nim ząbki, nie zajarzył, że trzeba possać to cos poleci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości