|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dobry wieczór
cały dzień przespałam - pogoda mi nie służy co do tytułów to 6 jest super właśnie zjadłam carbonarę i mała szaleje ogólnie odkąd opadł mi brzuch to jest taka nieznośna lekarz powiedział że opadnięcie brzucha ją przygniotło i jest jej niewygodnie dlatego się rozpycha
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Własnie się umówiłam z kolezankami na niedziele na spotkanie ,ciekawe czy dotrwam
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
Oj chyba nie tylko mnie siadł WIZAŻ - od kilku godzin brak nowych postów? Niemożliwe.
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak dziewczyny w szpitalu. Lecę lulu, wizaż padł i wy pewnie też już śpicie
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Raczkowanie
|
jestem za tytułem nr 6, byłam wczoraj na usg , mała w 34 tyg waży już 2400 ale głowa niestety w górze, pewnie znów czeka mnie cesarka
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny Klaurencja nie odzywała sie 3 dni, a była przeciez taka aktywna ![]() no i ciekawe jak neska ![]() Tż dzwonił ze juz wraca, bedzie za jakas godzine
|
|
#4718 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dzien doberek... wkoncu udalo mi sie nawiazac polaczenie
![]() Cytat:
przynajmniej nie bedzie beczeć ze dziouchy nudne ![]() Cytat:
aco do lezenia na plasko to czesto mam odloty.... cos mnie tam dusic musi na tych plecorach... ciekawe co ![]() Cytat:
GRATULUJE I 100 LATEK ZYCZE ![]() Cytat:
![]() pewnie krem Bepanthen... zarowno na brodawki jak i na dupcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale co miala w sumie powiedziec JESTEM GŁUPIĄ PINDĄ I POMYLIŁAM ? Cytat:
teraz to sie napewno uda.... przeciez kiedys musi prawda ![]() Cytat:
![]() ----------------------------- ale se dzis zabalowałam ;p bylam u kosmetyczki na hennie brwi i rzes, na oczyszczaniu buzki i u fryzjera hyhyhy i zrobilam tam wszystko co mozliwe czyli z dlugich blond falowanych wlosow zrobilam krotsze, z baleyagem i grzywka w dodatku potraktowane prostownica haha mąż mnie w domu nie poznal ;p a jak zapowiedzialam mu molestowanie wieczorne to stwierdzil ze w trakcie BEDZIE SIE CZUŁ JAKBY MNIE ZDRADZAŁ Z INNĄ KOBIETĄ hahahah WaZON z niego ale od razu czlowiek czuje sie inaczej ech.... kobieta byc ;p wrzucam porownanie mojej okropnej geby prosze o opinie bo ja nie moge sie zdecydowac gdzie lepiej a w ogloe to jeszcze patrze w lustro jakbym to nie byla ja ahahahha
Dominika Natalia:http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdhqvkaio3trg4.png http://www.suwaczki.com/tickers/uiklkwk4dsmjk6bg.png Edytowane przez kamusia178 Czas edycji: 2012-01-14 o 02:07 |
||||||||
|
|
|
#4719 | |
|
Raczkowanie
|
hej jest ktos? dostalam w koncu te liscie malin!!!
no i nie wiedzialam jak brac, ale nie moglam w ogole wejsc na wizaz nie wiem co bylo... wiec zrobilam sobie 3 lyzeczki zalane wrzatkiem... a bylo ze 2 trzeba zrobic i ze dzienna dawka to jedna taka herbatka dziennie... ale cudow nie zdzialalo. chyba ze to trzeba pic przez kilka dni zeby ewentualnych skurczy dostac? i nie wiem czy pic raz dziennie czy tak jak wy pisalyscie 3 razy...---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Cytat:
od razu jakos tak promienniej i mlodziej! do tych dziewczyn co nie moga znalezc lisci malin.... wejdzcie sobie do apteki dbam o zdrowie na strone i tam jak zamowicie sobie internetowo powyzej 20 zl zakupy to za darmoche dostarczaja wam do waszej apteki w miescie tylko musi byc to apteka sieci dbam o zdrowie... liscie malin kosztuja 2,50 ja do tego dokupilam jeszcze vitbaby k (witaminka k w tych kapsulkach twist off) bo teraz jest promocja z 26 zl na 13!!!! i do tego wzielam sobie jeszcze tantum rose... no to juz drozszy zakup bo za 10 saszetek 30 zl. ale podobno bardzo pomaga pozniej no i jak zlozylam zamowienie wczoraj wieczorem to mi dzis sms przyslali o 19 45 ze przesylka jest do odebrania w wybranej przzeze mnie apttece
|
|
|
|
|
#4720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za komentarzyk ![]() super ze udalo ci sie te malinki zlokalizowac zaraz wlaze na doza i zamawiam a co do sposobu picia to roznie slyszalam byly dziewczyny co pily od 36 tc 3 razy dziennie i malo efektu bylo a takie co tydzien po jednej herbatce dziennie i ruszylo choc nie wiesz nigdy czy to zbieg okolicznosci czy co :p heheh---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:48 ---------- ... wrrrr..... nie ma dostepnych malin w tej aptece musze czekac ![]() poza tym nie wiem gdzie kupic opakowanie na smoka... bo jak go wyparze to w co wsadze zeby do szpitala wziac ;/ chyba sa jakies opakowania plastikowe na smoki no nie ? czy nie ma bo juz sama nie wiem jak go transportowac
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiadomość wczorajsza od Neski, wizaz nie działał, myślałam, że się wścieknę
Urodziłam o 17.15 Igor jest zdrowy waży 3320 i ma 55cm ![]() Idę nadrabiać... ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Ja wczoraj byłam w trzech aptekach i nigdzie nie było herbaty z liści malin w jednej pan próbował mi wcisnąć zwykłą malinową twierdząc, że nie ma czegoś takiego jak z liści.Zastanawiam się czy pić dzisiaj rycynkę ![]() Konczita ahh, gratulacje eliza spóźnione STO LAT Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-14 o 08:53 |
|
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
ale jaja z tymi liścmi!!! jakby nie wiadomo co to bylo! po co ludzie to kupuja? na co to wlasciwie jest?
inutil czyli tak jak mojemu mezowi, tylko on nie wiedzial i wzial te herbate malinowa!! no co do rycynki to tez sie zastanawialam ale boje sie... boje sie przez to, ze moglabym zrobic dzidziolowi krzywde
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim rozpakowanym i jeszcze nie
![]() wróciłyśmy wczoraj po południu do domu ale nie pokazałam się bo jak wiecie wizaż miała pada ![]() Dzięki za kciuki i w ogóle - kochane jesteście Miałyśmy jeszcze zostać w szpitalu ale położne powiedziały, że mam dziecko po piętach całować, bo dawno nie pamiętają przypadku, że po dobie bilirubina spadła z poziomu ponad 16 do 10. Kochany brzdąc ![]() A i jako doświadczona mama oświadczam, że wole poród sn niż cc Spróbuje sie odzywać ale bądźcie wyrozumiałe - jak mała pozwoli, zresztą Alę odesłałam dzis do babci bo temperature w nocy dostała brrr, a od października nawet kataru nie miała Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie mogłam wejść na wizaż
Zaraz pisze wiadomości od Agatka
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym olejkiem to boję się tego samego. No i nie wiem czy kombinować, bo tak czy inaczej w poniedziałek idę na wywołanie, a wczoraj na badaniu lekarz mówił, że niewiele brakuje i może tak być, że do poniedziałku nie wytrzymam. A mały spokojniejszy wczoraj był, więc może się przygotowuje
|
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULACJE ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- WIADOMOŚCI OD AGATKA ''Dzis mi nic nie daja ani jutro ;( dopiero w niedziele... Bo jutro ma juz kilka osób próbe. Chodzę po schodach na 6 pietro i urządzam se spacerki. Neska urodziła!'' '' No właśnie chciałam wejsc na forum bo koleżanka użyczyła NET ale nie działało forum i sie wkurzyłam! A ja jem jak nienormalna :P suty zaraz zmaltretuje ''I dziś z rana '' Już zaliczyłam schody, masowanie sutów i spacerek na dzień dobry z cyców to mi cieknie tak siara ze szok ! :O wczoraj wieczór chodziłam na 6 piętro i dupa:/ dziś ze mną nic nie robia dopiero jutro podadzą olsy niby :/ liczę na niedziele :p a maluch non stop pcha sie pod żebra swoim dupaczem ! Pozdr LASKI''
|
|
|
|
|
#4727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale byłam wściekła wczoraj na ten wizaż, nic nie działało Cytat:
Ale myślę, że dotrwam bez problemów Cytat:
Ale zmiana pozytywna Cytat:
Ja na razie nie kupowałam, mam dwa Aventy fabrycznie zapakowane. Jak będzie trzeba smoka do szpitala, to mama wyparzy i TZ przywiezie do szpitala Cytat:
Witamy Igorka ![]() A z tymi aptekarzami to porażka jakaś - jak mogą wciskać zwykłą malinową herbatę zamiast herbaty z liści??? Na jakiś kurs doszkalający powinni ich wysłać ![]() Ja na razie żadnych wspomagaczy nie stosuję, ale mam nadzieję, że najdalej w przyszłym tygodniu coś ruszy ![]() Cytat:
![]() A może Ala dostała gorączki z nadmiaru wrażeń? Taki dzidziuś w domu to przeżycie dla dziecka ![]() Trzymam kciuki, żeby to żadne poważne przeziębienie nie było
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4729 | |||
|
Rozeznanie
|
Widze ze nie tylko ja mialam problem z wizazem wczoraj ale mialam nerwa ![]() Cytat:
Cytat:
hmm po prostu trzeba byc przygotowanym na wszystko dzieki dziewczyny Cytat:
alez maja fajnie to widze ze nie tylko ja mam problem z ta herbata na mnie tez wywalali oczy i sugerowali zwykla z malin ![]() Konczita ja ciebie tez pamietam i gratuluje !!! Ja jestem z wrzesnia wiec super ludzie sie wtedy rodza ![]() ide majstrowac sniadanko bo maz w domu, dzis zapiekane tosty ![]() |
|||
|
|
|
#4730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo pozytywna zmiana Cytat:
Gratulacje dla Neski ![]() Inutil jak zobaczyłam tego posta, to myślałam, że to Ty urodziłaś i sobie od razu pomyślałam, że ładnie się pomylił Twój gin z wagą A to jednak nie Ty ![]() Super, że wyniki ok ![]() No i pocieszający wpis dla mam, które będą rodziny sn ![]() Też się wczoraj wkurzyłam, bo nie mogłam wejść na wizaż. Chyba jakieś uzależnienie
|
||
|
|
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Neska gratuluje Mój leniwiec spi, wiec moge troche ponadrabiac ![]() Wczoraj przyleciała do mama i jestem przeszczesliwa ![]() Lece was gonić miłego dnia
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Wam kochane ... i życzę spokojnych rozpakowań i zdrówka dla maluszków
Neska gratuluję - słoneczka dla Igorka i dużo zdrówka dla Was
|
#4733 |
|
Raczkowanie
|
NESKA GRATULACJE
dziewczyny co do tych liści malin to one działają ale je trzeba pić chociaż ze dwa tygodnie tak mi mówiły panie na SR ale na różne kobietki różnie to działa. Ja pije od tygodnia, wczoraj na KTG skurcze na poziomie 80 i maleńkie rozwarcie, więc może to ich zasługa A to że nigdzie ich nie można kupić ja wiem, dlatego ja zamówiłam je przez internetową aptekę DOZ, dwa dni i były więc możę to jest sposób u mnie zima, hurrra, mam nadzieję że teraz posypią się śniegowe maleństwa!! ![]() dziś mój termin z USG, całą ciąże mówili że pewny a tu proszę...nic ![]() miłego laseczki! |
|
|
|
#4734 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam weekendowo
![]() Neska gratulacje dla ciebie i Igorka ![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
hmmm wlasnie patrzylam na DOZie ale tych opakowan nie bylo i sie sama zmartwilam czy to odpowiednie miejsce na szukanie czegos takiego ale moze w innej wylookam dzieki ![]() ---------------- nie chce mi sie wstawac cieple mleczko, 7daysik i do wyrka z powrotem lece zrobie sobie dzis dzien lenia ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
|
#4735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
________________________ Cześć ![]() Zaczął mnie łapać jakiś dołek przedporodowy tak mi jakoś smutno, że to już koniec ciąży, obserwowania "obcego" pod skórą itp.![]() Kumpela mnie opieprza, że nie dam rady przecież małego tam zostawić, ale i tak mi smutno, chociaż pewnie jak już się pojawi na świecie, to moje nastawienie się zmieni.... Dostałam wczoraj od gina kartę obserwacji ruchów i troszkę inaczej to mam prowadzić niż 10 ruchów/dzień, tzn. ma być min. 10 półgodzinówek z przynajmniej 1 ruchem. od 9 już mam 3 moje dziecię jednak b. aktywne
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie jakiś delikatny śnieżek posypał w nocy, i też czekam aż moja mała śnieżynka zdecyduje się wyjść ![]() Kciuki, żeby u Ciebie się ruszyło ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
widać, że wizaz padł, bo tylko 2 strony miałam do nadrabiania hyhy.. no i spamerki nie ma, to też się odbija na ilości zapisanych stron :Pdostałam wczoraj paczkę od rodzyneczki.pl Jestem bardzo zadowolona, także również polecam tego sprzedawcę ![]() po zakupie dwa razy do mnie telefonowano w sprawie zamówienia, bo np. nie mieli różowego smoczka z kwiatkiem, tylko ze słonikiem ( ) i pytali, czy może taki być ![]() prześcieradełko też dali inne, po poinformowaniu oczywiście, bo zamówionego koloru nie było. Ale to i lepiej, bo do pościeli pasuje jak ulał ![]() Neska, gratulacje!!
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko wskazuje na to, że już tam zostanę przez kilka dni![]() Zaraz biorę się za resztę pakowania, bo wczoraj po 10 minutach brzuch mnie tak bolał, że nie dałam rady
|
|
#4739 | ||
|
Raczkowanie
|
Heloł!
U mnie też leży trochę śniegu, ale jest wiatr i chmury, więc mało zachęcająco do wyjścia. Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla Neski i Igorka Agatek za szybki finałKamusia178 Noooo, fajnie, fajnie. A jakie zalotne spojrzenie
|
||
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja tez siee szykuje bo wczoraj płakałam że bedzie mi szkoda brzuszka i tych ruchów a później kłóciłam sie z mężem że sama sobie uprasuje koszule do szpitala a jak on mi uprasuje to pogniote i sama jeszcze raz uprasuje Według usg dziś zaczynamy 36 tydzień Zadzwonię do tzta żeby mi kupił herbatkę z liści malin
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-14 o 11:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

lekarz powiedział że opadnięcie brzucha ją przygniotło i jest jej niewygodnie dlatego się rozpycha 

aco do lezenia na plasko to czesto mam odloty.... cos mnie tam dusic musi na tych plecorach...
ciekawe co 
oszaleje
nie wiem co bylo... wiec zrobilam sobie 3 lyzeczki zalane wrzatkiem... a bylo ze 2 trzeba zrobic i ze dzienna dawka to jedna taka herbatka dziennie... ale cudow nie zdzialalo. chyba ze to trzeba pic przez kilka dni zeby ewentualnych skurczy dostac? i nie wiem czy pic raz dziennie czy tak jak wy pisalyscie 3 razy...