Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-10, 14:41   #4171
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

A ja czytam polecamy-odradzamy. Wzięłam sobie to za punkt honoru! Zbieram informacje i chyba będę robić niedługo listę. Tak mnie mobilizujecie.
I wiecie co, im więcej czytam, tym bardziej chcę Dzieciaczka już teraz!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:41   #4172
ivoncia16
Wtajemniczenie

dziewczyny a jak wam sie podoba imie Julia ?
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:43   #4173
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie racje, może i ja się wybiore. Po prostu ja to troche wstydliwa jestem i nie chce żeby jakaś Pani/Pan patrzyli na mnie jak na wariatke.

Z tym zmęczeniem ja też tak miałam,ale przeszło po 12 t.c.
na wariatkę to patrzyła na mnie baba w gattcie jak poszłam się zapytać czy mają rajstopy dla kobiet w ciąży jeszcze nie potrzebuję ale byliśmy akurat w fashion house a kawałek to od nas jest wiec jakby były to bym na zapas kupiła - a ta mnie tak zmierzyła wzrokiem a zwłaszcza mój brzuch, że nawet jakby mieli to bym nie wzięła

Co ją to obchodzi - może dla kogoś chciałam kupić
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:43   #4174
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja wlasnie robie tak na szybko na jutro obiad ( ryz z warzywkami na patelnie )
bo nie wiem ile mi zejdzie w tym Urzedzie
ale ja nie lubie tam chodzic
wredne baby
Stary 2012-01-10, 14:44   #4175
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
to chyba najpopularniejsze imię dla dziewczynki teraz mi się średnio podoba ale brzydkie nie jest - dla mnie kojarzy się z byt melodramatycznie
Stary 2012-01-10, 14:46   #4176
ivoncia16
Wtajemniczenie

dottta

znam to
ja jak kupilam kilka gazet dla ciezarnych to dziewczyna przy kasie sie tak na mnie spojrzala i sie usmiechnela

wogole sie gapia jak nie wiem hehe

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

mi sie jak narazie najbardziej Kornelcia podoba
Stary 2012-01-10, 14:52   #4177
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _madlen Pokaż wiadomość
W końcu mama się domyśliła, zareagowała o niebo lepiej niż się spodziewałam. Oczywiście, stara się pomóc jak może Ja też coraz bardziej wierzę w to, że mimo moich 19 lat (20 rocznikowo, ale niecały miesiąc temu miałam urodziny) dam sobie radę z maleństwem.

Poza tym wizyta u lekarza w czwartek, ale mówił, że będzie bez usg co mnie w sumie dziwi, bo to już 13 tydzień... Może wybiorę się prywatnie? Pragnienie zobaczenia tej drobinki jest silniejsze od wszystkiego
Na pewno dasz sobie radę, tym bardziej że będzie Cię wspierać. Poza tym 20 lat na ciążę to wcale nie tak mało. Fakt, ja jestem 9 lat starsza ale w sumie przez to że najpierw szkoła, praca, mąż, mieszkanie itd. Przez to teraz dziewczyny coraz później decydują się na pierwsze dziecko.
Zastanów się nad prywatną wizytą u gin i nad tym, czy chcesz badanie prenatalne. Pierwszy wykonuje się do 13t6d.

Cytat:
czesc dziewczyny

powiem Wam ze ten moj maluszek to jakas wiercipieta
juz coraz czesciej czuje jak sie kotluje ;D
w nocy to tak sie gwaltownie ruszyl ze masakra pozniej zasnac nie moglam z wrazenia

i dziwie sie ze wy nic nie czujecie
moze bedziemy mieli silne dziecko skoro ja juz czuje troszke
chyba rosnie pilkarz po Tatusiu ;*
Ja tam nic nie czuję. Ruchów maleństwa spodziewam się ok 20tc. Gdzieś przeczytałam, że przy 1 ciąży właśnie ok 20-22 tc zaczynają być wyczuwalne ruchy.
Chociaż tatuś to też piłkarz z tym, że ręczny - może przez to będzie czuć szybciej
Przy okazji gratuluję wyprawki. Na początek to bardzo duża pomoc.
My niestety będziemy musieli wszystko kupić. Ale pewnie dziadkowie pomogą - będzie to ich pierwszy wnuk/wnuczka
A jeśli chodzi o PUP to moim zdaniem nie musisz im mówić, że jesteś w ciąży. A czy ewentualnemu pracodawcy... Kwestia sumienia. Bo jeśli ktoś chciałby Cię zatrudnić na umowę o pracę to tylko korzyści dla Ciebie - płatne chorobowe i macierzyński. Pracodawca byłby mniej zadowolony
Chociaż, jak kilka lat temu byłam zarejestrowana w PUP, to raczej nie zasypywali mnie ofertami pracy. Więc nie wiem czy PUP coś daje, oprócz zgłoszenia do zdrowotnego

Cytat:
A ja wkleje fotki tego co wczoraj kupiłam Jako,że nie wszystkie dziewczyny są w klubie to pochwale się publicznie
Super, że wkleiłaś fotki. Też nie jestem w klubie, a Wasze zdobycze lubię oglądać. Ubranka śliczne i różnokolorowe. A nie różowe - dziewczynka, niebieskie - chłopiec.
Dzisiaj jak byliśmy z Tż w sklepie to tylko takie widziałam.

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
w scc w smyku mają wózki - można pomacać, pojeździć a nawet porozkładać na części a bliżej to w Viki na Roosevelta
I Viki to baardzo duży sklep. Na razie oglądam wózki na ich stronie internetowej, ale myślę, że za niedługo zmolestuję małża i pojedziemy pooglądać i pomacać

Nasze typy imion to na chwilę obecną: Tymoteusz i Laura.
Teściowej się nie podobają Hehehe

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-01-10 o 14:53
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 14:52   #4178
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się bardzo podobało,do momentu jak w moim otoczeniu zaczęły bywać Julki obecnie jest ich 4.

Cytat:
na wariatkę to patrzyła na mnie baba w gattcie jak poszłam się zapytać czy mają rajstopy dla kobiet w ciąży jeszcze nie potrzebuję ale byliśmy akurat w fashion house a kawałek to od nas jest wiec jakby były to bym na zapas kupiła - a ta mnie tak zmierzyła wzrokiem a zwłaszcza mój brzuch, że nawet jakby mieli to bym nie wzięła

Co ją to obchodzi - może dla kogoś chciałam kupić
Co za baba.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:01   #4179
blueberry88
Zakorzenienie

A ja chcę się wybrać wreszcie po rajstopy. Nie dlatego, że mam jakiś wielki brzuch, tylko dlatego, że normalne mnie uciskają! Żadnej pani w sklepie nic do tego!
Normalnie stres jak przed pierwszy kupieniem podpasek z tymi akcesoriami ciążowymi. Głupie uśmieszki na widok prasy dla kobiet w ciąży - o co chodzi?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Z drugiej strony otworzyłam dziś drzwi jakiemuś panu, który zbierał informacje społeczne, czy coś i zapytał, czy jestem pełnoletnia
Stary 2012-01-10, 15:01   #4180
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na pewno dasz sobie radę, tym bardziej że będzie Cię wspierać. Poza tym 20 lat na ciążę to wcale nie tak mało. Fakt, ja jestem 9 lat starsza ale w sumie przez to że najpierw szkoła, praca, mąż, mieszkanie itd. Przez to teraz dziewczyny coraz później decydują się na pierwsze dziecko.
Zastanów się nad prywatną wizytą u gin i nad tym, czy chcesz badanie prenatalne. Pierwszy wykonuje się do 13t6d.

Ja tam nic nie czuję. Ruchów maleństwa spodziewam się ok 20tc. Gdzieś przeczytałam, że przy 1 ciąży właśnie ok 20-22 tc zaczynają być wyczuwalne ruchy.
Chociaż tatuś to też piłkarz z tym, że ręczny - może przez to będzie czuć szybciej
Przy okazji gratuluję wyprawki. Na początek to bardzo duża pomoc.
My niestety będziemy musieli wszystko kupić. Ale pewnie dziadkowie pomogą - będzie to ich pierwszy wnuk/wnuczka
A jeśli chodzi o PUP to moim zdaniem nie musisz im mówić, że jesteś w ciąży. A czy ewentualnemu pracodawcy... Kwestia sumienia. Bo jeśli ktoś chciałby Cię zatrudnić na umowę o pracę to tylko korzyści dla Ciebie - płatne chorobowe i macierzyński. Pracodawca byłby mniej zadowolony
Chociaż, jak kilka lat temu byłam zarejestrowana w PUP, to raczej nie zasypywali mnie ofertami pracy. Więc nie wiem czy PUP coś daje, oprócz zgłoszenia do zdrowotnego

Super, że wkleiłaś fotki. Też nie jestem w klubie, a Wasze zdobycze lubię oglądać. Ubranka śliczne i różnokolorowe. A nie różowe - dziewczynka, niebieskie - chłopiec.
Dzisiaj jak byliśmy z Tż w sklepie to tylko takie widziałam.

I Viki to baardzo duży sklep. Na razie oglądam wózki na ich stronie internetowej, ale myślę, że za niedługo zmolestuję małża i pojedziemy pooglądać i pomacać

Nasze typy imion to na chwilę obecną: Tymoteusz i Laura.
Teściowej się nie podobają Hehehe
jeszcze w Gliwicach jest hurtownia Kaja - ale tej przy Forum nie polecam bo nic nie mają (przynajmniej jak szukaliśmy na bejbiszałer z listą od przyszłej mamy) ale ta na Trynku (?? ale nie jestem pewna) na Żwirki i Wigury też duża i można tam wsiąknąć
Stary 2012-01-10, 15:02   #4181
Maciejka__
Zakorzenienie

Witajcie.
Jeszcze nie mam czasu na forum, więc zaległości nadrobię później.
Melduję tylko, że wczoraj byłam u gina i maleństwo ma się dobrze. Urosło do 8,2 cm. Wyniki badań prenatalnych z krwi były już 2 stycznia (pobranie 29 grudnia) i ryzyko trisomii jest bardzo niskie.

Z mniej optymistycznych wieści: zdaje się, że w piersi pojawił się nowy guzek, ale obok miejsca,
w którym na wcześniejszym USG onkologicznym był zbiór komórek tłuszczowych, więc nie panikuję. W drugiej piersi mam gruczolakowłókniaka, ale od kilku lat prawie się nie zmienia i lekarz na razie nie zamierza go wycinać.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:03   #4182
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Wiesz wyglądają fajnie ale nie za tanie żeby to chłam nie był co tylko wygląda a rozsypie się za dwa miechy
Narazie na droższe mnie nie stać, wszyscy tu znajomi to i tak preferują używane...
Moze coś rodzinka dopomoże to rozglądne sie za droższym, tym czasem mamy w domu skarbonke i nakleiłam na nią napis "NA WÓZEK" to nas zmobilizuje do oszczędzania na jakiś lepszy

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:05   #4183
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się bardzo podobało,do momentu jak w moim otoczeniu zaczęły bywać Julki obecnie jest ich 4.

Co za baba.
one tam takie dziwne są ... wszystkie sięgają mi góra do pachy i wyglądają jak połowa mnie a ile razy kupuję tam rajstopy czy pończochy to mi wmawiają, że mam wziąć ten i ten rozmiar bo ona takie nosi i są dobre więc na mnie też będą pasować małż sie śmieje, że one to chyba sobie ogrodniczki z nich robią albo wiążą na szyi

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A ja chcę się wybrać wreszcie po rajstopy. Nie dlatego, że mam jakiś wielki brzuch, tylko dlatego, że normalne mnie uciskają! Żadnej pani w sklepie nic do tego!
Normalnie stres jak przed pierwszy kupieniem podpasek z tymi akcesoriami ciążowymi. Głupie uśmieszki na widok prasy dla kobiet w ciąży - o co chodzi?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Z drugiej strony otworzyłam dziś drzwi jakiemuś panu, który zbierał informacje społeczne, czy coś i zapytał, czy jestem pełnoletnia
ja bynajmniej nie wyglądam na nieletnią, małż tym bardziej U mnie to bardziej było - nie ma brzucha to po cholerę jej rajty ciążowe
Stary 2012-01-10, 15:05   #4184
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Byłoby ładniejsze gdyby ich teraz tyle nie było tak samo(bez urazy)jak Natalek. Za to Kornela to ładne imię i nie tak popularne co uważam za zaletę
Ja dla dziewczynki jakoś nie biorę pod uwagę, bo jednak myślę, ze będzie chłopak i tu jest problem, bo mało jest imion dla chłopców a też wiele mi się źle kojarzy Na tą chwilę jest Patryk i Mikołaj

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:06   #4185
asia665
Wtajemniczenie

Mandragorrka- no właśnie te kolory to do sząłu mnie doprowadzają. Poszłam do sklepu z ciuszkami niemowlęcymi.
Wkleje Ci moją rozmowe z ekspedientką.
Ja: Dostane może body na krótki rękaw?
Ekspedientka:. Dla chłopca czy dziewczynki??
Ja : A co to za różnica??
Ekspedientka: Kolorystyczna-dla dziewczynki od różu do fioletu i wrzosu, a dla chłopca niebieskie.
Ja: A nie dostane może zielonych,lub brązowych? Nie znam jeszcze płci.
Ekspedientka: Oj to cięzko pani będzie coś kupić.

I tutaj dziwi mnie to,że nawet ekspedientka propaguje ubiór wg kolorów. Tak jakby dla dziewczynki nie można byłoby założyć niebieskich spodenek. Albo dla chłopca fioletowego sweterka. Fakt ,przyznam ze kiedyś też tak myślałam. Ale jakoś zmieniłam zdanie,odkąd jestem w ciąży

Po wyzycie w tym sklepie,poszłam do Pepco-wybór ogromny. Body chyba wszystkie kolory,spodenki też.

I wiecie co,jak kupuje ubranka to sie nie wstydze,ale jak już mam iśc zobaczyć wózek to się wstydze hehehe

Jestem mamą

Edytowane przez asia665
Czas edycji: 2012-01-10 o 15:10
Stary 2012-01-10, 15:10   #4186
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze w Gliwicach jest hurtownia Kaja - ale tej przy Forum nie polecam bo nic nie mają (przynajmniej jak szukaliśmy na bejbiszałer z listą od przyszłej mamy) ale ta na Trynku (?? ale nie jestem pewna) na Żwirki i Wigury też duża i można tam wsiąknąć
Hmm na Żwirki i Wigury? Muszę poszukać. Mam tam rzut beretem.
Dzięki za namiar

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Mandragorrka- no właśnie te kolory to do sząłu mnie doprowadzają. Poszłam do sklepu z ciuszkami niemowlęcymi.
Wkleje Ci moją rozmowe z ekspedientką.
Jaostane może body na krótki rękaw?
Ekspedientka:. Dla chłopca czy dziewczynki??
Ja : A co to za różnica??
Ekspedientka: Kolorystyczna-dla dziewczynki od różu do fioletu i wrzosu, a dla chłopca niebieskie.
Ja: A nie dostane może zielonych,lub brązowych? Nie znam jeszcze płci.
Ekspedientka: Oj to cięzko pani będzie coś kupić.

I tutaj dziwi mnie to,że nawet ekspedientka propaguje ubiór wg kolorów. Tak jakby dla dziewczynki nie można byłoby założyć niebieskich spodenek. Albo dla chłopca fioletowego sweterka. Fakt ,przyznam ze kiedyś też tak myślałam. Ale jakoś zmieniłam zdanie,odkąd jestem w ciąży

Po wyzycie w tym sklepie,poszłam do Pepco-wybór ogromny. Body chyba wszystkie kolory,spodenki też.

I wiecie co,jak kupuje ubranka to sie nie wstydze,ale jak już mam iśc zobaczyć wózek to się wstydze hehehe
Właśnie o to chodzi. Niezbyt lubię róż. W sumie płeć dziecka jest mi obojętna, ale jak pomyślę sobie o wszechobecnym różu... brrr.
Do tego ewentualne prezenty od rodziny, też będą uzależnione od płci.
Albo różowe, albo niebieskie...

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-01-10 o 15:17
Stary 2012-01-10, 15:13   #4187
dottta
Zakorzenienie

ja mam kilka ubranek takich w kolorze unisex ale są to głownie rzeczy białe lub bardzo jasno beżowe - czyli długo takie nie zostaną
Stary 2012-01-10, 15:13   #4188
agunia82
Zakorzenienie

Oj mnie tak samo denerwuje to niebieski=chłopiec, różowy=dziewczynka. Jak mi się dziewczynka urodzi, to nie mam zamiaru z niej lalki Barbie robić, sama za nadmiarem różu nie przepadam, stroić się też nie lubię... I chciałabym kupować ubranka w neutralnych kolorach raczej... A swego czasu UWIELBIAŁAM niebieski!
Chociaż pewnie rodzina też pójdzie schematami, a już zwłaszcza teściowa...
Na szczęście koleżanka, co mi ciuszki dla malucha dawała sama kupowała neutralne, więc mogłam od niej spokojnie brać nieważne, jaka płeć u nas będzie Zostawiłam u niej tylko póki co kilka sztuk różowych hihi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:15   #4189
blueberry88
Zakorzenienie

Co to w ogóle za wymysł, że dziewczynka musi mieć różowe a chłopiec niebieskie?!? Najlepiej iść najwyraźniej do sklepu samoobsługowego.
Stary 2012-01-10, 15:17   #4190
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Co to w ogóle za wymysł, że dziewczynka musi mieć różowe a chłopiec niebieskie?!? Najlepiej iść najwyraźniej do sklepu samoobsługowego.
w samoobsługowym większego wyboru kolorystycznego też nie masz
Stary 2012-01-10, 15:20   #4191
blueberry88
Zakorzenienie

Swoją drogą nawet w XXI wieku znamy przypadki, że lekarz pomylił się do co płci. I potem co, chłopczyk ma w różowiastych ciuszkach poginać?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
w samoobsługowym większego wyboru kolorystycznego też nie masz

Ja jeszcze nie byłam w sklepie z ciuszkami, ale naprawdę tak jest? To jakieś chore przecież.
Stary 2012-01-10, 15:21   #4192
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą nawet w XXI wieku znamy przypadki, że lekarz pomylił się do co płci. I potem co, chłopczyk ma w różowiastych ciuszkach poginać?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Ja jeszcze nie byłam w sklepie z ciuszkami, ale naprawdę tak jest? To jakieś chore przecież.
Hmm, niektórzy chłopcy lubią różowy...
Stary 2012-01-10, 15:21   #4193
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
O tak na Żwirki i Wigury ta Kaja jest od lat super zaopatrzona i jeszcze gdzieś w Zabrzu jest taki wielki sklep ale nie pamiętam na jakiej ulicy a tera z nie mam jak sprawdzić

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Narazie na droższe mnie nie stać, wszyscy tu znajomi to i tak preferują używane...
Moze coś rodzinka dopomoże to rozglądne sie za droższym, tym czasem mamy w domu skarbonke i nakleiłam na nią napis "NA WÓZEK" to nas zmobilizuje do oszczędzania na jakiś lepszy
Świetny pomysł z tą skarbonką a to że wózek używany, to nie miej kompleksów, bo my też będziemy raczej wszystko używane kupować pomimo, że stać nas na nowe ale po co przepłacać jak coś co służy np. pół roku jest w stanie jak nowe a o min.połowe tańsze Tylko ciuszki dla noworodka będą nowe no ale u nas, to jest tanie i wydać 2-3 euro na bodziak to żaden wydatek(nie przeliczamy x4 tylko ile na daną rzecz się pracuje).

Zmobilizowałam się i poodkurzałam ale dalej spać bym poszła

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-01-10, 15:22   #4194
ivoncia16
Wtajemniczenie

w Pepco sa sliczne rzeczy
ja niedlugo tez zaczne zakupy
Stary 2012-01-10, 15:23   #4195
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, niektórzy chłopcy lubią różowy...
Nie no, spoko
Stary 2012-01-10, 15:31   #4196
ivoncia16
Wtajemniczenie

ja lubie rozowy ale nie zeby wszystkie ciuszki kupowac rozowe dla dziewczynki
tak jak jedni z mojej rodziny
ja tego dziecka chyba w zyciu w innym kolorze nie widzialam
Stary 2012-01-10, 15:33   #4197
branzoletka
Branzoletka

Ja do różu miałam stosunek obojetny do czasu gdy pojechałam na dwa tyg. do mojej przyjaciółki, której 7l. córka była zakochana w różu od tej pory na myśl o różu robi mi się niedobrze a szkoda, bo to przecież ładny kolor Ja swoje dzieci będe ubierać nie tendencyjnie na zielono, brązowo,granatowo, żółto itp

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-01-10, 15:34   #4198
Sala
Rozeznanie

O Zabrzu to koleżanka mi mówiła, że sporo można na miejscu w http://www.bociek.eu/dojazd.html pooglądać, ale osobiście jeszcze nie byłam.

Fajnie, że Was tu kilka z moich okolic

A z tymi kolorami ubranek: jakimś pomysłem jest mówienie wszystkim, że się płci nie zna i znać nie chce. Przynajmniej się trochę pogimnastykują przy zakupach, a nie polecą schematem na niebiesko/ różowo.
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-10, 15:36   #4199
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm na Żwirki i Wigury? Muszę poszukać. Mam tam rzut beretem.
Dzięki za namiar

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Właśnie o to chodzi. Niezbyt lubię róż. W sumie płeć dziecka jest mi obojętna, ale jak pomyślę sobie o wszechobecnym różu... brrr.
Do tego ewentualne prezenty od rodziny, też będą uzależnione od płci.
Albo różowe, albo niebieskie...
Ja się zastanawiam,kto wymyslił taki podział??

Cytat:
ja mam kilka ubranek takich w kolorze unisex ale są to głownie rzeczy białe lub bardzo jasno beżowe - czyli długo takie nie zostaną
Hehe ,zgadza sie później te śliczne jasne ubranka będą w łatki

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Oj mnie tak samo denerwuje to niebieski=chłopiec, różowy=dziewczynka. Jak mi się dziewczynka urodzi, to nie mam zamiaru z niej lalki Barbie robić, sama za nadmiarem różu nie przepadam, stroić się też nie lubię... I chciałabym kupować ubranka w neutralnych kolorach raczej... A swego czasu UWIELBIAŁAM niebieski!
Chociaż pewnie rodzina też pójdzie schematami, a już zwłaszcza teściowa...
Na szczęście koleżanka, co mi ciuszki dla malucha dawała sama kupowała neutralne, więc mogłam od niej spokojnie brać nieważne, jaka płeć u nas będzie Zostawiłam u niej tylko póki co kilka sztuk różowych hihi
Tak już się właśnie przyjęło. I najgorsze jest to że wybór w różu i niebieskim jest OGROMNY. A w neutralnych kolorach bida i nędza

Cytat:
No własnie nie wiem, i najlepsze jest to że mówi takie rzeczy pani ekspedientka.

Cytat:
w Pepco sa sliczne rzeczy
ja niedlugo tez zaczne zakupy
Powiem Ci , że w Pepco zalezy od dostawy -mówie tu oczywiście o sklepei w moim mieście. Jak teraz byłam to spodobały mi się body już miałam je wziąc a tu dziurka,patrze kolejne taka sama sytuacja, inne miały plamke. Ja rozumiem,że taka sytuacja może być w ciucholandzie ,ale w sklepie z nową odzieżą??(nie obrażając oczywiście ciucholandów ) .

A jeśli mowa o ciucholandach to swego czasu pracowałam w jednym, i mam tam koleżanki co skutkuje tym,że jak byłam ostatnio w sklepie to dziewczyny same zaproponowały, że jak będę czegoś potrzebowała to mam dzwonić,one jak dostaną nowy towar to sprawdzą czy są dane rzeczy i jak będą to mi je zabunkrują żebym mogła sobie przyjść ,zobaczyć i ewentualnie kupić . Jak pracowałam w ciucholandzie i widziałam jakie firmowe rzeczy mozna kupić to się w głowie nie mieści. Oryginalny zimowy kombinezon firmowy kosztował w sklepie stacjonarnym 150 zł, a w ciucholandzie 20 . Niezniszczony,jak nówka.

Jestem mamą

Stary 2012-01-10, 15:43   #4200
ivoncia16
Wtajemniczenie

oplaca sie zagladac ;D
sa tam tanie ciuszki a co najwazniejsze ladne i niepowtarzalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości