|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Monia a ja, to ta kropka "pod Tobą" w drodze do Poznania
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myslalam ze tam Beda Nicki powstawiane. Mimo to robota SUPER. Brunetka
![]() A ja sie Troche pochwale. Dzis nam przywieźli aparat. Pobawilam sie nim Chwile. Udało mi sie kilka ciekawych zdjęć cyknac, ale dalej laik jestem. JAKIS kurs fotografii by sie przydał bo cieżko to samemu ogarnąć. Brumku miło mi ze sie cieszysz U mnie Dzis sąsiadka na kawce była. Uraczylam ja latte. A pozniej z dziewczynkami na zakupy sie wybralysmy. Miło było. Moj maz Dzis dostał nowa grę na swoje PS3 i namiętnie gra. O żonie zapomniał. Ale żona ma Wizaz i Was kochane wiec nie płacze
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Stronczku, też tak myślałam ale gdyby były nicki to pewnie by się bałagan na mapie zrobił w tych miejscach gdzie jest większe zagęszczenie lub kilka osób jest z jednego miasta.
|
|
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
No w sumie masz racje. Mało czytelne by było.
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie ta mapa? Z komorki odbieram i chyba mi sie nie wyswietla...
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za podpowiedz Natko, ale chyba juz bardzo zmeczona jestem, bo znalezc nie umiem
. Poszukam jutro, dobrej nocy .
|
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Najlepszego dla naszych półroczniaków Domka i Majeczki oraz 5-miesięcznego Dawidka! Wielkie buziaki maluszki Brumku nie jest dobrze, ale nie chcę smucić Jacieeeee zostań z nami, nie wracaj do pracy . Co z Dominikiem jak wrócisz?Shira masz rację, że jestem torba . No żeby przyszłej teściowej mojej córki nie uwzględnić w planie upodlenia się ?! No torba jak nic .Vaniliova, Wodaqua, iwonap ).Udało mi się wrobić teściową w odebranie Kuby z przedszkola . Potem zostanie tam na przechowanie i wróci o 20.00 z Tż.
|
|
|
#3939 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() marzenko, Brumek, Natka, dziękuję ![]() Wytestowałam wczoraj wszelkie możliwe sposoby i dziś na szczęście lepiej O tej dziewczynce słyszałam, niestety nie mogę iść oddać krwi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to bardzo niedobrze idę do klubu...Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Adaś polubił dawanie matce mokrych całusów Mało tego, jak się przysuwam i mówię że chcę buziaka to chyba rozumie bo mnie przyciąga i dostaję
|
|
|
#3940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.krwiodawstwo.pl/?status=2&id=87 Cytat:
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() mily poranek Marys zbudzila sie o 7 i usnela przy butli, ja zaraz po niej a teraz wstalam bo facet nam zaklada daszek nad drzwiami wejsciowym bo nam sie na leb lalo![]() Marina przykro mi ze masz nieciekawa sytuacje z ojcem - znam to. Moj sie nawrocil troszke jak sie mama z siostra wyprowadzily i zostal sam. Plus teraz choroba - to co dwa dni u mnie siedzi i pomaga przy malej i jakos taki do zycia sie zrobil - 50 tka stuknie to wreszcie "troszke" zmadrzal. Trzymaj sie kochana nic nie trwa wiecznie - moze i on sie kiedys nawroci |
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
No i w ogóle do Dzień Dobry.
Lecę myć głowę bo muszę zaraz iść do ośrodka z wynikami Dominika. A potem czeka mnie gotowanie zupek, bo wczoraj nie dostaliśmy tej zamawianej cielęciny ![]() Odezwę się później.
|
#3943 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja raz miałam taką akcję - cały dzień byłam na niego obrażona podłączam się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witajcie! mam coraz większego doła, jestem taka zmęczona, tak bardzo bym chciała chociaż 3 godzinki ciurkiem przespać - mała się budzi co 1,5-2 godz na cycka, no nie wyrabiam. Nie wiem o co chodzi. Może zacznę jej dietę urozmaicać juz teraz, może wtedy będzie mniej się wybudzała w nocy. W takie nce jak dziś, jak pmyślę, że byłaby w swoim pokoju i miałabym do niej latać ... to chyba łóżko wstawię dla siebie do jej pokoju. nadrabiam dalej... ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() no i u nas nowy dzwięk - namiętne straszenie gardłowym Aaaaaa, prześmieszne
|
||||||
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
potem nadrobię,póki co wracam od lekarza z Nikosiem...dostałam na razie 2 tyg opieki na dziecko chore więc 2 tyg więcej urlopu ja tak jak Brumek ,do pracy i tak nie wrócę...nie zostawię Nikośka póki co bo nie dam rady jednak chłopak wymaga trochę dodatkowej opieki Brumku trzymaj się![]() Patik ja tak w sumie szybko do Ciebie pytałam dziś pediatrę o gluten... mówi,żeby nie odpuszczać glutenu bo to bardzo ważne, a celiakia pojawia się u starszych bardziej... a u maluchów jest bardzo bardzo rzadko... więc Wasze uczulenie to raczej nie gluten.A ekspozycja jest ważna po to,żeby własnie w przyszłości to uczulenie nie wyszło.Potem do Was wrócę
|
|
|
|
#3945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Podobno Brunetka zakończyła pracę przy mapce, zaraz oglądnę ![]() dla Ciebie kochanienka.Babonik dziękuję Ci - a podobno rzadko uczula.Gluten nadal będę podawać. Aniaa Adaś już tak dużo rozumie...daj buziaka ![]() Brumek przykro mi że z pracą tak wyszło a nie tak jak planowałaś...dobrze ze sytuacja finansowa pozwala na wychowawczy ![]() Youyou tak tak, dobrze piszesz z tą ustawą Lilii a smoczka nie dajesz Radziowi? i co w buzi z cycem całą noc? ![]() Marinka to straszne że musisz tak cierpieć. Ty jesteś dorosła, silniejsza...a Twój brat...eh. Mam nadzieję że ta sytuacja będzie miała kiedyś finał.Hej. Boli mnie ząb ![]() Byłam wczoraj u endo, mam skierowanie na usg, euthyrox 75 i za miesiąc powtórne badania... nic nie mogła powiedzieć więcej nie mając usg przed oczami. Od wczoraj w realu promo na pampki 43,95 9 chyba o tym pisałam? - jak byłam o 16 to mało co zostało na półkach... na słoiczki z bobovity również promo i nic już nie zostało, nie kupiłam. Była u mnie wczoraj koleżanka. Myślałam że lepsza koleżanka, ale nie mam złudzeń po wczorajszym dniu. Dziękuję że jesteście, rozumiecie....
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
patik ja biore eutyrox 50 Mam guzka i mialam isc na biopsje ale .... boje sie
raz mialam i temu, ale musze isc zadbac o siebie wreszcie bo byc moze i przez to pomimo diety moja waga stoi
|
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
najpierw napisze co sie w nocy wydarzyło, a późnij bede nadrabiać.. poperzdniej nocy Zuzka mi sie zsunela z lozka, a dzisiaj znowu masakra. w pewnym momencie Marcin si zerwal z lozka i zaczal sie dusic! w ogole nie mogl powietrza zlapac.. Zuzka sie wystraszyla i zaczela plakac w nieboglosy. z jdnej strony mnie ten sie dusi, z drugiej ta wyje, a ja sidzialam po srodku i nie wiedzialam co mam zrobic, czy najpierw Marcinowi pomoc, ale przde wszystkim jak, czy dzicko uspokajac. i tak nagle jak wszystko sie zaczelo, tak ucichlo. po 3 minutach Marcin przestal sie dusic i padl spac, w sensie on sie nawet nie obudzil, przz sen sie dusil, a Zuzka wsadzila sobie sama smoczka ktory miala w rece i poszla spac. A ja tak zostalam o godzinie 1 ze stanem przedzawalowym i siedzialam do rana. pilnowalam czy dzicko mi z lozka nie spadnie i czy Marcin ni przestanie oddychac. Oni we dwojke wstali wypoczeci, w ogole nie pamietajac, ze cokolwiek mialo miejsce, a ja sie czuje jakby mnie ktos kijem w leb zdzielil.. BTW. musze uzupelnic braki w pierwszej pomocy.. co prawda w ogolniaku 4 lata na PO uczyli co robic w jakim wypadku, ale w miejscu tej wiedzy w moim mozgu ostala sie tylko pustka |
|
|
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Ze studiów kiedyś koleżankę spotkałam (choć na studiach się nie znałyśmy, potem tylko z widzenia), a potem były koleżanki koleżanek, w końcu sama zaczęłam rozmawiać z innymi mamuśkami (albo one ze mną). I w ten oto sposób jest nas już większa grupa
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie! Potem się odezwę, muszę kombinować coś z jutrem, bo muszę jechać do szkoły, a małego przecież nie zabiorę 80 km do Rze. Buziaki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I karmiłą mnie mama 3 miesiące, pod koniec tylko jedną piersią, bo tak jej brodawki popękały, że ja się krwi najadłam...---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- A nie dasz rady trochę karmić go UU i resztę MM? |
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Nic prawie nie spałam,
jak nie karmienie Emi to wieczny katar,dreszcze, poty,sucho w buzi. Nienawidzę być przeziębiona ! Kupię tą jakąś śmieszną kaszke i będę dawać do deserków, obiadków.Czy na NESTLE może być? Ja pierniczę, tyle piszemy o tym glutenie a Ja nadal ciemna jestem. |
|
|
|
#3952 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój czasem, gdy wezmę go na ręce, to rączkami łapie moją twarz i próbuje "zjeść" mi nos Oczywiście ja mówię, że całuje mamusię![]() A z tym karmieniem to faktycznie kiepsko... |
||
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
CookieMonster zmrozila mnie Twoja nocna przygoda. Masakra Moja dama tez ostatnio pierdzi paszcza i język przy tym wysuwa tak śmiesznie. Poza tym namiętnie dlubie Paluchami w buzi. Ostatnio jak tak dlubala to sie zadrapnela w dziaslo i płacz był. Dziewczyny ratujcie. Moje dziecko strajkuje z jedzeniem. Rano nie chce nic zjeść. Dzis Dawalam jej mleko to NIE. zrobiłam kaszke malinowa i tez NIE. od 3 w nocy nic nie jadła i tak od kilku dni. Wczoraj z wielka łaska zjadla mleka dopiero po 10. Dzis jeszcze nic. W ciagu dnia jest ciut lepiej ale tez Musze sie nagimnastykowac by zjadla. Kręci sie, wierci, wierzga konczynami i sie rozprasza. Obiadki i deserki Wcina. Wczoraj zjadla na raz cały sloiczek zupki marchewkowej z ryżem. No ale co z tym MLEKIEM ? dodam ze nie zmienialam jej mleka. Od urodzenia daje jej to samo. Pomóżcie. Edit: je, w koncu sie namyslila |
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Ellika- ja właśnie podaję kaszkę z rana, zupkę po południu i Nikoś w końcu przesypia po ok 5 godz w nocy,też się jeszcze tydzień temu jak nie dokarmiałam budził co 1,5- 2 godziny
![]() Cookie- no to miałaś jazdę dobrze,że wszystko się dobrze skończyło... a w ogólle jak z tż'em??
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla innych także! Cytat:
|
||
|
|
|
#3956 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ojej, to znaczy że na dłużej Cię dopadło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak sobie nawet patrzę łażąc po parkach, czy by sie jakieś towarzystwo nie znalazło, ale w większości spacerują babcie albo ... tatusiowue ![]() Cytat:
No i nie ma się co dziwić, że skoro kobiety zaczynała dawać MM, to własne mleko szybko się kończyło ![]() Cytat:
Przerabiamy to z Tymciem od paru tygodni (teraz trochę już mniej na szczęście). Po prostu wszystko jest ciekawsze niż jedzenie.
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy lęk separacyjny... na poczatku nawet troche mnie to śmieszyło, teraz już męczy
|
|
|
|
#3958 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Dawida! Dzielny chłopak!A z zakupami też tak mam... ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cookie to straszne! ja bym chyba zawału dostała. Ale fakt pierwsza pomoc jest ważna. Ostatnio Tż wydrukował jak reanimować niemowle i powiesiliśmy na tablicy. Na początku jak zobaczyłam to chciałam go z tym wygonić, ale prawda jest taka, że nigdy nie wiesz kiedy ta wiedza się może się przydać ![]() Dzisiaj Karolcia zjadła prawie całą porcję kaszki ![]() No to skoro decyzja o rozszerzaniu diety padła to idę do klubu się dokształcić w temacie
|
||
|
|
|
#3960 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Cytat:
Cytat:
muszę w klubie poczytać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja też niewiele lepsza jak śpi w swoim "ukochanym" łóżeczku to budzi się co godzina ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ponad 9 jakoś, Tak źle to jeszcze nigdy nie było. Od razu poleciałam na kontrolę i mam zwiększoną dawkę do 75 właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) szukam wszędzie kaszki manny wieloowocowej bobovity (tej bezmlecznej) i nigdzie nie mogę dostać ![]() I jeszcze jedno mi się przypomniało... Agni gratki za ustalenie daty ślubu i za salę u nas już wszystko zapięte - sala jest, band jest, fotograf jest, kamerzysta jest, no i suknia też już wybrana
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

. No żeby przyszłej teściowej mojej córki nie uwzględnić w planie upodlenia się
?! No torba jak nic

klask i:

to straszne że musisz tak cierpieć. Ty jesteś dorosła, silniejsza...a Twój brat...eh. Mam nadzieję że ta sytuacja będzie miała kiedyś finał.

zębole