Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 07:05   #481
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzisiaj na żywo widziałam ten wózek roan marita i rzeczywiście jest duży. Ma fajne duże koła, dużą gondolę, ale jest też ciężki Poza tym nie ma właśnie skrętnych przednich kół, a przy tak ciężkim wózku to może być utrudnieniem. Ale jak to mówią, coś za coś

A może ten byłby lepszą opcją? Sama nie wiem. Tamten też mi się podoba.
No a ja właśnie nie chcę skrętnych kół Więc dla mnie to jest OK
Fajna pora, ale mąż wybył do pracy, a ja miałam znowu koszmar i nie chce mi się kłaść z powrotem spać...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 07:54   #482
martita_891
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cześć
Wczoraj widziałam w sklepie nasz wózek. Na pewno się na niego zdecydujemy, złożyliśmy zamówienie na koniec kwietnia. Wpłaciliśmy zaliczkę i będziemy mieli czarny z dodatkami niebieskimi dla synka i różowymi córy. Jedna gondola i dwie spacerówki, do narodzin córy przetestujemy wózek z synkiem
Mąż nie chciał mi pokazać co wymyślił do pokoju córy stwierdził, że 'szału nie ma' i nie ma się czym chwalić Biedulek mówi, że w ostatnim czasie wypalił się bo robił tyle projektów, że boi się, że nic sensownego nie wymyśli

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 08:24   #483
anulka4771
Wtajemniczenie

Dobry!Dzisiaj sie wyspałam,M obudził mnie eskiem Węgier,pije kawusie.Młodemu zrobiłam dzisiaj wolne,bo wczoraj się umówiłam z koleżanką z pracy na plotki,a mój Filip i jej syn fajnie się razem bawią.Dzisiaj mam zamiar zajrzeć do lumpka.Mamy taki jeden gdzie maja nowe rzeczy z metkami,w pon. maja dostawe i wiecie co tam się dzieję,dzicz normalnie,baby się przepychają,wyrywają sobie ubrania.Godzine przzed otwarciem stoi pełno kobiet przed lumpkiem.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 09:01   #484
_agata
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31518372]Dziękuję. Jutro idę do gina prywatnie i spytam go, co potrzebuje z mojej dokumentacji.[/QUOTE]

NA pewno będzie wiedział

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
piękna to ja byłam ponad rok temu jak miałam rzęsy doklejone ale dziękuję bardzo
Takich rzeczy się nie mówi.

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
O, ten który chce kupić kapukat Może jak już do Ciebie dotrze to napisz kilka słów, na pewno przyda się taka opinia też innym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No właśnie... i teraz jak się wypnę na tego gina to potem głupio będzie do niego iść po zaświadczenie
No co Ty... dlaczego głupio. Możesz sobie zmieniać lekarzy, i nic nikomu do tego.
Ja też na pierwszej wizycie byłam u innego, ale powiedziałam, że moja stopa więcej u niego nie postanie.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Żabcia dzięki za odpowiedź w PL chyba jednak Chicco nie jest aż tak popularny. Ciekawe dlaczego... hmm
Na pewno ze względu na kiepskie wyniki testów fotelików. Byc może teraz jakieś pojedyncze modele wypadają lepiej, ale to nie wystarczy. Bo to buduje opinię o marce
I cena... za tę cenę można IMO mieć coś lepszego

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
poza tym moim typem jest tez Navington Cadet http://www.swiatwozkow.pl/navington-...zt-p-4693.html
Całkiem fajny, lekki i zwrotny, i cena całkiem przyzwoita. Wykonanie też niczego sobie
I jeden ogromny plus ma: można kupić stelaż z gondolą, a spacerówkę dokupić dopiero jak będzie potrzebna Albo kupić inną, lżejszą typu parasolka.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:07   #485
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Dobry!Dzisiaj sie wyspałam,M obudził mnie eskiem Węgier,pije kawusie.Młodemu zrobiłam dzisiaj wolne,bo wczoraj się umówiłam z koleżanką z pracy na plotki,a mój Filip i jej syn fajnie się razem bawią.Dzisiaj mam zamiar zajrzeć do lumpka.Mamy taki jeden gdzie maja nowe rzeczy z metkami,w pon. maja dostawe i wiecie co tam się dzieję,dzicz normalnie,baby się przepychają,wyrywają sobie ubrania.Godzine przzed otwarciem stoi pełno kobiet przed lumpkiem.

szczerze to chyba tak wszędzie jest na dostawie, ja wolę nie chodzić bo jeszcze w brzuch z łokcia dostanę

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:13   #486
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
No ja już po wizycie u gin. jak zawsze kiedy kiedy widzę to serduszko które bije to się uspokajam dziś zrobił zbliżenie na serduszko to taki mały cud
Cud... To prawda!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31517584]Dziewczyny a powiedzcie mi, jak teraz zmienię lekarza, to nie będę miała potem problemów z tym zaświadczeniem, że od 10. tygodnia ciąży jestem pod opieką lekarską?[/QUOTE]
Nie będzie żadnych problemów, tak jak dziewczyny pisały. Masz kartę, badania. Wizyty były przecież też rejestrowane.
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy lekka wada wzroku moze miec wplywa na to czy bede miala porod naturalny? Kurde zapomnialam powiedziec lekarzowi ze mam wade No nic bede musial poczekac do 1go lutego wtedy go zapytam.
Liczy się stan siatkówki. Wskazanie musi potwierdzić lekarz specjalista. Znam dziewczynę, która z wadą -2 miała cc, bo siatkówka w opłakanym stanie, podobno od przewlekłego noszenia szkieł kontaktowych.... Tak czy inaczej warto się udać do okulisty w 7/8 miesiącu.
Ja mam -5 z kawałkiem, noszę szkła kontaktowe. Też muszę ginowi powiedzieć i wybrać się do okulisty.
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o wade wzroku i porod, to liczy sie "jakosc siatkowki" a oslabiona siatkowka idzie w parze z minusowa wada wzroku, czyli ktos moze miec -8 ale zdrowa, mocna siatkowke, a ktos moze miec -3 i slaba siatkowke, ja mam ok -4, badania siatkowki zalecaja w 7-8 miesiacu ciazy,kiedy wzrok jest juz troche przeciazony

Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziekuje jest mi o niebo lepiej,ale cos czuje ze nie zatrzymaja mnie w szpitalu,bo to jest za wczesny tydzien zeby podawac silniejsze leki,ale zobaczymy

Persephone jejku Ty sie masz z tym lekarzem:/ idz do prywatnego, zbada Cie porzadnie i bedziesz spokojniejsza (jak mozesz podeslij mi haslo na priva)
Trzymam kciuki! Daj znać co w szpitalu powiedzieli.
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No właśnie... i teraz jak się wypnę na tego gina to potem głupio będzie do niego iść po zaświadczenie
E tam... Czemu głupio? Nikt nie może Cię przecież zmusić do chodzenia do tego jedynego lekarza.

Ja już dziś po dentyście. Znowu uśmiech jak na budyniu. Normalnie tylko do dentysty chodzić i humorek jak trzeba.

Zaraz lecę znowu, bo muszę jedną sprawę załatwić na mieście... Śnieg pada i chlapa się zrobiła...
Stary 2012-01-10, 10:14   #487
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
szczerze to chyba tak wszędzie jest na dostawie, ja wolę nie chodzić bo jeszcze w brzuch z łokcia dostanę
Ja też nie chodze w dzień dostawy,bo w ogóle nikt nie uważa na nikogo.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:15   #488
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Ja już dziś po dentyście. Znowu uśmiech jak na budyniu. Normalnie tylko do dentysty chodzić i humorek jak trzeba.
tak się zastanawiam co on Ci tam robi
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:15   #489
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Cytat:
poza tym moim typem jest tez Navington Cadet http://www.swiatwozkow.pl/navington-...zt-p-4693.html
Ja też biorę go pod uwagę.
Już trzeci dzień kuje mnie brzuch, tak inaczej niż wcześniej. Nie panikuję, bo za tydzień mam wizytę u ginki, ale trochę mnie to niepokoi.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:17   #490
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
tak się zastanawiam co on Ci tam robi
Ona... Wierci... Sama nie wiem skąd ten nastrój...

Dobra, zmykam.
Zamelduję się jak wrócę.
Stary 2012-01-10, 10:22   #491
niunia32
Zakorzenienie

cześć!!!

Wrzuciłam zdjęcie brzucha.

ostatnio pisałyście o wymiarach na brzuchu.
na pępku mam 92 cm (10 cm więcej od 6 tyg)

muszę jechać do biblioteki. nie chce mi się

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:29   #492
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja też nie chodze w dzień dostawy,bo w ogóle nikt nie uważa na nikogo.

nie uważają zwłaszcza te starsze osoby, w normalnych sklepach też pchają się jakby coś za darmo dawali

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 10:34   #493
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć!!!

super! ale różnicę widać.
jak już byłam na poczcie to i swoje wrzuciłam
Stary 2012-01-10, 10:35   #494
Torrini
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Jestem pierworódką, także na tym forum! Czytam Was od kilku dni i jest tu tyle informacji i wesołości, że postanowiłam się zapisać

Mam 22 lata, jestem mężatką w 23 tc. Z wieloma rzeczami nie mogłam się powstrzymać i mam już dużo rzeczy kupionych tych mniejszych. Kupno wózka
zostawiłam sobie na póżniej. Byłam zdecydowana na X-landera XA, teraz już sama nie wiem :/

Dziś jadę obczaić jakieś wyprzedaże w CH
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:17   #495
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć!!!

ostatnio pisałyście o wymiarach na brzuchu.
na pępku mam 92 cm (10 cm więcej od 6 tyg)

muszę jechać do biblioteki. nie chce mi się
Fajnie rośnie
Mnie jeszcze trochę brakuje do 90, ale niedługo osiągnę.

Cytat:
super! ale różnicę widać.
jak już byłam na poczcie to i swoje wrzuciłam
Powoli, powoli się zaokrąglasz.

o
Stary 2012-01-10, 11:22   #496
diablica071086
Zadomowienie

wózek miał byc na pompowanych kołkach i pasach ,
na żywo nie widziliśmy widziałam za to podobny ale na all nie mogłam znaleśc (balettina) normalnie cudownie po sklepie się prowadził i można było kołysac dziecko jadąc po prostej drodze,

wiem że wózek ma potencjalną wadę nit na łączeniu rurek ,ale pójdzie na garaż to mąz wzmocni i w razie czego naprawi i ogólnie ma za zadanie ocenic stan techniczny wózka jako inż.

jak tylko przyjdzie to podzielę sie opinią

cena fajna ,więcej niż 500-600 zł nie chcieliśmy dac, bo nowy możana za 1200 kupic ,więc używka powinna byc tańsza, kolorek nie koniecznie mi sie podoba wolała bym niebieski albo zielony ew. czarny

i mam 95 w brzuszku jak maz mierzy, a jak ja 88

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-01-10 o 11:23
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:23   #497
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
mnie też podobają się wózki chicco i zauważyłam że cieszą się dośc małym zainteresowaniem mnie się podobają własnie te na małych kółkach bo pamiętam ile bratowa razy się męczyła z wpychaniem stelaża na wielkich kołach do bagażnika, drugi aspekt to waga która też mnie zachęca . a który model sobie upatrzyłaś? mnie podoba się też Peg Perego http://www.swiatwozkow.pl/peg-perego...zt-p-7469.html z tego co czytałam i porównywałam to podobny do chicco, np tego Trio Enjoy Fun 3w1 lub Trio Living http://www.swiatwozkow.pl/chicco-tri...zt-p-1578.html, ale jeszcze nie oglądałam na żywo żadnego z nich poza tym moim typem jest tez Navington Cadet http://www.swiatwozkow.pl/navington-...zt-p-4693.html
Ja zastanawiam się nad Chicco Trio Enjoy FUN lub CHICCO Trio Scoop. W tym drugim ogromnym plusem jest waga (8,9 kg) i fotelik wydaje być się bardziej solidny.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
clauudik - tu dziewczyny troche opisaly wozki firmy Chicco

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=w%25F3zek
Dziękuję za linka, zaraz przejrzę

A tak poza tym to dzień dobry wszystkim. Muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona niewielką ilością stron do nadrabiania :P:
Torrini witaj

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:24   #498
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Fajnie rośnie
Mnie jeszcze trochę brakuje do 90, ale niedługo osiągnę.

Powoli, powoli się zaokrąglasz.
to fakt... stanik jakiś musze kupić bo już wszystkie są za małe i mam brzydkie odciski na piersiach od nich... tylko nie wiem czy ciążowy to po prostu jakiś wygodny z fiszbinami czy z możliwością odpinania do karmienia... nie wiem - ale karmienie jeszcze hoooohooo przede mną więc po bo mi taki na zatrzaskach, a i rozmiar pewnie mi sie zmieni
Stary 2012-01-10, 11:25   #499
onething
Zadomowienie

Wczoraj tyle się nachwaliłyście ciuszkami, że i ja dziś wrzucę swój pierwszy zakup ( a raczej nie mój, a męża ).

Torrini witamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0056.jpg (49,6 KB, 42 załadowań)
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-01-10 o 11:26
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:29   #500
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Wczoraj tyle się nachwaliłyście ciuszkami, że i ja dziś wrzucę swój pierwszy zakup ( a raczej nie mój, a męża ).
ooo jakie cudne mąż wybierał?(napisy )
Stary 2012-01-10, 11:33   #501
lirene23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam taką listę na stronie 28dni. Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa, że ją tutaj wstawię Może się przyda

WAGA WÓZKÓW
Deltim Focus - 14 kg
Deltim Premier - 17 kg
......................... .................
Podczytuję Was od początku, ale nie odzywam się, ponieważ...nie nadaję się do do tego :P Zaczęłam kiedyś udzielać się w 1 wątku a później ślad po mnie zaginął, ponieważ nie nadążałam za odpisywaniem - dlatego siedzę cichutko ale dzisiaj nie wytrzymałam Ale do rzeczy....Ten spis jest r e w e l a c y j n y. Ja w kwestii wózków nadal jestem zielona. Każdy wózek ma jakiś + i - dlatego pomyślałam, że jeśli komuś bardzo się nudzi i lubi takie rzeczy- ja niestety zdecydowanie nie- mógły zrobić spis wózków - nazwa i jego cechy- skrętne koła, odpinany pałąk, kubełkowe siedzenie itp. O jaka byłabym wdzięczna Wiem, wiem...szczyt lenistwa bo każda coś o wózku pisze ale mnie to wszytko gdzieś umyka- za dużo tego. Marzy mi się kwc wózków - bajka niby coś takiego jest ale tych wózków jest tam malutko....taka luźna propozycja...proszę nie krzyczeć, bo a nóż kogoś wręcz zachwyci pomysł i z chęcią się tego podejmie.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki. Ja mam termin na koniec czerwca więc wychodzę z założenia, że mam jeszcze dużo czasu na zakup ubranek itp., ale piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie. Na początku byłam zielona z tego wszystkiego...teraz moja skóra przyjęła kolor ...żółty czyli bliżej normy
i już jestem dalej cichutko w wątku... nie gniewajcie się ale na prawdę nie nadaję się do regularnego pisania, więc wolę nie robić zamieszania
lirene23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:37   #502
Torrini
Raczkowanie

Cytat:
to fakt... stanik jakiś musze kupić bo już wszystkie są za małe i mam brzydkie odciski na piersiach od nich... tylko nie wiem czy ciążowy to po prostu jakiś wygodny z fiszbinami czy z możliwością odpinania do karmienia... nie wiem - ale karmienie jeszcze hoooohooo przede mną więc po bo mi taki na zatrzaskach, a i rozmiar pewnie mi sie zmieni
ja kupiłam za chyba 20 zł na allegro, bez fiszbinów, taki lekko sportowy, mieciutki wspa-nia-ły )) W Mothercare były przecenione za 30 zł 2 sztuki booooskie, ale kto wie, jaki będę miała rozmiar za 3 miesiące...
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:39   #503
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam się nad Chicco Trio Enjoy FUN lub CHICCO Trio Scoop. W tym drugim ogromnym plusem jest waga (8,9 kg) i fotelik wydaje być się bardziej solidny.
Waga owszem, niewysoka, ale wózek ma dwie oddzielne rączki. Trudno będzie iść i prowadzić go jedną ręką, a to się przydaje. Czasami trzeba odebrać telefon, coś nieść w ręce...
Fotelik może i wygląda na solidny, ale nie ma kiepskie oceny w testach: http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html. Dziecka bym w nim nie woziła.
Szukaj fotelików z co najmniej 4*, najlepiej 5.

Cytat:
Kup, kup. Dobry stanik jest bardzo ważny.
Póki co jeszcze możesz normalny nosić.
Ja przy moim dużym biuście nie zamierzam w ogóle kupować staników do karmienia, bo to jakaś porażka. W żaden sposób nie podtrzymują biustu. I nie piszę to o tanich stanikach za 50-70 zł, bo z takich wyleczyłam się już kilka lat temu, a o porządnych markowych >150 zł.
Niestety, nie dają rady mojemu cieżkiemu biustowi. A jak się wypełni mlekiem, to wszystko zwiśnie do pasa.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Torrini witamy
Ha! Mąż sam z własnej inicjatywy kupił?

o
Stary 2012-01-10, 11:46   #504
Konto usunięte

Cytat:

Nie przejmuj się, ja kupiłam biustonosz na początku grudnia i teraz też mi robi paskudne odciski, jak się rozbieram wieczorem, to aż się mąż krzywi, jaką to krzywdę robię cycuszkom. Ale zakupiłam już nowy z miseczką F!!! i ten mam nadzieję pomieści te... maleństwa

Mierzyłam brzuszek, wyszło mi ok. 85 cm, ale nie wiem, czy w dobrym miejscu mierzę. Chociaż przed ciążą było minimum 10 cm mniej, więc chyba w tym, co trzeba :P Ciekawe, ile to dziecko, a ile to "bo musimy sobie zjeść"
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 11:58   #505
diablica071086
Zadomowienie

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/products/169 ( onlyher zamiast ##) ja kupie pewnie jakiś z tych bo takie zupełnie miekkie mnie nie bawiąa te wydają sie byc sztywne( już mam H a co dopiero jak mleko sie pojawi) ale to będzie zakup na koniec mają bo mogą jeszcze samoistnie urosnąc

i kochane błagam was nie ściskajcie swoich "karmników" w zbyt małe miseczk,i gdzieś przeczytałam ze to może powodowac problemy z karmieniem , wiem ze wydatek w kwocie ok 150 zł na te pare miesięcy jest zbyt duży ale może lepiej zainwestowac w dobry produkt architektoniczno-budowlany zwany stanikiem niz robic sobie krzywdę

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-01-10 o 11:59
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:00   #506
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
i kochane błagam was nie ściskajcie swoich "karmników" w zbyt małe miseczk,i gdzieś przeczytałam ze to może powodowac problemy z karmieniem , wiem ze wydatek w kwocie ok 150 zł na te pare miesięcy jest zbyt duży ale może lepiej zainwestowac w dobry produkt architektoniczno-budowlany zwany stanikiem niz robic sobie krzywdę

Dla mnie niestety takie rozwiązanie nie jest dobre, bo tak jak pisałam, miesiąc temu kupiłam biustonosz, który już teraz już do schowania do szafy. A kupiłam teraz nowy za 35 zł (przeceniony ) i mam zamiar takich szukać. Zresztą po porodzie chyba mi trochę piersi zmaleją, więc te namioty nie będą mi potrzebne.
Stary 2012-01-10, 12:01   #507
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Waga owszem, niewysoka, ale wózek ma dwie oddzielne rączki. Trudno będzie iść i prowadzić go jedną ręką, a to się przydaje. Czasami trzeba odebrać telefon, coś nieść w ręce...
Fotelik może i wygląda na solidny, ale nie ma kiepskie oceny w testach: http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html. Dziecka bym w nim nie woziła.
Szukaj fotelików z co najmniej 4*, najlepiej 5.

Kup, kup. Dobry stanik jest bardzo ważny.
Póki co jeszcze możesz normalny nosić.
Ja przy moim dużym biuście nie zamierzam w ogóle kupować staników do karmienia, bo to jakaś porażka. W żaden sposób nie podtrzymują biustu. I nie piszę to o tanich stanikach za 50-70 zł, bo z takich wyleczyłam się już kilka lat temu, a o porządnych markowych >150 zł.
Niestety, nie dają rady mojemu cieżkiemu biustowi. A jak się wypełni mlekiem, to wszystko zwiśnie do pasa.

No i wychodzi jaka jestem zielona, nie miałam pojęcia o istnieniu tej strony z fotelikami. Dwie osobne rączki nigdy mi nie przeszkadzały w Chicco, jak pisałam zajmując się siostrzenicą miałam do czynienia ze starszą wersją i bez problemu dało się prowadzić jedną ręką (przy zablokowanych kołach). Z drugiej strony muszę chyba jednak rozszerzyć poszukiwania. W czwartek wybieramy się z mężem na rajd po sklepach i będziemy testować. Ehh przeraża mnie to wszystko.

Może uda mi się też upolować jakiś cyckonosz bo w te sprzed ciąży (70G) to mi się nic nie mieści

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:04   #508
onething
Zadomowienie

Cytat:
ooo jakie cudne mąż wybierał?(napisy )
Cytat:

Ja weszłam tylko sobie bieliznę zobaczyć, a on jak zobaczył ciuszki i ten napis " I ♥ DAD" to nie było mowy, żeby nie kupić. A że była promocja "3 za 2" to wybrał jeszcze ten z kołnierzykiem "na na niedzielny obiad do dziadków" i szary, żeby był o nas. Mi się podobały jeszcze 2 inne, ale w ogóle mnie nie słuchał i powiedział, że to on znalazł i on kupuje . Jutro pojadę chyba raz jeszcze i kupię te co mi się podobały
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:18   #509
tusia85
Raczkowanie

Hejka!! po dłuższym czasie sprawdzam wątek, a tu nowa część i do tego zostalam wykreślona bardzo proszę o ponowne dopisanie: Marta, 26 lat, tp 2 czerwca 2012, wg gina będzie dziewczynka chyba będzie Helenką po naszych babciach. Teraz postaram się częściej udzielać, bo w koncu skończyłam moja pracę podyplomową i troche lepiej się czuje niż ostatnio- zaczął mi skakać cukier i gin podejrzewa cukrzyce;( mój mąż z kolei bardzo przeżywa ciążę, codzienie mówi do brzusia, słucha, głaska i na wieczór smaruje kremem i jak ja to zrobię szybciej to się denerwuje, że to jego obowiązek jak ginekolog powiedział, że będzie dziewczynka to mi poleciała łezka, patrze na męża a on cały czerwony i łzy w oczach. Zanim wyszłam z gabinetu napisał esemesa prawie do wszystkich kumpli z tą informacją
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 12:29   #510
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
ja kupiłam za chyba 20 zł na allegro, bez fiszbinów, taki lekko sportowy, mieciutki wspa-nia-ły )) W Mothercare były przecenione za 30 zł 2 sztuki booooskie, ale kto wie, jaki będę miała rozmiar za 3 miesiące...
o dobrze wiedzieć! chyba sie dzisiaj wybiorę
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31527333]Nie przejmuj się, ja kupiłam biustonosz na początku grudnia i teraz też mi robi paskudne odciski, jak się rozbieram wieczorem, to aż się mąż krzywi, jaką to krzywdę robię cycuszkom. Ale zakupiłam już nowy z miseczką F!!! i ten mam nadzieję pomieści te... maleństwa
[/QUOTE]
no właśnie ja wczoraj założyłam z triumfa niby uświadomiony 65 F - były takie czasy kiedyś, że taką miseczkę miałam, mięciutki, świetny materiał - później poszedł na dno szafy jak schudłam...
wczoraj go wyjęłam, no niby sporo miejsca w miseczkach a jak zdjęłam masakra - wszystkie szwy odciśnięte szczególnie te z góry - obwód ok, ale miseczka za mała...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości