|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Dziewczyny ja zaraz oszaleję i nie wiem co robić...
Wszyscy go szukają,wszyscy znajomi nawet ojciec przyjechał i go szuka, nigdzie go nie ma.. Nie wiem co robić, nie mam pojęcia, tak się boję... |
|
|
|
#4802 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/elektroniczna-nian...032938585.html fajnie działa, jedyna wada to kiepsko działające akumulatory (małe paluszki), ale można kupić silniejszy na allegro. O Angelcare słyszałam same pozytywy, ale są droższe niż aventu. |
||
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujecie elektroniczne nianie? Ja mieszkam w domu piętrowym i chciałabym ją mieć. Polecane są te Angelcare, ale są dość drogie. Zastanawiam się nad Baby ono, ale w sumie żadnych opinii o nich nie znam. Wiecie coś o nich?[/QUOTE]
Ja kupilam z monitor em oddechu z angelcare taki starszy model uzywany |
|
|
|
#4804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może obdzwoń szpitale, izby wytrzeźwień itp. Dla zabicia czasu zacznij myśleć co mu zrobisz jak go wreszcie dorwiesz. Ja bym mu urwała głowę przy samych kostkach!!
|
|
|
|
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
Mamy drugiego Igorka
Gratulacje ![]() A ja bylam dzis w szkole.. Igorek zostal z tatusiem: zostawilam 2 razy po 60ml i starczylo a nie bylo mnie 6h![]() lece kapac szkraba jutro znowu szkole;/buziaki
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od kiedy go nie ma? O której skończyła się impreza? Może jest u jakiegoś kolegi, o którym nikt nie pomyślał?
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
Hej !
Przyszlam was wszystkie zaprosic na toast z okazji tego, ze Amelka konczy dzis 2 miesiace
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatni raz widziała go jego sąsiadka , rozmawiała z nim, szedł do mnie, po drodze miał wstąpić do kolegi. To było około 15-16. Do tego kumpla nie trafił mimo, że tylko 100 metrów miał do niego. Teraz go wszyscy szukają.
Narazie uciekam stąd, bo oszaleję. |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra, no to zdrówko
Ale ten czas leci!! dwa miesiące już?Zosiu, kurde... może popił za dużo i trzeźwieje gdzieś? Dziady wstrętne nie myślą, by nas poinformować wyobrażam sobie jakie scenariusze teraz piszesz, ale jestem pewna, że wszystko z nim ok ja nie kupuję elek.niani, bo mamy małe mieszkanie. ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- a to było przed, czy po tej akcji z komórką? |
|
|
|
#4810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ten czas szybko leci A ja nareszcie spakowana teraz tylko czekam do środy żeby troche pochodzić po schodach a w czwartek do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
JA pierdziele |
|||
|
|
|
#4811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że przyjdzie cały i zdrowy i będzie już dobrze a wtedy ubij dupsko ![]() Trzymaj się kochana. Sandra za dwa miesiące Amelki, niech dziewczyna rośnie zdrowa agawoo, masz może foteczkę tego albumu co rodzicom zrobiłaś, już mi wyobraźnia działa
|
|
#4812 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale jutro juz będzie wiadomo czy Zajączek czy Zajączka ![]() makrele wędzoną? przeciez nie wolno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mniaaaaam - pychotka a od czerwca nie jadlam ;( po porodzie zjem 3 naraz ![]() ale tu dzisiaj cisza superancko tak otwierac wizaz bez obawy ze 10 stron przez 2 godz naskrobane
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prowadząca mi tego badania nie zleciła więc chyba podają. W razie czego powiem jej że nie robiłam tego badania i niech mi podadzą profilaktycznie nawet jeśli miałabym zapłacić. |
|
|
|
|
#4815 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałam Wam polecić pościel z allegro.
Wczoraj przyszła, dzisiaj wyprałam i łatwo wyprasowałam śliczna jest ![]() http://allegro.pl/edisa-posciel-2-el...056493021.html
|
#4816 |
|
Raczkowanie
|
BebiBebi, masz racje pościel rewelacyjna też taka mam z serii MIŚ NA DRABINIE RÓŻOWY. Już doczekać się nie mogę mojej maleńkiej otulonej w nią.
|
#4817 |
|
Rozeznanie
|
Sandra dużo zdrówka dla dzidzi
![]() Zośka myślalam,że ten Twój chłop chociaż trochę się zmienił,a Ty się nie stresuje tyle! Mężulek był dzisiaj u swoich rodzicow i przywiózł 2 reklamówki ciuszków dla Bartusia,teściowa była w lumpku i troche pokupiła,chyba z 30 bodziaków ,pajacyki,bluzeczki ,trochę 56,większośc 62,potem 68 i parę ciuszków większych.Zawsze miałam wejsc do lumpka ale jakos kupowałam nowe! Teraz to mam tyle ciuszków ,że przesada ![]() BebiBebi mam jedną z tych pościeli do wózka
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-01-14 o 19:51 |
|
|
|
#4818 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a on pewnie gdzies siedzi i zapomniał o Bożym świecie strasznie współczuję...tez kiedyś byłam w takim związku więc wiem co czujesz....![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sto lat!!
|
|
#4819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie spieszno mu na świat w brzuszku mu bardzo dobrze już nie bawem się dowiemy ale u mnie posypało ![]()
|
|
#4820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Amelki ![]() ![]() Agatko kawa taka parzona nie rozpuszczalna w lodowce dużo dłużej utrzymuje swoje właściwości aromat i smak Poza tym jak otworze lodówkę to kuchnia przechodzi mi zapach pieknej kawy który uwielbiam
|
|
|
#4821 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydzwaniałam na policję, do szpitali, do kumpli, wszędzie!!
Nagle zaczęły bić dzwony w kościele w taki sposób jak ktoś umiera, odchodziłam tu od zmysłów. I co? Dostaję telefon, że ojciec mojego dziecka zasiedział się w nowej pizzeri i ma kapę taką jak nigdy. Dzwonił jego kolega tylko mnie poinformować, że muszą go do domu dowieźć , bo sam nie dojdzie. Jedno jest pewne, miarka sie przebrała. Nigdy, nigdy tak się o niego nie bałam!! Nie chce go na żadnym porodzie, na wesele tez nie pójdę z nim. Potraktował mnie w najgorszy sposób na jaki go stać... |
|
|
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie odpowiedzialny ten Twój facet
|
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieodpowiedzialny gówniarz.
I on ma miec za miesiac 25 lat? Wczoraj jeszcze go półżartem zapytałam czy wpadnie do nas, a on zdziwiony tylko dlaczego o to pytam. Uciekam stąd, na dziś już mam dość wrażeń. Dobranoc
|
|
|
|
#4824 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do teściowych to ja mam fajną. Ale z perspektywy czasu to pamiętam jak po porodzie mnie wkurzała. Ja myślę że one tak na prawdę nie chcą dla nas źle tylko trochę to "dobrze robienie" im nie wychodzi jeśli wiecie o co mi chodzi W każdym razie my też jesteśmy naładowane hormonami po porodzie i też nie jesteśmy bez winy ![]() Agatek dobrze że chociaż towarzystwo ok w szpitalu A co do kawy to mój mąż od pewnego czasu trzymał w lodówce kawę sypaną bo gdzieś usłyszał że dzięki temu kawa jest jakaś bardziej aromatyczna czy coś ja tam nie wiem bo kawy nie piję ale wkurzała mnie ta kawa w lodówce i od pewnego czasu już jej tam nie trzyma ![]() Cytat:
Cytat:
wiem że na pewno chcę nianię bo też mieszkam w domu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale nie muszę już nic kupować oprócz niani, karuzeli (chociaż się zastanawiam czy też nie kupować a nie powiedzieć komuś żeby kupił) i laktatora.
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za dziad |
|
|
|
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
heloł
dzisiaj od rana robiłyśmy z mamą porządki w kuchni... potem zakupy i takie tam... Mały chyba ani myśli wychodzić. Tż boi się mnie tknąć, więc chyba czeka mnie poniedziałek i wywoływanie... Cytat:
nie wiem czy w amoku Cię poznam, najwyżej będę chodzić po salach i pytać Ola? Ola? jak zobaczysz takiego dziwoląga to ja ![]() kurcze, dobrze, że z małą lepiej. Mam nadzieję, że szybko się wykaraskasz z tych powikłań noo, muszę sobie make-up zrobić przed wyjazdem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4827 | ||||
|
Zadomowienie
|
Heeej
aż bym Was chciała wszystkie pocytować i poprzesyłać buziaki no ale się nie da niestety ![]() Kochane jesteście teściowa dalej daje w czapę, nerwy mi puszczają już. Dzisiaj się wybraliśmy na chwilę do sklepu kupić kołyskę małej bo teraz śpi z nami, a małżonek nie mógł się sam zdecydować no i tz zwrócił mi uwagę aż, że jestem burcząca dla jego mamy, ale ja już mam jej dość. We wszystkim dogaduje, jak karmię to chcę być z nia sama bo dla mnie to jest bardzo intymna czynność i nie chcę żeby ktoś w tym czasie się na nas gapił i dogadywał mało tego, usłyszałam przez telefon jak teściowa plotkuje z ciotką o mojej ranie, choć wolałam, żeby o niej wiedziało jak najmniej osób bo to nie jest przyjemna sprawa a tu słyszę jak w salonie opowiada o moich cewnikach ![]() no i generalnie wolałabym być sama z tym wszystkim, ale przez ranę nie dam rady, bo nie mogę tylu rzeczy robić, że ktoś musi być w domu. ehhh tyle mojego wyżalania się, choć jestem wkurzona bo wolę moją mamę, której nie będę wstydziła się powiedzieć, żeby zostawiła mnie w pokoju bo chce byc sama z córką a tutaj zaraz jest, że teściowa czuje się odtrącona ehh generalnie będę się trzymać zasady, że odwiedziny dzidziusia to po skończeniu 1 miesiąca można zaczynać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do GBSa to mi nie chcieli nic robić w szpitalu bez wyników i dzwoniłam kilka razy dziennie do kliniki czy już mają wyniki i wszystkich poganiałam. Suma sumarum jak trzeba było ciąć to dali mi penicylinę na zaś a po porodzie okazało się, że nie mam paciora ![]() Cytat:
na szczęście po takim długim karmieniu i po kąpieli to by spała i spała aż potem muszę ją wybudzać bo nie chcę robić przerw większych niż 4 godz. A dzisiaj w nocy bestia nie spała od 3 w nocy do 8.30 rano aż ją dałam mężowi żeby mnie zmienił bo już ledwo na oczy widziałam ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=dph;31619209]Nikotynka bardzo Ci współczuję powikłań i podziwiam Cię za Twoją postawę ja to bym już chyba depresji się nabawiła po tylu komplikacjach ![]() Co do teściowych to ja mam fajną. Ale z perspektywy czasu to pamiętam jak po porodzie mnie wkurzała. Ja myślę że one tak na prawdę nie chcą dla nas źle tylko trochę to "dobrze robienie" im nie wychodzi jeśli wiecie o co mi chodzi W każdym razie my też jesteśmy naładowane hormonami po porodzie i też nie jesteśmy bez winy /QUOTE] oj Kochana depresji to mało brakowało bym dostała bo w szpitalu za drugim razem to nocami płakałam w poduszkę, ale potem zaczęłam sobie powtarzać, że muszę być silna by wykarmić małą no i też mąż mi bardzo pomaga. Dzięki niemu się trzymam ale on też ledwo daje radę i wrócił do palenia
|
||||
|
|
|
#4828 |
|
Raczkowanie
|
juz myslalam ze cos sie ruszylo. przespalam sie i spalam do jakiejs 19... no i po kilku min dostalam straszne bolesci brzucha... z tym ze bardzo dlugie to byly skurcze. no i nie przechodzily. poszlam do lazienki i wzielam kapiel, ale tez nie przechodzilo, ja juz w glebi duszy uradowana ze chyba sie zaczelo, ale zwijalam sie z bolu. no i siedze sobie na kanapie i mowie do meza ze zaraz chyba baka puszcze, i w ostatnim momencie rozpoznalam ze to nie baczek tylko jednak rozwolnienie. pobieglam wiec do kibelka... posiedzialam i zrobilo sie lzej
skurcze minely, ale teraz znow mnie pobolewa od jakiegos czasu brzuszek... i umierac bede z nudow bo maz chcial ze mna jechac do kolegow ale ze nie zbyt sie czuje to nie mialam ochoty nigdzie wyjsc... to poszedl beze mnie a ja zostalam sama... |
|
|
|
#4829 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=n1kotynka;31619949]Heeej
aż bym Was chciała wszystkie pocytować i poprzesyłać buziaki no ale się nie da niestety ![]() Kochane jesteście teściowa dalej daje w czapę, nerwy mi puszczają już. Dzisiaj się wybraliśmy na chwilę do sklepu kupić kołyskę małej bo teraz śpi z nami, a małżonek nie mógł się sam zdecydować no i tz zwrócił mi uwagę aż, że jestem burcząca dla jego mamy, ale ja już mam jej dość. We wszystkim dogaduje, jak karmię to chcę być z nia sama bo dla mnie to jest bardzo intymna czynność i nie chcę żeby ktoś w tym czasie się na nas gapił i dogadywał mało tego, usłyszałam przez telefon jak teściowa plotkuje z ciotką o mojej ranie, choć wolałam, żeby o niej wiedziało jak najmniej osób bo to nie jest przyjemna sprawa a tu słyszę jak w salonie opowiada o moich cewnikach ![]() no i generalnie wolałabym być sama z tym wszystkim, ale przez ranę nie dam rady, bo nie mogę tylu rzeczy robić, że ktoś musi być w domu. ehhh tyle mojego wyżalania się, choć jestem wkurzona bo wolę moją mamę, której nie będę wstydziła się powiedzieć, żeby zostawiła mnie w pokoju bo chce byc sama z córką a tutaj zaraz jest, że teściowa czuje się odtrącona ehh generalnie będę się trzymać zasady, że odwiedziny dzidziusia to po skończeniu 1 miesiąca można zaczynać ![]() moja mama dojeżdża w poniedziałek i będzie sajgon jak będę miała 2 mamy sama w domu ![]() no własnie od tego zaczyna, ja nie chce sie wtrącać ale uważam, że... powininniście.. musicie.. itd.. ![]() co do GBSa to mi nie chcieli nic robić w szpitalu bez wyników i dzwoniłam kilka razy dziennie do kliniki czy już mają wyniki i wszystkich poganiałam. Suma sumarum jak trzeba było ciąć to dali mi penicylinę na zaś a po porodzie okazało się, że nie mam paciora ![]() ja moją karmię i półtorej godziny nawet i to w nocy też! na szczęście po takim długim karmieniu i po kąpieli to by spała i spała aż potem muszę ją wybudzać bo nie chcę robić przerw większych niż 4 godz. A dzisiaj w nocy bestia nie spała od 3 w nocy do 8.30 rano aż ją dałam mężowi żeby mnie zmienił bo już ledwo na oczy widziałam ![]() oj ciężko z teściową, nerwy mi puszczają a ta zostaje do poniedziałku i potem przyjeżdża moja mama.... tyle, że mamie to powiem bez ogródek ze czegoś nie chcę a tej to się krępuję trochę ![]() Cytat:
No masz jazdy z tą teściową kurcze a może jej po prostu powiedz żeby nie patrzyła się i nie siedziała przy tobie jak karmisz małą bo Cię to krępuje.
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
moje uczucia? wyszlam z domu i plakalam pod klatka z 15 minut zanim do auta wsiadlam..
dzwonilam 2 razy tylko bo spali nie chcialam ich budzic ![]() jutro znowu ide spac, tzt usypia malego dobranoc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

może obdzwoń szpitale, izby wytrzeźwień itp. Dla zabicia czasu zacznij myśleć co mu zrobisz jak go wreszcie dorwiesz. Ja bym mu urwała głowę przy samych kostkach!!
Gratulacje
zostawilam 2 razy po 60ml i starczylo a nie bylo mnie 6h

teraz tylko czekam do środy żeby troche pochodzić po schodach a w czwartek do szpitala

a on pewnie gdzies siedzi i zapomniał o Bożym świecie
sto lat!!

co za dziad