|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Witajcie!
Wczoraj byliśmy z Tż na zakupach. Wiadomo wyprzedaże. Jestem bardzo zadowolona...Tż kupił 2 koszulki i buty, a ja koszulkę i bluzę na nasze górskie wycieczki. Tak myślę o tej mojej sukni i nie mogę się doczekać aż ten kurier przyjedzie! Pani napisała mi, ze od czasu jak dostanie pieniądze to ma 3 dni na zapakowanie i wysłanie wiec myślę, że najpóźniej dzisiaj powinna wysłać. Nie płaciłam przelewem, ale i tak nie wiem czemu się tak denerwuje. Cytat:
|
|
#4022 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
A chodziłaś jeszcze po reszcie salonów tam, czy wyszłaś z tego jednego i upita emocjami zapomniałaś? ![]() Suknia wygląda na Tobie pięknie, choć też uważam, że ta koronka Cię odrobinę przytłacza. Ale poza tym krój jest zdecydowanie dla Ciebie stworzony ![]() ![]() Cytat:
![]() No to cena jak darmo za suknię ślubną To fajnie, że już masz załatwione ![]() Cytat:
Tylko dlatego się na nią zdecydowałam, bo gdyby miała tam jeszcze jakiegoś Swarovskiego, to nawet bym pewnie nie spojrzała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
naprawdę wreszcie ją wrzucili na stronę? W czyjej kolekcji? Bo strasznie ich tam dużo i nie chce mi się szukać ![]() Cytat:
Dasz radę i Ty ![]() Cytat:
Ja 8ki miałam niestety wszystkie, jednej górnej już się pozbyłam, teraz zostały mi najgorsze dolne do usunięcia no i jedna górna... Aż mi się coś robi, jak sobie pomyślę, ale trzeba, bo jak się bardzo zepsują, to będzie potem więcej babrania w wyrywaniem.
|
|
#4023 |
|
Wtajemniczenie
|
Melod_y z rodziną najlepiej się wychodzi na zdjęciu
![]() Chatko w piątek będę u nich to zapytam i obejrzę ją na żywo
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was kochane
Gratuluje wszystkim PMk DDŚ Jakoś nie wiem co pisać ![]() Czekam już 3 dzień na pudełka na ciasto które miały przyjść kurierem a były zamówione pod koniec zeszłego tygodniu Sprzedający sobie w kulki leci czy co..
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sa fajne rany dziewczyny jak ja wypakuje te wszytskie rzeczy na slub z szafy to wiecie ile miejsca bede miała szok...
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
Be my guest
![]() http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...odzicow_i.html Ciekawy artykuł o dzieciach na imprezach dla dorosłych. Się zastanawiamy, czy nie wrzucić go na naszą stronkę ślubną ![]() W ogóle to wczoraj się dowiedziałam, że chyba nam odpadną kolejne 2 osoby z wesela... Kuzynka przedwczoraj dowiedziała się, że jest w ciąży i termin ma na połowę sierpnia, a jest z Krakowa, więc raczej na 100% nie będzie mogła przyjechać... Smutno mi i wesoło jednocześnie
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2012-01-11 o 11:07 |
|
|
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest pokazana pod zdjęciem nr 9. Marka to famosa Powiem szczerze że na Tobie lepiej wyglada. I czy ona rzeczywiście ma takie przeźroczyste te falbanki? Mam nadzieje że wiesz co mam na myśli ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- nie lubie takich niedomówień i przeciągania spraw
|
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po wyrywaniu nawet lekkiego opuchnięcia nie miałam. Co do garniaków, to najbardziej mnie zadziwia fakt, że nie można kupić osobno marynarki i spodni. W większości wypadków trzeba kupić całość i potem jeszcze chodzić do krawcowej i dopasowywać. Normalnie jak marynarka pasuje, to spodnie lekko ciasne albo jak spodnie dobre to TŻ mógł sie cały schować w marynarce.... Jakoś czarno widzę szybkie znalezienie dobrego garniaka.... I tutaj jest problem. Jak TŻ mierzył garnitury, to ja latałam z próbką materiału i szukałam odpowiedniego krawatu (najlepiej aby pasował do pasa w sukni). Jednak trudno coś podobnego znaleźć. Doszliśmy do wniosku, że jak nie znajdę pasujący kolorystycznie, to weźmie w czarnym lub stalowym kolorze. No i tutaj zaczynają się schody, bo ja chcę całkowicie gładki (bez prążków, pasków, jodełki itp.) i najlepiej wąski, a takich jest jak na lekarstwo.
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą to ja czekam na 2 kurierów i jedną paczkę z poczty. Zamawiane w weekend i nic. Paczka z poczty to rozumiem, ale kurier.
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Tej też nie widzialam dawniej na stronie madonny.
Nie w moim stylu ale może komuś wpadnie w oko taka "pierzasta" troche
|
#4032 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie ostatnio teściowa zrobiła HIT! Wcześniej podzieliliśmy się kto za co płaci więc było jasne że TŻt płaci za wódkę. No i w zeszlym tyg wychodząc ode mnie ok 22 w nocy mówi: Aha, Kochanie zerknij na liste gości ile mamy dorosłych osób bo mama jutro płaci za wódkę...
mnie po prostu wmurowało i pytam: Ale jak płaci? Jaką wódkę? Jaką butelke 0,5 czy 0,7? ile tej wódki? Normalnie zagotowałam! Chyba powinniśmy to skonsultować? Siostra TŻta mi po tym mówi, że ona jak miała swoje wesele jeszcze na strażnicy, 10 lat temu, to z przyszlym mężem w piątek do północy układali stoły w konfiguracji jaką sobie zaplanowali, przychodzą na wesele już po slubie, a stoły stoją kompletnie, kompletnie inczej niż chcieli, poszła do swojej mamy , a mojej przyszłej teściowej co to ma być, a ona na to że tak jak ułozyli było brzydko normalnie nie mogę...
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest i tak dopasowany w miare troszke rekawki trzeba przedłuzyc i bedzie gitara i w pasie jeszcze troszki zwęzić - i naparwde to był pierwszy garniak w pierwszym sklepie do jakiego weszliśmy poprawki w marcu
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra jakaś, nie zazdroszczę. Na szczęście moja teściowa na razie nic się nie wtrąca
|
|
#4035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jeden z wielu przykładów jej zamiłowania do ingerencji w Nasze sprawy.. całe szczęście będę mieszkać w innej miejscowości i nie mam zamiaru być u niej częstym gościem.
|
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|||
|
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamawiałam te pudełka http://moda.allegro.pl/pudelko-pudel...024222899.html Tanie i z podkładką i ogolnie chyba najbardziej mi sie podobały
|
|
|
#4038 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie no, żarcik. Ja też to pierwszy raz na wizażu "słyszałam". Może od Ciebie, a może na śląskich. Ale moje oryginalne na pewno nie jest, a że bardzo sympatyczne to używam tego określenia ![]() Te zielone buty z linka, który wkleiłaś są przeboskie łóżko- teraz mało atrakcyjnie wygląda. Mamy foto w stanie surowym, ale na zdjęciu nie wygląda tak ładnie. My w nim zakochani jesteśmy, bo taka stylistyka nam w 200% pasuje. Wczoraj nałożyliśmy pierwszą warstwę lakieru. Dzisiaj będziemy szlifować papierem ściernym i nakładać 2gą warstwę. I jestem ogromnie dumna z tego łóżka, bo mimo, że stolarkę wykonał szwagier, to my sami sobie je impregnujemy, malujemy, szlifujemy, takie po części nasze dziecko ![]() I cena nas bardzo bardzo zadowala. Przypuszczalnie koszty samego łóżka z szafkami nocnymi i szufladami na pościel(drewno, robocizna, impregnat, lakier) wyniosą nas ok. 1500 zł. Teraz pytanie, gdzie w sklepie kupie łóżko z litego drewna, w takim stylu, metrażu jakim chcę i z pojemnikami na pościel za taką cenę??? A tam, co mi szkodzi, wkleję fotę. Tylko uprzedzam, w większość gustów pewnie się nie wstrzeli. Cytat:
![]() Kurka,nie wiem co się ze mna dzieje od wczorajszego wieczoru. Mój żołądek nie daje mi żyć. Do tego łamie mnie w kościach, mięśnie strasznie bolą, jest mi okropnie słabo. Nie wiem czy to zatrucie, czy mój organizm tak zareagował na nowy lek w połączeniu z antybiotykiem. Ale wg lekarza miało być wszystko ok. A jeszcze dzisiaj do 14 muszę się stawić w PUPie... Tylko boję się, że jak wsiądę do samochodu to niestety od razu będę musiała z niego wysiąść. A jak się nie stawię, to pewnie mnie zawieszą i tyle z ubezpieczenia będę miała.... Czekam jeszcze godzinę, jeśli mi nie przejdzie to dzwonię tam i idę do lekarza po jakieś zwolnienie. Jako bonus wklejam nasze zaproszenia. Nie są może idealnie piekne. na żywo wyglądają bardzo fajnie. Gościom się bardzo podobają. I jest to nasze wspólne dzieło. TŻ ze mną pieczętował, drukował, przycinał, kleił i robił kokardki. A wiadomo, faceci nie są aż tacy precyzyjni. Ale jestem zadowolona, że robił te zaproszenia razem ze mną. Teraz dużo szczegółów byśmy zmienili, ale i tak jest dobrze. To co miałam pod ręką pstryknęłam. Są ładniejsze i brzydsze. ładniejsze już rozdane częściowo i rozesłane
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez od tego czy an pozegnanie dajesz każdej parze wódkę
|
|
#4040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym dlaczego wódkę kupuje Twoja przyszła teściowa a nie TŻ sam?
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4042 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą to ja nie wiem co te teściowe tak sie silnie wtrącaja w życie młodych i jeszcze wesela w swoim stylu chcą im urządzać, nie wiem czy to ze złosci do przyszłej synowej czy mają jakiś inny powód Tak na serio to proponuje Ci przed samym ślubem zajrzenie do swojej sali i sprawdzenie czy teściowa przypadkiem nie wsadziła swoich paluszków do układu stołów bo wiesz teraz moze być bardzo miała popierać wasze pomysły ale jak przyjdzie co do czego to sie okaże że sama coś zmieniała bez waszej wiedzy.
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tym jedyną córką, z kolei TŻt ma dużo starsza siostrę i jest jakby jedynakiem więc ostatniego mama z domu wypuszcza i rodzice sobie życzyli płacic za wesele, o ile z moimi nie ma problemu bo moja mama przy swoim przeżyła wtrącanie się i powtarza: to jest Wasz dzień, zaplanujcie go od początku do końca jak chcecie a my wyłożymy na to kasę, o tyle teściowa zdeklarowala się identycznie, a robi jak robi. Tyle że w tym przypadku ona sie nie wtrącała, bo po prostu nikogo o tym nie poinformowała rano miała płacić za wódkę, nie wiedząc ile jest ludzi i jak to liczyć... ale luzik. lotos... spokój.... ![]() Co do wódki to moje kolezanki które już sa PO liczyły 0,5 na głowę na 1 dzień. Idąc tym tropem powinnam mieć 133 butelki, ale jeszce mamy poprawiny- grilla, więc tez ich zejdzie pewnie kilka, no i tata chce najbliższym gościom z ciastem wódkę dawać. Ale wydaje mi się że litr na 3 osoby hm.. zależy na jakie 3 osoby, na mężczyznę + 2 kobiety starczy, ale czy na 2m+1k? albo na 3m? będzie mało...
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Garniaki są, ale mój TŻ jest jedyny w swoim rodzaju i niestety nie pasuje do narzuconych szablonów w sklepach z garniturami
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do sali to się o to nie martwię, będe ustalać wszystko z p. Anią właścicielką sali i powiem jej że gdyby cokolwiek, ktokolwiek, jakkolwiek i kiedykolwiek to od razu ma do mnie dzwonić i konsultować. A na teściówke ją uczulę szczególnie
|
|
#4048 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Poszło na priv, bo nie chcę tuta na długo zostawiać, bo są tam nasze zdjęcia i dane.
Cytat:
Na mnie ona była sporo za duża, więc też inaczej wyglądam, ale to chyba w ogóle standard, że suknia zupełnie inaczej wygląda na katalogowym i na żywo.Falbanki są z takiego jakby "gęstego" przeźroczystego materiału - nie wiem, jak to opisać W sensie, że tak, jest rodzaju przeźroczystego, ale na tyle gęsta faktura, że nic nie prześwituje ![]() Cytat:
Cytat:
Z tą wódką szybko wyjaśnij, żeby potem nie było, że litrowe butelki kupi, bo powie, że tak było taniej.
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
uf jak dobrze że moi teściowie się nie wtrącają a przygotowania bo jak czytam tu takie rzeczy to mi się włos jeży na głowie
![]() co wódki to my liczymy pół litra na głowę mamy jednodniowe wesele ale na drugi dzień chchemy takie małe przyjęcie dla najbliższej rodziny zrobic więc jeszcze troszkę więcej musimy wódki dokupic...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Ślub 27. X. 2012
A chodziłaś jeszcze po reszcie salonów tam, czy wyszłaś z tego jednego i upita emocjami zapomniałaś? 

Sprzedający sobie w kulki leci czy co..
szok...

mnie po prostu wmurowało i pytam: Ale jak płaci? Jaką wódkę? Jaką butelke 0,5 czy 0,7? ile tej wódki? 

więc wybiore jakies jasne lub białe.. bukiet wybieram kolorowy z przewagą zieleni