Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 13:24   #3961
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
nadrabiam maila

Aguśka ale masz ładniutki brzuch i jestem pełna podziwu bo nie widzę,żadnego rozstepu ( u mnie jest ich masa po 1- ej ciąży)
Filipek jestem zakochana w jego ciemnych włoskach i widzę, że ma tez talent do rozrabiania podobnie jak mój syn

W ogóle dziewczyny macie piękne brzuchy
Może wreszcie ja się wezmę do roboty i wam pokażę swój, ale co tu pokazywać, jak to same rozstępy...
Dzieki kochana, ale mysle, ze predyspozycje mnie uchronily i dlatego nie mam rozstepow. Moja mama po mnie i bracie tez nie miala.
Za to kochana bardzo pekaja mi naczynka;/ mam siateczki popekanych naczyn na nogach na udach ostatnio to taka pajeczyna mi wyszla na kostkach tez popekane bardzo, ale widzisz tu tez sklonnosci maja cos do rzeczy, bo moja mama ma zylaki. No i mnie tez sie cos zaczyna robic, pod kolanami na razie delikatne, ale wiesz jak to jest.
Kazdy ciazowy brzuszek jest sliczny
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:24   #3962
emigra
Zakorzenienie

Leze, leze

Aguska, to bylo jednorazowo, teraz znowu wydzielina jest biala, jak wczesniej.

Cotton, u mnie bylo to bezzapachowe ...

Cytrynka, a jak u Ciebie to wyglada? Bo u mnie to byla plamka na wkladce i na papierze. Na wkladce bylo ciutke ciemniejsze. Ogolem kolor kawy z mlekiem ze tak powiem .. I juz nic nie ma.

Moze to od dzwigania? Bylam na zakupach wczesniej i dzwiglam 6pak wody mineralnej (co prawda to bylo przelozenie tylko, ale jednak)

No i nie panikuje staram sie przynajmniej nawet jak szyjka sie zaczela rozwierac to nie bedzie zle, mamy juz 32 tydzien, a o ile dobrze pamietam to kilka moich kolezanek juz z rozwarciem chodzilo kilka tygodni i nic nie bylo (tylko trzeba sie oszczedzac zeby jednak zbyt szybko nie urodzic) Mam tylko nadzieje ze sie nie skraca i nie zmiekcza...

Na szczescie mala zachowuje sie normalnie - czyli gra mamusi na mostku ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 13:27   #3963
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Roksape jak sliczna jest ta kruszynka Gabi nawet nie wyobrazalam sobie ze juz w 31 moze byc taka duza Oczywiscie to malusienka istotka jeszcze, ale jaka cudna! Az mi lzy pociekly. Dobrze ze ma sie coraz lepiej!

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Leze, leze

Cytrynka, a jak u Ciebie to wyglada? Bo u mnie to byla plamka na wkladce i na papierze. Na wkladce bylo ciutke ciemniejsze. Ogolem kolor kawy z mlekiem ze tak powiem .. I juz nic nie ma.

Moze to od dzwigania? Bylam na zakupach wczesniej i dzwiglam 6pak wody mineralnej (co prawda to bylo przelozenie tylko, ale jednak)

No i nie panikuje staram sie przynajmniej nawet jak szyjka sie zaczela rozwierac to nie bedzie zle, mamy juz 32 tydzien, a o ile dobrze pamietam to kilka moich kolezanek juz z rozwarciem chodzilo kilka tygodni i nic nie bylo (tylko trzeba sie oszczedzac zeby jednak zbyt szybko nie urodzic) Mam tylko nadzieje ze sie nie skraca i nie zmiekcza...

bacik za dzwiganie
Moze to rzeczywiscie poczatki infekcji. Bedzie dobrze na pewno!
A ja kochana chodzilam z rozwarciem w tamtej ciazy calkowitym rozwarciem od strony dzidzi od 20tc no ale bralam leki.
SZYMONEK

Stary 2012-01-10, 13:30   #3964
emigra
Zakorzenienie

Roksape, jaka Gabi jest malusia mala kruszynka
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-10, 13:58   #3965
gosia261282
Gang Iren

Czesc.Ale naskrobalyscie od wczoraj,musze duzo nadrobic

Bylam u lekarza z ta reka i mam zwolnienie na tydzien,a jak nie przejdzie mam przyjsc znowu.Powiedzial mi,ze to uszkodzony miesien.Mam starac sie jak najmniej ruszac i brac paracetamol...4 razy dziennie po 2 tabletki!!
Oczywiscie tabletek nie bede brac wcale,bo jak malo ruszam to jest to bol do wytrzymania,wiec nie bede dziecka faszerowac lekami.

W pracy oczywiscie wsciekli,no ale co poradze.Tak bym chciala,zeby przeszlo mi w tydzien.Jest jeden plus,zawsze jak corka miala w szkole czy to angielskiej czy polskiej(bo ona oprocz zajec od pon do pt w ang szkole chodzi jeszcze w sob do polskiej szkoly)przedstawienia itp,to zawsze wypadalo,ze musialam byc w pracy,a w ta sobote maja koncert kolend i bede mogla byc!Bardzo sie z tego ciesze

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-01-10 o 13:59
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:00   #3966
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

No i wstałam o 13 a nie o 12...

idę zaraz zrobić obiadek

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Jolkaa nie wiem jak twoja Mama z pamiatkami, Ja np bardzo lubie zdjecia. Moze zrob jej album ze zdjeciami albo jakas duza odbitke ulubionego zdjecia. Moze jakies stare zdjecie b&w w duzym powiekszeniu teraz w labach robia cuda.
fajny pomysł, ale nie dla Niej... album odpada, a duża odbitka pewnie tylko, że nie mam fajnego zdjęcia i nie wiem czy na szybko znajdę.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:00   #3967
rybka13
Zakorzenienie

Hej mamuski

desia, agabi duzo zdrowka wam zycze, wy to sie biedne umeczycie, ja nie doceniam chyba swojego dobrego samopoczucia chociaz spojenie lonowe boli, ale nic to...

aguska i zdrowka dla Filipka, bo i on i Ty sie meczysz

emigra i cytrynka uwazajcie na siebie, bo teraz to juz wszystko moze sie zdarzyc. Emigra mam podobnie jak Ty, stres juz mniejszy, bo nawet w razie porodu to juz jestesmy raczej bezpieczne, tzn nasze maluszki. Lepiej mi z tym, ale wiadomo, to jeszcze nie czas...

ewelajna masz niezla tesciowa... z taka to trzeba stanowczo, skoro sama nie wie co wypada co nie, to trzeba ja ustawic do pionu. Tylko, ze ja bym nie potrafila, maz by musial interweniowac
Dlugo jestescie w PL, jestescie samochodem? Bo widze ze tam robicie zakupy. Dzieki za linka, weszlam na strone ikei w uk i tez sa takie przewijaki, i wlasnie tak jak desia mowila, zastanawiam sie czy wanienka by tam weszla, byloby super, ale to chyba juz zalezy od ksztaltu i wielkosci tej wanienki, ja chce od razu wieksza.

Mi siara sie nie pojawila jeszcze, myslicie ze to ma znaczenie kiedy sie pojawia? Czy ma to wplyw na laktacje?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:07   #3968
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Moze wyslali, kurier byl ale nie zostawil ani awizo ani nic? Ja czasem miewalam takie sytuacje w PL (tu z reszta tez) ze nie chcialo im sie pisac to nic nie zostawiali a Ty czlowieku martw sie o swoja paczke....
Nie wysłali, kurier zawsze zostawia paczki w sklepie jak każdy inny a sklep jest czynny od 6:30 do 22 codziennie więc nie ma takiej opcji
Oni mi jeszcze nr nadania nie wysłali w mailu.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Wczoraj mój mąż pierwszy raz poczuł jak Mały miał czkawkę A później siadł do swojej aplikacji w telefonie, która odlicza tygodnie i pisze tam na jakim etapie jest rozwój Maluszka itp. i pyta się mnie: "kochanie, leci Ci już jedzonko z piersi? Bo według mojego telefonu już powinno"

Mam do Was pytanko. Czy u Was jest taka tradycja, że synkowi daje się drugie imię po tatusiu? Słyszałyście o tym?
Dobre na to nie wpadłam żeby dać drugie imię po tatusiu
więc będzie Igor (o ile zdania nie zmienimy) a na drugie Łukasz

edit: ale po tatusiu dziecka czy męża??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 14:09   #3969
cziqua
Zadomowienie

Moja mamcia 16 stycznia kończy lat 49 i miałam ogromny problem z prezentem bo fundusze ograniczone napisałam do tż czy mam kupic biżuterię srebrną czy torebkę mamie to odpisał mi że torebkę i w sumie dobrze bo sama sobie na pewno nie kupi a nie ma już takiej ładnej eleganckiej i kupiłam ładną czarną polskiego producenta elegancka ale nie za bardzo za 80 zł myślę że się ucieszy

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:11   #3970
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc.Ale naskrobalyscie od wczoraj,musze duzo nadrobic

Bylam u lekarza z ta reka i mam zwolnienie na tydzien,a jak nie przejdzie mam przyjsc znowu.Powiedzial mi,ze to uszkodzony miesien.Mam starac sie jak najmniej ruszac i brac paracetamol...4 razy dziennie po 2 tabletki!!
Oczywiscie tabletek nie bede brac wcale,bo jak malo ruszam to jest to bol do wytrzymania,wiec nie bede dziecka faszerowac lekami.

W pracy oczywiscie wsciekli,no ale co poradze.Tak bym chciala,zeby przeszlo mi w tydzien.Jest jeden plus,zawsze jak corka miala w szkole czy to angielskiej czy polskiej(bo ona oprocz zajec od pon do pt w ang szkole chodzi jeszcze w sob do polskiej szkoly)przedstawienia itp,to zawsze wypadalo,ze musialam byc w pracy,a w ta sobote maja koncert kolend i bede mogla byc!Bardzo sie z tego ciesze
Widzisz sa plusy z tego jakies No i dobrze postepujesz z tym lekami p/b, nie ma co przesadzac jak tak bardzo mocno nie boli.
A w pracy niech sie ugryza, chcieliby zrobic z czlowieka robota do harowania.
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej mamuski

desia, agabi duzo zdrowka wam zycze, wy to sie biedne umeczycie, ja nie doceniam chyba swojego dobrego samopoczucia chociaz spojenie lonowe boli, ale nic to...

aguska i zdrowka dla Filipka, bo i on i Ty sie meczysz

emigra i cytrynka uwazajcie na siebie, bo teraz to juz wszystko moze sie zdarzyc. Emigra mam podobnie jak Ty, stres juz mniejszy, bo nawet w razie porodu to juz jestesmy raczej bezpieczne, tzn nasze maluszki. Lepiej mi z tym, ale wiadomo, to jeszcze nie czas...

ewelajna masz niezla tesciowa... z taka to trzeba stanowczo, skoro sama nie wie co wypada co nie, to trzeba ja ustawic do pionu. Tylko, ze ja bym nie potrafila, maz by musial interweniowac
Dlugo jestescie w PL, jestescie samochodem? Bo widze ze tam robicie zakupy. Dzieki za linka, weszlam na strone ikei w uk i tez sa takie przewijaki, i wlasnie tak jak desia mowila, zastanawiam sie czy wanienka by tam weszla, byloby super, ale to chyba juz zalezy od ksztaltu i wielkosci tej wanienki, ja chce od razu wieksza.

Mi siara sie nie pojawila jeszcze, myslicie ze to ma znaczenie kiedy sie pojawia? Czy ma to wplyw na laktacje?
Raczej nie ma zadnego wplywu. Ja ani w poprzedniej ciazy nie mialam pokarmu ani kropelki i nie mam tez teraz.A po pierwszym porodzie, normalnie w 2 dobie mialam nawal pokarmu i w pozniejszym czasie sciagalam bardzo duzo mleczka na dobe bo az litr.
Mialam naprawde duzo mleczka.
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Nie wysłali, kurier zawsze zostawia paczki w sklepie jak każdy inny a sklep jest czynny od 6:30 do 22 codziennie więc nie ma takiej opcji
Oni mi jeszcze nr nadania nie wysłali w mailu.
Ja bym zadzwonila i zapytala czy wyslali jesli tak to niech podadza nr nadania paczki. Jesli podadza, to wtedy zapytaj jaka firma kurierska wysylali i mozesz wejsc na strone tej firmy wpisac nr nadania i sprawdzic gdzie jestTwoja paczka. Albo zadzwonic od razu do firmy i zapytac.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-10 o 14:13
Stary 2012-01-10, 14:11   #3971
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Ja gdy proszę TZ o smarowanie antyrozstępowym kremem zawsze piersi mam najlepiej nakremowane... a biustonoszy większych póki co nie potrzebuję .. choć nie powiem urosło mi co nieco, ale jakoś chyba przy ostatnich zakupach kupiłam lekko większy (mimo, że numeracja była jakaś większa)
ja mam całe ciało zawsze idealnie wysmarowane jak TŻ to robi, ale oczywiście biust najbardziej

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 14:12   #3972
rybka13
Zakorzenienie

Roksapea le fajowa ta Gabi Te ubranka 56 takie malutkie, a ona ma jeszcze pozawijane, moja wyobraznia tego nie ogarnia... To musi byc malenstwo.
lena_mi i madziara superowe te wasze maluszki na 3D ! Ale fajna pamiatka
I brzuszki wszystkie rozkoszne macie i ja musze swoj sfotografowac w koncu...
Stary 2012-01-10, 14:13   #3973
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Leze, leze

u mnie identycznie taka kawa z mlekiem na papierze i na wkladce, fakt faktem ze mialam 2 dni nerwowe bardzo bo w niedziele kłóciłam sie mężem a wczoraj maż pokłócił sie ze swoim ojcem u nas w domu niby nic mi do tego ale stres byl
mam nadzieje ze przejdzie nam i to nic poważnego
Stary 2012-01-10, 14:20   #3974
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Moja mama dostała na 50tkę kolczyki z pereł. bransoletkę i karnet do kosmetyczki na peeling-masaż.
Ogólnie u mnie w rodzinie panuje zasada taka, że w prezencie daje się coś, czego nie można nazwać użytecznym albo coś, czego dana osoba by sobie nie kupiła np. z powodów finansowych, a podoba się jej, a najlepiej jak ta rzecz wpada w obydwie kategorie.
Jeżeli znasz dobrze gust mamy i możesz się zrzucić w parę osób na prezent, może warto kupić prawdziwą, skórzaną torebkę?
Skórzana torebka raczej odpada, dostała na Mikołajki

Nic będę myśleć dalej...

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja miałam "ciężką" noc.
zasnęłam około 3, kładąc się spać w okolicy 23-północy.
Obejrzałam coś w tv, poczytałam, pojadłam... a to za ciepło, to niewygodnie, to za chłodno, to mąż źle rękę trzyma, to chucha w twarz, to włosy przeszkadzają...
Mąż do pracy wstawał po 4, wstałam razem z nim, znowu zjadłam. Jakos zasnęłam na 1,5 godziny. Potem znowu się męczyłam... ale do 9 dałam radę.
Wstałam, zjadłam śniadanie... któe od razu wylądowało w kibelku
Zasnęłam za pół godziny... Jakiś koszmar.
Do tego zrobiło się lekko biało na dworze a teraz robi się chlapa.
Ja mam ostatnio cały czas takie noce
jak dziś nie zasnę znowu to nie wiem co zrobie...

U Nas w nocy śnieg padał było biało, ale na szczęście już po śniegu hehe... ja tak bardzo nie chcę tego śniegu w tym roku

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Małgorzata?
tak Małgorzata

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
My zrobiliśmy zrzutkę i kupiliśmy Mamie na 50tkę wizytę w SPA, była zachwycona, prezent trafiony bo miała wtedy ciężki rok w pracy, a o takim spa zawsze marzyła
też o tym myślałam ale moja mama ma tak zazdrosnego faceta, że szkoda słów i by to nie pykło...

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Po porodzie bezsennosc gwarantuje Ci ze Ci przejdzie
Ja mysle, ze rozregulowalas sobie sen, bo wstajesz pozno i dlatego pozniej nie chce Ci dlugo spac i kolko sie zamyka
ja nawet przed ciążą zawsze chodziłam spać w tych samych późnych porach i zawsze wstawałam normalnie, a teraz jest jakaś masakra.
Wiem, że po ciąży przejdzie ale chciałabym jakoś pospać normalnie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 14:21   #3975
gosia261282
Gang Iren

Roksape sliczna,malenka Gabi

[QUOTE=Jolkaaa;31530310]Skórzana torebka raczej odpada, dostała na Mikołajki

Nic będę myśleć dalej...
/QUOTE]

A moze zamiast prezentu,zamiast typowego prezentu jakies wyjscie,np do kina,teatru,muzeum i byscie sie razem wybraly?
Stary 2012-01-10, 14:24   #3976
emigra
Zakorzenienie

Cytrynka, czyli u Ciebie nadal te plamienie trwa tak? Staraj sie nie stresowac takimi sytuacjami ... a dla TZ za klotnie
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-10, 14:27   #3977
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Moja mamcia 16 stycznia kończy lat 49 i miałam ogromny problem z prezentem bo fundusze ograniczone napisałam do tż czy mam kupic biżuterię srebrną czy torebkę mamie to odpisał mi że torebkę i w sumie dobrze bo sama sobie na pewno nie kupi a nie ma już takiej ładnej eleganckiej i kupiłam ładną czarną polskiego producenta elegancka ale nie za bardzo za 80 zł myślę że się ucieszy
gdyby nie torebka Mikołajkowa kupiła bym może jakąś, a tak to nici.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A moze zamiast prezentu,zamiast typowego prezentu jakies wyjscie,np do kina,teatru,muzeum i byscie sie razem wybraly?
Nie sądzę...
jest ciężko

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 14:32   #3978
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
My szczęśliwie dostaliśmy wózek w prezencie dla Wnuków od Teściów, a że trojkę mam zamiar w tym obwieźć po świecie to uważam,że trafiony prezent
trojke? Planujecie juz nastepnego bobaska po Kai?

Cytat:
Mam do Was pytanko. Czy u Was jest taka tradycja, że synkowi daje się drugie imię po tatusiu? Słyszałyście o tym?
U mnie ja i sista mamy drugie imie po mamie.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Rybka, to ten mebelek, w sumie nawet nie komoda Dostépne w kolorze bialym lub naturalnego drewna. Wyglada na solidne(ogladalismy na zywo) i ma sporo miejsca na wszyskie potrzebne rzeczy.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805/
Ewelajna, ja kupilam ten wlasnie przewijak, plus lozeczko tez Gulliver w tym samym kolorze i komode Malm tez w tez ten kolor. Dosc tanio (porownujac do mebelkow dzieciowych ala Mammas&Pappas), komoda ma duzo szuflad i mysle ze funkcjonalnie bedzie. Pomysl zeby stawiac wanienke na ten przewijak genialny, bedzie trzeba kupic tylko wanienke w pasujacym rozmiarze i zobaczyc czy TZ da rade dzwigac wanienke w woda z lazienki na przewijak
Moje mebelki (hmm Ikea podniosla ceny ale minimalnie):
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/00118815/
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/70153805/
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/40053930/

A twoja tesciowa urzadzila bratowej prawdziwy 'najazd tesciowej'
Jezu i pomyslec ze teraz sie smiejemy/wsciekamy a kiedys same mozemy byc takimi zolzowatymi tesciowymi

Cytat:
Chociaz jak mam byc szczera to my bysmy mieli mega problem z wyborem imienia dla synka.. Chcielismy nadac Beniamin lub Dominik. Ale na Beniamina to cala rodzina ze co to za imie i w ogole - bo mowiono by na niego Benek, ale nikt nie pomyslal ze mieszkamy i mieszkac bedziemy w Niemczech i tutaj bylby nazywany po prostu Benny. Ciesze sie niesamowicie, ze bedziemy miec jednak coreczke, bo z akceptacja Julki nie bylo problemow a dzisiaj mi sie snilo ze urodzilam.... syna biedny musial nosic dziewczece ubranka
I benek i Dominik super imiona. Mi sie jeszcze podoba Sebastian, w Niemczech tez praktyczne imie. Moja siostra wymyslila sobie na przyszlosc Mateus'a, taka zniemczona wersja Mateuszka
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:41   #3979
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytrynka, czyli u Ciebie nadal te plamienie trwa tak? Staraj sie nie stresowac takimi sytuacjami ... a dla TZ za klotnie
już sie skończyło plamienie ufff
Zia ładne mebelki swoja droga miałam kiedyś taka komodę w pokoju

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-10 o 14:43
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:43   #3980
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ostatnio cały czas jestem głodna to jakaś masakra mogłabym co chwile coś jeść albo podjadać.

unikam dużych posiłków bo jak zjem coś takiego to zdycham cały dzień i wtedy nic więcej nie mogę zjeść

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 14:43   #3981
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre na to nie wpadłam żeby dać drugie imię po tatusiu
więc będzie Igor (o ile zdania nie zmienimy) a na drugie Łukasz

edit: ale po tatusiu dziecka czy męża??
Po tatusiu dziecka

U nas by było Szymon Adam - podoba mi się Ciekawe co na ten temat mąż powie
Stary 2012-01-10, 14:45   #3982
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Po tatusiu dziecka

a no to będzie Igor Łukasz albo Patryk Łukasz

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 14:47   #3983
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio cały czas jestem głodna to jakaś masakra mogłabym co chwile coś jeść albo podjadać.

unikam dużych posiłków bo jak zjem coś takiego to zdycham cały dzień i wtedy nic więcej nie mogę zjeść
ja dla odmiany w ogole nie mam apetytu
Stary 2012-01-10, 14:48   #3984
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki kochana, ale mysle, ze predyspozycje mnie uchronily i dlatego nie mam rozstepow. Moja mama po mnie i bracie tez nie miala.
Za to kochana bardzo pekaja mi naczynka;/ mam siateczki popekanych naczyn na nogach na udach ostatnio to taka pajeczyna mi wyszla na kostkach tez popekane bardzo, ale widzisz tu tez sklonnosci maja cos do rzeczy, bo moja mama ma zylaki. No i mnie tez sie cos zaczyna robic, pod kolanami na razie delikatne, ale wiesz jak to jest.
Kazdy ciazowy brzuszek jest sliczny
Moja mama np, miała rozstępy dopiero w ostatniej ciąży czyli z moimi siostrami a wcześniej nie...
Ja niestety zaniedbałam się w pierwszej ciąży, bardzo żadko się smarowałam i mam rozstepy na piersiach, boczkach, a koło pępka to też powychodziło nie mało no i uda Jak bym chciała założyć sobię taką mini czy szorty ( na szczęścienie nie przepadam za krótkimi ciuchami) to by było widać, nawet na łydce mam rozstępy. Także smarować się, bo ja teraz mam za swoje!!

A teraz co wieczór smaruję się tylko oliwką i póki co nie ma nic. I oby już było jak najmniej

A wiem o czym mówisz, też mam problem z tymi pajączkami, ale widzę, że ten cyclo3fort mi pomaga i nawet nogi mi nie puchną. W pierwszej ciąży już nie mogłam mieć obrączki na palcu, nie wspomnę o nogach, które naprawdę były opuchnięte. Być może to zasługa leku jak i tego, że teraz jest zima. A mój syn jest z lipca także namęczyłam się nie mało przez te upały

Cytat:
Roksape jak sliczna jest ta kruszynka Gabi nawet nie wyobrazalam sobie ze juz w 31 moze byc taka duza Oczywiscie to malusienka istotka jeszcze, ale jaka cudna! Az mi lzy pociekly. Dobrze ze ma sie coraz lepiej![COLOR=Silver]
Cytat:
Roksape, jaka Gabi jest malusia mala kruszynka
[QUOTE=gosia261282;3153045 4]Roksape sliczna,malenka Gabi

Cytat:

Nic będę myśleć dalej...
Dziękuję w imieniu malutkiej
Maleńka kryszynka ale już dzisiaj ma 1500 g więc zdrowo przybiera na wadze... Widać, że ma pełno sił do życia i oby rosła tak dalej

Edytowane przez Roksape
Czas edycji: 2012-01-10 o 15:29
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:50   #3985
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Ewelajna, ja kupilam ten wlasnie przewijak, plus lozeczko tez Gulliver w tym samym kolorze i komode Malm tez w tez ten kolor. Dosc tanio (porownujac do mebelkow dzieciowych ala Mammas&Pappas), komoda ma duzo szuflad i mysle ze funkcjonalnie bedzie. Pomysl zeby stawiac wanienke na ten przewijak genialny, bedzie trzeba kupic tylko wanienke w pasujacym rozmiarze i zobaczyc czy TZ da rade dzwigac wanienke w woda z lazienki na przewijak
Moje mebelki (hmm Ikea podniosla ceny ale minimalnie):
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/00118815/
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/70153805/
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/40053930/
Zia fajny zestaw Tylko my wlasnie mamy biale lozeczko i chcialabym szafke tez biala, moze jest i ten kolor. Ew. moze w argosie cos maja, bo tak to nie wiem gdzie szukac...

Sprawadzilam i jest bialy przewijak i to o 10f tanszy od tego bezowego

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2012-01-10 o 14:57
Stary 2012-01-10, 14:51   #3986
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

za tydzień idę do lekarza, ciekawe co mi powie

TŻ dziś się wygadał jak zwykle bo miał to być prezent i chcę kupić porządny aparat żeby to "Orzeszkowi" ładne zdjęcia robić.

teraz trzeba myśleć nad jakimś fajnym jutro pojedziemy do MediaMarkt popatrzeć co tam mają w swojej ofercie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-10, 15:00   #3987
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

jejku ja tez mogła bym non stop papac i do tego uważac na to co jem masakra normalnie ale w czwartek już wizyta u diabetologa wtedy będę miała jaśniejsza sytuację jak na razie jak mam na słodkie ochote to szamam rogala albo chałkę staram się jeśc co 2, 3 h a teraz własnie gotuje wode na pierogi ruskie bo mi jezyk zaraz do dupy ucieknie takiego mam smaka ale fakt faktem non stop ssanie w żołądku

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:11   #3988
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Po tatusiu dziecka

Szymon ładne imię, ja chciałam dla synka tak, ale Tżtowi się nie bardzo podoba. Ale problem póki co mamy z głowy bo jest dziewczynka

U nas nie ma tradycji dawania imion drugich po rodzicach, ale często się tak robi. Ja mam po mamie a mój brat po tacie. Natomiast Tż ma inne niż jego tata

Jolka a jaki byście chcieli? kompakta czy lustrzankę?

Dziewczyny my chyba dzisiaj się wybierzemy do ikei i się zastanawiam czy takie rzeczy jak pościele dla dzieci są dobre jakościowo?

I zastanawiam się nad tymi mebelkami do pokoju małej:
link 1
link 2
któraś ma te produkty i może coś o nich powiedzieć? co sądzicie tak wgl? strasznie mi się podobają białe mebelki i tak typuję na nie żeby zakupić, bo nie drogie a fajne

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:11   #3989
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Nic będę myśleć dalej...

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Ja mam ostatnio cały czas takie noce
jak dziś nie zasnę znowu to nie wiem co zrobie...

U Nas w nocy śnieg padał było biało, ale na szczęście już po śniegu hehe... ja tak bardzo nie chcę tego śniegu w tym roku

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

tak Małgorzata

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

też o tym myślałam ale moja mama ma tak zazdrosnego faceta, że szkoda słów i by to nie pykło...

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

ja nawet przed ciążą zawsze chodziłam spać w tych samych późnych porach i zawsze wstawałam normalnie, a teraz jest jakaś masakra.
Wiem, że po ciąży przejdzie ale chciałabym jakoś pospać normalnie.
No ja problem ze spaniem mam od samego początku ciaży. To był mój pierwszy objaw
co z tego, że w ciągu dnia czuję się zmęczona. Zjem obiad/kolację, zrobi się ciemno a we mnie wstępują nowe siły witalne.
W piątek mam wizytę i poproszę lekarza, aby jakoś mi pomógł, bo to już jest męczące. Może jest coś ziołowego, co pomoże mi zasnąć (poza niedziałającą melisą).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:18   #3990
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
O wlasnie!
Syrop z cebuli! Wiem ze bylo o nim duzo pisane ale nie pamietam
Napiszcie prosze jeszcze raz to sobie zrobie i bedziemy z adasiem pic
A powiedzcie psikal sobie ktos otrivinem w ciazy? Bo lekarka wczoraj powiedziala ze jesli mam tak zatkany nos ze spac nie moge to do 5 dni moglabym sobie psikac, i teraz mam dylemat bo niby nie wolno!
A mnie sol morska na zatkany nos nie pomaga niestety

Emigra, trzymam kciuki zeby bylo to niegrozne!
u mnie od zawsze w domu robiło się syrop z cebuli.. kiedyś nieznosiłam, pote zaakceptowałam, natomoast druga mikstura to mleko plus miód plus masło (to coś na rozgrzanie) i tego nie jestem w stanie wypic...

A syrop z cebuli - pokroic cebulę, dodac miód, ubic, żeby cebula puściła sok, odczekac troszku i zażyc smacznego i zdrówka!

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No wlasnie ona to samo mi powiedziala
Tyle ze psotaram sie ograniczyc do nocy faktycznie, chociaz w dzien tez jest straszne, najgorzej jak na tylku siedze bo jak poruszam sie troche to nie.
Acha i powiedziala tez ze dobrze zainwestowac w nawilzacz powietrza gdy taki nos, tym bardziej ze adas tez ma taki suchy. Ma ktos, daje to cos wogole?
no ja własnie też chciałabym kupic, ale nie wiem jakie są dobre i polecane..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości