|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Więc dla mnie to jest OK Fajna pora, ale mąż wybył do pracy, a ja miałam znowu koszmar i nie chce mi się kłaść z powrotem spać... |
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cześć
![]() Wczoraj widziałam w sklepie nasz wózek. Na pewno się na niego zdecydujemy, złożyliśmy zamówienie na koniec kwietnia. Wpłaciliśmy zaliczkę i będziemy mieli czarny z dodatkami niebieskimi dla synka i różowymi córy. Jedna gondola i dwie spacerówki, do narodzin córy przetestujemy wózek z synkiem ![]() Mąż nie chciał mi pokazać co wymyślił do pokoju córy stwierdził, że 'szału nie ma' i nie ma się czym chwalić Biedulek mówi, że w ostatnim czasie wypalił się bo robił tyle projektów, że boi się, że nic sensownego nie wymyśli
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!Dzisiaj sie wyspałam,M obudził mnie eskiem Węgier,pije kawusie.Młodemu zrobiłam dzisiaj wolne,bo wczoraj się umówiłam z koleżanką z pracy na plotki,a mój Filip i jej syn fajnie się razem bawią.Dzisiaj mam zamiar zajrzeć do lumpka.Mamy taki jeden gdzie maja nowe rzeczy z metkami,w pon. maja dostawe i wiecie co tam się dzieję,dzicz normalnie,baby się przepychają,wyrywają sobie ubrania.Godzine przzed otwarciem stoi pełno kobiet przed lumpkiem.
|
|
|
|
#484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31518372]Dziękuję. Jutro idę do gina prywatnie i spytam go, co potrzebuje z mojej dokumentacji.[/QUOTE]
NA pewno będzie wiedział ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może jak już do Ciebie dotrze to napisz kilka słów, na pewno przyda się taka opinia też innym dziewczynom ![]() Cytat:
Ja też na pierwszej wizycie byłam u innego, ale powiedziałam, że moja stopa więcej u niego nie postanie. ![]() Cytat:
![]() I cena... za tę cenę można IMO mieć coś lepszego ![]() Cytat:
![]() I jeden ogromny plus ma: można kupić stelaż z gondolą, a spacerówkę dokupić dopiero jak będzie potrzebna Albo kupić inną, lżejszą typu parasolka.
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to chyba tak wszędzie jest na dostawie, ja wolę nie chodzić bo jeszcze w brzuch z łokcia dostanę
|
|
#486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31517584]Dziewczyny a powiedzcie mi, jak teraz zmienię lekarza, to nie będę miała potem problemów z tym zaświadczeniem, że od 10. tygodnia ciąży jestem pod opieką lekarską?[/QUOTE] Nie będzie żadnych problemów, tak jak dziewczyny pisały. Masz kartę, badania. Wizyty były przecież też rejestrowane. Cytat:
Ja mam -5 z kawałkiem, noszę szkła kontaktowe. Też muszę ginowi powiedzieć i wybrać się do okulisty. ![]() Cytat:
Cytat:
Nikt nie może Cię przecież zmusić do chodzenia do tego jedynego lekarza. Ja już dziś po dentyście. Znowu uśmiech jak na budyniu. Normalnie tylko do dentysty chodzić i humorek jak trzeba. Zaraz lecę znowu, bo muszę jedną sprawę załatwić na mieście... Śnieg pada i chlapa się zrobiła... |
||||
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie chodze w dzień dostawy,bo w ogóle nikt nie uważa na nikogo.
|
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Już trzeci dzień kuje mnie brzuch, tak inaczej niż wcześniej. Nie panikuję, bo za tydzień mam wizytę u ginki, ale trochę mnie to niepokoi. |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Ona... Wierci...
![]() Dobra, zmykam. ![]() Zamelduję się jak wrócę.
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!!!
Wrzuciłam zdjęcie brzucha. ostatnio pisałyście o wymiarach na brzuchu. na pępku mam 92 cm (10 cm więcej od 6 tyg) muszę jechać do biblioteki. nie chce mi się |
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uważają zwłaszcza te starsze osoby, w normalnych sklepach też pchają się jakby coś za darmo dawali
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
super!
jak już byłam na poczcie to i swoje wrzuciłam
|
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Jestem pierworódką, także na tym forum! Czytam Was od kilku dni i jest tu tyle informacji i wesołości, że postanowiłam się zapisać ![]() Mam 22 lata, jestem mężatką w 23 tc. Z wieloma rzeczami nie mogłam się powstrzymać i mam już dużo rzeczy kupionych tych mniejszych. Kupno wózka zostawiłam sobie na póżniej. Byłam zdecydowana na X-landera XA, teraz już sama nie wiem :/ Dziś jadę obczaić jakieś wyprzedaże w CH
|
|
|
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jeszcze trochę brakuje do 90, ale niedługo osiągnę. ![]() Cytat:
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
wózek miał byc na pompowanych kołkach i pasach ,
na żywo nie widziliśmy widziałam za to podobny ale na all nie mogłam znaleśc (balettina) normalnie cudownie po sklepie się prowadził i można było kołysac dziecko jadąc po prostej drodze,wiem że wózek ma potencjalną wadę nit na łączeniu rurek ,ale pójdzie na garaż to mąz wzmocni i w razie czego naprawi i ogólnie ma za zadanie ocenic stan techniczny wózka jako inż. ![]() jak tylko przyjdzie to podzielę sie opinią cena fajna ,więcej niż 500-600 zł nie chcieliśmy dac, bo nowy możana za 1200 kupic ,więc używka powinna byc tańsza, kolorek nie koniecznie mi sie podoba wolała bym niebieski albo zielony ew. czarny i mam 95 w brzuszku jak maz mierzy, a jak ja 88
Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-01-10 o 11:23 |
|
|
|
#497 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tak poza tym to dzień dobry wszystkim. Muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona niewielką ilością stron do nadrabiania :P: Torrini witaj
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stanik jakiś musze kupić bo już wszystkie są za małe i mam brzydkie odciski na piersiach od nich... tylko nie wiem czy ciążowy to po prostu jakiś wygodny z fiszbinami czy z możliwością odpinania do karmienia... nie wiem - ale karmienie jeszcze hoooohooo przede mną więc po bo mi taki na zatrzaskach, a i rozmiar pewnie mi sie zmieni
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj tyle się nachwaliłyście ciuszkami, że i ja dziś wrzucę swój pierwszy zakup ( a raczej nie mój, a męża
). Torrini witamy Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-01-10 o 11:26 |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale do rzeczy....Ten spis jest r e w e l a c y j n y. Ja w kwestii wózków nadal jestem zielona. Każdy wózek ma jakiś + i - dlatego pomyślałam, że jeśli komuś bardzo się nudzi i lubi takie rzeczy- ja niestety zdecydowanie nie- mógły zrobić spis wózków - nazwa i jego cechy- skrętne koła, odpinany pałąk, kubełkowe siedzenie itp. O jaka byłabym wdzięczna Wiem, wiem...szczyt lenistwa bo każda coś o wózku pisze ale mnie to wszytko gdzieś umyka- za dużo tego. Marzy mi się kwc wózków - bajka niby coś takiego jest ale tych wózków jest tam malutko....taka luźna propozycja...proszę nie krzyczeć, bo a nóż kogoś wręcz zachwyci pomysł i z chęcią się tego podejmie.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki. Ja mam termin na koniec czerwca więc wychodzę z założenia, że mam jeszcze dużo czasu na zakup ubranek itp., ale piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie. Na początku byłam zielona z tego wszystkiego...teraz moja skóra przyjęła kolor ...żółty czyli bliżej normy i już jestem dalej cichutko w wątku... nie gniewajcie się ale na prawdę nie nadaję się do regularnego pisania, więc wolę nie robić zamieszania |
|
|
|
|
#502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) W Mothercare były przecenione za 30 zł 2 sztuki booooskie, ale kto wie, jaki będę miała rozmiar za 3 miesiące...
|
|
|
|
|
#503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotelik może i wygląda na solidny, ale nie ma kiepskie oceny w testach: http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html. Dziecka bym w nim nie woziła. Szukaj fotelików z co najmniej 4*, najlepiej 5. Cytat:
Póki co jeszcze możesz normalny nosić. Ja przy moim dużym biuście nie zamierzam w ogóle kupować staników do karmienia, bo to jakaś porażka. W żaden sposób nie podtrzymują biustu. I nie piszę to o tanich stanikach za 50-70 zł, bo z takich wyleczyłam się już kilka lat temu, a o porządnych markowych >150 zł. Niestety, nie dają rady mojemu cieżkiemu biustowi. A jak się wypełni mlekiem, to wszystko zwiśnie do pasa. Cytat:
|
|
|
#504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie przejmuj się, ja kupiłam biustonosz na początku grudnia i teraz też mi robi paskudne odciski, jak się rozbieram wieczorem, to aż się mąż krzywi, jaką to krzywdę robię cycuszkom. Ale zakupiłam już nowy z miseczką F!!! i ten mam nadzieję pomieści te... maleństwa ![]() Mierzyłam brzuszek, wyszło mi ok. 85 cm, ale nie wiem, czy w dobrym miejscu mierzę. Chociaż przed ciążą było minimum 10 cm mniej, więc chyba w tym, co trzeba :P Ciekawe, ile to dziecko, a ile to "bo musimy sobie zjeść"
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/169 ( onlyher zamiast ##) ja kupie pewnie jakiś z tych bo takie zupełnie miekkie mnie nie bawiąa te wydają sie byc sztywne( już mam H a co dopiero jak mleko sie pojawi) ale to będzie zakup na koniec mają bo mogą jeszcze samoistnie urosnąc
i kochane błagam was nie ściskajcie swoich "karmników" w zbyt małe miseczk,i gdzieś przeczytałam ze to może powodowac problemy z karmieniem , wiem ze wydatek w kwocie ok 150 zł na te pare miesięcy jest zbyt duży ale może lepiej zainwestowac w dobry produkt architektoniczno-budowlany zwany stanikiem niz robic sobie krzywdę
Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-01-10 o 11:59 |
|
|
|
#506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie niestety takie rozwiązanie nie jest dobre, bo tak jak pisałam, miesiąc temu kupiłam biustonosz, który już teraz już do schowania do szafy. A kupiłam teraz nowy za 35 zł (przeceniony ) i mam zamiar takich szukać. Zresztą po porodzie chyba mi trochę piersi zmaleją, więc te namioty nie będą mi potrzebne.
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może uda mi się też upolować jakiś cyckonosz bo w te sprzed ciąży (70G) to mi się nic nie mieści
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
Ja weszłam tylko sobie bieliznę zobaczyć, a on jak zobaczył ciuszki i ten napis " I ♥ DAD" to nie było mowy, żeby nie kupić. A że była promocja "3 za 2" to wybrał jeszcze ten z kołnierzykiem "na na niedzielny obiad do dziadków" i szary, żeby był o nas. Mi się podobały jeszcze 2 inne, ale w ogóle mnie nie słuchał i powiedział, że to on znalazł i on kupuje
. Jutro pojadę chyba raz jeszcze i kupię te co mi się podobały
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!! po dłuższym czasie sprawdzam wątek, a tu nowa część i do tego zostalam wykreślona
bardzo proszę o ponowne dopisanie: Marta, 26 lat, tp 2 czerwca 2012, wg gina będzie dziewczynka chyba będzie Helenką po naszych babciach. Teraz postaram się częściej udzielać, bo w koncu skończyłam moja pracę podyplomową i troche lepiej się czuje niż ostatnio- zaczął mi skakać cukier i gin podejrzewa cukrzyce;( mój mąż z kolei bardzo przeżywa ciążę, codzienie mówi do brzusia, słucha, głaska i na wieczór smaruje kremem i jak ja to zrobię szybciej to się denerwuje, że to jego obowiązek jak ginekolog powiedział, że będzie dziewczynka to mi poleciała łezka, patrze na męża a on cały czerwony i łzy w oczach. Zanim wyszłam z gabinetu napisał esemesa prawie do wszystkich kumpli z tą informacją
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31527333]Nie przejmuj się, ja kupiłam biustonosz na początku grudnia i teraz też mi robi paskudne odciski, jak się rozbieram wieczorem, to aż się mąż krzywi, jaką to krzywdę robię cycuszkom. Ale zakupiłam już nowy z miseczką F!!! i ten mam nadzieję pomieści te... maleństwa ![]() [/QUOTE] no właśnie ja wczoraj założyłam z triumfa niby uświadomiony 65 F - były takie czasy kiedyś, że taką miseczkę miałam, mięciutki, świetny materiał - później poszedł na dno szafy jak schudłam... wczoraj go wyjęłam, no niby sporo miejsca w miseczkach a jak zdjęłam masakra - wszystkie szwy odciśnięte szczególnie te z góry - obwód ok, ale miseczka za mała...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Poza tym nie ma właśnie skrętnych przednich kół, a przy tak ciężkim wózku to może być utrudnieniem. Ale jak to mówią, coś za coś 
Więc dla mnie to jest OK 
stwierdził, że 'szału nie ma' i nie ma się czym chwalić 

Nikt nie może Cię przecież zmusić do chodzenia do tego jedynego lekarza. 

i mam brzydkie odciski na piersiach od nich... tylko nie wiem czy ciążowy to po prostu jakiś wygodny z fiszbinami czy z możliwością odpinania do karmienia...
nie wiem - ale karmienie jeszcze hoooohooo przede mną więc po bo mi taki na zatrzaskach, a i rozmiar pewnie mi sie zmieni