|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
Claudiiin bardzo mi się podoba Demcia ale urosły
|
|
#52712 |
|
Rozeznanie
|
Mam znowu bardzo dobry dzień włosowy
A to za sprawą Biowaxa. Jest super. Ale mam też pytanie: szlafrok frotowy powoduje rozprostowywanie się moich najdłuższych loków. Jest mi bez niego zimno. Jakieś triki?Jakaś jedwabna chusta na ramiona, zamienić wielki szlafrok na jakąś ciasną piżamę? Nie mam pomysłu. A może złej baletnicy przeszkadza... szlafrok? Nie używam ręcznika frotowego, tylko mikrofibry (efekty ok) lub koszulki ze śmiesznego materiału (z triumpha, efekty wow), i mam wrażenie, że ten szlafrok wszystko psuje. dmka, masz piękne włosy, zakochałam się... Dostałam od mamy ampułki Tonicanticaduta BioRevit firmy Lecher: INCI: Alcohol Denat, Aqua, Eucalyptol, Menthol, Parfum, Salicylic Acid, Camphor, Eugenia Caryophyllus Extract, Elettaria Cardamomum Extract, Angelica Archangelica Extract, Zingiber Officinalis Extract, Curcuma Zedoaria Extract, Piper Nigrum Extract, Muristica Fragrans Extract, Commiphora Myrrha Extract, Aloe Barbadensis, Acorus Calamus Extract, Geraniol, Limonene. Jest sens tego używać (rzekomo przeciwko wypadaniu włosów, ale wydaje mi się, że powinny poprawiać krążenie w skórze i może odżywiać (?) skalp. Jak często używać, jeśli używać?
Edytowane przez Juliszka Czas edycji: 2012-01-08 o 21:13 |
|
|
|
#52713 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z koloru jestem zadowolona, nawet pomyślałam, że mógłby być ciemniejszy, ale zobaczymy co przyniesie kolejne farbowanie. Dzięki Basiu Cytat:
![]() A ja |
||||
|
|
|
#52714 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Jeśli nie myjesz włosów codziennie, może spróbuj je delikatnie wieczorem podpiąć kiedy masz na sobie szlafrok.Fajny pomysł z jedwabną chustą na ramionach. Nie rezygnowałabym z ulubionego szlafroku , mam włosowego fioła, ale lubię kiedy jest mi ciepło.Ja myję codziennie wieczorem, suszę dyfuzorem. Żeby włosy zbyt nie ocierały się o szlafrok próbowałam zsunąć go na ramiona , jednak lepszym wyjściem jest nałożenie żelu i nie odgniatanie chrupek. Sztywne włosy lepiej znoszą ocieranie się o frotowy szlafrok.
|
|
|
|
|
#52715 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#52716 |
|
Zadomowienie
|
DMka o matkooooooooooooo jakie cudne!
Basia, Milena dziekuje!
