Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 11:43   #3391
AgaMili
BAN stały

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Dzień dobry brzuchatki i mamusie .
Dziś wam pokażę kącik Marcelka bo wczoraj wszystko skończyliśmy. Kupione też wsio, jestem zwarta i gotowa do porodu (ale po tym wczorajszym filmiku co wrzuciłyście to mi się nie śpieszy ).
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No mamuśki, dziś 08.01.2012!!!!!!! chcę dziś rodzić! :ksiadz:

Ale coś raczej się nie zapowiada... Dzidek troszkę się buntował, że mamunia pochodziła trochę i był w dole- trochę spokoju żebrowego miałam uff

Jeszcze przed 24 jechałam po teściową, bo była w pracy jako szatniarka bo impreza była jakaś 'spotkanie pokoleń' i przyniosła wałówkę tzn ja podjechałam moją limuzyną po to ciasta, picie mmmmmm jutro się najem słodkości bo dziś mam już dość

miniusia91
to tak groźnie wygląda tylko oni nacinają wtedy kiedy masz skurcz i przesz jednocześnie - wtedy w trakcie takiego bólu ciachają, że wszystko Ci jedno już chyba

Ahhhhh zapomniałam dodać! Dziś zaczynamy39 tydzień!
No to obie jesteśmy w 39. tygodniu rycynki ?

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
laski odszedł mi czop albo nie wiem co rano sie z tz pobzykalismy i potem jak poszlam pod prysznic to razem z eliksirem wyleciało mi sporo sluzu z krwia w pierwszej chwili panika i jedziemy na IP. Ale ochłonęłam po 2 minutkach juz było ok, dzwoniłam do lekarza ale nie odebrał
Ale jestem jakos wewnetrznie spokojna, ze albo to czop albo szyjka sie skraca czy tam rozwiera, wkoncu lekarz mowil ze juz jest skrócona Młoda fika, a mi jakos intuicja mowi zeby nie panikować

Na IP napewno by mnie zostawili, wiec nie pojechałam, co myślicie?
Ja bym czekała bo już miałam odrobinę krwi kilka razy przy podcieraniu ze 2 tygodnie temu, mógł Ci tż jakieś naczyńko uszkodzić po prostu.
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja po prostu słuchałam położnej. Jak nadchodził skurcz, ja mówiłam "idzie", a ona mi przypominała "oddychaj szybko, sap" skurcz przeszedł mówiła "oddychaj spokojnie głęboko'. Jak miałam przeć to krzyczała "teraz nabierz powietrza, głowa do klatki, przyj!, wypuść powietrze, nabierz, przyj!, wypuść, nabierz, przyj!"
no i generalnie tyle. Ale czułam takie rozpieranie w kroku, że nie dałoby się tego wstrzymać. Ja po prostu puściłam mięśnie od pasa w dół.

A my ciągle w szpitalu jesteśmy, bo żółtaczka coś wolno Filipka opuszcza. Poziom bilirubiny juz nie rośnie, ma 11, powinno już powoli zacząć spadać, więc wtorek sroda wyjdziemy.....
żeby żółtaczka szybko przeszła. A jak córcia radzi sobie z tatą w domu?

Nawojka miała wczoraj wyjść do domu i sie nie odezwała, chyba do niej napiszę. Ostatnio jak mi pisała to pytała o Nikotynkę ale od niej żadnych nowych wieści nie ma chyba? Trzymam kciuki żeby malutkiej się polepszyło

Idę po kawusię. Tż w pracy a ja leniuchuję. Mimo , że gary wołają "pomyj mnie" a mi się nie chcę
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:03   #3392
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ja czasem słyszę jak stopka tlucze moje zebro boli okrutnie wtedy
poza tym nie mogę spac unas w uk 5 rano i młody zaczął al pierwsze boksy
oo to pewnie to brzmi/czuje sie podobnie jak przekładanie nóżek
Cytat:
No mamuśki, dziś 08.01.2012!!!!!!! chcę dziś rodzić! :ksiadz:

Ale coś raczej się nie zapowiada... Dzidek troszkę się buntował, że mamunia pochodziła trochę i był w dole- trochę spokoju żebrowego miałam uff

Jeszcze przed 24 jechałam po teściową, bo była w pracy jako szatniarka bo impreza była jakaś 'spotkanie pokoleń' i przyniosła wałówkę tzn ja podjechałam moją limuzyną po to ciasta, picie mmmmmm jutro się najem słodkości bo dziś mam już dość

trzymamy kciuki za zajączka!!!
no i gratuluje39tyg
Cytat:
laski odszedł mi czop albo nie wiem co rano sie z tz pobzykalismy i potem jak poszlam pod prysznic to razem z eliksirem wyleciało mi sporo sluzu z krwia w pierwszej chwili panika i jedziemy na IP. Ale ochłonęłam po 2 minutkach juz było ok, dzwoniłam do lekarza ale nie odebrał
Ale jestem jakos wewnetrznie spokojna, ze albo to czop albo szyjka sie skraca czy tam rozwiera, wkoncu lekarz mowil ze juz jest skrócona Młoda fika, a mi jakos intuicja mowi zeby nie panikować

myślę że możesz spokojnie czekać na skurczetylko powiedz ginowi o tym bo teraz nie ma chyba tego zabezpieczenia dzidziuś przed bakteriami-jak dobrze pamiętam że to o to chodziło...
zazdroszcze seksiku
Cytat:
Dla przypomnienia nasza lista :

3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01
4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01
5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.01
6.01 wolne ......................... .......
7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01
8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01
9.01- 13.01 wolne.........................
14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01
15.01 wolne ......................... .........
16.01 staraupa ......................... .....jak nie pyknie to następna próba 23.01
17.01 wolne.................... ..................
18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01
19.01 wolne......................... .........
20.01 annyonne ......................... jak nie pyknie to następna próba 27.01
21.01 Kamusia i Boroo............ jak nie pyknie to następna próba 28.01
22.01 faellivrin ......................... .jak nie pyknie to następna próba 29.01
23.01 ultraradiola ....................jak nie pyknie to następna próba 30.01

Od 9-13 żadna chętna???????
ja się piszę na każdy wolny termin można tak??

dzien dobry mamusie! wstałyśmy już o7 poszłyśmy na msze i poszłyśmy spac dalejdopiero wstałam, Lilka też- się wypina no i się bierzemy za projekty sesjowe miłego dnia

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:06   #3393
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie jeszcze w 2paku Młody ok 6 robił taką zadyme w brzuchu ze szok wyglądało to tak jak by się pakował
'pakuje manatki i idę do domu' taa?? do nowego mieszkanka
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
No to obie jesteśmy w 39. tygodniu rycynki ?
Po kielichu.... mmm.... wiesz... boję się jak mnie zasadzi to pewnie z kibla nie wyjdę

Zjadłam ciacho, idę się ubrać i spacerniak na dzień dobry

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:08   #3394
AgaMili
BAN stały

Cytat:
'
Po kielichu.... mmm.... wiesz... boję się jak mnie zasadzi to pewnie z kibla nie wyjdę
A Ty miałaś rycynkę w piątek pić o ile dobrze pamiętam a tu dziś już niedziela . Ale dobrze dobrze, ja tyż się boję rozwolnienia
Stary 2012-01-08, 12:10   #3395
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty miałaś rycynkę w piątek pić o ile dobrze pamiętam a tu dziś już niedziela . Ale dobrze dobrze, ja tyż się boję rozwolnienia
w pt/sob miałam se łyknąć... ale coś mi nie idzie...

Ale za to dziś chcę schody zaliczyć! Bo znalazłam! na wiadukcie... więc se pochodzę troszku

Stary 2012-01-08, 12:11   #3396
Zadomowienie

oglądałam ten dokumencik z linka- co mnie podkusiło bleee ja już nie chce rodzić

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-08, 12:11   #3397
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zaliczyłam mega wielkie normalnie ile się w człowieku potrafi zmieścić a tż ciągle pyta czy jedziemy bo dziś mam termin wg pomiarów z listopada a tu
mój tż na szczęście nie pyta się co sekunda czy jedziemy a drugi tp już minął wczoraj
jednak jak jęczę od ruchów dziecka w stylu ojć ajć ała to ciągle sie pyta co mi i mnie to denerwuje bo ciągle to samo- dziecko mnie tłucze i tyle i mam dość odpowiadania mu ciągle

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam powiedzieć ze upolowałam dzisiaj na all kosz mojżesza jak przyjdzie to wkleję fotencje Junior juz bedzie miał w czym spać w sypialni naszej bo w dzień będzie w swoim pokoiczku

Cytat:
no ale nie mam fotki tylko co najwyzej aukcję mogę pokazać

http://allegro.pl/show_item.php?item=2042242165
bardzo fajny, gratuluję

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
a ja już po usg , z małą ok, waga 2220 wychodzi na 34 tyg a wg miesiączki 32 plus 6 , niestety z 3 d już nici bo za duże dziecko i żle widać więc mam tylko w 2 d a najlepsze że trafiłam tam na lekarza który tydz temu badał mnie na IP na Karowej, więc mu wyjasniłam że głupio było mi znów tam jechać, ale nie wiadomo skąd te bóle , nawet szyjkę mi sprawdził i też ok, cisnienia na granicy tylko ja teraz mam ciągle bóle głowy i bolą mnie oczy przez te skaczące cisnienia , no ale ważne że z małą wszystko dobrze i z łożyskiem też, martwi mnie tylko to że pewnie znów bedę mieć cesarkę a wolalabym naturalnie bo mała duża, większa niż z okresu ciążowego i ma głowę w górze więc podejrzewam że już się nie odwroci jak mój poprzedni synus , a do jakiegos 27 tyg byla głową w dole że jak byłam w 27 to byłam na usg podglądowym i kiepsko było ze zdjęciem bo mala była do dołu z głową w stronę mojego kręgosłupa więc po co sie odwróciła lepiej rodzić sn, szybciej dochodzi się do siebie, wiem to z własnego goswiadczenia, mi też często burczy w brzuchu
super, że wszystko ok z córeczką, a gdzie się w końcu wybrałaś na to usg

Cytat:
Jestem z siebie dumna... sprzątnęłam łazienkę od A do Z

Nawet drzwiczki i półki w szafce pomyłam na kolankach
brawo
Cytat:
No mamuśki, dziś 08.01.2012!!!!!!!

no to kciukasy aby coś się ruszyło
Cytat:

a ja 40ty już mam
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Powiem wam że czasem zastanawiam się nad sensem wypowiadania się na wizażu, bo jak napisze się coś co komuś nie odpowiada to zostaje się wyzwanym i obrażanym. Ja już zyskałam przydomek marudy i pesymisty wywołującego u siebie dolegliwości ciążowe z powodu swego, jakże złego, spojrzenia na świat (no tak bo całodzienne mdłości i zawroty głowy powinny wywoływać jedynie uśmiech na mej twarzy), a dziś nazwano mnie zaściankową osobą i dano do zrozumienia że jestem idiotką, bo uważam że nadając imię dziecku trzeba zwrócić uwagę żeby później nikt się z niego nie śmiał, no i oczywiście że jedna imiona mi się podobają a inne są dziwne , zaznaczyłam oczywiścien że dla mnie. Chyba nie jest mi pisana pokojowa egzystencja wizażowa.
niestety na wizażu tak jest, zwłaszcza jak się zbierze grupka osób wzajemnie się popierających to może być niezła awanturka

Cytat:

nie sądzę, że jest po co jechac na IP
mi wczoraj wygmerala pół czopa i co - nic sie nie dzieje póki co więc spokojnie, może też to było po seksie + skumulowane upławy

Cytat:
Dzień dobry brzuchatki i mamusie .
Dziś wam pokażę kącik Marcelka bo wczoraj wszystko skończyliśmy. Kupione też wsio, jestem zwarta i gotowa do porodu

czekamy na zdjęcia

A ja niedawno wysłałam tż do Ikei po lampkę i będzie już wszystko, samej nie mam siły bo dziś pewnie będzie tłum i tragedia, wolę poleżeć sobie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:14   #3398
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

a ja 40ty już mam
wcale, że nie!!!!!!!!!! Na Twoim suwaczku pisze: "JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ!" może chcesz się do czegoś przyznać?? z cichacza urodziłaś pewnie i się ukrywasz

Stary 2012-01-08, 12:15   #3399
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Nawojka miała wczoraj wyjść do domu i sie nie odezwała, chyba do niej napiszę. Ostatnio jak mi pisała to pytała o Nikotynkę ale od niej żadnych nowych wieści nie ma chyba? Trzymam kciuki żeby malutkiej się polepszyło
nie mam żadnych nowości ostatnio to co pisałam i cisza od tej pory...

Cytat:
Ale za to dziś chcę schody zaliczyć! Bo znalazłam! na wiadukcie... więc se pochodzę troszku

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
oglądałam ten dokumencik z linka- co mnie podkusiło bleee ja już nie chce rodzić
JA OMINEŁAM I WIDZE, ŻE DOBRZE ZROBIŁAM

Stary 2012-01-08, 12:15   #3400
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
no ale nie mam fotki tylko co najwyzej aukcję mogę pokazać
http://allegro.pl/show_item.php?item=2042242165
mi tez teraz ostatnio tak głosno bulgocze w brzuchu
Fajowski ten kosz. I cena też niezła jak za komplet
Bulgoty są mimo, ze się głodnym nie jest. I to właśnie gubi człowieka, bo przechodzą po jedzeniu
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
uciekam pod prysznic i do wyrka,jakoś tak pobolewa mnie lekko brzusio nadole...!
Dobranoc
Oj też mnie bolało na dole wczoraj od popołudnia do nocy. Myślałam, że albo przeziębiłam pęcherz albo może przetrzymałam mocz Na szczęście dziś już przeszło, bo nie dało rady się wysiusiać
Cytat:
Moja siostra czekała od października do połowy grudnia na przesyłkę, a bezczelny babsztyl jeszcze chce unieważnienia negatywnego komentarza.

Mi też nic nie leci ani nie leciało, ale wszędzie twierdzą że to lecenie nie jest warunkiem posiadania pokarmu.
O matko, nie znoszę takich ludzi. Jak przed świętami byłam z siostrą w Rossmanie to były dwie ogromne kolejki i wreszcie przyszła moja kolej. No i ruszam się z tym moim ogromnym brzuchem, a tu co?! Jakiś facio przelazł od drugiej strony sklepu i udał że nikogo nie widzi i wlazł do kasy od drugiej strony! Ja nie miałam siły komentować, ale siostra nie wytrzymała i stwierdziła na głos że to już trzeba być kompletnym chamem żeby tak na bezczela przed kobietę w ciąży. Oczywiście "biedny" pan nie słyszał . Pani kasjerka i ochroniarz też nie.

Powiem wam że czasem zastanawiam się nad sensem wypowiadania się na wizażu, bo jak napisze się coś co komuś nie odpowiada to zostaje się wyzwanym i obrażanym. Ja już zyskałam przydomek marudy i pesymisty wywołującego u siebie dolegliwości ciążowe z powodu swego, jakże złego, spojrzenia na świat (no tak bo całodzienne mdłości i zawroty głowy powinny wywoływać jedynie uśmiech na mej twarzy), a dziś nazwano mnie zaściankową osobą i dano do zrozumienia że jestem idiotką, bo uważam że nadając imię dziecku trzeba zwrócić uwagę żeby później nikt się z niego nie śmiał, no i oczywiście że jedna imiona mi się podobają a inne są dziwne , zaznaczyłam oczywiścien że dla mnie. Chyba nie jest mi pisana pokojowa egzystencja wizażowa.
Aż sprawdziłam status paczki z tego wszystkiego. Jest na poczcie w mieście obok już, bo całą noc jechała i już jutro mam nadzieję kurier do drzwi z nią zapuka
Się tylko zastanawiam nad komentarzem. Negatywa nie wystawię (o ile oczywiście zawartość będzie taka jak ma być), bo to tylko 2 dni po przelewie i potwierdzeniu wysłała. Ale z drugiej strony wiedziała, ze mi zależy na czasie, bo jej wspomniałam i może powinnam wystawić neutrala
Hmmm... uzależnię to od zawartości paczki, jeśli łóżeczko, baldachim i karuzelka będą faktycznie super idealne to mi przejdzie

Z tymi kolejkami tak niestety jest. Ja nie umiem się tak wepchać przed kogoś, ale kobietę w ciąży to bym nawet przepuściła albo jakąś starszą babunię. Musiałabym być nieźle podminowana żeby na kogoś naskoczyć w takim wypadku, ale wtedy klękajcie narody, bo by się bez wrzasku nie obeszło

Nigdy nie byłam za żadnymi "forumami" ze względu na takie rzeczy jak opiernicz za ukazanie własnego stanowiska. Tu nie bardzo się chciałam rejestrować, bo myślałam, że nie dość, że baby to jeszcze w ciąży i pewnie jakieś ograniczone (nie bijcie, bo tak naprawdę myślałam przed wejściem tu) i jestem ogólnie bardzo mile zaskoczona. Bo jak nie wiedziałam o ciąży nic (poza tym, że w niej jestem ) ze względu braku czasu przez pracę, zajmowanie się domem itd, tak teraz wydaje mi się, ze dzięki Wam wiem naprawdę dużo i trochę inaczej myślę...
Więc ogólnie nie ma się co przejmować takimi ludźmi, którzy nie mogą pogodzić się z odmiennym zdaniem innych. A jesli ktoś powiedział Ci, że jesteś zaściankowa ze względu na swoje poglądy to dał znać właściwie o sobie samym. Cóż... takich ludzi myślę pełno w naszym społeczeństwie.
Cytat:
Dark lady napisze Ci tylko tyle- nie przejmuj się tą osobą, ja już ją poznałam na innym wątku (czubasek też kojarzy zapewne)sprawę nazwiązaną, że usg jest szkodliwe dla dziecka... i szukała bidulka informacji i znalazła takie dość stare z lat 90-tych bo nie wiedziała, czego się łapać! I że głupotą jest tyle razy chodzić na usg i podglądać dziecko 'bo tak mi się chce' (oczywiście przekręciła kota ogonem bo nie rozumiała, że kilka osób musiało mieć usg co chwila np. ja ) za co została skrytykowana i wyśmiana, a mnie oskarżyła, że życzę jej poronienia, pochowania i urodzenie następnego dziecka i zgłosiła mnie do admina Ma lekceważący i obraźliwy stosunek do innych, oraz nie czyta ze zrozumieniem - nie przejmuj się tą osobą, bo wiem o którą dokładnie Ci chodzi
Znowu czytam o tej samej osobie i nie wiem o kim
Jak to Cię do admina? Coś narobiła gAgatku?
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
mi też sie odechciewa bo zawsze sobie marze ,że poród będzie piękny, będzie miło... i kwiatki będą pachnieć
Widząc nacinanie jest przeciwna i mam zamiar urodzić bez nacięcia ! i już.
będzie może poród trwał dłużej ale będę o to prosić... oby położna była ok.
mam też zamiar kupić ten żel Dianatal. kosztowne i różne opinie,ale przy pierwszym porodzie na pewno pomoże niż zaszkodzi....
dziewczyny oby te nasze porody były w miarę przyjemne.

ja nie lubię szpitali i już sama myśl ,że mam ta potem zostać parę dni....
nie wiem jak to przeżyje....
Ach.... Też będę prosić o raczej nie nacinanie. Ale powiem też, że jesli pojawi się konieczność to trudno i niech tną, bo mi koleżanka opowiadała jak popękała... od krocza do odbytu i jeszcze do uda. Mówi, ze jak promienie słońca
Więc jeśli ma mi to pomóc, a nie zaszkodzić to niech robią w ostateczności.
Nigdy nie leżałam w szpitalu i też się bardzo boję
Najbardziej to kroplówek, wenflonów i całej też igielnej otoczki
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
0o MAMUSIU!! JA TAK NIE CHCE!!! ten filmik sprawił, że już mi się nie chce tak szybko rodzić....brrrr
Nie oglądnę tego filmiku, żeby nie wiem co po tym co piszecie!!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:17   #3401
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
wcale, że nie!!!!!!!!!! Na Twoim suwaczku pisze: "JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ!" może chcesz się do czegoś przyznać?? z cichacza urodziłaś pewnie i się ukrywasz
NO JACHA tak se w nocy urodziłam i mam czas i siłę na wizaż, dziecię już samo je/robi i łazi

Stary 2012-01-08, 12:24   #3402
anankee
Rozeznanie

Cytat:
żeby żółtaczka szybko przeszła. A jak córcia radzi sobie z tatą w domu?
radzą sobie, całe szczęście że tż ma L4 cały czas. Choć mówi, ze widać po Emi że teskni bardzo, bo jest smutniejsza, bardziej marudna, no i budzi się noc w noc z płaczem

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:26   #3403
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
NO JACHA tak se w nocy urodziłam i mam czas i siłę na wizaż, dziecię już samo je/robi i łazi
do mnie dzwonią codziennie i pytają na dzień dobry 'jak rozwarcie' albo czy już rodze to odpowiadam że już po wszystkim, mała koło mnie biega i pozdrawia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:29   #3404
uska000
Zadomowienie

Cytat:
[CENTER]No mamuśki, dziś 08.01.2012!!!!!!! chcę dziś rodzić! :[COLOR=RoyalBlue]ksiadz:
juz slyszalas w tv ze te co dzis urodza dostana bony na zakupy i rodzic chcesz

ktoras jeszcze na bony chetna??

Igorek od 8 do teraz sie bawil w koncu zasnal i moge troche odpoczac

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:30   #3405
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałaś dodać, że też mówi!

szybko doszłaś do siebie!
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Znowu czytam o tej samej osobie i nie wiem o kim
Jak to Cię do admina? Coś narobiła gAgatku?
ja nic złego nie napisałam ona se wbiła na banie niestworzone rzeczy laski mnie broniły i pisały, że nic takiego nie napisałam, co ona mówi, admin mi nic nie zrobił... ona sobie to odebrała jak chce

Wstawiłam nowe foto brzuchacza w k. możeta podziwiać grubaska

Stary 2012-01-08, 12:33   #3406
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Myślę, że fajnie masz, że się możesz "poprzytulac"
Teraz tam wszystko jest bardzo ukrwione, więc może to jakieś otarcie jest delikatne i dlatego ta krew. Nie martwiłabym się tym
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
jeśli to czop, to spokojnie, czekaj nie ma co jechać na IP jeśli mała fika to jest ok
ahh, gdyby tż dał się zmolestować... a on się boi
Bierz z partyzanta
Cytat:
Dla przypomnienia nasza lista :

3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01
4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01
5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.01
6.01 wolne ......................... .......
7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01

Od 9-13 żadna chętna???????
Zedytuj listę, bo daty wstecz ma i się pogubić już można

Stary 2012-01-08, 12:38   #3407
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Zedytuj listę, bo daty wstecz ma i się pogubić już można
o co Ci chodzi?? podskakujesz do mnie?? mam do Ciebie wstać?? nie mam daleko...

Wszystkie chyba są dopisane

Renatko wpisałam Cię na 9.01 czyli jutro!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-08 o 12:39
Stary 2012-01-08, 12:40   #3408
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:

brawissimo Agatku to teraz daj sie poniesc skurczom i na porodowe !!

Cytat:
niestety z ludzmi tak bywa ich racja jest zawsze na wierzchu i nie przetłumaczysz chociaz by sie palilo i walilo... a pesymista i maruda masz prawo byc - jestes w ciazy musimy sobie czasem ponarzekac i pomarudzic jak nam zle i wogole ;p co do imienia - masz racje, ale niektorzy ludzie nie zwracaja na to uwagi a pozniej dzieci w przedszkolach staja sie obiektem kpin bo nazywa sie Jasmina Kruk czy Majkel Kowalski...
Nie przejmuj sie takimi ludzmi. ja np nie wypowiadam sie na innych watkach tylko na naszym bo wiem ze tu sa osoby na poziomie i cie nie obrazą jesli sie nie zgadzaja z twoimi pogladami (no poza Agatkiem hihihi ) ... takze broda do gory i wiecej pewnosci siebie ;*

Cytat:

ja mysle ze to moze byc czop - rozwodniony przez panią S...
tez bym pewnie nie pojechala na IP z tego samego powodu

Cytat:
Agatek na porodówke ! dzis jak urodzisz to dostaniesz body z WOSP a to juz jest motywacja
hihi Niespodzianka Agatkowa skusi sie na bidziaki wospowe

Cytat:
A my ciągle w szpitalu jesteśmy, bo żółtaczka coś wolno Filipka opuszcza. Poziom bilirubiny juz nie rośnie, ma 11, powinno już powoli zacząć spadać, więc wtorek sroda wyjdziemy.....
trzymmy kciuki za szybkie wyjscie i czekamy na was

Cytat:
radzą sobie, całe szczęście że tż ma L4 cały czas. Choć mówi, ze widać po Emi że teskni bardzo, bo jest smutniejsza, bardziej marudna, no i budzi się noc w noc z płaczem
ojejku biedna niunia... niedlugo bedzie miec mamusie przy sobie i nawet w gratisie braciszka ciekawe czy sie ucieszy

---------

a ja dzis przespalam całą noc bez wstawania i pobudek
teraz sniadanko wszamie i na wospa ruszam choc pogoda nie nastraja do dlugich spacerkow to pod nosem mam centrum wydarzen rozrywkowych w Łodzi hihi o tyle dobrze mieszkac w centrum- wszedzie blisko
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 12:45   #3409
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
JA OMINEŁAM I WIDZE, ŻE DOBRZE ZROBIŁAM
Bo mądre z nas bestie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
o co Ci chodzi?? podskakujesz do mnie?? mam do Ciebie wstać?? nie mam daleko...
A do admina to Cię nie podpierniczyć za... próbę stosowania przemocy i agresywne zachowanie
No 3 stycznia to już dawno był i jak widze liste to się za każdym razem zastanawiam który dzisiaj hihii

Edytowane przez boroo50
Czas edycji: 2012-01-08 o 12:49
Stary 2012-01-08, 12:47   #3410
AgaMili
BAN stały

Ide do roboty. Wejdę jak skończę (gary, rozbieranie choinki i wywieszenie prania a na koniec zrobię zdjęcia )
Stary 2012-01-08, 12:49   #3411
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
do mnie dzwonią codziennie i pytają na dzień dobry 'jak rozwarcie' albo czy już rodze to odpowiadam że już po wszystkim, mała koło mnie biega i pozdrawia
do mnie też smsy i telefony od rodziny męża przecież nie zataimy faktu narodzin, "bożesz ty mój" jak to mówi Stasia z Klanu, ale oni mnie wkur.wiają
na szczęście moi rodzice są normalni i nie zamęczają mnie

Cytat:
Bo mądre z nas bestie
nom
a jak twoje kg ja idę do klubu dać ostatni wpis z dziś

Stary 2012-01-08, 12:59   #3412
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Ide do roboty. Wejdę jak skończę (gary, rozbieranie choinki i wywieszenie prania a na koniec zrobię zdjęcia )
Dobrze, że przypomniałaś. Pranie pościeli, pieluszek itd muszę zrobić
A wczoraj spakowaliśmy prawie całkowicie torbę

No i padłam przed wizażem,a mój kochany mi komputer zamknął
A tam się Zawitkowski ściągał i dziś na nowo

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
do mnie też smsy i telefony od rodziny męża przecież nie zataimy faktu narodzin, "bożesz ty mój" jak to mówi Stasia z Klanu, ale oni mnie wkur.wiają
na szczęście moi rodzice są normalni i nie zamęczają mnie

a jak twoje kg ja idę do klubu dać ostatni wpis z dziś
Wczoraj do mnie na gadu pisze znajoma:
G: i co urodziłaś już?
ja: nie
G: a boisz się?
(moje wkur.wienie sięgnęło zenitu, bo tak to się nie odzywa pipa)
ja: głupie pytania zadajesz a jakbyś miała mieć operację i pójśc pod nóż to byś się bała czy nie?
G: widzę, że nie masz ochoty ze mna rozmawiać...

Co do kg... Do zobaczenia w k.

Edytowane przez boroo50
Czas edycji: 2012-01-08 o 13:01
Stary 2012-01-08, 13:07   #3413
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Co do kg... Do zobaczenia w k.
i tak mnie nie pokonasz

Stary 2012-01-08, 13:14   #3414
dolores181
Raczkowanie

MISS ZUZIA byłam w babka medica naprzeciwko Arkadii, i co tam się okazało to to że tam lekarze dodatkowo przyjmują ci co pracują na Karowej w szpitalu, niby niepotrzebnie wydałam te 200 zl bo przy wiatracznej usg 2d można zrobić za 80 zl ale w soboty nieczynne, a pozatym w czwartek idę do praskiego na usg od gina, no ale z drugiej strny to ja jestem spokojniejsza tylko ciągle bolą mnie oczy od tego cisnienia a jak sie podniosę to i głowa
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:18   #3415
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
mój tż na szczęście nie pyta się co sekunda czy jedziemy a drugi tp już minął wczoraj
jednak jak jęczę od ruchów dziecka w stylu ojć ajć ała to ciągle sie pyta co mi i mnie to denerwuje bo ciągle to samo- dziecko mnie tłucze i tyle i mam dość odpowiadania mu ciągle
A mój właśnie jak tylko zajęcze ,to pyta co ci i sie cieszy i mówi jedziemy?

anankee dobrze,że już bilurubinka nie rośnie
A ja się dowiedziałam ,ze szwagier męża chyba jednak nie przyjedzie,bo druga siostra tż która miała opiekować się dzieciakami nie dostała urlopu.Nosz jak mi przykro.
Dziś mnie coś szczypie pępek,może mała się bawi pępowinką,a wnocy śniła mi się AgaMili i któraś jeszcze chyba neska ale nie wiem o czym był sen i do tego śni mi się ostatnio ,ze mam okres budzę się i wtedy boli mnie brzuch jak na okres.Odzwyczaiłam się od tego bólu.
Któraś mamusia pytała o zasypkę ,ja będę używała jak będzie trzeba mąki ziemniaczanej.Kurczę znowu mnie muli,a wczoraj to jak wcześniej nie mogłam się załatwić to 3 razy biegałam.Rusza sie niby coś i rozruszać nie moze
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:19   #3416
NataliaM1103
Rozeznanie

czesc dziewczyny
ja dzisiaj kiepsko się czuję,tzn jak chodzę to kłuje w pochwie i jak mały się rusza to tak jakbym czuła rączkę w pochwie,do tego trochę boli brzusio na dole.

film widzialam już kilka razy i jakos wielkiego wrazenia na mnie nie zrobi ....

a co do sexu to ja mam takie braki,że masakra,jak dopadne mężulka po połogu to chyba krzywdę mu zrobię,prawie cała ciążę zakaz sexu był!!!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:25   #3417
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

siemanko babeczki
melduje ze jeszcze nie urodziłam niestety ;/

PEarl wczoraj pisałam ze mi siara nie leci... a przy molestowaniu biustu po kąpieli poleciało kilka kropli... pierwszy raz!! ale tylko przy ucisku. sama z siebie niet..

Cytat:
Neska śniłaś mi się weszłam na forum a tam wiadomość od ciebie odeszły mi wody jade na IP.

:
ło matko... może Twoje słowa się spełnią np dziś w nocy
Cytat:
ja po prostu słuchałam położnej. Jak nadchodził skurcz, ja mówiłam "idzie", a ona mi przypominała "oddychaj szybko, sap" skurcz przeszedł mówiła "oddychaj spokojnie głęboko'. Jak miałam przeć to krzyczała "teraz nabierz powietrza, głowa do klatki, przyj!, wypuść powietrze, nabierz, przyj!, wypuść, nabierz, przyj!"
no i generalnie tyle. Ale czułam takie rozpieranie w kroku, że nie dałoby się tego wstrzymać. Ja po prostu puściłam mięśnie od pasa w dół.

kciuki za Was żeby małemu szybko przeszło!!!
Cytat:

hmm chyba bym poczekała skoro nic innego niepokojącego sie nie dzieje...
no i ja tez zazdroszcze seksiku bo moj tz sie nadal boi....tzn znow boi- na początku ciązy sie bał, potem go przekonałam a teraz znow sie boi...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej

dziś mama ma mi przywieźć modem więc was trochę nadrobie
my jutro mamy badania więc może jak wszystko będzie ok to mnie wypuszcza. Chociaż z tego co mówił lekarz to oni tylko czekają na 36 tydzień żebym urodziła .

tz to samo. "jak ja bym chciał żebyś była z malutka już w domu " nie dociera do ciołka że im dłużej siedzi w brzuszku tym mniejsze zagrożenie.

Haniula zazdroszczę bzykan.a . My mamy z tz cały czas ochotę ale teraz to dopiero po połogu
trzymaj się!! i nie rozpakowuj!!
Cytat:
noo zapomniała nam powiedziec ze urodziłą
a Ty maleńka tak nie szalej moze z tym sprzątaniem!
Cytat:
to czekamy na fotencje... ja tez znow mam sterte prasowania dla juniora.. co sie uporam z tym to znow mi ktoś pakę przywlecze i od nowa to samo

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
A mój właśnie jak tylko zajęcze ,to pyta co ci i sie cieszy i mówi jedziemy?

anankee dobrze,że już bilurubinka nie rośnie
A ja się dowiedziałam ,ze szwagier męża chyba jednak nie przyjedzie,bo druga siostra tż która miała opiekować się dzieciakami nie dostała urlopu.Nosz jak mi przykro.
Dziś mnie coś szczypie pępek,może mała się bawi pępowinką,a wnocy śniła mi się AgaMili i któraś jeszcze chyba neska ale nie wiem o czym był sen i do tego śni mi się ostatnio ,ze mam okres budzę się i wtedy boli mnie brzuch jak na okres.Odzwyczaiłam się od tego bólu.
Któraś mamusia pytała o zasypkę ,ja będę używała jak będzie trzeba mąki ziemniaczanej.Kurczę znowu mnie muli,a wczoraj to jak wcześniej nie mogłam się załatwić to 3 razy biegałam.Rusza sie niby coś i rozruszać nie moze
ło matko to co ja "w roli głownej" w Waszych snach? a na pewno to koszmary nie byłY?
no moze się u CIebie rozrusza skoro znow CIę muli...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:28   #3418
Zadomowienie

boroo i MissZuzia mądre jesteście że tego nie oglądałyście mnie nie wiem co podkusiło jakiś diabeł chyba
Agatku dzięki za zapisanie- jutro raczej nie urodzę ae pytałam czy moe zając wszystkie dni od 9-13?

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-08, 13:30   #3419
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Huggiesy mają wycięcie
ooo dzięki za odp.
Cytat:
a ja dziś byłam w rossmanie i wkur,wiła mnie stara baba, ustawiłam tż do kolejki która była przy dzieciowych kosmetykach a ja sobie stałam i przeglądałam je jeszcze, bo co mam robić, podpierać się a ta sie wpycha, czaicie... baba przede mną kończy płacić ja się odwracam do tż żeby podchodził już do kasy a ta do niego że ona ma jedną herbatę i czy może przed nami
a ja aż się zjeżyłam
a ten oczywiście nie miał nic przeciwko
i skomentowałam to ale jak odeszła bo sił nie miałam na kłótnie z nią
a ten mnie jeszcze śmiał skrytykować że za głośno to zrobiłam
noż kur.wa kto tu ma termin na dziś i nosi wielki brzuch, ja czy ta baba po 50tce nie znosze tej jego niemej ustępliwości względem innych wyszczekanych ludzi
mój tż msa to samo, wszyscy mają go za odważnego, wygadanego itd. a jak przychodzi co do czego to się odezwać nie potrafi i wszyscy go w ciula robią. ze mną odwrotnie, niby każdy mówi nieśmiała i cicha <taak> a jak trzeba to jestem najgorsza bo tylko ja się odezwać potrafię
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Jak ja zapytałam swojego gina o znieczulenie w Toruniu to tylko zrobił wielkie oczy i powiedział że w Toruniu nie ma bo za dużo porodów a nie maja tylu anestezjologów żeby zdążyć każdej podać więc jak juz to tylko jak trzeba lub płatne to wtedy wcześniej się rezerwuje anestezjologa a jak nie to kierunek Chełmża tam każdej rodzącej podają.

Takie info mi lekarz podał a Ty czego się dowiedziałaś na temat znieczulenia?
cooo?? jest znieczulenie, masz prawo poprosić, położna na sr zalecała wpisać sobie to w plan porodu i im go po prostu dać. co do anestezjologów to prawda, że było ich mało i w zeszłym roku anestezjolog na oddziale był co drugi dzień wiec to zalezy czy by się na niego trafiło a teraz nam powiedzieli, że od stycznia jest codziennie oczywiście jeden z doktorów na sr nam odradzał z wielkim oburzeniem znieczulenie w ogóle, po co nam itd. są komplikacje i takie tam. a znowu położna, bardzo fajna babka, powiedziała że nie widzi problemu, jeżeli tylko ktoś chce...

Cytat:
Pospałam sobie chyba z 1,5-2 h po tej nocce troszkę, zjadłam, a teraz idę znowu sprzątać i na kolanach podłogę myć w kuchni

Dziewczyny mi już przestała lecieć siara tak jak kiedyś- teraz o wiele mniej... aż się zastanawiałam, czy mam, ale po naciśnięciu wypływa, więc chyba szafeczka gra

Jak to?!!?!!
No ja pisałam Bo jak leżałam na pato to jeszcze przypominam sobie jak laska skręcająca się z bólu (krzyżowe miała) mówiła "nie interesuje mnie ile zastrzyk kosztuje, ale ja chce". Teraz to zgłupiałam Może coś zmienili od tego roku?

I tak podziękuję... chyba...

To się kocurów naoglądałaś.......

Ejj nie strasz mnie z tym kombinezonem malutkim mam nadzieję, że jak wyjdę na dwór pierwszy raz to nie będzie mrozów i nie ubiorę tak grubo, że będzie mu/jej przyciasno
trza było do mnie przyjechać, taki syf mam, że pomoc domowa by się przydała
jeszcze wczoraj sie położnej pytałam i mówiła, że nie jest płatne! na bank

a mi siara w ogóle jeszcze nie leciała
Cytat:
Oby bo jak tż sie jeszcze raz mnie zapyta czy jedziemy to on pojedzie ale na chirurgie szczękową

Inutil miałyśmy jechać razem mama znalazła patelnie
dobre
Cytat:

Wczoraj do mnie na gadu pisze znajoma:
G: i co urodziłaś już?
ja: nie
G: a boisz się?
(moje wkur.wienie sięgnęło zenitu, bo tak to się nie odzywa pipa)
ja: głupie pytania zadajesz a jakbyś miała mieć operację i pójśc pod nóż to byś się bała czy nie?
G: widzę, że nie masz ochoty ze mna rozmawiać...
o matko, uwielbiam takich ludzi ja jeszcze bym jej coś odpisała fajnego

właśnie obiadzik pochłonęłam, tz zrobił, bo ja coś siły nie mam

i łóżeczko wybraliśmy na all, trzeba tylko kliknąć, nareszcie
Stary 2012-01-08, 13:38   #3420
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
boroo i MissZuzia mądre jesteście że tego nie oglądałyście mnie nie wiem co podkusiło jakiś diabeł chyba
Za każdym razem kiedy któraś link wstawi i nie jestem pewna co się pod nim znajduje to czekam na pierwszy komentarz do niego
Tak jakoś wolę nie wiedzieć, a różne tu pomysły chodzą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości