Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 12:15   #3121
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Nie będę się kłócić, tylko powtarzam co dowiedziałam się od wykwalifikowanej i posiadającym duże doświadczenie osoby. Nie znam osoby którą trzymaliby 3 dni na porodówce. Dla mnie to dopiero bajka.
Wiesz... jak byłam u lekarza z oskrzelowym kaszlem to też była wykształcona, wykwalifikowana, doświadczona lekarka... a jednak nie rozpoznała kaszlu oskrzelowego twierdząc, że moje blade gardło jest mocno podrażnione i przekrwione, do tego mocno podraznione (nie wiem jak ona to dostrzegła ). Lekarzom pierwszego kontaktu ufam dwóm

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Odebralismy wozek i ... jestem zachwycona no i okazalo sie, ze babka to Polka wiec sobie jeszcze pogadalysmy pokazala wszystko jak sie obsluguje, wozek w swietnym stanie, czysciutki, zadbany
Super!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:16   #3122
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczyny!
Ja znowu na szczęście sie wyspałam, niedawno zjadlam sobie śniadanko o zaraz zaiorę się za kawkę
[QUOTE=gosia261282;3146168 1]Jasne,ze tak.Maluszkowi to bedzie i tak obojetne.No z rozem byloby gorzej,chociaz w Warszawie to chyba chlopcy chodza na rozowo,nie?QUOTE]

hehe taka się dziwna moda ostatnio zrobiła
Mój mąż to jest bardzo wyczulony na takie rzeczy...przeglądałam ostatnio ciuszki od siostry po jej córce, które nam dała i zostawiałam dla Piotrusia trochę różowych śpiochów czy body...jak się zdziwił i patrzy na mnie jak na głupią z tekstem że jego syn nie będzie w różowym chodził musiałam mu przemówić do rozsądku no bo w sumie to będzie w tym tylko w domu a to co chwile się i tak przebiera, więc nie ma to znaczenia...ach ci faceci!

Cytat:
Dzień dobry! Ja nadrobiłam i odzywam się w 32 tygodniu . Odnośnie czwartkowego USG to byłam tak zaaferowana szyjką że zapomniałam Wam napisać co ten mój maluch wyrabia w brzuchu. Wg. USG jest o tydzień starsza. A od ostatniego USG (tydzień temu) przybrała na wadze 350g. szaloona! Teraz waży ok. 2095g. (nie licząc błędu pomiarowego,ale to to samo USG więc przyrost i tak jest ten sam). Teraz już się nie dziwie dlaczego te jej wierzgania tak bolą momentami

Chciałam się jeszcze podzielić wrażeniami ze szkoły rodzenia, bo w końcu zaczęliśmy chodzić z mężulem od tego tygodnia. Jest na prawdę fajnie, po ostatnich zajęciach mąż wyznał mi że dotarło do niego że to już niebawem czeka nas spotkanie z córeczką i trzeba poważnie się do tego przygotować (ale jak ja mówiłam to zawsze było jeszcze dużo czasu hehe). Ale fajna sprawa, mówię wam. Już po pierwszych zajęciach mąż wykuł na pamięć sytuacje w których trzeba jechać do szpitala a kiedy jeszcze można zostać w domku przed porodem.

Może napiszę i komuś się przydadzą takie informacje porodowe:
1. Jak odejdą wody płodowe i nie ma akcji skurczowej -zostajemy w domu ok.6 godzin lub do pojawienia się jakichkolwiek skurczy.
2. Jeśli odejdą zielone wody płodowe-od razu jedziemy do szpitala.
4. Odejście czopa śluzowego nie jest oznaką rozpoczynającego się porodu-może być nawet 2 tyg. przed porodem
3. Jeżeli są skurcze, ale nieregularne i w odstępach większych niż 5 min. czekamy w domu.
4. Jeżeli skurcze są co 5 minut- jedziemy do szpitala (od tego momentu mamy i tak duużo czasu :P)

No i jednak położne zachęcają żeby jak najdłużej pozostać w domu, gdyż nie ma ryzyka że w szpitalu akcja się zatrzyma- a szpital zawsze powoduje wzrost adrenaliny- hamującej skurcze, więc jeśli przyjedziemy i skurcze ustąpią - to odeślą nas do domu .

Czuje się bezpieczniej wiedząc takie rzeczy. No i dowiedziałam się że z racji mojej drobnej budowy czeka mnie dokładny pomiar współmierności dzidziusia do miednicy -bo jeśli będzie na granicy to najprawdopodobniej cc. Ale nie będę się nastawiać na nic, zobaczymy jak się sytuacja potoczy
O super że to napisałaś! przydatne będzie na pewno

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a mi marzy się właśnie taki szybki poród
no...mi też łudzę się, że z tą moją szyjką krótką i miękką akcja będzie szła szybko!

Cytat:
To muszę Cię rozczarować, bo położna uświadomiła nas że KAŻDY poród trwa ok. 24 godzin. Po prostu niektóre kobiety nie odczuwają wcześniejszych bóli i dolegliwości, dlatego mity o porodach w 3 godziny albo te dramatyczne opowieści że rodziła całą dobę (pewnie że jak pojechała przy pierwszym "szczyknięciu" to rodziła 24h.-jak każda kobieta rodząca SN) Nie da się krócej! ....a szkoda :P
a to ciekawe...
moja siostra jak rodziła pierwszy raz, to miała bóle krzyżowe i wszystko trwało bardzo długo, drugi raz to jak była w szpitalu i dali jej oxytocynę to w sumie nic nie czuła...lekarz się jej pyta czy ma skurcze...ona odpowiedziała że hm....chyba nie...zbadał ją a tam już rowarcie na całego prawie! 40 minut i mała dzidzia na świecie
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:16   #3123
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Odebralismy wozek i ... jestem zachwycona no i okazalo sie, ze babka to Polka wiec sobie jeszcze pogadalysmy pokazala wszystko jak sie obsluguje, wozek w swietnym stanie, czysciutki, zadbany
poka poka
Stary 2012-01-07, 12:19   #3124
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
to super, teraz lalę jakąś do środka i ćwiczymy, ćwiczymy manewry

Desssia super,że już jest lepiej

A propos tych skurczy to dodam,że mi na ktg się zapisywały , a wcale nie bolały, więc ja bym mogła z takimi skurczami spać , ale to były te nieregularne, więc się nie dziwie ,że niektóre babeczki ich nie czują, a zajeżdżają do szpitala jak już jest prawie czas , ale jak tak się popatrzy to jednak na ilość porodów w kraju i ilość kobiet rodzących w domach, samochodach , na klatce, w windzie itp. jest niewielka.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:21   #3125
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jesli nie masz wysypki zadnej a swedzi to zrob sobie badanie - alat i aspat gdyz moze to byc cholestaza ciazowa, a jesli masz krostki to mimo wszystko moze byc jakies uczulenie, moze akurat cos Ci w ciazy nie sluzy?
Generalnie to wspolczuje bo swiad jest straszny!
A masz wysypke?
Nie mam wysypki,a w poniedziałek zrobię badania. Mam nadzieję,że nie trzeba być na czczo do tego badania.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:22   #3126
koniakonia
Zakorzenienie

[QUOTE=karo_z;31463456]Dzień dobry Dziewczyny!
Ja znowu na szczęście sie wyspałam, niedawno zjadlam sobie śniadanko o zaraz zaiorę się za kawkę
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jasne,ze tak.Maluszkowi to bedzie i tak obojetne.No z rozem byloby gorzej,chociaz w Warszawie to chyba chlopcy chodza na rozowo,nie?QUOTE]

Mój mąż to jest bardzo wyczulony na takie rzeczy...przeglądałam ostatnio ciuszki od siostry po jej córce, które nam dała i zostawiałam dla Piotrusia trochę różowych śpiochów czy body...jak się zdziwił i patrzy na mnie jak na głupią z tekstem że jego syn nie będzie w różowym chodził musiałam mu przemówić do rozsądku no bo w sumie to będzie w tym tylko w domu a to co chwile się i tak przebiera, więc nie ma to znaczenia...ach ci faceci!

O super że to napisałaś! przydatne będzie na pewno

no...mi też łudzę się, że z tą moją szyjką krótką i miękką akcja będzie szła szybko!

a to ciekawe...
moja siostra jak rodziła pierwszy raz, to miała bóle krzyżowe i wszystko trwało bardzo długo, drugi raz to jak była w szpitalu i dali jej oxytocynę to w sumie nic nie czuła...lekarz się jej pyta czy ma skurcze...ona odpowiedziała że hm....chyba nie...zbadał ją a tam już rowarcie na całego prawie! 40 minut i mała dzidzia na świecie
to siostra pewnie miała tak jak ja, no ale w sumie jak nie czuła to nie wie ile trwał w sumie poród....

ja już jak się koleżanek nasłuchałam to wiem,że te czasy porodu podawane przez nie to takie właśnie liczone różnie, jedna od pierwszego czegokolwiek liczy, inna od fest skurczy , więc dla mnie wiarygodne informacje podają jednak położne i lekarze
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:24   #3127
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
poka poka
http://www.ebay.de/itm/Maxi-cosi-Mur...t_29190wt_1367 tu jest z aukcji pozniej porobie sama zdjecia jak chcecie narazie zalozona jest gondola i na niej folia p/deszczowa, bo byla jeszcze nieuzywana i chcemy zeby sie ulozyla hehe

a my tez zaczynamy dzisiaj 32 tydzien
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:34   #3128
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
http://www.ebay.de/itm/Maxi-cosi-Mur...t_29190wt_1367 tu jest z aukcji pozniej porobie sama zdjecia jak chcecie narazie zalozona jest gondola i na niej folia p/deszczowa, bo byla jeszcze nieuzywana i chcemy zeby sie ulozyla hehe
Powiem tak: czarny mi się nie podoba, ale ten model to mój wózek idealny. Piękne wykończenia, pomysł, jakość... I wielki plus za odblaski na wózku!
Stary 2012-01-07, 12:44   #3129
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Fajny,chociaz ja tez wybralabym inny kolor.I chyba drogo jak na uzywke,550 e z dostawa wyszlo?
Stary 2012-01-07, 12:46   #3130
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Emigra, wiedzialam ze bedziesz zadowolona z wozka bo ze zdjec bylo widac ze jest bardzo zadbany! Tez mam gondolke dreami z folia, ale zakladanie tej folii to dla mnie istna masakra - trzeba sie naszarpac w jedna osobe zeby toto nalozyc! Albo moze wlasnie musze pocwiczyc
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:56   #3131
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Powiem tak: czarny mi się nie podoba, ale ten model to mój wózek idealny. Piękne wykończenia, pomysł, jakość... I wielki plus za odblaski na wózku!
tez nie chcialam czarnego ale ze zdecydowalismy sie na kupno uzywanego wozka (bo ciezko tu dostac ten model nawet z nowych) to nie wybrzydzalam najbardziej podobal mi sie ten kolor

http://lh3.googleusercontent.com/pub...RfnL6Rm-gqvGtN

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Fajny,chociaz ja tez wybralabym inny kolor.I chyba drogo jak na uzywke,550 e z dostawa wyszlo?
Nowy zestaw (z fotelikiem, foliami, adapterami) wychodzi ok 950-1000 euro. Mury sa dorgie ... a mysmy zaplacili tylko za wozek czyli 520, bo pojechalismy go odebrac- okazalo sie ze dzieli nas 60 km
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Emigra, wiedzialam ze bedziesz zadowolona z wozka bo ze zdjec bylo widac ze jest bardzo zadbany! Tez mam gondolke dreami z folia, ale zakladanie tej folii to dla mnie istna masakra - trzeba sie naszarpac w jedna osobe zeby toto nalozyc! Albo moze wlasnie musze pocwiczyc
mi maz najpierw pomogl, polezala jakas godzinke naciagnieta na wozku i jak zdjelam zeby zrobic zdjecie i mojej mamie wyslac to juz latwiej mi sie zakladalo trzeba ja troszke rozciagnac ale porownujac do folii co ma moja kolezanka to ta jest porzadna i co moge poradzic to zaczynaj zakladac od tylu (czyli od strony glowki dziecka) naciagnij od samego dolu i wtedy latwiej idzie
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-07, 13:04   #3132
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

fajny nie powiem ja bym inny kolor wybrala tylko ja jutro zaczynam 30 tydzien
Stary 2012-01-07, 13:07   #3133
cziqua
Zadomowienie

co do wózka to w nastepną sobote będe wiedziała czy musze kupowac czy ten znajomy ma wózek a na chwilę obecną jestem na etapie czytania oglądania i porównywania cen otulaczy i tetrowych pieluch oczywiście w paczkę jednorazówek też się zaopatrzę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:25   #3134
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja sobie wymylam i wygotowalam wszystkie akcesoria (butelki, laktatory, smoczki itd), w koncu bo zbieralam sie i zbieralam do tego
Dokladnie wyschlo i spakowalam do foliowych zamykanych torebek, potem tylko wyparze wrzatkiem.

Czy ma ktoras z Was maly czajniczek eletryczny turystyczny taki 0,4 albo 0,6 l?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:29   #3135
Mała!
Zakorzenienie

Cześć Kochane

U mnie wczoraj rozpoczął się 30 tydzień

[QUOTE=karo_z;31463456]Dzień dobry Dziewczyny!
Cytat:
Jasne,ze tak.Maluszkowi to bedzie i tak obojetne.No z rozem byloby gorzej,chociaz w Warszawie to chyba chlopcy chodza na rozowo,nie?QUOTE]

Hehe mój mąż identycznie reaguje na róż dla synka zero i koniec... ale coś tam przemyciłam

Co do szyjki to też mam nadzieję, że chociaż taki skutek na plus tego skracania i rozwierania będzie, że poród łatwiej pójdzie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Zaraz Was poczytam, ale napisze co u nas.
Dzisiejsza noc mielismy spokojna, bez dusznosci, tylko o 6 sie obudzil maly i kaszlal chyba przez godzine czasu.
Ale kaszel ma coraz ladniejszy, odrywa mu sie, wiec jest lepiej.
Ja dzis z mama rozebralam choinke, potem sprzatalismy, obiad no i zrobilam ciasto 3 bit
Kregoslup mi odpada
Fajnie, że noc spokojna trzymam kciuki za zdrówko Filipka też wczoraj rozebraliśmy choinkę..cały dom w igłach masakra! a to ciasto Aga to już z miesiąc za mną chodzi! juz prawie zapomniałam a tu bach!! jeszcze fotkę dałaś uduszę!!!

Cytat:
Gratuluję

U mnie weekend zaczyna się z małym stresem... znowu wróciły intensywniejsze twardnienia... po szpitalu miałam kilka dzienne ok 5 lekkich fenoterol pomaga... i nagle wczoraj wieczorem już po 22 w ciągu 1-2 godzi miałam ponad 10-12 w tym kilka takich mocniejszych... dziś też już z 5 a dopiero 13! nie wiem??? mój lekarz znowu kazał mi jechać do szpitala...aby mnie zbadali... bo powiedział ze dawkę fenoterolu ma dobrą!
ale powiedziałam, że pojadę jak się nasilą...nie wiem o co chodzi...może za dużo wczoraj się ruszałam? bp trochę sprzątałam, gotowałam ...zamiast leżeć ...wiec dziś leżę...miałam w planach sesję z brzuszkiem i mężem, a wieczorem kino i lody i dupa! boję się ruszać z domu!
dziewczyny ze skróconą szyjką i twardnieniami ile ich macie i jak to jest u Was??

Właśnie mam kolejne mocne ... ( nie boli ) ale aż czuję taki ucisk jakby w klatce piersioej podduszało nie wiem jak to opisać!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:35   #3136
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=emigra;31464268]

Nowy zestaw (z fotelikiem, foliami, adapterami) wychodzi ok 950-1000 euro. Mury sa dorgie ... a mysmy zaplacili tylko za wozek czyli 520, bo pojechalismy go odebrac- okazalo sie ze dzieli nas 60 km
/QUOTE]

O to naprawde sporo kosztuja.To juz w Polsce taniej wychodzi za nie:

http://mamaija.pl/maxi-cosi-mura-4-g...cja,d3445.html

Tu masz np za 2875 zl
Stary 2012-01-07, 13:36   #3137
karo_z
Rozeznanie

[QUOTE=Mała!;31465038]Cześć Kochane

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny!

Hehe mój mąż identycznie reaguje na róż dla synka zero i koniec... ale coś tam przemyciłam

Co do szyjki to też mam nadzieję, że chociaż taki skutek na plus tego skracania i rozwierania będzie, że poród łatwiej pójdzie

Fajnie, że noc spokojna trzymam kciuki za zdrówko Filipka też wczoraj rozebraliśmy choinkę..cały dom w igłach masakra! a to ciasto Aga to już z miesiąc za mną chodzi! juz prawie zapomniałam a tu bach!! jeszcze fotkę dałaś uduszę!!!

Gratuluję

U mnie weekend zaczyna się z małym stresem... znowu wróciły intensywniejsze twardnienia... po szpitalu miałam kilka dzienne ok 5 lekkich fenoterol pomaga... i nagle wczoraj wieczorem już po 22 w ciągu 1-2 godzi miałam ponad 10-12 w tym kilka takich mocniejszych... dziś też już z 5 a dopiero 13! nie wiem??? mój lekarz znowu kazał mi jechać do szpitala...aby mnie zbadali... bo powiedział ze dawkę fenoterolu ma dobrą!
ale powiedziałam, że pojadę jak się nasilą...nie wiem o co chodzi...może za dużo wczoraj się ruszałam? bp trochę sprzątałam, gotowałam ...zamiast leżeć ...wiec dziś leżę...miałam w planach sesję z brzuszkiem i mężem, a wieczorem kino i lody i dupa! boję się ruszać z domu!
dziewczyny ze skróconą szyjką i twardnieniami ile ich macie i jak to jest u Was??

Właśnie mam kolejne mocne ... ( nie boli ) ale aż czuję taki ucisk jakby w klatce piersioej podduszało nie wiem jak to opisać!
Ja już teraz mam tak 3-4 razy dziennie...wcześniej było częściej...nawet jak brałam fenoterol, ale odkąd biorę też dodatkowo no-spę forte 3 razy dziennie to jest mniej tych skurczy.
bacik się należy za sprzątanie i gotowanie wiem że ciężko wysiedzieć a raczej wyleżeć plackiem, ale trzeba...dla dobra dzieciaczków
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:39   #3138
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mala kurcze jak sie martwisz bardzo to moze jedz i niech Cie zbadaja, ale ja w tamtej ciazy mialam tak samo, kilkanascie twardnien bolesnych na godzine mimo fenoterolu i to takich nieprzyjemnych wlasnie z uczuciem jakby mnie cos sciskalo w klatce piersiowej przy tym gorzej mi sie oddychalo i czulam czasem ze od tego az do twarzy naplywala mi krew. Okropne uczucie. Mala nie pociesze Cie, ale tak Ci bedzie juz ciagle, czesto twardnial az do porodu.
A porod rozpoznasz tak latwo jak ja, bo do tego twardnienia Ci dojdzie bol jak na @ i bedziesz wiedziala ze to juz.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-07 o 13:40
Stary 2012-01-07, 13:43   #3139
emigra
Zakorzenienie

[QUOTE=gosia261282;3146518 8]
Cytat:

/QUOTE]

O to naprawde sporo kosztuja.To juz w Polsce taniej wychodzi za nie:

http://mamaija.pl/maxi-cosi-mura-4-g...cja,d3445.html

Tu masz np za 2875 zl
wiem .. ale przesylka do niemiec to koszt nawet i 600 zl za taka paczke
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-07, 14:04   #3140
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Nie mam wysypki,a w poniedziałek zrobię badania. Mam nadzieję,że nie trzeba być na czczo do tego badania.
Napewno nie trezba byc na czczo
A gdzie Cie konkretnie swedzi?
Bo przy cholestazie glownie stopy i dlonie, ale rowniez cale cialo tez.

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:07   #3141
Mała!
Zakorzenienie

[QUOTE=karo_z;31465213]
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

Ja już teraz mam tak 3-4 razy dziennie...wcześniej było częściej...nawet jak brałam fenoterol, ale odkąd biorę też dodatkowo no-spę forte 3 razy dziennie to jest mniej tych skurczy.
bacik się należy za sprzątanie i gotowanie wiem że ciężko wysiedzieć a raczej wyleżeć plackiem, ale trzeba...dla dobra dzieciaczków
Oj wiem...dziś już leżakuję chociaż leżałam teraz i słabo mi się zrobiło...musiałam coś szybko zjeść zjadłam ciastko, banana i garść żurawiny...i jest lepiej...

Cytat:
Mala kurcze jak sie martwisz bardzo to moze jedz i niech Cie zbadaja, ale ja w tamtej ciazy mialam tak samo, kilkanascie twardnien bolesnych na godzine mimo fenoterolu i to takich nieprzyjemnych wlasnie z uczuciem jakby mnie cos sciskalo w klatce piersiowej przy tym gorzej mi sie oddychalo i czulam czasem ze od tego az do twarzy naplywala mi krew. Okropne uczucie. Mala nie pociesze Cie, ale tak Ci bedzie juz ciagle, czesto twardnial az do porodu.
A porod rozpoznasz tak latwo jak ja, bo do tego twardnienia Ci dojdzie bol jak na @ i bedziesz wiedziala ze to juz.

Oj to faktycznie nie pociesza Ja wiem, że one nawet przy lekach mogą być, ale mnie zmartwiły bo dwa tyg miałam po kilka w wczoraj nagle znowu w ciągu 1-2 godz. więcej i dziś miałam już z 5 i to nie takich lekkich wcale... (mąż się strasznie denerwuje!!!...) wtedy ta szyja mi się lekko skróciła...i właśnie boję się, żeby ona nagle się nie rozwarła...czy lub nie skróciła bardziej a ja sobie siedzę i liczę skurcze ... mój gin powiedział, że czasami one są nawet przy lekach i jest OK. a czasami dwa dni są silniej i bach! powodują poród! więc lepiej to zbadać jak mam ich nagle więcej! więc czekam i nie wiem co mam robić! w tym szpitalu też w sumie te twardnienia tak niepoważnie traktują! nie wiem??

Aguśka jeszcze jedno pytanie... w którym tyg urodziłaś Filipka, po tych twardnieniach?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-01-07 o 14:16
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:15   #3142
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mała mysle, ze wczoraj sie troszke przepracowalas i moze dlatego dzis masz wiecej tych twardnien. Ja tez jak sie przepracuje, albo zestresuje to brzuch czesciej mi twardnieje. Moze zadzwon do lekarza i zapytaj co masz robic, bo wlasnie szkoda zebys pojechala a okazaloby sie, ze Cie oleja.
Wiesz, stres i ta cala sytuacja na pewno tez wplywa na to, ze czujesz to czesciej i tak kolko sie zamyka.
SZYMONEK

Stary 2012-01-07, 14:24   #3143
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Mała mysle, ze wczoraj sie troszke przepracowalas i moze dlatego dzis masz wiecej tych twardnien. Ja tez jak sie przepracuje, albo zestresuje to brzuch czesciej mi twardnieje. Moze zadzwon do lekarza i zapytaj co masz robic, bo wlasnie szkoda zebys pojechala a okazaloby sie, ze Cie oleja.
Wiesz, stres i ta cala sytuacja na pewno tez wplywa na to, ze czujesz to czesciej i tak kolko sie zamyka.
Zgadzam się. Nie chcę bagatelizować sprawy, ale po przygotowaniach w Wigilię przez cały dzień i następny brzuch był twardy. Nie obyło się bez nospy, leżenia.
Jeżeli to tylko twardość, a nie skurcze, czy uczucie ciągnięcia brzucha w dół, myślę, że możesz spokojnie przeczekać jeszcze dziś.
Tym bardziej, że lekarz dyżurny może być różny - też jechałam z zawrotami głowy i twardnieniem brzucha, a jemu się nie chciało pofatygować na dół na ratunkowy i z lenistwa wpisał mnie na 3 dni na oddział.

Swoją drogą, bierzesz magnez? Masz go w swoich witaminach? Może pomóc...
Mnie w szpitalu w ciemno, bez badań dawali 3x2 Asmagu, a w domu jem sobie 2x1 Asmag forte. A w Prenatalu nie ma ani grama!
Stary 2012-01-07, 14:25   #3144
karolca
Zakorzenienie

Wy o swędzeniu a mi kilka dni temu na ramionach wyskoczyły swędzące krostki, takie jak zawsze wiosną

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-07, 14:27   #3145
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mi tez twardnieje brzuch jak sie za dużo nachodzę i narobię, pomaga leżenie i nospa

pomalowałamsobie pazurki na czerwono dzis na obiadek kebaba robie
Stary 2012-01-07, 14:31   #3146
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewuszki

Aguska tez mialam dzis podobna noc jak Ty, obudzilam sie i spac nie moglam i sie troche wystraszylam, bo twardnial brzuszek i bol jak na @. ale tez mi sie wydaje ze to jelita, bo dzis rano na tronie zadnych problemow nie mialam...co rzadko sie zdarza ostatnio.

ivonka jak dla mnie to pomocne te informacje ktore napisalas.
moja przyjaciolka np. w ogole skurczy nie odczuwala, tylko bol jak na @, pytaja ja co ile ma skurcze i czy regularne, a ona ze nie czuje zadnych skurczy i tak bylo przy dwoch porodach.

emigra mi sie wozek podobuje

co do uczucia zimna czy goraca w ciazy, to mi od samego poczatku jest zimno, w lipcu i sierpniu, mimi ze bylo cieplo na ogolnie, ja spalam w dresach, pod koldra i jeszcze spiworem przykryta. teraz mi tez zimno przewaznie.

Mala moze lepiej niech lekarz Cie zbada, bo biedna sie zameczysz mysleniem co sie dzieje. trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze.

a my znow dzis psa do weterynarza musielismy zabrac bo oczy ma bardzo czerwone, i jedno tak dziwnie przymykal. od samego poczatku ma problemy z oczkami, i chyba ma katarakte i czekamy kiedy bedzie przyjmowal specjalista od psich oczu i zmierzy mu cisnienie oczu itd. o rany to wszystko tyle kosztuje, ale tak to jest jak sie kupuje psa z wadliwego miotu (on akurat tak powiedziala wlascicielka ze jest zdrowy jak ryba - oczywiscie nie miala racji jak sie okazalo). nie zalujemy ze go mamy, bo jest kochany i slodki, najwazniejsze aby sie nie meczyl.

wstawilam pierwsza ture prania malych ciuszkow....jak glupia patrzylam przez 5 min jak sie piora przyszla paczka z pampersa (4 pieluszki dla noworodka, chusteczki nawilzajace i magazyn), w sumie niewiele - ale za darmo to i tak lepiej niz nic

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 14:34   #3147
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wy o swędzeniu a mi kilka dni temu na ramionach wyskoczyły swędzące krostki, takie jak zawsze wiosną
no tak, skoro pogoda na dworze wiosenna wszystko sie moze zdarzyc
SZYMONEK

Stary 2012-01-07, 14:35   #3148
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wstawilam pierwsza ture prania malych ciuszkow....jak glupia patrzylam przez 5 min jak sie piora przyszla paczka z pampersa (4 pieluszki dla noworodka, chusteczki nawilzajace i magazyn), w sumie niewiele - ale za darmo to i tak lepiej niz nic
A jak zdobyłaś tą paczuszkę?
Stary 2012-01-07, 14:36   #3149
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Monia no ja juz sobie dzis w nocy rozne rzeczy wkrecalam.
Ale na szczescie przeszlo.
SZYMONEK

Stary 2012-01-07, 14:37   #3150
karolca
Zakorzenienie

znalazlam na allegro wózek Chicco... za 270 zł...
wszystko ładnie i pieknie, używany co prawda ale wg zdjęć w bardzo dobrym stanie... jedynymi defektami są niełapiący hamulec na jedno koło i niedziałająca blokada na przednie koło (ale to wszystko da się naprawić) oraz zszyta torba na zakupy...
ale tylko odbiór osobisty (Szczecin).
Szkoda... 1000 zł zostałby w kieszeni

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości