Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-08, 13:28   #3331
rumiankowa
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

ale ja dziś tak wyjątkowo, naprawdę do tej pory tak nie miałam i nie mam ochoty na nic konkretnego. w lodówce mam ciasto rafaello na zimno, dodatkowo kilka czekolad, ptasie mleczko, pierniki, ciastka imbirowe.
ale teraz chce mi się czegoś co mnie na amen zasłodzi
(TŻ zaproponował kg cukru. z pewnością ma rację, ale to jednak nie to )
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:30   #3332
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
ale ja dziś tak wyjątkowo, naprawdę do tej pory tak nie miałam i nie mam ochoty na nic konkretnego. w lodówce mam ciasto rafaello na zimno, dodatkowo kilka czekolad, ptasie mleczko, pierniki, ciastka imbirowe.
mleczko zagęszczane w tubce karmelowe
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:34   #3333
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
glukoza

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
uwielbiam. jedna tubka to dla mnie za mało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:35   #3334
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
O ludzie! Chyba z 100 lat nie jadlam
Ale ze to zaslodzi to na bank mozna byc pewnym

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:36   #3335
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jak wogole mozna cos takiego POMYSLEC - nie rozumiem , ale zeby to napisac
Kobieto czy Ty wogole masz jakies uczucia???

Zal mi Ciebie!
Po co do Nas wracalas?
Dla mnie dziewczyny z forum sa bardzo wazne, gdyz rozumieja dokladnie moje zmartwienia, leki, a Ciebie to naprawde nikt nie rozumie, nie obarczaj nas wina za to!
Cos jest z Toba nie tak, sorry ale taka prawda
SŁuchaj po pierwsze to nie każdy musi być na forum osobą wspierającą przez umartwianie .. Ja należe do osób które wspierają przez pokazywanie dobrych rzeczy .. po co .. mając przegrodę w macicy czy cukrzycę ciążową ciągle o tym myśleć i umartwiać się ... Forum dla mnei jest miejscem oderwania się od zgryzoty.. Jeśli ktoś ma problemy w stylu coś mi strzeliło i leżę w spzitalu, albo dostałam krwawienia .. To albo piszę trzymaj się rozumiem cię (co będzie kompletną hipokryzją) albo pamiętaj, że nie jesteś sama .. musisz walczyć a czy walka będzie wygrana czy przegrana .. pąłczem i zgrzytaniem zebów nic nie zmienimy
Można się pomodlić aby komuś Bóg pomógł albo wzdychaćże oooojejku biedna ..
Jesli ktoś ląduje w szpitalu potrzebuje bateriii energii a nie współpłączu ...
Ja widziałam moją mamę, która oglądała jak wynoszą ciało jej siostry w worku plastikowym.. Myślisz, że w takim momencie mojej mamie potrzeba było, żeby ktoś z nią płakał. Musiałam stanąć, powiedzieć: mamo została CI jeszcze jedna siostra, nie możesz płakać .. Ona już nie cierpi...
Nie wolno płakać .. trzeba wziąć się w garść .. płacz tylko pogłębia depresję ...NIe wolno płakać..
Owszem ... osoba cierpiąca musi się wypłakać ale osoby obok muszą okazać siłę w wsparcie ..Czy jestem mocno czy słabo z kimś związana czy nie zawsze mówię to samo.
MOja przyjaciółka miała łyżeczkowanie (rodziłaby 2 tygodnie po mnie) i powiedziała mi jedno: Najwyraźniej tak musiało być
wzięła się w garść i pisała mi ostatnio, że wznawiają starania (mieli rocznice ślubu w sylwestra)..To ona utwierdziła mnie w przekonaniu, że owszem można się umartwiać, ale to dziecka już nie wróci .....
Stary 2012-01-08, 13:36   #3336
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
po to musiałabym się wybrać do sklepu

a moja córa właśnie zazyczyła sobie kanapkę z keczupem. chlebek i keczup.
upewniłam się 4 razy czy na pewno mam jej dać chlebek posmarowany keczupem. bez masła i bez mięska i bez sera.
chleb i keczup.

no i właśnie je. chleb i keczup.

widocznie kobiety w mojej rodzinie mają dziś wyjątkowe zachcianki

Edytowane przez rumiankowa
Czas edycji: 2012-01-08 o 13:37
Stary 2012-01-08, 13:38   #3337
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
wysyłasz ciasto czy przepis? ja poproszę jedno i drugie

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

hmm, chyba się skuszę
Jak wdrapę się na półkę to Ci przepiszę
Czyli peweni po południu... a kurier z ciastem juz powonien być u Ciebie
Stary 2012-01-08, 13:42   #3338
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

adaikaka - my już odpieluchowaliśmy Gosię, ale trwało to naprawdę długo. odzwyczajenie jej od pieluchy w dzień i nauka siadania na nocniku trwała chyba ze 3 miesiące. nocne odpieluchowanie zajęło następny prawie miesiąc.
ale uważam, że każde dziecko ma swój moment na odpieluchowanie, i nasza zrezygnowała z pieluch w czasie jej przeznaczonym
PS. A Gosia jest ze 4 miesiące starsza od Przemka
to w takim razie GRATULUJE wygranej walki

też tak uważam (jak pogrubione) ale raz na miesiąc próbujemy co by tego momentu nie przegapić

Cytat:

Ja sobie obiecałam, że odstawie słodycze i co robie?? wcinam M&M'sy te z orzeszkiem a jak mi smakują
Stary 2012-01-08, 13:42   #3339
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
po to musiałabym się wybrać do sklepu

a moja córa właśnie zazyczyła sobie kanapkę z keczupem. chlebek i keczup.
upewniłam się 4 razy czy na pewno mam jej dać chlebek posmarowany keczupem. bez masła i bez mięska i bez sera.
chleb i keczup.

no i właśnie je. chleb i keczup.

widocznie kobiety w mojej rodzinie mają dziś wyjątkowe zachcianki
Tez jako dziecko tak jadałam
Albo koncentrat pomidorowy na to.

Kubusewa, tu nikt się nie umartwia. Wiele z nas ma wiele róznych dolegliwości i ponarzekamy sobie trochę razem, że pilnowanie diety jest niefajne, i na tym się kończy (bo szczerze, wolę czasem pomarudzić na forum niż narzekać mężowi :P ).
Żadna z nas nie użala się nad swoim stanem Lepszym czy gorszym.

Swoją drogą, mam dziś gorszy fizycznie dzień. Męczy mnie chodzenie, zaraz ciężko oddycham. To pewnie przez ułożenie małej. Bo faktycznie, czuję ją dziś bardzo wysoko.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-08, 13:43   #3340
cottonpuma
Rozeznanie

koniakonia
mleeeeczko
mnie też powoli niesie na słodkie, ale dzielnie pilnuję tego cukru, tłuszczu i węglowodanów. Mimo to, chyba się skuszę na domowe ptasie mleczko bez cukru
Same galaretki, woda i mleko skondensowane. To chyba najmniejsze przestępstwo jakie mi do głowy przychodzi. Chyba, że macie jakieś pomysły?
Stary 2012-01-08, 13:48   #3341
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
SŁuchaj po pierwsze to nie każdy musi być na forum osobą wspierającą przez umartwianie .. Ja należe do osób które wspierają przez pokazywanie dobrych rzeczy .. po co .. mając przegrodę w macicy czy cukrzycę ciążową ciągle o tym myśleć i umartwiać się ... Forum dla mnei jest miejscem oderwania się od zgryzoty.. Jeśli ktoś ma problemy w stylu coś mi strzeliło i leżę w spzitalu, albo dostałam krwawienia .. To albo piszę trzymaj się rozumiem cię (co będzie kompletną hipokryzją) albo pamiętaj, że nie jesteś sama .. musisz walczyć a czy walka będzie wygrana czy przegrana .. pąłczem i zgrzytaniem zebów nic nie zmienimy
Ja widziałam moją mamę, która oglądała jak wynoszą ciało jej siostry w worku plastikowym.. Myślisz, że w takim momencie mojej mamie potrzeba było, żeby ktoś z nią płakał. Musiałam stanąć, powiedzieć: mamo została CI jeszcze jedna siostra, nie możesz płakać .. Ona już nie cierpi...
Nie wolno płakać .. trzeba wziąć się w garść .. płacz tylko pogłębia depresję ...NIe wolno płakać..
Owszem ... osoba cierpiąca musi się wypłakać ale osoby obok muszą okazać siłę w wsparcie ..Czy jestem mocno czy słabo z kimś związana czy nie zawsze mówię to samo.
MOja przyjaciółka miała łyżeczkowanie (rodziłaby 2 tygodnie po mnie) i powiedziała mi jedno: Najwyraźniej tak musiało być
wzięła się w garść i pisała mi ostatnio, że wznawiają starania (mieli rocznice ślubu w sylwestra)..To ona utwierdziła mnie w przekonaniu, że owszem można się umartwiać, ale to dziecka już nie wróci .....
Czyli sama przyznajesz ze brak Ci tak podstawowych ludzkich uczuc jak wspolczucie i empatia? No coz, to mowi samo za siebie!
Jakos kazda dziewczyn a na forum byla wdzieczna za wspolczucie i slowa otuchy!
Ja piszac o moich problemach oczekuje pocieszenia, bo inaczej bym o tym nie pisala!
Podtrzymuje ze zal mi Ciebie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
to w takim razie GRATULUJE wygranej walki

też tak uważam (jak pogrubione) ale raz na miesiąc próbujemy co by tego momentu nie przegapić

Ja sobie obiecałam, że odstawie słodycze i co robie?? wcinam M&M'sy te z orzeszkiem a jak mi smakują
jedzac m&msy zawsze sie pocieszam ze przynajmniej orzechy zdrowe

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-08, 13:51   #3342
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

ooo na to nie wpadłam dzięki już mi lepiej
a tak poważnie odłożyłam je do półki już i czekam aż mi się rosołek zagrzeje
Stary 2012-01-08, 13:52   #3343
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Tez jako dziecko tak jadałam
Albo koncentrat pomidorowy na to.

Kubusewa, tu nikt się nie umartwia. Wiele z nas ma wiele róznych dolegliwości i ponarzekamy sobie trochę razem, że pilnowanie diety jest niefajne, i na tym się kończy (bo szczerze, wolę czasem pomarudzić na forum niż narzekać mężowi :P ).
Żadna z nas nie użala się nad swoim stanem Lepszym czy gorszym.

Swoją drogą, mam dziś gorszy fizycznie dzień. Męczy mnie chodzenie, zaraz ciężko oddycham. To pewnie przez ułożenie małej. Bo faktycznie, czuję ją dziś bardzo wysoko.
Oj nawet mi nie mów o niemocy fizycznej.... NIe mam w sobie tyle samozaparcia by ćwiczyć dzień w dzień.. zwłaszcza gdy słyszę, że na forum panny ważą nawet i 10 kg ode mnie a ja to jeszcze szczupła (choć ja prez długi czas bardziej widziałam np fałdki niż brzuszek ciązowy .. ale nie ważne)
Ostatnio w ogóle to mam problem żeby wstać bez pomocy z pozycji na wznak.... musże przechylać się na bok i dopiero mogę się sturlać z leżenia...
Dziś odkryłam, że pozycja w któejnic mnie nie boli to że tak powiem"na pieska" bez skojarzeń .. choć to ta sama :P.. żadne inne określenie nie przyszło mi do głowy )
Nie mogę w ogóle leżeć na wznak
a jak leżę bokiem to zastanawiam się gdzie pod brzuch moja koleżanka wkładała sobie poduszkę.. mnie się fajnie leży z poduszką między kolanami ...... choć nie wiem czemu i jak
Generalnie to mam dość leżenia właśnei dlatego, że nie ma pozycji w której by coś mnie nie bolało
wolę siedzieć (choć ostatnio brzuch mi przeszkadza) albo leżeć jak na rzymskiej kolacji (tej starożytnej)

OStatnio mam zachciewajki owocowe.. winogrona banany i serki wiejskie
Stary 2012-01-08, 13:52   #3344
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
koniakonia
mleeeeczko
mnie też powoli niesie na słodkie, ale dzielnie pilnuję tego cukru, tłuszczu i węglowodanów. Mimo to, chyba się skuszę na domowe ptasie mleczko bez cukru
Same galaretki, woda i mleko skondensowane. To chyba najmniejsze przestępstwo jakie mi do głowy przychodzi. Chyba, że macie jakieś pomysły?
bo to mleczko dobre jest, na bank zasłodzi na jakiś czas....

ja mam dobre mandarynki z biedronki, polecam
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 13:53   #3345
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli sama przyznajesz ze brak Ci tak podstawowych ludzkich uczuc jak wspolczucie i empatia? No coz, to mowi samo za siebie!
Jakos kazda dziewczyn a na forum byla wdzieczna za wspolczucie i slowa otuchy!
Ja piszac o moich problemach oczekuje pocieszenia, bo inaczej bym o tym nie pisala!
Podtrzymuje ze zal mi Ciebie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Na prawdę nie wiem gdzie ty to wyczytałaś .. to, że mam inne podejsćie do twojego to nei znaczy ze nie mam uczuć .. ale w sumei skoro tak sobie uwazasz to nie mam obowiazku ani potrzeby cie przekonywac ze nie masz racji
Stary 2012-01-08, 13:53   #3346
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
koniakonia
mleeeeczko
na mnie dziś nie licz :P
chociaż z małokalorycznych znalazłam to: http://nutrina.pl/blog/tag/malokaloryczne-desery
Stary 2012-01-08, 13:56   #3347
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

ooo... mandarynki....
teraz zaczyna się właśnie sezon na dobre cytrusy. mandarynki, pomarańcze. Najlepsze mają właśnie w biedronkach.
Podbnie jak latem arbuzy. Może nie są najtańsze i zawsze mają olbrzymy, to nawet ja, osoba, która arbuza nie lubi, chętnie kawałek zje

W ogóle ostatnio piję dużo mleka. Nie wyobrażam sobie aby przed snem nie wypić choćby pół szklanki zimnego mleka, potem kilka kęsów kiszonej kapusty, na to kawałek domowego ciasteczka (od babci) i dopiero po tym wszystkim mogę zasnąć.
Mieszanka wybuchowa, wiem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-08, 14:01   #3348
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj nawet mi nie mów o niemocy fizycznej.... NIe mam w sobie tyle samozaparcia by ćwiczyć dzień w dzień.. zwłaszcza gdy słyszę, że na forum panny ważą nawet i 10 kg ode mnie a ja to jeszcze szczupła (choć ja prez długi czas bardziej widziałam np fałdki niż brzuszek ciązowy .. ale nie ważne)
Ostatnio w ogóle to mam problem żeby wstać bez pomocy z pozycji na wznak.... musże przechylać się na bok i dopiero mogę się sturlać z leżenia...
Dziś odkryłam, że pozycja w któejnic mnie nie boli to że tak powiem"na pieska" bez skojarzeń .. choć to ta sama :P.. żadne inne określenie nie przyszło mi do głowy )
Nie mogę w ogóle leżeć na wznak
a jak leżę bokiem to zastanawiam się gdzie pod brzuch moja koleżanka wkładała sobie poduszkę.. mnie się fajnie leży z poduszką między kolanami ...... choć nie wiem czemu i jak
Generalnie to mam dość leżenia właśnei dlatego, że nie ma pozycji w której by coś mnie nie bolało
wolę siedzieć (choć ostatnio brzuch mi przeszkadza) albo leżeć jak na rzymskiej kolacji (tej starożytnej)

OStatnio mam zachciewajki owocowe.. winogrona banany i serki wiejskie
No ale Ty nie masz cwiczyc tylko lezec
No i widzisz ze sama tez niezle narzekasz
Napisalas wczesniej ze jesli opdowiesz komus zalacemu sie ze doskonale to rozumiesz ,bedzie to szczytem hipokryzji, czyli nie potrafisz wczuc sie w czyjes cierpienie, dlatego pisze ze brak ci wspolczucia i empatii

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-08, 14:02   #3349
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja mysle, ze kubusewa ma problem z ogarnieciem siebie i swoich mysli oraz z ich przekazaniem.

Cytat:
Tez tak miewam, ze tak ciezko mi sie oddycha. Kiedys myslalam, ze sie najadlam i mi tak ciezko, ale wtedy chyba wlasnie dzidzia uciskala bardziej na przepone.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 14:03   #3350
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:

Przecież mam grejpfruta!
a co do mandarynek i pomarańcz - przyznam bez bicia, jem je jak świniak jakoś moje ząbki nie mogą pogryźć cząstek, "rośnie" mi to w buzi i wypluwam takie wymemłane <wstyd>
no i jako alergiczka muszę ostrożnie z cytrusami - po zjedzeniu robi mi się na górnej wardze taka sucha plama wielkości ziarenka grochu, która nie goi się po żadnym specyfiku :/ tydzień kary za cytrusowe obżarstwo

a najlepszy arbuz jaki jadłam - lato 2010, kupiony w Piotrze i Pawle, na promocji za 2,50. Ciemnoróżowy, słodki, mało pestek, zero łyka.
rumiankowa
dzięki za link, bardzo ciekawe rzeczy tam mają!
Stary 2012-01-08, 14:04   #3351
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
No ale Ty nie masz cwiczyc tylko lezec
No i widzisz ze sama tez niezle narzekasz
Napisalas wczesniej ze jesli opdowiesz komus zalacemu sie ze doskonale to rozumiesz ,bedzie to szczytem hipokryzji, czyli nie potrafisz wczuc sie w czyjes cierpienie, dlatego pisze ze brak ci wspolczucia i empatii
Boziu .. teraz to jedyna czesc ciala jaka cwicze to palce na klawiaturze .... Nie cwicze w czasie ciazy .. napisalam ze nie mam samozaparcia zeby cwiczyc .. ale nie bedac w ciazy
z reszta nie bedac w ciazy tez nie mam zaparcia na cwiczenia.. od 2 miesiecy (od keidy mam gazete cwiczeniami) probuje zaczac cwiczyc na pilce
cwiczenia przeznaczone dla ciezarnych
i nie wychodzi .. wiec w sumie cyz w ciazy czy bez .. nie mam samozaparcia do cwiczen
OStatnio wrecz zaczelam sie zastanawiac czy to co cwicze to aby na pewno jest miesien kegla ... bo cos mi nie pasuje :P:P:P
Stary 2012-01-08, 14:06   #3352
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
wzięła się w garść i pisała mi ostatnio, że wznawiają starania (mieli rocznice ślubu w sylwestra)..To ona utwierdziła mnie w przekonaniu, że owszem można się umartwiać, ale to dziecka już nie wróci
.....
A ja mysle,ze plakac trzeba,bo to jest naturalne.Zeby "wziac sie w garsc" trzeba przejsc przez etap rozpaczy.I nie chcialabym,zeby byl przy mnie ktos wtedy,kto mi powie"odpusc sobie,nie rycz bo nie warto" tylko ktos kto moze wlasnie ze mna zaplacze i okaze wspolczucie,bo to wlasnie jest wspol-czucie,czyli wspolodczuwanie z druga osoba jej trosk,zalu,empatia.

A zapomnialam,dzis mamy juz 27 tydz,wiec III TRYMESTR!!!
Stary 2012-01-08, 14:07   #3353
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja mysle, ze kubusewa ma problem z ogarnieciem siebie i swoich mysli oraz z ich przekazaniem.

Tez tak miewam, ze tak ciezko mi sie oddycha. Kiedys myslalam, ze sie najadlam i mi tak ciezko, ale wtedy chyba wlasnie dzidzia uciskala bardziej na przepone.
ale to jest zueplnie inna sprawa
mam czesto duzo do powiedzenia i czesto mysli chca wyprzedzac klawiature.
Pytanie za 100 punktow czy zupa ogórkowa odpowiada za zachciankę na ogórki kiszone (ciążowo??)
idęzjeśćjej talerz.. mam nadzieję, ze nie skisła
Stary 2012-01-08, 14:08   #3354
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę. Na szczęście nie zdarza mi się to często, ale w piątek będę u lekarza to zapytam czy to na pewno to, czy gorsza kondycja

Cytat:
Przecież mam grejpfruta!
a co do mandarynek i pomarańcz - przyznam bez bicia, jem je jak świniak jakoś moje ząbki nie mogą pogryźć cząstek, "rośnie" mi to w buzi i wypluwam takie wymemłane <wstyd>
no i jako alergiczka muszę ostrożnie z cytrusami - po zjedzeniu robi mi się na górnej wardze taka sucha plama wielkości ziarenka grochu, która nie goi się po żadnym specyfiku :/ tydzień kary za cytrusowe obżarstwo

a najlepszy arbuz jaki jadłam - lato 2010, kupiony w Piotrze i Pawle, na promocji za 2,50. Ciemnoróżowy, słodki, mało pestek, zero łyka.
rumiankowa
dzięki za link, bardzo ciekawe rzeczy tam mają!
ja nie przepadam za grejpfrutem Prędzej chyba zjem cytrynę
A teraz - pisząc mi o tym różowym arbuzie - zrobiłaś ochotę na takiego pysznego melona cantaloupe ale niestety jest drogi i mało wydajny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-08, 14:12   #3355
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A ja mysle,ze plakac trzeba,bo to jest naturalne.Zeby "wziac sie w garsc" trzeba przejsc przez etap rozpaczy.I nie chcialabym,zeby byl przy mnie ktos wtedy,kto mi powie"odpusc sobie,nie rycz bo nie warto" tylko ktos kto moze wlasnie ze mna zaplacze i okaze wspolczucie,bo to wlasnie jest wspol-czucie,czyli wspolodczuwanie z druga osoba jej trosk,zalu,empatia.

Boooziu gośka
ja mówie, że osoba któej tragedia bezpośrednio dotyczy musi się wypłakać ale osoba obok.. czyli osoba od któej wymaga się wsparcia raczje powinna okazać siłę
Swoją drogą tak po prawdzie popłakałam się po śmierci cioci chyba z rok po wszystkim
Nie potrafiłam płakać na jej pogrzebie (choć płakałam na pogrzebie matki znajomego z LO) Potem kiedy widziałam jak płaczą po niej siostry też mówiłam sobie boże no nie mogę ... DOpiero jak rok później siadłam i zaczęłam myśleć o niej już tak, że to była moja matka chrzestna że to robiłyśmy razem ryczałam.... ale to rok po wszystkim

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Też tak myślę. Na szczęście nie zdarza mi się to często, ale w piątek będę u lekarza to zapytam czy to na pewno to, czy gorsza kondycja

ja nie przepadam za grejpfrutem Prędzej chyba zjem cytrynę
A teraz - pisząc mi o tym różowym arbuzie - zrobiłaś ochotę na takiego pysznego melona cantaloupe ale niestety jest drogi i mało wydajny.
a macie ciagotki na soki warzywne
ja w pierwszym semetrze to nic innego nie potrafiłam wypić
bo inne soki były dla mnie chemiowane i zasłodzone a teraz z kolei chyba do końca życia nie spojrze na sok warzywny
Stary 2012-01-08, 14:13   #3356
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
też mi się tak wydaje, że nie potrafi przelać tego co myśli w słowo pisane tak aby każdy kto to czyta prawidłowo to zinterpretował... mam przynajmniej taką nadzieję

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 14:16   #3357
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje trzeciego trymestru
Teraz to już tylko z górki taka była moja pierwsza myśl.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-08, 14:17   #3358
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Boooziu gośka
ja mówie, że osoba któej tragedia bezpośrednio dotyczy musi się wypłakać ale osoba obok.. czyli osoba od któej wymaga się wsparcia raczje powinna okazać siłę
Swoją drogą tak po prawdzie popłakałam się po śmierci cioci chyba z rok po wszystkim
Nie potrafiłam płakać na jej pogrzebie (choć płakałam na pogrzebie matki znajomego z LO) Potem kiedy widziałam jak płaczą po niej siostry też mówiłam sobie boże no nie mogę ... DOpiero jak rok później siadłam i zaczęłam myśleć o niej już tak, że to była moja matka chrzestna że to robiłyśmy razem ryczałam.... ale to rok po wszystkim[COLOR="Silver"]
hmmm... a to jak dla mnie świadczy o tym, że tłumisz w sobie negatywne uczucia i nie pozwalasz im dojść do siebie, przez rok tłamsiłaś w sobie żal po stracie bliskiej osoby, jeszcze niepochlebnie wyrażając się o innych, którzy pozwalali temu żalowi ujrzeć światło dzienne, a nie pomyślałaś o tym, że jak nie byłabyś taka, jakby to nazwać zamknięta na to co się stało i przeszłabyś żal i żałobę od razu to było by Ci lepiej? po co w sobie to tłumić?

ja tam wolę od razu się wypłakać, wykrzyczeć, poprzeklinać cały świat, ale przez to szybciej odczuwam ulgę i mam siły do dalszego działania... ponadto nie raz spotkałam się z tym, że lepiej wspólnie przytulić się, popłakać i nic nie mówić - to na prawdę wystarcza, niż dawać rady typu weź się w garść bo ktoś może to zinterpretować jako znieczulicę

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-08 o 14:24
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 14:24   #3359
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
a macie ciagotki na soki warzywne
ja w pierwszym semetrze to nic innego nie potrafiłam wypić
bo inne soki były dla mnie chemiowane i zasłodzone a teraz z kolei chyba do końca życia nie spojrze na sok warzywny
warzywne nie... No raz mi się zdarzyła vega śródziemnomorska, ale najpierw chodził za mną sok z całej pomarańczy, potem jabłkowy, a obecnie porzeczkowy lub właśnie grejpfrutowy. Tylko jakoś tak mi się zrobiło, że nie jestem w stanie sklepowego soku wypić nierozcieńczonego - a że przerobiłam infekcje gardła, to rozcieńczam gorącą wodą.
Stary 2012-01-08, 14:24   #3360
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
ta sama zasada dzialania, tylko rozek sie co chwile otwiera i trzeba poprawiac a w tym otulaczku latwiej dzidzie zawinac, chyba lepiej sie "trzyma". Czy rozek czy otulaczek, chodzi o to zeby dzidzia czula sie jak w brzuszku, dzieciaczki z poczatku lubia byc tak "skrepowane".
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
myślę, że na lato fajny - ja mam taki z motherhood
http://allegro.pl/motherhood-otulacz...020475885.html
jest dużo lżejszy i cienszy niż te tradycyjne rożki, także fajny na cieplejsze dni
Cytat:
Rozek troche bardziej sztywny,no i dziecko razem z glowka jest w rozku.Mysle,ze takie cos fajne przez pierwsze tygodnie,kiedy wystepuje odruch moro.
Cytat:
Hej hej
Funkcja podobna,mi jednak pasuje jak dziecko ma coś pod głową, otulić tak to można kocykiem , nie każdemu dziecku pasują skrępowane rączki
czyli jak zawsze wszystko ma swoje plusy i minusy i dalej nie wiem co kupić

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja nadrobiłam i odzywam się w 32 tygodniu . Odnośnie czwartkowego USG to byłam tak zaaferowana szyjką że zapomniałam Wam napisać co ten mój maluch wyrabia w brzuchu. Wg. USG jest o tydzień starsza. A od ostatniego USG (tydzień temu) przybrała na wadze 350g. szaloona! Teraz waży ok. 2095g. (nie licząc błędu pomiarowego,ale to to samo USG więc przyrost i tak jest ten sam). Teraz już się nie dziwie dlaczego te jej wierzgania tak bolą momentami
ale masz już dużą dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
http://www.ebay.de/itm/Maxi-cosi-Mur...t_29190wt_1367 tu jest z aukcji pozniej porobie sama zdjecia jak chcecie narazie zalozona jest gondola i na niej folia p/deszczowa, bo byla jeszcze nieuzywana i chcemy zeby sie ulozyla hehe
a my tez zaczynamy dzisiaj 32 tydzien
gratulację wierzę, że będziemy zadowolone z tego wózeczka. Naprawdę dużo osób z nim widziałam i dopóki nie kupiłam zawsze pytałam o wrażenia i wszyscy go chwalili

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No i niestety jestem w szpitalu... Leze z kroplówka boli mnie wklocie i mam potworną zgage i dlatego nie śpię... stresior też swoje zrobił... odezwę sie jutro bo ręce mi sie trzęsą i ciężko mi pisać jedną ręką w dodatku lewą... trzymajcie kciuki...pliss aby szybko i sprawnie wyciszyć sie te twardnienia... dzis przy lekach 6* 1/2 fenoterolu i dodatkowo nospa mialam ponad15 lekarz powiedział ze za dużo! Gr
Mała trzymaj się dzielnie! Będzie dobrze!

Cytat:
weź zastanó się co piszesz .. przecież mówię, że odpuściłam.... włąśnie dlatego, że jestem w ciąży i wcale mnei to nei martwi tylko kurna stwierdziąłm fakt, że oto przestałam trenować.. a gdybym faktycznie chciałą zabić swoje dziecko to bym nei przestała trenować .. czyż nie ... z resztą .. widzę, że już i tak mam międyz wam opinię wyrodnej nieodpowiedzialnej matki więc dam sobie spokoj.. nie będę udowadniać ludziom którzy mnei nei znają że nie jestem wielblądem .. życzęwam powodzenia i oby nikt was nie szczuł tak ja kwy mnie
a atmosfera na tym wątku często gęsto bywała bardoz gorbowa.. zwłaszcza gdy w pierwszych tygodnaich ciązy nie było tygodnia, żeby nie czytać o poronieniach pustych pęcherzykach, zaniku bicia serca .... musiałam przerwać czytanie wątku na długi czas bo nie dawałam sobie rady z ilością zgryzoty jaka wylewała się z tych postów .. mimo całego mojego optymizmu .. musiałam odstawić was .. widzę, że mając takie podjeście jakie mam teraz nadal musze was odstawiac bo wam sie nie podoba to ze ja nie chce dac sie umartwic waszym ględzeniom
Nie poczuj się urażona, ale jakoś optymizm od Ciebie nie bije... Nie uważam, żeby na wątku była grobowa atmosfera. Chyba właśnie forum służy nam po to, żeby dzielić się swoimi obawami, problemami, ale też radościami z pierwszych ruchów, pozytywnych badań USG i innych fajnych chwil w ciąży itd... a to, że bywają również smutne chwile i na początku kilka dziewczyn poroniło i chciało się podzielić swoim smutkiem to chyba naturalna kolej rzeczy... mnie np. te informacje też nie nastrajały zbyt pozytywnie, ale teraz dzięki temu chyba bardziej doceniam to, że mnie się udaje i nie musiałam przechodzić tego co one... Choć tak jak piszesz o koleżance w dużej mierze uważam, że wczesne poronienia to wynik takiej naturalnej eliminacji organizmu i czasem tak po prostu musi być i nie można się załamywać po nich tylko walczyć dalej
a jeśli chodzi o fizyczność to przed ciążą miałam płaski umięśniony brzuch i jak patrzę na zdjęcia z wakacji to postanowiłam sobie, że znów taki będzie i pomyśl, że za te 3-4 miesiące też znów wrócisz do aktywności (tak jak piszesz najpierw na spacerach, potem rolkach), ale przy swoim maleństwie będziesz szczęśliwsza ja się cieszę z ciąży i dziecka bardzo, ale powrót do dawnej figury i trybu życia (oczywiście uwzględniając córeczkę i jej potrzeby) już mam zaplanowany, choć wiem, że z planami różnie bywa

Cytat:
gratulacje!
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości