|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
A ja czytam polecamy-odradzamy. Wzięłam sobie to za punkt honoru! Zbieram informacje i chyba będę robić niedługo listę. Tak mnie mobilizujecie.
I wiecie co, im więcej czytam, tym bardziej chcę Dzieciaczka już teraz!!! |
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jak wam sie podoba imie Julia ?
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie potrzebuję ale byliśmy akurat w fashion house a kawałek to od nas jest wiec jakby były to bym na zapas kupiła - a ta mnie tak zmierzyła wzrokiem a zwłaszcza mój brzuch, że nawet jakby mieli to bym nie wzięła ![]() Co ją to obchodzi - może dla kogoś chciałam kupić
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie robie tak na szybko na jutro obiad ( ryz z warzywkami na patelnie )
bo nie wiem ile mi zejdzie w tym Urzedzie ale ja nie lubie tam chodzic wredne baby |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
dottta
znam to ![]() ja jak kupilam kilka gazet dla ciezarnych to dziewczyna przy kasie sie tak na mnie spojrzala i sie usmiechnela ![]() wogole sie gapia jak nie wiem hehe ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- mi sie jak narazie najbardziej Kornelcia podoba
|
|
|
|
#4177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanów się nad prywatną wizytą u gin i nad tym, czy chcesz badanie prenatalne. Pierwszy wykonuje się do 13t6d. Cytat:
Chociaż tatuś to też piłkarz z tym, że ręczny - może przez to będzie czuć szybciej ![]() Przy okazji gratuluję wyprawki. Na początek to bardzo duża pomoc. My niestety będziemy musieli wszystko kupić. Ale pewnie dziadkowie pomogą - będzie to ich pierwszy wnuk/wnuczka ![]() A jeśli chodzi o PUP to moim zdaniem nie musisz im mówić, że jesteś w ciąży. A czy ewentualnemu pracodawcy... Kwestia sumienia. Bo jeśli ktoś chciałby Cię zatrudnić na umowę o pracę to tylko korzyści dla Ciebie - płatne chorobowe i macierzyński. Pracodawca byłby mniej zadowolony ![]() Chociaż, jak kilka lat temu byłam zarejestrowana w PUP, to raczej nie zasypywali mnie ofertami pracy. Więc nie wiem czy PUP coś daje, oprócz zgłoszenia do zdrowotnego ![]() Cytat:
Dzisiaj jak byliśmy z Tż w sklepie to tylko takie widziałam. Cytat:
Nasze typy imion to na chwilę obecną: Tymoteusz i Laura. Teściowej się nie podobają Hehehe Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-01-10 o 14:53 |
||||
|
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się bardzo podobało,do momentu jak w moim otoczeniu zaczęły bywać Julki obecnie jest ich 4.
Cytat:
.
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcę się wybrać wreszcie po rajstopy. Nie dlatego, że mam jakiś wielki brzuch, tylko dlatego, że normalne mnie uciskają! Żadnej pani w sklepie nic do tego!
Normalnie stres jak przed pierwszy kupieniem podpasek z tymi akcesoriami ciążowymi. Głupie uśmieszki na widok prasy dla kobiet w ciąży - o co chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Z drugiej strony otworzyłam dziś drzwi jakiemuś panu, który zbierał informacje społeczne, czy coś i zapytał, czy jestem pełnoletnia |
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(przynajmniej jak szukaliśmy na bejbiszałer z listą od przyszłej mamy) ale ta na Trynku (?? ale nie jestem pewna) na Żwirki i Wigury też duża i można tam wsiąknąć |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Jeszcze nie mam czasu na forum, więc zaległości nadrobię później. Melduję tylko, że wczoraj byłam u gina i maleństwo ma się dobrze. Z mniej optymistycznych wieści: zdaje się, że w piersi pojawił się nowy guzek, ale obok miejsca, w którym na wcześniejszym USG onkologicznym był zbiór komórek tłuszczowych, więc nie panikuję. W drugiej piersi mam gruczolakowłókniaka, ale od kilku lat prawie się nie zmienia i lekarz na razie nie zamierza go wycinać.
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze coś rodzinka dopomoże to rozglądne sie za droższym, tym czasem mamy w domu skarbonke i nakleiłam na nią napis "NA WÓZEK" to nas zmobilizuje do oszczędzania na jakiś lepszy |
|
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4184 |
|
Branzoletka
|
Byłoby ładniejsze gdyby ich teraz tyle nie było tak samo(bez urazy)jak Natalek. Za to Kornela to ładne imię i nie tak popularne co uważam za zaletę
![]() Ja dla dziewczynki jakoś nie biorę pod uwagę, bo jednak myślę, ze będzie chłopak i tu jest problem, bo mało jest imion dla chłopców a też wiele mi się źle kojarzy Na tą chwilę jest Patryk i Mikołaj
|
|
#4185 |
|
Wtajemniczenie
|
Mandragorrka- no właśnie te kolory to do sząłu mnie doprowadzają. Poszłam do sklepu z ciuszkami niemowlęcymi.
Wkleje Ci moją rozmowe z ekspedientką. Ja: Dostane może body na krótki rękaw? Ekspedientka:. Dla chłopca czy dziewczynki?? Ja : A co to za różnica?? Ekspedientka: Kolorystyczna-dla dziewczynki od różu do fioletu i wrzosu, a dla chłopca niebieskie. Ja: A nie dostane może zielonych,lub brązowych? Nie znam jeszcze płci. Ekspedientka: Oj to cięzko pani będzie coś kupić. I tutaj dziwi mnie to,że nawet ekspedientka propaguje ubiór wg kolorów. Tak jakby dla dziewczynki nie można byłoby założyć niebieskich spodenek. Albo dla chłopca fioletowego sweterka. Fakt ,przyznam ze kiedyś też tak myślałam. Ale jakoś zmieniłam zdanie,odkąd jestem w ciąży ![]() Po wyzycie w tym sklepie,poszłam do Pepco-wybór ogromny. Body chyba wszystkie kolory,spodenki też. I wiecie co,jak kupuje ubranka to sie nie wstydze,ale jak już mam iśc zobaczyć wózek to się wstydze hehehe
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2012-01-10 o 15:10 |
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za namiar ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Do tego ewentualne prezenty od rodziny, też będą uzależnione od płci. Albo różowe, albo niebieskie... Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-01-10 o 15:17 |
||
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kilka ubranek takich w kolorze unisex ale są to głownie rzeczy białe
lub bardzo jasno beżowe - czyli długo takie nie zostaną |
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mnie tak samo denerwuje to niebieski=chłopiec, różowy=dziewczynka. Jak mi się dziewczynka urodzi, to nie mam zamiaru z niej lalki Barbie robić, sama za nadmiarem różu nie przepadam, stroić się też nie lubię... I chciałabym kupować ubranka w neutralnych kolorach raczej... A swego czasu UWIELBIAŁAM niebieski!
Chociaż pewnie rodzina też pójdzie schematami, a już zwłaszcza teściowa... Na szczęście koleżanka, co mi ciuszki dla malucha dawała sama kupowała neutralne, więc mogłam od niej spokojnie brać nieważne, jaka płeć u nas będzie Zostawiłam u niej tylko póki co kilka sztuk różowych hihi
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Co to w ogóle za wymysł, że dziewczynka musi mieć różowe a chłopiec niebieskie?!? Najlepiej iść najwyraźniej do sklepu samoobsługowego.
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą nawet w XXI wieku znamy przypadki, że lekarz pomylił się do co płci. I potem co, chłopczyk ma w różowiastych ciuszkach poginać?
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Ja jeszcze nie byłam w sklepie z ciuszkami, ale naprawdę tak jest? To jakieś chore przecież. |
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 | ||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Cytat:
Zmobilizowałam się i poodkurzałam
|
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
w Pepco sa sliczne rzeczy
![]() ja niedlugo tez zaczne zakupy |
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
ja lubie rozowy ale nie zeby wszystkie ciuszki kupowac rozowe dla dziewczynki
![]() tak jak jedni z mojej rodziny ja tego dziecka chyba w zyciu w innym kolorze nie widzialam |
|
|
|
#4197 |
|
Branzoletka
|
Ja do różu miałam stosunek obojetny do czasu gdy pojechałam na dwa tyg. do mojej przyjaciółki, której 7l. córka była zakochana w różu
od tej pory na myśl o różu robi mi się niedobrze a szkoda, bo to przecież ładny kolor Ja swoje dzieci będe ubierać nie tendencyjnie na zielono, brązowo,granatowo, żółto itp
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
O Zabrzu to koleżanka mi mówiła, że sporo można na miejscu w http://www.bociek.eu/dojazd.html pooglądać, ale osobiście jeszcze nie byłam.
Fajnie, że Was tu kilka z moich okolic ![]() A z tymi kolorami ubranek: jakimś pomysłem jest mówienie wszystkim, że się płci nie zna i znać nie chce. Przynajmniej się trochę pogimnastykują przy zakupach, a nie polecą schematem na niebiesko/ różowo. |
|
|
|
#4199 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Ci , że w Pepco zalezy od dostawy -mówie tu oczywiście o sklepei w moim mieście. Jak teraz byłam to spodobały mi się body już miałam je wziąc a tu dziurka ,patrze kolejne taka sama sytuacja, inne miały plamke . Ja rozumiem,że taka sytuacja może być w ciucholandzie ,ale w sklepie z nową odzieżą??(nie obrażając oczywiście ciucholandów ) .A jeśli mowa o ciucholandach to swego czasu pracowałam w jednym, i mam tam koleżanki co skutkuje tym,że jak byłam ostatnio w sklepie to dziewczyny same zaproponowały, że jak będę czegoś potrzebowała to mam dzwonić,one jak dostaną nowy towar to sprawdzą czy są dane rzeczy i jak będą to mi je zabunkrują żebym mogła sobie przyjść ,zobaczyć i ewentualnie kupić . Jak pracowałam w ciucholandzie i widziałam jakie firmowe rzeczy mozna kupić to się w głowie nie mieści. Oryginalny zimowy kombinezon firmowy kosztował w sklepie stacjonarnym 150 zł, a w ciucholandzie 20 . Niezniszczony,jak nówka.
|
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
oplaca sie zagladac ;D
sa tam tanie ciuszki a co najwazniejsze ladne i niepowtarzalne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

. 
jeszcze nie potrzebuję ale byliśmy akurat w fashion house a kawałek to od nas jest wiec jakby były to bym na zapas kupiła - a ta mnie tak zmierzyła wzrokiem a zwłaszcza mój brzuch, że nawet jakby mieli to bym nie wzięła

Na tą chwilę jest Patryk i Mikołaj