|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
![]()
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
![]() no i za nene też chociaż nie wiem czy nie za późno już
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- dziewczyny a propo czy za kurs indywidualny 1 spotkanie 100 zł za pare lub 450 zł od pary za "zbiorowy" kurs tańca to duzo??? w ogóle sie nie orientuje dlatego pytam
|
|
#3455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale młode jesteśmy, nam nic nie dolega Mnie się zdarzyło zemdleć w kościele nieraz... tylko problemu innym narobiłam... Cytat:
![]() Cytat:
jestem tego pewna
|
|||
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka brała ślub 2 lata temu, ksiądz miał cennik co ile, jak... za ślub i przybranie kościoła policzył jej 1000 zł... ona wysłała zapytanie do kurii czy to tak może być, dostałą odpowiedź zwrotną, że cenniki nie powinny być w parafiach, że każdy powinien dać tyle ile może... i poprosili o konkretne dane parafii. Ksiądz po tym nie miał już żadnego cennika.. |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
yyy tam gdzie ja kiedyś robiłam to cena podobna była. ALe też się nie orientowałama jakoś w tym
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Zależy ile czasu ten "zbiorowy" kurs tańca trwa / ile proponują zajęć za tą cenę. Patrząc na lubelskie realia, to przy zajęciach 2 razy w tygodniu po godzinie powinniście za 450zł chodzić co najmniej 4-5 miesięcy - i tu biorę pod uwagę te najdroższe szkoły.
|
#3461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ee to jest na miesiac czyli 4tyg po 2 spotkania w tygodniu (?) ja chyba skąłnialabym sie an indywidualne kursy ale mam watpliwosci czy rzeczywiscie - mzoe sami cos w domu wymyslimy??? sama nie wiem mam miesznae uczucia (?)
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-01-09 o 13:36 |
|
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, nie doczytałam, że to od pary 450zł, myślałam, że od osoby
W każdym razie my płaciliśmy np. za 8 spotkań, czyli miesiąc z zajęciami 2 x w tygodniu po 90zł od osoby w Lublinie. Czyli wyszłoby 180zł od pary za miesiąc takich zajęć jak Wam proponują. Ale mówię - to są realia lubelskie, w większych miastach pewnie jest po prostu drożej. Chociaż dla mnie to i tak zaporowa cena jak za taki krótki kurs. Chyba, że w jakiejś super renomowanej szkole tańca się on odbywa?---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- To zależy czy znacie podstawowe kroki danego tańca. Jeśli tak, to możecie sami zrobić w domu podstawową choreografię lub nauczyć się z jakiegoś filmu z YT, a dopiero potem zapisać się na indywidualne lekcje na doszlifowanie - zawsze to mniej wydacie, a poświęcicie tylko może trochę więcej własnego czasu. My tak planujemy zrobić.
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i by bylo wtedy iundywidualnie - w grupie mnie jakos odstrasza i szkoda mi wydac jednak tych 450 zł wole dołożyc 650 zł i miec samochód na ślub lub tort lub cokolwiek innego wiecie co ale z drugiej strony cos mnie gryzie ze wypadało by coś przedstawic na pierwszym tańcu - ale na ostatnim weselu para sie tak zestresowała ze byli podczas tańca tacy sztywni i sie zastanawiam czy ans tez ytaki stres nie ominie - plisss pomocy!!!! doradźcie cos ale to przez zodiak
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-01-09 o 13:55 |
|
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja osobiscie szczerze polecam!
|
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie żalujemy że byliśmy na takim kursie i planujemy odnowić i jeszcze podszkolić się ![]() Aha. I zdecydowanie więcej wynieśliśmy z indywidualnych zajęć. Byliśmy na grupowych i przez to zrezygnowaliśmy z kursu. Ale to też dlatego że jakas sztywna babka go prowadziła
|
|
#3466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli jednak górę biorą lekcje indywidualne? wiecie najbarzdiej sie martwie tym ze jak bedziemy wykonywac ten taniec to: 1. pomylę kroki 2. mój M pomyli kroki 3. stres nas zje i majac układ bedziemy tak sztywni ze na nas nie bedzie można patrzec argumety za: 1. milej sie patrzy na pare majaca jednak układ 2. jak sie pomyle mam długa suknie i nie widac moich kroków ![]() ale obciach takich rzeczy sie bać ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
oo popaatrze na grupona - ale kursy bym chciała zaczac blizej wesela wiec dopiero tak maj no mzoe kwiecień zaczac... nie wiem co amm robic
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
czołgiem nie dam rady hcyba nadrobic
![]() ale chcialam sie wam pochwalic ze chyba wybralam fryzure slubna (bedzie to odbicie lustrzane), w piatek ide na probna, mam na razie ruude wlosy ale do slubu wracam do czarnych jak wroce to obfoce i wstawie
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2012-01-09 o 14:12 |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam to kiepsko szło, wiec kurs jest dla nas wybawieniem i teraz czujemy się pewniej tańcząc i sprawia nam to przyjemność ![]() Co do pomylenie kroków, właśnie dzięki temu w takiej pomyłce możesz jakoś niezauważalnie wybrnąć w końcu nie będziesz uczyła się od A-Z układu ale również dzieki temu poznacie kroki i zawsze jakoś się wyratujecie jak nie takim obrotem to innym ![]() Oczywiście nie mówię o jakimś bardziej zaawansowanym walcu. Myślę że nauka tańca nigdy nie zginie i że warto edit: wiadomo że stres może zrobić swoje więc dobierajcie jakiś łatwiejszy układ i poćwiczycie wszystko i będzie pięknie
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-01-09 o 14:24 |
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Sama bym poszła na taki kurs, (nie po to żeby nauczyć się pierwszego tańca, bo jakiegoś specjalnego nie preferujemy), ale Tż uważa, że nie ma po co, więc mu mówię, żeby chociaż nauczyć się czegoś nowego i żeby razem fajnie spędzić czas, a on, że jak chce to możemy pójść. Ale po co mam iść jak jemu to niepotrzebne
|
|
|
|
#3470 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pierwszy dzień Ci fajnie mija ![]() Cytat:
![]() Suknia bardzo ładna i cena świetna. Cytat:
Cytat:
Już się relacji nie mogę doczekać. A i może w końcu spadnie śnieg do lutego ![]() Cytat:
Cytat:
Ale uwaga jest na prawdę świetna! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i w grupie ma się większą motywację. Bo gdzieś tam w głowie czają nam się myśli, że ktoś coś umie lepiej i tym sposobem my sami dążymy do lepszego.
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2012-01-09 o 14:33 |
||||||||||
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie żałuję, że chodziłam na naukę tanca, warto było.A sam taniec?Pomyłka była, ale tylko my o niej wiedzieliśmy, jedna para zauwazyła tylko.Wszyscy w szoku i pod wrażeniem.Też myślałam, co będzie jak się pomylimy...Nic by się nie stało, kazdy wie, że nie jesteśmy mistrzami tańca, nerwy są...najważniejsze, że jest juz się po slubie i koniec tylko my na parkiecie i nikt i nic więcej się nie liczy... |
|
|
|
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
baskaeta, co do kursów tańca, to rzeczywiście wiele zależy od prowadzącego - melod_y napisała, że zrezygnowali ze zbiorowego kursu, a my właśnie na takie kursy chodzimy już trzeci rok (i taniec towarzyski i na salsę) i bardzo sobie chwalimy. Ale instruktor cały czas chodzi po sali i poprawia, tańczy z partnerkami (i z partnerami jak trzeba), pokazuje po 10 razy jak którejś parze nie idzie, no ogólnie stara się
A na indywidualnych zajęciach będziemy chcieli tylko szlifować układ, który sobie wymyślimy.Generalnie i tak warto iść na jakiś kurs, już nieważne czy grupowy czy indywidualny, bo nawet jak kroki się Wam pomylą, to będziecie prawdopodobnie chociaż na tyle obyci z tańcem, żebyście potrafili kontynuować układ pomimo pomyłki. Co do grupowego, to zawsze jest jeszcze ten argument, że nauczycie się różnych tańców i będziecie się ogólnie swobodniej czuli na parkiecie. Poza tym nauczycie się tańczyć z innymi partnerami (u nas często zamieniamy się partnerami na zajęciach). Wtedy nawet wujek depczący po palcach na weselu nie straszny!
|
#3473 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napisz koniecznie jak wrócisz Cytat:
Sporo sukien i obrączek generalnie, ale większość pewnie już widziałaś ![]() Cytat:
Stres jest, to wiadomo, każda z nas będzie się stresować, byle się temu nie poddawać i nie popadać w panikę ![]() Cytat:
Ja już prawie nic z moich nie pamiętam i wcale mnie to jakoś nie martwi, bo ta wiedza i tak mi na plaster ![]() Cytat:
My zaczniemy nasze rozdawać na Wielkanoc, więc też sporo wcześniej, ale ja uważam, że lepiej za wcześnie niż za późno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mogę się już doczekać, żeby zobaczyć Cię w pełnej krasie, Twój look będzie super ![]() Choccolate muffin, mnie się ta piosenka obiła o uszy, bo rzeczywiście ostatnio wszędzie się pojawia, ale przesytu nie mam. Cover bardzo mi się podoba, bardziej chyba od oryginału
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mu się spodobało. Czasem jak nie spróbujemy to nie wiemy co tracimy co do piosenek też mam słabość do Gotye, ale do Lany del Rey również od dłuuuższego czasu http://www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g&feature
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-01-09 o 14:31 |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętam, że byliśmy na weselu, gdzie młoda para zatańczyła niezły układ taneczny (młody kilka razy podnosił młodą, młoda podbiegała do młodego, który ją łapał i kilka razy ją obrócił wokół siebie. Nie powiem efektywne to było, ale bardziej pasowało mi na show taneczne niż pierwszy taniec ![]() No, ale to tylko moja opinia.
|
|
|
#3476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czarna Kawa, piekna ta fryzura! Sama mam ja zapisana na dysku. Jestem nią zachwycona, wogóle wiekszosc fryzur retro mi sie podoba. |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też to usłyszałam hehe.. w sumie z tancem sobie jakos radzimy..ale kurs doszkalający by się przydał no cóż..puki co mogę sobie tylko pomarzyć ![]() swoją drogą moje inspiracje ślubne..( bukiet i fryzura nie zatwierdzona) http://imageshack.us/f/830/95424681.jpg/
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co innego jak para tańczy od wielu lat, czuje się w tańcu swobodnie i nie ma wyuczonych manier, tylko takie wynikające same z siebie. Dla mnie najpiękniejszym elementem pierwszego tańca są oczy Młodych wpatrzone w siebie nawzajem. Nawet gdyby dreptali sobie po palcach to ta ich "miłość w oczach" rozwala wszystko!
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje dziewczyny
zastanowie sie co tu wykombinowac - chatka fajna ta stronka przesłalam do M ciekawe co powie dziękuej Wam
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po kursie czuję swobode i w pełni moge teraz czerpać bliskośc, radość i szczeście z tańca z TZetem a nie nerwy że znowu obrócił mnie swoją prawą reką omal nie łamiąc przy tym mojej ![]() Także ja polecam szczerze kurs i zaznajomienie się z podstawowymi krokami
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-01-09 o 14:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Ale młode jesteśmy, nam nic nie dolega
mam nadzieje że wam się uda
widocznie zalezy duzo od dobrej woli parafii, ale z doświadczenia wiem, że kuria pomaga wszystko zalatwić, często nie po myśli proboszcza. Ostatnio w mojej rodzinie byla suytuacja, gdzie proboszcz nie chciał ochrzcić dziecka, które urodziła panna. Nie mają ślubu i proboszcz kategorycznie odmówił chrztu. Poszli do drugiej parafii - to samo. napisali skargę do kurii i kuria nakazała, by proboszcz ochrzcił dzieciątko. Proboszcz musiał posłuchać

W każdym razie my płaciliśmy np. za 8 spotkań, czyli miesiąc z zajęciami 2 x w tygodniu po 90zł od osoby w Lublinie. Czyli wyszłoby 180zł od pary za miesiąc takich zajęć jak Wam proponują. Ale mówię - to są realia lubelskie, w większych miastach pewnie jest po prostu drożej. Chociaż dla mnie to i tak zaporowa cena jak za taki krótki kurs. Chyba, że w jakiejś super renomowanej szkole tańca się on odbywa?

Mam nadzieję, że pierwszy dzień Ci fajnie mija 
Nie było mnie od zeszłego czwartku, bo byłam na wyjeździe i widzę, że mam do nadrobienia prawie 30 stron 
- 29.09.2012