Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 17:50   #4441
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

czuję się senna idę chyba spać.

ja koszul kupie chyba 5 sama nie wiem.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:52   #4442
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Kroplówkę już dostałam z rana i niby było lepiej,a teraz ta temp.
Wysłałam TŻ po paracetamol...mam nadzieję,że pomoże
no to może jak dostałaś kroplówkę to rzeczywiście nie ma co się spieszyć, ale jak Ci nie spadnie gorączka po tym paracetamolu biegnij do jakiegoś szpitala na IP

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:56   #4443
Aguśkaa83
Zakorzenienie

MegMakeUp moze zadzwon do swojego ginekologa i zapytaj co masz robic.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 17:56   #4444
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nie wiem ile mam kupić koszul do karmienia/szpitala
Ja mam 3,a potem w domu to tez normalne,inne bede uzywac,niektore takie starsze juz znoszone,bede jak to konia okreslila cyca od spodu wyjmowac.Tak samo z bluzkami do karmienia,mam 4 szt,ale bede je uzywac na wyjscia,a w domu to zwykle,takie tez gorsze.

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
różnie to bywa, zależy od szpitala - czasami do porodu dają swoją, a czasami nie, ja do porodu na wszelki wypadek biorę bawełniany T-shirt TŻta z przeznaczeniem na wyrzucenie
Ja tez tak robie,tez wezme mezowi stary t-shirt

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
i zabierasz wszystkie do szpitala?

a do tych które rodziły jak ubieracie koszule do porodu to potem ją wyrzucacie?

Chyba tak,i tak nie wezme takiej co mi jej szkoda bedzie.
Stary 2012-01-11, 17:57   #4445
lena_mi
Zakorzenienie

MegMakeUp trzymam kciuki żeby się polepszyło, przede wszystkim żeby temperatura spadła! No i pij dużo

cottonpuma a Ty też córcię będziesz miała? na kiedy termin, bo mi się pomięszało..
Stary 2012-01-11, 17:59   #4446
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A moj maz wczoraj na mnie spojrzal i powiedzial :
''Ale wielka sie zrobilas juz'' nie ma to jak porzadny komplement od meza :
Mój mąż też mi takie komplementy prawi. Jak mu czasem usiąde na kolana to mówi, że go niedługo zaduszę albo, że powoli zaczynam wyglądać jak orka

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dzisiaj gotujecie na obiad? ja nie mam pomysłu
U mnie dziś był sos ciemny i ziemnaczki plus domowej roboty sałatka ze słoika
Na deser z teściową upiekłyśmy domowe drożdżówki z marmoladą i nutella

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi i mrożenie gotowych posiłków - można zamrozić niemal wszystko Możesz nagotować lekkich zup - rosól jako bazę i zamrozić w słoikach (nie muszę przypominać, aby nie nalewać do pełna i nie zakręcać ).
Warzywa można delikatnie podgotować i zamrozić, potem tylko wrzucić do wrzątku, kilka minut i gotowe (ale tutaj z pomocą przychodzą gotowe mieszanki).
Mięso - każde. Surowe, gotowane, smażone, duszone.
Do mrożenia nadaje się niemal wszystko.
Tak da się wszystko zamrozić, ale jak raz szykowałam jedzenie dla męża do Wawy to poprosił mnie o krokiety z kapustą i grzybami. Sęk w tym, że nie miałam suszonych grzybków a wiem, że z pieczarkami też są ok. Zrobiłam tak, ale jak je później rozmroził to były skiśnięte. Szkoda bo tyle roboty na marne poszło

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Konia napisz mi proszę po krótce czego taka karmiąca mamusia nie może jeść bo np z tą czekoladą i truskawkami to mnie zaskoczyłaś,bo nigdzie do tej pory nie przeczytałam o tym...
co do jedzenia dla naszych facetów to właśnie dobrym rozwiązaniem będą pierogi,bigosy jakieś krokiety... Całe szczęście Tomek umie gotować to sobie jakoś poradzi. No i ja też przy nim z głodu nie umrę gadał już z szefem nt. tacierzyńskiego i bez problemu je dostanie,więc będe miała jakąś pomoc przez te pierwsze dwa tygodnie
Ja jak karmiłam piersią jadłam wszystko i nic sobie nie odmawiałam. w sumie to mi za to jak by ktoś to zobaczył, ale mój syn na wszystko dobrze reagował. Z kolei koleżanka moja karmiła synka prawie rok i ten prawie rok to musiała na okrągło jeść praktycznie potrawkę z kurczaka, bo tak płakał. Więc wszystko okaże się w praniu

Cytat:
Co do jedzenia dla TŻ to też pewnie zapakuję zamrażalnik trochę bardziej mięsnego jedzenia dla niego i trochę dla mnie na początek,abym miała jak najmniej pracy w domu i mogła skupić się na Maluszku.
TŻ będzie pewnie pracował więc się przyda mieć coś na szybko jeżeli wypadnie tak,że po pracy da radę tylko posprzątać a czasem tak z nim bywa,ale nie przeszkadza mi to bo w końcu uważam,że w domu powinno się mieszkać i jak jeden dzień nikt nie posprząta to też będzie w porządku i nic nikomu się nie stanie,a zawsze lepiej na drugi dzień we dwoje ogarnąć bo jakoś tak szybko,niezauważenie to się robi.

Zdrzemnęłam się pół godzinki, teraz popijam miętę i dostałam zgagi i ja już nie wiem od czego ją mam skoro dzisiaj tylko płyny w moim menu ale czuję się lepiej
Na jedno mam dobrze, że mieszkam z teściową bo ona jeszcze gotuję wieć albo jej pomagam albo ona mi, albo raz ja gotuje raz ona także nie będę mieć problemu bo mąż z głodu nie umrze. A sprzątać to on potrafi chyba nawet dokładniej niż ja

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Buziaczki dla Ciebie i dzidzi malutkiej!
Jestes dzielna

Ja tyle co wrocilam do domku po moim lekarskim maratonie i juz zdaje relacje.
Po pierwsze to mam zapalenie zatok, jak dotarlam do lekarki to mialam ta strone twazry , ktora mnie boala spuchnieta, wiec zadnych watpilwosci tutaj i antybiotyk koniecznie! Duomox, jeden z popularniejszych w ciazy (wedlug lekarki) dodatkowo dostalam spray ze sterydem gdyz otrivinu nie mam juz stosowac. Osluchowo wcale nie jestem czysta, ma robic inhalacje i dostalam syrop wykrztusny!
Najgorsze ze zanim antybiotyk zrobi troche porzadku przy zatokach to moze minac jakies 3 dni a przeciwbolowo to oczywiscie tylko apap
Ale po tym sprayu juz czuje ulge, wieksza niz po otrivinie i moge oddychac jak czlowiek
Alergolog-dermatolog bardzo z efektu zadowolony, zastrzyku nie potrzebowalam i jesli nic sie nie pogorszy to nie musze juz przyjezdzac, mam po prostu smarowac jeszcze okolo 10 dni i brac moj lek antyhistaminowy az do konca opakowania. Powiedzial ze dzialajac sterydami tylko od zewnatrz (masci) musi to zajac duzo czasu, wiec jestem spokojniejsza!
Adas rowniez ma troszke na oskrzelach, wiec ma sie ze mna inhalowac, ale on bez antybiotyku na szczescie!
Tak ze pozostaje nam sofa , mi wizaz i adasiowi bajki
Ide teraz nadrabiac!
Biedna masz się z tymi chorubskami. Ale dobrze, że alergia powoli się usuwa i kuruj się z tymi zatokami.

Ja się muszę pochwalić, że jak już 2 raz w ciąży jestem to nawet przeziębienia nie miałam. Widać mój organizm jest silniejszy w ciąży niż normalnie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a i chciałam o ktg napisać...ja chodziłam od 35 albo 36 tygodnia co 2-3 dni , robiła mi to położna gina ( za free) w jego mini klinice w moim mieście, jak były Święta Bożego Narodzenia to jechałam do mojego szpitala i tam płaciłam 10 zł cegiełkę za ktg , ale nie obowiązkowo , wchodziłam na oddział do położnych z prośbą o ktg bez skierowania, potem to oglądał dyżurny lekarz i podbijał i wsio tak jest u mnie w mieście
Z ktg można wyczytać wiele więcej niż tylko czy są skurcze
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kardiotokografia
Teraz ktg nie mam, ale jak w pierwszej ciąży byłam w szpitalu to miałam to badanie często. Na jedno szkoda, że nie wysyła mnie na to. Z chęcią bym chociaż raz poleżała te 30 min i posłuchała co tam u małej

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
desia super że wszystko zaczyna się układac!

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

super, gratuluję Córci Moja też ostatnio w takim ułożeniu była macie już wybrane imię?

a właśnie - zaczynamy dziś 26 tydzień !!!
gratuluję 26 tyg
U mnie dzisiaj 30 !
I dziękuję wszystkim za gratulację odnośnie córci. Imiona mam dwa narazie: Basia albo Madzia Do tej pory nie byłam pewna czy aby przypadkiem siusiak nie wyrośnie, więc teraz albo wybiorę jedno z tych , albo wezmę się za porządne szukanie i może coś jeszcze mi wpadnie ( i TŻ) do gustu
Napewno się pochwalę gdy już zdecyduję

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Szlag mnie trafia !!
Bo mam ochotę na kiwi najlepiej 5 nie ma ich niestety w domu.. a nie chce mi się iść do sklepu bo za zimno
U mnie w domu jest pół kg i chyba już gnić zaczynają. Jak bys miała bliżej to bym Ci je oddała ( oczywiście te dobre )

Cytat:
Ja planowałam zakupić 2.. Bo w sumie nie wiem czy w nią będę ubrana do porodu czy w co? orientujecie się? Jedną chcę taką do zabrudzenia a drugą do karmienia
Ja ze 2 albo 3. Bo przy nawale mlecznym to mi przeciekał stanik i koszula z tego mleka na piersiach robiła się sztywna, więc musiałam często je zmieniać bo drażniło strasznie w piersi i w ogóle brzydko to wyglądało.

Przyznam, że nadrobiłam po łepkach.

Wysłałam męża do kardiologa, żeby wkońcu jakieś leki mu przypisała na tą arytmię i jakieś badania zrobiło. Ze 2 lata chyba nie był u tego lekarza a powinien
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:13   #4447
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Kroplówkę już dostałam z rana i niby było lepiej,a teraz ta temp.
Wysłałam TŻ po paracetamol...mam nadzieję,że pomoże
temperatura wysoka najgroźniejsza jest w niskiej ciąży, ale tak jak radzą dziewczyny jak możesz to dzwoń do lekarza, niech powie co masz zrobić , zawsze to jednak lekarz
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:13   #4448
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Co do wyprawki ja mam juz chyba wszystko dokupie tylko jakis zapas kosmetyków.
ale ci zazdroszczę ja nie mam nic poza wózkiem i ciuszkami. muszę dziś wydrukować listę i zacząć kupować

A tak w ogóle to dziewczyny patrzcie uważnie na ceny na all, bo teraz zauważyłam, że dużo osób na przesyłce chce zarabiać... towary tanie, a za przesyłkę doliczają... i tak np. przewijak na Allegro z przesyłką wychodzi drożej o 5 zł niż w sklepie Entliczek dzisiaj widziałam (identyczne, ta sama firma)
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:15   #4449
gosia261282
Gang Iren

A ma ktos pomysl na tytul do nowego watku?Bo widze,ze to przy tym tepie za chwile bedzie
Ja wymyslilam to:

Wiosna niedlugo nastanie,czas konczyc wyprawki skladanie.

Moze ktos ma cos lepszego.
Stary 2012-01-11, 18:16   #4450
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ale ci zazdroszczę ja nie mam nic poza wózkiem i ciuszkami. muszę dziś wydrukować listę i zacząć kupować

A tak w ogóle to dziewczyny patrzcie uważnie na ceny na all, bo teraz zauważyłam, że dużo osób na przesyłce chce zarabiać... towary tanie, a za przesyłkę doliczają... i tak np. przewijak na Allegro z przesyłką wychodzi drożej o 5 zł niż w sklepie Entliczek dzisiaj widziałam (identyczne, ta sama firma)
no cóż niestety często tak jest, dlatego lepiej zamawiać po kilka rzeczy na raz od tego samego sprzedawcy, wtedy wysyłka nie stanowi takiego dużego problemu

tytuł: Rusza nam się cały brzuszek tak to wierci się maluszek

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-11 o 18:18
Stary 2012-01-11, 18:20   #4451
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A ma ktos pomysl na tytul do nowego watku?Bo widze,ze to przy tym tepie za chwile bedzie
Ja wymyslilam to:

Ja mam pustke w glowie, ale to mi sie podoba
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:20   #4452
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Ja wymyslilam to:

Fajny
Ja mam taki:

Marzec, Kwiecień wiosna idzie, powitajmy nasze dzidzie! Mamusie 3-4.2012

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:23   #4453
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Ja wymyslilam to:

Cytat:
Fajny
Ja mam taki:

oba mi się podobają :P
ale ten drugi dałabym chyba na następną część - bo myślę, że jeszcze 1 część przebrniemy przed porodami

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-01-11 o 18:24
Stary 2012-01-11, 18:25   #4454
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
oba mi się podobają :P
Mag twoj tez fajny
No i Claudii.Bedzie w czym wybierac
Stary 2012-01-11, 18:26   #4455
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
no cóż niestety często tak jest, dlatego lepiej zamawiać po kilka rzeczy na raz od tego samego sprzedawcy, wtedy wysyłka nie stanowi takiego dużego problemu

Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. kasikzaki - 2011-09-12 (13:49) to juz niestety bylo
Stary 2012-01-11, 18:27   #4456
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Fajny
Ja mam taki:

oba fajne
Stary 2012-01-11, 18:27   #4457
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
o kurde! nawet nie wiedziałam, wpadłam na to bo mi się Filip po całym brzuchu właśnie wierci

no ale jak tak to stanowczo odpada! żeby nas ktoś o plagiat nie posądził

a ja rosnę i rosnę
Stary 2012-01-11, 18:29   #4458
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Zdaję relację z dzisiejszej wizyty

na 100% dziewczynka Nawet nie zdążyłam poprosić, żeby się po raz 3 potwierdziło a tu sama wyskoczyła z tekstem ''a tutaj to chyba mamy dziewczynkę'' no więc wszystko jasne
klask i: Bedzie siostrzyczka dla waszego synka zatem. Z imion to ja glosuje na Basie

Cytat:
o 15 miałam kolędę i był ksiądz wikary i mówił "widzę że rodzina się powiększy" Mówię że jak widać a on na kiedy termin mówię że na 25 marca, a on dobrze by było gdyby trafiło się akurat w terimn bo mam ładny 25 marca to Uroczystość Zwiastowania Pańskiego Poczęcie Jezusa Chrystusa :p czyli równe 9 miesiący do Grudnia he he
Hihi, ale sobie wyliczyli, niewazne ze troche to sie rozmija z nauka wedle ktorej ciaza nie trwa rowne 9 miesiecy kalendarzowych Ale nie ze sie czepiam, w sumie to radosne swieto

Cytat:
Fajny
Ja mam taki:

Fajny rym

Ja zaraz uciekam z pracy. Dzis pierwszy raz ide na aquanatal czyli zajecia w basenia dla brzuchaczy. Chcialam zaszpanowac i sobie kupilam sliczny ciazowy stroj po czym zostawilam go na basaenie po 1 wizycie i juz sie nie odnalazl. Bede musiala isc w zwyklym bikini i eksponowac brzuszysko
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:29   #4459
19claudia91
Rozeznanie

hi hi no faktycznie ten mój to jeszcze sobie poczeka bo jak w takim tempie suniemy:P to łoooo

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:30   #4460
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde! nawet nie wiedziałam, wpadłam na to bo mi się Filip po całym brzuchu właśnie wierci

no ale jak tak to stanowczo odpada! żeby nas ktoś o plagiat nie posądził
haha moze byc nas nie ukarali, ze wzgledu na stan
Mi wpadaja czasem czyjes pomysly, przez to ze juz je widzialam i samo sie nasuwa, no ale watkow jest tyle, ze ciezko o oryginalnosc i niepowtarzalnosc...
Stary 2012-01-11, 18:48   #4461
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
haha moze byc nas nie ukarali, ze wzgledu na stan
Mi wpadaja czasem czyjes pomysly, przez to ze juz je widzialam i samo sie nasuwa, no ale watkow jest tyle, ze ciezko o oryginalnosc i niepowtarzalnosc...
ja mam pomysł na oryginalny tytuł

Mamy marcowo-kwietniowe 2012 cz. 7

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:48   #4462
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

gratuluję 26 tyg
U mnie dzisiaj 30 !
I dziękuję wszystkim za gratulację odnośnie córci. Imiona mam dwa narazie: Basia albo Madzia Do tej pory nie byłam pewna czy aby przypadkiem siusiak nie wyrośnie, więc teraz albo wybiorę jedno z tych , albo wezmę się za porządne szukanie i może coś jeszcze mi wpadnie ( i TŻ) do gustu
Napewno się pochwalę gdy już zdecyduję
oj chciałabym już 30 tydzień, albo jeszcze później..
Oba imiona super Magdalena mam sama
Stary 2012-01-11, 18:53   #4463
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

hihihi
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:56   #4464
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

za pomyslowosc hahaha
Stary 2012-01-11, 18:58   #4465
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

zostalo mi 67 dni do porodu
Stary 2012-01-11, 18:58   #4466
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

No taki już na pewno się nie powtórzy
Nie z tym rokiem i numerem części

Pospałam nie całą godzinkę - kto nie ryzykuje ten nie ma a teraz czekam na pizze... potem płaczę, że grubas

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 18:59   #4467
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

za pomyslowosc hahaha

Wiem, jestem wielka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 19:01   #4468
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
MegMakeUp trzymam kciuki żeby się polepszyło, przede wszystkim żeby temperatura spadła! No i pij dużo

cottonpuma a Ty też córcię będziesz miała? na kiedy termin, bo mi się pomięszało..
Też córa. I to jaka! Lena!
a termin 26 kwietnia
Stary 2012-01-11, 19:04   #4469
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo oryginalny

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
No taki już na pewno się nie powtórzy
Nie z tym rokiem i numerem części

Pospałam nie całą godzinkę - kto nie ryzykuje ten nie ma a teraz czekam na pizze... potem płaczę, że grubas
oj ja tak samo, od poludnia sie objadam pasztecikami domowej roboty później beda wyrzuty sumienia
Stary 2012-01-11, 19:08   #4470
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Też córa. I to jaka! Lena!
a termin 26 kwietnia
aaa no tak jest w Twoim podpisie

Na mnie kiedyś tak mówili, ale moje pełne imię jest dłuższe
Też mi się podoba i myślałam by dac Córci, ale w wawie jest b. popularne niestety;/
26 kwietnia to mamy podobny czas

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości