|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
a mamy w porywach 500m ![]() super, że jednak nie ma tak źle na IP bo ja ciągle tylko sprawdzam się i modlę żeby nie teraz pewnie też ze strachu przed porodem ![]() przykro mi że te skurcze są takie męczące, ja się boję że nie rozpoznam ich bo nawet nie wiem jakie one są Cytat:
![]() Cytat:
jejku ja to na pewno nie strace przed porodem ani grama ![]() Cytat:
ja bym tak nie tknęła to ja będę inna na pewno i przytyje jeszcze z kilka kg ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
zrobilam segregacje ciuszkow za male juz niektore;p odlozylam dla kuzynki.. i te z krotkim rekawkiem bo bardzo zadko je ubieram bo w domy ubieram z dlugim do tego polspiochy albo spiiochy i leze sobie
na noc pajaca a te z krotkim do czego? chyba ze pod bluze ale w bluzie w domu za cieplo i nie wygodnie;/w ogole przy 2 dziecku juz bede wiedziala co kupowac bo mam tyle nie potrezbnych ciuszkow;/ dobrze ze jest allegro ![]() zapomnialam powiedziec Igor wazy 4,5 kg mniej wiecej a ja juz 2 kg mniej niz przed ciaza ![]() co do spacerow czekam bo na taki wiatr to glupota isc;/ MissZuzia Ty masz termin na jutro moglabys dzis urodzic Synka mialby zawsze wolne w urodziny
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2012-01-06 o 16:46 |
|
|
|
#3123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dla Igorka za piękne przybieranie zawsze tak jest że uczymy się na swoich błedach ja myślałam że body z krótkim do pajaca by pasowało po domu ![]() Cytat:
niech se siedzi jeszcze i rozrabia
|
|
|
#3124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój A. właśnie maluje kibelek, bo przed świętami nie zdązyliśmy z takimi drobnymi pracami, najważniejsze, ze płytki już są położone. Została tylko fuga i pomalowanie drzwi i futryn. Cytat:
![]() Jak mówie mojemu A. żeby posprzątał to tylko przeleci odkurzaczem mieszkanie i uważa że spisał się na medal no brawo
|
|
#3125 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Tak sobie dziś tylko Was podczytuję, bo mam trochę roboty, ale widzę, że chyba nie tylko ja bo coś dzisiaj cicho i spokojnie ![]() Chyba wszystkie torby pakują bo się wystraszyły Sama powinnam to zrobić W sumie torba leży gotowa i rzeczy obok w koszyku, ale jakoś ciężko mi to spakować
|
#3126 |
|
Rozeznanie
|
uska tzn najwięcej chodliwe u Ciebie to body z dlugim,półśpiochy i śpiochy???to fajnie bo ja najwięcej kupiłam body z długim i śpiochy
![]() no właśnie zdradz jak Ty to zrobiłaś ,że tyle schudłaś????ja będe miała gorzej bo 22 kg na + mam ja dzisiaj jakoś kiepsko się czuje,poddenerwowana jestem,i maluszek nisko mnie dusi strasznie Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-01-06 o 17:29 |
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
uska ale super!! mam nadzieje ze z kazda z nas bedzie podobnie z waga
![]() jeju dziewczyny jak mnie mdli...macie tez takie mdlosci pod koniec?
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy kupujecie mleko modyfikowane tak na wszelki wypadek jak byście nie mogły piersią karmić? Jeśli tak to jakie?
Mam też pytanie do "rozpakowanych" mamuś: czy dostałyście taką mini wyprawkę jak wychodziłyście ze szpitala? Co w niej było?
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-01-06 o 17:32 |
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a i tak pierwsze mleko jakie się podaje to z reguły nie jest jakieś specjalistyczne nieuczulające, tylko zwykłe i dopiero jak się pojawia uczulenie to się przechodzi na specjalne, które można mieć tylko z apteki). W ogóle karmienie mm jest droższe niż piersią (które nic nie kosztuje) no i łatwiej się chudnie karmiąc, jeśli się człowiek nie przejada... A o wyprawkę warto spytać - u mnie jak rodziłam synka nie dawali, choć mieli, bo było tyle wypisów że nie mieli czasu informować (choć to chyba bardziej brak chęci niż czasu) Cytat:
![]() Fajnie że już wyrośliście z rozmiarów ![]() ![]() a Ty tak ładnie straciłaś - mam nadzieję że mi się też uda zmniejszyć wagę sprzed ciąży, choć może być trudno, bo teraz dużo więcej przytyłam niż za 1 razem (przedtem 8kg, teraz 10-11 - zależy czy ważę się rano czy wieczorem Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-01-06 o 17:45 |
||
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
Jak sie da na tydzień to mi to jeszcze bardziej pasuje
![]() Muszę Was teraz ponadrabiać, bo dopiero sesyjkę skończyliśmy
|
#3132 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry brzuchatki i wszystkie mamusie
![]() w koncu znalazlam chwile, zeby Was podczytac. Moja Lenka wczoraj po badaniu zostala zabrana na lampy, bo ma żółtaczke, dosc silna. Wyszla jej wlasciwie po pierwszej dobie- jak slyszalam to dosc szybko. Do tego poziom z krwi wynosil ponad 17, a najwyzsza dopuszczalna granica jest 13-15. Polozne mowily, ze poziom jest wysoki i nie wiadomo jak dlugo musi lezec. Zalamalam sie, nie z powodu niechcianego pobytu w szpitalu, ale stanu jej zdrowia Wczoraj od 10:30 leży w inkubatorze i jest naswietlana. Karmie ja butelka z MM, bo moje mleko moze jeszcze podnosic poziom barwnika biblirubiny, stad tez potrzeba sciagania mojego pokarmu laktatorem. Poczatki laktatorowe byly okrutne, ale juz jest coraz lepiej pozniej maltretuja mnie telefonami, odwiedzaja. Po tym wszystkim kiedy probuje polezec i odpoczac nadchodzi czas sciagania mleka. Pozniej przynosza mi mala i tak w kolko Aaaaaa nie pochwalilam sie przy opisie porodu: NIE BYŁAM NACINANA!!!!! Juz na IP zaznaczylam, ze bardzo bym tego nie chciala- i polozna tak mna pokierowala, ze nie trzeba bylo, nic nie peklo- jedynie ta ranka o ktorej pisalam, ale to jedynie przez raczke Lenki. Hihi i jeszcze to: moja ostatnio przespana noc byla z pon na wt Do dzis spalam: 5h dzis w nocy i 4h wczoraj , czyli 9h od wtorku. Nie jestem zmeczona, ciagle na nogach. Juz po 1,5h po porodzie biegalam, jestem jedyna dziewczyna na oddziale, ktora ciagle gdzies jest, mam najlepsza morfologie, pomimo, ze baardzo malo jem (nie mam apetytu). Wspolczuje tym wszystkim dziewczyna, ktore ledwo chodza, inne wogole nie wychodza z pokoi. Biedactwa. Takze dziewczyny: Rodzic bez nacięcia! Ja "tam na dole" nie jestem juz nawet opuchnieta, nic mnie nie boli- NIC Brzucha praktycznie nie mam i ciekawa jestem ile teraz waze, ale to zobacze jak wroce do domu![]() Mam tyle energii, ze normalnie fruwam jak na skrzydlach Dziewczyny nie bac sie!!!!
Kazda z Was da rade!!!!!
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
z nawilżaczem widzę nikt mi nie pomógł
może chociaż doradzicie w sprawie wypełnienia (kołderka + poduszka). Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? jaki rozmiar macie? ja się zastanawiam nad 135/100
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Warto jest cwiczyc, np. siedza przed tv, lezac z ksiazka. I wyglada to tak: nabieracie powietrze NOSEM, ale nie klatka piersiowa (ona ma byc nieruchoma) tylko wpuszczajac do brzucha (brzuch robi sie na maksa duzy), pozniej powolutku wypuszcza sie powietrze USTAMI i brzuszek maleje. Chyba dobrze wyjasnilam ![]() Co do oddechow przy partych- nie sadze, zeby ktos skupil sie w takim momencie na prawidlowym czy w ogole jakimkolwiek z uczonych oddechow to sa takie skurcze, ze nie jestescie w stanie na niczym skupic mysli, jedynie musicie przec bo tak kaze organizm. Oddychac poprostu normalnie. Jedynie mozna powiedziec, ze na jednym skurczu partym mozna np. dwa razy nabrac powietrza. Nie tak jak na zwyklych skurczach gdzie jest 1 skurcz- 1 oddech.Takze darujcie sobie ta nauke. Poki pamietam: polecam wziac do szpitala: masc na brodawki i reczniki papierowe do osuszania krocza. Mozna zabrac ze soba jakies podpaski mniejsze od tych podkladow poporodowych. Cytat:
![]() Co do snu- przeciez ja juz urodzilam a Tobie nie beda wywolywacMi przed porodem sniala sie AgaMili, ze bylysmy przebrane za teletubisie ![]() nie mam pojecia skad mi sie to wzielo![]() No i juz musialabym sciagac pokarm. Siedze przed kompem juz prawie 45min a tak malo Wam odpisalam
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
magda, już raz to pisałam, napiszę jeszcze raz
zazdroszczę Ci szybkiego porodu i dobrej formy po wszystkim trzymaj się!! A malutka pewnie szybko dojdzie do siebie. żółtaczka to prawie norma u noworodków. |
|
|
|
#3136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza dzisiaj...
Ja pół dnia przespałam, zrobiłam obiad i ledwo miałam siłę go zjeść taka padnięta byłam.... potem spałam prawie 3h ![]() Cytat:
ale fajnie, Igor przybiera a ty ładnie gubisz ![]() no właśnie ja tak słyszałam, że jak w domu ciepło (napisałam u góry) tak, mnie mdli i zgagę mam czasem, mimo, że brzuch już nisko ![]() Cytat:
i jak po sesji? jak wrażenia? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3137 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ,a karmisz piersią?Ja niby mam jeszcze czas do porodu wg terminu,ale często jest mi niedobrze,wczoraj to przez to prawie nic nie zjadłam Cytat:
Cytat:
Skurcze już mi przeszły,chciałam odespac tą noc ale jakoś godzinę się męczyłam i nie dało rady.Kilka razy już miałam napisać i zapomniałam :kropeczko1984 mi się śniło ,ze mialyśmy skurcze razem,a moje sny czasami się sprawdzają,więc wiesz
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-06 o 18:31 |
|||
|
|
|
#3138 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agatku ponoc rycynka dziala, ale jesli dziecko jest w pelni gotowe, albo np. cos zaczyna sie dziac (rozwarcie, skurcze) nic na sile, bo pozniej bedziesz sie stresowac, czy krzywdy dziecku nie zrobilas Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Mowie Wam dziewczyny, ze dacie rade Jednak trzeba wziac pod uwage, ze zdarzaja sie tez trudne porody![]() Mam nadzieje, ze moja niunka jutro bedzie miala juz dobre wyniki i puszcza ja do domu. Ja juz dzis zaliczylam badanie przed wypisem i kwalifikuje sie juz do opuszczenia szpitala Uciekam sciagac mleko bo mi cycochy zaraz wybuchna
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
ja mam wypełnienie 120x90 kołderkę kupiona u www-edisa-pl na all
a nawilżacz mam taką zawieszkę glinianą (pojemnik) na wodę na kaloryfer chyba 6zł mnie kosztowała
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wstyd, wychodzi na to, że nie czytam co piszecie ![]() agacia, dzięki za odpowiedź. ja jednak nie mam możliwości wieszania ani mokrych ręczników, ani tych glinianych nawilżaczy na kaloryfer
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nooooo dziewczynki, jestem z siebie taka dumna!
![]() Wstałam, zjadłam i od 14.30 do 18.30 dzielnie pracowałam w domku Umyłam okno u nas w pokoju, (oczywiście ciepło się ubrałam + szal ) chyba z godzinę się bawiłam potem umyłam listki od roślinki bonzai, zrobiłam porządek z kaktusikiem na okienku- urwałam małe wychodzące, bo przyuważyłam, że wypuścił(a one rosną b.wooolno i krzywią kaktusa) a jeden duży oderwałam- z korzeniami i posadziłam do innej doniczki ![]() Potem prasowanko prześcieradełek, flanelki z ceratką i ładnie przygotowałam na cycek glancek łóżeczko - nawet kocyk złożyłam w wałeczek i takie jajo zrobiłam w łóżku, co by dziecko się nie przestraszyło, że nagle ma wiele miejscówy, po wyjściu z ciasnego brzuchacza wszystko świeże i pachnące teraz mnie boli kręgosłup ![]() Może jeszcze przed snem porozciągam kości troszkę Neska no wiesz, rzuciłaś magnez i nic mi nie powiedziałaś???????? Ja zaczęłam mieć znów skurcze, może coś się rozkręci ![]() Cytat:
zostałam z tym sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne mam koty, nie??? ![]() ehh gdyby nie te żebra to może miałabym inne zdanie
|
|
#3143 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Już nie mogę się doczekać kiedy będę miała Malutką przy sobtie, zazdroszczę rozpakowanym Mamusiom i trzymam za Wszystkie kciuki
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy. Kłopot. Z wilgocia w domu i plesnia ze dodatkowe nawilżanie nie wchodzi w grę ale moja mama uzywala przy moim
Bracie i dało rade. |
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Co do Nadii, to u nas jest jako samodzielne imię, ale jako skrót występuje od imienia Nadzieja (po ros. Nadjeżda) Cytat:
), fotelika, tak samo jak robiliśmy zakupy w sklepie dziecięcym, to sam się pytał co to i czy tego nie potrzebujemy czasem![]() No i jak powiem, że coś by się przydało, to sam mówi, że mam wybrać, a on po to pojedzie/zapłaci ![]() Jedynie co, to ciuszki w 99% kupowałam sama, ale to w lumpku, a on nie ma ani czasu ani weny na chodzenie w takie miejsca ![]() Cytat:
![]() Niestety ![]() _________________________ ___ Znów czuję się masakrycznie, cały dzień śpię/jem albo się snuję po domu Mały świruje, boi się bidulek jak smarkam albo kaszlę
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
mamuski sorki ze odpsuje chaotycznie i nie cytuje ale to brak czasu..
body z krotkim nie ubieram pod pajaca bo mam 26st w domu i za cieplo na body jeszcze.. karmie piersia i to chyba przez to tak chudne.. tak mi sie wydaje;p bo jem duzo ![]() co do mleka to ja kupilam mm bo wyszlam ze szpitala dzien przed wigilia i nie wiiedzialam czy bede miec pokarm i czy starczy wiec wrazie wu kupilam bo wigilia i swieta pozamykane wszystko. co do pampersow moj Igor Dade toleruje super lepiej niz pampersy![]() i dziewczyny ktore nie maja ciuszkw jescze nie kupujcie duzo ja mma 3 spiochy, 6 body z dlugim i 5spiochy i polspiochy i styka ciagle robicie pranie przy takim szkarbie a moj ciagle sie obsika, uljeje albo nawet gozej;pja mma jedne dzisny i 3 bluzy jeden dres i tez wystarcza bo po domu niewygodnie takto tylko do zjdec i na spacer ale na spacer nawierzch kombinezon wiec i tak nie widac;p kapie w olilatum, oliwkuje tylko glowke lekko i resztka brzuszek oliwka hippa. aa kupcie zwykla gruszke.. frida odciaga sie glutki super ale koza to masakara wlaczylam tyle ze i tak bagietka wygmeralam ![]() co do wyprawek u mnie w szpitalu byly rozowe podelko a w nim sudocrem, woda mala mama i ja, gazetka mamo to ja i murator, 3 pampersy, 12 chusteczek nawilzonych pampers, herbatak hipp jedna szaszetka, i probka mleka hipp2 i pelno makulatury i naklejka jade z dzieckiem ![]() niebieskie pudelko woda zywiec zdroj mala sudocrem herbatka koperkowa saszetka inna niz hipp mleko probka jakies na E makulatura naklejka dziecko w aucie;p jakies gazetki probki olilatum 2 saszetki probki ziaji 2 saszetki reklamowka rozowa sudocrem pampers gazetki reklamowka niebieska ![]() makulatura sudocrem i to by bylo na tyle
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Magda1804 no właśnie wszystko no to wskazuje,że to już tuż ,tuż.Mąż się strasznie cieszy,wczoraj w samochodzie jak miałam te bolesne skurcze to aż miał ciary i jak mu zawsze goraco to był lodowaty chyba z podniecenia,ze to juz.Zresztą przy tych skurczach i dziwnym parciu na pipkę i pupkę też myślałam,że sie zaczęło.Niech te skurcze się zdecyduja w te albo we w te
|
#3148 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko pogratulować ![]() Cytat:
![]() A tak serio, to go pochwaliłam, bo faktycznie pomaga, ale niekoniecznie się do tego bardzo przykłada Ostatnio wieczorkiem podeszłam do okna i zerwałam suche liście z kwiatka, rzuciłam je na podłogę, bo myślałam, że będę odkurzała. Źle się czułam i poprosiłam Męża, żeby poodkurzał. ZAWSZE mu mówię, że ma odkurzać wszystkie powierzchnie płaskie No i niby odkurzył Podchodzę do okna, a tam te liście leżą Śmialiśmy się tylko z tego i stwierdził, że specjalnie to zrobiłam Ale i tak kochany jest, że w ogóle się stara Najwyżej tylko musi poprawiać ![]() Cytat:
), to bardzo szybko bym zrezygnowała z piersi, bo miałabym blisko mleko zastępcze. A tak się przemęczę ![]() Magda Ty to tak pięknie wszystko nam opisujesz, że chyba zostaniesz naszym drugim guru A co się dzieje z pierwszym - Klaurencją? Cytat:
Cytat:
Ale ostrzegam, że nie zamierzam rodzić wcześniej niż 14 lutego, więc musisz na mnie poczekać ![]() Cytat:
A takie zawieszki na wodę, to miałam dawno temu. Teraz też by się przydały, ale nie wiem, gdzie są. Nie wiesz, gdzie można je kupić? ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Ciąża to się jednak rzuca na mózg Pierwsze, co pomyślałam, jak to przeczytałam, to co Ty podtarłaś i jakiej kurze
|
||||||
|
|
|
#3149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
aga__tka z tym dzieckiem, które przez 9 mies nie było na dworzu, to jakaś przeginka!!
masarnia jakaś Co do liści malin- wiem wiem, ale nie mam teraz żadnych $$ i na dodatek zielarski mam daleko Renatko nie mdli mnie, ale czuję się dziwacznie, jestem śpiąca- ale to chyba po tej nocce Anabellita pięknie no, tak czytasz moje posty z 2x pisałam, co znajduje się w 'niebieskim pudełku' jak dają w szpitalu ![]() Lucy z nawilżaczem nie pomogę- bo ja mam inny problem, wiadomo jaki i potrzebuję natychmiastowo osuszacz powietrza... ![]() Magda1804 optymistyczne posty, naprawdę ![]() Co do snów- nie wiem skąd mi się Ty wzięłaś Co do żółtaczki- moja chrześniaczka miała, więc nie bój żaby! Była z tego względu ogólnie tydzień w szpitalu- to normalne, ja też miałam I ja niestety nie mam rozwarcia ale mam dość tej wpychające to tak boli!! Bambusek to ja już nie rozumiem?!! Nadia to skrót od Nadzieji czy nie? Cytat:
![]() Cytat:
jak jest pełna lodówka to potrafiłby z głodu paść, ale sam sobie nie przyniesie chleba, masła itp itd, tylko samą szynkę wyciągnie i zje ![]() A jak nie było obiadu to potrafiła być z tego awantura A dziwne, bo w DE robi jedzenie dla siebie i tżta- ale chyba z przymusu i uważa, że w domu musi być obsłużony chyba ![]() Co do mojego tżta- nie mogę narzekać, też jest pedantyczny, jak ja przyjechał ostatnio to sprzątał niewidoczne rzeczy On też lubi sprzątać jak ja, więc nie będzie problemu przy 'podziale obowiązków' jak kiedyś będziemy mieszkać sami ![]() jeszcze nie, wolałam nie przynudzać Was i smęcić marudzeniem jutro dalej sprzątam ![]() Cytat:
(mamy ozdobione tak okno), że szok Cytat:
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedz w sprawie oddychania przeponą
troche potrenowałam, ale czuje ze jak przyjdzie co do czego to ze stresu nie bede wiedziala jak to bylo uska , ale masz juz duzego chłopaka Powiedz mi jeszcze czy jak myjesz malego w oilatum to buźke i wloski tez mu tym myjesz? ![]() Agatek Katharinamożna kupic taki pochłaniacz wilgoci, to kosztuje ok 20-30zl a duzo daje. my mamy w lazience i szybko zbiera sie tam woda ![]() Mam chyba skurcze, ale te przepowiadajace raczej bo nieregularne, chociaz momentami nieprzyjemne i kłuje mnie w pip.ce w ogole mała dzis leniwa i patrzyłam w lusterku to chyba mam juz rozwarcie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

,zresztą przez to ,ze leżałam to on wszystko naszykował dla niej typu pranie,prasowanie i pakowanie torby
bo skurcze cały czas mam
a mamy w porywach 500m
pewnie też ze strachu przed porodem 

na noc pajaca
dla Igorka za piękne przybieranie 
Gabrysia - 09.02.2012

Mowie Wam dziewczyny, ze dacie rade

ale wstyd, wychodzi na to, że nie czytam co piszecie
Fajne mam koty, nie???