|
|
#52717 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Po farbowaniu z olejem nie odczuwam suchości włosów, to zasługa oleju i farbowania odrostów. Na pewno będzie tak samo u Ciebie następnym razem. Wellaton ma odrobinę ciemniejszy kolor, wpada w taki ciepły odcień, nie próbowałam go. |
|
|
|
|
#52718 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Odświeżyłam sobie przed jutrem włosy żelem lnianym. Mam wrażenie że to-to jest żywe. Został taki jęzor poza słoiczkiem kiedy go odstawiałam, ja patrzę, a on się wciąga z powrotem do środka
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
||
|
|
|
#52719 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie znalazłam nowy wielki skok w mojej pielęgnacji: do tej pory lałam wodą z prysznica po łbie. Pod wpływem lektury Lorraine Masey zaczęłam "trzymać" luźne loki w dłoni i bardzo delikatnie płukać (generalnie myję dokładnie tak jak Lorraine sugeruje dla cherubów) - moje włosy kręcą się dużo, dużo, dużo bardziej. Jak latam półnago, to dół też się kręci
, ale moim włosom mało wystarczy, żeby skręt poszedł w d...: jazda na rowerze bez czapki = siano; w czapce = przyklep (nawet przy zostawionym żelu i spinkach; jazda w chustce jedwabnej a'la Grace Kelly (lol) = dramat (ale to chyba było obiążenie Isaną Babassu, muszę spróbować inny plan). Moja nowa miłość: biovax
|
#52720 |
|
Raczkowanie
|
czy mogłybyście polecić mi oleje lub odżywki wnikające w wewnątrz włosa? nie chce odżywiać moich włosów tylko zewnętrznie, potrzebuje silnego nawilżenia, jesli ktoras z was zna jakies produkty prosze podzielcie się
http://sun-of-jamaica0.blogspot.pt/ moja pielegnacja kręconych włosków ![]() włosomaniaczka zapuszczam włosy od 12.11.2011 wznowienie pielęgnacji 08.04.2013 - OMO, CG, olejowanie. Cel: piękne,zdrowe włosy! |
|
|
|
#52721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypróbowałam, jak się nałoży na skalp słownie kropelkę na noc to rano nie mam smalcu Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-01-09 o 06:35 |
|
|
|
|
#52722 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52724 |
|
Raczkowanie
|
czy mogłybyście polecić mi oleje lub odżywki wnikające w wewnątrz włosa? nie chce odżywiać moich włosów tylko zewnętrznie, potrzebuje silnego nawilżenia, jesli ktoras z was zna jakies produkty prosze podzielcie się
http://sun-of-jamaica0.blogspot.pt/ moja pielegnacja kręconych włosków ![]() włosomaniaczka zapuszczam włosy od 12.11.2011 wznowienie pielęgnacji 08.04.2013 - OMO, CG, olejowanie. Cel: piękne,zdrowe włosy! |
|
|
|
#52725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli masz wysoką porowatość to mogą ci bardzo nie służyć i dawać efekt suszy i puchu.Wróciłam w końcu z wyjazdu, mam nadzieję że teraz to już powrót na stałe i znajdę dla Was więcej czasu Włosy zachowują się ok, poza jedną, maksymalnie wkurzającą rzeczą. Doszłam do takiej długości że zaczęły mi się robić kołtuny. Nie mogę ich rozczesać niczym, nieważne czy z odżywką czy bez, na mokro czy na sucho. Jakiś czas temu kupiłam koleżance szczotkę TT i miałam okazję wypróbować, niby rozczesała moje kołtuny bez problemu, ale z drugiej strony trochę szkoda mi wydawać tyle kasy na szczotkę...
|
|
#52726 |
|
Raczkowanie
|
no i tu wlasnie mam problem
![]() nie chce mi sie myc wlosow codziennie a niedlugo chyba bede musiala zaczac bo wczoraj mycie a dzisiaj juz sa tluste ;/ Zawsze po 4 dniach dopiero mi sie przetluszczaly. Sprobuje z metoda OMO...
|
#52727 |
|
Rozeznanie
|
Niby szkoda, ale to najlepsza szczotka jaka kiedykolwiek mialam w rece... Naprawde jest super. I nic sie z nia nie dzieje - wersja do torebki jest w UK troszke tansza, widzialam tez juz jakies klony na ebay'u...
Jezeli czeszesz wlosy, to warto, ja przestalam, koltuny na mokro rozczesuje reka.
|
#52728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie jeszcze przed wieczorem zamówię ale póki co nadal się waham Ja też rozczesywałam ręką na mokro i z odżywką, ale od pewnej długości rozczesanie w ten sposób włosów od spodu przy karku powoduje tylko wyrywanie całych pasm. Na sucho już w ogóle nie mogę tego niczym ruszyć, a TT poradził sobie bez problemu. Cały czas szukałam jakiejś tańszej opcji ale póki co nic nie działa. Zapomniałam już jak plątliwe mam włosy kiedy urosną
|
|
#52729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te nasze skalpy ostatnio zaczęłam robić tak, że wcieram saponics a potem zaraz zel aloesowy może być taka metoda? bo mi służy może zostanę przy tym co wyżej napisałam albo jeszcze do wcierki dodam kilka kropli soku z liścia aloesu ?To khadi zostaje Ci tylko do użycia na długość skalp musisz omijać szerokim łukiem Jak sobie teraz radzisz z tą saharą? wcierasz coś?
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-01-09 o 10:53 |
|
|
|
|
#52730 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja również mam problem ze skórą głowy, nie mam jakichś świądów itp, ale za to łupież w postaci białych dużych twardawych kuleczek, jak przejadę paznokciem po skalpie, zostaje mi za paznokciami.
Wczoraj przed myciem użyłam biovaxu, umyłam hergonem, następnie alterkę morelową jako d/s i joaśkę z pokrzywą i zieloną herbatą jako b/s. Na koniec zrobiłam płukankę lnianą. Czy możliwe żeby to siemię lniane wywoływało taki bunt mojej skóry? coś mi się wydaję, że raczej nie. Ostatnio wcieram saponics, choć nieregularnie, ale wczoraj go po umyciu nie użyłam. Podejrzewam tego hergona, ale nie wiem czy dobrze myślę? |
|
|
|
#52731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
psikam Jantarem z aloesem, hydrolatem migdałowym. Gdybym mogła używałabym emulsji z mocznikiem i salicylem ale nie mogemPsikankę z emulgatorem se zrobiłam i najlepiej działa (w receptariuszu) Cytat:
Zmniejsz ilość do 2/3 specyfików i obserwuj Nawet żel lniany może szkodzić jeśli się go źle nakłada, u mnie nałożony na wytarte włosy już nie pomaga. tylko na ociekająće Ładnie mam pierdzielnik przetrwał noc szkoda że nie mam aparatu
|
||||
|
|
|
#52732 |
|
Rozeznanie
|
Mi na "kulki" pomaga szampon bez SLSow raz na jakis czas zamiast mycia odzywka, duuuuuzo plukania. Probowalam raz peelingu do skory glowy wg. ksiazki Curly Girl i mi sie sprawdzilo.
Nienawidze kulek! Ale mnie troszke swedzi jak kulki sie pojawiaja...
|
#52733 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... Mam glupie pytanie wynikajace z mojej niewiedzy
Przyszedl mi ten olejek kokosowy wreszcie
|
#52734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie by było wyprodukować sobie samemu jakiś psikacz do skóry głowy, który nawilży i troche podleczy
|
|
#52735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą w którymś sklepie półproduktowym jest przepis na płyn zmiękczający do skórek przy pazurach i składa się właśnie z humektantów i SLP. A myślałam że tylko ja na to wpadłam Eh, i tak jestem genialna
|
|
|
|
|
#52736 |
|
Rozeznanie
|
Agatka89,
ten olejek to vatika? czy cos innego? Vatika tez ma henne i inne ziola, nic sie od niej z blondem (moim zdaniem) nie dzieje.
|
#52737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w końcu kto ma tytuł królowej wrażliwców właśnie nie wiedziałabym ile dokładnie tych nawilżaczy dodać poszukam w tych sklepach z półproduktami tego płynu do zmiękcznia skórek
|
|
#52739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byloby super gdybym nie musiala katowac wlosow farba... Zawsze bylyby zdrowsze
|
|
#52740 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
szczotę dostała córcia Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit - Amla przyciemnia http://dubaifood.istore.pl/pl/olejek...200ml.html#op1 a tak w ogóle byłam u fryzjera podciac końcowki rozczesała mi moje loczki Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-01-09 o 14:01 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

A to za sprawą Biowaxa. Jest super. Ale mam też pytanie: szlafrok frotowy powoduje rozprostowywanie się moich najdłuższych loków. Jest mi bez niego zimno. Jakieś triki?
. Dla mnie ten kolor jest super. Wiele osób długo myślało, że to mój naturalny. Nakładałaś olej przed farbowaniem? 

w piątek było szybkie, byle jakie mycie, dlatego zrobiłam zdjęcia
długo takich nie będzie, więc cieszę oczy :P idę czytać, jeszcze 10 stron
te nasze skalpy