Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 10:43   #4021
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Witajcie!

Wczoraj byliśmy z Tż na zakupach. Wiadomo wyprzedaże. Jestem bardzo zadowolona...Tż kupił 2 koszulki i buty, a ja koszulkę i bluzę na nasze górskie wycieczki.

Tak myślę o tej mojej sukni i nie mogę się doczekać aż ten kurier przyjedzie! Pani napisała mi, ze od czasu jak dostanie pieniądze to ma 3 dni na zapakowanie i wysłanie wiec myślę, że najpóźniej dzisiaj powinna wysłać. Nie płaciłam przelewem, ale i tak nie wiem czemu się tak denerwuje.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam przymierzyć kilka sukni na Kijowskiej, tak jak wcześniej o tym wspominałam, bardzo się denerwowałam, że nic nie znajdę. Pojechałam z koleżanką i bardzo śmieszna przygoda z tego się zrobiła, ponieważ okazało się, że na Kijowskiej w bloku są 4 salony sukien ślubnych, ja weszłam do tego, w którym myślałam, że jestem umówiona, wchodząc zobaczyłam jak dziewczyna mierzy suknię i od razu oczka mi się zaświeciły i szepnęłam WOW. Ja jednak miałam do mierzenia inne modele w kształcie litery A. Przymierzyłam pierwszą i się jeszcze bardziej załamałam, bo to kompletnie nie było to, wyglądałam w Niej jak w worku na kartofle albo gorzej. I już chciałam się zabierać, kiedy moja koleżanka zarządziła założenie tej sukni na którą zareagowałam entuzjastycznie....i słuchajcie przymierzyłam....i BAJKA!!!!Po prostu rewelacyjnie się w NIEJ CZUŁAM!!!! Wszyscy będący w sklepie powiedzieli, że do mnie pasuje a ja czułam się w NIEJ taka leciutka, poza tym zasłania wszystkie moje mankamenty. JEJ.....a jak wróciłam do domu to nawet do treściowej zadzwoniłam by się pochwalić, że chyba znalazłam. A w soboty miałam na targi jechać, i chyba pojadę i jeszcze raz do tego salonu by przymierzyć suknię.
Ja bym coś zrobiła z tą koronką na górze, ale skoro ty się czujesz w tym komfortowo i Tobie się podoba to dobrze.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:48   #4022
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
A ja wczoraj byłam przymierzyć kilka sukni na Kijowskiej, tak jak wcześniej o tym wspominałam, bardzo się denerwowałam, że nic nie znajdę. Pojechałam z koleżanką i bardzo śmieszna przygoda z tego się zrobiła, ponieważ okazało się, że na Kijowskiej w bloku są 4 salony sukien ślubnych, ja weszłam do tego, w którym myślałam, że jestem umówiona, wchodząc zobaczyłam jak dziewczyna mierzy suknię i od razu oczka mi się zaświeciły i szepnęłam WOW. Ja jednak miałam do mierzenia inne modele w kształcie litery A. Przymierzyłam pierwszą i się jeszcze bardziej załamałam, bo to kompletnie nie było to, wyglądałam w Niej jak w worku na kartofle albo gorzej. I już chciałam się zabierać, kiedy moja koleżanka zarządziła założenie tej sukni na którą zareagowałam entuzjastycznie....i słuchajcie przymierzyłam....i BAJKA!!!!Po prostu rewelacyjnie się w NIEJ CZUŁAM!!!! Wszyscy będący w sklepie powiedzieli, że do mnie pasuje a ja czułam się w NIEJ taka leciutka, poza tym zasłania wszystkie moje mankamenty. JEJ.....a jak wróciłam do domu to nawet do treściowej zadzwoniłam by się pochwalić, że chyba znalazłam. A w soboty miałam na targi jechać, i chyba pojadę i jeszcze raz do tego salonu by przymierzyć suknię.
ooo, no proszę, to czyżbyś w pierwszym salonie już trafiła na Tę Jedyną? A chodziłaś jeszcze po reszcie salonów tam, czy wyszłaś z tego jednego i upita emocjami zapomniałaś?
Suknia wygląda na Tobie pięknie, choć też uważam, że ta koronka Cię odrobinę przytłacza. Ale poza tym krój jest zdecydowanie dla Ciebie stworzony
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj równo 7 miesiecy do ślubu

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
hej hej któraś z Was pytala czy buty wygodne: tak wygodne tylko ja mam mega wąską pięte i mi klapia musze kupic zapiętki

co do wizyty u krawcowej wyddaje sie byc kompetentna powiedziala mi za szycie 800 zł
lepiej za luźne niż za ciasne

No to cena jak darmo za suknię ślubną To fajnie, że już masz załatwione

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Sukienka piękna! Ale widzisz jak jest ze mną: jak wybieram już taki doł to ta góra dla mnie już jest zbyt zdobna, muiałabym mieć gładszą, ale dół jest bardzo ładnie uszyty i te falbany tak płynnie przechodzą bardzo mi się podoba!
Wiesz, ja też chciałam bardzo prostą górę (właśnie taką, jak VW ze zdjęcia), bez żadnych ozdóbek, perełek, kryształków itd. Ale ta moja góra jest inna niż wszystko, co wcześniej widziałam. To takie małe kółeczka ponaszywane z materiału i na żywo wygląda naprawdę bardzo delikatnie, w ogóle nie zdobnie Tylko dlatego się na nią zdecydowałam, bo gdyby miała tam jeszcze jakiegoś Swarovskiego, to nawet bym pewnie nie spojrzała

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Co do spraw ślubnych... TŻ kupił sobie koszulę i spinki. Jesteśmy na etapie wyboru garnituru (niestety trudno coś znaleźć) oraz poszukujemy jednolitego gładkiego krawata i musze Wam napisać, że nie jest to proste zadanie....
Oj tak, łatwe to nie jest... Ale bywają takie sklepy, gdzie wisi naprawdę sporo jednolitych krawatów w różnych kolorach. W wawie już chyba ze 2 takie widziałam, także keep looking

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Chatko czy to Ona?
Bo to jedyna z falbankami ze strony madonny co mi się skojarzyła z Twoja sukienką. A niestety nie ma możliwości powiększyć zdjęcia...
Wygląda jakoś dziwnie stercząco na tym zdjęciu, ale to chyba ona naprawdę wreszcie ją wrzucili na stronę? W czyjej kolekcji? Bo strasznie ich tam dużo i nie chce mi się szukać

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki ja tylko wpadłam żeby się z Wami przywitać w ten ponury dzień
staram się Was nadrobić ale nie daje rady... nie mogę się przez to dołączyć do tego dyskusji, bo nie jestem na bieżąco.... Normalnie zapomniałam że Wy takie płodne jesteście
Taaaaa, ja wczoraj do 2 w nocy nadrabiałam Dasz radę i Ty

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
jak dla mnie ładnie ale jesli to ma być salon czyli gdzieś gdzie odpoczywam to hmmm zbyt pstrokato ogólnie jestem zwolenniczka kolorów sprzyjajacych relaksowi - czyli naturalnych najlepiej jasnych ja bym za bardzo czuła sie przygnieciona takimi barwami - ale każdemu cos inengo się podoba - to tylko moja opinia
Dokładnie to samo przyszło mi do głowy po obejrzeniu tych aranżacji - ogólnie są piękne i fajnie by było pójść do kogoś i coś takiego na żywo zobaczyć, ale sama bym tak mieszkać nie chciała, za dużo tego naćkane...

Ja 8ki miałam niestety wszystkie, jednej górnej już się pozbyłam, teraz zostały mi najgorsze dolne do usunięcia no i jedna górna... Aż mi się coś robi, jak sobie pomyślę, ale trzeba, bo jak się bardzo zepsują, to będzie potem więcej babrania w wyrywaniem.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:50   #4023
a u d r e y
Wtajemniczenie

Melod_y z rodziną najlepiej się wychodzi na zdjęciu

Chatko w piątek będę u nich to zapytam i obejrzę ją na żywo
Stary 2012-01-11, 11:02   #4024
malwus20
Wtajemniczenie

Witam was kochane
Gratuluje wszystkim PMk DDŚ

Jakoś nie wiem co pisać

Czekam już 3 dzień na pudełka na ciasto które miały przyjść kurierem a były zamówione pod koniec zeszłego tygodniu Sprzedający sobie w kulki leci czy co..
Stary 2012-01-11, 11:05   #4025
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Witam was kochane

Jakoś nie wiem co pisać

Czekam już 3 dzień na pudełka na ciasto które miały przyjść kurierem a były zamówione pod koniec zeszłego tygodniu Sprzedający sobie w kulki leci czy co..
też zamawiałam sa fajne rany dziewczyny jak ja wypakuje te wszytskie rzeczy na slub z szafy to wiecie ile miejsca bede miała szok...
Stary 2012-01-11, 11:06   #4026
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Chatko w piątek będę u nich to zapytam i obejrzę ją na żywo
Be my guest

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...odzicow_i.html
Ciekawy artykuł o dzieciach na imprezach dla dorosłych. Się zastanawiamy, czy nie wrzucić go na naszą stronkę ślubną

W ogóle to wczoraj się dowiedziałam, że chyba nam odpadną kolejne 2 osoby z wesela... Kuzynka przedwczoraj dowiedziała się, że jest w ciąży i termin ma na połowę sierpnia, a jest z Krakowa, więc raczej na 100% nie będzie mogła przyjechać... Smutno mi i wesoło jednocześnie

