Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 13:43   #3991
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ania kiedyś polecałaś pufas na pleśń- bo wyszła mi w domu k u r . Czy to nie śmierdzi mocno, i nie wybieli mi np koloru na ścianie?
nie powinno wybielic (u mnie nie wybielilo) ale smierdzi, wietrzyc trzeba. uwazaj tez na ciuchy, mi zorbilo plamy jak po wybielaczu. no i nie pryskaj w poblizu jedzenia, pojemnikow na zywnosc...

kaszke to ja dodaje prosto do obiadku, jak za geste to dolewam wody z czajnika. kazda kaszka zawierajaca zboża: żyto, pszenicę lub jęczmień (m.in. manna jest chyba z pszenicy). ryż, kukurydza i owies są bezglutenowe. uwaga - wszystko co zawiera gluten mozna sprawdzac płynem Lugola lub jodyną dostępne w aptece. Należy kroplę rozcieńczonego płynu Lugola lub jodyny nanieść na nieznany produkt. W obecności skrobi odczynniki zmienią kolor z pomarańczowego na granatowoczarny. Skrobia moze byc ale nie musi glutenem (np. ziemniaczana nie jest glutenem...).

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:47
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:51   #3992
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nic prawie nie spałam,
jak nie karmienie Emi
to wieczny katar,dreszcze,
poty,sucho w buzi.
Nienawidzę być przeziębiona !

Kupię tą jakąś śmieszną kaszke i będę dawać do deserków,
obiadków.Czy na NESTLE może być?
Ja pierniczę, tyle piszemy o tym glutenie a Ja nadal ciemna jestem.
juz pisalam, ze gerber ma sloiczek deserkow jablko z kaszka manna

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mamy lęk separacyjny... na poczatku nawet troche mnie to śmieszyło, teraz już męczy
no to witaj w klubie, nawet siku zrobic nie mozna

Cytat:
Agni wrzesień mam nadzieję, że będzie piękna złota słoneczna jesień

Cookie
a wiadomo dlaczego się dusił?

Czy kaszka mleczno-ryżowa z bananmi to gluten? bo Ja już głupia jestem
ryz, kukurydza, kasza jaglana, orkiszowa, amarantusowa to nie gluten.

gluten to pszenica, zyto i jeczmien. i na to sie robi ekspozycje.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zanetka ryż nie jest glutenem

Dzień Dobry
Ja wymiękam psychicznie jak usypiam 30 min Małego o tej porze szlag mnie trafia i w głowie mówię takie wiązanki, że nawet nie wiem skąd mi się to bierze :[

Dziewczyny czy Filip powinien już siedzieć ? Bo on niekoniecznie. Jak się trzyma za szczebelki to sam siedzi bez problemu, ale żeby sam jak się go posadzi to nie ma opcji
ma czas do 9 miesiecy, edlug mojego neurologa

witam w porze obiadowej, moj synek wstal lewa noga ale co tam i tak go kocham :P
Stary 2012-01-13, 13:56   #3993
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Cytat:
Sara ma strasznie wysypane policzki, codziennie się nasila.
Czy to jest alergia na gluten?
Czy Wasze dzieci mają jakieś objawy po ekspozycji?
Chyba od jutra odstawię.
Do tego mam wrażenie jakby jej napuchły z deka policzki
Czytałam że alergia na gluten drażni mózg, ni brzuszek, dziecko jest nerwowe, w nocy się często budzi...to by się zgadzało
Macie jakieś sugestie?
Ja Szymonowi podaję gluten od 1 stycznia i do tej pory nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Samo centrumjak masz checi to wpadaj. zapraszam. a moze jakos sie zorganizujemy ze Stronczkiem vel Stroneczkiem?
Bardzo chętnie Tylko za jakiś czas... Narazie muszę się obeznać w tym wszystkim - jak dojechać do centrum itp. No i wkońcu postarać się o angielski nr telefonu żeby jakby co mieć jak się z Wami skontaktować

Cytat:
Ta kaszka jest bezglutenowa.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:59   #3994
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A pracy współczuję. Masz stresa?
No mam

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

jak masz ta mleczna kaszkę manne glutenową to daj po prostu łyżkę stołową do słoiczka. bez rozmieszania z wodą. ja bynajmniej tak robie. chyba dobrze
Robię dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witajcie ja tylko na chwilkę
proszę o Wasze kciuki, bo o 14.15 mamy wizytę u ortopedy, z góry dziękuję, pozdrawiam

odezwę się wieczorkiem pa

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Żeby tylko mój tak nie zaczął, bo to będzie dla mnie cios
Dla mnie to też cios Doskonale Cię rozumiem Na szczęście przy jeszcze nie "gadał"

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:03   #3995
Zmalowana
Zakorzenienie

Nie szlag mnie trafia !!!! kuźwa 30 min usypiania, odeszłam od niego i pobudka od razu. Mam dość. Znowu się zaczyna.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:10   #3996
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zmalowana dasz radę U Nas też ostatnio (dwa dni ) problemy ze spaniem. Zawsze były 3 drzemki, a teraz są tylko dwie i Mały marudzi zmęczony, ale uśpić się nie da Ciężko jest.

Zrobiłam słoiczki Wyszło mi 8 słoiczków z cielęciną i 3 warzywne. I to za free Mięso od teściów, warzywa od rodziców. Muszę tylko bezmięsnych dorobić i pomyśleć o deserkach. Cóż za oszczędność (a kiedyś bym się nad tym nie zastanawiała )
Jeden mięsny Dominik właśnie zjadł ze smakiem. Niby 120 gram, ale chyba są bardziej sycące, bo dwie ostanie łyżeczki już "na siłę" jadł. Nawet trochę gęstsze mi wyszło niż sklepowe.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-01-13, 14:11   #3997
Zmalowana
Zakorzenienie

Psychicznie nie dam rady. Nie powinnam zostać matką to nie jest rola w której się spełniam. Znikam.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:11   #3998
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jak taka po 4 miesiącu np. z bobovity to to jest bezlglutenowa. glutenowa kaszka to np. mlecznka kaszka manna bobovity po 6 miesiącu
No Ja mam ta po 4 miesiącu, więc bezglutenowa.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ja mam kaszkę ryżowo-pszenną z biszkoptami Żbik uwielbia dostaje 150ml co drugi dzień i jest ok

ale mieliśmy burzę wow, aż mi młodego obudziło lecę bo mnie rodzina(czytaj babcia) szykanuje, że mam się dzieckiem zająć
I lekko zjada 150ml? o jakiej porze dajesz te 150ml i czy zastępujesz je np zamiast mm czy uu?

Cytat:

jak masz ta mleczna kaszkę manne glutenową to daj po prostu łyżkę stołową do słoiczka. bez rozmieszania z wodą. ja bynajmniej tak robie. chyba dobrze

Yy nie wiem czy bez rozmieszania z woda jest ok
A co to za kaszke manne masz?

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Ja łyżke kaszki zalewam gorącą woda i do obiadku sru a ta Twoja kaszka to ta z glutenem ?
Nestle ma gluten,
ta ryżowo coś tam nie.

Cytat:

Ja jako że skończyłam szkołe gastronomiczna i przerabiałam gluten to powinnam na jego temat wszystko wiedzieć
To tak jak Ja

Byłam w Urzędzie Pracy.
Oficjalnie jestem bezrobotna,
dostałam nawet zasiłek
Muszę Emilie jeszcze do ubezpieczenia wpisać,
dzisiaj już nie zdążyłam tego zrobić i będzie tak jak trzeba.

Ooo śnieg pruszy.

Mam nos jak rudolf renifer,
usta suche jak sahara,
kozy stąd do Chin.

Patik niestety są takie osoby którym pasuje siedzenie w domu i nic nie robienie i siedzi sobie jak w klatce.Z boku to wygląda tragicznie ale jak ktoś w tym tkwi tego nie widzi.

Zmalowana moze ma etap"mamo bądź ze mną 24h !"?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:15   #3999
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pierwsze dwa tygodnie będzie z TŻtem, a potem będziemy dziadkom podrzucać, ale nie wiem czy to zda egzamin. Docelowo miał zostawać z teściem , bo on siedzi w domu, ale coraz częściej widzę, że on się boi
A może przez te 2 tygodnie razem by się nim opiekowali, żeby teść zobaczył, że to nie aż takie trudne ?

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witajcie!
mam coraz większego doła, jestem taka zmęczona, tak bardzo bym chciała chociaż 3 godzinki ciurkiem przespać - mała się budzi co 1,5-2 godz na cycka, no nie wyrabiam. Nie wiem o co chodzi. Może zacznę jej dietę urozmaicać juz teraz, może wtedy będzie mniej się wybudzała w nocy. W takie nce jak dziś, jak pmyślę, że byłaby w swoim pokoju i miałabym do niej latać ... to chyba łóżko wstawię dla siebie do jej pokoju.

nadrabiam dalej...
Ja też chciałam małą przenieść do jej pokoju, ale nie wyobrażam sobie do niej tyle razy w nocy latać

Cytat:
Była u mnie wczoraj koleżanka. Myślałam że lepsza koleżanka, ale nie mam złudzeń po wczorajszym dniu.

Dziękuję że jesteście, rozumiecie....
Moja "dobra koleżanka" jest jeszcze lepsza ... Ale to nie temat na forum, ani nawet na klub . Życie sobie marnuje, na własne życzenie. Chociaż ja ostatnio mam nastawienie: "nie mój cyrk, nie moje małpy".

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
najpierw napisze co sie w nocy wydarzyło, a późnij bede nadrabiać..
poperzdniej nocy Zuzka mi sie zsunela z lozka, a dzisiaj znowu masakra.
w pewnym momencie Marcin si zerwal z lozka i zaczal sie dusic! w ogole nie mogl powietrza zlapac.. Zuzka sie wystraszyla i zaczela plakac w nieboglosy. z jdnej strony mnie ten sie dusi, z drugiej ta wyje, a ja sidzialam po srodku i nie wiedzialam co mam zrobic, czy najpierw Marcinowi pomoc, ale przde wszystkim jak, czy dzicko uspokajac. i tak nagle jak wszystko sie zaczelo, tak ucichlo. po 3 minutach Marcin przestal sie dusic i padl spac, w sensie on sie nawet nie obudzil, przz sen sie dusil, a Zuzka wsadzila sobie sama smoczka ktory miala w rece i poszla spac. A ja tak zostalam o godzinie 1 ze stanem przedzawalowym i siedzialam do rana. pilnowalam czy dzicko mi z lozka nie spadnie i czy Marcin ni przestanie oddychac. Oni we dwojke wstali wypoczeci, w ogole nie pamietajac, ze cokolwiek mialo miejsce, a ja sie czuje jakby mnie ktos kijem w leb zdzielil..

BTW. musze uzupelnic braki w pierwszej pomocy.. co prawda w ogolniaku 4 lata na PO uczyli co robic w jakim wypadku, ale w miejscu tej wiedzy w moim mozgu ostala sie tylko pustka a w ciagu nicalego miesiaca to juz trzecia sytuacja ktora moglaby wymagac odemnie takiej wiedzy... wiec to chyba bardzo wymowny znak w moim kierunku, ze czas sobie przypomniec jak sie ratuje zycie..
ciekawe masz ostatnio noce - dzisiejszej się nie boisz?

Cytat:
Ojej, to znaczy że na dłużej Cię dopadło I nie bój się smucić, przecież to pomaga.
Wczoraj jak byliśmy na szczepieniu była mama z 4-5 letnią dziewczynką z zespołem Downa. Rozmawialiśmy potem z Tż na ten temat, że my za kilka lat będziemy mieli łatwiej z maluchami a tamta babka będzie miała niewiele lepiej (dużo się nabiegała za małą po poczekalni, nawet na chwilę nie mogła spuścić jej z oczu).

Tż stwierdził:" Wiesz co, takie problemy jak my mamy, to nie są żadne problemy. Za 10 lat odrobimy, grunt że mamy zdrowe dzieci i sami jesteśmy zdrowi". No i tyle w temacie, nie ma sensu smęcić .

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno mi się przypomniało...

Agni gratki za ustalenie daty ślubu i za salę u nas już wszystko zapięte - sala jest, band jest, fotograf jest, kamerzysta jest, no i suknia też już wybrana
Gratuluję, my nie mamy nic (jakoś aktualnie nie mamy czasu o tym myśleć )

Cytat:

Cookie

Szukaj kaszki z napisem "MANNA" w nazwie, tam jest gluten.

Cytat:
Witam
Krystuś kończy 6 mięsiac

Tradycyjnie Crazy Ida dziewczyny buziaki od Krystianka i jego mamy

Iustynkaja z tych nocnych podglądaczek coś ostatnio synek później mi zasypia
Buziaki dla Krystusia i od razu dla Idy !

Podglądaczka, podglądaczka !

Cytat:
proszę o Wasze kciuki, bo o 14.15 mamy wizytę u ortopedy, z góry dziękuję, pozdrawiam

odezwę się wieczorkiem pa

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

witam w porze obiadowej, moj synek wstal lewa noga ale co tam i tak go kocham :P
No i jak pozytywnie .

Bry, ja sama z Zuz, bo chłopaków nie ma. Będą o 20.00. Wreszcie mogę z Wami spokojnie posiedzieć, co tam sprzątanie .

Dziewczyny co pytały o parowar: może najpierw kupcie sobie takie sitko do gotowania na parze, co wsadza się do zwykłego garna? Wypróbujecie czy w ogóle przyda Wam się parowar, bo ja mam i się kurzy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:27   #4000
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Psychicznie nie dam rady. Nie powinnam zostać matką to nie jest rola w której się spełniam. Znikam.
Daj spokój Kochana Też mam czasem takie myśli, ale przechodzą jak Dominik "się naprawia". Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
1. A może przez te 2 tygodnie razem by się nim opiekowali, żeby teść zobaczył, że to nie aż takie trudne ?

2. Wczoraj jak byliśmy na szczepieniu była mama z 4-5 letnią dziewczynką z zespołem Downa. Rozmawialiśmy potem z Tż na ten temat, że my za kilka lat będziemy mieli łatwiej z maluchami a tamta babka będzie miała niewiele lepiej (dużo się nabiegała za małą po poczekalni, nawet na chwilę nie mogła spuścić jej z oczu).

Tż stwierdził:" Wiesz co, takie problemy jak my mamy, to nie są żadne problemy. Za 10 lat odrobimy, grunt że mamy zdrowe dzieci i sami jesteśmy zdrowi". No i tyle w temacie, nie ma sensu smęcić .
1. Myślimy właśnie nad tym
2. Mądry ten Twój TŻ. Widząc takie rzeczy, człowieka wielkie problemy stają się błahe
(Kochane jeszcze raz dziękuję za kciuki, które na pewno pomogły koleżance )

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:

Yy nie wiem czy bez rozmieszania z woda jest ok
A co to za kaszke manne masz?

No ale taki deserek ma w sobie wodę no nie? Ja go najpierw dość mocno podgrzewam, potem sypię łyżeczkę kaszki o takiej - klik i ostro mieszam. Wydaje mi się, że tak jest ok.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-01-13, 14:37   #4001
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja mam parowar i jestem BARDZO zadowolona.
Warzywa tylko w nim gotuje,
Są takie soczyste,kruche,pyszne.
Emilie obiadki w Nim też będzie miała robione.
Dzisiaj dostanie ziemniaczka i marcheweczkę + gluten.

A swoją drogę mamusie które karmią UU.
Jak mam nie wracać do pracy to zastanawiam się czy w ogóle wprowadzać MM
Jak to rozplanujecie, że zamiast o 14stej UU bobo dostanie obiadek,kaszkę, deserek?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Jacieee mam identyczną,ale Ja deserku nie podgrzewan nigdy.Chyba nawet na Hippowskich pisze, bez podgrzania. Do obiadku dzisiaj dostanie.Dam do parowaru marcheweczke i ziemniaczka zmiksuję i dodam kaszy manny.

Stary 2012-01-13, 14:40   #4002
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
BTW ona musi być lulana w wózku i tak uśnie, sama niet.
Moja zasypia tylko na rękach

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Cięzka noc pobudka o 23, o 3 i o 6 zęby bo pobudki byly nie z palczem ale krzykiem jakby ktos ze skory obdzieral dalam Nurofen ale nie pomógl na długo
Współczuję Igorkowi i Tobie rzecz jasna ale takie pobudki o 23, 3, 6 to ja bym chciała mieć

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
jestem
Karolinee już mnie ubiegła w odpowiedzi. Na Białołęce to różne dziwne rzeczy się dzieją
Hehe, to prawda

Cytat:

no to witaj w klubie, nawet siku zrobic nie mozna
U mnie ostatnio podobnie

Cytat:

Cytat:

Gratuluję, my nie mamy nic (jakoś aktualnie nie mamy czasu o tym myśleć )

My też jeszcze niedawno nie mieliśmy czasu o tym myśleć nawet, ale zmobilizowaliśmy się i udało się to pospinać

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
.

Jak to rozplanujecie, że zamiast o 14stej UU bobo dostanie obiadek,kaszkę, deserek?

Ja to na razie nie ogarniam jeszcze tematu

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:43   #4003
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Jacieee mam identyczną,ale Ja deserku nie podgrzewan nigdy.Chyba nawet na Hippowskich pisze, bez podgrzania. Do obiadku dzisiaj dostanie.Dam do parowaru marcheweczke i ziemniaczka zmiksuję i dodam kaszy manny.
Ja wcześniej nie podgrzewałam, ale teraz żeby podać gluten tak właśnie robię Myślę, że takie deserki można podawać zarówno w temperaturze pokojowej, jak i podgrzane. Nie gotuję ich, tylko żeby były ciepłe

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-01-13, 14:44   #4004
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to na razie nie ogarniam jeszcze tematu
No to ogarnijmy go razem
Moja je jabłuszko i bananki już zjadła.
Marchewke zjadla i ziemniaka i dynie.
Po mojej jarzynowej miala sluz,przypuszczam,ze po kalafiorze.
No i dzisiaj dostala kaszke mleczno-ryzowa bananowa i jej zasmakowała.

Stary 2012-01-13, 14:46   #4005
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A i mam pytanko czy jak wasze maluszki leżą na macie na podłodze, to kładziecie jeszcze pod nią jakiś koc, czy bezpośrednio na panele(dywanu nie mam w żadnym pokoju. Bo Dominik tak potrafi godzine leżeć na macie i nie wiem czy od podłogi nie jest mu zimno.

A mieliście to spotkanie z psychologiem z zalecenia pediatry, czy tak z własnej inicjatywy? Fajne jest chyba takie badanie, jak lekarz różne zadania wyznacza i w ten sposób wie na ile jest dziecko rozwinięte. Sama bym chciała to wiedzieć..
Na podłodze rokładam koc, bo też mamy same panele i jakoś tak niep[rzyjemnie na gołych leżeć. Oczywiście sarenka ucieka z koca, to jej głne zadanie, ja ja odkładam na koc i tak co chwile A koc wielki 200x160 (dostałam od mamy pod choinke) więc jest z czego uciekać

Jestesmy w programie dla wcześniaków neurolog, rehabilitant, logopeda, psycholog i tak sobie chodzimy na kontrolne wizytki.

Cytat:
telik robie dzisiaj rybke w stylu śródziemnomorskim z Twojego bloga
Zrób więcej, zaraz bede

Cytat:
orkiszowa, amarantusowa to nie gluten.
Orkisz to chyba gluten.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:50   #4006
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
No to ogarnijmy go razem
Moja je jabłuszko i bananki już zjadła.
Marchewke zjadla i ziemniaka i dynie.
Po mojej jarzynowej miala sluz,przypuszczam,ze po kalafiorze.
No i dzisiaj dostala kaszke mleczno-ryzowa bananowa i jej zasmakowała.

No to widzę, że Emi sporo nowych smaków ma za sobą moja poza kaszką glutenową (z MM bo nie chciało mi się mojego mleka ściągać ) jeszcze ma wszystko przed sobą, no ale ja się trzymam tego, że zaczynamy wraz z skończeniem 6. miesiąca - tak kazała mi lekarka

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:03   #4007
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja daje w sumie przed karmieniem ok poludnia. ale nie je jeszcze na tylew ochoczo by jej wystarczylo - jestesmy na etapie marchewki z ryzem, pol sloiczka, wiecej nie daje rady usiedziec - i po jedzeniu daje ok 30ml wody a potem UU do oporu.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:08   #4008
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
telik robie dzisiaj rybke w stylu śródziemnomorskim z Twojego bloga
o mniaam
tez niedługo musze zrobic bo jest pyszna

a ja dzis z brumkowego bloga piers z kuraka w ciescie francuskim

od poniedziałku wkraczam na diete wiec przerpis musze wypróbowac jeszcze teraz
Stary 2012-01-13, 15:08   #4009
dziubek79
Zakorzenienie

dziewczyny nie zacytuje,nie nadrobię dokładnie, dwa dni a ja nie wiem jak mi zleiały, dziś kolejny w biegu...

przepraszam,że hurtowo ale nie dam rady inaczej

wszystkim solenizantom , zdrówka i super zabawek !!!!!!

potrzebującym

samotnym

Latamy z Tż po lekarzach , byłam u endo... tsh -14,9 , dostałam tabletki ale na razie dawkę 50 eutyroxu-nie kumam lekarki , stwierdziła, że pewnie będzie za słaba ale daje, za 6 tygodni badania i potem zwiększenie dawki!! czemu nie od razu
we wtorek gin ... już się boję
tż ma problemy z jelitami a wczoraj coś sobie zrobił z kręgosłupem jak się do małego schylał i ledwo chodzi, dziś był u internisty, we wtorek idzie na rentgen pleców, ma L4 , nic nie może podnosić

latałam, załatwiałam żłobki, zabrakło pieczątek zakładów pracy , dziś kurs do roboty... i znowu do żłobka
u mnie w mieście 1 żłobek,marne szanse że się dostaniemy a do Katowic złożyć nie mogę bo nie mamy meldunku w Katowicach

wymiękam
lapek z naprawy wróci w pon. więc siłą rzeczy nie mam za często do Was dostępu

kasy na leki nie ma a do wydania kilka stówek ,ehhhhh szkoda gadać, nie smęcę...

tęsknię za Wami
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:14   #4010
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja daje w sumie przed karmieniem ok poludnia. ale nie je jeszcze na tylew ochoczo by jej wystarczylo - jestesmy na etapie marchewki z ryzem, pol sloiczka, wiecej nie daje rady usiedziec - i po jedzeniu daje ok 30ml wody a potem UU do oporu.
Nom,
a mnie chodzi już o taki wiesz dzień z kaszką, z deserkiem,obiadkiem.
Nie umiem sobie tego rozplanować,bo jak jej nic nie będzie po tej kaszce to wprowadzę sobie ją do menu. Obiadki jak zacznie więcej jeść.
U mnie mały problem, bo Emi rzadko kiedy woła jeść, teraz to w ogóle cycek to zabawka.

Stary 2012-01-13, 15:24   #4011
aania_20
Zakorzenienie

nadrabiam po kawałku bo wpadłam na moment

Cytat:
Aniaa Adaś już tak dużo rozumie...daj buziaka chyba szybko dorośnie do "dorosłych spraw"

Była u mnie wczoraj koleżanka. Myślałam że lepsza koleżanka, ale nie mam złudzeń po wczorajszym dniu.

Dziękuję że jesteście, rozumiecie....

szkoda że koleżanka tak się zachowuje

Cytat:
Czyli to jednak całusy, prawdziwe całusy, a nie próba ugryzienia Cię
chyba tak zwłaszcza że nie celuje w brodę i nos, a w policzek

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no tak ta rży jak koń a tam się ważyły losy Shiry ehhhh co za ludzie
wypraszam sobie konia! co najwyżej kobyła
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
No to teraz napisze hit dnia a w zasadzie nocy:
Dominik powiedział MAMA. Było to w nocy jak się obudził o 1 na jedzonko. Karol karmi w nocy, poszedł robić mleczko i jak przyszedł i się usadawiał do karmienia to Dominik już zaczął się denerwować i wtedy padło to słowo MAMA. Pewnie to nie było takie świadome i tak mu się wymknęło ale jedno jest pewne "świadomie/niewidomie - z ust mojego synka brzmiało to cudownie"
pięknie!

Cytat:
Ania kiedyś polecałaś pufas na pleśń- bo wyszła mi w domu k u r . Czy to nie śmierdzi mocno, i nie wybieli mi np koloru na ścianie?

śmierdzi chlorem, a co do koloru to nie wiem jak ze ścianami, mnie fioletową bluzkę wybieliło jak TŻ kapnął

agadus,

Cookie, straszne przejścia miałaś....

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Czy ci wszyscy pracodawcy powariowali?

mój na szczęście nie i w pracy, i na uczelni-promotorka- dużo mi ułatwiają.

Cytat:
bardzo dobre podejście ma Twój TŻ
Cytat:

Mój w ogóle nie dostaje MM. Jak zastąpisz jedno karmienie obiadkiem, to po pewnym czasie organizm się przestawi i będzie ciut zmniejszał produkcję, żeby dopasować do rytmu karmienia.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Orkisz to chyba gluten.
Tak, to odmiana pszenicy. Zawiera gluten, niby inny niż w zwykłej pszenicy ale zawiera.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

tęsknię za Wami
My też

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:25   #4012
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny, ja beztalencie kulinarne i jeszcze nic Igorowi nie ugotowałam, ale - uwaga uwaga- dostałam królika ( takiego zdechłego, znaczy już obrobionego ) do jedzenia.
Ja nie wiem co z tym zrobić, sama nie dotknę dla siebie, może bym dziecku zrobiła?
Ale jak, z czym, do czego, w co...pomożecie?
( ale pamiętajcie, że ja dupna z gotowania i musicie tłumaczyć po kolei wszystko jak 1-klasistce )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:27   #4013
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Co to znaczy znikam
Teraz- dzisiaj- nie dajesz rady, to przejściowy okres.
Nadejdą lepsze dni i będziesz pluć w brodę że mogłaś źle pomyśleć o dziecku czy swojej roli jako matki. Zobaczysz.

Czy Wszystkie dajecie te różne kaszki ryżowe, owocowe? ( nie chodzi o gluten)
Bo ja parę razy dałam Sarce, a teraz już nie..
Jak to wygląda? musi być w jadłospisie?

Wczoraj nie dostałam w aptece zniżki na euthyrox bo nazwisko lekarza nie odbiło się z pieczątki
Na szczęście to tani lek, zamiast 5 zł zapłaciłam 8.

Jaciee za słoiczki. Wekowałaś czy do mrożenia?

Iustyna właśnie, prawidłowe podejście. MAmy zdrowe dzieci, sami jesteśmy zdrowi, jeść mamy co. Dasz radę, odbijecie się z kasą.

Carmela a jak z Tobą sytuacja wygląda? jesteś na bezrobotnym, a pracowałaś przecież. Skończyła Ci się umowa po macierzyńskim?

Dziubek dajesz Młodego do żłobka? ale to po wychowawczym , tak?
no dziwna ta endo. Może tak na rozruch narazie dała 50siątkę?
Mi przez tydzień kazała brać 1/2 75, i potem w cyklach 5 dniowych cała dawka a w weekendy robić przerwy i nie brać tabletki- też mnie to dziwi?
Mnie czeka wizyta u gina i powtórka cyto
Wszystkie diabły się mnie czepiają.
Wracaj do nas.
Stary 2012-01-13, 15:33   #4014
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Do mrożenia, bo mam sporo słoiczków po sklepowych daniach. Poza tym jeszcze nigdy nie wekowałam

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-01-13, 15:35   #4015
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dasz radę! Nie masz wyjścia! Dziś tak mówisz, bo jesteś pewnie przemęczona, ale czy wyobrażasz sobie życie bez swojego synka?

Cytat:

Ja bym MM wtedy nie wprowadzała. Po co?
W dokarmianiu Ci nie pomogę, bo jeszcze nie jestem na tym etapie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:41   #4016
brumek
Zakorzenienie

A my płaczemy

Cytat:
Jak było dziewczynki?

Cytat:
byłyśmy wczoraj na bioderkach i wszystko jest ok mamy przyjśc jak Hania już będzie chodziła i na własnych nóżkach wejdzie do gabinetu
Super wieści

Cytat:
A na Białołęce padał śnieg wielkie grube płaty, ale już nic z niego nei zostało
Całe szczęście, że mnie tam nie było U nas zimy ani śladu, a to przecie tylko jakieś 10 km dalej.

Cytat:
Dziewczyny czy Filip powinien już siedzieć ? Bo on niekoniecznie. Jak się trzyma za szczebelki to sam siedzi bez problemu, ale żeby sam jak się go posadzi to nie ma opcji
Mi się wydaje że ma jeszcze sporo czasu Czytałam że siadanie jest między 6-8 miesiącem życia. A niektóre siadają w 9.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brawo za wyciąganie rączek
ciepło na serduszku na pewno co nie?!

dziękuję za info odnosnie organizacji
w Telikowie mam do wyboru az 1 basen
w przebieralniech są ławeczki, zapewne pójde pierw z TZtem a potem juz sami sie bedziemy organizowac
Oj ciepło

My też będziemy teraz już we dwójkę tylko chodzić. Może wpadniecie z Jasiem, to pójdziemy we czwórkę?

Jak tam piżama? Zdjęłaś ją już?

Cytat:
jestem
Karolinee już mnie ubiegła w odpowiedzi. Na Białołęce to różne dziwne rzeczy się dzieją ale po śniegu już ani śladu. Nagle przyszedł i szybko poszedł. A Ty to chyba drugą stronę Wisły zamieszkujesz?
Nie, po tej samej Od jakiś 7 lat, bo urodziłam się na tej drugiej Teraz mieszkamy na Gocławku.
Stary 2012-01-13, 15:43   #4017
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Kopiuje z innego forum:

zboża to potrzebna dawka energii (węglowodany), witaminy z grupy B (których w warzywach nie uświadczysz), minerały (takie jak żelazo, magnez, potas, fosfor - które w wielu warzywach występują w bardziej deficytowych ilościach, bądź wcale) i pewne aminokwasy potrzebne do syntezy białka, które warto organizmowi dostarczać.
Także - zboża jak najbardziej warto dziecku podawać. A takiemu maluchowi, to właśnie najłatwiej w postaci kaszki.

Ja podaje na sniadanie kaszke ryżwa z bananami i brzoskwiniami Hippa, a przed snem kaszka jaglana Holle (obie bez cukru).

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:44   #4018
Marina1
Zakorzenienie

zmalowana , ja też nie czuję się jakoś rewelacyjnie w roli mamy, ale słyszałam kiedyś, że tak naprawdę to dzieci wybierają sobie rodziców i ja tak myślę, że mnie wybrał Igor, żeby nauczyć mnie cierpliwości i bym w końcu dorosła. To moja lekcja, Twoja może byc podobna, albo i całkiem inna... W każdym razie rozumiem Cię i znam Twój stan.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:46   #4019
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Cookie

na opakowaniu masz napisane "produkt bezglutenowy"
"kaszka mleczna manna" z nestle zawiera gluten i jest od 4 miesiaca
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:48   #4020
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Co to znaczy znikam
Teraz- dzisiaj- nie dajesz rady, to przejściowy okres.
Nadejdą lepsze dni i będziesz pluć w brodę że mogłaś źle pomyśleć o dziecku czy swojej roli jako matki. Zobaczysz.

Wczoraj nie dostałam w aptece zniżki na euthyrox bo nazwisko lekarza nie odbiło się z pieczątki
Na szczęście to tani lek, zamiast 5 zł zapłaciłam 8.

Iustyna właśnie, prawidłowe podejście. MAmy zdrowe dzieci, sami jesteśmy zdrowi, jeść mamy co. Dasz radę, odbijecie się z kasą.

Carmela a jak z Tobą sytuacja wygląda? jesteś na bezrobotnym, a pracowałaś przecież. Skończyła Ci się umowa po macierzyńskim?

Dziubek dajesz Młodego do żłobka? ale to po wychowawczym , tak?
no dziwna ta endo. Może tak na rozruch narazie dała 50siątkę?
Mi przez tydzień kazała brać 1/2 75, i potem w cyklach 5 dniowych cała dawka a w weekendy robić przerwy i nie brać tabletki- też mnie to dziwi?
Mnie czeka wizyta u gina i powtórka cyto
Wszystkie diabły się mnie czepiają.
Wracaj do nas.
ja nie daje. ale kupilam dzisiaj kleik kukurydziany i jutro na sniadanie dam, bo w tym momncie od kilku dni znoawu czekam az zejdzie uczulenie i nie je nic poza pepti
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości