|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
ale ja dziś tak wyjątkowo, naprawdę
do tej pory tak nie miałam i nie mam ochoty na nic konkretnego. w lodówce mam ciasto rafaello na zimno, dodatkowo kilka czekolad, ptasie mleczko, pierniki, ciastka imbirowe.ale teraz chce mi się czegoś co mnie na amen zasłodzi ![]() (TŻ zaproponował kg cukru. z pewnością ma rację, ale to jednak nie to )
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmelowe
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- uwielbiam. jedna tubka to dla mnie za mało
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
O ludzie! Chyba z 100 lat nie jadlam
Ale ze to zaslodzi to na bank mozna byc pewnym
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można się pomodlić aby komuś Bóg pomógł albo wzdychaćże oooojejku biedna .. Jesli ktoś ląduje w szpitalu potrzebuje bateriii energii a nie współpłączu ... Ja widziałam moją mamę, która oglądała jak wynoszą ciało jej siostry w worku plastikowym.. Myślisz, że w takim momencie mojej mamie potrzeba było, żeby ktoś z nią płakał. Musiałam stanąć, powiedzieć: mamo została CI jeszcze jedna siostra, nie możesz płakać .. Ona już nie cierpi... Nie wolno płakać .. trzeba wziąć się w garść .. płacz tylko pogłębia depresję ...NIe wolno płakać.. Owszem ... osoba cierpiąca musi się wypłakać ale osoby obok muszą okazać siłę w wsparcie ..Czy jestem mocno czy słabo z kimś związana czy nie zawsze mówię to samo. MOja przyjaciółka miała łyżeczkowanie (rodziłaby 2 tygodnie po mnie) i powiedziała mi jedno: Najwyraźniej tak musiało być wzięła się w garść i pisała mi ostatnio, że wznawiają starania (mieli rocznice ślubu w sylwestra)..To ona utwierdziła mnie w przekonaniu, że owszem można się umartwiać, ale to dziecka już nie wróci ..... |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
po to musiałabym się wybrać do sklepu
![]() a moja córa właśnie zazyczyła sobie kanapkę z keczupem. chlebek i keczup. upewniłam się 4 razy czy na pewno mam jej dać chlebek posmarowany keczupem. bez masła i bez mięska i bez sera. chleb i keczup. no i właśnie je. chleb i keczup. widocznie kobiety w mojej rodzinie mają dziś wyjątkowe zachcianki Edytowane przez rumiankowa Czas edycji: 2012-01-08 o 13:37 |
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli peweni po południu... a kurier z ciastem juz powonien być u Ciebie
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie GRATULUJE wygranej walki ![]() też tak uważam (jak pogrubione) ale raz na miesiąc próbujemy co by tego momentu nie przegapić ![]() ![]() Ja sobie obiecałam, że odstawie słodycze i co robie?? wcinam M&M'sy te z orzeszkiem |
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo koncentrat pomidorowy na to. Kubusewa, tu nikt się nie umartwia. Wiele z nas ma wiele róznych dolegliwości i ponarzekamy sobie trochę razem, że pilnowanie diety jest niefajne, i na tym się kończy (bo szczerze, wolę czasem pomarudzić na forum niż narzekać mężowi :P ). Żadna z nas nie użala się nad swoim stanem Swoją drogą, mam dziś gorszy fizycznie dzień. Męczy mnie chodzenie, zaraz ciężko oddycham. To pewnie przez ułożenie małej. Bo faktycznie, czuję ją dziś bardzo wysoko.
|
|
#3340 |
|
Rozeznanie
|
koniakonia
mleeeeczko ![]() mnie też powoli niesie na słodkie, ale dzielnie pilnuję tego cukru, tłuszczu i węglowodanów. Mimo to, chyba się skuszę na domowe ptasie mleczko bez cukru ![]() Same galaretki, woda i mleko skondensowane. To chyba najmniejsze przestępstwo jakie mi do głowy przychodzi. Chyba, że macie jakieś pomysły? |
|
|
|
#3341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakos kazda dziewczyn a na forum byla wdzieczna za wspolczucie i slowa otuchy! Ja piszac o moich problemach oczekuje pocieszenia, bo inaczej bym o tym nie pisala! Podtrzymuje ze zal mi Ciebie ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
ooo na to nie wpadłam
dzięki już mi lepiej ![]() a tak poważnie odłożyłam je do półki już i czekam aż mi się rosołek zagrzeje
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio w ogóle to mam problem żeby wstać bez pomocy z pozycji na wznak.... musże przechylać się na bok i dopiero mogę się sturlać z leżenia... Dziś odkryłam, że pozycja w któejnic mnie nie boli to że tak powiem"na pieska" bez skojarzeń .. choć to ta sama :P.. żadne inne określenie nie przyszło mi do głowy )Nie mogę w ogóle leżeć na wznak a jak leżę bokiem to zastanawiam się gdzie pod brzuch moja koleżanka wkładała sobie poduszkę.. mnie się fajnie leży z poduszką między kolanami ...... choć nie wiem czemu i jak Generalnie to mam dość leżenia właśnei dlatego, że nie ma pozycji w której by coś mnie nie bolało wolę siedzieć (choć ostatnio brzuch mi przeszkadza) albo leżeć jak na rzymskiej kolacji (tej starożytnej) OStatnio mam zachciewajki owocowe.. winogrona banany i serki wiejskie |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dobre mandarynki z biedronki, polecam
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż z małokalorycznych znalazłam to: http://nutrina.pl/blog/tag/malokaloryczne-desery |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zaczyna się właśnie sezon na dobre cytrusy. mandarynki, pomarańcze. Najlepsze mają właśnie w biedronkach. Podbnie jak latem arbuzy. Może nie są najtańsze i zawsze mają olbrzymy, to nawet ja, osoba, która arbuza nie lubi, chętnie kawałek zje ![]() W ogóle ostatnio piję dużo mleka. Nie wyobrażam sobie aby przed snem nie wypić choćby pół szklanki zimnego mleka, potem kilka kęsów kiszonej kapusty, na to kawałek domowego ciasteczka (od babci) i dopiero po tym wszystkim mogę zasnąć. Mieszanka wybuchowa, wiem
|
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i widzisz ze sama tez niezle narzekasz ![]() Napisalas wczesniej ze jesli opdowiesz komus zalacemu sie ze doskonale to rozumiesz ,bedzie to szczytem hipokryzji, czyli nie potrafisz wczuc sie w czyjes cierpienie, dlatego pisze ze brak ci wspolczucia i empatii
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle, ze kubusewa ma problem z ogarnieciem siebie i swoich mysli oraz z ich przekazaniem.
Cytat:
|
|
#3350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do mandarynek i pomarańcz - przyznam bez bicia, jem je jak świniak jakoś moje ząbki nie mogą pogryźć cząstek, "rośnie" mi to w buzi i wypluwam takie wymemłane <wstyd>no i jako alergiczka muszę ostrożnie z cytrusami - po zjedzeniu robi mi się na górnej wardze taka sucha plama wielkości ziarenka grochu, która nie goi się po żadnym specyfiku :/ tydzień kary za cytrusowe obżarstwo ![]() a najlepszy arbuz jaki jadłam - lato 2010, kupiony w Piotrze i Pawle, na promocji za 2,50. Ciemnoróżowy, słodki, mało pestek, zero łyka. rumiankowa dzięki za link, bardzo ciekawe rzeczy tam mają! |
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta nie bedac w ciazy tez nie mam zaparcia na cwiczenia.. od 2 miesiecy (od keidy mam gazete cwiczeniami) probuje zaczac cwiczyc na pilce cwiczenia przeznaczone dla ciezarnych i nie wychodzi .. wiec w sumie cyz w ciazy czy bez .. nie mam samozaparcia do cwiczen OStatnio wrecz zaczelam sie zastanawiac czy to co cwicze to aby na pewno jest miesien kegla ... bo cos mi nie pasuje :P:P:P |
|
|
|
|
#3352 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A zapomnialam,dzis mamy juz 27 tydz,wiec III TRYMESTR!!!
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam czesto duzo do powiedzenia i czesto mysli chca wyprzedzac klawiature. Pytanie za 100 punktow czy zupa ogórkowa odpowiada za zachciankę na ogórki kiszone (ciążowo??) idęzjeśćjej talerz.. mam nadzieję, ze nie skisła |
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Prędzej chyba zjem cytrynę ![]() A teraz - pisząc mi o tym różowym arbuzie - zrobiłaś ochotę na takiego pysznego melona cantaloupe ale niestety jest drogi i mało wydajny.
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mówie, że osoba któej tragedia bezpośrednio dotyczy musi się wypłakać ale osoba obok.. czyli osoba od któej wymaga się wsparcia raczje powinna okazać siłę Swoją drogą tak po prawdzie popłakałam się po śmierci cioci chyba z rok po wszystkim ![]() Nie potrafiłam płakać na jej pogrzebie (choć płakałam na pogrzebie matki znajomego z LO) Potem kiedy widziałam jak płaczą po niej siostry też mówiłam sobie boże no nie mogę ... DOpiero jak rok później siadłam i zaczęłam myśleć o niej już tak, że to była moja matka chrzestna że to robiłyśmy razem ryczałam.... ale to rok po wszystkim ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
ja w pierwszym semetrze to nic innego nie potrafiłam wypić bo inne soki były dla mnie chemiowane i zasłodzone a teraz z kolei chyba do końca życia nie spojrze na sok warzywny
|
||
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to już tylko z górki taka była moja pierwsza myśl.
|
|
#3358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tam wolę od razu się wypłakać, wykrzyczeć, poprzeklinać cały świat, ale przez to szybciej odczuwam ulgę i mam siły do dalszego działania... ponadto nie raz spotkałam się z tym, że lepiej wspólnie przytulić się, popłakać i nic nie mówić - to na prawdę wystarcza, niż dawać rady typu weź się w garść bo ktoś może to zinterpretować jako znieczulicę Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-08 o 14:24 |
|
|
|
|
#3359 |
|
Rozeznanie
|
warzywne nie... No raz mi się zdarzyła vega śródziemnomorska, ale najpierw chodził za mną sok z całej pomarańczy, potem jabłkowy, a obecnie porzeczkowy lub właśnie grejpfrutowy. Tylko jakoś tak mi się zrobiło, że nie jestem w stanie sklepowego soku wypić nierozcieńczonego - a że przerobiłam infekcje gardła, to rozcieńczam gorącą wodą.
|
|
|
|
#3360 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dalej nie wiem co kupićCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o fizyczność to przed ciążą miałam płaski umięśniony brzuch i jak patrzę na zdjęcia z wakacji to postanowiłam sobie, że znów taki będzie i pomyśl, że za te 3-4 miesiące też znów wrócisz do aktywności (tak jak piszesz najpierw na spacerach, potem rolkach), ale przy swoim maleństwie będziesz szczęśliwsza ja się cieszę z ciąży i dziecka bardzo, ale powrót do dawnej figury i trybu życia (oczywiście uwzględniając córeczkę i jej potrzeby) już mam zaplanowany, choć wiem, że z planami różnie bywa![]() Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

do tej pory tak nie miałam 

to w takim razie GRATULUJE wygranej walki 

jakoś moje ząbki nie mogą pogryźć cząstek, "rośnie" mi to w buzi i wypluwam takie wymemłane <wstyd>
Prędzej chyba zjem cytrynę