|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
). Lekarzom pierwszego kontaktu ufam dwóm ![]() Cytat:
|
|
#3122 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczyny!
Ja znowu na szczęście sie wyspałam, niedawno zjadlam sobie śniadanko o zaraz zaiorę się za kawkę ![]() [QUOTE=gosia261282;3146168 1]Jasne,ze tak.Maluszkowi to bedzie i tak obojetne.No z rozem byloby gorzej,chociaz w Warszawie to chyba chlopcy chodza na rozowo,nie?QUOTE] hehe taka się dziwna moda ostatnio zrobiła ![]() Mój mąż to jest bardzo wyczulony na takie rzeczy...przeglądałam ostatnio ciuszki od siostry po jej córce, które nam dała i zostawiałam dla Piotrusia trochę różowych śpiochów czy body...jak się zdziwił i patrzy na mnie jak na głupią z tekstem że jego syn nie będzie w różowym chodził musiałam mu przemówić do rozsądku no bo w sumie to będzie w tym tylko w domu a to co chwile się i tak przebiera, więc nie ma to znaczenia...ach ci faceci!Cytat:
przydatne będzie na pewnono...mi też łudzę się, że z tą moją szyjką krótką i miękką akcja będzie szła szybko!Cytat:
moja siostra jak rodziła pierwszy raz, to miała bóle krzyżowe i wszystko trwało bardzo długo, drugi raz to jak była w szpitalu i dali jej oxytocynę to w sumie nic nie czuła...lekarz się jej pyta czy ma skurcze...ona odpowiedziała że hm....chyba nie...zbadał ją a tam już rowarcie na całego prawie! 40 minut i mała dzidzia na świecie
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Desssia super,że już jest lepiej A propos tych skurczy to dodam,że mi na ktg się zapisywały , a wcale nie bolały, więc ja bym mogła z takimi skurczami spać , ale to były te nieregularne, więc się nie dziwie ,że niektóre babeczki ich nie czują, a zajeżdżają do szpitala jak już jest prawie czas , ale jak tak się popatrzy to jednak na ilość porodów w kraju i ilość kobiet rodzących w domach, samochodach , na klatce, w windzie itp. jest niewielka.
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karo_z;31463456]Dzień dobry Dziewczyny!
Ja znowu na szczęście sie wyspałam, niedawno zjadlam sobie śniadanko o zaraz zaiorę się za kawkę ![]() Cytat:
ja już jak się koleżanek nasłuchałam to wiem,że te czasy porodu podawane przez nie to takie właśnie liczone różnie, jedna od pierwszego czegokolwiek liczy, inna od fest skurczy , więc dla mnie wiarygodne informacje podają jednak położne i lekarze
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ebay.de/itm/Maxi-cosi-Mur...t_29190wt_1367 tu jest z aukcji
pozniej porobie sama zdjecia jak chcecie ![]() narazie zalozona jest gondola i na niej folia p/deszczowa, bo byla jeszcze nieuzywana i chcemy zeby sie ulozyla hehe a my tez zaczynamy dzisiaj 32 tydzien
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze zdecydowalismy sie na kupno uzywanego wozka (bo ciezko tu dostac ten model nawet z nowych) to nie wybrzydzalam najbardziej podobal mi sie ten kolor http://lh3.googleusercontent.com/pub...RfnL6Rm-gqvGtN ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ale porownujac do folii co ma moja kolezanka to ta jest porzadna ) naciagnij od samego dolu i wtedy latwiej idzie
|||
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym inny kolor wybrala tylko ja jutro zaczynam 30 tydzien
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
co do wózka to w nastepną sobote będe wiedziała czy musze kupowac czy ten znajomy ma wózek
a na chwilę obecną jestem na etapie czytania oglądania i porównywania cen otulaczy i tetrowych pieluch oczywiście w paczkę jednorazówek też się zaopatrzę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie wymylam i wygotowalam wszystkie akcesoria (butelki, laktatory, smoczki itd), w koncu bo zbieralam sie i zbieralam do tego
Dokladnie wyschlo i spakowalam do foliowych zamykanych torebek, potem tylko wyparze wrzatkiem. Czy ma ktoras z Was maly czajniczek eletryczny turystyczny taki 0,4 albo 0,6 l?
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() U mnie wczoraj rozpoczął się 30 tydzień [QUOTE=karo_z;31463456]Dzień dobry Dziewczyny! Ja znowu na szczęście sie wyspałam, niedawno zjadlam sobie śniadanko o zaraz zaiorę się za kawkę ![]() Cytat:
zero i koniec... ale coś tam przemyciłam![]() Co do szyjki to też mam nadzieję, że chociaż taki skutek na plus tego skracania i rozwierania będzie, że poród łatwiej pójdzie ![]() Cytat:
też wczoraj rozebraliśmy choinkę..cały dom w igłach masakra! a to ciasto Aga to już z miesiąc za mną chodzi! juz prawie zapomniałam a tu bach!! jeszcze fotkę dałaś uduszę!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie weekend zaczyna się z małym stresem... znowu wróciły intensywniejsze twardnienia... po szpitalu miałam kilka dzienne ok 5 lekkich fenoterol pomaga... i nagle wczoraj wieczorem już po 22 w ciągu 1-2 godzi miałam ponad 10-12 w tym kilka takich mocniejszych... dziś też już z 5 a dopiero 13! nie wiem??? mój lekarz znowu kazał mi jechać do szpitala...aby mnie zbadali... bo powiedział ze dawkę fenoterolu ma dobrą! ale powiedziałam, że pojadę jak się nasilą...nie wiem o co chodzi...może za dużo wczoraj się ruszałam? bp trochę sprzątałam, gotowałam ...zamiast leżeć ...wiec dziś leżę...miałam w planach sesję z brzuszkiem i mężem, a wieczorem kino i lody i dupa! boję się ruszać z domu! dziewczyny ze skróconą szyjką i twardnieniami ile ich macie i jak to jest u Was?? Właśnie mam kolejne mocne ... ( nie boli ) ale aż czuję taki ucisk jakby w klatce piersioej podduszało nie wiem jak to opisać!
|
|
#3136 |
|
Gang Iren
|
[QUOTE=emigra;31464268]
Nowy zestaw (z fotelikiem, foliami, adapterami) wychodzi ok 950-1000 euro. Mury sa dorgie ... a mysmy zaplacili tylko za wozek czyli 520, bo pojechalismy go odebrac- okazalo sie ze dzieli nas 60 km ![]() /QUOTE] O to naprawde sporo kosztuja.To juz w Polsce taniej wychodzi za nie: http://mamaija.pl/maxi-cosi-mura-4-g...cja,d3445.html Tu masz np za 2875 zl
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mała!;31465038]Cześć Kochane
![]() U mnie wczoraj rozpoczął się 30 tydzień Cytat:
wiem że ciężko wysiedzieć a raczej wyleżeć plackiem, ale trzeba...dla dobra dzieciaczków
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Mala kurcze jak sie martwisz bardzo to moze jedz i niech Cie zbadaja, ale ja w tamtej ciazy mialam tak samo, kilkanascie twardnien bolesnych na godzine mimo fenoterolu i to takich nieprzyjemnych wlasnie z uczuciem jakby mnie cos sciskalo w klatce piersiowej przy tym gorzej mi sie oddychalo i czulam czasem ze od tego az do twarzy naplywala mi krew. Okropne uczucie. Mala nie pociesze Cie, ale tak Ci bedzie juz ciagle, czesto twardnial az do porodu.
A porod rozpoznasz tak latwo jak ja, bo do tego twardnienia Ci dojdzie bol jak na @ i bedziesz wiedziala ze to juz.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-07 o 13:40 |
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gosia261282;3146518 8]
Cytat:
|
|
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdzie Cie konkretnie swedzi? Bo przy cholestazie glownie stopy i dlonie, ale rowniez cale cialo tez.
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karo_z;31465213]
Cytat:
chociaż leżałam teraz i słabo mi się zrobiło...musiałam coś szybko zjeść zjadłam ciastko, banana i garść żurawiny...i jest lepiej...Cytat:
Oj to faktycznie nie pociesza Ja wiem, że one nawet przy lekach mogą być, ale mnie zmartwiły bo dwa tyg miałam po kilka w wczoraj nagle znowu w ciągu 1-2 godz. więcej i dziś miałam już z 5 i to nie takich lekkich wcale... (mąż się strasznie denerwuje!!!...) wtedy ta szyja mi się lekko skróciła...i właśnie boję się, żeby ona nagle się nie rozwarła...czy lub nie skróciła bardziej a ja sobie siedzę i liczę skurcze ... mój gin powiedział, że czasami one są nawet przy lekach i jest OK. a czasami dwa dni są silniej i bach! powodują poród! więc lepiej to zbadać jak mam ich nagle więcej! więc czekam i nie wiem co mam robić! w tym szpitalu też w sumie te twardnienia tak niepoważnie traktują! nie wiem??Aguśka jeszcze jedno pytanie... w którym tyg urodziłaś Filipka, po tych twardnieniach?
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-01-07 o 14:16 |
||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Mała mysle, ze wczoraj sie troszke przepracowalas i moze dlatego dzis masz wiecej tych twardnien. Ja tez jak sie przepracuje, albo zestresuje to brzuch czesciej mi twardnieje. Moze zadzwon do lekarza i zapytaj co masz robic, bo wlasnie szkoda zebys pojechala a okazaloby sie, ze Cie oleja.
Wiesz, stres i ta cala sytuacja na pewno tez wplywa na to, ze czujesz to czesciej i tak kolko sie zamyka.
|
#3143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli to tylko twardość, a nie skurcze, czy uczucie ciągnięcia brzucha w dół, myślę, że możesz spokojnie przeczekać jeszcze dziś. Tym bardziej, że lekarz dyżurny może być różny - też jechałam z zawrotami głowy i twardnieniem brzucha, a jemu się nie chciało pofatygować na dół na ratunkowy i z lenistwa wpisał mnie na 3 dni na oddział. Swoją drogą, bierzesz magnez? Masz go w swoich witaminach? Może pomóc... Mnie w szpitalu w ciemno, bez badań dawali 3x2 Asmagu, a w domu jem sobie 2x1 Asmag forte. A w Prenatalu nie ma ani grama! |
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Wy o swędzeniu a mi kilka dni temu na ramionach wyskoczyły swędzące krostki, takie jak zawsze wiosną
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez twardnieje brzuch jak sie za dużo nachodzę i narobię, pomaga leżenie i nospa
pomalowałamsobie pazurki na czerwono dzis na obiadek kebaba robie
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewuszki
![]() Aguska tez mialam dzis podobna noc jak Ty, obudzilam sie i spac nie moglam i sie troche wystraszylam, bo twardnial brzuszek i bol jak na @. ale tez mi sie wydaje ze to jelita, bo dzis rano na tronie zadnych problemow nie mialam...co rzadko sie zdarza ostatnio. ivonka jak dla mnie to pomocne te informacje ktore napisalas. moja przyjaciolka np. w ogole skurczy nie odczuwala, tylko bol jak na @, pytaja ja co ile ma skurcze i czy regularne, a ona ze nie czuje zadnych skurczy i tak bylo przy dwoch porodach. emigra mi sie wozek podobuje ![]() co do uczucia zimna czy goraca w ciazy, to mi od samego poczatku jest zimno, w lipcu i sierpniu, mimi ze bylo cieplo na ogolnie, ja spalam w dresach, pod koldra i jeszcze spiworem przykryta. teraz mi tez zimno przewaznie. Mala moze lepiej niech lekarz Cie zbada, bo biedna sie zameczysz mysleniem co sie dzieje. trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze. a my znow dzis psa do weterynarza musielismy zabrac bo oczy ma bardzo czerwone, i jedno tak dziwnie przymykal. od samego poczatku ma problemy z oczkami, i chyba ma katarakte i czekamy kiedy bedzie przyjmowal specjalista od psich oczu i zmierzy mu cisnienie oczu itd. o rany to wszystko tyle kosztuje, ale tak to jest jak sie kupuje psa z wadliwego miotu (on akurat tak powiedziala wlascicielka ze jest zdrowy jak ryba - oczywiscie nie miala racji jak sie okazalo). nie zalujemy ze go mamy, bo jest kochany i slodki, najwazniejsze aby sie nie meczyl. wstawilam pierwsza ture prania malych ciuszkow....jak glupia patrzylam przez 5 min jak sie piora przyszla paczka z pampersa (4 pieluszki dla noworodka, chusteczki nawilzajace i magazyn), w sumie niewiele - ale za darmo to i tak lepiej niz nic
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
A jak zdobyłaś tą paczuszkę?
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Monia no ja juz sobie dzis w nocy rozne rzeczy wkrecalam.
Ale na szczescie przeszlo.
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam na allegro wózek Chicco... za 270 zł...
wszystko ładnie i pieknie, używany co prawda ale wg zdjęć w bardzo dobrym stanie... jedynymi defektami są niełapiący hamulec na jedno koło i niedziałająca blokada na przednie koło (ale to wszystko da się naprawić) oraz zszyta torba na zakupy... ale tylko odbiór osobisty (Szczecin). Szkoda... 1000 zł zostałby w kieszeni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

). Lekarzom pierwszego kontaktu ufam dwóm 
pokazala wszystko jak sie obsluguje, wozek w swietnym stanie, czysciutki, zadbany

hehe). Ale fajna sprawa, mówię wam. Już po pierwszych zajęciach mąż wykuł na pamięć sytuacje w których trzeba jechać do szpitala a kiedy jeszcze można zostać w domku przed porodem. 

dzis na obiadek kebaba robie