![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy VII
Własne Rki są wygodne, ale wtedy możesz je nadawać tylko na swojej poczcie, na tej, na której je dostałaś, a mnie to nie podoba się, bo ja często wykorzystuję mojego współlokatora gabinetowego i przy okazji mi nadaje jak jest na mieście.
![]() |
#1622 |
Wtajemniczenie
|
Niestety przeliczyłam się i nie starczyło mi czasu na zrobienie serducha, a teraz już się nie wyrobię, więc ode mnie nie będzie
![]() Tak czy siak, trzymam kciuki za wasze ![]()
![]() |
#1623 |
Zadomowienie
|
Ja i moje serducho z granatem
![]()
![]() |
#1624 |
Zadomowienie
|
ale super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Serduszka na WOŚP
![]() ![]() I czy muszę dawać zdj z paszczą?? Nie ma mi kto zrobić do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Zadomowienie
|
Ja tam chętnie zgarnęłabym wszystkie dla siebie (czemu za pewne dam upust w licytacji
![]() ![]()
![]() |
#1627 | |
Zadomowienie
|
No proszę ! Na plotkach się nie siedzi to się nie wie co się szykuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1628 |
Wtajemniczenie
|
Uff, pierwsze gotowe
![]() Wczoraj i dzisiaj pracowałam nad wypleceniem serduszka i z wszystkich tutków wychodziły za duże ![]() ![]() ![]() Mari proszę o adres wysyłkowy i maila. Zdjęcie robocze oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
ja już lepszych zdjęć nie zrobię.Przy sztucznym świetle na więcej mnie nie stać, a jutro z domu wychodzę jak jeszcze ciemno będzie i wrócę jak już będzie ciemno... Jutro z rana wysyłam.
![]() |
#1630 |
www.dulcedo.pl
|
Kur.... spaliłam serce, no już dawno mi się to nie zdarzyło. To tak jest jak się czegoś naprawdę chce
![]()
![]() |
#1632 |
Rozeznanie
|
Kurka...tez chciałabym zrobić serduszko, niestety nie zdążę na jutro.
Ale mam pomysł, nie wiem czy dobry, jeśli nie to proszę o sprowadzenie na ziemie ![]() Otóż: Z tego co pisała Mari wnioskuję, że aukcje można edytować i dodawać nowe zdjęcia, tak? Może ożywimy licytację dodając w opisie, że w czasie trwania licytacji będą jeszcze do bransoletki dokładane nowe elementy? W ten sposób spóźnialskie biżuteryjki będą mogły też wziąć udział w akcji ![]() A aukcja będzie nieco tajemnicza i może wzbudzić jeszcze większe zainteresowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Donoszę jednocześnie, że na zagraniczny wczoraj wysłany naklejki nie dostałam - numer wpisany jest ręcznie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 |
Zadomowienie
|
Matko, sto lat mnie nie było na Wizażu, a tu taka akcja by mnie ominęła!!! Dobrze, że Loquacee wrzuciła fotkę na FB, to od razu popędziłam na plotkowy, pi razy się zorientowałam o co kaman i mam gotowe serducho na akcję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1636 |
Wtajemniczenie
|
Ja nadal proszę o adres, jeżeli mam jutro wysłać serducha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1637 |
Zakorzenienie
|
Ollcia ślemy wszystko do Mariselli najlepiej jutro lub w poniedziałek. Teraz Mari potrzebuje jedynie zdjęcia samego charmsa i charmsa z naszą facjatą.
![]() |
#1638 |
Raczkowanie
|
Zielone jest urocze, czerwone tez niezłe, ale w zielonym można się od razu zakochać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Zadomowienie
|
Och cieszę się że za pomocą fejsbuka niosę wśród biżuteryjek kaganek oświaty
![]()
![]() |
#1640 |
Raczkowanie
|
I choć mi dziś wszystko z rąk leciało, gubiło się, psuło, nie pasowało, to mam dwa serducha. Kocham Was za te szybkie, spontaniczne akcje
![]() prowodyrkę rzecz jasna też ![]() Czerwone: 1. Monika, bo ogłosiła, że gotowe 2. Marisellu, bo ma plan na czerwone 3. Karmazynowy Kamyk - gotowe 4. Loquacee - gotowe bordowe (no ale to też jakby czerwone, nie? ![]() 5. Kasia83 6. Klejnotki - z koralem 7. Mamatosiagosia - z koralem Zielone: 1. Lubomirka (ze szmaragdem coś chciała) 2. Monika, bo planuje ![]() 3. Franio? Bo coś wspominała o miedzi.... 4.Verha 5. Karmazynowy Kamyk - gotowe 6. NagaLy 7. Kathinna 8. Kasia83 9. Klejnotki - z malachitem 10. Klejnotki - miedziane Obojętne: 1. Marisellu, bo może dorobić drugie jak coś 2. Sol 4. lookrecya 5. czarna kawa 6. ggagatka 7. loquacee (no może jeszcze dorobię drugie, ale bez kamienia) 8. Mamatosiagosia - bez kamyka, samo srebro. Mogę coś z miedzi jeszcze jakby było mało miedzianych.
![]() |
#1642 |
Zadomowienie
|
Uff! Mam serducho, przed chwilą skończyłam, jeszcze tylko do oksydy! Już myślałam, że się wycofam z akcji, bo wczoraj wszystko mi się spier... nie dość, że projekt drucikowy się sknocił to nawet na szydełko mi nic nie wyszło
![]() Ale na szczęście dziś zdążyłam i przynajmniej to jedno drucikowe jest ![]() ![]() Acha, zrobiłam z miedzi i małym zielonym oczkiem tak że: Zielone: 1. Lubomirka (ze szmaragdem coś chciała) 2. Monika, bo planuje ![]() 3. Franio 4.Verha 5. Karmazynowy Kamyk - gotowe 6. NagaLy 7. Kathinna 8. Kasia83 9. Klejnotki - z malachitem 10. Klejnotki - miedziane
![]() |
#1643 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Będzie na trzy razy, ale na raz mi wizać nie chce puścić, co zrobić. Za długie wiadomości piszę, damn...
![]() Cytat:
![]() No i zdjęcia każdego z facjatą obowiązkowe ![]() ![]() ![]() ![]() I z uśmiechem proszę, nie takie eleganckie i dystyngowane miny! No! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A adres już poszedł mailem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1644 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na aukcjach WOŚP to zazwyczaj kwestia minut, więc z myślą o edycji raczej się będzie trzeba rozstać, choć sam pomysł fajny. Ja zdjęcie gotowej bransy będę dodawać po prostu podmieniając zdjęcie u siebie na serwerze, bo inaczej nie da rady jak sądzę. Ale tak patrzę i myślę i wydaje mi się, że nic straconego. Charmsów jest na tyle, że już widzę, że wystarczy na więcej niż dwie bransoletki (wydaje mi się, że po więcej niż 10 to nie ma sensu do jednej dawać, jak Wam się widzi? bo jak każdy jest w innym stylu, to się zrobi w takim gąszczu kociokwik zamiast misz-maszu, prawda? czy nie?) Do tego kilka osób już zgłaszało, że chce, ale nie zdąży, więc można by w sumie zaplanować kolejną bransoletkę dla tych "późniejszych" i dodać ją jeszcze powiedzmy jakoś w połowie tygodnia, jak te pierwsze będą jeszcze trwać i (miejmy nadzieję) przyciągać ludzi. Dobrze myslę? Czy taki termin byłby ewentualnie ok? ![]() Cytat:
![]() ![]() A słać do mnie, skrobnij mi maila, to Ci odpiszę w sprawie mojego wiejskiego adresu ![]() Cytat:
![]() Super ![]() ![]() Franio - luby niech Ci cyknie fotę z charmsem przy porannej kawie i będzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Zadomowienie
|
meje serducha - wiem, ze zdjecia okropne, ale lepszych nie dam rady
![]() jak sie uda to jutro przyjada do Biórkowa, a jak nie to poczta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1646 |
Wtajemniczenie
|
Dorobiłam serduszko z granatu- trochę większe od tego z korala bo kamyczki 3,5 mm. Jeżeli potrzebne miedziane lub np z kamienia księżycowego to mam maluchy. Hematyt się przede mną schował i na razie nie znalazłam.
![]() Czerwone: 1. Monika, bo ogłosiła, że gotowe 2. Marisellu, bo ma plan na czerwone 3. Karmazynowy Kamyk - gotowe 4. Loquacee - gotowe bordowe (no ale to też jakby czerwone, nie? ![]() 5. Kasia83 6. Klejnotki - z koralem 7. Mamatosiagosia - z koralem 8. Rusa48- z korala gotowe 9. Rusa48- z granatu gotowe Zielone: 1. Lubomirka (ze szmaragdem coś chciała) 2. Monika, bo planuje ![]() 3. Franio? Bo coś wspominała o miedzi.... 4.Verha 5. Karmazynowy Kamyk - gotowe 6. NagaLy 7. Kathinna 8. Kasia83 9. Klejnotki - z malachitem 10. Klejnotki - miedziane Obojętne: 1. Marisellu, bo może dorobić drugie jak coś 2. Sol 4. lookrecya 5. czarna kawa 6. ggagatka 7. loquacee (no może jeszcze dorobię drugie, ale bez kamienia) 8. Mamatosiagosia - bez kamyka, samo srebro. Mogę coś z miedzi jeszcze jakby było mało miedzianych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zjarałam pierwsze serducho, nadrobiłam drugim, ale to pierwsze było takie, no, "czułam je" - są takie prace ![]() Za to mam info dla wszystkich ETSY-ianek... Nie sprzedawać, jeśli ktoś próbuje ominąć Etsy w zakupie i dodatkowo kombinuje transport własny [= nie poznasz adresu]. Uchroniłam swój biżut przed wyłudzeniem go - ruszyłam temat na forum etsianym i ponoć baja jaką mi wciśnięto - stara jak świat tylko się okoliczności zmieniają [pani oceanograf, która najpierw wysyła własny transport ale jednak potem prosi o przysługę zamówienia go poprzez western union za - bagatela, 640 dolarów ![]() Po moim mailu z pytaniem do jakiego kraju mają iść pieniądze na wysyłkę - pani zamilkła i skasowała [założone dziś rano] konto na Etsy ![]() Ufać intuicji! Mnie się lampka zapaliła przy WU właśnie - bo jak można pisać, że wysyła się własny transport, by mnie nie fatygować z wysyłką, a potem prosi się o przysługę nadania kasy za ową przesyłkę? Martwię się tylko, że podałam do siebie adres domowy, bo zanim mnie olśniło światło inteligencji, zdążyłam tę jedną głupią rzecz robić i podać adres.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-01-07 o 01:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1648 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, a teraz przypominam kilka podstawowych podstaw, acoby nikomu nic nie umknęło i nic się nie posypało. Przydatne także dla tych, którzy wpadli znienacka w wir wydarzeń
![]() 1. AUKCJE Jesli nic niespodziewanego na przeszkodzie nie stanie, wstawię jutro wieczorem, ale muszę je przygotować, a z doświadczenia wiem, że sporo czasu to zajmuje, więc bardzo prosiłabym, aby wysyłać mi zdjęcia gdzieś do jutra do południa. Oczywiście jesli ktoś wyśle pięć po, to nie naślę nan iego mojej nowohuckiej mafii, szkoda chłopaków gonić po deszczu, ale ogólnie im wczesniej tym lepiej, żebym potem nie musiała się stresić, bo jak się gdzieś walnę, to może się już nie dać poprawić ![]() 2. ZDJĘCIA a) Wysyłamy to oto piszącej mariselli mailem (marisella @ gaze ta .pl lub jakikolwiek inny znany Wam adres) zdjęcia charmsa. Jeśli zrobiłyście więcej niż jednego, to kazdy musi mieć osobne zdjęcie ![]() b) Wysyłamy też zdjęcie siebie i charmsa - u góry macie przykłady od dziewczyn jak to może wyglądać. UŚMIECH obowiązkowy, bo jak nie to będę dorabiać w paintcie i będzie wstydzior ![]() ![]() Zdjęcie nie musi być artystyczne, może być widać pryszcze, niewyskubane brwi i cellulit, jesli ktos będzie miał taką fantazję, bo sprzedajemy nie się, tylko dobrą energię. O ![]() ![]() ![]() ![]() c) jeśli ktoś wstawił zdjęcia tu, niech mimo wszystko wyśle je też mailem, żebym miała je w wersji bez logo wizażu ![]() d) wolałabym zdjęcia bez logo, bo jak każdy doda własne, to się zrobi chyba bałagan, ale jeśli komuś zalezy, to uszanuję i nie będę się upieać ![]() OPRÓCZ ZDJĘĆ Oprócz zdjęć przyślijcie też jakiś opis tudzież podstawowe dane. Opisy pewno i tak strzelę jakieś od siebie (musicie wybaczyć ![]() ![]() WYSYŁKA CHARMSA Gotowego charmsa ślemy do mnie na mój wiejski adres podkrakowski. Kto go nie ma, niechaj pisze maila, a ja odpiszę z danymi ![]() ![]() LIŚCIK Z PODZIĘKOWANIEM Do paczuszki z charmsem dorzućmy jeszcze liścik z odręcznie napisanym podziekowaniem dla zwycięzcy ![]() ![]() No chyba, że ktoś ma ochotę dodać ze dwa tomy na temat, to ok, też obiecuję załączyć ![]() Liściki mogą być pięknie wyscrapowane, jak ktoś jest na ten przykład Karmazynowym Kamykiem ![]() ![]() Każde podziękowanie przed wysyłką przyczepię do charmsa, żeby przy każdym była odrobina nas ![]() Jeśli robiłyście więcej niż jednego charmsa, przyślijcie tyle liścików, ile jest charmsów ![]() ![]() UAKTUALNIJMY LISTĘ Lista nam się trochę rozjechała z rzeczywistością, więc proponuję doprowadzić ją do porzadku, bo byłoby się łatwiej ogarnąć ![]() a) sprawdźcie, czy jesli jesteście wpisane, to na pewno robicie/zrobiłyście to, do czego jesteście wpisane ![]() b) jesli już coś konkretnego robicie/zrobiłyście, a jesteście na liście "Obojętne", to się z niej wypiszcie i wstawcie do właściwej ![]() c) jesli robicie/zrobiłyście więcej niż jednego charmsa, to wpiszcie się tyle razy, ile jest Waszych charmsów, w odpowiednich miejscach. Dzięki temu widać będzie nie ile osób bierze udział w akcji, tylko ile charmsów mamy już zebranych, a o to by mi chodziło ![]() ![]() d) dodałam dodatkową listę dla tych, którzy byliby chętni na ewentualną dokładkę, tj. kolejną bransoletkę robioną ciut później i wstawianą powiedzmy ok. połowy tygodnia ![]() Jest też osobny spis srebrnych bez koloru ![]() A teraz lista - do skopiowania, dopisania poprawek i podania dalej ![]() Czerwone: 1. Mamatosiagosia - z koralem 2. Marisellu, bo zrobiła czerwone 3. Karmazynowy Kamyk - gotowe 4. Loquacee - gotowe bordowe (no ale to też jakby czerwone, nie? ![]() 5. Kasia83 6. Klejnotki - z koralem 7. Monika - czerowne większe (jesli to na akcję) 8. Monika - czerwone mniejsze Zielone: 1. Klejnotki - miedziane 2. Monika 3. Franio 4.Verha 5. Karmazynowy Kamyk - gotowe 6. NagaLy 7. Kathinna 8. Kasia83 9. Klejnotki - z malachitem 10. Klejnotki - miedziane Srebrne bez koloru, nada się tu lub tu, w zależności od potrzeby: 1. Mamatosiagosia - bez kamyka, samo srebro. 2. Kathinna - frywolitkowe ![]() Obojętne, bo jeszcze nie tyknęli, ale tyknąć obiecują i będą się sugerować tym, których jest mniej: 1. Sol 2. lookrecya 3. czarna kawa 4. ggagatka 5. loquacee (no może jeszcze dorobię drugie, ale bez kamienia) 6. Mamatosiagosia - mogę coś z miedzi jeszcze jakby było mało miedzianych. Chętni na ewentualną drugą turę później (jakie kolory by Wam pasowały?) 1. Marisellu, bo może dorobić drugie jak coś, kolor dowolny ![]() 2. ROH? 3. Lubomirka? Jeśli jeszcze nie straciła cierpliwości? ![]() I tyle, jak mi się coś jeszcze przypomni to będę pisać ![]() Fajnie, że ten pomysł wypalił, mam nadzieję, że się sprzeda ![]() Edytowane przez marisella Czas edycji: 2012-01-07 o 00:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Wtajemniczenie
|
Mari, klejnotki z miedzią są 2x a mnie z czerwonych wyrzuciłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1650 |
Wtajemniczenie
|
Klejnotki przeniosłam jedną na początek, bo ktoś tam wyskoczył (Lubomirka chyba), a Ty to mi musiałaś umknąć przypadkiem
![]() Ja chyba mykam do wyrka, bo muszę przed 4tą wstać i w sumie dobrze, że nie mam problemów z bezsennością, bo mogłabym nie zdążyć przysnąć zanim budzik zacznie wyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.