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-01-11 o 11:07
Stary 2012-01-11, 11:07   #4027
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Be my guest

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...odzicow_i.html
Ciekawy artykuł o dzieciach na imprezach dla dorosłych. Się zastanawiamy, czy nie wrzucić go na naszą stronkę ślubną
a masz taka stronkę ? pochwalisz sie?
Stary 2012-01-11, 11:09   #4028
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

Wygląda jakoś dziwnie stercząco na tym zdjęciu, ale to chyba ona naprawdę wreszcie ją wrzucili na stronę? W czyjej kolekcji? Bo strasznie ich tam dużo i nie chce mi się szukać
http://www.madonna.pl/pl1/famosa.php?s=21.pure-md0001
jest pokazana pod zdjęciem nr 9.
Marka to famosa

Powiem szczerze że na Tobie lepiej wyglada.
I czy ona rzeczywiście ma takie przeźroczyste te falbanki?
Mam nadzieje że wiesz co mam na myśli

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Melod_y z rodziną najlepiej się wychodzi na zdjęciu
nie lubie takich niedomówień i przeciągania spraw

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:11   #4029
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na górze mam na nie miejsce bo lat temu naście miałam 5 rwane pod aparat więc miejsce się zrobiło i jedna już wyszła, a druga się pcha ale prosto. Na dole też na pantomogramie widać że idą dobrze, ale nie mają miejsca i napierają na zęby, ta lewa mi pół roku dawala w kość ale chciałam poczekać żeby choć trochę wyszła, bo aż się bałam że będą mi ją calą z kości piłować. No niemniej jednak 4o minut na fotelu spędziłam i miałam 5 szwów, ale ja i tak przeszłam to ok, bez antybiotyku itp, nawet nie byłam opuchnięta, mój kolega jak rwał to mial nawet sińca na policzku jakby dostał piąchą !

Ja kompletnie nie wiem gdzie będziemy szukać garniaka dla mojego przystojniaka u nas jest fabryka vistuli i można taniej kupić wszystko, więc może się pofatygujemy..
U mnie na szczęście wyrywanie 8 obyło się bez większej ingerencji chirurga. Studenci mnie znieczulali a chirurg wyrywał a studenty się patrzyli jak to robi. Potem dostali mój ząb i sobie zachowali do dalszych analiz.
Po wyrywaniu nawet lekkiego opuchnięcia nie miałam.

Co do garniaków, to najbardziej mnie zadziwia fakt, że nie można kupić osobno marynarki i spodni. W większości wypadków trzeba kupić całość i potem jeszcze chodzić do krawcowej i dopasowywać. Normalnie jak marynarka pasuje, to spodnie lekko ciasne albo jak spodnie dobre to TŻ mógł sie cały schować w marynarce.... Jakoś czarno widzę szybkie znalezienie dobrego garniaka....

Cytat:

Oj tak, łatwe to nie jest... Ale bywają takie sklepy, gdzie wisi naprawdę sporo jednolitych krawatów w różnych kolorach. W wawie już chyba ze 2 takie widziałam, także keep looking
I tutaj jest problem. Jak TŻ mierzył garnitury, to ja latałam z próbką materiału i szukałam odpowiedniego krawatu (najlepiej aby pasował do pasa w sukni). Jednak trudno coś podobnego znaleźć. Doszliśmy do wniosku, że jak nie znajdę pasujący kolorystycznie, to weźmie w czarnym lub stalowym kolorze. No i tutaj zaczynają się schody, bo ja chcę całkowicie gładki (bez prążków, pasków, jodełki itp.) i najlepiej wąski, a takich jest jak na lekarstwo.
Stary 2012-01-11, 11:11   #4030
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was kochane

Jakoś nie wiem co pisać

Jakie zamawiałaś?? Chyba coś przegapiłam.

A swoją drogą to ja czekam na 2 kurierów i jedną paczkę z poczty. Zamawiane w weekend i nic. Paczka z poczty to rozumiem, ale kurier.

Laura

Stary 2012-01-11, 11:12   #4031
melod_y
Zakorzenienie

Tej też nie widzialam dawniej na stronie madonny.
Nie w moim stylu ale może komuś wpadnie w oko taka "pierzasta" troche
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg madonna.jpg (26,6 KB, 35 załadowań)

Stary 2012-01-11, 11:14   #4032
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

nie lubie takich niedomówień i przeciągania spraw
u mnie ostatnio teściowa zrobiła HIT! Wcześniej podzieliliśmy się kto za co płaci więc było jasne że TŻt płaci za wódkę. No i w zeszlym tyg wychodząc ode mnie ok 22 w nocy mówi: Aha, Kochanie zerknij na liste gości ile mamy dorosłych osób bo mama jutro płaci za wódkę... mnie po prostu wmurowało i pytam: Ale jak płaci? Jaką wódkę? Jaką butelke 0,5 czy 0,7? ile tej wódki?
Normalnie zagotowałam! Chyba powinniśmy to skonsultować?
Siostra TŻta mi po tym mówi, że ona jak miała swoje wesele jeszcze na strażnicy, 10 lat temu, to z przyszlym mężem w piątek do północy układali stoły w konfiguracji jaką sobie zaplanowali, przychodzą na wesele już po slubie, a stoły stoją kompletnie, kompletnie inczej niż chcieli, poszła do swojej mamy , a mojej przyszłej teściowej co to ma być, a ona na to że tak jak ułozyli było brzydko normalnie nie mogę...
Stary 2012-01-11, 11:17   #4033
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na szczęście wyrywanie 8 obyło się bez większej ingerencji chirurga. Studenci mnie znieczulali a chirurg wyrywał a studenty się patrzyli jak to robi. Potem dostali mój ząb i sobie zachowali do dalszych analiz.
Po wyrywaniu nawet lekkiego opuchnięcia nie miałam.

Co do garniaków, to najbardziej mnie zadziwia fakt, że nie można kupić osobno marynarki i spodni. W większości wypadków trzeba kupić całość i potem jeszcze chodzić do krawcowej i dopasowywać. Normalnie jak marynarka pasuje, to spodnie lekko ciasne albo jak spodnie dobre to TŻ mógł sie cały schować w marynarce.... Jakoś czarno widzę szybkie znalezienie dobrego garniaka....

I tutaj jest problem. Jak TŻ mierzył garnitury, to ja latałam z próbką materiału i szukałam odpowiedniego krawatu (najlepiej aby pasował do pasa w sukni). Jednak trudno coś podobnego znaleźć. Doszliśmy do wniosku, że jak nie znajdę pasujący kolorystycznie, to weźmie w czarnym lub stalowym kolorze. No i tutaj zaczynają się schody, bo ja chcę całkowicie gładki (bez prążków, pasków, jodełki itp.) i najlepiej wąski, a takich jest jak na lekarstwo.
heh co Ty powiesz? my weszliśmy do pierwszego sklepu jaki odwiedziliśmy i kupilismy czarny, prosty, bez pasków, prążków, jodełki garniak jest i tak dopasowany w miare troszke rekawki trzeba przedłuzyc i bedzie gitara i w pasie jeszcze troszki zwęzić - i naparwde to był pierwszy garniak w pierwszym sklepie do jakiego weszliśmy poprawki w marcu
Stary 2012-01-11, 11:17   #4034
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie ostatnio teściowa zrobiła HIT! Wcześniej podzieliliśmy się kto za co płaci więc było jasne że TŻt płaci za wódkę. No i w zeszlym tyg wychodząc ode mnie ok 22 w nocy mówi: Aha, Kochanie zerknij na liste gości ile mamy dorosłych osób bo mama jutro płaci za wódkę... mnie po prostu wmurowało i pytam: Ale jak płaci? Jaką wódkę? Jaką butelke 0,5 czy 0,7? ile tej wódki?
Siostra TŻta mi po tym mówi, że ona jak miała swoje wesele jeszcze na strażnicy, 10 lat temu, to z przyszlym mężem w piątek do północy układali stoły w konfiguracji jaką sobie zaplanowali, przychodzą na wesele już po slubie, a stoły stoją kompletnie, kompletnie inczej niż chcieli, poszła do swojej mamy , a mojej przyszłej teściowej co to ma być, a ona na to że tak jak ułozyli było brzydko normalnie nie mogę...

Masakra jakaś, nie zazdroszczę.
Na szczęście moja teściowa na razie nic się nie wtrąca

Stary 2012-01-11, 11:19   #4035
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Masakra jakaś, nie zazdroszczę.
Na szczęście moja teściowa na razie nic się nie wtrąca
to jeden z wielu przykładów jej zamiłowania do ingerencji w Nasze sprawy.. całe szczęście będę mieszkać w innej miejscowości i nie mam zamiaru być u niej częstym gościem.
Stary 2012-01-11, 11:22   #4036
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
o

lepiej za luźne niż za ciasne

No to cena jak darmo za suknię ślubną To fajnie, że już masz załatwione .
powiem tak co do ceny, gdyby ta suknia byla w kazdym innym kolorze niz bialy moglabym ja kupic normalnie w sklepie z suknami wieczorywmi za 400 zł no ale coz slowo "ślub" zobowiązuje

Cytat:
a pro pos wódki, któras kiedys pisala (nie pamietam czy w tym wątku) ze liczy 1l na 3 osoby co sądzicie na ten temat ??

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
to jeden z wielu przykładów jej zamiłowania do ingerencji w Nasze sprawy.. całe szczęście będę mieszkać w innej miejscowości i nie mam zamiaru być u niej częstym gościem.
ona jest z tych ktore jak placa to mysla ze moga sie wtracac no ale niesteyt masz 2 wyjscia albo sfinansowac wesele sama (my tak robimy) albo nietety brac pod uwage tesciowa

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:23   #4037
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jakie zamawiałaś?? Chyba coś przegapiłam.

A swoją drogą to ja czekam na 2 kurierów i jedną paczkę z poczty. Zamawiane w weekend i nic. Paczka z poczty to rozumiem, ale kurier.
No dokładnie zeby na kuriera czekac tyle co na przesyłke pocztowa
Zamawiałam te pudełka http://moda.allegro.pl/pudelko-pudel...024222899.html
Tanie i z podkładką i ogolnie chyba najbardziej mi sie podobały
Stary 2012-01-11, 11:24   #4038
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
A na kim Wam zależy? Bo wiem, że moja uczennica z chórem śpiewa na ślubach, znam też kogoś, kto na skrzypcach gra, organistę....
Zależy mi na śpiewających młodych ludziach, do tego gitarka, bongos, flet, skrzypeczki (coś w tym stylu). Aranżacja muzyczna młodzieżowa. Jeśli znasz kogoś takiego, to byłabym Ci wdzięczna za jakiekolwiek namiary na priv

Cytat:
dziewczyny przyszly mi buty , wyslane w czwartek ze stanow dzis juz bylo
Piękne!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wiecie jak nazywa się ta koronka z JA?
Gdzie w Opolu i Krakowie można JA przymierzyć, w jakim salonie oraz gdzie na Śląsku?
W Katowicach w salonie Anna można ją przymierzyć na 200%. Nie wiem, czy w Gliwicach też, ale możesz zadzwonić do salonu i zapytać. W Opolu raczej nie spotkałam się z sukniami JA.

Cytat:
Napisane przez EwaK88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny probuje dołoczyć do Waszej dyskusji ale macie niesamowite tempo
Chciałam Was spytać o Wasze opinie na temat naszych pomysłow na ślub;
1 suknia która wybrałam to Agnes 10750 kolorem przewodnim na weselu będzie kolor zielony i dlatego chciałabym do sukni zielone buty ale podejrzewam że ni jak niebęda mi pasowy więc wybiore jakies jasne lub białe.. bukiet wybieram kolorowy z przewagą zieleni http://www.w-spodnicy.pl/Galeria/Gal...e-galeria.html, coś podobnego napewno będzie okrągły i kolorowy i ślicznie pachnący mieszanką kwiatów
2 Nasze pomysły na ślub to napewno nietypowa ksiega gości w formie obrazu który pózniej wyladuje na ścianie na środku tego 'obrazu' będzie nasze zdjecie. Cosik podobnego jak w załaczniku
3 Na stoliku gdzi to będzie stało będą również śmieszne maski których będzie sobie można sobie cyknąć fotkę
http://robimysluby.blog.pl/karolina-...ski,15071869,n
jak również wachlarze dla tych którzy się umęczyli przy tańcu..
4 będzie również ramka z załaczonym zdjęciem wyznaczająca miejsce dla palacych
5 znalazłam też fajny wstęp do nagrania weselnego http://www.filmy-wesele.pl/filmowani...now_z1813.html może uda się coś podobnego do wody na sesji wchodzimy napewno!
6 zastanawiamy sie tylko z prezentem dla rodziców ponieważ nasz ślub przypada na dzień mamy i piosenka na wspólny taniec http://www.youtube.com/watch?v=Yek-JTESJE0 ale jaki prezent może fotoramke z wgranymi juz zdjeciami?
Dziekuje to narazie wszystko bardzo bym chciała znać wasze opinie pozdrawiam
Twoje pomysły bardzo mi się podobają. Widać, że koncepcję ślubna masz przemyślaną. A Twoja mama będzie korzystać z fotoramki???? Bo mam podobne zdanie jak Chatka. Wygaszona ramka nie prezentuje się za dobrze z salonie- wiem cos o tym.

Cytat:
Guliwer to już nasze wątkowe określenie Z tego co pamiętam, to dawno temu chyba nawet to ja nie mogłam sobie przypomnieć słowa "jubiler" i ciągle nachalnie mi się cisnęło słowo guliwer, napisałam Dziewczynom i tak już zostało
http://inspiracje_slubne.mblog.pl/2011,7,archiwum.html

goszu, strasznie jestem ciekawa tego Waszego łoża, może byś wrzuciła jakieś fotki?
To zostałam posądzona o przywłaszczenie Nie no, żarcik. Ja też to pierwszy raz na wizażu "słyszałam". Może od Ciebie, a może na śląskich. Ale moje oryginalne na pewno nie jest, a że bardzo sympatyczne to używam tego określenia

Te zielone buty z linka, który wkleiłaś są przeboskie Ja chcę takie!!!!!!!!!!!

łóżko- teraz mało atrakcyjnie wygląda. Mamy foto w stanie surowym, ale na zdjęciu nie wygląda tak ładnie. My w nim zakochani jesteśmy, bo taka stylistyka nam w 200% pasuje. Wczoraj nałożyliśmy pierwszą warstwę lakieru. Dzisiaj będziemy szlifować papierem ściernym i nakładać 2gą warstwę. I jestem ogromnie dumna z tego łóżka, bo mimo, że stolarkę wykonał szwagier, to my sami sobie je impregnujemy, malujemy, szlifujemy, takie po części nasze dziecko
I cena nas bardzo bardzo zadowala. Przypuszczalnie koszty samego łóżka z szafkami nocnymi i szufladami na pościel(drewno, robocizna, impregnat, lakier) wyniosą nas ok. 1500 zł. Teraz pytanie, gdzie w sklepie kupie łóżko z litego drewna, w takim stylu, metrażu jakim chcę i z pojemnikami na pościel za taką cenę???
A tam, co mi szkodzi, wkleję fotę. Tylko uprzedzam, w większość gustów pewnie się nie wstrzeli.

Cytat:
Ładna sukienka, pasuje do Ciebie. No i w takim stylu jakim chciałaś

Kurka,nie wiem co się ze mna dzieje od wczorajszego wieczoru. Mój żołądek nie daje mi żyć. Do tego łamie mnie w kościach, mięśnie strasznie bolą, jest mi okropnie słabo. Nie wiem czy to zatrucie, czy mój organizm tak zareagował na nowy lek w połączeniu z antybiotykiem. Ale wg lekarza miało być wszystko ok.
A jeszcze dzisiaj do 14 muszę się stawić w PUPie... Tylko boję się, że jak wsiądę do samochodu to niestety od razu będę musiała z niego wysiąść. A jak się nie stawię, to pewnie mnie zawieszą i tyle z ubezpieczenia będę miała.... Czekam jeszcze godzinę, jeśli mi nie przejdzie to dzwonię tam i idę do lekarza po jakieś zwolnienie.

Jako bonus wklejam nasze zaproszenia. Nie są może idealnie piekne. na żywo wyglądają bardzo fajnie. Gościom się bardzo podobają. I jest to nasze wspólne dzieło. TŻ ze mną pieczętował, drukował, przycinał, kleił i robił kokardki. A wiadomo, faceci nie są aż tacy precyzyjni. Ale jestem zadowolona, że robił te zaproszenia razem ze mną. Teraz dużo szczegółów byśmy zmienili, ale i tak jest dobrze. To co miałam pod ręką pstryknęłam. Są ładniejsze i brzydsze. ładniejsze już rozdane częściowo i rozesłane

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:26   #4039
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
powiem tak co do ceny, gdyby ta suknia byla w kazdym innym kolorze niz bialy moglabym ja kupic normalnie w sklepie z suknami wieczorywmi za 400 zł no ale coz slowo "ślub" zobowiązuje

a pro pos wódki, któras kiedys pisala (nie pamietam czy w tym wątku) ze liczy 1l na 3 osoby co sądzicie na ten temat ??

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

ona jest z tych ktore jak placa to mysla ze moga sie wtracac no ale niesteyt masz 2 wyjscia albo sfinansowac wesele sama (my tak robimy) albo nietety brac pod uwage tesciowa
wg mnie zalezy od wielu czynników upodobań rodziny / ile dzieci ile dorosłych / wesele jednodniowe dwudniowe itd... jest wiele opcji więc tylko zależy od Ciebie i waszej rodziny i ich upodobań zalezy tez od ilosci barmek/ilosci zabaw na weselu i ogólnie od takich czynników tez od tego czy an pozegnanie dajesz każdej parze wódkę
Stary 2012-01-11, 11:27   #4040
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko... no nie wiem co bym zrobiła...
Poza tym dlaczego wódkę kupuje Twoja przyszła teściowa a nie TŻ sam?
Stary 2012-01-11, 11:27   #4041
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też chcę je zamówić. Już dawno o nich myślałam, ale zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej te plastikowe. Na pewno są brzydsze ale mnie roboty z nimi. A widziałaś, że ona już teraz 1,10 kosztują??

Laura

Stary 2012-01-11, 11:30   #4042
Karolina_83
Raczkowanie

Cytat:
W ogóle to wczoraj się dowiedziałam, że chyba nam odpadną kolejne 2 osoby z wesela... Kuzynka przedwczoraj dowiedziała się, że jest w ciąży i termin ma na połowę sierpnia, a jest z Krakowa, więc raczej na 100% nie będzie mogła przyjechać... Smutno mi i wesoło jednocześnie
U mnie tez taka sytuacja jest ale mi może odpaść aż 6 osób, żona brata ciotecznego i moja koleżanka mają termin na połowę lipca a siostra cioteczna na sierpień (tylko ona mieszka w Szwecji, odgraża się, że na pewno przyjedzie ale to będzie zależało od tego jak się będzie czuć a na razie ciąże znosi bardzo dobrze).

Cytat:
Jak już je dostaniesz to koniecznie pochwal się jak wyglądają na żywo
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:30   #4043
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Niezła ta Twoja teściowa Swoją drogą to ja nie wiem co te teściowe tak sie silnie wtrącaja w życie młodych i jeszcze wesela w swoim stylu chcą im urządzać, nie wiem czy to ze złosci do przyszłej synowej czy mają jakiś inny powód
Tak na serio to proponuje Ci przed samym ślubem zajrzenie do swojej sali i sprawdzenie czy teściowa przypadkiem nie wsadziła swoich paluszków do układu stołów bo wiesz teraz moze być bardzo miała popierać wasze pomysły ale jak przyjdzie co do czego to sie okaże że sama coś zmieniała bez waszej wiedzy.
Stary 2012-01-11, 11:31   #4044
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Widzisz, u mnie jest tak że z 2 rodzeństwa jestem pierwszym dzieckiem które rodzice wydają w tym jedyną córką, z kolei TŻt ma dużo starsza siostrę i jest jakby jedynakiem więc ostatniego mama z domu wypuszcza i rodzice sobie życzyli płacic za wesele, o ile z moimi nie ma problemu bo moja mama przy swoim przeżyła wtrącanie się i powtarza: to jest Wasz dzień, zaplanujcie go od początku do końca jak chcecie a my wyłożymy na to kasę, o tyle teściowa zdeklarowala się identycznie, a robi jak robi. Tyle że w tym przypadku ona sie nie wtrącała, bo po prostu nikogo o tym nie poinformowała rano miała płacić za wódkę, nie wiedząc ile jest ludzi i jak to liczyć... ale luzik. lotos... spokój....

Co do wódki to moje kolezanki które już sa PO liczyły 0,5 na głowę na 1 dzień. Idąc tym tropem powinnam mieć 133 butelki, ale jeszce mamy poprawiny- grilla, więc tez ich zejdzie pewnie kilka, no i tata chce najbliższym gościom z ciastem wódkę dawać.
Ale wydaje mi się że litr na 3 osoby hm.. zależy na jakie 3 osoby, na mężczyznę + 2 kobiety starczy, ale czy na 2m+1k? albo na 3m? będzie mało...
Stary 2012-01-11, 11:31   #4045
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
heh co Ty powiesz? my weszliśmy do pierwszego sklepu jaki odwiedziliśmy i kupilismy czarny, prosty, bez pasków, prążków, jodełki garniak jest i tak dopasowany w miare troszke rekawki trzeba przedłuzyc i bedzie gitara i w pasie jeszcze troszki zwęzić - i naparwde to był pierwszy garniak w pierwszym sklepie do jakiego weszliśmy poprawki w marcu
Pisałam o krawatach Garniaki są, ale mój TŻ jest jedyny w swoim rodzaju i niestety nie pasuje do narzuconych szablonów w sklepach z garniturami
Stary 2012-01-11, 11:33   #4046
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Witam wszystkie

gratuluję pozałatwianych spraw, mieszkań, ustalonych godzin w nowej parafii , zdanych egzaminów

U mnie z nowin tylko taka, że jajeczna sąsiadka przełożyła dziś datę ślubu jedna z naszych wspólnych znajomych, która już we wrześniu otrzymała od niej zaproszenie na ślub (pewnie pamiętacie, jak tamta wariowała, że do mnie przyjdzie więcej osób i rok przed ślubem pozanosiła zaproszenia w zaproszeniach tych napisała tylko datę , godz., miejsce ślubu, a przyjęcia weselnego nie, napisała tylko - miejsce przyjęcia weselnego do ustalenia, godz. około 17.00) powiedziała mi dziś, że jajeczna była u niej i powiedziała, że tamte zaproszenia nieaktualne, bo przekładają datę. Jej oficjalna wersja brzmi : "przekładamy, bo 1 września to śmieszna data, wtedy dzieci chodzą do szkoły i moja córka nie będzie obchodziła rocznicy w taką śmieszną datę. Jak ktoś nie ma gustu to niech wtedy bierze ślub". Nieoficjalna jest raczej taka, że nie mogą załatwić sobie sali. Ja zaklepałam najlepszą w okolicy, im zostala remiza, gdzie tynk odpada, a toalety są na zewnątrz i to w takim stanie, że nie wiem, czy jakikolwiek sanepid zezwoliłby na korzystanie z nich. Hehe ale mam satysfakcję teraz mogę zabrać jej godz. 16.00, czyli tą co chciałam, a którą mi zaklepała. Jak to moja mama powiedziała :"zabrali się za ślub od dup* strony. Najpierw zaklepali księdza i pobiegli z zaproszeniami, zamiast zamówić to, co najszybciej jest rezerwowane".
ZWYCIĘSTWO
Stary 2012-01-11, 11:33   #4047
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Niezła ta Twoja teściowa Swoją drogą to ja nie wiem co te teściowe tak sie silnie wtrącaja w życie młodych i jeszcze wesela w swoim stylu chcą im urządzać, nie wiem czy to ze złosci do przyszłej synowej czy mają jakiś inny powód
Tak na serio to proponuje Ci przed samym ślubem zajrzenie do swojej sali i sprawdzenie czy teściowa przypadkiem nie wsadziła swoich paluszków do układu stołów bo wiesz teraz moze być bardzo miała popierać wasze pomysły ale jak przyjdzie co do czego to sie okaże że sama coś zmieniała bez waszej wiedzy.
też się nad tym zastanawiam, jeszcze mi się nie trafiło żeby mama faceta była dla jego dziewczyny/żony na prawdę w porządku. Zawsze się im COŚ nie trafi... ;P

Co do sali to się o to nie martwię, będe ustalać wszystko z p. Anią właścicielką sali i powiem jej że gdyby cokolwiek, ktokolwiek, jakkolwiek i kiedykolwiek to od razu ma do mnie dzwonić i konsultować. A na teściówke ją uczulę szczególnie
Stary 2012-01-11, 11:34   #4048
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
a masz taka stronkę ? pochwalisz sie?
Poszło na priv, bo nie chcę tuta na długo zostawiać, bo są tam nasze zdjęcia i dane.

Cytat:
http://www.madonna.pl/pl1/famosa.php?s=21.pure-md0001
jest pokazana pod zdjęciem nr 9.
Marka to famosa

Powiem szczerze że na Tobie lepiej wyglada.
I czy ona rzeczywiście ma takie przeźroczyste te falbanki?
Mam nadzieje że wiesz co mam na myśli
Dzięki hehe, kochana jesteś Na mnie ona była sporo za duża, więc też inaczej wyglądam, ale to chyba w ogóle standard, że suknia zupełnie inaczej wygląda na katalogowym i na żywo.
Falbanki są z takiego jakby "gęstego" przeźroczystego materiału - nie wiem, jak to opisać W sensie, że tak, jest rodzaju przeźroczystego, ale na tyle gęsta faktura, że nic nie prześwituje

Cytat:
Hm, to może spróbujcie uszyć? Mi babka w salonie zaproponowała, że jak znajdę idealny dla siebie materiał na szarfę, to postarają się uszyć krawat, a jeśli nie uda im się, to mi poradzą pracownię, która da radę. Będę więc teraz szukać materiału, który będzie jednocześnie na szarfę, krawat i butki taneczne

Cytat:
Oooomatulu droga, nie patrzyłabym, czy to teściowa czy księżna koryntu, zatłukłabym babę! Uważajcie bardzo, bo coś mi się zdaje, że to bardzo sprytny i knujący babiszon Z tą wódką szybko wyjaśnij, żeby potem nie było, że litrowe butelki kupi, bo powie, że tak było taniej.

Stary 2012-01-11, 11:34   #4049
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
wg mnie zalezy od wielu czynników upodobań rodziny / ile dzieci ile dorosłych / wesele jednodniowe dwudniowe itd... jest wiele opcji więc tylko zależy od Ciebie i waszej rodziny i ich upodobań zalezy tez od ilosci barmek/ilosci zabaw na weselu i ogólnie od takich czynników tez od tego czy an pozegnanie dajesz każdej parze wódkę
jednodniowe , beda rowniez inne alkohole czyli wino np w duzych ilosciach bo ja wino ogolnie preferuje i alkohole gatunkowe

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:36   #4050
madzia2306
Zakorzenienie

uf jak dobrze że moi teściowie się nie wtrącają a przygotowania bo jak czytam tu takie rzeczy to mi się włos jeży na głowie
co wódki to my liczymy pół litra na głowę mamy jednodniowe wesele ale na drugi dzień chchemy takie małe przyjęcie dla najbliższej rodziny zrobic więc jeszcze troszkę więcej musimy wódki dokupic...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości