|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
Dziecko potrzebuje bliskosci, jedno mniej drugie wiecej, a jakie nam sie "przytrafi" to sie okaze ![]() W szwecji kazali mi spac z dzieckiem od samego poczatku, twierdzili ze matka (trzezwa) nie przydusi dziecka! Kazali przytulac, nosic, brac na rece, karmic na zadanie, ziuziac i zaspokajac wszytskie potrzeby psychiczne dziecka.Dla mnie ma to sens i tego sie tryzmalam. Nadal uwielbiam spac z adasiem, wtulic sie w niego i jak on sie we mniw wtuli! Nie ma nic piekniejszego! te dzieciece lata sa takie krotkie!
|
|
#2972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
ja też gratuluję zdanych egzaminów, flachę Ci zabiorę bo widzę ,że już leżysz
|
|
|
|
#2974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój TŻ uważa, że mamy już całą masę kwiatów w domu (po 2 doniczki na każdym oknie w tym 3 to prezenty) i zawsze marudzi jak chcę kupić jakiegoś storczyka, albo ostatnio poissencję na święta "nie będę kupował kwiatka, który pierdzielnie zaraz po świętach" no ale po małej sprzeczce sam mi ją kupił i jakoś jeszcze się trzyma ![]() chyba na przekór TŻtowi
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje mezczyzny ![]() No i idziemy prawie leb w leb, ja dzisiaj 25+2
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tylko storczyków.
|
|
#2978 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Za egzaminy.Cytat:
)potrafil kwiatki przynosic kilka razy w tyg,albo jakis inny drobiazg.A teraz bez okazji to juz sie nie zdarza Cytat:
A wlasnie wie ktos jak to jest z karmieniem w ciazy.Jak bym byla w ciazy i jeszcze chciala karmic starsze dziecko,to nie jest za duze obciazenie chyba dla organizmu?
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tematem ... strasznie pękają mi naczynka w oczach - białka mam takie czerwone jakbym beczała całą noc... wcześniej pomagała mi rutinacea,ale jak zaszłam w ciążę przestałam ją brać,a chyba można ?
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2980 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aż tak źle, że lekarz Cię nastraszył że do 32 tc nie dotrwasz? Ze względu na te skurcze? szyjkę masz skróconą? Cytat:
ale fajowo ja nie pamiętam kiedy ostatnio dostałam od mojego męża kwiaty ![]() Cytat:
czuję się gorzej...ciężko mi się oddycha i jakoś tak nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji...Po dzisiejszej wizycie muszę Wam się pochwalić że Piotruś ma się dobrze...zmienił ustawienie z poprzecznego na takie z główką pod żebrami i nóżkami tam w dole ( cały czas czuje jak mi właśnie TAM wierzga :/ ) Pewnie przez te ustawienie tak ciężko mi się oddycha. Co do jego wysokiej aktywności, to mam się nie martwić...taki temperament... widocznie w dzień kiedy bez przerwy się wiercił i kiedy zaczęlam się tym niepokoić musiał właśnie zmieniać pozycję Aha i waży już 1 kg termin z OM i z USG się pokrywa.Szyjka nie skraca mi się już więcej ale macica "w gotowości skurczowej" tak to Pani dr nazwała... Jak tylko dotknęła brzucha to zaczął twardnieć
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MegMakeUp ![]()
|
|
|
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Piękna Pani ![]() moja też mnie smyra po pęcherzu, dlatego słabo Ją czuję, ale wiem ,że się rusza , bo też się lekko wierci , ale o matki figurę dba , bo z żołądka nie schodzi
|
||
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny,
nadrobilam w koncu...ufff alez macie tempo ![]() lena sliczna corcia, konia alez Nina ma oczeta sliczne ![]() desia trzymam kciuki aby te alergie przeszly w koncu i aby na kolejnym USG nerki byly ok. nie spalam juz trzecia noc praktycznie w ogole, tak wialo ze nie da sie spac i koniec, a isc do pracy musialam, w pracy ok - bo mialam troche sporo pracy po urlopie, a w poniedzialek mamy kontrole . popoludniu mialam kryzys na spanie, bo Tz zapuscil jakis nudny film i prawie zasnelam, Tz wykorzstuje nowy aparat..na godzinnym spacerze z psem zrobil 180 zdjec ![]() Aguska zycze aby Filipek juz dzisiaj nie mial problemow z oddychaniem i aby szybko wyzdrowial. |
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
mój też za kwiatkami nie przepada, ale po powrocie do domu dostałam bukiet róż i prezent ,bo jeszcze nam się rocznica zbiegła w tym okresie znajomości,no i pokój był ubrany w balony
![]() a właśnie 19 mamy 10 lat jak się znamy , o fred ale jestem stara ![]()
|
|
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednakze zdorwie malenstwa najwazniejsze i super ze wszytsko z dzidzia ok! Troche dlugi okres oczekiwania! 1 M-c, maskra ![]() A tak wogole dziewczyny to moj gin powiedzial ze nie mamy síe spieszyc z krzywa cukrowa bo im pozniej to lepiej ![]() A wszedzi jest napisane ze do 28 tygodnia a na anstepnej wuzycie bede miala 28 skonczony! I teraz nie wiem, ktos tez tak slyszal czy mam isc sama prywatnie i zrobic? ![]() Z adsiem w ciazy nie mialam , wiec prawdopodobienstwo w kolejnej ciazy jest male ale mimo wszystko!
|
|
#2986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do karmienia, to do końca nie wiem ale wszystkie moje koleżanki odstawiały starsze dziecko jak zachodziły w ciążę no cóż... moja mama twierdzi, że to normalne... mój tata tak ma i mój brat też... pamiętam jak mu nawet awanturę zrobiłam, że ma biec do kwiaciarni żeby kupić swojej żonie kwiaty na 8 marca - nie dość że dzień kobiet to jeszcze urodziny ma wtedy, no i jak się potem mojej mamie chwaliła, że dostała bukiet róż, winko i raffaello i że w życiu się tego po nim nie spodziewała faceci chyba mają inne podejście do kwiatów, są zbyt praktyczni i wydaje im się, że kwiaty do niczego nie służą mój TŻ woli kupić perfumy, jakiś ciuch lub wszystko co tylko chcę byle nie kwiaty......... Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-05 o 21:35 |
|
|
|
|
#2987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Desia tu mowi o usypianiu bobaskow, ja wlasnie usypialam malego tzn lezalam razem z Filipem i krecil sie chyba z 40 minut ale w koncu zasnal.
Jak zdrowy to po bajeczce zasypia sam, ale teraz mi go tak zal... oczywiscie nie powiem, ze nie jest to bardzo mile jak tuli sie taki malec i glaska wlosy i buzie i calusia co troche Cytat:
![]() Cytat:
![]() A odnosnie wagi, ja wczoraj mialam wizyte, jestem w 30tc a brzdac w brzuszku wazy 1500 gr. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rentgena zęba też mi nie chcieli wykonać bez skierowania rok temu. Tak jakby to było super przyjemne i ludzie chodzili na to tabunami
|
|
|
|
|
#2989 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zależy jak TŻ będzie uczestniczył w wychowaniu pierwszego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za wsparcie Oczywiście wszystkim dziewczynom ![]() Cytat:
Trzymaj się i dużo wypoczywaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj maz nie dal mi zadnych kwiatow ale nie dziwie sie, w tych emocjach mogl o tym nie pomyslec, jednak podziekowal mi za syna ![]() A my 14 lutego mamy 12 lat razem a 14 lipca 5 lat po slubie ![]() karo super ze szyjka trzyma. Moj malec tez ulozony posladkami w dol glowke ma przy zebrach i tez mysle, ze to niekomfortowe ulozenie bo sa momenty ze gorzej mi sie oddycha chyba jak bardziej ucisnie na przepone a poprzeczne ulozenie chyba najgorsze.
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jest jakas okazja typu rocznica to idziemy do restauracji a ja narzekam
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he he, nam tez w tym roku 10 lat stuknie ![]() We wrzesniu GRATULUJE I nie przesadzaj ze stara
|
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja prezentów konkretnych dostaję sporo np. na urodziny dostałam ostatnio składkową bransoletkę (TŻ się złożył z teściową) w sumie to aż boję się ją nosić bo kosztowała ponad 1500 zł... nie wiem co ich tak natchnęło... chyba cieszą się Filipem nam też w tym roku 10 lat stuknie w lipcu i nie czuję się z tym staro, po prostu TŻta poznałam w piaskownicy ![]()
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-05 o 21:52 |
|
|
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nalałam sobie pełną wannę wody z pachnącym, morskim olejkiem do kąpieli. Idę sobie poleżeć (tam mnie chociaz nie bola plecy!). No i mąz zaproponował, aby w sobote iść do kina. I myślę, bo w zasadzie nic ciekawego nie grają, że chyba wolałabym jechać na basen
|
|
#2995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
gosia261282 nie mozna karmic w ciazy, bo to wywoluje skurcze macicy. Dlatego szybciej po porodzie chudna mamy ktore karmia piersia, bo to powoduje szybsze obkurczanie sie macicy. Tak slyszalam
![]() Aguska to duza Twoja dzidzia jest
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc pewnie z tego te ograniczenia ....czasem komuś choremu może taki teścik z glukozy pewnie niezłej szkody narobić---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() właśnie polazł na to piwo , tylko mu zakomunikowałam ,że jedno piwo ma 300 kcal i trochę żal tych męczarni nad jajem ze szpinakiem w ramach diety
|
||
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
No jak bylam 3 tygodnie temu u lekarza to wazyl cos ponad 900 gr, a teraz niecale 1500 gr. Jak patrzalam na to, co wkleila karolcia pare stron wczesniej to jest przecietna waga (50 centyl) chociaz gin wczoraj mi mowil, ze sporo wazy ale moze wyhamuje, skoro my z mezem mielismy przecietne wagi urodzeniowe a Filip tez wazyl przecietnie bo 3400
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to cynowa rocznica znajomości ( tak odnosząc do rocznic ślubu) a prawdziwą ślubną będziemy mieć 4 tzw. kwiatową 30 maja
|
|
|
|
|
#3000 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może rzeczywiście położnicze to jakieś specjalne są, ale nie znalazłam na necie... chyba się dopytam w szkole rodzenia, bo się zapisałam za 2 tygodnie zaczynam zajęcia, a to jest szkoła przy szpitalu więc na pewno mi powiedzą o co im chodzi ![]() Cytat:
podoba mi się jedno proste z bellamamy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
będziesz się mogła pierwsza z dzieciaczka cieszyć
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

bo dzieci są naprawdę różne i nie zawsze można je do czegoś przyzwyczajać, bo tak nakazują poradniki
Jedne radzą sobie z byciem sam na sam z sobą, inne domagają się ciepła ciała matki np- taki był i jest mój Adaś- przytulasek z niego był i jest dalej
Ale to cudne uczucie móc tak wtulać się w ciepłe ciałka dzieci..

i z tego powodu mam sobie sama wybierać 
nie tylko storczyków.

(
Mam nadzieje, ze nasza corcia bedzie podobna do mnie albo do meza
Mam nadzieje, ze z synkiem juz lepiej.
hahaha. Chlopak tez oczywiscie ma byc, ale kiedy to pomyslimy jak bedziemy sobie radzic z pierwszym 

A odnosnie wakacji, 4 miesieczne dzieciatko jest grzeczne i jak najbardziej sie nadaje na podroze tym bardziej na kilka dni. Nie placze juz tak duzo, a duzo spi jeszcze, kolki sie przewaznie koncza. Wiadomo ze tez zalezy wszystko od dziecka, dla mnie najlepszy okres z malym byl jak mial pol roczku (jeszcze nie inetresowalo go wszystko wkolo tak bardzo, nie uciekal, a byle grzechotki i byl przeszczesliwy