|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Musi fajnie wyglądać z brzuszkiem [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31548331]Agatko, na pewno wszystko jest OK. Ja też tak schizowałam, a w ogóle jeszcze nie czuję ruchów, a wszystko jest dobrze, u Ciebie też tak na pewno będzie! A jeśli chodzi o opowieści, ja myślę, że po prostu mamy, którym się to przydarzyło, muszą się gdzieś wygadać, piszą o tym blogi, są o tym różne programy, ale przecież większość dzieci rodzi się w terminie, zdrowa i jest OK, statystycznie pewnie jest to nieporównywalne. Co do ćwiczeń - muszę o to spytać 31.01, jak będę już miała wyniki, bo niedługo mi amputują prawą nogę, albo co gorsza nie będę umiała na nią nastąpić i się przewrócę. Co do wegetarianizmu - ja też niespecjalnie przepadam za mięsem, ale dziecka bez mięsa w życiu bym nie chowała, nie mam aż takiej wiedzy, jak je zastąpić, ani czasu, by się w to bawić. Podziwiam te wszystkie eko mamy, które podają bio warzywa, piorą w orzechach i w ogóle trzymają dzieci z dala od całego zła tego świata.[/QUOTE] Na początku pomyślałam, że to fakt i się zatrwożyłam. Rozumiem, że to taka przenośnia, tak? Nie boisz się pisać takich rzeczy??? Cytat:
Musieliśmy wziąć na raty, bo był mega drogi, ale się opłacało. Już 4 lata na nim śpimy i nadal jest po prostu rewelacyjny chciałabym zapewnić mojemu dziecięciu podobny komfort
|
||
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
mój za to powiedział że łożysko może jeszcze zmienić pozycję więc mam się nie stresować i czekać i tak robię, ja w ogóle ostanio niczym sie nie stresuje i nie przejmuje nawet zakupami, których nie mam ochoty robić - postawiła na co ma być to będzie, albo ja zrobię albo ktoś inny mi się odechciało tymczasowo![]() co do cesarki - moja bratował miała dwie, obie szybko jej się zagoiły jak nowonarodzona, bez bóli, problemów z siedzeniem czy innych, nawet nie było widać że rodziła:P) |
|
|
|
|
#693 |
|
Konto usunięte
|
Z amputowaniem to moje ekhm "czarne poczucie humoru", a z tym, że się przewrócę to już fakt, po prostu jak stoję, to czasami tak mnie boli noga, że się boję, że stracę w niej siłę, nie wiem, czy dobrze to wyjaśniam. Nie wiem, z czego to wynika, mam 2 typy: 1. spanie/leżenie/siedzenie w niewygodnej pozycji, 2. noszę dosyć dużą torbę na długim pasku i ona właśnie leży na tej nodze, sęk w tym, że ta torba jest lekka, nie noszę teraz żadnych ciężarów w niej, ot portfel, kosmetyczkę, czasami jakąś książkę, więc to chyba raczej nie od niej, tym bardziej, że jak leżę w łóżku, to też mnie czasami łapie ten ból.
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nie bolało, ale jak mi tatuażysta wjechał na kość biodrową, to myślałam, że go zatłukę. Po 3 latach korci mnie, żeby go odświeżyć i może coś dodać, ale póki co z takich rzeczy, planuję sowę na plecach... wiadomo, nie teraz, bo nie można.
Mieszkanie mamy w tonacji czarno-białej . Wczoraj dodatkowo kupowaliśmy lampy na pchlim targu. Dzisiaj wszystko skręcamy i ustawiamy . Liczę na uzyskanie podobnego efektu, jak ta pani na blogu: klik Póki co wszystko mnie boli po wczorajszym dniu i zdycham. Na obiad nie mam siły, żeby cokolwiek robić, ale przydałoby się chociaż kupić chleb na tosty
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-01-11 o 12:09 |
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31548997]Z amputowaniem to moje ekhm "czarne poczucie humoru", a z tym, że się przewrócę to już fakt, po prostu jak stoję, to czasami tak mnie boli noga, że się boję, że stracę w niej siłę, nie wiem, czy dobrze to wyjaśniam. Nie wiem, z czego to wynika, mam 2 typy: 1. spanie/leżenie/siedzenie w niewygodnej pozycji, 2. noszę dosyć dużą torbę na długim pasku i ona właśnie leży na tej nodze, sęk w tym, że ta torba jest lekka, nie noszę teraz żadnych ciężarów w niej, ot portfel, kosmetyczkę, czasami jakąś książkę, więc to chyba raczej nie od niej, tym bardziej, że jak leżę w łóżku, to też mnie czasami łapie ten ból.[/QUOTE]
Może to od kręgosłupa. Masz ucisk na nerw, który odpowiada za funkcjonowanie tej nogi Ja też tak miałam swego czasu, dopóki nie wzmocniłam mięśni kręgosłupa. Musisz to zdiagnozować jak najszybciej, bo czasami skutki takiego ucisku są nieodwracalne |
|
|
|
#696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj cały dzień poza domem, byłam na zakupach w lidlu i kupiłam 3-pak body z długim rękawem za 15 zł Cytat:
co 3-4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Persephone ja połówkowe miałam robione w 22t1d ![]() Agatka nie martw się, ja też od kilku dni mniej czuję małego, ale coś tam czuję
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-11 o 12:20 |
|||
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie parametry?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Już mi wystarczy, że mąż ma torbiele na kręgosłupie, które mu go uciskają (za 2 tygodnie mamy wizytę u neurochirurga), druga osoba z tym problemem w domu - niefajnie :/ Ale powiem ginowi, może coś zaradzi. |
|
|
|
|
#699 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Podczytuje Was od samego początku pierwszej części ![]() Jestem w 22 tygodniu, termin porodu mam na 21maj. Chciałam Wam coś doradzić odnośnie bólu kręgosłupa. Ja miałam problem z kręgosłupem już przed ciążą ale zlekceważyłam to (teraz bardzo żałuje że nie zrobiłam sobie prześwietlenia) gdzieś ok 4 miesiąca ciąży te bóle mi się bardzo nasiliły. Czasem nie mogłam wstać z łóżka ani się na nim przekręcić z boku na bok. Byłam u ortopedy który mi polecił Paracetamol i miejscowo spróbować okłady rozgrzewające np. termoforem. Ale nie to mi pomogło! Odkąd śpię z poduszką między nogami nie wiem co to ból kręgosłupa Zwykła poduszka nie za duża i żeby ciężka nie była bo w nocy jak się przekręcam z boku na bok to ją musze przestawiać z lekką poduszką idzie to sprawniej.Aaa i jeszcze spać i leżeć jak najwięcej na lewym boku ![]() Chciałam jeszcze zapytać czy ma może któraś z Was mało wód płodowych(moja gin. mówiła że nie jest za mało tylko mało) i mojego dzidziusia było przez to źle widać na USG ![]() Staram się pić jak najwięcej nawet do 3 l wody dziennie i zobaczymy na następnej wizycie czy jest coś więcej tych wód. |
|
|
|
#700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc to dziwne, ale w sumie jakoś i tak nie miałam parcia na 3D idę w sobote to się przekonam a włąśnie umawiałam się telefonicznie i zapomniałam zapytać o cenę
Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-01-11 o 12:27 |
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie robi.
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31549379]Super, będę ciągnąć za sobą nogę. Bo chyba na wzmocnienie mięśni teraz już trochę za późno
![]() Już mi wystarczy, że mąż ma torbiele na kręgosłupie, które mu go uciskają (za 2 tygodnie mamy wizytę u neurochirurga), druga osoba z tym problemem w domu - niefajnie :/ Ale powiem ginowi, może coś zaradzi.[/QUOTE] Ale optymistka z Ciebie Na wzmocnienie mięśni kręgosłupa nigdy nie jest za późno! Ćwiczenia na kręgosłup wcale nie są trudne i męczące więc można je wykonywać nawet w ciąży, kwestia tylko ich dopasowania do odpowiednich partii kręgosłupa. Najlepiej byłoby się wybrać do jakiegoś dobrego lekarza. Jeśli to w ogóle od kręgosłupa Witaj lenkaaa
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Też śpię na lewej stronie (lepsze przepływy krwi są) z poduszką między nogami ze względu na wygodę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#704 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
to i tak chyba nie ma wpływu na efektywnośc badań tylko na nasze wrażenia wzrokowe
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, jak jest norma np. od 12, to mam 11,7. Niby nie dużo, ale przeciez to wazne. Za 1,5 tyg. mam wizyte u gina zobaczymy co powie.
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajny sklep na all z ciuszkami z nexta
![]() http://allegro.pl/listing/user.php?l...us_id=15367291
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-11 o 12:39 |
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciuszki fajoskie, ale ceny wysokie
|
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już od kilku miesięcy śpię tylko na lewym boku, czasem na kilka minut kłade się na prawy, co by mi się nie odpłaszczył
![]() Z poduszką mothercare też już jestem zadomowiona :P I nie mam żadnych problemów mięśniowych jak na razie, więc chyba działa. Kurczę, wszystkie piszecie o Lidlu a u mnie Lidla blisko nie ma Może jak do rodzinnej wiochy pojadę to tam jeszcze coś będzie ^^
|
|
|
|
#709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczęłam jeśc jakoś tak 1,5 roku temu, najpierw ryby, potem już większośc, normalnie. Ale - w ciąży nie mogę patrzec na mięso. No po prostu odrzuca mnie na sam widok. A pamiętam, jak wysłuchiwałam kazań o tym, że w ciąży, to już "będę musiała" jeśc mięso, bo inaczej dziecko zabiję Nie byłam nigdy wojującą o prawa zwierząt wege-rewolucjonistką wymachującą świńskim łbem przed McDonaldem, bo nie lubię ładowania do czyjejś głowy swoich przekonań. M.in. dlatego, że pamiętam, jak musiałam sama chowac się po kątach ze swoim bezmięsnym śniadaniem w pracy, żeby nie narażac się po raz n-ty na głupawe komentarze
Edytowane przez ghosst Czas edycji: 2012-01-11 o 12:51 |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naturalnie usg 3d nie jest konieczne na badaniu połówkowym
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz już czy chłopak czy dziewczynka? |
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój lekarz wykrył jakiś miejmy nadzieję maleńki problem z nereczkami. Ale miejmy nadzieję, że wszystko się unormuje
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na 3d moze pojde juz u siebie w miescie, sama nie wiem, bo ile ja w koncu bede miała tych usg połowkowych 2? Do tamtego mam zaufanie i na 100% pojade na połowkowe, a to do tej lekarki to cóz nie mam nawet skad sie dowiedziec czegos o niej, ale usg 3d ma:/
|
|
|
|
#715 | |
|
Zadomowienie
|
Drogie ale ładne i dobrej jakości
![]() Ja jestem fanką cocodrillo. Mój synek jest wysoki ale szczupły i np. spodnie często mu się zsuwają i co chwile trzeba je podciągać. Cocodrillo znalało na to rozwiązanie, w pasku jest gumka i dwa guziki z możliwością dowolnej regulacji obwodu pasa - w naszym przypadku to genialne bo nie muszę ganiać za synkiem i podciągać mu spodni Cytat:
|
|
|
|
|
#716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może lekarz zaleci Ci jakąś modyfikację diety, może wprowadzi jakieś suplementy... nie martw się na na zapas. ![]() Cytat:
Ja chodzę na Wojska Polskiego i jest 3D, ja robiłam tylko krótki podgląd, a wszystkie pomiary właśnie na 2D. Jeśli chcesz to dam Ci namiar
|
|
|
#717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie, co mi w ręce wpadnie, ostatnio saga Herberta "Diuna', Drwal Witkowskiego, Gorączka Michniewicza, Bracia Karamazow, Mrożek... Cytat:
Generalnie wkurzające są wszelkiego rodzaju akcje zmuszające do czegokolwiek. Inna sprawa, że tzw choroby cywilizacyjne, cukrzyce, zawały i inne często powodowane są fatalnym trybem życia, brakiem ruchu, żarciem czipsów i innych świństw. a potem płaci całe społęczeństwo - więc akcje o profilaktyce i ogólnie zdrowym trybie życia są uzasadnione (inna kwestia, że raczej nieskuteczne) |
||
|
|
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
justys1258, Ty się nic nie przejmuj. Diagnostyczne USG to usg 2d, a nie 3d. Prawdziwy specjalista od usg tak wszystko sprawdza. Tak więc jeżeli ufasz swojemu lekarzowi, a on wykonuje usg 2d jako połówkowe to luz
|
|
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś malutki przerost po jednej stronie, ale mówi, że to jeszcze nic nie przesądza i może nic z tego nie być. Z drugiej strony mąż ma duże problemy z nerkami, kolki itp więc to też może być gdzieś tam genetyczne
![]() Bardzo staram się nie przejmować, ale gdzieś tam w głowie siedzi... ![]()
|
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro lekarz powiedział, że to nic pewnego to bądź spokojna Kolki nerkowe... Miałam tą wątpliwą przyjemność przeżyć je kilka razy przy okazji ataków kamienia na nerce
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Musi fajnie wyglądać z brzuszkiem
Ale przez to łożysko cholerne nie mogę sobie na takie ćwiczenia pozwolić.
Musieliśmy wziąć na raty, bo był mega drogi, ale się opłacało. Już 4 lata na nim śpimy i nadal jest po prostu rewelacyjny 
.
ok nie zanudzam was juz. wroce jak bede w lepszej formie.pa
13.08.2011 

to i tak chyba nie ma wpływu na efektywnośc badań tylko na nasze wrażenia wzrokowe 
. Nie jem jakiejś ogromnej ilości mięsa, bardziej stosuję dietę zbilansowaną, bo wszystko jest nam potrzebne (wg mnie), tak nas stworzono, ale nie lubię, jak grupa gwiazd/celebrytów narzuca mi, co mam robić.

Miałam tą wątpliwą przyjemność przeżyć je kilka razy przy okazji ataków kamienia na nerce