Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 13:08   #3451
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej laseczki ja tylko wpadłam was poprosić o kciuki koło 14.45 mam kolosa na którego zaliczeniu bardzo mi zależy
Stary 2012-01-09, 13:08   #3452
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Hej laseczki ja tylko wpadłam was poprosić o kciuki koło 14.45 mam kolosa na którego zaliczeniu bardzo mi zależy

no i za nene też chociaż nie wiem czy nie za późno już

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:10   #3453
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-01-09, 13:12   #3454
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

dziewczyny a propo czy za kurs indywidualny 1 spotkanie 100 zł za pare lub 450 zł od pary za "zbiorowy" kurs tańca to duzo??? w ogóle sie nie orientuje dlatego pytam
Stary 2012-01-09, 13:12   #3455
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Mam to samo.. Kiedyś miałam taki okres że potrafiłam wystać, ale teraz to zdarza mi się, że nawet w ławce jest mi troche słabo..
No i niestety unikam większych uroczystości, a raczej mszy gdzie jest najwięcej ludzi bo po prostu wiem że nie wystoję
I albo chodzę 30 minut wcześniej zająć sobie miejsce, albo na takie msze gdzie nie ma już wielkich oblężeń..

No i te "babcie" co przyjdą 5 minut po mszy i widza że w przodzie sa wolne miejsca, ale upierają się że twardo będą stać przy tylnych ławkach mnie dobijają
Zdecydowanie się zgadzam Ale młode jesteśmy, nam nic nie dolega Mnie się zdarzyło zemdleć w kościele nieraz... tylko problemu innym narobiłam...

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
To też w tym twoim urzędzie cyrki są u mnie to normalnie dają w sobotę jak ktoś chce i może sobie godz. wybrać mam nadzieje że wam się uda

Mi Pani w moim urzędzie powiedziała tak " Jeżeli na akcie urodzenia jest pieczątka że był płatny to może być i taki stary jak masz w domu aby był tylko czytelny" natomiast jeżeli nie ma pieczątki że był płatny to trzeba wtedy wyciągać
U mnie w urzędzie nie udzielają ślubów w soboty, bo oni pracują od poniedziałku do piątku

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
no cos Ty, serio? ale komplikują widocznie zalezy duzo od dobrej woli parafii, ale z doświadczenia wiem, że kuria pomaga wszystko zalatwić, często nie po myśli proboszcza. Ostatnio w mojej rodzinie byla suytuacja, gdzie proboszcz nie chciał ochrzcić dziecka, które urodziła panna. Nie mają ślubu i proboszcz kategorycznie odmówił chrztu. Poszli do drugiej parafii - to samo. napisali skargę do kurii i kuria nakazała, by proboszcz ochrzcił dzieciątko. Proboszcz musiał posłuchać
Ja się zastanawiam gdzie są Ci księża z powołania... Nie będę pisać jakie rzeczy dzieją się u mnie w kościele, bo głowa mała... ale na pewno napisze Wam jakie będą problemy przed ślubem jestem tego pewna

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:12   #3456
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Kessi_86
Współczuję nerwów..

Ja zawsze stoję w kościele z tyłu bo często muszę wychodzić, bo mi duszno. Na chrzcinach mojego chrześniaka o mało nie zemdlałam (tatusiowi zresztą tez się "ciepło' zrobiło), musieliśmy siedzieć w pierwszej ławce. Nie dość, że mi zawsze duszno w kościele, to jeszcze strasznie sie zwsze wszystkim przejmuję i denerwuję i naprawdę się boję, że zemdleję przed ołtarzem...
ja mam bardzo podobnie z kosciolem szczegolnie latem jak jest goraco albo zima jak sie za cieplo ubiore... ale jak np jest mniej ludzi w lawce i nie ma scicku i duchoty to w lawce tez wysiedze, staram sie teraz chodzic do lawek bo musze sie przygotowywac na slub
Stary 2012-01-09, 13:15   #3457
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
To też w tym twoim urzędzie cyrki są u mnie to normalnie dają w sobotę jak ktoś chce i może sobie godz. wybrać mam nadzieje że wam się uda

Mi Pani w moim urzędzie powiedziała tak " Jeżeli na akcie urodzenia jest pieczątka że był płatny to może być i taki stary jak masz w domu aby był tylko czytelny" natomiast jeżeli nie ma pieczątki że był płatny to trzeba wtedy wyciągać
No własnie w każdym mozesz sobie sama ustalić godzine i nie mówie tu ze chce 16 czy 17 ale 15 to ludzka godzina. Urzednik jest uparty i wrecz karze ze on moze tylko o tej godzine udzielic slubu i koniec. Mam jednak nadzieje ze trafi nam sie zastepca urzednika (kobieta ) i z nia po ludzku dojdziemy do porozumienia. Sadze ze ona zrozumie ze jestem juz zapisana na fryz, makijaż i wczesniej mi sie nie uda.

Cytat:
Stary 2012-01-09, 13:17   #3458
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia

Cytat:
Chyba bardziej od woli proboszcza
Własnie najchętniej to bym tą sprawę zgłosiła gdzieś wyżej żeby się przestraszyli troszkę
Koleżanka brała ślub 2 lata temu, ksiądz miał cennik co ile, jak... za ślub i przybranie kościoła policzył jej 1000 zł... ona wysłała zapytanie do kurii czy to tak może być, dostałą odpowiedź zwrotną, że cenniki nie powinny być w parafiach, że każdy powinien dać tyle ile może... i poprosili o konkretne dane parafii. Ksiądz po tym nie miał już żadnego cennika..

Franuś
Stary 2012-01-09, 13:19   #3459
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

dziewczyny a propo czy za kurs indywidualny 1 spotkanie 100 zł za pare lub 450 zł od pary za "zbiorowy" kurs tańca to duzo??? w ogóle sie nie orientuje dlatego pytam
yyy tam gdzie ja kiedyś robiłam to cena podobna była. ALe też się nie orientowałama jakoś w tym

Stary 2012-01-09, 13:19   #3460
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:

Zależy ile czasu ten "zbiorowy" kurs tańca trwa / ile proponują zajęć za tą cenę. Patrząc na lubelskie realia, to przy zajęciach 2 razy w tygodniu po godzinie powinniście za 450zł chodzić co najmniej 4-5 miesięcy - i tu biorę pod uwagę te najdroższe szkoły.
Stary 2012-01-09, 13:33   #3461
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Zależy ile czasu ten "zbiorowy" kurs tańca trwa / ile proponują zajęć za tą cenę. Patrząc na lubelskie realia, to przy zajęciach 2 razy w tygodniu po godzinie powinniście za 450zł chodzić co najmniej 4-5 miesięcy - i tu biorę pod uwagę te najdroższe szkoły.

ee to jest na miesiac czyli 4tyg po 2 spotkania w tygodniu (?)

ja chyba skąłnialabym sie an indywidualne kursy ale mam watpliwosci czy rzeczywiscie - mzoe sami cos w domu wymyslimy??? sama nie wiem mam miesznae uczucia (?)

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-01-09 o 13:36
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:44   #3462
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
ee to jest na miesiac czyli 4tyg po 2 spotkania w tygodniu (?)
Oj, nie doczytałam, że to od pary 450zł, myślałam, że od osoby W każdym razie my płaciliśmy np. za 8 spotkań, czyli miesiąc z zajęciami 2 x w tygodniu po 90zł od osoby w Lublinie. Czyli wyszłoby 180zł od pary za miesiąc takich zajęć jak Wam proponują. Ale mówię - to są realia lubelskie, w większych miastach pewnie jest po prostu drożej. Chociaż dla mnie to i tak zaporowa cena jak za taki krótki kurs. Chyba, że w jakiejś super renomowanej szkole tańca się on odbywa?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
ja chyba skąłnialabym sie an indywidualne kursy ale mam watpliwosci czy rzeczywiscie - mzoe sami cos w domu wymyslimy??? sama nie wiem mam miesznae uczucia (?)
To zależy czy znacie podstawowe kroki danego tańca. Jeśli tak, to możecie sami zrobić w domu podstawową choreografię lub nauczyć się z jakiegoś filmu z YT, a dopiero potem zapisać się na indywidualne lekcje na doszlifowanie - zawsze to mniej wydacie, a poświęcicie tylko może trochę więcej własnego czasu. My tak planujemy zrobić.
Stary 2012-01-09, 13:53   #3463
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Oj, nie doczytałam, że to od pary 450zł, myślałam, że od osoby W każdym razie my płaciliśmy np. za 8 spotkań, czyli miesiąc z zajęciami 2 x w tygodniu po 90zł od osoby w Lublinie. Czyli wyszłoby 180zł od pary za miesiąc takich zajęć jak Wam proponują. Ale mówię - to są realia lubelskie, w większych miastach pewnie jest po prostu drożej. Chociaż dla mnie to i tak zaporowa cena jak za taki krótki kurs. Chyba, że w jakiejś super renomowanej szkole tańca się on odbywa?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

To zależy czy znacie podstawowe kroki danego tańca. Jeśli tak, to możecie sami zrobić w domu podstawową choreografię lub nauczyć się z jakiegoś filmu z YT, a dopiero potem zapisać się na indywidualne lekcje na doszlifowanie - zawsze to mniej wydacie, a poświęcicie tylko może trochę więcej własnego czasu. My tak planujemy zrobić.
coś Ty zw\yczajna jedna z wielu tak wrzuciłam na neta a ze blisko nas by była to sie przyjrzałam

i by bylo wtedy iundywidualnie - w grupie mnie jakos odstrasza i szkoda mi wydac jednak tych 450 zł wole dołożyc 650 zł i miec samochód na ślub lub tort lub cokolwiek innego wiecie co ale z drugiej strony cos mnie gryzie ze wypadało by coś przedstawic na pierwszym tańcu - ale na ostatnim weselu para sie tak zestresowała ze byli podczas tańca tacy sztywni i sie zastanawiam czy ans tez ytaki stres nie ominie - plisss pomocy!!!! doradźcie cos jak zawsze rozdwojenie ale to przez zodiak

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-01-09 o 13:55
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:58   #3464
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

My kupilismy na grouponie 2 miesieczny kurs tanca towarzyskiego (1 wejscie w tygodniu) za pare placilismy 89zl (cena normalna 300zl). Jak narazie bylismy 1 raz i bylo super, jestem zachwycona, fajnie nauczyc sie podstawowych krokow a pozniej moze sie zapiszemy na jakies indywidulne lekcje jeszcze... zobaczymy Ja osobiscie szczerze polecam!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 13:58   #3465
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
coś Ty zw\yczajna jedna z wielu tak wrzuciłam na neta a ze blisko nas by była to sie przyjrzałam

i by bylo wtedy iundywidualnie - w grupie mnie jakos odstrasza i szkoda mi wydac jednak tych 450 zł wole dołożyc 650 zł i miec samochód na ślub lub tort lub cokolwiek innego wiecie co ale z drugiej strony cos mnie gryzie ze wypadało by coś przedstawic na pierwszym tańcu - ale na ostatnim weselu para sie tak zestresowała ze byli podczas tańca tacy sztywni i sie zastanawiam czy ans tez ytaki stres nie ominie - plisss pomocy!!!! doradźcie cos jak zawsze rozdwojenie ale to przez zodiak
Ja powiem tak że z takich lekcji wynosi sie przynajmniej podstawowe kroki, dzieki ktorym mozesz dowoli kombinować z ukladami.
My nie żalujemy że byliśmy na takim kursie i planujemy odnowić i jeszcze podszkolić się
Aha. I zdecydowanie więcej wynieśliśmy z indywidualnych zajęć.
Byliśmy na grupowych i przez to zrezygnowaliśmy z kursu. Ale to też dlatego że jakas sztywna babka go prowadziła

Stary 2012-01-09, 14:04   #3466
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Ja powiem tak że z takich lekcji wynosi sie przynajmniej podstawowe kroki, dzieki ktorym mozesz dowoli kombinować z ukladami.
My nie żalujemy że byliśmy na takim kursie i planujemy odnowić i jeszcze podszkolić się
Aha. I zdecydowanie więcej wynieśliśmy z indywidualnych zajęć.
Byliśmy na grupowych i przez to zrezygnowaliśmy z kursu. Ale to też dlatego że jakas sztywna babka go prowadziła

czyli jednak górę biorą lekcje indywidualne? wiecie najbarzdiej sie martwie tym ze jak bedziemy wykonywac ten taniec to:
1. pomylę kroki
2. mój M pomyli kroki
3. stres nas zje i majac układ bedziemy tak sztywni ze na nas nie bedzie można patrzec

argumety za:
1. milej sie patrzy na pare majaca jednak układ
2. jak sie pomyle mam długa suknie i nie widac moich kroków

ale obciach takich rzeczy sie bać

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
My kupilismy na grouponie 2 miesieczny kurs tanca towarzyskiego (1 wejscie w tygodniu) za pare placilismy 89zl (cena normalna 300zl). Jak narazie bylismy 1 raz i bylo super, jestem zachwycona, fajnie nauczyc sie podstawowych krokow a pozniej moze sie zapiszemy na jakies indywidulne lekcje jeszcze... zobaczymy Ja osobiscie szczerze polecam!

oo popaatrze na grupona - ale kursy bym chciała zaczac blizej wesela wiec dopiero tak maj no mzoe kwiecień zaczac... nie wiem co amm robic
Stary 2012-01-09, 14:10   #3467
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem nie dam rady hcyba nadrobic

ale chcialam sie wam pochwalic ze chyba wybralam fryzure slubna (bedzie to odbicie lustrzane), w piatek ide na probna, mam na razie ruude wlosy ale do slubu wracam do czarnych jak wroce to obfoce i wstawie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kimkardashianhairstyles_50supdowithroll_thumb.jpg (11,8 KB, 32 załadowań)

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

Edytowane przez czarna_kawa80
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:12
czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:23   #3468
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak górę biorą lekcje indywidualne? wiecie najbarzdiej sie martwie tym ze jak bedziemy wykonywac ten taniec to:
1. pomylę kroki
2. mój M pomyli kroki
3. stres nas zje i majac układ bedziemy tak sztywni ze na nas nie bedzie można patrzec

argumety za:

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

oo popaatrze na grupona - ale kursy bym chciała zaczac blizej wesela wiec dopiero tak maj no mzoe kwiecień zaczac... nie wiem co amm robic
To znaczy ja nie wiem na jakim "poziomie" potraficie tańczyć "
Nam to kiepsko szło, wiec kurs jest dla nas wybawieniem i teraz czujemy się pewniej tańcząc i sprawia nam to przyjemność
Co do pomylenie kroków, właśnie dzięki temu w takiej pomyłce możesz jakoś niezauważalnie wybrnąć w końcu nie będziesz uczyła się od A-Z układu ale również dzieki temu poznacie kroki i zawsze jakoś się wyratujecie jak nie takim obrotem to innym
Oczywiście nie mówię o jakimś bardziej zaawansowanym walcu.
Myślę że nauka tańca nigdy nie zginie i że warto

edit: wiadomo że stres może zrobić swoje więc dobierajcie jakiś łatwiejszy układ i poćwiczycie wszystko i będzie pięknie

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:24
Stary 2012-01-09, 14:24   #3469
ona8686
Zakorzenienie

Sama bym poszła na taki kurs, (nie po to żeby nauczyć się pierwszego tańca, bo jakiegoś specjalnego nie preferujemy), ale Tż uważa, że nie ma po co, więc mu mówię, żeby chociaż nauczyć się czegoś nowego i żeby razem fajnie spędzić czas, a on, że jak chce to możemy pójść. Ale po co mam iść jak jemu to niepotrzebne

Franuś
Stary 2012-01-09, 14:25   #3470
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
hello
nie było mnie parę dni, ale zaczęliśmy ogarniać sprawy z mieszkaniem.
a poza tym to dostalam nową, bardzo ciekawą pracę jutro idę pierwszy dzień i mam nadzieję, że będzie cudownie
Gratuluję nowej pracy Mam nadzieję, że pierwszy dzień Ci fajnie mija

Cytat:
Napisane przez EwaK88 Pokaż wiadomość
Co moge powiedzieć sala, zespół, fotograf, godzina w kościele, kamerzysta oczywiście już mamy za sobą. Suknie też już wybrałam będzie to agnes 10750 chyba ktoś już ją ma w tym wątku więc gratuluje trafnego wyboru
propo tej suknie zastanawiam się nad dlugościa welonu podoba mi się bardzo dlugi czysty bez dodatków welon ale nie moge się zdecydować bo doradzają mi krótki ale troche zdobiony..
suknie przymierzalam i wybralam wczoraj.. udalo mi się trafić ponieważ w tym salonie w soboty mieli zniżke 15% na kazdy model wiec kupuje ja za 2120zł
kolor przewodni wybieram fioletowy albo zielony jeszcze się zastanawiam
co jeszcze.... hmm.. zaproszenia są w trakcie robienie bo próbuje sama projektować
na dziś starczy najważniejsze rzeczy o przygotowaniach napisałam dobrej nocki
A kiedy macie ślub?? Pisałaś już, czy może nie doczytałam
Suknia bardzo ładna i cena świetna.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

Tak ze spraw ślubnych, to postanowiłam wziąć się za siebie - od jutra przechodzę na dietę (bardziej chodzi o ograniczanie słodyczy, słodkich napojów oraz pieczywa białego i makaronów) oraz ustaliłam sobie grafik na najbliższy miesiąc tj. wtorek - dzień sportu, środa - dzień relaksu, czwartek - dzień nauki (postanowiłam przypomnieć sobie trochę wiedzy ze studiów oraz wrócić do nauki angielskiego), reszta dni - załatwianie pozostałych spraw

Mam nadzieję, że uda mi się jakoś to wszystko pogodzić i wytrzymać w postanowieniu
Trzymam kciuki za postanowienia, nam też by się coś takiego przydało. Niestety ze względu na wykańczającą pracę TŻta, nie wiele czasu nam zostaje na wspólne działania...

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki)) Do mojego ślubu coraz bliżej i ostatnimi czasy nawet nie miałam czasu zaglądać na wizaż, nawet nie miałam ochoty na pogaduszki o ślubie bo szczerze mówiąc nie mogę się doczekać tego dnia i że wkońcu znów bede miała trochę wolnego czasu. TEraz 3 różne sprawy zwaliły mi się na głowę, wszystko na raz i wogóle...kryzys przedślubny mnie dopadł Co tam u was, jeju nawet nie wiem czy was nadrobię.
Kochana, będzie dobrze! Poradzisz sobie ze wszystkim Już się relacji nie mogę doczekać. A i może w końcu spadnie śnieg do lutego

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziewczyny, mam takie pytanie, bo w maju będziemy w Polsce, w sierpniu mamy ślub i jak w maju będziemy roznosić zaproszenia, to nie będzie za wcześnie? Bo później nie będziemy mieć jak, a do najbliższych nie chciałabym pocztą wysyłać...
Evoonia, gratuluje pracy!!
I za wszystkie dziewczyny, które prosiły trzymam

Chocolate muffin - właśnie słucham Gotye
To będzie idealny czas na roznoszenie zaproszeń

Cytat:
Dziewczyny, w ogóle to dostałam ostatnio pewną poradę ślubną od ubiegłorocznej PMki i chciałam się podzielić z Wami tą radą - mam nadzieję, że jeszcze się nie pojawiła na wątku.

A propos kupowania bielizny na ślub: przy wybieraniu biustonosza warto zastanowić się jaki dzień cyklu będziecie miały w dniu własnego ślubu. Jak wiadomo - w zależności od dnia cyklu - piersi się powiększają, dlatego dobrze kupić biustonosz np. miesiąc lub dwa przed w tym samym dniu cyklu. Wtedy unikniemy otarć od biustonosza, zwłaszcza od bardotek z silikonowym paskiem.

Dla mnie to cenna uwaga i na pewno wezmę ją sobie do serca, bo sama bym na to nie wpadła, a faktem jest, że biust raz jest większy, a raz mniejszy w ciągu miesiąca. Może którejś z Was także się ta rada przyda
Właśnie ostatnio o tym sama pomyślałam. Z reszta każda z nas wie co się dzieje przed i po miesiączce. Tylko mi to niestety niewiele da, bo biorę hormony, ale nie w formie tabletek anty i jeszcze do ślubu może mi się wszystko rozregulować, oby tylko nie przytyć!!!!!!!! No i kupię stanik w najbardziej optymalnym momencie.
Ale uwaga jest na prawdę świetna!

Cytat:

wiesz co ja miałam na slub taki dość stary i hmmm musiałam wyciągać nowy akt urodzenia więc musisz dopytac urzedników - najlepiej zdazwoń do USC tam gdzie załatwiacie formalności i sie dowiedz - bo nie wszędzie chcą takie stare u mnie nie chcieli
Dzięki- już sobie przedzwoniłam, że starczy mi to co mam. Tylko teraz muszę to znaleźć

Cytat:

U nas okazało się, że jest podobnie. Dzięki

Cytat:

Cytat:

Nie mam pojęcia jak się kształtują ceny za kursy indywidualne. A jam dziurę w głowie i zapomniałam ile spotkań trwa nasz stopień. Jamee pomóż proszę!!!!! Płacimy 120 zł od os. za stopień, raz w tyg po 1,5 godz. I teraz nie pamiętam czy mamy 6 czy 8 spotkań na stopień. Ale chyba wychodzi 12 godz/ stopień, czyli 10 zł/godz.
No i w grupie ma się większą motywację. Bo gdzieś tam w głowie czają nam się myśli, że ktoś coś umie lepiej i tym sposobem my sami dążymy do lepszego.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:33
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:26   #3471
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
1. pomylę kroki
2. mój M pomyli kroki

argumety za:

Bałam się dokładnie tego samego.Poszlismy na kurs tańca i uczliśmy się przez 8 lekcji układnu do walca z nocy i dni...
Bałam się, że nam się nie uda, że pomylę kroki, że mąż pomyli kroki, że mi nadepnie na suknie i mi zahaczy.
Wielu rzeczy się bałam, że mnie gołębie obsrakają, że mi ktoś z balkonu w bloku jak bede z klatki wychodziła coś zrzuci niechcacy, że będzie padało, że jak będe schodziła po schodach to się zachaczę i wyrżnę...
Dziewczyny, ja to koszmary miałam po nocach, że ksiądz nam slubu nie daje, albo mu się nie chce i każe nam w niedziele przyjść
NIC TAKIEGO NIE MIAŁO MIEJSCA!!!!!!!!!!!!!!!!:b rzydal:
Kochane, mówię, to ja nerwus nad nerwusami.
Nie ma co sie denerwować, tyle czasu do ślubów i każda coś sobie zaplanuje od a do z.
Tego dnia, czas leci tak szybko, ze nawet nie będzie czasu na nerwy...
Mi teściowa powiedziała, że jak bede smutas lub nerwus to mi petarde w du...wsadzi na rozweselenieJa to nawet nie czułam, że to mój slub jak się wybierałam do fryzjera...i siedziałam tam.dopiero jak tz przyjechał z kwiatkami to czułam, że to to.Na zdjęciach luzik, błogosławieństwo też.Nerwy miałam 10 minut przed msza i do przysięgi, a sama przysięga luzik...a potem tym bardziej
Rozpisałam się nie w temacie.
Miło się patrzy na parę z układem i długa suknia maskuje kroki.
nie żałuję, że chodziłam na naukę tanca, warto było.A sam taniec?Pomyłka była, ale tylko my o niej wiedzieliśmy, jedna para zauwazyła tylko.Wszyscy w szoku i pod wrażeniem.Też myślałam, co będzie jak się pomylimy...Nic by się nie stało, kazdy wie, że nie jesteśmy mistrzami tańca, nerwy są...najważniejsze, że jest juz się po slubie i koniec tylko my na parkiecie i nikt i nic więcej się nie liczy...
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:27   #3472
tenebrosa
Wtajemniczenie

baskaeta, co do kursów tańca, to rzeczywiście wiele zależy od prowadzącego - melod_y napisała, że zrezygnowali ze zbiorowego kursu, a my właśnie na takie kursy chodzimy już trzeci rok (i taniec towarzyski i na salsę) i bardzo sobie chwalimy. Ale instruktor cały czas chodzi po sali i poprawia, tańczy z partnerkami (i z partnerami jak trzeba), pokazuje po 10 razy jak którejś parze nie idzie, no ogólnie stara się A na indywidualnych zajęciach będziemy chcieli tylko szlifować układ, który sobie wymyślimy.

Generalnie i tak warto iść na jakiś kurs, już nieważne czy grupowy czy indywidualny, bo nawet jak kroki się Wam pomylą, to będziecie prawdopodobnie chociaż na tyle obyci z tańcem, żebyście potrafili kontynuować układ pomimo pomyłki.

Co do grupowego, to zawsze jest jeszcze ten argument, że nauczycie się różnych tańców i będziecie się ogólnie swobodniej czuli na parkiecie. Poza tym nauczycie się tańczyć z innymi partnerami (u nas często zamieniamy się partnerami na zajęciach). Wtedy nawet wujek depczący po palcach na weselu nie straszny!
Stary 2012-01-09, 14:28   #3473
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Lecę się szykować, trzymajcie kciuki - za godzinę mam rozmowę z Panią dyrektor szkoły, w której może będę pracować

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Za chwilę idę do lekarza, więc kciuki się przydadzą...
napisz koniecznie jak wrócisz

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Hej kochane Nie było mnie od zeszłego czwartku, bo byłam na wyjeździe i widzę, że mam do nadrobienia prawie 30 stron Zaraz zabiorę się do czytania, ale tak w wielkim skrócie, czy ktoś może mi streścić najważniejsze zdarzenia minionych dni?
Wiesz, długi weekend, to niewiele się działo Sporo sukien i obrączek generalnie, ale większość pewnie już widziałaś

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki)) Do mojego ślubu coraz bliżej i ostatnimi czasy nawet nie miałam czasu zaglądać na wizaż, nawet nie miałam ochoty na pogaduszki o ślubie bo szczerze mówiąc nie mogę się doczekać tego dnia i że wkońcu znów bede miała trochę wolnego czasu. TEraz 3 różne sprawy zwaliły mi się na głowę, wszystko na raz i wogóle...kryzys przedślubny mnie dopadł Co tam u was, jeju nawet nie wiem czy was nadrobię.
hej Kochana miałam właśnie pisać, co u Ciebie i jak się 3masz widzę, że dobrze Stres jest, to wiadomo, każda z nas będzie się stresować, byle się temu nie poddawać i nie popadać w panikę

Cytat:
Też skromnie zaczynam bo nie ma co na poczatku przesadzać, gdyż łatwo jest się zniechęcić
Co do powrotu do nauki ze studiów, to uważam, że warto (przynajmniej w moim przypadku), gdyż pracuję w prywatnej firmie i niewiadomo kiedy mogę znaleźć się na bruku. Poza tym ta wiedza może mi się przydać w inwestowaniu na giełdzie (chciałabym spróbować) A angielski zawsze się przyda a jak się nie używa to się zapomina...
przynajmniej skończyłaś studia, które Ci się do czegoś przydadzą Ja już prawie nic z moich nie pamiętam i wcale mnie to jakoś nie martwi, bo ta wiedza i tak mi na plaster

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziewczyny, mam takie pytanie, bo w maju będziemy w Polsce, w sierpniu mamy ślub i jak w maju będziemy roznosić zaproszenia, to nie będzie za wcześnie? Bo później nie będziemy mieć jak, a do najbliższych nie chciałabym pocztą wysyłać...
Spokojnie możesz My zaczniemy nasze rozdawać na Wielkanoc, więc też sporo wcześniej, ale ja uważam, że lepiej za wcześnie niż za późno

Cytat:
Hej dziewczyny byłam dzisiaj znowu u księdza, ale nie ma z nim w ogóle rozmowy wmawia mi ciągle że dzwonił i nikt nie odbierał a jak mu powiedziała że nikt nie dzwonił to nawet podniósł głos na mnie
Dzwoniłam też do pozostałych parafii w moim mieście i jest problem że nie udzielają ślubu parom nie ze swojej parafii bo mają taką umowę
I teraz nie wiem co robić czy jak będzie wolna godz. u TŻ 16 lub 17 to robić ślub tam czy brać tą godz. 15 u siebie Gorzej będzie jak i u TŻ będą wszystkie godz. pozajmowane chyba odwołam ślub
Jakoś ten rok nie zapowiada mi się fajnie
To jest jakaś porażka. Idźcie jak najprędzej do parafii TŻta i się tam zapisujcie, a tego ciula w ogóle olejcie, bez żadnych skrupułów. bezczelny dziad ponad wszystko.

Cytat:

Cytat:
Wydaje mi się to sporo, ale z drugiej storny teraz ceny kursów tańca poszły ostro w górę, więc w sumie się nie dziwę, że na takie ceny trafiłaś... My chodziliśmy tutaj: http://www.kurstanca.net/?id=cennik na grupowy towarzyski, bardzo sobie ten kurs chwalimy, super jest. Planujemy teraz jeszcze raz pójść przed ślubem na drugi etap, żeby sobie przypomnieć i poćwiczyć. Z tym, że rzeczywiście jak ostatnio chodziliśmy, to nas to kosztowało 150zł od osoby, a teraz widzę już 210. Podrożało bardzo.

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
ale chcialam sie wam pochwalic ze chyba wybralam fryzure slubna (bedzie to odbicie lustrzane), w piatek ide na probna, mam na razie ruude wlosy ale do slubu wracam do czarnych jak wroce to obfoce i wstawie
Super fryzurka Nie mogę się już doczekać, żeby zobaczyć Cię w pełnej krasie, Twój look będzie super

Choccolate muffin, mnie się ta piosenka obiła o uszy, bo rzeczywiście ostatnio wszędzie się pojawia, ale przesytu nie mam. Cover bardzo mi się podoba, bardziej chyba od oryginału

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:29   #3474
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Sama bym poszła na taki kurs, (nie po to żeby nauczyć się pierwszego tańca, bo jakiegoś specjalnego nie preferujemy), ale Tż uważa, że nie ma po co, więc mu mówię, żeby chociaż nauczyć się czegoś nowego i żeby razem fajnie spędzić czas, a on, że jak chce to możemy pójść. Ale po co mam iść jak jemu to niepotrzebne
a może warto wyciągnąć TZeta? Mój też był oporny ale mnie zawsze ciągneło do takiej nauki i poszliśmy.
Bardzo mu się spodobało.
Czasem jak nie spróbujemy to nie wiemy co tracimy

co do piosenek też mam słabość do Gotye, ale do Lany del Rey również od dłuuuższego czasu
http://www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g&feature

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:31
Stary 2012-01-09, 14:29   #3475
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
1. pomylę kroki
2. mój M pomyli kroki

argumety za:

Co do 1 argumentu za, to wg mnie wcale nie lepiej się patrzy na pary tańczące jakiś układ. Wg mnie niewiele par umie zatańczyć tak aby nie było widać, że jest to wyuczony taniec. Wolę jak młodzi nawet podreptają sobie w miejscu, kilka razy się obrócą, a nie tworzą sztuczne układy.
Pamiętam, że byliśmy na weselu, gdzie młoda para zatańczyła niezły układ taneczny (młody kilka razy podnosił młodą, młoda podbiegała do młodego, który ją łapał i kilka razy ją obrócił wokół siebie. Nie powiem efektywne to było, ale bardziej pasowało mi na show taneczne niż pierwszy taniec
No, ale to tylko moja opinia.
Stary 2012-01-09, 14:32   #3476
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:

Czarna Kawa, piekna ta fryzura! Sama mam ja zapisana na dysku. Jestem nią zachwycona, wogóle wiekszosc fryzur retro mi sie podoba.
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:39   #3477
Iwa87_18
Raczkowanie

GG do Iwa87_18

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

też to usłyszałam hehe.. w sumie z tancem sobie jakos radzimy..ale kurs doszkalający by się przydał no cóż..puki co mogę sobie tylko pomarzyć

swoją drogą moje inspiracje ślubne..( bukiet i fryzura nie zatwierdzona)

http://imageshack.us/f/830/95424681.jpg/
Iwa87_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:51   #3478
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Bardzo fajna fryzura, będzie w sam raz do Twojej pin upowej stylizacji

Cytat:
Co do 1 argumentu za, to wg mnie wcale nie lepiej się patrzy na pary tańczące jakiś układ. Wg mnie niewiele par umie zatańczyć tak aby nie było widać, że jest to wyuczony taniec. Wolę jak młodzi nawet podreptają sobie w miejscu, kilka razy się obrócą, a nie tworzą sztuczne układy.
Zgadzam się z Tobą
Co innego jak para tańczy od wielu lat, czuje się w tańcu swobodnie i nie ma wyuczonych manier, tylko takie wynikające same z siebie.
Dla mnie najpiękniejszym elementem pierwszego tańca są oczy Młodych wpatrzone w siebie nawzajem. Nawet gdyby dreptali sobie po palcach to ta ich "miłość w oczach" rozwala wszystko!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 14:55   #3479
baskaeta
Zadomowienie

dziękuje dziewczyny

zastanowie sie co tu wykombinowac - chatka fajna ta stronka przesłalam do M ciekawe co powie

dziękuej Wam
Stary 2012-01-09, 14:56   #3480
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Bardzo fajna fryzura, będzie w sam raz do Twojej pin upowej stylizacji

Zgadzam się z Tobą
Co innego jak para tańczy od wielu lat, czuje się w tańcu swobodnie i nie ma wyuczonych manier, tylko takie wynikające same z siebie.
Dla mnie najpiękniejszym elementem pierwszego tańca są oczy Młodych wpatrzone w siebie nawzajem. Nawet gdyby dreptali sobie po palcach to ta ich "miłość w oczach" rozwala wszystko!
Tylko że wiecie dziewczyny, ja na przykład czuję się pewnie po kursie (nie mówię tutaj o tańcu z elementami obracania w powietrzu i takich tam) I wiem ze gdybym nie poszła na taki kurs to zamiast patrzeć TZtowi w oczy patrzyłabym pod nogi i stresowala sie że coś znowu nie tak jest w tym naszym tańcu.
A po kursie czuję swobode i w pełni moge teraz czerpać bliskośc, radość i szczeście z tańca z TZetem a nie nerwy że znowu obrócił mnie swoją prawą reką omal nie łamiąc przy tym mojej
Także ja polecam szczerze kurs i zaznajomienie się z podstawowymi krokami

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-01-09 o 14:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości