|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
Za to kochana bardzo pekaja mi naczynka;/ mam siateczki popekanych naczyn na nogach na udach ostatnio to taka pajeczyna mi wyszla na kostkach tez popekane bardzo, ale widzisz tu tez sklonnosci maja cos do rzeczy, bo moja mama ma zylaki. No i mnie tez sie cos zaczyna robic, pod kolanami na razie delikatne, ale wiesz jak to jest.Kazdy ciazowy brzuszek jest sliczny
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Leze, leze
Aguska, to bylo jednorazowo, teraz znowu wydzielina jest biala, jak wczesniej. Cotton, u mnie bylo to bezzapachowe ... Cytrynka, a jak u Ciebie to wyglada? Bo u mnie to byla plamka na wkladce i na papierze. Na wkladce bylo ciutke ciemniejsze. Ogolem kolor kawy z mlekiem ze tak powiem .. I juz nic nie ma. Moze to od dzwigania? Bylam na zakupach wczesniej i dzwiglam 6pak wody mineralnej (co prawda to bylo przelozenie tylko, ale jednak) No i nie panikuje staram sie przynajmniej nawet jak szyjka sie zaczela rozwierac to nie bedzie zle, mamy juz 32 tydzien, a o ile dobrze pamietam to kilka moich kolezanek juz z rozwarciem chodzilo kilka tygodni i nic nie bylo (tylko trzeba sie oszczedzac zeby jednak zbyt szybko nie urodzic) Mam tylko nadzieje ze sie nie skraca i nie zmiekcza... Na szczescie mala zachowuje sie normalnie - czyli gra mamusi na mostku ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Roksape jak sliczna jest ta kruszynka Gabi
Oczywiscie to malusienka istotka jeszcze, ale jaka cudna! Az mi lzy pociekly. Dobrze ze ma sie coraz lepiej!---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Moze to rzeczywiscie poczatki infekcji. Bedzie dobrze na pewno! A ja kochana chodzilam z rozwarciem w tamtej ciazy calkowitym rozwarciem od strony dzidzi od 20tc no ale bralam leki.
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape, jaka Gabi jest malusia
|
|
|
#3965 |
|
Gang Iren
|
Czesc.Ale naskrobalyscie od wczoraj,musze duzo nadrobic
![]() Bylam u lekarza z ta reka i mam zwolnienie na tydzien,a jak nie przejdzie mam przyjsc znowu.Powiedzial mi,ze to uszkodzony miesien.Mam starac sie jak najmniej ruszac i brac paracetamol...4 razy dziennie po 2 tabletki!! Oczywiscie tabletek nie bede brac wcale,bo jak malo ruszam to jest to bol do wytrzymania,wiec nie bede dziecka faszerowac lekami. W pracy oczywiscie wsciekli,no ale co poradze.Tak bym chciala,zeby przeszlo mi w tydzien.Jest jeden plus,zawsze jak corka miala w szkole czy to angielskiej czy polskiej(bo ona oprocz zajec od pon do pt w ang szkole chodzi jeszcze w sob do polskiej szkoly)przedstawienia itp,to zawsze wypadalo,ze musialam byc w pracy,a w ta sobote maja koncert kolend i bede mogla byc!Bardzo sie z tego ciesze
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-01-10 o 13:59 |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
No i wstałam o 13 a nie o 12...
idę zaraz zrobić obiadek ![]() fajny pomysł, ale nie dla Niej... album odpada, a duża odbitka pewnie tylko, że nie mam fajnego zdjęcia i nie wiem czy na szybko znajdę. |
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
desia, agabi duzo zdrowka wam zycze, wy to sie biedne umeczycie, ja nie doceniam chyba swojego dobrego samopoczucia chociaz spojenie lonowe boli, ale nic to...aguska i zdrowka dla Filipka, bo i on i Ty sie meczysz emigra i cytrynka uwazajcie na siebie, bo teraz to juz wszystko moze sie zdarzyc. Emigra mam podobnie jak Ty, stres juz mniejszy, bo nawet w razie porodu to juz jestesmy raczej bezpieczne, tzn nasze maluszki. Lepiej mi z tym, ale wiadomo, to jeszcze nie czas... ewelajna masz niezla tesciowa... z taka to trzeba stanowczo, skoro sama nie wie co wypada co nie, to trzeba ja ustawic do pionu. Tylko, ze ja bym nie potrafila, maz by musial interweniowac ![]() Dlugo jestescie w PL, jestescie samochodem? Bo widze ze tam robicie zakupy. Dzieki za linka, weszlam na strone ikei w uk i tez sa takie przewijaki, i wlasnie tak jak desia mowila, zastanawiam sie czy wanienka by tam weszla, byloby super, ale to chyba juz zalezy od ksztaltu i wielkosci tej wanienki, ja chce od razu wieksza. Mi siara sie nie pojawila jeszcze, myslicie ze to ma znaczenie kiedy sie pojawia? Czy ma to wplyw na laktacje? |
|
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni mi jeszcze nr nadania nie wysłali w mailu. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
więc będzie Igor (o ile zdania nie zmienimy) a na drugie Łukasz ![]() edit: ale po tatusiu dziecka czy męża?? |
||
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
Moja mamcia 16 stycznia kończy lat 49
i miałam ogromny problem z prezentem bo fundusze ograniczone napisałam do tż czy mam kupic biżuterię srebrną czy torebkę mamie to odpisał mi że torebkę i w sumie dobrze bo sama sobie na pewno nie kupi a nie ma już takiej ładnej eleganckiej i kupiłam ładną czarną polskiego producenta elegancka ale nie za bardzo za 80 zł myślę że się ucieszy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dobrze postepujesz z tym lekami p/b, nie ma co przesadzac jak tak bardzo mocno nie boli.A w pracy niech sie ugryza, chcieliby zrobic z czlowieka robota do harowania. Cytat:
Mialam naprawde duzo mleczka. Ja bym zadzwonila i zapytala czy wyslali jesli tak to niech podadza nr nadania paczki. Jesli podadza, to wtedy zapytaj jaka firma kurierska wysylali i mozesz wejsc na strone tej firmy wpisac nr nadania i sprawdzic gdzie jestTwoja paczka. Albo zadzwonic od razu do firmy i zapytac.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-10 o 14:13 |
||
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Roksapea le fajowa ta Gabi
Te ubranka 56 takie malutkie, a ona ma jeszcze pozawijane, moja wyobraznia tego nie ogarnia...lena_mi i madziara superowe te wasze maluszki na 3D ! Ale fajna pamiatka ![]() I brzuszki wszystkie rozkoszne macie i ja musze swoj sfotografowac w koncu...
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze przejdzie nam i to nic poważnego |
|
|
|
|
#3974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic będę myśleć dalej... ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
jak dziś nie zasnę znowu to nie wiem co zrobie... ![]() U Nas w nocy śnieg padał było biało, ale na szczęście już po śniegu hehe... ja tak bardzo nie chcę tego śniegu w tym roku ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- tak Małgorzata ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
ale moja mama ma tak zazdrosnego faceta, że szkoda słów i by to nie pykło...---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Wiem, że po ciąży przejdzie ale chciałabym jakoś pospać normalnie.
|
||||
|
|
|
#3975 |
|
Gang Iren
|
Roksape sliczna,malenka Gabi
[QUOTE=Jolkaaa;31530310]Skórzana torebka raczej odpada, dostała na Mikołajki Nic będę myśleć dalej... /QUOTE] A moze zamiast prezentu,zamiast typowego prezentu jakies wyjscie,np do kina,teatru,muzeum i byscie sie razem wybraly?
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka, czyli u Ciebie nadal te plamienie trwa tak? Staraj sie nie stresowac takimi sytuacjami ... a dla TZ
za klotnie
|
|
|
#3977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
jest ciężko
|
||
|
|
|
#3978 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moje mebelki (hmm Ikea podniosla ceny ale minimalnie): http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/00118815/ http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/70153805/ http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/40053930/ A twoja tesciowa urzadzila bratowej prawdziwy 'najazd tesciowej' ![]() Jezu i pomyslec ze teraz sie smiejemy/wsciekamy a kiedys same mozemy byc takimi zolzowatymi tesciowymi ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zia ładne mebelki swoja droga miałam kiedyś taka komodę w pokoju
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-10 o 14:43 |
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio cały czas jestem głodna
to jakaś masakra mogłabym co chwile coś jeść albo podjadać.unikam dużych posiłków bo jak zjem coś takiego to zdycham cały dzień i wtedy nic więcej nie mogę zjeść |
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas by było Szymon Adam - podoba mi się Ciekawe co na ten temat mąż powie
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
a no to będzie Igor Łukasz albo Patryk Łukasz
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3984 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niestety zaniedbałam się w pierwszej ciąży, bardzo żadko się smarowałam i mam rozstepy na piersiach, boczkach, a koło pępka to też powychodziło nie mało no i uda Jak bym chciała założyć sobię taką mini czy szorty ( na szczęścienie nie przepadam za krótkimi ciuchami) to by było widać, nawet na łydce mam rozstępy. Także smarować się, bo ja teraz mam za swoje!! ![]() A teraz co wieczór smaruję się tylko oliwką i póki co nie ma nic. I oby już było jak najmniej A wiem o czym mówisz, też mam problem z tymi pajączkami, ale widzę, że ten cyclo3fort mi pomaga i nawet nogi mi nie puchną. W pierwszej ciąży już nie mogłam mieć obrączki na palcu, nie wspomnę o nogach, które naprawdę były opuchnięte. Być może to zasługa leku jak i tego, że teraz jest zima. A mój syn jest z lipca także namęczyłam się nie mało przez te upały ![]() Cytat:
Cytat:
Maleńka kryszynka ale już dzisiaj ma 1500 g więc zdrowo przybiera na wadze... Widać, że ma pełno sił do życia i oby rosła tak dalej A moze zamiast prezentu,zamiast typowego prezentu jakies wyjscie,np do kina,teatru,muzeum i byscie sie razem wybraly?
9.11.2014 Oleńka Edytowane przez Roksape Czas edycji: 2012-01-10 o 15:29 |
|||
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko my wlasnie mamy biale lozeczko i chcialabym szafke tez biala, moze jest i ten kolor. Ew. moze w argosie cos maja, bo tak to nie wiem gdzie szukac...Sprawadzilam i jest bialy przewijak i to o 10f tanszy od tego bezowego
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-01-10 o 14:57 |
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
za tydzień idę do lekarza, ciekawe co mi powie
TŻ dziś się wygadał jak zwykle bo miał to być prezent i chcę kupić porządny aparat żeby to "Orzeszkowi" ładne zdjęcia robić. teraz trzeba myśleć nad jakimś fajnym jutro pojedziemy do MediaMarkt popatrzeć co tam mają w swojej ofercie. |
|
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jejku ja tez mogła bym non stop papac i do tego uważac na to co jem masakra normalnie ale w czwartek już wizyta u diabetologa wtedy będę miała jaśniejsza sytuację jak na razie jak mam na słodkie ochote to szamam rogala albo chałkę staram się jeśc co 2, 3 h a teraz własnie gotuje wode na pierogi ruskie bo mi jezyk zaraz do dupy ucieknie takiego mam smaka ale fakt faktem non stop ssanie w żołądku
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie ma tradycji dawania imion drugich po rodzicach, ale często się tak robi. Ja mam po mamie a mój brat po tacie. Natomiast Tż ma inne niż jego tata Jolka a jaki byście chcieli? kompakta czy lustrzankę? Dziewczyny my chyba dzisiaj się wybierzemy do ikei i się zastanawiam czy takie rzeczy jak pościele dla dzieci są dobre jakościowo? I zastanawiam się nad tymi mebelkami do pokoju małej: link 1 link 2 któraś ma te produkty i może coś o nich powiedzieć? co sądzicie tak wgl? strasznie mi się podobają białe mebelki i tak typuję na nie żeby zakupić, bo nie drogie a fajne
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co z tego, że w ciągu dnia czuję się zmęczona. Zjem obiad/kolację, zrobi się ciemno a we mnie wstępują nowe siły witalne. W piątek mam wizytę i poproszę lekarza, aby jakoś mi pomógł, bo to już jest męczące. Może jest coś ziołowego, co pomoże mi zasnąć (poza niedziałającą melisą).
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś nieznosiłam, pote zaakceptowałam, natomoast druga mikstura to mleko plus miód plus masło (to coś na rozgrzanie) i tego nie jestem w stanie wypic...A syrop z cebuli - pokroic cebulę, dodac miód, ubic, żeby cebula puściła sok, odczekac troszku i zażyc smacznego i zdrówka!---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

na kostkach tez popekane bardzo, ale widzisz tu tez sklonnosci maja cos do rzeczy, bo moja mama ma zylaki. No i mnie tez sie cos zaczyna robic, pod kolanami na razie delikatne, ale wiesz jak to jest.

za klotnie
biedny musial nosic dziewczece ubranka