Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-09, 17:24   #3661
dph
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
moj wlasnie poszedl posiedzial 2 minuty bo powiedzial ze goraco i ze dziecka nie bedzie budzil;p wzial koperte i w nogi ;p

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

nie o t dokladnie chodzilo ona tlumaczyla ze dziewczynki maja jakis hormon ktory wplywa na cos co ma w skladzie bebiko ze tuczy.. ale poleca bebiko bo jest ogolnie dostepne..
no chyba że tak swoją drogą człowiek powinien być alfą i omegą przy małym dziecku

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
nawet nie nadrabiam bo nie dam rady my z Sebą jesteśmy w końcu w domku, dziękujemy za pozdrowienia i gratulujemy maleństw i życzymy szybkich porodów
u nas już ok mały wyzdrowiał i dziś spędzi pierwszą noc w swoim łóżeczku, ja mam lekkiego stresa jak to będzie.
Buziakuje Was mocno
super że jesteście już w domku będzie dobrze
Stary 2012-01-09, 17:26   #3662
uska000
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Przespałam sie 2 godzinki razem z małą, staram się odsypiać noce ile mogę. Milenka jak już sie naje to spi 3 do 4 godzin ale czasami karmienie trwa 2 godz. a cyce bolą

Dzisiaj była połozna i wszystko oki. Tż wziął sobie jeszcze na ten dzień wolne ale jutro już zostaje sama

Troche hormony mi szaleją, bo co chwilę chce mi się ryczeć.....a bo to mała miała czerwone plamki....wyrodna matka......mała się nie najada.....wyrodna matka.......płacze wyro......itd itp..........Ale siostra mnie troche wczoraj podbudowała i już mi lepiej

I jak ?? urodziła któraś??
wiem co czujesz tez tak mam.. a jak zobaczylam ze lekko sie odpazyl to juz wogole.. masakra w szpitalu mialam histerie ze nie mam odrazu pokarmu a jak juz dostalam ze nie umiem wlasnego dziecka nakarmic;/

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Hej Mamuśki
nawet nie nadrabiam bo nie dam rady my z Sebą jesteśmy w końcu w domku, dziękujemy za pozdrowienia i gratulujemy maleństw i życzymy szybkich porodów
u nas już ok mały wyzdrowiał i dziś spędzi pierwszą noc w swoim łóżeczku, ja mam lekkiego stresa jak to będzie.
Buziakuje Was mocno
fajnie ze juz w domku to kiedy kino i lody czekamy na Kame??:P

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 17:38   #3663
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
5 minut?? A jakbyś wyszła faktycznie po 5 minutach, to by pewnie obraza była...
Ja bym tym bardziej powiedziała, że źle się czuję i już. W sobotę może będziesz się czuła lepiej, a dzisiaj wcale nie musisz być na siłach latać po imprezach ..
echhhh
oni wlasnie tacy sa
tak sie lubia chwalic rodzina
no kurcze wiem, ze duzo im zawdzieczamy, ale jestm w 9 miesiacu ciazy do cholery i moge nie miec ochoty na towarzystwo starych nieznajomych bab

do tego leze caly dzien w majtach i tztowym t-shircie i nie chce mi sie specjalnie zbierac na 5 minut

Elunia
, witamy Was Czekamy na zdjatka maluszka

Kasik, nie jestes zadna wyrodna matka. Powolutku, w koncu to nowa sytuacja dla Ciebie i czlowiek musi sie spokojnie wszystkiego nauczyc

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-01-09 o 17:39
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 17:51   #3664
kropeczka1984
Rozeznanie

MissZuzia, Likas, Aga_tka trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile pampersów bierzecie do szpitala?
Ja spakowałam chyba 12 szt. Nie chcę brać całej paki. Mąż będzie u mnie pewnie codziennie, to przywiezie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A ja chcialam oznajmić, ze przyłapałam Pana czopa
Pan CZOP Kciuki za rozwój sytuacji

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wyszłam
Już jestem w domku ale zbyt padnięta żeby nadrabiać

Zrobili mi usg, przepływy ok mimo tego III stopnia, mała jest na 100% małą ma już 2500 g

Mam za 10 dni przyjechać na usg, ktg i badanko. O ile dobrze będę sie odżywiać to dotrwam do terminu rozwarcie 2,5-3 , szyjka skrócona do 2 cm ale macica pierwsza klasa jak to stwierdził ordynator.

Jak się zdrzemnę to nadrobię.
Czubasek jeszcze się przeterminujesz Najważniejsze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu położna powiedziałam tak: poród rodzinny jest darmowy tyle ,że osoba towarzysząca płaci 100 zł za fartuch
U mnie też jest darmowy, ale trzeba ukończyć ich szkołę rodzenia i zapłacić za nią 400 zł!!!

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
co mnie najbardziej martwi w zeszłym tyg miałam usg mała miała 2800 a dziś u innego lekarza tylko 2500????? co ja mam teraz myśleć??? łapie doła ;(
Myślę, że to błąd pomiaru. Spokojnie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
tylko ze ta impreza jest dzisiaj o 20 i oni teraz wydzwaniaja do tzta, zeby mnie zmobilizowal
i dowiedzieli sie od siostry tzta, ze robimy parapetowke w sobote i teraz twierdza,ze w takim razie dzisiaj tym bardziej bede miala sily przyjsc na 5 minut
No troszkę to z ich punktu widzenia wygląda dziwnie, że 5 minut nie poświęcisz na urodziny a parapetówkę urządzasz Ale żeby nie było, że ja tak uważam. Wiadomo, że w domu to co innego. Jak już się tak upierają, to ja bym poszła, ale bez przerwy bym mówiła, że się źle czuję i po góra 30 minutach bym wyszła
A nawiasem mówiąc, to sprytna te teściowa, przecież wiadomo, że chce Cię tam na dłużej, bo dla 5 minut, to nawet nie opłacałoby Ci się ubierać.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 18:05   #3665
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Zuzia, Likas, Aga_tka kciukasy....jutro bede miałą co dopisywać do listy

Neska, Pearl
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 18:06   #3666
klaurencja
Raczkowanie

Hejka

rany ale mnie glowa boli, normnie ledwo co wyrabiam. najchetniej do bym caly dzien spala ale sie nie da. jutro tz jedzie do holandii do konca lutego... Bo mu sie przedluzyl :
Stary 2012-01-09, 18:08   #3667
pozycja77
Zadomowienie

za Zuzie, Likas, aga_tka Zuzia to już chyba po wszsytkim i tuli swego kawalera??

Jeszcze raz zapytam mamusieco robicie zeby zapobiegać odparzeniom pupek maleństw?? stosujecie specjalne kremiki, i jesli tak to jakie??

leże objedzona domową chińszczyzną, wyprasowałam resztę rzeczy dla Małej, zaraz biorę się do nauki.
Jutro SR ciekawe co będzie, bo nie byłam na 2 ostatnich zajeciach.

Agatek do 13 masz jeszcze troche czasu, ale moze to już jutro ??

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2012-01-09 o 18:17
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 18:10   #3668
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
No troszkę to z ich punktu widzenia wygląda dziwnie, że 5 minut nie poświęcisz na urodziny a parapetówkę urządzasz Ale żeby nie było, że ja tak uważam. Wiadomo, że w domu to co innego. Jak już się tak upierają, to ja bym poszła, ale bez przerwy bym mówiła, że się źle czuję i po góra 30 minutach bym wyszła
A nawiasem mówiąc, to sprytna te teściowa, przecież wiadomo, że chce Cię tam na dłużej, bo dla 5 minut, to nawet nie opłacałoby Ci się ubierać.
wlasnie wiem, dlatego sie tak bije z myslami, narzekam, psiocze, a pewnie pojde, zeby miec spokojna glowe
a tak mi sie nie chce
jak ja nie lubie takich akcji na pokaz

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
j
zes sie rozpisala

Stary 2012-01-09, 18:17   #3669
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
moj wlasnie poszedl posiedzial 2 minuty bo powiedzial ze goraco i ze dziecka nie bedzie budzil;p wzial koperte i w nogi ;p
Od nas też wyszedł przed chwilą
A jaka panika, bo nie mógł kartoteki znaleźć I sto pytań do:
- A czy to (tu nazwisko sąsiadki)
- Nie, (podaję mu nazwisko mojej mamy)
- A wy tu wynajmujecie??
- Nie, mieszkamy z mamą.
- A mama długo tu mieszka??
- Ohoho, dłuuugoooo ....
- Ojej, zawieruszyła się kartoteka ....
- Ojej, zginęliśmy??
- A jaki tu jest numer??
- xx
- o, jest, były nie po kolei
-

I jak już znalazł, to kolejne 100 pytań:
- a czy to mąż?
- jakie imię?
- jakie nazwisko??

Jak już wszystko zapisał, to wziął kopertę i do sąsiadki

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Przespałam sie 2 godzinki razem z małą, staram się odsypiać noce ile mogę. Milenka jak już sie naje to spi 3 do 4 godzin ale czasami karmienie trwa 2 godz. a cyce bolą

Dzisiaj była połozna i wszystko oki. Tż wziął sobie jeszcze na ten dzień wolne ale jutro już zostaje sama

Troche hormony mi szaleją, bo co chwilę chce mi się ryczeć.....a bo to mała miała czerwone plamki....wyrodna matka......mała się nie najada.....wyrodna matka.......płacze wyro......itd itp..........Ale siostra mnie troche wczoraj podbudowała i już mi lepiej

I jak ?? urodziła któraś??
Kasik, nie załamuj się, jesteś swietną mamą, a nie żadną wyrodną

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 18:21   #3670
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie wiem, dlatego sie tak bije z myslami, narzekam, psiocze, a pewnie pojde, zeby miec spokojna glowe
a tak mi sie nie chce

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

zes sie rozpisala

--------------------------------------------------------------------------

co do położnej to wizyt jest 6

co do mleczka to mały właśnie w szpitalu dostawał bebilon dzis była położna i mi powiedziała bym kupiła mu bebilon comfort że to jest typowo na kolki zaparcia i coś jeszcze ale wpierw chyba spróbuję bebiko bo ma taki sam skład co bebilon comfort a jeszcze dodatkowo ma błonnik co właśnie pomaga w wypróżnianiu
właśnei przed chwilką małemu dałam czopika biedactwo mi zrobiło kupke zabarwione krwią jezuuuuuuu jak mi go żal ze się tak musi męczyć wyć mi sie chce ;( od jutra zmiana melka bo mi się dziecko wykończy chyba
Stary 2012-01-09, 18:23   #3671
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja spakowałam chyba 12 szt. Nie chcę brać całej paki. Mąż będzie u mnie pewnie codziennie, to przywiezie

U mnie też jest darmowy, ale trzeba ukończyć ich szkołę rodzenia i zapłacić za nią 400 zł!!!
Kropeczka, ja z pieluchami zrobię tak samo. Wezmę kilka sztuk, a mąż i tak będzie kursował do mnie do szpitala co chwilę więc dowiezie co trzeba
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hejka

rany ale mnie glowa boli, normnie ledwo co wyrabiam. najchetniej do bym caly dzien spala ale sie nie da. jutro tz jedzie do holandii do konca lutego... Bo mu sie przedluzyl :
Ojej, aż do końca lutego?? Długo

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

--------------------------------------------------------------------------

co do położnej to wizyt jest 6

co do mleczka to mały właśnie w szpitalu dostawał bebilon dzis była położna i mi powiedziała bym kupiła mu bebilon comfort że to jest typowo na kolki zaparcia i coś jeszcze ale wpierw chyba spróbuję bebiko bo ma taki sam skład co bebilon comfort a jeszcze dodatkowo ma błonnik co właśnie pomaga w wypróżnianiu
właśnei przed chwilką małemu dałam czopika biedactwo mi zrobiło kupke zabarwione krwią jezuuuuuuu jak mi go żal ze się tak musi męczyć wyć mi sie chce ;( od jutra zmiana melka bo mi się dziecko wykończy chyba
Ojej, to współczuję Zmieńcie to mleczko, żeby mały się nie męczył tak

Stary 2012-01-09, 18:23   #3672
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
a tak mi sie nie chce

zes sie rozpisala
oj tam, oj tam juz edytowałam

idz na imprezkę tesciowej, chce się pewnie pochwalić swiezo upiueczoną synową

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2012-01-09 o 18:24
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 18:27   #3673
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Wyszłam
Już jestem w domku ale zbyt padnięta żeby nadrabiać

Mam za 10 dni przyjechać na usg, ktg i badanko. O ile dobrze będę sie odżywiać to dotrwam do terminu rozwarcie 2,5-3 , szyjka skrócona do 2 cm ale macica pierwsza klasa jak to stwierdził ordynator
super ze jestes z nami
ordynator... brrr przeraza mnie ten czlowiek

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Zdjęcia w klubie lecę ponadrabiać.
witaj

Cytat:
Napisane przez
*Agatek*;31507636
Jeszcze wracając, widziałam bok tira, który trąbił, myślałam, że na mnie, ale se myśle, jak mógł mnie zobaczyć, skoro wychodziłam z wnęki uliczki? trąbi kilkakrotnie, na przeciwko niego też samochód, spowolniły, pojechały, patrzę po drugiej stronie ulicy a tam coś zapiernicza po polu 4 sarenki jak skakały wysoko... widziałam tylko coś brązowego i białe dupale bo z daleka więcej nie dowidzę

aga__tka napisała: "jestem w szpitalu, jak do jutra nic, to będą wywoływać"
Trzymamy kciuki!!!!!!! oby się obyło bez incydentów żadnych, a było szybciutko i mało boleśnie!
myslalas ze sobie dorobisz a tu doopa haha sarenki miały wzięcie nie Agatek
kciuki za ruszenie jeszcze dzis

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu położna powiedziałam tak: poród rodzinny jest darmowy tyle ,że osoba towarzysząca płaci 100 zł za fartuch
łoo matko, trzabyło spytac czy mozna przyjsc w swoim hyhy

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
aaaa dzisiaj Elunia wyszła z małym ze szpitala
- czekamy

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Milczałam dłuuuugo, a tutaj tyle się działo.
super ze wrocilas

Cytat:
jestem po wizycie zostałam potraktowana z góry bo bedę rodzić w prywatnej klinice szok!
skierowania na okr gr krwi mi nie wypisze bo nie bez łaski sama sobie zapłace za nie ;/ ledwo na posiew pochwy wypisał oczywiście z fochem
no i co mnie najbardziej martwi w zeszłym tyg miałam usg mała miała 2800 a dziś u innego lekarza tylko 2500????? co ja mam teraz myśleć??? łapie doła ;(
nonono masz myslec ze kazdy pomiar daje inne wyniki a usg to tylko maszyna i nie raz i nie dwa juz udowodniono ze sie duuzo myli
bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
kurde, czekam na księdza, a ten nie przyłazi!! Zaczął łazić o 14:00, gdzie on siedzi?!! Miałam robić naleśniki na obiad, ale chciałam poczekać aż ksiądz sobie pójdzie.... w tej sytuacji chyba zacznę je smażyć a co...

najwyzej zjecie z ksiedzem po nalesniczku i popijecie winkiem mszalnym haha

Cytat:
Hej Mamuśki
Buziakuje Was mocno
trzymajcie sie kochani duzo sil i wytrwalosci
----------------------
a ja czekkam na ruchy małej bo od rana cisza
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 18:44   #3674
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam, oj tam juz edytowałam
A Pearl jak rybka w akwarium, będzie oglądana i podziwiana
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
----------------------
Może ma dzisiaj dzień lenia??Zjedz coś słodkiego i spróbuj ją obudzić
A jak nic nie pomoże, to zgłoś się na ktg

Stary 2012-01-09, 18:56   #3675
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
----------------------
zjedz czekoladę
moja też wczoraj miała lenia, jak zjadłam czekoladę to sie ruszyla

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 18:57   #3676
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl ale teściowa ma pomysły...
A kiedy robicie Wy parapetówkę?? Kiedy Wy wróciliście do Warszawki??
Idź na tą imprezkę, PRZYNAJMNIEJ SIĘ NAŻRESZ!

Kasikzaki

pozycja77 no fajna data by była jutro A. dzwoni jak był jeszcze w pracy i się pyta jak się czuję bla bla bla... "ale nie rodzisz jeszcze??? " nie no urodzę, tak jak mu się podoba może?!!!
A Ty w którym tyg i jaką wagę masz dziecka? Kiedy hipotrofię wykryli? I na kiedy termin masz?

Cytat:
jestem po wizycie zostałam potraktowana z góry bo bedę rodzić w prywatnej klinice szok!
skierowania na okr gr krwi mi nie wypisze bo nie bez łaski sama sobie zapłace za nie ;/ ledwo na posiew pochwy wypisał oczywiście z fochem
no i co mnie najbardziej martwi w zeszłym tyg miałam usg mała miała 2800 a dziś u innego lekarza tylko 2500????? co ja mam teraz myśleć??? łapie doła ;(
ale hamidła są w tym szpitalu wagą się nie przejmuj- mogą być błędy w pomiarach- każdy to badanie robi inaczej- jak wychodziłam ze szpitala- niby 2900, po tyg u gina też 2900...
Cytat:
Hej Mamuśki
Buziakuje Was mocno
no w końcu! czekamy na relacje z porodu!!!
Cytat:
myslalas ze sobie dorobisz a tu doopa haha sarenki miały wzięcie nie Agatek
kciuki za ruszenie jeszcze dzis
joooo, kasa by się przydała... i nasienie potrzebne jak na wagę złota... Sarenki były mega kij, że widziałam ledwo co... ale zawsze cosik Ojj dziś raczej nici z ruszenia nie mam siły na sprzątanie dalsze, dziś se daruje
A małą poruszaj! Może się ocknie! Moje śpi duuużo i często. A jak robię głasiu-głasiu to od razu kopa zasadzi

mam jakieś skurcze jak na okres, ale jak leżę na lewym boku nie wiem czy już świruje, czy coś się szykuje... a młodzieniec pod żebrem z dupalem siedzi non stop normalnie

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-09 o 19:01
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:04   #3677
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Czubasku, witaj w domu odpoczywaj dużo.
A że anemia może wywołać szybszy poród?!
na jakim poziomie musi być hemoglobina? ja mam 10,9 :/

Ja przy wypisie miałam trochę ponad 10 i powiedzieli że jest już ok. Jak mnie tydzień temu przyjmowali to była duzoo poniżej 10 i dostawałam zastrzyki w dupsko.
tez nie wiedziałam.... dopiero tam mi powiedzieli więc dziś już pochłonełam wątróbke, zajadam się suszonymi morelami, orzechami... i powiedzieli mi żebym co 3 dzień lampkę wina czerwonego piła (byczaaa krew) na wieczór

Cytat:
echhhh
oni wlasnie tacy sa
tak sie lubia chwalic rodzina
no kurcze wiem, ze duzo im zawdzieczamy, ale jestm w 9 miesiacu ciazy do cholery i moge nie miec ochoty na towarzystwo starych nieznajomych bab

do tego leze caly dzien w majtach i tztowym t-shircie i nie chce mi sie specjalnie zbierac na 5 minut

Elunia
, witamy Was Czekamy na zdjatka maluszka

Kasik, nie jestes zadna wyrodna matka. Powolutku, w koncu to nowa sytuacja dla Ciebie i czlowiek musi sie spokojnie wszystkiego nauczyc
Pearl jeśli źle się czujesz to nie idź nikt Cie na siłę nie zaciągnie

Stary 2012-01-09, 19:06   #3678
*Agatek*
Zakorzenienie

AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

MissZuzia:

Urodziłam o godzinie 16, wcale nie małego Aleksa. 3900 i 58 cm szczęścia. Wymęczona bardziej szyciem (1.5h) niż fazą porodu (20 min). Odezwę się później. Pozdrawiam"

Gratulujemy szybkiego porodu i syneczka dużego!!!!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:09   #3679
Oluska1988
Raczkowanie

ZUZIA GRATULACJE
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:10   #3680
pearpearl
Wtajemniczenie

wlasnie mialam pisac wiadomosc od Zuzi, ale Agatek mnie uprzedzila
ta to jest szybka
jak to bylo? refleks kota?

Stary 2012-01-09, 19:12   #3681
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

MissZuzia:

Urodziłam o godzinie 16, wcale nie małego Aleksa. 3900 i 58 cm szczęścia. Wymęczona bardziej szyciem (1.5h) niż fazą porodu (20 min). Odezwę się później. Pozdrawiam"

Gratulacje
1,5 godziny szycia

A ja zaczynam łapać stresa... poszłam do toalety, a tam całe majty mokre... przebrałam się i zobaczę co dalej... ale czopa nie było jeszcze, to chyba nie mają prawa wody lecieć???
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:13   #3682
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

MissZuzia:

GRATULUJE

Stary 2012-01-09, 19:13   #3683
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

MissZuzia:

Super Kolejny dzidziolek na wątku
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:13   #3684
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:
Ogladalam wczoraj "Drive" i dzisiaj caly dzien slucham muzyki z tego filmu. Polecam jedno i drugie, gdyby ktoras sie nudzila i zastanawiala, co obejrzec.
taki maly off topic
Film potwierdzam fantastyczny i muzyka również

Dzisiaj wyspalam się jak dawno nie. Spałam prawie 12h, z tylko jednym wstaniem na siku. Pewnie odsypiałam poprzednie dni, gdzie z przerwami spałam może po 5 godz.

Ogólnie ta końcówka ciąży jest dla mnie rewelacyjna. Mam mnóstwo sił i energii. Prawie nic nie boli (albo już się przyzwycziłam) I korzystam z bycia w dwupaku jak najbardziej. Kino, filharmonia, impreza urodzinowa, odwiedziny u rodzinki itp.

Mam nadziejęm że w środę już będę wiedziała, kiedy mogę się spodziewać cesarki. Zdecydowałam się ostatecznie na Matkę Polkę -Oddział Matczyno-Plodowy, czyli nr II. Może któraś z łodzianek może się wypowiedzieć na temat porodu w ICZMP?

Gratulacje dla MissZuzioklaski:

Edytowane przez faellivrin
Czas edycji: 2012-01-09 o 19:18
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:18   #3685
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no super...
z tym ze ta synowa przypomina teraz bardziej wieloryba i tak tez sie czuje
chociaz nie wiem, jak sie czuja wieloryby
to moze bardziej jak slonica, bo sloniom chyba ciezej z ich waga niz wielorybom, bo w koncu woda wypycha...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A Pearl jak rybka w akwarium, będzie oglądana i podziwiana
na moje to bardziej jak malpka w zoo
czy juz wczesniej wspomniana slonica

Cytat:
nawet zrec mi sie nie chce, bo zjadlam wielki obiad i na razie na nic nie mam ochoty
Jak to kiedy? Pisalam Ci po Sylwku,ze wracamy tak mnie czytasz
a parapetowka w sobote
a co, wpadasz?

Cytat:
Pearl jeśli źle się czujesz to nie idź nikt Cie na siłę nie zaciągnie
ech, nie pojde, to bedzie pozniej obraza majestatu i gadane
wole isc, odbebnic 20 minut i wracam do lozka juz z tztem, bo wczesniej sie urwie

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
1,5 godziny szycia
rodzila SN...
ciekawe,czy nacieli ja, czy biedna tak popekala
oby szybciutko doszla do siebie

Stary 2012-01-09, 19:18   #3686
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

UWAGA!!!!!!!!!!! WIADOMOSC OD LIKAS!!!!!!!!!!

o 11.50 przyszła na świat Natalka 51 cm 2380 g

Zuzi gratulujem tez dostałam od niej smska
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:18   #3687
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

MissZuzia:

Jupi kolejna mamuska

Gratulacje Zuzia
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:20   #3688
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Gratulacje
1,5 godziny szycia

A ja zaczynam łapać stresa... poszłam do toalety, a tam całe majty mokre... przebrałam się i zobaczę co dalej... ale czopa nie było jeszcze, to chyba nie mają prawa wody lecieć???
czop moze wyleciec razem z wodami
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:22   #3689
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
wiem co czujesz tez tak mam.. a jak zobaczylam ze lekko sie odpazyl to juz wogole.. masakra w szpitalu mialam histerie ze nie mam odrazu pokarmu a jak juz dostalam ze nie umiem wlasnego dziecka nakarmic;/

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

fajnie ze juz w domku to kiedy kino i lody czekamy na Kame??:P
jasne że poczekamy, ja dziś padam z nóg szpital tak mnie wymęczył że szkoda gadać, pozatym mały jest teraz troche nerwowy bo to nowe miejsce i trochę mi marudzi przez co ja się trochę stresuje

Cytat:

Kasikzaki

pozycja77 no fajna data by była jutro A. dzwoni jak był jeszcze w pracy i się pyta jak się czuję bla bla bla... "ale nie rodzisz jeszcze??? " nie no urodzę, tak jak mu się podoba może?!!!
A Ty w którym tyg i jaką wagę masz dziecka? Kiedy hipotrofię wykryli? I na kiedy termin masz?

ale hamidła są w tym szpitalu wagą się nie przejmuj- mogą być błędy w pomiarach- każdy to badanie robi inaczej- jak wychodziłam ze szpitala- niby 2900, po tyg u gina też 2900...

no w końcu! czekamy na relacje z porodu!!!

joooo, kasa by się przydała... i nasienie potrzebne jak na wagę złota... Sarenki były mega kij, że widziałam ledwo co... ale zawsze cosik Ojj dziś raczej nici z ruszenia nie mam siły na sprzątanie dalsze, dziś se daruje
A małą poruszaj! Może się ocknie! Moje śpi duuużo i często. A jak robię głasiu-głasiu to od razu kopa zasadzi

mam jakieś skurcze jak na okres, ale jak leżę na lewym boku nie wiem czy już świruje, czy coś się szykuje... a młodzieniec pod żebrem z dupalem siedzi non stop normalnie
relacje z porodu postaram się naipisać jutro najpóźniej po jutrze, jedno mogę powiedzieć rodzilam sn bez znieczulenia i w sumie to nie było tak źle jak sobie wyobrażałam

Mam pytanie do Mamuś rozpakowanych czy wasze maluszki też były niespokojne jak przywiozłyście je do domu???
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-09, 19:22   #3690
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Film potwierdzam fantastyczny i muzyka również
fajny, fajny, caly czas o nim mysle
a muzyka...jak tylko zobaczylam, ze Badalamenti jest za nia odpowiedzialny, to od razu wiedzialam,ze bedzie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości